📌افشای سند محرمانه ۱۹۶۱ درباره تجزیه سیا؛ بازگشت دوباره تئوریهای ترور جان.اف.کندی
🔹️در میان ۶۳ هزار صفحه اسناد تازه منتشرشده توسط آرشیو ملی آمریکا، یک یادداشت جنجالی از «آرتور شلزینگر جونیور» ـ مشاور ویژه رئیسجمهور جان.اف. کندی ـ توجهها را دوباره به تئوریهای دیرینه درباره ترور کندی جلب کرده است.
🔹️طبق این سند، شلزینگر پس از شکست فاجعهبار عملیات خلیج خوکها در کوبا (۱۹۶۱)، به کندی هشدار داده بود که سازمان سیا بیش از حد قدرتمند شده و باید کنترل عملیات مخفی از سیا گرفته و به وزارت خارجه منتقل شود. او همچنین نوشته بود که ۴۷٪ از افسران سیاسی سفارتهای آمریکا تحت کنترل سیا هستند.
🔹️برخی ناظران این سند را نشانهای از بیاعتمادی جدی کندی به سیا میدانند و معتقدند این شکاف ممکن است باعث شده باشد تا سیا در حفاظت از کندی، انگیزه چندانی نداشته باشد؛ فرضیهای که دوباره پای سیا را به تئوری توطئه در ترور رئیسجمهور میکشاند.
🔹️با اینکه هنوز شواهد قاطعی در اسناد جدید برای رد یا تأیید دست داشتن سازمانهای اطلاعاتی در ترور کندی یافت نشده، اما تحلیلگران معتقدند که چنین اسنادی همچنان سوخت تازهای برای بدبینان فراهم میکند.
🔹️«جرالد پوزنر»، نویسنده کتاب معروف پرونده بسته شد، میگوید: «ذهن انسان نمیتواند بپذیرد که یک جوان ۲۴ ساله کماهمیت بهتنهایی عامل قتل کاریزماتیکترین رئیسجمهور آمریکا باشد. توازن این معادله جور درنمیآید، پس ذهن بهدنبال عاملی سنگینتر میگردد.»
📌سندی که هرگز اجرا نشد
🔹️شلزینگر در صفحه نهایی یادداشتش (که قبلاً محرمانه بود)، پیشنهاد میدهد که سیا به دو نهاد مجزا تقسیم شود و عملیاتهای مخفی تحت کنترل وزارت خارجه قرار گیرد. اگرچه این پیشنهاد هرگز اجرایی نشد، اما مورخان آن را نشانهای از خشم کندی از سیا پس از فاجعه کوبا میدانند.
🔹️با این حال، برخی پژوهشگران از جمله «تیموتی نافتالی» (استاد دانشگاه کلمبیا) معتقدند که کندی در واقع خود از عملیاتهای مخفی بهطور فعال استفاده میکرد و شواهد نشان میدهد که کنترل سیا عمدتاً در دست کندی و برادرش، رابرت کندی، بوده است.
📌سایه جنگ سرد بر تصمیمات کندی
🔹️کندی در آن مقطع به دلیل وضعیت جنگ سرد و تهدید اتحاد شوروی، نیاز جدی به اطلاعات و عملیاتهای مخفی داشت. «لری ساباتو»، رئیس مرکز سیاستگذاری دانشگاه ویرجینیا، میگوید: «کندی و برادرش بهطور جدی درصدد سرنگونی فیدل کاسترو پیش از انتخابات ۱۹۶۴ بودند.»
🔹️به گفته او، کندی نمیتوانست با یک بازسازی عظیم در نهادهای اطلاعاتی، خود را در برابر کوبا و شوروی تضعیف کند.
📌ترور و شروع تئوریهای بیپایان
🔹️کندی در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در دالاس ترور شد. عامل ترور، «لی هاروی اسوالد»، تفنگدار سابق نیروی دریایی و چهرهای مشکوک با سابقه اقامت در شوروی بود. تنها دو روز بعد، اسوالد در جریان انتقال زندان، توسط جک روبی ـ صاحب یک کلوب شبانه ـ در برابر دوربینهای تلویزیونی کشته شد.
🔹️«ساباتو» معتقد است که این ترور، آغازگر موجی از بیاعتمادی آمریکاییها به حکومت شد که تا امروز ادامه دارد: «مردم از آن زمان باور کردند که دولتشان دائم دروغ میگوید.»
📌و همچنان هزاران سند نامعلوم باقی مانده
🔹️بهرغم انتشار این اسناد، «جفرسون مورلی»، دبیر وبسایت JFK Facts و معاون بنیاد مری فرل، میگوید که هنوز هزاران سند از جمله ۲۴۰۰ فایل تازه کشفشده توسط افبیآی و اسنادی متعلق به خانواده کندی، منتشر نشدهاند.
🔹️او تأکید میکند که یادداشت شلزینگر، نقطه آغاز بیاعتمادی متقابل بین کندی و سیا را روشن میکند؛ بیاعتمادی که شاید در نهایت به بهای جان رئیسجمهور تمام شد.
👈این پست صرفا جهت استحضار شما مخاطب محترم میباشد.
✍منبع
💠 کانال واحد سیاسی مؤسسه مصاف (نجوا)
🔗 تلگرام | اینستاگرام |توئیتر | ایتا |یوتیوب | آپارات|سایت|منتظرانصبح ایران
💠@masaf_najva
🌸امام سجاد علیه السلام: السَّلامُ عَلَيكَ يا شَهرَ اللّهِ الأَكبَرَ ويا عيدَ أولِيائِهِ. السَّلامُ عَلَيكَ يا أكرَمَ مَصحوبٍ مِنَ الأَوقاتِ، ويا خَيرَ شَهرٍ في الأَيّامِ وَالسّاعاتِ.
بدرود، اى برترين ماه خدا و اى عيد اولياى خدا! بدرود، اى گرامىترين اوقات همراه و اى بهترين ماه در ميان روزها و ساعتها!
الصحيفة السجّاديّة : الدعاء ٤٥
عید سعید فطر،عیدبندگی بر شما مبارک باد.
https://eitaa.com/joinchat/2115633213C8ae13116fb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ امشب این عیدی را از خدا بخواهید..
🇵🇸👉 @mtnsr2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تأکید امام خامنهای بر عدم تغییر مواضع ایشان در خصوص تهدیدات آمریکا و مذاکره با آنها، پاسخ درخوری به شیاطین داخلی و خارجی بود ...
https://eitaa.com/joinchat/2115633213C8ae13116fb
❌ سلام دوستان
دیروز در یکی از مکانهای تبلیغم، دخترخانم ۳۶ ساله ای مراجعه کرد که ۴ سال بود هدایت شده بود، سوالاتی داشت و حدود یک ساعت باهم همصحبت شدیم
بطور خلاصه؛ میگفت من ۷ مدرک آرایشگری دارم، استاد رقص بودم، استاد ورزش بدنسازی، استاد یوگا، شغل معاملات ارز و ... و پیشرفت زیاد در همه اینها، در حال گرفتن گرینکارت و رفتن به آمریکا و ازدواج ....
که بطور ناگهانی و بسیار غیرمنتظره، همه چیز بهم ریخت، ورشکست شدم و همه چیزم و از دست دادم، با روحیه داغون، فقط تنها راه را خودکشی دیدم، دیگه رسیدم به آخر خط...
یهو گفتم تو که خدایی، چکار کردی تا حالا برا من، هیچ کاری برام نکردی، هیچ مشکلیم هم نتونستی برطرف کنی، فقط همیشه یه کاتالوگ گذاشتی جلومون به اسم قرآن و هی ما رو حواله دادی سمت اون.
میگه باخودم گفتم برا اتمام حجت با خودم، یه بار ترجمه این کاتالوگ رو بشنوم. ترجمه صوتی علی ملکی را دانلود کردم و از اولش شروع کردم شنیدن. ریز به ریز و آیه به آیه که پیش می رفتم، مثل اینکه جواب تمام سوالات منو داشت میداد. این بود که کلاااا متحول شدم و وارد یک مسیر دیگری شدم
ولی نکته جالبی که در آخر ذکر کرد
گفت تمام عمرم یک طرف، تمام این سالهای هدایت یافتن یک طرف، این ۶ ماه آخری که با رهبرمون آشنا شدم یک طرف. انگار با رهبری زندگی من معنا پیدا کرده. احساس میکنم بدون ایشان هیچ بودم و هیچ نداشتم. حتی افراد مذهبی که ایشون رو ندارن، هیچی ندارن ....
💫خداوند همه جوانان سرزمینمان را به راه سعادت هدایت فرماید🤲
https://eitaa.com/miighaat
🔘چگونه مصرف مداوم اطلاعات پراکنده، تفکر پیوسته را از بین میبرد؟
▫️وقتی مغز به پیامهای کوتاه، تیترها و دادههای پراکنده عادت میکند، توانایی ایجاد ساختارهای منطقی پیچیده را از دست میدهد.
▫️اطلاعات جداگانه به یک تصویر کامل تبدیل نمیشوند و به مرور، توانایی تحلیل و نتیجهگیری عمیق کاهش مییابد.
▪️چگونه درک منسجم را بازیابی کنیم؟
▫️کار با حجمهای بزرگ اطلاعات، مانند مطالعهی کتابها، مقالات و گوش دادن به سخنرانیها همراه با تحلیل و بازگو کردن.
▫️کاهش تعداد منابع اطلاعاتی همزمان، برای جلوگیری از مصرف پراکندهی محتوا.
▫️برنامهریزی زمان برای درک عمیقتر—نه فقط خواندن و شنیدن، بلکه اختصاص دادن زمان برای تحلیل و نتیجهگیری شخصی.
💫 سواد رسانه
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟡 سوال یک فعال اجتماعی از حضرت آقا: آیا با این وضع حجاب و دلار و... این همان جمهوری اسلامی است که شما دنبالش بودید؟!
🎥 پاسخ حضرت آقا را بشنويد:
پاسخى كه باید روزی چند بار آنرا دید و شنید!
نشر حداکثری با شما ...
نظام جمهوری اسلامی