دو توصيه کليدي و يک استعفا
رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح روز يکشنبه در ابتداي جلسه درس خارج فقهشان حديثي از حضرت امام صادق(ع) درباره «عاقبتانديشي در امور و لزوم نشاط در کارها» شرح دادند. ايشان با استناد به اين روايت به مسئولان دو توصيه کليدي داشتند: «توصيه من به همه کساني که مديريتي دارند، مسئوليتي دارند، چه در قوّه مجريه، چه در قوّه قضائيه، چه در مديريتهاي گوناگون، اين است که افسردگي و ملالت و بيحوصلگي را از خودشان دور کنند نااميدي را از خودشان دور کنند، و بدانند که کار دارد پيش ميرود، انقلاب حرکت ميکند... بنابراين بيحوصلگي و مانند اينها را همه، اعمّ از مديران ارشد، مديران متوسّط، مديران پایين کنار بگذارند؛ اين يک. دوّم، عاقبتانديشي؛ کاري که ميخواهند انجام بدهند، ببينند عاقبتش چه ميشود؛ اين تصميمي که شما ميخواهي بگيري، اين حرکت را تصويب کني يا رد کني، ببين عاقبتش چه ميشود، دنبالهاش چيست، حرکت دشمن در قبال اين چيست، شما چه کار ميتواني بکني؛ فکر اينها را بکن، بعد آن وقت مخلصاً لله عمل کن.»
همزمان با انتشار اين سخنان بود که روز گذشته خبر استعفای وزير امور خارجه نيز به يکباره انتشار يافت. اين اقدام که ظاهراً از ناهماهنگيهايي در درون دولت حاصل آمده، با تعجب افکار عمومي همراه شده است. علل و دلايل اقدام آقاي ظريف هر چه باشد، در ارزيابي اين اقدام ميتوان گفت که بدون توجه به دو توصيه مذکور صورت گرفته است.
افسردگي، ملالت و بيحوصلگي را ميتوان در اين ماجرا مشاهده کرد. آقاي ظريف که اين روزها سياست 67 ماهه حاکميت در دوران مديريتش بر دستگاه سياست خارجي را بدون نتيجه ميبيند و آخرين تلاشهايش براي حل مشکلات اقتصادي از طريق ديپلماسي مذاکره با غرب نيز دستاورد چشمگیری نداشته است، گويا ديگر حوصله چنداني براي تداوم راه نداشته و با ايجاد اختلافنظر، فرصت را مناسب يافته و استعفا را بر تداوم کار و پذيرش مسئوليت ترجيح داده است! در حالي که ميتوانستيم شاهد نوع ديگري از واکنش باشيم که اينچنين هزينهاي براي دستگاه ديپلماسي کشور نداشته باشد.
عاقبتانديشي نيز در اين تصميم آقاي ظريف به چشم نميخورد؛ همزماني اين استعفا با حضور آقاي بشار اسد در ايران و ديدار با رئيسجمهوري و رهبري معظم انقلاب دستاورد مهم منطقهاي و بينالمللي به حساب ميآيد که اين استعفا موجب شده اين رخداد مهم تا حدي تحتالشعاع قرار گيرد. در خوشبينانهترين حالت ميتوان گفت نداشتن عاقبتانديشي و بيتوجهي به پیامدهای اين اقدام براي کشور موجب فرصتسوزي دستگاه ديپلماسي شده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی
🔴 تحت فشار رسانه ای تصمیم نمیگیریم؛ «پالرمو» در جلسه شنبه مجمع به جمع بندی نمیرسد
🔻مظفر ؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹 در صورت تصویب پالرمو، عربستان و اسرائیل باید بر اجرای تعهدات ایران نظارت کنند
🔹 موافقان تصویب پالرمو میگویند تصویب این لایحه به صلاح کشور است اما در عین حال اذعان میکنند که قرار نیست با تصویب این لایحه، گشایشی در معاملات بانکی ایران با دیگر کشورها ایجاد شود
🔹 اینکه ما تمام معاملات مالی کشور را به شکل شفاف و آنلاین در اختیار نهادهای بینالمللی قرار دهیم بدون اینکه هیچ تغییری در روند تسهیل فروش نفتمان و همچنین تبادلات پولی و بانکی با دیگر کشور ایجاد شود، کار عقلانی به نظر نمیرسد.
