فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شمع غم روشن کنید
شام غریبان امشب است
شام هجران امشب است…
🔳فرا رسیدن شام غریبان را به شما تسلیت و تعزیت عرض میکنیم
🆔@mfpa_ir🕊
🔺۲۷ تیر ۱۳۶۷ ایران قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل را پذیرفت و جنگ تحمیلی ، پس از هشت سال به پایان رسید
🆔@mfpa_ir🕊
علل مخالفت عراقیها با برگزاری مراسم محرم توسط اسرای ایرانی
برپایی مراسم سوگواری برای اباعبدالله، یادآورِ حماسهها، ایثارها و شهادت اهل بیت و اصحاب اباعبدالله(ع) است.در آثار و یادگارهایی که از دوران دفاع مقدس برجا مانده است مثل وصیتنامهها، سرودهها، مزارنوشتهها، نام عملیاتها، نام لشکرها و مانند آن آشکارا میتوان تأثیرپذیری از فرهنگ عاشورا را ردیابی کرد و در طول قرنها مبارزه در تاریخ شیعه، هیچ انقلاب و جنبشی مانند انقلاب اسلامی و هیچ صحنهای مانند دفاع مقدس به عاشورا و کربلای حسینی شبیه نبوده است. علل مخالفت عراقیها برای برگزاری مراسم محرم و عاشورا عبارت است از:
ادامه پست بعدی
- تأثیر عزاداریها بر روحیه اسیران ایرانی
عزاداری ماه محرم برای اسرا اهمیت خاصی داشت. این عزاداریها روح جهاد و حماسه را در اسیران بیدار میکرد و این باب میل دشمنان نبود. در دوره اسارت عزاداریها و عمل به مستحبات، نوعی آرامش روحیروانی در اسرا ایجاد میکرد و افسردگی و غم و غصه را از بین میبرد و باعث سلامت جسم و تقویت روان اسرا میشد و مانعی بود در مقابل اهداف و رفتار وحشیانه دشمن و نقشههای آنان را خنثی میکرد.برگزاری این مراسم از چند جهت روحیه اسرا را طراوت میبخشید:
ازطرفی طعم پیروزی و نتیجه هماهنگی و یکدستی را میچشیدند و ازطرفدیگر کمی از درد جانکاه خود را با یادآوری آلام و رنجهای حضرت سیدالشهدا (ع) و خانواده مظلومش تسکین میدادند. ضمن آنکه جنبه الگوگیری از صبر و تحمل حضرت زینب و حضرت امام سجاد (ع) در دوران اسارت بهعنوان پیامآوران قیام امام حسین (ع) در کربلا نیز مدنظر بود.
حاجآقا ابوترابیفرد، هر سال چند روز پیش از محرم، طلبهها و مسئولان فرهنگی را جمع میکرد و برای محرم برنامهریزی میکرد. ایشان میگفت:
چیزی که در این تنگنای اسارت میتواند دست ما را بگیرد عزاداری اباعبدالله الحسین است.
2- تأثیر عزاداریها بر سربازان و نگهبانان عراقی
نگهبانان و سربازان عراقی تحتتأثیر حالات عرفانی و روحانی عزاداران قرار میگرفتند. بههمینعلت، سربازان و نگهبانان عراقی اردوگاه از بین اراذل و اوباش بعثیها انتخاب میشدند و اگر یکی از افراد عراقی تحتتأثیر عزاداریها قرار میگرفت، او را از اردوگاه بیرون میبردند.
@mfpa_ir🕊
۱۱محرم روز تجلیل از اسراء و مفقودان گرامی باد
روابط عمومی موسسه پیام آزادگان
@mfpa_ir🕊
🏴در کربلا چه گذشت...
▪️دوازدهم محرم الحرام | دفن شهدای کربلا
▪️دفن بدن مطهر سیّد الشّهداء علیه السّلام و اهل بیت و اصحاب آن حضرت، توسّط امام سجّاد علیه السّلام، که با یاری جمعی از بنی اسد انجام شد.
🆔@mfpa_ir🕊
🏴شهادت پیامآور عاشورا امام سجاد (ع) بر تمامی مسلمین جهان تسلیت باد
@mfpa_ir🕊
اخبار تعیین تکلیف مفقودین در مطبوعات/ نقش «بهجت افراز» در اداره اسرا و مفقودین
با شروع جنگ تحمیلی و اسارت و مفقودیت تعداد زیادی از رزمندگان و شهروندان مرزنشین، جمعیت هلال احمر ایران با وجود غیرمترقبه بودن جنگ و نداشتن تجربه لازم، اقدام به راهاندازی تشکیلاتی تحت نام اداره اسرا و مفقودین میکند. تأسیس این اداره، گامی مؤثر در سازماندهی وضع اسرا بود؛ زیرا این سازمان میتوانست اطلاعاتی درباره اسرا در کشور مقابل بهدست دهد.
لینک کامل خبر
@mfpa_ir🕊
به مناسبت سالروز تجلیل از اسرا و مفقودین؛
دیدار جمعی از خادمان حرم مطهر امام رضا(ع) با آزادگان سرافراز
همزمان با روز تجلیل از اسرا و مفقودین جمعی ازخادمان امام رضا(ع) از موسسه پیام آزادگان خراسان رضوی دیدار کردند.
یازدهم محرم در تاریخ رسمی کشور روز تجلیل از اسرا و مفقودین نامگذاری شده است. به همین مناسبت سرکشیک هفتم کفشداران و جمعی از خادمین آستان مقدس رضوی با حضور در دفتر موسسه با تعدادی از آزادگان سرافراز دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار که در فضایی معنوی جهت تقدیر و تشکر و تجلیل ازمقام شامخ یادگاران دوران نیمه پنهان دفاع مقدس برگزار شد، تندیس نمونه قدیمترین سنگ مرقد مطهر امام رضا علیه السلام به موسسه اهداء شد.
@mfpa_ir🕊
اسارت آزادگان یک تعزیهی واقعی و عینی بود
وقتی آفتاب روز عاشورای سال ۶۱ هجری در سرزمین کربلا غروب کرد، اسارت خانواده امام حسین (ع) و همراهان ایشان در کربلا آغاز شد و عمر بن سعد کاروانی به تعداد مشهور ۸۴ نفر از اسیران کربلا را به سمت کوفه روانه کرد که در رأس آنها امام سجاد (ع) و حضرت زینب کبری (س) حضور داشتند. این کاروان روز دوازدهم محرم به کوفه رسید تا دلیلی برای خوشخدمتی عمر بن سعد در بارگاه عبیدالله بن زیاد باشد .اسیران بعد از یک هفته اقامت در کوفه به دستور ابن زیاد به سمت شام حرکت داده شدند تا به کاخ یزید بروند. اسارت اهلبیت امام حسین(ع) یکی از جانسوزترین رویدادها در کل تاریخ محسوب میشود، رویدادی که داغ آن بر پیشانی تاریخ باقی مانده و هنوز هم بعد از چهارده قرن، قلب هر انسان مؤمن و آزادهای را به درد میآورد.
لینک کامل مطلب
@mfpa_ir🕊