✍ بسم الله الرحمن الرحیم
🌷✨ با سلام و دعای خیر.
🌸✨ اسرار استقبال از روز نیمهی رجب:
🥀 روايات به صراحت گوياى آن است كه اسرارى در اين شب نهفته است و نيكىهايى در آن بخشيده مىگردد و تنگدستان، بىنياز مىگردند و دلشكستگى دل دلشكستگان جبران مىگردد.
🌼 بنابراين، هنگام استقبال از اين روز، كف درخواست مواهب و بخششهاى الهى را بگشا و با دل بر عظمت پروردگار روى آر و با ديدهى بصيرت به سوى كسى بنگر كه ارزش تو را بالا برده و براى نيكبختى تو به حضور خويش راه داده و از بند گناهان و زنجير نقايص آزاد ساخته و به تو اجازه داده است كه هر خواستهاى داشتى، از او بخواهى و از او درخواست كنى كه امور پراكندهى تو را در رابطه با امور دوستداشتنى گرد آورد و لباس كسالت را از تن بيرون كن؛
🍁 و در اينباره بينديش كه در حضور خداوند مالك جلالت و عظمت و بر سر سفرهى ميهمانى صاحب رسالت هستى و نيز به اين نكته توجه كن كه شايد عمرت تا نيمهى رجب سال آينده نرسد.
🌟 بنابراين، مبادا اكنون كه خداوند شايستگى درخواست فضل و لطف خويش را به تو ارزانى داشته، كوتاهى كنى.
🌷 در حديثى به سند متصل از «ابن عباس» آمده است:
🌸 حضرت آدم عليهالسلام عرض كرد: پروردگارا، به من خبر ده كه محبوبترين زمانها و روزها نزد تو كدام است؟ خداوند تبارك و تعالى به او وحى نمود: اى آدم، محبوبترين زمانها نزد من روز نيمهى ماه رجب است.
🥀 اى آدم، با قربانى، ميهمانى كردن، روزه داشتن، دعا، استغفار و گفتن «لا إله إلاّ اللّه» در اين روز به من نزديكى بجوى.
🍀 اى آدم، در ضمن سرنوشت حتمى خود مقرر نموده و جزو نوشتههايم نگاشتهام كه از ميان فرزندان تو پيامبرى را برخواهم انگيخت كه نه بداخلاق و درشتخو است و نه در بازار فرياد بر مىكشد، بلكه بردبار، مهربان، بخشنده [دانا] و پربركت است.
🌺 من، او و امت او را به روز نيمهى رجب ويژه مىگردانم، بهگونهاى كه هر چيز در آن روز از من بخواهند، عطا مىكنم و از هرچه طلب آمرزش كنند، مىآمرزم و هر روزىاى بخواهند، به آنان مىدهم؛
🌼 و از هر لغزشى طلب ناديده انگاشتن نمودند، ناديده مىانگارم و هر رحمتى را طلب نمودند، عطا مىكنم. اى آدم، هركس در روز نيمهى رجب، روزه باشد و به ياد خدا و فروتن بوده و شرمگاه خود را حفظ کند و از مال خويش صدقه بپردازد، در نزد من پاداشى به جز بهشت ندارد.
🍀 اى آدم، به فرزندانت بگو خود را در ماه رجب حفظ كنند، كه ارتكاب گناه در آن بزرگ و سنگين است.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
▪️ «الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج»
۹۸/۱۲/۲۰
آیت الله العظمی جوادی آملی:
ما بايد دو كار بكنيم: يكی برای امت است، يكی برای خود ما، امت ما بايد از قرآن و عترت جدا نشود تا خير ببيند؛ چون خير را خدا در قرآن عترت ناميد، او را نور و بركت ناميد. دوم اينكه اگر اكثريت قاطع به طرف قرآن حركت كردند، ما مرزمان را جدا نكنيم. اين بيان نورانی وجود مبارك زينب كبری سلام الله علیها است كه فرمود: قسم به خدا اين نام محوشدنی نيست؛ چون جزء «وجه الله» است. چه چيزی بخواهد «وجه الله» را محو كند؛ چون همه زيرمجموعه «وجه الله» هستند، بيرونِ «وجه الله» كه چيزی نيست، درون «وجه الله» كه با او هماهنگ است؛ لذا اينكه ميفرمايند، اگر خدا چيزی را اراده كرد، يقيناً حاصل میشود، به همين دو نكته است؛ چون بيرون از قلمرو اراده خدا، چيزی وجود ندارد، در حوزه و درون قلمرو قدرت خدا همه تحت فرمان او هستند؛ ﴿لِلَّهِ جُنُودُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ﴾،اگر همه موجودات آسمان و زمين سپاه و ستاد الهی هستند، چيزی بيگانه نيست، نه در بيرون قلمرو خلقت عالم چيزی وجود دارد، چون عدم محض است، نه در درون خلقت يك چيز ناهماهنگ است، چون همه سپاه و ستاد الهی هستند. ما هم ـ إنشاءالله ـ اگر بخواهيم خير ببينيم، اين دو كار را بايد بكنيم؛ يعنی همه با هم در خدمت قرآن و عترت باشيم، يك و اگر اكثری قاطع در خدمت قرآن و عترت هستند، ما هرگز از اين اكثری جدا نشويم، اين دو؛ تا با وجه خدا هماهنگ باشيم كه بارزترين مصداق وجه خدا، انبيا و اوليا اهل بيت عصمت و طهارت هستند؛ آنگاه ماندنی هستيم، هرگز از بين نمیرویم. فرمود: «أَلعُلَمَاءُ بَاقُونَ مَا بَقِيَ الدَّهرُ» تا روزگار هست، مردان الهی باقی هستند.
درس اخلاق ایه الله جوادی آملی ۹۵/٩/۴
پيامبر صلي الله عليه و آله :
🌴مَنِ اعتَكَفَ إيمانا وَ احتِسابا غُفِرَ لَهُ ما تَقَدَّمَ مِن ذَنبِهِ ؛
🌴همه گناهان گذشته كسى كه از روى ايمان و براى رسيدن به ثواب الهى معتكف شود ، آمرزيده مى شود .
📚كنزالعمّال ، ح 24007
🔅عزیزان معتکف طلاب مدرسه علمیه مشکات
🔅طاعات و عباداتتان قبول 💐
🔅دعاگوی امام عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف باشید.
🔅خد را بابت این توفیق حمد شکر و سپاس گویید.
فرهنگی قرآنی مدرسه علمیه مشکات
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قران_جلسه_922
🌹 آیات ۸۰تا۸۴ سوره اعراف
🌹 بخش۱
🌸 وَلُوطًا إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِٓ أَتَأْتُونَ الْفَاحِشَةَ مَا سَبَقَكُمْ بِهَا مِنْ أَحَدٍ مِنَ الْعَالَمِينَ (۸۰) إِنَّكُمْ لَتَأْتُونَ الرِّجَالَ شَهْوَةً مِنْ دُونِ النِّسَآءِ ۚ بَلْ أَنْتُمْ قَوْمٌ مُسْرِفُونَ (۸۱) وَمَا كَانَ جَوَابَ قَوْمِهِٓ إِلَّآ أَنْ قَالُوٓا أَخْرِجُوهُمْ مِنْ قَرْيَتِكُمْ ۖ إِنَّهُمْ أُنَاسٌ يَتَطَهَّرُونَ (۸۲) فَأَنْجَيْنَاهُ وَأَهْلَهُٓ إِلَّا امْرَأَتَهُ كَانَتْ مِنَ الْغَابِرِينَ (۸۳) وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ مَطَرًا ۖ فَانْظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُجْرِمِينَ (۸۴)
🍀 ترجمه: و (به خاطر آورید) لوط را هنگامی كه به قومش گفت: آیا کار بسیار زشتی را كه هیچ كسی از جهانیان در آن بر شما پیشی نگرفته است به جا می آورید؟ (۸۰) همانا شما به جای زنان، برای شهوت سراغ مردان می آیید، بلکه شما قومی [اسراف کار] افراطی هستید (۸۱) پاسخ قومش جز این نبود كه به یكدیگر گفتند: اینان را از آبادی خود بیرون كنید؛ زیرا مردمانی هستند كه پاکدامنی را می طلبند (و با ما نیستند) (۸۲) پس او و اهلش را نجات دادیم جز همسرش كه از بازماندگان [در عذاب] بود (۸۳) و بر آنان بارانی [از سنگ های آتشین] باراندیم، پس با تأمّل بنگر كه سرانجام مجرمان چگونه بود؟ (۸۴)
🌷 #لوط: حضرت لوط ، فامیل حضرت ابراهیم و تنها مردی بود که به پیامبر بودن ابراهیم ایمان آورد و با او هجرت کرد. سپس حضرت ابراهیم او را به منطقه ای که در آن گناه و فحشا رواج داشت فرستاد. مهم ترین بخش کار حضرت لوط ، مقابله با فحشا و منکرات جنسی بود که بیشترین مشکل جامعه بود.
🌷 #إِذْ: هنگامی که
🌷 #قَالَ: گفت
🌷 #لِقَوْمِهِٓ: به قومش
🌷 #أَتَأْتُونَ: آیا می آورید
🌷 #الْفَاحِشَة: کار بسیار زشت
🌷 #مَا_سَبَقَكُمْ: بر شما پیشی نگرفته است
🌷 #بِهَا: به آن
🌷#من_أَحَدٍ_مِنَ_الْعَالَمِينَ: کسی از جهانیان
🌷 #إِنَّكُمْ:همانا شما
🌷 #لَتَأْتُونَ: می آیید
🌷 #رجَال: مردان
🌷 #شَهْوَة: شهوت، در اینجا میل جنسی
🌷 #مِنْ_دُون: به غیر ، به جای
🌷 #نسآء: زنان
🌷 #بَلْ: بلکه
🌷 #أَنْتُمْ: شما
🌷 #مُسْرِفُونَ: اسراف کار، افراطی، تجاور از حد
🌷 #مَا_كَانَ: نبود
🌷 #إِلَّا: جز، مگر
🌷#قَالُوا: گفتند
🌷 #أَخْرِجُوهُمْ: آن ها را بیرون کنید
🌷 #مِنْ: از
🌷 #قَرْيَتِكُمْ: آبادیتان، شهرتان
🌷 #إِنَّهُمْ: قطعا آنها
🌷 #أُنَاسٌ: مردمانی
🌷 #يَتَطَهَّرُونَ: پاکدامنی را می طلبند
🌷 #فَأَنْجَيْنَاهُ: پس او را نجات دادیم
🌷 #أَهْلَهُٓ: اهلش، به پیروان و خویشاوندان نزدیک و خانواده اهل گفته می شود.
🌷 #امْرَأَتَهُ: همسرش
🌷 #كَانَتْ: بود
🌷 #الْغَابِرِين: بازماندگان، جمع غابر ، غابر یعنی بازمانده
🌷 #أَمْطَرْنَا: باراندیم
🌷 #عَلَيْهِم: بر آنان
🌷 #مَطَر: باران
🌷 #فَانْظُرْ: پس بنگر
🌷 #كَيْفَ: چگونه
🔴 در این جلسه ترجمه آیه ها و کلمه ها بیان شده است
ادامه دارد....
✍تهیه و تنظیم :استادعاشوری
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🎙 #کلیپ_صوتی | سخنی با آنها که سه روز معتكف بودند
✏️ رهبر انقلاب: اعتکاف برای نزدیک شدن به خدا است. این جوانی که بعد از این سه روز از #اعتکاف آمد بیرون، پاکیزه میشود، شستشو میشود و میآید بیرون؛ طهارتی پیدا میکند معنای او؛ این برایش ذخیره است. این خیلی چیز باعظمت و مهمّی است: سه روز روزهداری، و انقطاع از دنبالههای متعارف زندگی، و توجّه به خدای متعال و به معنویّات و به معارف و به توحید؛ اینها خیلی باارزش است.
🎧 بشنوید👇
•┈┈••••✾••✾•••┈┈•