🔹رایگیری درباره پالرمو و CFT در یک جلسه واحد خواهد بود
🔹تصویب پالرمو و CFT نیاز به دو سوم آرا دارد
🔹 تحت فشارهای رسانهای تصمیمی نمیگیریم
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی
هشت پیام سفر کلیدی بشار اسد به تهران چیست؟.doc
88.6K
هشت پیام سفر کلیدی بشار اسد به تهران چیست؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی
سفری برای ترسیم طلیعه پیروزیهای بعدی محور مقاومت.doc
60.9K
سفری برای ترسیم طلیعه پیروزیهای بعدی محور مقاومت
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی
موافقان و مخالفان «پالرمو» در مجمع تشخیص مصلحت چه کسانی هستند؟.docx
33.6K
موافقان و مخالفان «پالرمو» در مجمع تشخیص مصلحت چه کسانی هستند؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی
📲 توئیت «میرسلیم» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹با بررسى سوابق و اسناد FATF به اين يقين رسيدم كه استكبار و در رأس آن آمريكا، این معاهدات را ابزار سياسى تسلط بر ايران قرار داده است. براى جلوگيرى از خودتحريمى، نبايد به FATF بپيونديم.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
شجاعترین و باسوادترین رهبر تاریخ ایران
عبدالکریم سروش به تازگی طی سخنرانی در کالیفرنیا درباره امام خمینی(ره) گفته است: اگر امروز شما را بین شاه و آقای خمینی(ره) مخیر کنند، کدامشان را میپذیرید، اگر فرض کنیم هیچ اختیاری نداشته باشیم جز اینکه یا شاه و آقای خمینی یکی را انتخاب کنیم، بنده صد درصد آقای خمینی را انتخاب میکنم. برای اینکه آقای خمینی، مردمیترین رهبری بود که در تاریخ این کشور ظهور کرد... ما در تاریخ ایران هیچ رهبری را نداریم که اینطور در دل مردم جا داشته باشد. شاه که هیچ، پدرجد شاه هم خواب اینجور پشتیبانی مردمی را نمیدیدند. مردم به هرحال یک چیزی دیده بودند، نشان یک عشقی بود، نشان یک عاطفهای بود که معطوف به یک رهبری میشد که دوستش داشتند؛ در او چیزی دیده بودند. خمینی باسوادترین رهبر این کشور بوده تا کنون؛ از ایام اولیه حکومت هخامنشیان تا روزگار حاضر هیچکس به لحاظ علمی به پای او نمیرسید. چرا؟ برای اینکه اولاً فقیه درجه اولی بود، عرفان هم خوانده بود، فلسفه هم خوانده بود. شاه قبل از آقای خمینی که بود؟ یک جوان ۲۰ ساله که از سوئیس بلند شد آمد ایران پادشاه شد. بعد از پادشاهیاش که درس و مکتب و مدرسهای نبود؛ قبلش هم حداکثر یک دیپلم، اگر آن دیپلم را هم داشت، من خبر ندارم. سوادی نداشت. در تاریخ ما آقای خمینی واقعاً یک نمونه بینظیر بود در مقام حکومتداری.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
گزارش روز/ خیال خام!
جنگندههای جیاف 17 پاکستان یک هواپیمای تشریفات را از لحظه ورود به آسمان پاکستان همراهی میکنند تا در فرودگاه اسلامآباد به زمین بنشیند، هواپیمایی که حامل ولیعهد جاهطلب سعودی است و بنسلمان از همان ساعتهای اولیه ورود به این کشور شروع به امضای قراردادهای سرمایهگذاری میکند؛ احداث پالایشگاه آرامکو عربستان در بندر جوادر واقع در جنوب غرب پاکستان به ارزش 10 میلیارد دلار، امضای تفاهمنامه برای سرمایهگذاری عربستان در حوزه پالایش و تولیدات پتروشیمی، قرارداد سرمایهگذاری صندوق توسعه عربستان با دولت پاکستان در حوزه نفت خام و بنزین، تفاهمنامه در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، تفاهمنامه در حوزه ذخایر معدنی، قرارداد همکاری در حوزه ورزش، تفاهمنامه سرمایهگذاری صندوق توسعه عربستان برای تولید برق در پاکستان و... فقط در روز اول حضور بنسلمان در پاکستان به امضا رسید. افزون بر این، قول واریز شش میلیارد دلاری کمک نقدی را هم میدهد. در نگاه اول شاید این یک همکاری عادی بین کشورها تلقی شود، اما این سرمایهگذاری زمانی معنای متفاوتی خواهد گرفت که کمک مشابه از سوی امارات به پاکستان و گزارش جدید بانک مرکزی پاکستان نشان میدهد خرید آمریکا از پاکستان در سال جدید میلادی چنان جهشی داشته که سبب شده است ایالات متحده به بزرگترین خریدار از پاکستان تبدیل شود. بر اساس این گزارش، آمریکا با واردات بیش از 2 میلیارد و 36 میلیون دلار بزرگترین خریدار کالاهای این کشور است. طبق این گزارش آمریکا 17 درصد صادرات پاکستان را به خود اختصاص داده است. توجه ویژه امارات، عربستان و ایالات متحده به پاکستان و تلاش ویژه آنها برای جلبنظر پاکستان نشاندهنده برنامهریزی جدید آمریکا و وابستگان منطقهای آن در غرب آسیا است؛ به نظر میرسد این جریان با شکست در سوریه، لبنان، یمن، عراق و... به دنبال تغییر زمین بازی است. افزون بر این، آمریکا و دیکتاتورهای متحجر منطقه به خوبی از گرایشهای گسترده مردمی در کشورهای غرب آسیا از جمله پاکستان به گفتمان انقلاب اسلامی و مقاومت با خبر هستند و به دنبال آنند که با پخش پول و سرمایهگذاری پیش از آنکه پاکستان نیز برای آنها یمن، سوریه، عراق و... دیگری شود، نفوذ خود را در اسلامآباد تثبیت کنند، غافل از آنکه بیداری ملتها و خروش ملتها علیه استبداد و استکبار را نمیتوان با اقداماتی از این دست متوقف کرد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
منطق آمریکایی
شکست مذاکرات ترامپ و اون پس از گذشت چند روز همچنان در معرض قضاوت و تحلیل کارشناسان سیاسی قرار دارد. در حالی که ترامپ دلیل شکست مذاکرات را درخواست پیونگیانگ برای رفع همه تحریمهای آمریکا عنوان کرده بود، اما کره شمالی روایت ترامپ از دلیل شکست مذاکرات ویتنام را به چالش کشید و وزیر خارجه کره شمالی گفت کشورش به دنبال رفع بخشی از تحریمها بوده است. واقعیت آن است که بحران شبهجزیره کره سالهاست که ادامه دارد و از نظر موضوع از پیچیدهترین مسائل بینالمللی است و انتظار حل و فصل آن در مدتی کوتاه منطقی نیست؛ اما از دیگر سو تحلیل علل شکست مذاکرات اخیر چندان دشوار به نظر نمیرسد.
ایالات متحده آمریکا امتیاز میگیرد اما امتیاز نمیدهد؛ این خصلت فراگیر سیاستمداران آمریکایی است؛ اما این وضعیت در زمان ریاستجمهوری نویسنده کتاب «هنر معامله»، یعنی دونالد ترامپ، برجستهتر خودنمایی میکند. ترامپ که تا پیش از تکیه زدن بر کرسی ریاستجمهوری آمریکا در کار تجارت و اقتصاد بوده است، بارها گفته بود: «در هر معاملهای، هر طرف که بیشتر تحت فشار باشد، باید بیشتر امتیاز دهد.» حالا نیز وی و تیم سیاسی همراه او منطق رفتاریشان این است که کره شمالی پس از سپری شدن چند دهه محدودیت و تحریم، در موقعیتی هستند که به هر گونه توافقی تن خواهند داد.
در قاعده و رفتار سیاستمداران آمریکایی، کره شمالی باید همه خواستههای آمریکا را مو به مو اجرا کند، همه ذخایر اتمی و موشکی خود را نابود کند، دانشمندان اتمی و موشکی خود را به آمریکاییها تسلیم کند و آنگاه «شاید» و «بعداً» اندکی از تحریمها را بردارند. با این حال، برجام هم اکنون مایه عبرت کره شمالی شده است؛ آنها به چشم خویش میبینند که ایران پس از توقف و از بین بردن بخش زیادی از توانمندیهای هستهای در انتظار عمل آمریکا به تعهدات خود بود که ناگهان با پیدا شدن فردی به نام ترامپ و امضای یک متن کوتاه، کل توافق هستهای را زیر پا گذاشت و آن مختصر تحریمهایی که برداشته شده بود، بار دیگر برگردانده شد. با این تصویری که کرهایها از رفتار آمریکاییها پیش روی خود میبینند، بعید است بحران شبهجزیره به این زودی حل و فصل شود. اما نکته جالب توجه اینکه اگرچه هزاران کیلومتر آن طرفتر رهبران کره شمالی از برجام درس گرفتهاند، اما هنوز در کشور ما جریانهایی هستند که برجام را موفق دانسته و به تکرار آن در موضوعات دیگر اصرار دارند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
سخنان مغالطهآمیز!
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رئیسجمهور محترم اخیراً در خصوص مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالبی را به تعریض بیان کردهاند که لحن ایشان قابل قبول نیست و این تعبیر که «۱۰، ۲۰ نفر نشستهاند و برای مردم تصمیم میگیرند» هم سخنی هضمناپذیر است. آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام به منزله یک نهاد مهم برخاسته از قانون اساسی که انتخاب اعضا و نحوه اداره جلسات آن بر اساس اصل 112 همان قانون است، گفت: چرا مسئول عالی نظام جمهوری اسلامی، که سوگند خورده پاسدار قانون اساسی باشد، باید این طور صحبت کند؟ اولاً، اعضای مجمع، ده بیست نفر نیستند و این یک سخن خلاف است، ثانیاً، اگر یک نفر در قانون اساسی اختیارات و مسئولیتهایی دارد مانند خود رئیسجمهور، آیا در هر موردی به آرای عمومی مراجعه میکند؟ اعضای دولت و وزرا که با رأی مستقیم مردم انتخاب نشدهاند، آیا در هر مورد که میخواهند تصمیم بگیرند به آرای عمومی مراجعه میکنند؟ این در حالی است که در بسیاری از موارد تصمیماتی هم که میگیرند به اتفاق آرا نیست، پس باید گفت ده، بیست نفر در دولت برای یک ملت تصمیم میگیرند؟ وی تصریح کرد: این سخن واقعاً سخن مغالطهآمیز است و تعجب میکنم از آقای رئیسجمهور که از مسائل حقوقی هم مطلع است، چرا اینگونه سخن میگوید؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تنها راه
«دولت و مجموعه حکومت مشکلاتی دارد که گره آن در منطقه و نظام بینالملل است و تا زمانی که وزارت خارجه با دست باز و اختیارات کامل اینها را حل نکند، مشکلات اقتصادی، معیشتی و داخل کشور حل نخواهد شد. جریان دلواپس یا این مفهوم را نمیداند یا به روی خود نمیآورد که تا مسائل بینالمللی را حل نکنیم نمیتوان مشکلات داخلی و اقتصادی را حل کرد. البته تجربه نشان داده که دلواپسان در سایه تحریم و بههمریختگی اوضاع بهتر میتوانند منافع اقتصادی خود را تضمین کنند.» جملاتی که مشابه آن چندین و چند سال است در رسانههای اصلاحطلب و تریبونهای در اختیار جریان اعتدال در کشور تکرار شده و در «شرق»، «اعتماد» و «سازندگی» و... به چاپ رسیده است! جملاتی که معنای ساده آن میشود راهبرد «جلب نظر غرب برای هموار کردن مسیر پیشرفت»؛ میشود «عدول از آرمانها و مواضع به حق جمهوری اسلامی برای کاستن فشارها»؛ اما آیا واقعاً چنین چیزی ممکن است؟ یعنی اگر ایران پالرمو و دیگر کنوانسیونها را بپذیرد، دشمنیها با ملت ایران کم میشود و تحریمها تمام میشود؟
عقل و منطق میگوید هرگز چنین نیست؛ همانگونه که همه دشمنی آمریکاییها با ملت ایران با انقلاب اسلامی آغاز نشد، کنار گذاشتن آرمانهای انقلاب اسلامی نیز دشمنیها را پایان نخواهد داد! اگرچه انقلاب اسلامی به عنوان گفتمان ملتساز و بیدارکننده و قدرتبخشی روزافزون به ایران اسلامی موجب تشدید دشمنیها با ما شده است! اما غرب و آمریکا در حقیقت با قدرت گرفتن و پیشرفت ملت ایران، با استقلال ایران به منزله مهمترین کشور و مهمترین منطقه جهان، با منابع و امکانات و استعدادهای فراوان، با تاریخ و تمدن کهن مشکل دارند و تنها زمانی دست از دشمنی برخواهند داشت که توان دشمنی نداشته باشند و ملت ایران آنقدر قدرتمند بشود که اراده خود را بر آنان تحمیل کند؛ کما اینکه در بسیاری از حوزهها اتفاق افتاده است و به مدد الهی در مسئله اقتصاد نیز موضوع محقق خواهد شد. انشاءالله
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 یک عملیات موفق و تکرار اقتدار نظام
🔸مستند فاخر ایستگاه پایانی دروغ" و عملیات نفوذ و فریب نیما زم مدیر آمدنیوز ، امشب از تلویزیون پخش شد. علاوه بر توصیه به دیدن قسمت بعدی این مستند در فردا شب، چند نکته مهم در این مستند بسیار برجسته است:
1-در این مستند، نیما زم، رضا پهلوی ، منافقین ، فتنه گران را به لجن کشید و چهره واقعی آنها را به خوبی نشان داد.
2-اعتراف نیما زم ، اپوزیسیون را به جان هم خواهد انداخت و از فردا باید شاهد درگیری های داخلی اپوزیسیون و افشاگری علیه یکدیگر خواهیم بود.
3-متقابلاً منتظر افشاگری های اپوزیسیون و ضدانقلاب علیه نیما زم خواهیم بود.
4-اعترافات نیما زم نشان داد که سلطنت طلب ها در توهم اند ، منافقین مترصد کشتار مردم و فتنه گران هم چنان فعالند.
5-به این جملات زم دقت کنید :
🔹پهلوی قدرت اداره کردن یه بخشداری رو هم نداره.
🔹اگر منافقین بیان تهران ۲ میلیون آدم رو می کشند.
🔹مسیح علی نژاد مستقیما توسط سرویس آمریکا هدایت میشه و نمیشه با او ارتباط گرفت.
✳️ نتیجه_مهم : ناامیدی کامل ضدانقلاب از براندازی نظام و چهل سالگی اقتدار...
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج