لیبی و پوست اندازی خطرناک در شمال آفریقا
🔸 ژنرال خلیفه حفتر فرمان کودتا و حمله نیروهای تحت امرش به طرابلس پایتخت لیبی را صادر کرد. کشورهای غربی از جمله آمربکا ، فرانسه ، بریتانیا و روسیه از خلیفه حفتر خواستهاند تا به دلیل وجود بانک مرکزی، دفاتر شرکتهای خارجی و مراکز اصلی انرژی و نفت ، مراکز حکومتی و جلوگیری از بروز هرج و مرج و... از حمله نظامی به طرابلس خودداری کند.
✳️ در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:
1⃣ مزدوران موسوم به نیروهای خلیفه حفتر (که از سوی اماراتیها حمایت میشوند) در حال حاضر در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس هستند و عملا بر بیش از نیمی از لیبی نیز تسلط دارند.
2⃣ فرمان حمله خلیفه حفتر ، حتما با هماهنگی کامل با اماراتیها و با اطلاع دقیق آمریکاییها صادر شده است. حامی اصلی مالی و سیاسی خلیفه حفتر ، اماراتیها هستند
3⃣ علی رغم بیانیه صریح الصادق الغربانی مفتی لیبی مبنی بر ضرورت مقابله و مقاومت مردمی، پیش بینی میشود ژنرال حفتر، موفق به تسلط بر طرابلس شود. البته این تسلط به سادگی نخ اهد بود و تلفات انسانی طرفین به دلیل مقاومت نیروهای دولت وفاق ملی و قبایل، در این عملیات چشمگیر خواهد بود.
4⃣ نکته مهم اینکه بخشهای مرکزی و بخشی از شرق لیبی عملا مناطق حضور و تحت نفوذ داعش هستند. این مناطق از مهمترین نقاط بازسازی و سازماندهی مجدد داعش به حساب میآیند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔻الخلیج آنلاین: «معامله قرن» در سالگرد «یومالنکبه» ارائه میشود
🔹«الخلیج آنلاین» به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، آمریکا زمان ارائه «معامله قرن» را به اطلاع کشورهای عربی رسانده و این طرح در «یومالنکبه» (۱۵ می) رونمایی میشود.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔻امام جمعه معمولان: با ورود ارتش و سپاه لبخند بر روی لبان مردم نشست
امام جمعه معمولان:
🔹از عصر دیروز ارتش و سپاه به شهر معمولان ورود کرده و وضعیت بسیار خوب شده است.
🔹ورود سپاه و ارتش لبخند را بر روی لبان مردم سیل زده معمولان نشاند و امدادرسانی به نحو مطلوب در حال انجام است.
🔹برق از ساعات اول وصل شد و گاز دیروز نیز وصل شده آب ه امروز وصل خواهد شد.
🔹آنچیزی که از کمکهای مردمی توسط بالگرد وارد میشود در اختیار ارتش قرار میگیرد و همه قضیه امداد را ارتش مدیریت میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
یک تیر و صد نشان با رونق تولید
انتخاب و اعلام شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سه دهه اخیر، اقدامی هوشمندانه است که علاوه بر ایجاد انگیزش به تقویت و تجمیع و تمرکز ارادهها، گفتمان سازی ملی، تقویت روحیه باورسازی و ایمان به هدف، نشاط بخشی اجتماعی در سطح جامعه، فرهنگسازی و ادبیاتسازی عالمانه میانجامد. مروری بر شعارهای انتخاب شده سالهای گذشته نشان میدهد که شعارهای انتخاب شده، اولاً در طول یکدیگرند، ثانیاً اگر چه به نظر میرسد غلبه با شعارهای اقتصادی است، اما دارای آثار بلند مدت فرهنگی است، ثالثاً روح حاکم بر تمامی شعارها توجه ویژه به فرهنگ ناب و سبک زندگی ایرانی اسلامی است، رابعاً ریشه در اصول حکمت متعالی اسلام و برگرفته از احادیث و روایات اهلبیت علیهمالسلام است و خامساً تکمیل کننده پازلهای پیشرفت و آبادانی است و همین پنج نکته مهم، ما را به تعظیم و تکریم در برابر فراست، هوشمندی و تدبیر حضرت امام خامنهای وامیدارد. بر این اساس شعار رونق تولید را نمیتوان مجرد و مستقل از شعار سالهای پیش بررسی و تحلیل کرد.
تولید؛ یک واژه فراگیر است که همه نیازهای زندگی مردم در زمینههای «صنعتی»، «کشاورزی»، «دامی»، «صنایع دستی»، «تولیدات خانگی»، «تولید علم»، «صنایع دانشبنیان»، «فناوری و تکنولوژی» و «تربیت نیروی انسانی» را در بر میگیرد.
رونق تولید؛ مانند دومینو عمل میکند و مستقیم و غیرمستقیم موجب دستیابی و تحقق دهها هدف کوتاهمدت و بلندمدت در کشور خواهد شد: «مشکلات تعطیلی و کمکاری کارخانجات و بنگاههای تولیدی برطرف میشود»، «قدرت خرید مردم افزایش مییابد»، «معضلات نظام بانکی را برطرف میکند»، «تورم را کاهش میدهد»، «ارزش پول ملی را بالا میبرد»، «مشکل فقر را از بین میبرد»، «کشور را از بیگانه و دشمن بینیاز میکند»، «مشکل کسری بودجه را مرتفع میکند»، «جرایم و آسیبهای اجتماعی را کاهش میدهد»، «دشمنان را در نقشههایشان ناکام و تحریمها را بیاثر میکند» و...
رونق تولید علاوه بر تحقق اهداف فراوان که برخی از آنها به اجمال بیان شد، سبب تحول بنیادین در حوزه علوم و معارف انسانی و اخلاق اجتماعی شده و «تولید اعتماد عمومی میکند»، «باور ملی به نظام اسلامی را تقویت میکند»، «تولید انگیزه میکند»، «تولید اراده میکند»، «چراغ امید را در جامعه، روشن و پرفروغ میکند»، «نشاط اجتماعی تولید میکند»، «استحکام درونی نظام را تقویت میکند»، «بنیان خانواده را تحکیم میبخشد»، «سبب کاهش بیماریهای روحی و روانی در کشور خواهد شد»، «سبب استحکام و تقویت سبک زندگی ایرانی اسلامی میشود» و...
چه زیباست که چله دوم و گام دوم انقلاب اسلامی را با شعار بامسما و پرمحتوای رونق تولید آغاز میکنیم و این بدان معناست که قدم اول برای تحقق گام دوم انقلاب، تلاش همگانی، انقلابی و جهادی برای رونق بخشی به تولید در تمامی حوزهها و مصادیق در کشور است. در شرایط کنونی در کشور، از یکسو تمامی زیرساختهای لازم برای رونقبخشی به تولید مهیا و آماده است و از دیگرسو کشور از بالاترین فرصت جوانی برای تحقق آمال و آرزوهای نظام اسلامی و مردم بهره میبرد.
رونقبخشی به تولید، مستلزم انجام سلسلهای از اقدامات سلبی و ایجابی است. همه قوای کشور خاصه قوه اجرایی در ابعاد سلبی باید: «جداً از واردات بیرویه که سم مهلک تولید ملی است جلوگیری کنند»، «با انواع مصادیق و گونههای قاچاق کالا با شدت و جدیت برخورد کنند»، «از ریخت و پاشهای مزاحم تولید پرهیز کنند»، «با تقویت عنصر نظارت جلوی سوءاستفاده کنندگان را بگیرند»، «از رانتخواری و آقازادگی جلوگیری کنند»، «از اشرافیگری پرهیز کنند»، «روشها و برنامههای غلط اقتصادی را تغییر دهند» و... و در ابعاد ایجابی نیز رونق تولید مشروط است به: «کمک به تولید کننده»، «کمک به سرمایه گذار»، «کمک به فعالان اقتصادی»، «کمک به ثروت آفرینان»، «تلاش برای بهبود فضای کسب و کار»، «حذف قوانین غلط و دست و پاگیر»، «تصویب فوری و بلادرنگ قوانین لازم و ضروری»، «اصلاح مدلها و روشهای جمعسپاری و برونسپاری در چرخه تولید» و...
بیشک اگر شور رونق تولید در کشور فراگیر شود به رغم همه مشکلات داخلی و تحمیلی و تحریمها، سنگاندازیها و کارشکنیهای دشمنان، درخت تولید در کشور خیلی زودتر از آنکه تصور شود به بار خواهد نشست و کشور و مردم از برکات رونق تولید بهرهمند خواهند شد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
عربستان در پی حذف دلار از معاملات نفتی
خبرگزاری «رویترز» نوشت: در صورت تصویب و اجرای لایحه «نوپک»، عربستان واحد پولی دلار را در معاملات نفتی خود کنار میگذارد. این خبرگزاری از قول سه منبع آگاه(بدون نام بردن از آنها) اضافه کرد: این تهدید عربستان طی دیدار مقامات ارشد انرژی دو کشور مطرح و درباره این موضوع حتی در اجلاس اوپک نیز مذاکره شده است. کنگره آمریکا پیشتر با دو هدف سهم داشتن آمریکا در تعیین قیمت نفت و خارج کردن انحصار قیمت از دست اوپک طرحی را در دستور کار قرار داده بود که در صورت تصویب نهایی هیچ سازمان تولیدکننده و صادرکننده نفتی نمیتواند در قیمتگذاری دخالت داشته و سبب تغییر در افزایش یا کاهش نرخها در بازار جهانی شود. لایحه معروف به «نوپک» در راستای مبارزه با «انحصارگرایی» در بازار نفت از سوی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، از سال ۲۰۰۰ در کنگره آمریکا مطرح است، اما رؤسایجمهوری این کشور تاکنون میگفتند که اگر کنگره آن را تصویب کند، آن را وتو خواهند کرد تا به قانون تبدیل نشود؛ اما دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی آمریکا، بارها اوپک را به «انحصارگری» در بازار نفت متهم و حتی تهدید کرده است که به واسطه قانون نوپک با آن برخورد میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
نعمتها و نقمتهای سیلاب!
بارشهای بیسابقه در 70 سال اخیر در سراسر پهنه جغرافیایی ایران اسلامی و جاری شدن سیلاب در استانهای مختلف کشور از گلستان و کرمانشاه تا فارس و خوزستان و... در کنار سختیها و دشواریهایی که برای تعدادی از هموطنان عزیز و برخی از شهرها و روستاهای کشور ایجاد کرد، تصویری از همافزایی و همراهی میان نیروهای کشور را به نمایش گذاشت و در همین روزهای ابتدایی سال، بار دیگر این موضوع را به اثبات رساند که برای پیش بردن کشور، حل مشکلات، عبور از سختیها و... همه نیروهای کشور باید با فرماندهی واحد در کنار هم قرار بگیرند. در اولین روزهای جاری شدن سیلاب در گلستان با دستور رهبر معظم انقلاب به سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه نیروهای نظامی وارد میدان شدند و فرماندهان ارشد سپاه و ارتش در مناطق سیلزده حاضر شده و تا همین امروز به طور مداوم در صحنه رسیدگی به مشکلات مردم حاضر بودهاند و به صورت میدانی کارها را پیش بردهاند، نیروها و تجهیزات نیروهای مسلح به منطقه اعزام شدند، بسیج و نیروهای مردمی با وجود آنکه در ایام تعطیلات آغاز سال بودیم، پای کار آمدند و روند امداد و تلاش برای حل مشکلات پیشآمده را در کنار هلالاحمر و سایر نیروهای امدادی تسریع بخشیدند، وزیر کشور به طور مداوم در منطقه حضور داشت، رئیس مجلس شورای اسلامی بارها به مناطق سیلزده سفر کرد و در جلسات مدیریت بحران حاضر شد، رئیسجمهور اگرچه با تأخیر، اما به مناطق سیلزده سفر کرد و دستورات لازم را برای سرعت یافتن امور صادر کرد و انشاءالله تا بازگشت زندگی مردم به حالت عادی کمکها و امدادها ادامه خواهد داشت.
البته در کنار مشکلات و سختیها و افزون بر سرازیر شدن رحمت الهی و افزایش ذخایر آبی کشور و سیراب شدن تالابها و دریاچهها، این سیلابها موجب شد برخی از مدیران ناکارآمد و جریانهایی که نان و منافعشان در ایجاد تفرقه و در مصیبت بودن مردم ما و دودستگی و اختلافافکنی است، رسوا شده و نقاب از چهره آنها بیفتد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
سال رونق تولید ملی
سال 1398 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سال رونق تولید نامگذاری شده است. از زمانی که آسیبهای بخش اقتصادی کشور نمایان شده و تحریمها و جنگ اقتصادی دشمنان ملت ایران علیه نظام جمهوری اسلامی شدت پیدا کرده است، رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سالها توجه مردم و مسئولان را به تمرکز در بخش اقتصادی سوق دادهاند. رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال نیز تأکید کردند: «مسئله فوری کشور و مسئله جدّی کشور و اولویّت کشور فعلاً مسئله «اقتصاد» است. آنچه من مطالعه کردم و از نظر کارشناسها استفاده کردم، کلید این همه، عبارت است از «توسعه تولید ملّی».» در این باره توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1ـ اصل مهم در این زمینه آن است که شعارهای سال به مثابه راهبرد کلان کشور مورد توجه قرار بگیرد و همگان بکوشند قدمی برای عملیاتی کردن این راهبرد و راههایی برای تحقق آن در وضعیت حساس فعلی کشور بیابند و پیادهسازی کنند. وظیفه مدیران و دستگاههای مسئول فقط تکرار بیانات رهبری نیست؛ بلکه کار اصلی و مهم آن است که تلاش کنند تجمیع امکانات و منابع کشور به سمت حمایت از رونق تولید ملی سوق پیدا کند؛ در این باره وحدت و آرامش سیاسی کشور موضوعی تعیینکننده است.
2ـ در شرایطی سال جدید را آغاز میکنیم که انقلاب اسلامی وارد دهه پنجم خود شده است و بیانیه گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب 22 بهمن سال گذشته صادر فرمودند، پیش روی ما قرار دارد؛ باید نسبت شعار سال 1398 با بیانیه گام دوم و ظرفیتها و تأکیدات بیانیه که میتواند به تحقق اهداف شعار سال کمک کند، شناسایی شده و مورد توجه جدی و عملی قرار گیرد.
3ـ برخلاف تحلیلها و دیدگاههایی که میکوشند سال 1398 را سال چالشها معرفی کنند، رهبر معظم انقلاب سال جدید را به شکل دیگری تبیین کردند و فرمودند: «برخی گویندگان و نویسندگان سال ۹۸ را «سال تهدیدها» خواندهاند؛ در حالی که من مطلقاً این برداشت را قبول ندارم و معتقدم سال ۹۸ به توفیق الهی «سال فرصتها» و «سال امکانات و گشایش» برای ملت ایران خواهد بود.» در این باره نکته اساسی آن است که بدانیم تهدیدها و چالشهایی که ممکن است رخ دهد، محصول رفتارها و اعمال ماست؛ پس بکوشیم نتیجه اقدامات و تصمیمات، رفع چالشها و رخنمایی فرصتها پیش روی کشور باشد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
سالگرد تظاهرات بازگشت؛ انتفاضه ای علیه اشغال
نتفاضه ای علیه اشغالاین روزها مصادف است با اولین سالگرد تظاهرات بازگشت در سرزمین های اشغالی. این تظاهرات نخستین بار 30 مارس سال 2018 در مرزهای غزه با فلسطین اشغالی برگزار شد. بهانه برگزاری این مراسم «روز زمین» در فلسطین بود. در 30 مارس سال 1976 فلسطینی ها در اعتراض به تصمیم و اقدام رژیم صهیونیستی در غصب زمین های خود، در این روز دست به تظاهرات زده و این روز را «روز زمین» (یوم الارض) نامیدند. رژیم صهیونیستی که پرونده سنگینی در سرقت و اشغال منابع آب شرب در منطقه دارد، در این روز خاص با هدف دست اندازی به منابع آب دریاچه جلیله و انتقال آن به بیابان های جنوب سرزمین های اشغالی، اقدام به تصرف دو هزار هکتار از زمین های فلسطینی ها کرد.
از 30 مارس سال 2018 هر هفته بطور مداوم فلسطینی ها بیاد آن روز در مرزهای سرزمین های اشغالی –بخصوص در غزه- دست به اعتراض زده اند. شعار و خواسته اصلی آنها بازگشت به زمین های خود است که صهیونیست ها به زور اسلحه آنها را تصرف کرده اند. رژیم اسرائیل از سال 1948 تا کنون بیش از 700 شهر یهودی جدید ساخته است و این در حالی است که فلسطینی ها موفق به ساخت حتی یک شهر جدید نیز نشده اند.
تداوم این تظاهرات طی یک سال گذشته باعث شده است تا بنا به نظر برخی تحلیلگران و ناظران این حرکت دیگر یک راهپیمایی نبوده و تبدیل به یک انتفاضه شود. واکنش رژیم صهیونیستی به این تظاهرات، سرکوب شدید و خشن بوده است. در حالی که فلسطینی ها در عمل با دست خالی وارد میدان شده و اعتراض خود را بیان می کنند، پاسخ اسرائیلی ها شلیک گلوله های جنگی است. تا کنون در این اعتراضات حدود 300 فلسطینی شهید شده و بیش از 14 هزار تن دیگر مجروح شده اند. در میان شهدا 43 کودک، 2 زن، 8 فرد معلول، 3 پرستار و 2 خبرنگار دیده میشود. همچنین 3128 نفر از مجروحان نیز کودک، 653 نفر زن و دختر، 171 نفر پرستار و امدادگر و 148 نفر هم خبرنگار هستند. حال بیش از 500 نفر از مجروحان وخیم است و هر لحظه ممکن است بر تعداد شهدا افزوده شود.
14 می 2018 خونین ترین روز اعتراضات بود. در این روز که همزمان با انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس بود، 65 فلسطینی معترض توسط گلوله ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده و 3700 تن هم مجروح شدند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل در پاسخ به اعتراضات جهانی به جنایات ارتش این رژیم، ارتش اسرائیل را اخلاقی ترین ارتش جهان خواند!
یکی از نکته های مهم و قابل توجه درباره تظاهرات روز بارگشت، سکوت مجامع و نهادهای بین المللی در قبال این جنایت است. تل آویو به پشت گرمی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، عملاً هیچ مانع و اعتراض جدی بر سر راه اشغالگری و جنایات خود احساس نمی کند. تنها عاملی که تا کنون توانسته مانع تجاوزات بیشتر این رژیم شده و در مواردی حتی آن را به عقب نیز براند، جریان مقاومت است چرا که صهیونیست ها چیزی جز زبان زور نمی فهمند.
تاریخ فلسطین مملو از نشست ها و طرح های مختلف سازش و مذاکره است. طرح هایی که ظاهراً هدف آنها صلح و ایجاد تشکیل کشور مستقل فلسطینی بوده است اما در عمل هیچ کدام از این اهداف محقق نشده و فقط و فقط برای رژیم جعلی اسرائیل نوعی مشروعیت سیاسی به همراه داشته است که برای این رژیم بسیار مهم و حیاتی است.
تظاهرات بزرگ بازگشت نشانه دیگری از شکست سیاست ها و طرح های اشغالگرانه رژیم اسرائیل و حامیان آن است. مردم فلسطین علی رغم گذشت بیش از 70 سال از روز نکبت، حاضر به کنار آمدن با این وضعیت تحقیرآمیز و تحمیلی نیستند و از هر فرصتی برای نشان دادن اعتراض خود استفاده می کنند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98- hedayat 1.doc
502.3K
گاهنامه هدایت/شماره1
ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهید_کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98- hedayat 1.pdf
287.3K
گاهنامه هدایت/شماره1
ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#طرح_شهید_کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج