اشتباه محاسباتی
هنوز و پس از گذشت ماهها از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و افزایش تحریمهای ظالمانه کاخ سفید و در حالی که اروپاییها با وجود ادعاهای فراوان و دادن وعدههای پرطمطراق برای جلوگیری از تضییع حقوق ایران و تلاش برای زنده نگه داشتن توافق هستهای از ایجاد یک کانال مالی نیز خودداری کردند و آغاز به کار یک کانال ناقص و بیفایده را که محدود به دارو و غذا است، به موارد متعددی مانند پذیرشCFT و... مشروط کردند، هنوز بعضی جریانها و گروهها در داخل چشم امید به دست اروپاییها دارند و همچنان از ضرورت نزدیک شدن به اروپاییها برای حل مشکلات اقتصادی سخن میگویند؛ این در حالی است که از یک سو اروپاییها نه تنها به وعدههای خود پایبند نبودند، بلکه در تازهترین اقدام ضد ایرانی خود به بهانههای بیاساس حقوق بشری با انتشار بیانیهای اعلام کردند تحریمهای اعمال شده علیه برخی شهروندان و مسئولان ایرانی را تا ۱۳ آوریل ۲۰۲۰ تمدید میکنند که شامل «ممنوعیت سفر و مسدود شدن داراییهای ۸۲ فرد و یک نهاد و ممنوعیت صادرات تجهیزاتی به ایران که میتواند برای سرکوب در داخل و به علاوه ابزاری که برای زیر نظر گرفتن ارتباطات استفاده شود» است. از سوی دیگر واقعیت امر نشان میدهد، بخش قابل توجه مشکل اقتصادی در داخل ربطی به بیرون مرزها ندارد؛ چنانکه مرکز پژوهشهای مجلس به برگزاری سه نشست با فعالان عمده کسبوکار اقدام کرده که نظرات فعالان تولید و تجارت در این سه نشست نشان میدهد، بسیاری از مشکلات فعلی حاکم بر بازارها ناشی از نوعی خودتحریمی و بیتدبیریهایی است که در صورت مدیریت میتواند بخش مهمی از صدمات ناشی از تحریمهای خارجی را خنثی کند. نمایندگان تشکلهای بزرگ تولیدی کشور اعلام کردهاند میتوانند مشکل تحریمها را همانطور که در سالهای گذشته توانسته بودند، مدیریت کنند؛ اما سیاستهای نادرست تجاری، بانک و مانند آن، دور زدن تحریمها و اداره بنگاهها را در عمل بسیار مشکل کرده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
اقدام کاغذی
در آستانه روز پاسدار، کاخ سفید به حماقت بزرگی دست زد؛ آوردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جزء گروههای به اصطلاح تروریستی. اگرچه دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران موضوع جدیدی نیست؛ ولی این اقدام برای آمریکا هزینههای زیادی خواهد داشت. درباره این اقدام آمریکا میتوان به دو نکته اشاره کرد؛ نخست اینکه جمهوری اسلامی ایران با حضور قدرتمندانه سپاه هیمنه آمریکاییها را در منطقه غرب آسیا شکست، این نهاد انقلابی البته تنها بخشی از آن، یعنی نیروی قدس با شکست گروه تروریستی داعش در کشورهای عراق و سوریه که مورد حمایت تمامعیار آمریکا بود، توانست توطئههای شیطان بزرگ را نقش بر آب کند. بنابراین آمریکاییها که در صحنه عمل کاملاً از سپاه زخمخورده بودند، چارهای جز رو آوردن به اقدام کاغذی نداشتند. دوم اینکه، پس از خروج آمریکا از برجام، دولتمردان کشورمان مقابله به مثل نکردند، لذا ترامپ در ادامه سیاست به اصطلاح فشار حداکثری با تصور کمهزینه بودن اقداماتش به این کار دست زد. به نظر میرسد، این اقدام بیانگر این نکته نیز باشد که آنها از کشورمان شناخت دقیقی ندارند. واکنش مردم، نهادها و سازمانها در داخل کشور با گرایشهای سیاسی متفاوت، نشان از جایگاه سپاه در کشور دارد که این موضوع برای کاخ سفید ناشناخته است. از سوی دیگر، با در نظر گرفتن تصویب قوانین «سیسادا» و «کاتسا» در سالهای 2010 و 2017 از سوی آمریکا علیه ارکان و اعضای مهم سپاه، از جمله سرلشکر قاسم سلیمانی، اضافه شدن سپاه به فهرست گروههای تروریستی مدنظر آمریکا موضوع جدیدی نیست؛ البته این اقدام آخرین تیر ترامپ علیه سپاه بود که پیامدهای سنگینی برای خود آنها خواهد داشت؛ از جمله اینکه 1ـ اقدام صریح و سریع شورای عالی امنیت ملی در مقابله به مثل، بار دیگر هیمنه و ابهت آمریکا را خواهد شکست و از این پس کشورهای دیگر جرئت مقابله با توطئههای آمریکا را در کشور خودشان خواهند داشت. 2ـ اقدام آمریکا این مجوز را به سپاه داد که نیروهای آمریکایی را که در 175 پایگاه آمریکایی در تیررس موشکهای سپاه قرار دارد، به عنوان نیروهای تروریستی قلمداد کند. بنابراین آمریکاییها باید به فکر پوشک بیشتر برای نیروهای خود در منطقه باشند.
در پایان باید گفت، آمریکا با دشمنی تمامعیار خود در قبال سپاه نشان داد، این نهاد انقلابی در مسیر درست و در جهت آرمانهای انقلاب اسلامی حرکت میکند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
نسخه ثابت!
زمانی که ایالات متحده علیه کشورمان تحریمهای جدید وضع میکند؛ آنگاه که جمهوریخواهان بر سر کار میآیند! زمانی که دموکراتها در کاخ سفید هستند؛ وقتی که بوش پسر به عراق لشکرکشی میکند؛ آن روز که جنگندههای آمریکا به همسایه شرقی ایران حمله میکنند؛ آن زمان که قیمت نفت افزایش پیدا میکند؛ روزهایی که ایران به دانش صلحآمیز هستهای دست یافته است؛ زمانی که توانستهایم تروریسم منطقهای را شکست داده و دست بالا را در منطقه داشته باشیم؛ آن هنگام که آمریکا از برجام خارج شده است و حتی حالا که ترامپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تروریست اعلام کرده، اصلاحطلبان یک نسخه و راه حل مشترک دارند؛ مذاکره!
در این راستا و در روز گذشته، روزنامه «سازندگی» با درج تیتر «چشم در برابر چشم» در صفحه اول خود نوشت: «کاخ سفید در اقدامی غیر معمول و برخلاف عرف بینالمللی، سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار داد.» این روزنامه در ادامه توضیح داد: «نزدیک به چهار دهه است که رقابتهای میان ایالات متحده و ایران به سان بازی شطرنجی شده که در جریان آن به جای رقابت دو ضلع، شاهد حضور ضلع سومی نیز هستیم، بازیگران منطقهای و فرامنطقهای که گاه در زمین ایران بازی میکنند و گاه در زمین ایالات متحده. این رقابتها محصول افزایش نفوذ استراتژیک ایران در حاشیه خلیجفارس، خاورمیانه و شمال آفریقا است.» روزنامه سازندگی بلافاصله بعد از این توضیح مینویسد: «دیپلماسی، تنها راه پایان دادن به تنشهاست.» مطلبی که «شرق» دیگر روزنامه اصلاحطلب با صراحت بیشتری به چاپ رساند و نوشت: «بسیاری از تحلیلگران معتقدند سال جاری، اوج درگیری سیاسی و دیپلماتیک ایران و آمریکا خواهد بود و برخی نیز درگیری نظامی را محتمل میدانند، اما نگارنده معتقد است اتفاقاً ماههای آتی، بهترین زمان مذاکره با ترامپ است... .» آیا تجربه برجام و عمل به نسخه مذاکره که جریان غربگرا برای کشور تجویز کرد، برای کنار گذاشتن این پیشنهاد کفایت نمیکند؟ اصرار این جریان برای وارد کردن یک خسارت محض دیگر به کشور چه دلیلی دارد؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تنها حامیان تصمیم ترامپ علیه سپاه!
در حالی که بسیاری از سران کشورها و حتی صاحبنظران و چهرههای سیاسی آمریکا و اروپا با اقدام ترامپ علیه سپاه مخالفت کردهاند، خبرگزاری دولتی عربستان «اسپیای» به نقل از یک مقام مسئول در وزارت خارجه این کشور نوشت: «عربستان سعودی از اضافه شدن سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی از سوی دولت آمریکا استقبال میکند.» اين منبع که خبرگزاری عربستان نامی از او نبرده، تصمیم تازه آمریکا را گامی عملی و جدی دانسته است. وی همچنین گفته است، این اقدام خواستۀ «مکرر» عربستان را جامه عمل پوشانده است. پیش از این بحرین هم از اقدام آمریکا علیه سپاه پاسداران استقبال کرده بود. نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم اولین کسی بود که از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا قدردانی کرد.
پیگیری رهبری از وزیر بهداشت درباره جمعیت
سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره جلسه گزارشدهی مسئولان به رهبر معظم انقلاب درباره سیل اخیر میگوید: بعد از ختم جلسه با مسئولان، مهربانانه بنده را صدا کردند و آن دغدغه همیشگیشان را که درباره پیرشدن جمعیت کشور و نقشی که وزارت بهداشت میتواند در بحث رشد درست و منطقی جمعیت داشته باشد، متذکر شدند. بنده نیز خدمتشان عرض کردم که از بدو ورود به وزارت بهداشت به عنوان یکی از دغدغههای ملی، بنده به این امر پرداختم و پروژهای را آماده کردهایم که انشاءالله تقدیم ایشان کنیم تا با اجرایی شدن آن بتوانیم از منفی شدن رشد جمعیت در آینده جلوگیری کنیم.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
پيشگامي در همه عرصهها
در روزهايي که سپاه با همه توان مشغول خدمترساني به مردم سيلزده استانهاي گلستان، لرستان و خوزستان است و هر روز تصاوير گوناگونی از خادمان ملت در لباس پاسداري در فضاي مجازي منتشر میشود، کاخ سفيد در بيانيهاي از قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی خبر داد. اين اقدام احمقانه دولت ترامپ که حتی از تشخیص زمان مناسب برای انجام این اقدام نیز عاجز است، از عمق کينه و دشمني آمريکاييها نسبت به اين مجموعه انقلابي حکايت دارد.
راز اين کينه و عداوت را ميتوان در اين کلام رهبر حکيم و فرزانه انقلاب اسلامي جستوجو کرد: «دستگاه وسيع و همهکاره سپاه، امروز يک دستگاه برجسته است در کشور؛ اگر مقابله با دشمن است از لحاظ سياسي، سپاه جلو است؛ اگر مواجهه با دشمن است در ميدان عملي و نظامي و عملياتي، سپاه جلو است؛ اگر اين دشمن در داخل مرزهاي ما، داخل کوچه و خيابان ما است، سپاه جلو است؛ اگر اين دشمن در چند هزار کيلومتر آنطرفتر در اطراف حرم حضرت زينب(س) است، باز هم سپاه جلو است.» (1398/1/19)
اين پيشگامي در همه عرصههاي تقابل با دشمن است که در طول چهار دهه اخير آمريکاييها را کلافه کرده است و آمريکاييها خود به خوبي ميدانند که چنين گربهرقصانيها براي سپاه ره به جايي نخواهد برد! چرا که دشمنان سالهست با همه توان براي مهار و انفعال و نابودي سپاه تلاش کردهاند، اما در همه ترفندها ناکام ماندهاند.
اين شوي تبليغاتي جديد، اتفاقاً ضعيفترين و مفتضحانهترين اقدامي است که تنها از احمقي همچون ترامپ ميتواند سر بزند و آمريکا را در ميان حاميان اروپايي خود بيش از پيش تنها بگذارد. حمايت رژيم صهيونيستي و چند کشور مرتجع عربي که ساليان متمادي است از اقتدار سپاه و جوانان مؤمن انقلابي در هراسند، تنها دستاورد ناچيزي است که براي کاخ سفيد خواهد ماند!
