تقدیر از حجت الاسلام خدامراد سلیمیان در هفته پژوهش
حجت الاسلام خدامراد سلیمیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کارشناس در حوزه مهدویت يکي از آثار برگزيده با عنوان : افزايش تسامح در نقل روايات، عامل آسيبهای نوپديد در آموزه مهدويت که در هشتمين نمايشگاه دستآوردهای پژوهش و فن آوری در هفته پژوهش21 آذرماه 1401در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مورد تقدير قرار گرفت
.اين کرسی پس از طی مراحل بررسی و برگزاری اجلاسيه نهايی در تاريخ 28 تير ماه 1401 با نظر شورای محترم داوری به عنوان کرسی نقد تصويب شد.
پژوهشکر برتر سال 1401 پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
به مناسبت هفته پژوهش یکی از پژوهشگران پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی تقدیر به عمل آمد
حجت الاسلام دکتر مرتضی عبدی چاری برای پنجمین بار متمادی در هشتمين نمايشگاه دستآوردهای پژوهش و فن آوری عنوان پژوهشگر برتر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در هفته پژوهش 1401انتخاب شد.
گستره و ابعاد نجات شناختی الهیات انتظار در اندیشه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
👈به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چهاردهمین کرسی ترویجی با عنوان: «گستره و ابعاد نجات شناختی الهیات انتظار در اندیشه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی» و انتظار در اندیشه آیت الله صافی»، (یکشنبه، 4 دی ماه) در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالار شهید سلیمانی برگزار شد.
در این نشست دکتر احمد کریمی انتظار از منظر آیت الله العظمی صافی به مثابه یک فقيه و متکلم سنتی، به مثابه پاسخ به یک مسئله کلامی جدید و در قالبی عمدتا کارکردگرایانه عنوان کرد و گفت: از این رو، عمدتاً وجه نجاتشناختی آن با وعده ها و پيروزی های فتح آخرالزمانی و رستگاری این دنيوی مومنان در دوران پيش و پس از ظهور، پيوند دارد.کتب مهدوی آیت الله صافی در سه دوره شکل گرفته است؛ نخست دوره ای که ایشان با منتخب الاثر شروع می کند اما دغدغه هایی دارد که از جنس دغدغه های جدید کلامی نیست، اما از اواخر دهه 50 شمسی، تبیین دقیق مهدویت و اندیشه انتظار برای نسل جدید دغدغه ایشان شد، در این دوره آراء ایشان در کتاب «امامت و مهدویت» تجمیع می شود. آثاری همچون به سوی دولت کریمه در دوره دوم اندیشه مهدوی ایشان تولید شده است.ا
مشاهده کامل خبر در سایت پژوهشکده مهدویت
👈حاج قاسم در طراز انسان منتظر و مهدوی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی حجت الاسلام خدامراد سلیمیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشگده مهدویت و آینده پژوهی درمورد حاج قاسم در طراز انسان منتظر و مهدوی گفت: مرام شهید سلیمانی برخاسته از آموزههای اسلام ناب محمدی(ص)، مکتب اهل بيت (ع)، فرهنگ انتظار و مهدویت و سيره عملی امامین انقلاب، دارای دو سويه کاملاً متفاوت: يکی شدّت در برخورد با کفار و دشمنان و ديگری مهرورزی و ملاطفت با مردمان است. اسلام، سامانهای بههمپيوسته و فراگير از آموزههای اعتقادی، عبادی، اخلاقی، سياسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی است. برنامهای جامع که خوشبختی دنيايی و آخرتی انسانها را تضمين کرده، برای همه نيازهای زندگی انسانها برنامه ارائه کرده است. که از آنها تعاملات انسانها با ديگران است.
سلیمیان عنوان کرد: خداوند برای آموزش اين تعاملات انسانی، پیامبرانی را فرستاد و آخرين آنها را الگویی پسندیده برای همگان قرار داد و خُلق او را نيکوترين و پسنديدهترين اخلاق برشمرد و در ميان خُلقيات او و پيروانش، از برجستهترینها را، سختگيری بر کفار و دشمنان و رحمت و مهربانی بر مؤمنان و دوستان، توصيف کرد. اين دو ويژگی البته در عصر غيبت و انتظار به سبب برخی ويژگیهای اين دوران که برجستهترين آنها نبود ظاهری پيشواي معصوم(ع) است، بيش از هر زمان ديگر مورد تأکيد قرار گرفته به گونهای که يکی از شاخصههاي منتظران راستين است. مشاهده کامل خبر در سایت پژوهشکده مهدویت.http://mfsrc.isca.ac.ir/Portal/home/?news/238611/238646/854160
ارزیابی و رتبه بندی موسسات پژوهشی کشور1400 ـ 1399 از سوی (isc)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقل از موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری Isc آقای دکتر سید احمد فاضل زاده، رئیس isc بیان کرد: در رتبه¬بندی سال 1400 ـ 1399 مجموعا تعداد 52 موسسه پژوهشی حضور داشتند که اطلاعات تمامی آن¬ها بر اساس 5 معیار اصلی پژوهشی فناوری و نوآوری، بین¬المللی¬سازی، اثرگذاری اقتصادی و خدمات اجتماعی زیر¬ساخت و تسهیلات مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به سه دهه تجارب موفق مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری فعالیت اثرگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حوزه رصد و پایش تولید علم در سطح جهان، لازم است ضمن بازنگری در فعالیتهای موجود، به موضوعات سنجش فناوری در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالآفرین نگاه ویژهای صورت پذیرد.هرکدام از این معیارهای اصلی، به تعداد شاخص اصلی و زیر شاخص تقسیم می¬شوند و عملکرد موسسات پژوهشی در هر یک از آن ها به صورت جداگانه ارزیابی می¬شود.
جلسه هم اندیشی طلاب سطح 4 مرکز تخصصی مهدویت رشته کلام با گرایش مهدویت از پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی
👈به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی جلسه¬ای با حضور دانش پژوهان مرکز تخصصی مهدویت و اعضای هیئت علمی پژوهشکده مهدویت مورخ 18 دی ماه 1401در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالار شهید سلیمانی برگزار گردید.
در این جلسه جناب حجت الاسلام و المسلمین استاد عزالدین رضا نژاد در خصوص دیدار مذکور نکاتی را مطرح کردند. وی گفت : ضروری است که جهت همکاری علمی بیشتر و اجتناب از کارهای موازی و تکراری و افزایش معرفت نسبت به ظرفیت¬های مراکز مهدوی مستقر در قم با برگزاری جلسات هم اندیشی و دید و بازید¬های علمی در راستای رسیدن به این مهم گام بردارند.
در ادامه جناب حجت الاسلام و المسلمین استاد حسین الهی¬نژاد معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدیر پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی در بحث اهتمام ورزی به پژوهش در عرصه مهدویت بصورت خلاصه به تطور آثار پژوهشی مهدویت از قرن اول تاکنون مطالبی را مطرح کرده و به بیان فعالیت¬ها و آثار علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پرداختند و در ادامه دانش پژوهان ضمن دیدار از آثار منتشر شده پژوهشکده با کلان برنامه¬های پژوهشکده مهدویت و آینده¬پژوهی و نظام مسائل و محورهای پژوهشی مطالبات و سوالات و شبهات مربوطه را طرح کرده و پیرامون آنها به بحث و گفتگو پرداختند.
تحلیل مضمونی شاخص های سیاسی جامعه منتظر در اندیشه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره)
👈 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پانزدهمین کرسی ترویجی با عنوان: تحلیل مضمونی شاخص های سیاسی جامعه منتظر در اندیشه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (ره) از مجموعه نشست های همایش مهدویت و انتظار در اندیشه آن مرجع فقید شیعی، یکشنبه، ۱۸ دی ماه 1401 در تالار شهید سلیمانی برگزار شد.
حجت الاسلام غلامرضا بهروزیلک، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) عنوان کرد: مهدویت در بعد سیاسی، به دلیل جایگاه دینی خود، وظیفه استمرار رسالت پیامبران، تشکیل حکومت جهانی برای اجرای شاخصه های دین اسلام و به حاکمیت رساندن مستضعفین عالم، برپایی عدالت و مقابله با ظلم را بر عهده دارد، از این رو، مهدویت، ابعاد سیاسی بسیار مهمی در معارف اسلامی دارد.آیت الله صافی گلپایگانی با توجه به اندیشه دکترین مهدویت به این گزاره اذعان دارد که امت اسلامی جهت مقابله با اوضاع سیاسی و انحرافات دینی به وجود آمده در عصر غیبت و همچنین وجود بینش و اعتقاد منتظران بر حکمرانی نهایی عدل و صلح از طرف و غلبه حکومت الهی بر این باور استوارند که امت اسلامی بر اقامه صلح و عدالت جهانی حضرت بقیه الله اعظم اروحنا فداه فائق خواهد آمد.مشاهده کامل خبر در سایت پژوهشکده مهدویتhttp:/mfsrc.isca.ac.ir/Portal/home/?news/238611/238646/854680
هدایت شده از امیدوار ....
26.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بمناسبت اولین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره
نشست.pdf
474.9K
نشست: هندسه نظم جدید جهانی
کارکرد اندیشه مهدیت در وحدت آفرینی و امت سازی و جایگاه آن در نظم جدید جهانی
نشست هندسه نظم جدید جهانی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با دانشگاه عالی دفاع ملی در 29 دی ماه 1401 در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تالار شهید سلیمانی برگزار می گردد.
شهبازیانjpg.jpg
88.2K
برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی نقد جریانات انحرافی در شیراز
دوره آموزشی تربیت مربی نقد جریانات انحرافی با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر شهبازیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم فرهنگی اسلامی در شیراز برگزار شد.
دوره آموزشی تربیت مربی نقد جریانات انحرافی با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین قانع مدیرکل تبلیغات اسلامی استان صبح روز پنجشنبه پانزدهم دیماه در شیراز آغاز شد.
👈 این دوره آموزشی به همت اداره کل تبلیغات اسلامی فارس به منظور تحلیل و نقد جریانات انحرافی با رویکرد نقد فرقه احمد الحسن بصری ( مدعی یمانی) با شرکت مربیان حوزه فرق مذاهب استان با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر شهبازیان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم فرهنگی اسلامی روزهای پنجشنبه و جمعه پانزدهم و شانزدهم دیماه ۱۴۰۱ در سالن شهید حاج قاسم سلیمانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان فارس با حضور فعالان این حوزه به مدت دو روز برگزار گردید.
هندسه نظم جدید جهانی.jpg
106.3K
نشست علمی کارکرد اندیشه مهدویت در وحدت آفرینی و امت سازی و جایگاه آن در نظم جدید جهانی
👈 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در راستای برگزاری همایش بین المللی هندسه نظم جدید جهانی از طرف دانشگاه عالی دفاع ملی که در اردیبهشت ماه 1402 بر گزار می شود، نشست های مختلفی در مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی برگزار می گردد در این خصوص نشستی با مشارکت پژوهشکده مهدویت از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تحت عنوان: «کارکرد اندیشه مهدویت در وحدت آفرینی و امت سازی و جایگاه آن در نظم جدید جهانی» در تاریخ پنج شنبه 29 دی ماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار گردید و اساتید گرامی حجج الاسلام آقایان: استاد مجتبی کلباسی رئیس مرکز تخصصی مهدویت، استاد حسین الهی نژاد معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدیر پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی و استاد غلامرضا بهروزی لک عضو گروه مطالعات سیاسی دانشگاه باقر العلوم(ع) که هر کدام پیرامون موضوع فوق سخنرانی ایراد نمودند. دبیر این نشست بر عهده دکتر یاسین پور علی پژوهشگر ارشد دانشگاه عالی دفاع ملی بود.
نشست.jpg
104K
نشست علمی با عنوان: «راهکارهای مواجهه با جریان انحرافی و مدعیان دروغین مهدویت معاصر»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نشست علمی با عنوان: «راهکارهای مواجهه با جریان انحرافی و مدعیان دروغین مهدویت معاصر» روز شنبه 8 بهمن 1401 با ارائه حجتالاسلام والمسلمین «محمدتقی سبحانی استاد حوزه در تالار کوثر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار گردید.
حجت الاسلام سبحانی اظهار کرد: ما با یک خلا راهبردی یا راهبردسازی در مواجهه با فرقه های مدعی مهدویت مواجه هستیم، ریشه آن هم بازمی گردد به آنکه ما در مطالعات فِرق، چندان کار میدانی نکرده ایم غالب فعالیت های ما به شناخت درون مایه فرقه یا حداکثر آداب و شعائر آنها اختصاص یافته است.این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: به عبارت بهتر، فرقهشناسی در مفهوم دقیق کلمه به عنوان جریان اجتماعی که ریشه در عوامل مختلف دارد و تاثیری که برجای می گذارد، کمتر موردمطالعه ما بوده است. معدود کارهای مطالعاتی انجام شده، اما هنوز نیازمند بحث های تکمیلی و دقیق تر هستیم تا بدانیم چطور باید با این پدیده برخورد کنیم. مولف «الگوی جامع شخصیت زن مسلمان (تعاریف و ساختارها)» تاکید کرد: وقتی از جریان مدعیان مهدویت یاد می کنیم بحث کلان اجتماعی و گروهی می شود و تبعا بررسی یک حرکت اجتماعی با برخورد با یک مجموعه از عقاید و اندیشه ها در حوزه کار فرهنگی، متفاوت می شود.ادامه خبر را در لینک زیر مراجعه نمائیدhttp://mfsrc.isca.ac.ir/Portal/home/?news/238611/238646/855440/
11111111111112.jpg
36K
انتصاب حجت الاسلام و المسلمین شهبازیان به عنوان عضو گروه علمی مهدویت شبکه جهانی ولایت در کنار اساتید بزرگوار : آیت الله نجم الدین طبسی و حجج اسلام: کلباسی، پورسیدآقایی،محمد صابر جعفری
33333.jpg
133.9K
حضور حجت الاسلام محمد شهبازیان عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت وآینده پژوهی درنشست صمیمی تعدادی از اساتید شبکه جهانی ولایت به مناسبت میلاد حضرت علی علیه السلام و سالروز تاسیس شبکه جهانی ولایت
4444jpg.jpg
72.6K
راهبرد انقلاب اسلامی در زمینهسازی ظهور
👈 گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اولین کرسی از سلسله کرسیهای مهدویتپژوهی و انقلاب اسلامی با عنوان:«راهبرد انقلاب اسلامی در زمینهسازی ظهور» با ارائه حجت الاسلام محمود ملکی راد عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی روز یکشنبه، ۱۶ بهمن ماه 1401در تالار شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار گردید.
حجت الاسلام ملکیراد در این نشست، اظهار کرد: : یکی از دستاوردهای تمدن نوین اسلامی بسط پایههای مهدوی در جهان است که با این بسط زمینههای ظهور فراهم میشود اگر بخواهیم ارتباط مهدویت و انقلاب اسلامی را ترسیم کنیم، درمی یابیم این دو، رابطه ای دوسویه دارند یعنی هم مهدویت در شکلگیری و استمرار انقلاب اسلامی تاثیرگذار بوده و هم انقلاب اسلامی با ایجاد زمینه هایی در جهت گسترش فرهنگ مهدویت موثر است
وی در ادامه بیان کرد: نخستین واژگانی که باید به مفهوم آن نظر داشت، راهبرد است، این واژه ابتدائا در عرصه نظامی به کار رفته و سپس به اجتماع، سیاست و فرهنگ و ... راهیافته است. منظور از راهبرد در این بحث برنامه و الگو و ناظر بر برنامه های طولانیمدت است باید ببینیم انقلاب اسلامی در مهدویت و زمینه سازی ظهور چه برنامه های بلندمدتی دارد.ادامه مطلب را در لینک زیر مراجعه نمائید.http://mfsrc.isca.ac.ir/Portal/home/?news/238611/238646/855727