پایان مهلت 60 روزه
امروز سررسید مهلت 60 روزه اول جمهوری اسلامی ایران به اعضای باقیمانده گروه 1+5، به ویژه تروئیکای اروپایی برای تأمین منافع ایران از برجام است که عبور جمهوری اسلامی ایران از مرز غنیسازی 3/67 و ازسرگیری فعالیت راکتور اراک اعلام خواهد شد. این تصمیم ملی گامی در دفاع از استقلال و عزت ملت بزرگ ایران است و دولت قاطعانه تا حصول نتیجه اقناعی و تأمین منافع ملی، مصمم به اجرای مصوبه اجماعی شورای عالی امنیت ملی کشور است. بازتاب این عزم ملی را میتوان در تحرک دیپلماتیک مسئولان 1+4 و کشورهای اروپایی، تهدیدات حقوقی آمریکا برای پیگیری نقض برجام از سوی ایران و برخی مسئولان اروپایی و اظهار نظرات کارشناسی و رسانهای خارجی دید.
«امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه، دیروز در تماس تلفنی با رئیس جمهور کشورمان، ضمن پذیرش ناکارآمدی اقدامات جبرانی اروپا در برابر تحریمهای آمریکا گفت: «پایان برجام به معنای اقرار به شکست دسته جمعی و اقدامی تأسفبار خواهد بود و بنابراین مسیر دوم را باید انتخاب کرد تا برجام حفظ و به تنش زدایی کمک شود.» «ین آزلبورن» وزیر خارجه لوکزامبورگ، در گفتوگویی با روزنامه «دی ولت» آلمان درباره تشدید مناقشات میان آمریکا و ایران بر سر توافق هستهای و عواقب آن برای اتحادیه اروپا در قالب سرازیر شدن حدود سه میلیون افغانی به اروپا هشدار داد. «نیلز آنن» وزیر مشاور در وزارت خارجه آلمان، دلسردی ایران در عمل به تعهدات خود در برجام را قابل درک دانسته و تأکید کرد راهبرد فشار حداکثری ترامپ ایران را پای میز مذاکره نمیآورد. وی همچنین به تبعات نقض و خروج از برجام از سوی تهران اشاره کرد.
تصمیم ایران جدی است و چشمانداز تحولات کنونی و آتی منطقهای و جهانی حاکی از این نکته مهم است که شرایط کنونی بهترین زمان برای مطالبات و تعهدات بر زمین مانده برجام به عنوان پیمانی بینالمللی و چندجانبه است. با اقدام حق به جانب ایران، اروپاییها و اعضای 1+4 خود را در گوشه رینگ میبینند و به ذی حق بودن ایران اذعان دارند و خود را در شرایط چالشی احساس میکنند. ایران باید از این فرصت کمال استفاده را بیرد. این امر مستلزم حفظ و تقویت وحدت ملی، تولید صدای واحد در برابر زورگوییهای غربیها، حمایت قاطع از مصوبه شورای عالی امنیت ملی و اقدام دولت و سایر مسئولان اجرایی کشور در این زمینه است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ دو شرط ایران برای عملیاتی شدن اینستکس
علیاصغر نوری، مدیر عامل شرکت سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا گفت: اروپا یا باید مانند قبل از ما نفت بخرد یا باید خط اعتباری اختصاص داده شود. نمیشود که اروپاییها شرکتی تأسیس کنند؛ اما راه حلی برای عملیاتی شدن آن نداشته باشند. گفتنی است سه ماه پس از تأسیس اینستکس با سهامداری آلمان، انگلیس و فرانسه، شرکت «سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا» یا همان «ساتما» که نهاد متناظر با سازوکار مالی اروپا به شمار میرود، با سرمایه اولیه 1 میلیارد ریال و به مدیرعاملی «علیاصغر نوری»، نهم اردیبهشت در تهران به ثبت رسید. «فدریکا موگرینی» مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته اعلام کرد که قرار است هفت کشور سوئیس، اسپانیا، هلند، فنلاند، بلژیک، اسلونی و اتریش نیز به مکانیسم مالی اروپا بپیوندند. در این میان، هلند اعلام کرده که قصد دارد به عنوان سهامدار، وارد سازوکار اینستکس شود. غیر از اینها، چین و روسیه نیز برای پیوستن به اینستکس اعلام آمادگی کردهاند.
2ـ هدف دور زدن قانون است
«محمدجواد حقشناس» فعال اصلاحطلب، در مصاحبهای اعلام کرده است: «ناکامی احتمالی اصلاحطلبان در انتخابات آتی شکست این طیف قلمداد نخواهد شد. در واقع اگر مردم برای رأی دادن نیایند، یک زنگ خطری جدی است که اصل مردمسالاری و جایگاه صندوق انتخابات و رأی و همچنین بحث جمهوریت نظام را به طور جدی مورد پرسش قرار میدهد. باید متذکر شد، این نگرانی کاملاً جدی است که جریان رقیب نباید از چنین حالتی خوشحال باشد؛ چون چنین حالتی اصل و اساس قاعده را در معرض خطر قرار خواهد داد، چنین اتفاقی اصلاً علامت خوبی برای جمهوری اسلامی نیست.» به نظر میرسد اصلاحطلبان تلاش میکنند با تعمیم شکست خود به کل نظام و طرح تحریم انتخابات، هدف اصلی خود را که دور زدن نظارت استصوابی و ورود چهرههای افراطی به کارزار انتخاباتی است محقق کنند.
3ـ آمریکا دولتی سرکش است نه ایران
مجله آمریکایی «ژاکوبین» در گزارشی با بیان اینکه دولت آمریکا سرکشی میکند نه ایران نوشت: «ترامپ میگوید که به دنبال جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای است؛ اما او پیمان بینالمللیای که برای حصول این هدف طراحی شده بود را نابود کرد. جالب است که دولت ترامپ به ایران در مورد نقض برجام هشدار داده است؛ اما خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمها عملاً این پیمان بینالمللی را نابود کرده است؛ به همین خاطر نباید انتظار داشته باشیم که تهران همچنان نسبت به این توافق پایبند باقی بماند. همه اینها نشان میدهد که آمریکا یک کشور سرکش و قانون شکن است نه ایران با این روند ما در حال نزدیکتر شدن به جنگی هستیم که ایالات متحده میگوید ما خواهان آن نیستیم؛ اما در حال انجام دادن هر کاری هستیم که منجر به آن میشود.»
4ـ مردم از اصلاحات عبور کردهاند
روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان «مردم، رقیب این روزهای اصلاحطلبان» نوشت: «این روزها که صحبتها درباره یازدهمین دوره انتخابات مجلس داغ شده است، عملکرد اصلاحطلبان در مجلس دهم و دولت دوازدهم بیشتر زیر ذرهبین مردم قرار دارد. چه بپذیریم و چه منکر شویم، سطح آگاهی و سواد سیاسی جامعه به دلیل دسترسی به فضای اطلاعرسانیهای آزاد بیشتر شده است. مردم این روزها به اصلاحطلب بودن دولت و مجلس تردید دارند و حتی در صورت اطمینان از اینکه کار دست اصلاحطلبان است، از جریان اصلاحطلبی عبور کرده یا در حال عبورند». چندی پیش نیز «قدرتالله علیخانی» از فعالان اصلاحطلب گفته بود: «من بر این باورم که دولت با این نحو عملکرد خود، فاتحه اصلاحات را میخواند.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
حرف روز/ قدرت، اقتدار میآورد
«فرهنگ مقاومت در ایران متداول است و همین موضوع سران آمریکایی را پریشان کرده است»، این جمله ماحصل نظر اندیشکدههای آمریکایی است که روز گذشته، «سوزان مالونی» عضو ارشد اندیشکده بروکینگز منتشر کرد. بیان این جمله حاکی از آن است که اولاً آمریکا در راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران به نتیجهای نرسیده است. ثانیاً دوران شرطی شدن سیاست و اقتصاد در ایران گذشته است.
در سالهای گذشته به دلیل برخی سیاستهای غلط، شرایط اجتماعی به گونهای شرطی شده بود که با کمترین تحریم اوضاع اقتصادی متلاطم میشد اما اکنون اقتصاد کشور در مسیر ثبات و رو به جلو قرار گرفته و حتی اعلام تحریم و تهدید نمیتواند اوضاع بازار و بورس را دگرگون کند. در چنین شرایطی که تعادل در اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور شکل گرفته است و نظام دست برتر در زمینههای دفاعی، اقتصادی و اجتماعی پیدا کرده است، گام دوم کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران آغاز و اعلام شد ایران دیگر به محدودیتهای اعمال شده در برجام برای سطح غنیسازی پایبند نخواهد بود و با توجه به میزان نیاز کشور در حوزههای گوناگون غنیسازی بالاتر از 3/67 درصد را آغاز خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران کرنومتر گام سوم را استارت زده است و 60 روز دیگر و در صورت برآورده نشدن نیازهای ایران ذیل برجام، تهران گام سوم را نیز برمیدارد.
مروری بر سیاستهای نظام در ماههای گذشته نشان میدهد قدرت ایستادگی در میان دولتمردان ما در حال خودنمایی است و بدون شک قدرت، اقتدار میآورد.
با توجه به این شرایط انتظار میرود مردم و مسئولان در یک مسیر همسو به نکات ذیل توجه داشته باشند که اقدامات نظام در کاهش تعهدات به نتایج مطلوب برسد: 1ـ در روزهای آینده مسئولان اروپایی با سفرها و مراودات نمایشی خواهان توقف ایران در این مرحله هستند. 2ـ تئوری مکانیسم ماشه برای ایجاد هراس اجتماعی مجدداً احیا میشود. 3ـ سعی میکنند با وعدههای تحقیرآمیز با لعابهای اقتصادی و حتی سرمایهگذاری، فضای اقتصادی را منتظر معجزه کنند. 4ـ برخی از فعالان سیاسی از گفتوگو و مذاکره در شرایط فعلی سخن به میان میآورند.
موضوعات فوق برای بازگرداندن ایران به نقطه صفر و شرطی شدن مجدد اقتصاد است؛ اما مسئولان دولت و دستگاه دیپلماسی باید با فرهنگ مقاومت آمریکاییها را در تحقق نیات سوءشان ناکام بگذارند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
یاران حسینبنعلی(ع)
«ششم جولای ۲۰۱۹ با پدر ملاقات کردم؛ مقادیر بسیار زیاد و خطرناک و کشندهای از سرب و کادمیوم در خون پدرم وجود دارد. بر همین اساس و در نتیجه مشورتهای متعدد با نخبگان، بستری فوری پدرم در یک بیمارستان مناسب و تخصصی با تجهیزات لازم برای انجام فرایندهای درمانی به منظور حفظ جان ایشان توصیه شده است. اما تقریباً یک ماه است که هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است. نشانههای ایشان اکنون خیلی شبیه به حمله عصبیای است که ژانویه سال 2018 رخ داد و منجر به فلج شدن ایشان شد... هرچند نمیخواهم ناامید باشم؛ ولی اکنون حس میکنم دیگر کار زیادی نمیتوانم برای ایشان انجام بدهم و تلاشهای اندکی که انجام دادیم، تعمداً خنثی شده و یا به راحتی نادیده گرفته شدهاند.. واقعیت این است که تلاش ایشان برای زنده ماندن تا الآن، حقیقتاً یک معجزه است. بر اساس همه آن چیزی که از متخصصین پزشکی شنیدهام، با قلبی آکنده از درد میخواهم بیان کنم که در این شرایط، تقریباً همه گزینهها برای حفظ جان ایشان عملاً از دست رفتهاند و هیچ چیزی که بشود به آن دل بست، اکنون وجود ندارد! پدرم را دارند میکشند. عاملین قتل مصمم هستند که این امر اتفاق بیفتد.» این شرح حال، تنها روایت «محمدابراهیم زکزاکی» فرزند شیخ «ابراهیم زکزاکی» رهبر شیعیان نیجریه از حال پدرش نیست! این جملات آینه تمامقد حقوق بشری مورد تأیید آمریکا است و فریادی است رسا در برابر سکوت مجامع مدعی حامی حقوق انسانی! روایتی است از مظلومیت جریانهای روشنگر و حقطلبی که با وجود همه ظلمها و فشارها و جنایتها ایستادهاند! روایت همه رهبران آزاده جهان است که در طول تاریخ مقابل استبداد و تاریکی ایستادهاند و به خیل یاران نهضت حضرت حسینبنعلی(ع) در تاریخ پیوستهاند؛ نهضتی که پیروزی نهایی آن بسیار نزدیک است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ هماهنگی دولت انگلیس و نومحافظهکاران کاخ سفید!
مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا ضمن ابراز خوشحالی از توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی، خواستار اعمال فشارهای بیشتر بر کشورمان شد. به نظر میرسد، «جان بولتون» در مواجهه با فشارهای داخلی در ایالات متحده بر سر برکناری خود از قدرت، سعی دارد حضور رسانهای پر رنگی در فضای داخلی این کشور داشته باشد تا از این طریق، هزینههای کنارهگیری یا استعفای اجباری خود را افزایش دهد؛ سؤال اینجاست که میان اقدام دولت انگلیس و اظهارات «بولتون» ارتباطی هست؟ اقدام اخیر انگلیس در توقیف کشتی ایرانی که بر اساس اطلاعات موثق حداقل از دو هفته قبل برای انجام آن ایجاد آمادگی شده بود، نوعی تنفس مصنوعی از سوی دولت انگلیس به جان بولتون و طیف تندروی کابینه ترامپ محسوب میشود. این اقدام لندن با هماهنگی کامل نومحافظهکاران صورت گرفته و هدف از آن، احیای جایگاه از دست رفته بولتون در کاخ سفید است. برخی منابع معتقدند، جان بولتون در قبال اقدام اخیر مقامات انگلیسی به آنها قول داده است تا در فرایند «خروج انگلیس از اتحادیه اروپا»، فشارهایی را به سود لندن بر بروکسل وارد آورد.
2ـ نسبت خلاف یک نماینده اصلاحطلب به دولت!
رئیس کمیته سیاسی «فراکسیون امید» در اظهاراتی مدعی شده است: «اقداماتی که اروپاییها انجام دادند و صرفاً به صدور بیانیه اکتفا کرده و اقدام عملی انجام ندادند کار را در داخل کشور برای دولت روحانی و ظریف خیلی سخت کرد، به نوعی که رئیسجمهور و وزیر خارجه تحت فشار هستند. به نظر میرسد این جزء آخرین اقداماتی است که دولت ایران سعی دارد انجام دهد تا هم فضای داخلی را مدیریت کند و هم به نوعی فشار بیاورد تا اروپاییها شاید جلو آمده و کمک کنند تا برجام حفظ شود.» جلال میرزایی افزوده است: «اگر اروپاییها همین تعلل را ادامه دهند، به نظر میرسد دولت روحانی و وزیر خارجه در موقعیت دشواری برای حفظ برجام قرار میگیرند و بیش از این نمیتوانند مقاومت کنند.» طرح موضوع سیاسیکاری دولت در حالی است که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی و رئیسجمهور کشورمان به صراحت اعلام کردند برای تأمین منافع ملی و احقاق حقوق ایران در برجام در مقابل زیادهخواهیهای طرفهای غربی میایستند و تصمیم دولت تأمین منافع کشور است.
3ـ صرفهجویی 62 هزار میلیارد تومانی در بودجه 98
«محمدباقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه به تازگی اعلام کرده است منابع و مصارف دولت در بودجه سال جاری باید به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان کاهش یابد. این در حالی است که طبق قانون بودجه دولت باید منابع و مصارف خود را با ۴۴۸ هزار میلیارد تومان منابع عمومی تنظیم میکرد، اما با توجه به کمبودهایی که در منابع دارد آن را با کاهش ۶۲ هزار میلیارد تومانی به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان رسانده که برای تحقق آن باید صرفهجوییهایی انجام شود. گفتنی است، شرایط تحریمی و مسائل بینالمللی که در کاهش درآمدهای دولت به ویژه بخش نفت تأثیرگذار بوده، موجب شده است با افت درآمدها دولت به کاهش هزینههای خود روی آورد.
4ـ آینده جنبش صهیونیسم در خطر قرار دارد
نشریه «فارینپالیسی» نوشت: «ایهود باراک» نخستوزیر سابق اسرائیل پس از شش سال دوباره در آستانه انتخابات ماه سپتامبر به دنیای سیاست بازگشت؛ اما ایهود تنها نیست. در ماههای اخیر تعدادی از ژنرالها و وزرای (جنگ) سابق اسرائیل با یک هدف مشترک وارد سیاست شدهاند؛ شکست دادن «بنیامین نتانیاهو». اما چرا این مقامات ارشد امنیتی نگرش یکسانی درباره آینده اسرائیل دارند؟ آنها یک حرف دارند که عبارت است: «اسرائیل تحت هدایت نتانیاهو در مسیر اشتباهی قرار گرفته است و آینده جنبش صهیونیسم در خطر قرار دارد که رؤیای صهیونیستها را بر باد خواهد داد.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
سیاست فشار حداکثری آمریکا به ایران که میرسد، ناکام میماند
رسانه آمریکایی وُکس در برنامه پادکست خود، با تحلیل سیاست فشار حداکثری کاخ سفید علیه ایران، کرهشمالی، مکزیک، ونزوئلا، چین و کانادا، این سیاست را در بیانی طنز آمیز به توئیتهای ترامپ و سبیلجان بولتون توصیف کرد و نوشت: «کاخسفید میخواهد همین سیاست را علیه حکومتی به کار ببرد که فلسفه وجودی آن مقاومت و مقابله است و خب اینطور میشود که تهران با نه گفتن به واشنگتن دهنکجی میکند و باز شاهدیم که سیاست فشار حداکثری به بنبست میرسد بدون اینکه کاخسفید برای چنین وضعیتی استراتژی مشخصی تعیین کرده باشد.»
«زک بیشاپ» گزارشگر ارشد وبسایت خبری تحلیلی وکس در برنامه پادکست خود با عنوان «وردلی» به ریشه ظهور سیاست «فشار حداکثری» در دکترین سیاسی دونالد ترامپ پرداخت و با دو کارشناس ثابت این برنامه درباره میزان کارآمدی این راهکار بحث کرد.
«آلکس وارد» یکی از این دو کارشناس، در این پادکست که بهصورت زنده اجرا و ضبط شد، از تاریخچه ظهور سیاست فشار حداکثری گفت و اینکه چه طور ابتدا در سیاست مقابله با برنامه اتمی کره شمالی از این راهکار سخن به عمل آمد اما خیلی زود به اصلیترین شناسه سیاست خارجی دونالد ترامپ بدل شد و او از کرهشمالی تا مکزیک و از ونزوئلا تا چین و کانادا و بالاخره علیه ایران این روش را اعمال کرد. هر چند به گفته او در زمینه کارآیی این رویکرد سؤالات فراوانی وجود دارد.
به گزارش مهر، با وجود این «جنیفر ویلیامز» دیگر کارشناس ثابت پادکست وردلی معتقد بود سیاست فشار حداکثری را ترامپ از دنیای تجاری خودش در نیویورک و تجربهاش در زمینه ساخت و ساز به کاخسفید برده و از این لحاظ نه تنها ترفند جدیدی به حساب نمیآید بلکه تداعیکننده سبک «قلدرمآبانه» تجاری وی است.
کارشناسان شرکتکننده در این برنامه در ادامه به نتیجه بودن سیاست ترامپ اشاره کرده و افزودند: هنگامی که آمریکا با کشوری که اقتصادی قوی و بزرگ چون چین دارد روبهرو شد، سیاست فشار حداکثری جواب نداد چرا که چین توانست روبهروی آمریکا بایستد و در برابر وضع تعرفه از سوی دونالد ترامپ، پکن هم بر میلیاردها دلار کالاهای صادراتی آمریکا از جمله سویا و غلات روغنی تعرفه ببندد و فعلاً هم مذاکرات میان دو کشور بدون پیشرفت متوقف شده است.
نکته قابل توجه در این میزگرد رادیویی این بود که تقریباً شرکتکنندگان متفقالقول بودند که وقتی سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ با مقاومت دولتهای مقابل او مواجه میشود، به نوعی این پیغام را میفرستد که واشنگتن ممکن است از تهدید گزینه نظامی بهعنوان ابزار بعدی استفاده کند اما وی با وجود داشتن سیاستمداران جنگطلبی چون جان بولتون و مایک پمپئو در اطراف خود، نشان داده که تمایلی به وارد کردن آمریکا به یک جنگ گرم و رویارویی مستقیم نظامی ندارد.
جنیفر ویلیامز برای استدلال بیشتر مثال ونزوئلا را طرح کرد. اینکه آمریکا با حمایت از خوآن گوآیدو، رهبر مخالفان و تحریم نفتی کاراکاس تا به آنجا پیش رفت که حتی مایک پمپئو و جان بولتون از روی میز بودن گزینه نظامی سخن گفتند. اما در نهایت وقتی نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا تسلیم نشد، عملاًً «سیاست فشار حداکثری پشتبندی» نداشت.
بیشاپ حتی به نقل از مقامهای کاخسفید گفت که دونالد ترامپ اخیراً جایی اظهار کرده «حوصلهاش از قضیه ونزوئلا سر رفته» و این موضوع کمکم به حاشیه توجه رئیسجمهوری آمریکا رفته است.
جنیفر ویلیامز در نهایت به روند این سیاست در برابر ایران پرداخت و گفت: «کاخسفید میخواهد همین سیاست را علیه حکومتی به کار ببرد که فلسفه وجودی آن مقاومت و مقابله است و خب اینطور میشود که تهران با نه گفتن به واشنگتن دهنکجی میکند و باز شاهدیم که سیاست فشار حداکثری به بنبست میرسد بدون اینکه کاخسفید برای چنین وضعیتی استراتژی مشخصی تعیین کرده باشد.»
در انتهای این پادکست بیشاپ کمی هم مایه طنز به گفتوگو افزود و توضیح داد: البته ما این همه درباره سیاست فشار حداکثری حرف زدیم اما در حقیقت تعریف مشخص و مکتوبی از سوی کاخسفید در اینباره که این سیاست چیست وجود ندارد؛ البته توییتهای ترامپ و «سبیل جان بولتون»! هست اما ورای آن کاخسفید تاکنون دکترین مشخصی برای سیاست خارجی خود ارائه نکرده است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98-04-19.pdf
829K
نشريه پيشخوان خبر
شماره 242 - چهارشنبه 19 تير ماه
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
۱۸ تیر و دو رویداد عبرت آموز
امروز ۱۸ تیرماه بود سالروز کودتای نقاب (نوژه) در سال ۱۳۵۹ و فاجعه کوی دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۸ .
هر کدام از این دو رویداد حامل پیام هایی برای امروز ماست . در رویداد اول خط و نفوذ با رویکرد عملیات سخت مانند کودتا و ترور و ... بهدنبال براندازی بود و این مشخصه تهدیدات دهه شصت می باشد، و در رویداد دوم هجمههای فرهنگی در دستور کار خط نفوذ بود البته با چاشنی سیاسی کاری برخی جناحهای پرمدعا، دهه ۷۰ را باید تلاش دشمن برای تغییر رفتار مسئولان دانست و فاجعه کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸ محصول همین رویکرد دشمنان بیرونی و برخی تجدیدنظرطلبان داخلی بود.
اما دهه هشتاد شمسی خط نفوذ به سطوح بالاتری نفوذ کرد که فتنه ۸۸ نماد بارز آن بود و اکنون در پایان دهه ۹۰ شاهد تهدیدات ترکیبی دشمن هستیم و در همه حوزههای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشور، دشمنان بیرونی با همراهی جریان غربگرای داخلی مشغول عملیات های تخریبی علیه ملت ایران هستند، اما همانگونه که خداوند در آیه ۱۱۱ سوره آل عمران میفرماید" لن یضروکم الا اذی" (هرگز نمی توانند آسیب و زیان سخت به شما برسانند مگر اندکی آزار ) دهه ۹۰ هم به فضل خدا با سربلندی بیشتر ملت ایران به پایان خواهد رسید و جمهوری اسلامی ایران با قدرتمندی فوق تصور دشمنان و دوستان خود وارد ۱۴۰۰ خواهد شد.🇮🇷
قاسم حبیب زاده
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98-04-22.pdf
801.8K
نشريه پيشخوان خبر
شماره 243 - شنبه 22 تير ماه
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98- پرسمان(6).doc
114.7K
نسخه word
پرسمان سیاسی(6)
1- شورش یهودیان فالاشه در سرزمینهای اشغالی
2- فرمان ۱۰ بندی نخستوزیر عراق در مورد حشد الشعبی
3-دلایل خروج نظامیان اماراتی از یمن
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
98- پرسمان_6_.pdf
706.9K
نسخه pdf
پرسمان سیاسی(6)
1- شورش یهودیان فالاشه در سرزمینهای اشغالی
2- فرمان ۱۰ بندی نخستوزیر عراق در مورد حشد الشعبی
3-دلایل خروج نظامیان اماراتی از یمن
#ویژه هادیان و مسئولان سیاسی
#نشستهای بصیرتی
#طرح شهید کمالی
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 اکنون نوبت مشت آهنین است....‼️
1️⃣ در اواسط دهه ۷۰، بعد از عملیاتی مقتدرانه توسط رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا به فرماندهی سردار شهید احمد کاظمی در عمق خاک عراق و محاصره مقر فرماندهی گروهک تروریستی دموکرات کردستان، با وساطت و میانجیگری برخی رهبران کرد اقلیم کردستان، سرکردگان حزب منحله دموکرات به شرط زمین گذاشتن سلاح، از مرگ خفت بار رهایی یافتند. گروهک دموکرات از آن مقطع از "فاز مسلحانه" وارد "فاز سیاسی" شد.
2️⃣ زمانی که دولت تدبیر و امید مشغول سیاست "تنش زدایی" و "دیپلماسی لبخند" و سرمست از شاهکار برجام بود، آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی دول عربی منطقه، با هدف ایجاد ناامنی و اغتشاش و جنگ داخلی، گروهک های تروریستی را در کردستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان تقویت و حمایت مالی و تسلیحاتی کردند. بر همین اساس، در نوروز ۹۵، شرور مصطفی هجری سرکرده گروهک تروریستی دمکرات کردستان ایران (حدکا)، با هدف پیوند مبارزات "شاخ و شار" (کوه و شهر)، " جنبش راسان" به معنای خیزش مجدد را اعلام نمود.
3️⃣ با اعلام راهبرد جدید، گروهک دموکرات بر خلاف تعهد سال ۷۵، بار دیگر از فاز سیاسی وارد فاز مسلحانه شد و هر سال با ذوب شدن برف های کوهستان ها، چته های این گروهک برای خودنمایی و دریافت مزد مزدوری و مخارج عیش و نوش سرکردگان گروهک و خانواده هایشان در کشورهای اروپایی، به چند عملیات خرابکاری و ترور کردهای عضو سپاه و بسیج اقدام می کنند. اولین آنها، در همان سال ۹۵ در روستای قره سقل اشنویه بود که کم سابقه ترین ضربه را متحمل شدند و آخرین آن، ترور سه پاسدار کرد سنی اهل پیرانشهر بود که جواب محکم و غیرقابل پیش بینی دریافت کردند.
4️⃣ از چند سال پیش، بر اساس دو اصل کلیدی "امنیت خط قرمز است" و "دوران بزن در رو تمام شده است"، راهبرد جمهوری اسلامی از " تنش زدایی محض" به " تهدیدزدایی" تغییر یافته است. یعنی هر تهدید و هزینه ای برای ایران، منجر به تهدید و هزینه هم سطح یا حتی بالاتر برای کشور متخاصم خواهد بود.
5️⃣ در این بین، وضعیت گروهک های تروریستی کردی مستقر در اقلیم شمال عراق، با گروهک های تروریستی خوزستان و سیستان فرق دارد. احزاب تروریستی کردی با اطلاع و حمایت دولت اقلیم شمال عراق، در شهرهای این اقلیم دفتر و دستک و تشکلات دارند. تا کی باید برای جلوگیری و مقابله با اقدامات تروریستی این گروهک ها میلیاردها تومان پول هزینه کرد و خون داد. این گروهک در عمر نحس ۷۵ ساله خود، جز ناامنی و خرابکاری و ترور و وحشت و تجاوز به ناموس، برای خلق کرد چه ارمغانی داشته است. آیا کردها، همدستی گروهک دموکرات با صدام جنایتکار در خلق جنایت حلبچه و بمباران سردشت را ندیدند و فراموش کرده اند.
6️⃣ اگرچه هرگونه تعرض این گروهکها با پاسخ دندان شکن نیروهای نظامی امنیتی مواجه می شود (سیلی آبدار) اما بنظر می رسد این جواب اگرچه لازم است ولی کافی نیست. ایران جلوی اشغال اربیل توسط داعش و سقوط دولت اقلیم و تکرار فاجعه و جنایت شنگال (سنجار) را گرفت. اکنون به هیچ عنوان و با هیچ توجیه و مصلحتی پذیرفتنی نیست که اقلیم کردستان محل استقرار و آموزش و پایگاهی برای عملیات تروریستی علیه ایران باشد. بنظر می رسد صرف محکوم کردن رسانه ای اقدامات تروریستی گروهک دموکرات توسط نماینده دولت اقلیم در ایران کافی نباشد و باید مسئولان اقلیم پاسخگو باشند.
7️⃣ اگر با مطالبه ایران، پایگاه های نظامی آمریکا و منافقین در خاک عراق جمع و نیروها و اعضایشان اخراج می شوند، پس می شود این خواسته را در مورد گروهک های کردی نیز مطالبه کرد. اگر تا کنون این امر محقق نشده، یا از طرف ایران سفت و محکم مطالبه نشده یا برای دولت اقلیم هزینه تراشی نشده است. اگر هر تهدید و هزینه ای از سوی گروهک های تروریستی مستقر در اقلیم، علاوه بر پاسخ دندان شکن به این گروهک ها، برای دولت اقلیم نیز تهدید و هزینه ایجاد می شد، اکنون خاک اقلیم جولانگاه این گروهکها نمی شد.
8️⃣ بنظر می رسد در این مرحله بعد از یک عملیات قاطع، وقت آنست که دولت ایران، تعطیلی دفاتر و مراکز و پایگاه ها و مقرهای گروهک های تروریستی کردی و همچنین اخراج آنها و خانواده هایشان از شهرهای اقلیم شمال عراق را با فوریت و جدیت پیگیری و مطالبه نماید. (مشت آهنین) گروهک دموکرات با اقدام تروریستی در پیرانشهر، ناخواسته خود را در گوشه رینگ گیر انداخته و دولت ایران باید بهره مندی از این فرصت، با مشت آهنین برای همیشه این موجود نحس را ناکوت کند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
May 11
ارتباطهای بیربط!
«بهزاد نبوی» از چهرههای اصلاحطلب که در جریان حوادث پس از انتخابات 88 دستگیر و محاکمه شد، در مصاحبهای با پایگاه جماران گفته است: «قدرت واقعی کشورهایی مثل ما در اتکای حاکمیتشان به مردم است. قدرت ما در گرو مردمی بودن نظام ماست و نظام ما هرچه مردمیتر باشد، قدرت بیشتری پیدا میکند. لذا امروز یک انتخابات پرشور در کشور ما نه به آن معنا که کسانی که من میپسندم انتخاب شوند، بلکه بدان معنا که 80 درصد واجدین شرایط در آن شرکت کنند، میتواند قدرت ما را بسیار بالا ببرد.» اما سؤال اینجاست که آیا واقعاً نبوی و جریان مطبوع او، به دنبال آن هستند که با افزایش مشارکت در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه قدرت انقلاب اسلامی افزایش پیدا کند؟ آیا میتوان این جملات را صادقانه تلقی کرد؟ یا...
اگر به گذشته نگاهی بیندازیم و انتخابات دهم ریاستجمهوری را به یاد بیاوریم، قطعاً در صداقت او تردید خواهیم کرد! سال 1388 در حالی که بیش از 40 میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده بودند و با اتکا به آن حضور بینظیر مردمی، امکان برداشتن گامهای بلندی در راه پیشرفت کشور وجود داشت، آقای نبوی و دوستانشان به این دلیل که نامزد مورد حمایتشان برنده انتخابات نبود، زیر میز انتخابات زدند و آن فرصت و ظرفیت را به تهدید و فتنه تبدیل کردند! فتنهای که به دشمن جسارت وضع تحریمهای اقتصادی را داد و مقامات تلآویو و واشنگتن را امیدوار کرد! به نظر میرسد این اظهارات، که احتمالاً مشابه آن را در روزهای آینده نیز خواهیم شنید، به دنبال القای این ایده انحرافی است که بگوید «تحقق مشارکت حداکثری در گرو کنار گذاشتن و عبور از قانون نظارت استصوابی است»! گویا چهرههای تندرو جریان اصلاحات به این نتیجه رسیدهاند که با سر دست گرفتن مصالح کشور و ایجاد ارتباطهای بیربطی، میان مطلوبهای نظام و خواستهای غیر قانونی خود میتوانند نظر نامشروعشان را به نظام تحمیل کنند! موضوعی که «عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان به درستی درباره آن گفته است «معیار و میزان قانون است و شورای نگهبان، به هیچ شخص یا جریانی باج نخواهد داد.»
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
تواضع در مقابل ایران
قدرت انقلاب اسلامی ایران در منطقه و جهان به گونهای شتاب گرفته است که قدرتهای مستکبر توانایی نفی یا طرد آن را در مجامع بینالمللی ندارند؛ آنها هر چند نمیخواهند واقعیت قدرت ایران را بپذیرند، اما اکنون باید با این واقعیت کنار بیایند و توصیه «زبیگنیو برژینسکی» مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا در دوران کارتر را بپذیرند که «ایران همواره در این منطقه وجود خواهد داشت و چه خوشمان بیاید، چه نیاید در منطقه مهم خواهد بود. این به نفع ماست که از هرگونه درگیری اجتناب ورزیم.» طی روزهای اخیر، خبرهای زیادی درباره خروج بخشی از نیروهای امارات از یمن منتشر شده و علامتهایی از درخواست گفتوگوی امارات با ایران دیده میشود. منابع عربی هم اخباری منتشر کردهاند که دو گروه از امارات برای مذاکره به ایران سفر کردهاند.
یادمان نرفته است که حدود پنج سال پیش نشستی با بیش از 70 کشور در تونس به عنوان «دوستان سوریه» به همراه تمامی نهادها و جریانهای مؤثر بینالمللی شکل گرفت که دولت سوریه را ساقط کند. همین نشست مجدداً 37 روز بعد در استانبول سوریه با حضور 83 کشور تشکیل جلسه داد؛ شاید در سالیان آتی تلاطم آن روزها فراموش بشود که تنها کشوری که به این نشست دعوت نشد جمهوری اسلامی ایران بود؛ اما تنها دوست سوریه پیروزمندانه توانست آن ائتلافها را شکست بدهد؛ اکنون ائتلاف عربستان، قطر، امارات و دهها کشور اروپایی و آمریکا از هم فروپاشیده و دولت سوریه سرافراز از آن بحران تحمیلی نفسگیر بیرون آمده است.
اگر اکنون کشورهای عضو محور مقاومت اعم از سوریه، عراق و لبنان شاهد هستند که همه پیشبینیها و وعدههای جریان انقلابی ایران در آن کشورها به ثمر نشسته است؛ ولی توطئههای دشمنان دوستنما به واقعیت منجر نشده است، ناشی از نظریه انقلاب اسلامی و منطق مقاومت است و در این منطق، مذاکره و اعتماد به سران کفر و استکبار سم مضاعف و منحرفکننده ارادههای معطوف به توکل الیالله است و دستگاه دیپلماسی باید با حساسیت و مراقبت بیشتری به دنبال تعمیم این منطق باشد.
از آنجایی که قدرت نیازمند اقدام است، جمهوری اسلامی همواره در دفاع از اندیشه انقلابی اقدامات شایستهای را به انجام رسانده است و همین نکته سبب شده است که دشمنان به استحکام ساخت قدرت در ایران کرنش نشان داده و در مقابل آن متواضع شوند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
1ـ عملیاتی که از همه جهات موفق بوده است
سردار «امیرعلی حاجیزاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه در مراسم اهدای حکم خادمی حضرت رضا(ع) از سوی تولیت آستان قدس رضوی به نیروهای نظامی که موجب سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی شدند، با بیان اینکه این عملیات ابعاد گوناگونی داشت که با گذشت زمان روشن خواهد شد، اظهار داشت: عملیات سرنگونی پهپاد آمریکا در آسمان ایران به تعبیر رهبر معظم انقلاب از همه جهات موفق بوده است، این عملیات هیمنه استکبار جهانی را شکست و اسکلت پوسیده و ترکخورده استکبار را برای همه روشن کرد. وی این پیروزی را حاصل توسل به امام رضا(ع) خواند و افزود: حدود یک ماه قبل از این عملیات به حرم مطهر رضوی مشرف شده بودیم، در آن تشرف از امام رضا(ع) خواستیم که شرایطی را فراهم آورند تا بتوانیم اقتدار نظام را به دشمن نشان دهیم، بنابراین این پیروزی را حاصل عنایت حضرت رضا(ع) میدانیم.
2ـ مذاکره با دشمن خیانت به کشور است
«صادق خرازی» از چهرههای اصلاحطلب درباره چرایی طرح موضوع مذاکره از سوی برخی افراد گفت: «مطابق قانون اساسی، در باب امنیت ملی و سیاست خارجی، تشخیص هویت دفاع مشروع یا مذاکرات مشروط بر عهده رهبر انقلاب است. اگر کسی بر خلاف نظر رهبری و شورای عالی امنیت ملی در زمان جنگ و بحران امنیتی بخواهد اظهارنظری داشته باشد، از دو حالت خارج نیست یا اینکه ناآگاهانه زمزمهکننده منویات دشمن است یا به صورت مشخص و با آگاهی کامل دست به اقدام خیانتآمیز میزند. تعارف نداریم، ما امروز در دوران جنگ هستیم. چیزی به اسم مذاکره با دشمن عهدشکن، امروز در دکترین امنیتی ایران وجود ندارد.»
3ـ تحت تأثیر هیچ جریانی قرار نمیگیریم
آیتالله «احمد جنتی» با بیان اینکه به عنوان ناظر انتخابات باید خدا، قانون و اخلاق را در نظر بگیریم، گفت: «شورای نگهبان نهاد بیطرفی است و کار این نهاد در چارچوب قانون است و برای ما هیچ فرقی ندارد که فرد ثبتنامکننده مربوط به کدام جریان سیاسی است؛ لذا هرکس شروط مصرح در قانون را داشته باشد احراز صلاحیت میشود.» دبیر شورای نگهبان تأکید کرد: «شورای نگهبان وابسته به هیچ جریان سیاسی نیست و تحت تأثیر جریانات سیاسی و هیچ کسی قرار نمیگیرد و هیچ ضرر و نفعی هم از اینکه چه کسی وارد مجلس بشود یا نشود نمیبرد بلکه بر اساس وظیفهای که دارد کار خود را انجام میدهد.»
4ـ جمعآوری امضا برای فشار به دستگاه قضا درست نیست
«محمدصالح جوکار» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم درباره اقدام تعدادی از نمایندگان مجلس برای جمعآوری امضا با هدف فشار به قوه قضائیه به منظور لغو مجازات محمدرضا خاتمی، عضو جبهه منحله مشارکت گفت: «دستگاه قضا محلی برای رسیدگی به جرایم و تخلفات است و اگر قرار باشد هر کسی احکام آن را زیر سؤال ببرد، نظم و انضباط در جامعه به هم میخورد.» وی افزود: «اینکه عدهای بیایند با گرایش سیاسی خاص و وابستگی به یک جریان بخشی از احکام قوه قضائیه را زیر سؤال ببرند و بخش دیگری را دور بزنند، قابل قبول نیست.»
5ـ ایستگاه بعد از 4/5 درصد، 20 درصد است
«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره میزان انباشت اورانیوم غنیسازی شده گفت: در حال حاضر میزان انباشت اورانیوم غنیسازی شده بیش از 300 کیلوگرم است و سرعت انباشت افزوده میشود؛ در حال حاضر سطح غنیسازی ایران 4/5 درصد است. سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران از سطح غنیسازی 4/5 درصد عبور نمیکند، اظهار داشت: قرار ما این نیست که از غنیسازی 4/5 درصد عبور کنیم، فعلاً در این سطح میمانیم اما غنیسازی همانند قطاری سریعالسیر است که ایستگاه بعد از 4/5 درصد، 20 درصد است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
مایک گوبلز!
خلاف روند افزایشی و تصاعدی تحریمهای اقتصادی، کاهش نرخ ارز در کشور هر روز شیب تندتری بهخود میگیرد، خلاف نظر آمریکاییها و اروپاییها که خیال میکردند ایران عهدشکنیهای برجامی آنها را بیجواب میگذارد، جمهوری اسلامی به صبر استراتژیک خود پایان داد و روند توقف و کاهش تعهدات برجامی را آغاز کرد و این مسیر را با قدرت ادامه خواهد داد، اقتصاد ایران به عکس انتظار دشمنان ایران اسلامی در مسیر ثبات قرار گرفته و کشورمان در حال عبور از فشار تحریمهای اقتصادی و به حداقل رساندن تأثیر تحریمهایی است که سران کاخ سفید از آن به عنوان فشار حداکثری یاد میکنند. نتایج جنگروانی و سرمایهگذاری آمریکاییها روی گزینه جنگ برای عقب راندن ملت ایران، سران کاخ سفید را سرخورده کرده است! سرخوردگیای که در هفتههای اخیر با سرنگون شدن پهپاد متجاوز «گلوبال هاوک» به دست مرزبانان ایران اسلامی، آبروریزی و بیحیثیتی پنتاگون نیز به آن اضافه شد! امنیت و ثبات حاکم در کشورمان با وجود هزینههای هنگفت برای ایجاد آشوب و ناامنی در ایران، برای ترامپ و دوستانش باورناپذیر است! به همه اینها، نفوذ روزافزون انقلاب اسلامی در منطقه با وجود سعایتهای دار و دسته ترامپیها در منطقه را نیز اضافه کنید تا بتوانید علت دروغ بزرگی را که مایک پمپئو، شب گذشته بر زبان آورده و اعلام کرده «ایران حاضر شده تا درباره برنامه موشکی خود مذاکره کند» درک کنید! وزیر خارجه آمریکا که همه تاکتیکها و تکنیکهای دولت ترامپ در تقابل با ایران را به بنبست رسیده میبیند، چارهای جز روی آوردن به شیوههای تبلیغی آلمان هیتلری ندارد! پمپئوی دولت ترامپ، همان «پاول یوزف گوبلز» دولت نازی است که سعی میکرد با دروغهای بزرگ افکار عمومی را فریب دهد و به اهداف خود دست یابد، غافل از اینکه، این شیوه نیز به کار آنها نخواهد آمد و سرنوشتی، متفاوت از دیگر ایدهها و طرحهای ضدایرانی آمریکا نخواهد داشت.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
نگهبان جمهوريت و اسلاميت
مسئله ضروت نظارت بر قوانین و تطبیق آن با شریعت اسلامی دغدغهای است که از زمان شکلگیری مجلس مشروطه نزد ایرانیان به وجود آمد. هرچند عملاً این مهم در دوران قاجار و پهلوی به ثمر ننشست، اما با شکلگیری جمهوری اسلامی این ضرورت در قانون اساسی دیده شد و از 26 تيرماه سال 1359 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
شوراي نگهبان از چنان جایگاهی در قانون اساسي برخوردار است كه نبودن آن در كنار مجلس قانونگذاري، موجب بیاعتباری مجلس ميشود. شوراي نگهبان وظيفه دارد همه مصوباتِ مجلس را از نظر مغايرت نداشتن با موازين اسلامي و قانون اساسي بررسي کند. افزون بر اين مأموريت نظارت بر انتخابات را داشته و مرجع رسمي تفسير قانون اساسي نيز به شمار ميآيد. به واقع، شورای نگهبان را میتوان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام دانست، چرا که از یکسو ضامن تطبیق قوانین با شرع و قانون اساسی است و از دیگر سو صیانت از رأی ملت در انتخابات را برعهده دارد.
اين نهاد خطير در طول چهار دهه اخير همواره مورد هجمه مخالفان و معاندان قرار داشته و نظارت اين شورا بر ادوار انتخابات به مذاق بسياري خوش نيامده است! از این رو در هر انتخاباتي سيلي از هجمهها و انتقادات براي تحت فشار قرار دادن شوراي نگهبان سرازير شده است؛ اما اين شورا به برکت ساختار و اعضايش در برابر اين هجمهها، محکم به وظايف قانوني خود عمل کرده است. اين ايستادگي و ثابتقدمي در انجام وظيفه موجب شده است بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران نه تنها تأکيد کنند که «با شوراي نگهبان صددرصد موافقم»، بلکه اعضاي آن را «حافظ مصالح اسلام و مسلمين» دانسته و نسبت به کساني که بيپروا به فقهاي شورا ميتازند، ميفرمايند: «من به اين آقايان هشدار ميدهم که تضعيف و توهين به فقهاي شوراي نگهبان امري خطرناک براي کشور و اسلام است.»
امسال نيز که سال انتخابات است، بدون شک شوراي نگهبان با هجمههاي فراواني مواجه خواهد بود که موج اول آن از سوی برخي جريانهاي سياسي از مدتها قبل آغاز شده است. سناريوي «مشارکت مشروط» در انتخابات به واقع همان بازی سیاسی است که قصد دارد با تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان، این مجموعه را از انجام وظیفه قانونی خود باز دارد، که افکار عمومی باید در قبال این تحرکات هوشیار باشد.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
معیار
شهرهای عربستان در آستانه انفجار بمب ساعتی
شرکت سعودی آرامکو با اشاره به افزایش بهای بنزین ، بهای بنزین با اکتان 91 را ، از 1.44 به 1.53 ریال و بنزین با اکتان 95 را از 2.18 به 2.10 ریال سعودی افزایش داد.
پایگاه های اجتماعی عربستان، شاهد واکنش های گسترده ای به تصمیم افزایش بهای بنزین بودند. به ویژه که عربستان بزرگترین تولید کننده نفت به شمار می رود.
کاربران شبکه های اجتماعی نیز افزایش بهای کالاها و خدمات را که مشکلات معیشتی بیشتری برای شهروندان داشته را به باد انتقاد و تمسخر گرفتند.
شایان ذکر است سیاست های ریاضت اقتصادی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی که معمولا شامل طبقات فقیر و متوسط می شود، در اوج اسراف و تلف کردن منابع عربستان با ارقام نجومی است. زیرا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در درآمدهای نفتی شریک خاندان آل سعود است، آمار نیز بیانگر این است که میزان شیردهی آل سعود به ترامپ به یک تریلیون دلار یعنی هزار میلیارد دلار تا پایان اولین دوره ریاست جمهوری وی می رسد که این مبلغ زیاد برای اشتغال زایی در آمریکا هزینه می شود که شاید فرصت دیگری به ترامپ برای انتخاب مجدد وی برای ریاست جمهوری بدهد که البته بن سلمان نیز متمایل بدان است تا به لطف ترامپ بر صندلی قدرت عربستان تکیه بزند.
در همین راستا اخبار واصله نیز از هزینه کردن میلیاردها دلار توسط بن سلمان در حمله به یمن و ماجراجویی های وی در سودان، لیبی، عراق، سوریه و دیگر کشورهای عربی اسلامی بدون حساب یا هرگونه نظارتی فقط برای اشباع گرایشهای سلطه جویانه وی می شود بدون اینکه نتایج این سیاست های موروثی را بر آینده عربستان در کوتاه مدت یا بلند مدت در نظر داشته باشد.
نتایج پژوهش های مراکز تحقیقات جهانی درباره وضعیت اقتصادی عربستان نیز بیانگر، ارقام و آمار ترسناکی از شمار بیکاران و وجود مناطق گسترده محرومی در حاشیه شهرهای عربستان بدون ساده ترین امکانات زندگی است که این خود هشداری برای انفجار بمبی ساعتی نه در دنیای خیالی بلکه در واقعیت و در قلب شهرهای سعودی است.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
درباره یک سخن مهم رهبری
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور تاکید کردند عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی راهزنی دریایی انگلیس را بی جواب نمی گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد.
اما عناصر مومن در جمهوری اسلامی کیستند که قرار است پاسخ دزدی دریایی انگلیس را بدهند و چه فرقی با دیگر افراد و جریانات درون انقلاب دارند؟!
الف: اساسا پاسخهای بزرگ به زورگویی ابرقدرتهای همانند انگلیس و آمریکا، تنها از عهده عناصر مومن انقلاب قرار برمیآید. زیرا لازمه پاسخهای بزرگ به امثال انگلیس خبیث، مومن بودن به انقلاب و سنت ها و قواعد انقلابی است. اگر کسانی مومن حقیقی به قواعد انقلاب اسلامی – توکل و اعتماد به خدا و سنتهای الهی، بزرگ نشمردن دشمن از حدواقعیاش، اعتماد به نفس و اعتقاد قلبی به قدرت درونی و تکیه به مردم، شجاعت و اعتقاد به دکترین مقاومت امام خمینی(ره)، باور به عقلانیت و تدبیر انقلابی، صراحت و ترسیم خطوط قرمز پررنگ در برابر دشمن و... – نباشد، نمیتوانند تصمیمات سخت و عکس العمل واقعی در برابر کشورهای خبیثی همچون انگلیس داشته باشند.
ب: تاکنون نیز بسیاری از پاسخهای بزرگ و دردناک به کشورهای زورگوی همچون آمریکا و انگلیس توسط عناصر مومن انقلابی داده شده است. از ابتدای ابتدای انقلاب تا الان می توان موارد متعددی را در اینباره برشمرد که البته منهدم کردن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی گلوبال هاوک آخرین نمونه آن است. از این منظر افرادی از جنس و مشابه منهدمکنندگان پهپاد آمریکایی کاندیدا اول برای پاسخ به دزدی دریایی انگلیس هستند.
ج: البته پاسخ عناصر مومن انقلابی به دزدیها یا زورگوییهای کشورهای متکبر غربی تنها پاسخ نظامی نیست؛ بلکه شامل هر نوع پاسخی غیر سخت – فرهنگی، سیاسی، علمی، اقتصادی و ...- است که در آن چارچوب قواعد انقلابی رعایت شده باشد. همچناکه یک دیپلمات نیز میتواند با قواعد انقلابی، پاسخهای دردناک و اتفاقا موثری به اقدامات اخیر آمریکا و انگلیس بدهد.
د: اما تمام بحث چند سال اخیر درباره عناصر تصمیمگیر یا تصمیمساز درون نظام در مواجه با کشورهای زورگو غربی به نوعی تقابل مومنین به انقلاب و اسلام آوردندگان به انقلاب است! البته می توان افراد و جریاناتی را نام برد که واقعا اینک در زمره کافران به قواعد انقلابی هستند ولی تقابل عمده درون نظام به تقابل عناصر مومن و غیرمومن به انقلاب است. برخی از افراد درون نظام تنها مسلمان به انقلاب هستند ولی در بزنگاههای سخت چون مومن – ایمان و باور قلبی- به انقلاب و قواعد آن نیستند، نمی توانند تصمیمات بزرگ بگیرند و در مواجه با زورگویان دنیا کم میآورند.
ه: اما فرق مومنبودن به انقلاب با مسلمانبودن به انقلاب چیست؟ این دو تفاوتهای بزرگی با هم دارند. ولی به صورت خلاصه اولا در باور و یقین قلبی با یکدیگر فرق دارند و دوما مومن به انقلاب در مرحله آرمان و گفتمان، همه آن آرمانها و ابعاد گفتمانی انقلاب اسلامی را باورد دارد و نه بخشی را و مهمتر اینکه در شعار، حرف و ظاهر باقی نمیماند و دست به عمل و پاسخ انقلابی هم میزند.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
دومین دشمنی موگرینی با نقشه ایران و خلیج فارس
موگرینی در نشستی با موضوع خلیج فارس در پارلمان اروپا گفت: «خلیج [فارس] فوقالعاده به اروپا نزدیک است و بخشی از منطقه ماست و وضعیت امنیتی در خلیج [فارس] به شدت به امنیت ما مرتبط است. ما همواره گفتهایم که حفظ توافق هستهای با ایران، بیش و پیش از هر چیز برای منافع امنیتی اروپا و جهان حائز اهمیت است.
این مسئله امروز به خوبی روشن شده است. ما نمیخواهیم در منطقه خود شاهد یک رویارویی نظامی باشیم و نه میخواهیم شاهد آن باشیم که در منطقهای که همین حالا هم تنشهای متعددی دارد، یک رقابت تسلیحات هستهای به راه بیافتد.» او بدون اشاره به تعهدات بر زمین مانده اروپا در برجام گفته است: «در نشست کمیسیون مشترک، تصمیم گرفتیم که کارشناسان ما گرد هم آمده و مشکلات اجرا را مورد بحث قرار دهند. نحوه تسهیل صادرات اورانیوم با غنای پایین و آب سنگین به خارج از ایران، که پس از بازاعمال تحریمهای ایالات متحده فوقالعاده دشوار شده، از جمله این موارد است.»
یادآور میشود موگرینی اخیرا در «هدر» حساب کاربری خود در توئیتر، اقدام به انتشار نقشهای جعلی از جهان کرد که در آن، ایران تجزیه شده و استانهایی نظیر آذربایجان، خوزستان و سیستان و بلوچستان جزو کشورهای دیگر هستند!
تجزیه کشورهای بزرگ غرب آسیا تحت عنوان نقشه خاورمیانه جدید، پروژه مثلث صهیونیسم مسیحی (آمریکا، انگلیس و اسرائیل) بود که حتی نقشههای جعلی نیز برای آن منتشر شد. پس از شکست صهیونیست مسیحی در جنگهای مستقیم، جنگهای نیابتی توسط امثال داعش نیز تغییر نقشه در منطقه به راه افتاد. در نقشههای متوهمانه داعش نیز همین نقشههای جعلی منطقهای به چشم میخورد و باید از خانم موگرینی پرسید میان او، برخی سران مرتجع منطقه، صهیونیستها و گروهک تروریستی داعش چه نسبت و هماهنگیای برقرار است؟!
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
درسنامه گفتمان گام دوم انقلاب.pdf
16.38M
درسنامه گفتمان گام دوم انقلاب
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
🔴 عناصر مومن بی جواب نگذاشتند‼️
🔻رهبر معظم انقلاب:
"عناصر مومن در جمهوری اسلامی ایران، دزدی دریایی انگلیس خبیث را بی جواب نخواهند گذاشت و در فرصت و جای خود پاسخ خواهند داد"
🔻 #خبر
🔹روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای از توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز خبر داد.
❇️ #منطق_قرآنی_اقدام_سپاه:
🔸سوره بقره آیه ۱۹۴ : فَمَنِ اعتَدی عَلَیكُم فاعتَدوا عَلَیهِ بِمِثلِ مَا اعتَدی عَلَیكُم
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج
انتخاب با خودتان است!
«حسن روحانی» و «امانوئل مکرون» روز گذشته برای چندمین بار در هفتههای اخیر تلفنی گفتوگو کردند! طی این تماس رئیسجمهور کشورمان بار دیگر با اتخاذ موضع شفاف و صریح، تسریع اقدامات اروپا برای تأمین منافع ایران در برجام را خواستار شد. وی با اشاره به اینکه اگر منافع ایران در برجام تأمین نشود، جنگ اقتصادی علیه کشورمان متوقف نشود و اروپا زمان و فرصت را از دست بدهد، هشدار داد در این صورت ایران برای برداشتن گام سوم کاهش تعهدات خود تردید نخواهد کرد. در مقابل رئیسجمهور فرانسه، پس از بیان مواضع تکراری درباره اینستکس و طرح این بهانه که تحریمهای اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکا فعالیتها را دچار مشکل کرده، یک جمله تأملبرانگیز بیان کرد و اظهار داشت: «حل و فصل مسائل و مشکلات و حفظ برجام! نیاز به تلاش همه طرفها دارد.» منظور این مقام اروپایی از «تلاش همه طرفها» چیست؟ بیان چنین عبارتی خطاب به رئیس دولت ایران چه معنایی دارد؟
اگر به راهبرد مقامات قاره سبز در روزهای پس از خروج آمریکا از توافق هستهای نگاهی داشته باشیم، درک منظور رئیس دولت فرانسه سخت نخواهد بود. راهبردی که خلاصه آن را میتوان اینگونه توضیح داد: زمینهسازی برای مذاکرات موشکی و منطقهای یا به عبارت دقیقتر تلاش برای تحقق همان پیوستهایی که ترامپ میگوید باید به برجام افزوده شود!
اما مکرون در شرایطی به نمایندگی از اروپاییها، کنایهوار شرط تحقق منافع ایران در برجام را پذیرش تعهدات فرابرجامی از سوی ایران دانسته که دیگر کشور او، آمریکا و دیگر اروپاییها تعیینکننده زمین بازی نیستند و این جمهوری اسلامی است که میدان بازی را مشخص میکند و این شطرنج را پیش خواهد برد. سه کشور اروپایی در این میان دو راه بیشتر ندارند یا از فرصت کوتاهشان برای تأمین منافع ایران در توافق هستهای بهره میبرند یا پاسخ جملات تکراری و شرطگذاریهای پیدا و پنهانشان را 14 شهریورماه دریافت خواهند کرد، روزی که ایران گام سوم کاهش و توقف تعهدات برجامیاش را برخواهد داشت.
@meyarpb ایتا
Sapp.ir/meyar.pb سروش
sapp.ir/seyre_motale_basij سیر مطالعاتی بسیج