اما از آن سو صدور این بیانیه اعتبار سپاه را نزد ملت ايران دوچندان کرده و حمايت همهجانبه فعالان سیاسی با گرایشهای متفاوت از سپاه را به همراه داشته است و شرایط جدید را به فرصتی برای افزایش همگرایی و وحدت ملی ملت ایران حول حمایت از سپاه بدل کرده است.
مسير برگزيده سپاه، برای حضور بيمنت در همه عرصههاي دفاع از کشور و خدمترساني به ملت، راز ماندگاري و جاودانگي و محبوبيت روزافزون آن است و پاسداران باید روز به روز در این مسیر بیشتر قدم بردارند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تقي زاده هاي قدیم و جدید.docx
39.9K
تقي زاده هاي قدیم و جدید
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تلاش های آمریکا و عربستان برای جدا کردن عراق از ایران موفق می شود؟.docx
27.7K
تلاش های آمریکا و عربستان برای جدا کردن عراق از ایران موفق می شود؟
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 چرا دیکتاتور سودان به تاریخ پیوست؟!
🔹بعد از هفته ها تظاهرات مردم معترض سودان رئیس جمهور دیکتاتور این کشور با مداخله ارتش از قدرت برکنار شد.
🔹عمر حسن احمد البشیر ۷۵ ساله در سال ۱۹۸۹ در زمانی که یک سرهنگ ارتش سودان بود رهبری کودتای سفید را برعهده گرفت و با برکناری نخست وزیر وقت به قدرت رسید.
🔹عمر البشیر در سال های نخست بدلیل مدیریت منابع نفتی جنوب این کشور علاوه بر بهبود معیشت عمومی سودانی ها توانست بر محبوبیت و اقتدار خود بیفزاید اما اقتصاد سودان با جدایی جنوب این کشور و تشکیل کشور سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) که مورد حمایت غرب و خاصه رژیم صهیونیستی است با بحران بیسابقه روبرو شد.
🔻جدایی سودان جنوبی معضلاتی گوناگونی را برای سودانی ها به همراه داشت از جمله:
1⃣ از دست رفتن بخش عمده ای از منابع نفتی سودان
2⃣ از دست رفتن منابع استراتژیک آبی و جنگلی جنوب
3⃣ از دست رفتن بیش از ۶۵۰ هزار کیلومتر از خاک سودان
4⃣ و ...
🔹 در آن ایام عمر البشیر برای عبور از بحران اقتصادی چاره را در افزایش تعاملات سیاسی و اقتصادی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و بصورت ویژه عربستان و دریافت کمک های مالی از آنها دید اما این کشورها حمایت خود از سودان را منوط به قطع روابط با ایران و مشارکت در تجاوز به یمن کردند که از قضا مورد موافقت عمرالبشیر قرار گرفت!
🔹 اما حالا پس از چند سال کاسه لیسی سعودی ها نه تنها ورق به نفع البشیر برنگشت بلکه سرانجام پس از چند هفته اعتراضات خیابانی مردم نسبت تورم بالا و کمبود کالاهای اساسی این دیکتاتور ساده لوح با کودتای ارتش برکنار شد!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 اقدامی مناسب اما کمی دیر...
هرچند اقدام اخیر سازمان انرژی اتمی برای راه اندازی یک زنجیره ۲۰ عددی از سانتریفوژهای IR_6، در چارچوب برجام ارزیابی میشود اما از آنجا که از نسل قبلی آنها که در اختیار ایران بوده (IR_1) پیشرفتهتر و دارای ظرفیت بیشتر غنی سازی می باشد، (حتی باوجود اینکه هنوز باید منتظر اتمام تستهای مکانیکی و تزریق گاز UF6 به آنها ماند) میتواند حاوی پیامهای جدی به طرفهای غربی باشد؛ از جمله اینکه گرچه ایران همچنان به برجام پایبند مانده است (براساس گزارشهای ۱۴ گانه آژانس انرژی اتمی) اما صبر ایران نیز سقفی دارد و هر لحظه میتواند از این سقف عبور کند!!
🔻پینوشت:
جدی شدن استفاده از ماشین IR_6، به دوره ابتدایی خروج آمریکا از برجام و دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تسریع در آماده سازیِ زیرساختهای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو در خرداد سال قبل برمیگردد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج