17.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡 شبهه
نظرتان درباره ادعای احمد اسماعیل بصری که خود را یمانی و فرزند امام زمان علیه السلام می خواند، چیست؟
🟢 پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔻 احمد اسماعیل بصری و اطرافیانش در این رابطه به برخی روایاتی استناد می کنند که مضمون آن این است که «پس از امام زمان علیه السلام دوازده مهدی می آید»
در حالیکه
اولاً اکثر این روایات از نظر سند مخدوش است
ثانیاً روایات مذکور به اینکه آن دوازده مهدی، از فرزندان امام زمان هستند، اشاره نکرده و صرفاً گفته می شود که دوازده مهدی بعد از حضرت صاحب الزمان می آید (که بر فرض صحت آن روایات، منظور فرماندهان و فرمانداران ایشان هستند چونکه در آن تصریح می شود که آنها امام نیستند : کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص۳۵۸)
ثالثاً بر فرض که چنین باشد هر کسی از راه رسید مگر می تواند ادعای فرزندی امام زمان کند و بگوید من همانم! (مخصوصاً این شخص که قوم و قبیله و نسب و اجدادش در بصره معلوم و معروفند و جالب اینکه حتی جزو سادات هم نیستند)
این مانند آن است که کسی بگوید از نظر قرآن حضرت مسیح علیه السلام زنده است پس من حضرت مسیح هستم!!
از همه مهم تر اینکه روایات مذکور در تعارض با روایاتی است که وجود فرزند برای امام زمان علیه السلام را نفی میکند. مثلاً علی بن ابی حمزه به محضر امام رضا (علیه السلام) رسید و عرض کرد: آیا شما امام هستید؟ فرمود: بله! عرض کرد: همانا من از جد تو امام صادق (علیه السلام) شنیدم که فرمود: هیچ امامی نیست مگر آنکه فرزندی داشته باشد. (چون در آن موقع امام رضا علیه السلام فرزندی نداشتند و علی بن حمزه با این سخن قصد داشت در امامت ایشان تردید ایجاد کند) امام رضا فرمودند: آیا فراموش کردی شیخ یا خودت را به فراموشی زدهای؟! امام صادق (علیه السلام) چنین نفرمود. ایشان فرمود: هیچ امامی نیست مگر آنکه برایش فرزندی است، مگر آن امامی که حسین بن علی پس از او خارج می شود (رجعت می کند). پس همانا او فرزندی ندارد. علی بن ابی حمزه در این هنگام گفت: تصدیق میکنم. من هم از جد شما اینگونه شنیدم. (الغیبة شیخ طوسی ص ۲۲۴ ؛ در روایت دیگری در کتاب الهدایة الکبرى، ص۳۶۰ نیز وجود فرزند برای امام زمان نفی شده است)
#مهدویت
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
14.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 از توت های کنار خیابان بخوریم؟
⁉️ سؤال:
حکم خوردن توت از درختان داخل بلوار و یا خیابان های دیگر یا مجتمع های مسکونی چیست؟
✍️ پاسخ:
🔹 استفاده از میوه درختان اگر مالک خصوصی ندارد تابع قوانین و مقررات شهرداری و قوانین آپارتمانی می باشد.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام_حقوق
#حق_الناس
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❓چه چیزی غیبت به حساب می آید؟
پاسخ:
غیبت، ذکر عیب مستور و پوشیده مومن[که آن مومن، معین باشد] در غیاب او است، چه آن عیب را به گفتار بیان کند، یا به رفتار بفهماند، هر چند در اظهار عیب مومن، قصد اهانت و هتک حیثیّت نداشته باشد و اگر به قصد اهانت، عیب مومن را اظهار نماید، دو گناه مرتکب شده است.
📚 منهاج الصالحین، آیت الله العظمی وحید خراسانی، ج ۲، م ۲۹.
#استفتائات
#غیبت
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢 زمان پرداخت فدیه و کفاره عذر
⁉️ سؤال:
آیا بر شخصی که دادن کفاره واجب شده بلافاصله بعد از ماه رمضان می تواند پرداخت کند یا باید ماه رمضان سال بعد پرداخت کند؟
✍️ پاسخ:
🔹 به نظرآیت الله خامنه ای
موارد مختلف است اگر مثل پیری و یا بارداری و شیردهی زن باشد صبر کردن لازم نبوده و پرداخت آن بعد از ماه رمضان مانعی ندارد اما بیمار نمی تواند زودتر فدیه خود را بپردازد و تا ماه رمضان سال بعد صبر کند.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام_روز
#کفاره_روزه
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
❇️ نپرداختن مهریه
❓اگر مردی قصد پرداختن مهریه همسرش را نداشته باشد، آیا این عقد آنها باطل است؟
✍️ پاسخ:
همه ی مراجع: عقد صحیح است و مرد باید مهریه را بپردازد.
🔺توضیح المسائل مراجع، م 2466،وحید توضیح المسائل، م 2510، نوری، توضیح المسائل، م 2442.
#احکام_ازدواج
#احکام_مهریه
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢 عمل به تکلیف در انتخابات
⁉️ سؤال:
عمل به تکلیف در انتخابات، مقدم است یا رسیدن به نتیجه؟ چگونه می توان هم به تکلیف عمل کرد و هم به دنبال نتیجه مطلوب بود؟
✍️ پاسخ:
🔹 تکلیف گرایی با دنبال نتیجه قانونی و شرعی بودن، منافات ندارد هر چند در انجام تکلیف، تحقق نتیجه نیز مورد توجه است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام_انتخابات
#احکام
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢 رأی سفید
⁉️ سؤال:
رأی سفید و بی نام دادن، چه حکمی دارد؟ اگر به دلیل اینکه شناخت و تحقیقی برای انتخاب اصلح انجام نداده یا تحقیقِ کافی صورت گرفته ولی نتیجه ای نداشته است، دچار سردرگمی شود؛ چطور؟
✍️ پاسخ:
🔹 شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی بوده و واجب عینی است.
🔹 برای تشخیص فرد اصلح نیز می توان از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک گرفت و اگر شناخت و تحقیقی انجام نشده یا تحقیق، کافی بوده اما نتوانسته اصلح را بشناسد؛ عمل به اصل وظیفه رأی دادن، کفایت می کند.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام_انتخابات
#احکام
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢 لزوم حلالیت طلبی برای غیبت و تهمت در انتخابات
⁉️ سؤال:
وظیفه اشخاصی که در جریان انتخابات، تخلفات تبلیغاتی از قبیل هتک حرمت اشخاص، تهمت، غیبت و مواردی از این قبیل را مرتکب شده اند، چیست؟
✍️ پاسخ:
🔹 در صورتی که حلالیت طلبیدن مفسده نداشته باشد باید از آنها حلالیت بطلبد و در صورت امکان جبران نماید؛ مثلاً گفته های خود را به هر کس که رسانده تکذیب کند.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام_انتخابات
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan
💢 رأی دادن در مسجد برای جنب و حائض
⁉️ سؤال:
با توجه به اهمیت شرکت در انتخابات در مراحل مختلف و از سوی دیگر، مستقر بودن برخی صندوق های اخذ رأی در مساجد، آیا رفتن به مسجد در حال جنابت و حیض، برای عمل کردن به این وظیفه مهم سیاسی عبادی جائز است؟
✍️ پاسخ:
🔹 باید به مناطقی بروند که صندوق در غیرمسجد باشد.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
#احکام_انتخابات
#احکام
.....................
#مه_شکن
🆔 @mh_shkan