https://eitaa.com/mindpalace/10796 حرفات درستن ولی ما وظیفه نداشتیم امریکا نابود کنیم من دوست ندارم زندگیم کشورم آیندم صرف این کار شه بله امریکا ظالمه ولی خیلی از کشورا چشمشون رو ظلم امریکا بستن و دارن روز به روز به رفاه بیشتری میرسن. یه سری هم مثل چین و کره شمالی سیاست هایی دارن که نه به جنگ ختم میشه نه به دوستی. ما چیکار کردیم؟سالها تهدید کردیم و شعار دادیم که تهش ختم شد به این... هدف نابودی امریکا و ظلم فقط از دور قشنگ و ایده آله. بله فلسطین در رنجه ولی به ما ربطی نداره!خودشون باید خودشون نجات بدن نه ما تو نمیتونی همیشه عدل و برقرار کنی نمیتونی همیشه مقابل زور بایستی و پیروز شی تلخه ولی حقیقته. همیشه از لیبی و سوریه شدن ترسوندمون درصورتی که میتونستیم کانادا باشیم من مثل خیلی های دیگه با سیاست های رهبرتون مخالفم ولی خب از مرگشم ناراحتم الانم چاره ای جز اتحاد برامون نمونده. با مطرح کردن این حرفای قدیمی فقط شکاف عمیق تر میشه
.| اتفاقا بهنظرم اشکالی نداره مطرح شه. درسته تو زمان جنگ هستیم و الان به فکر بقامون هستیم، ولی این مسائل باید دربارهشون صحبت بشه
ببین من دیدگاهتو میفهمم، یعنی با ادبیات مختلف و از سمت آدمای مختلف این نظرات رو شنیدم. نقطه اوجش هم زمان انجام وعده صادق ۱ و ۲ بود.
بذار اینطوری بهت بگم، من میتونم درک کنم چرا آدما همچین حسی دارن، و اصلا این رو تماما گردن اینکه ایرانیها عافیتطلبن و به فکر بقیه نیستن نمیندازم، اتفاقا بهنظرم طبیعیه با توجه به اینکه در یک مضیقه رفاهی قرار میگیرن. قابل تصوره که اگه وضعیت معیشت ما این نبود، آدما انقدر از همراهی با فلسطین و به تعبیری، هزینه دادن براش ناراحت نمیشدن.
ولی مسئله در بدفهمی یک موضوعه: "آمریکا/اسرائیل رو تهدید به نابودی کردید پس اونا اول شما رو نابود کردن"
Mind Palace.-
این مقاله فارغ از بحث ایدئولوژیک و اخلاقی، توضیح میده جنگهای خاورمیانه چه نفعی برای قدرتهای بزرگ
این مقالهای که اینجا گذاشتم،
و چند مقاله دیگه که حجمشون زیاد بود،
اینا همه کاملا فارغ از دیدگاه ایدئولوژیک توضیح میدن چطور جنگ برای آمریکا، امری سودآوره. هم در حوزه اقتصاد و هم در حوزه سیاست. یه مقاله هست به نام "چطور جنگ دولت رو میسازه و دولت جنگ را" و توش توضیح میده چطور جنگ میتونه سازوکاری رو در کشور شما محکم کنه که در هیچ شرایطی قادر به انجام اون کار نبودی، علی الخصوص برای قدرتهای بزرگ که نمونه فعلیش آمریکا هست (پیش از فروپاشی شوروی اون هم بود).
میخوام بگم خودِ جنگ، فارغ از دلیلش، برای آمریکا به شدت سود داره. و بهنظرت آیا منطقیه چنین معامله بزرگ اقتصادی رو آمریکا به این دلیل راه بندازه که صرفا تهدید شده؟ و حتی انقدری نیروی نظامی شما رو ممکنه جدی نگیره که برای خودش تهدید بدونه، همین حالا هم ما میدونیم نمیتونیم آمریکا رو ازبین ببریم:)
و مسئلهی اسرائیل.
اینکه من از آرمان فلسطین حرف زدم، وجه ایدئولوژیک ماجرا بود. حتما تو هم به اون قسمتهای "باید به کمک مظلومان شتافت" اشاره داری، ولی بذار یه چیز جالب بگم.
حتی این امکان وجود داره که ایران از وجه ایدئولوژیک فلسطین بخواد استفاده کنه تا اهداف استراتژیک خودشو پیش ببره! یعنی ببین در بررسیای که داری از پیشینه اسرائیل و خطری که ممکنه برای تو ایجاد کنه، ممکنه اصلا بگی بابا اینا میخوان خودشونو حفظ کنن چرا حرف از حمایت از مظلوم میزنن:))
این کوتهبینانهست (نگاه صرفا شما رو نمیگم، کلهگندههای این نظر) که فکر کنیم اسرائیل وقتی دم گوشمون بوده خطری برای ما نداشته و ما صرفا دلمون برای فلسطینیها سوخته - و البته که در برابر نسلکشی نباید ساکت نشست - و این مثل همون قضیه مدافعان حرمه که همه فکر میکردن صرفا چون حرم حضرت زینب در خطره میرن اونجا. حقیقت اینه که سایه خطر اسرائیل برای ایران همیشه همونقدر باقی مونده که خطر ایران برای اسرائیل.
و اون آدمایی که من ازشون دم میزنم، لیلا خالد و سنوار و همه این مبارزا، تنها یک دلیل داره، اونم اینکه اونا وطنپرست بودهن و مقاومت کردن، و این مقاومت براشون انتخاب نبوده، اجبار در بقا بوده.
بنابراین، من متوجهم قضیه چطور بهنظر میاد. چطور انگار هیچکس کاری به ما نداشته و ما خواستیم قلدری کنیم که اومدیم و سودای نابودی یک ملت دیگه، با دلایل ایدئولوژیک رو پرورش دادیم. اما این سطحیترین نوع نگاهه، خالی از تاریخمندی وقایعه و انگار ما داریم ده سال اخیر رو میبینیم فقط. در صورتی که این مسائل، مسئله استقلالخواهی ایران، مسئله وابستگی ایران، مسئله جنگ در ایران، همه بیش از ۲۰۰ ساله که مطرحن.
تعبیر ایلان پاپه که خودشم مورخ اسرائیلیه، به ۱۹۴۸ که سال تاسیس اسرائیله برنمیگرده، اصلا به خود حضور صهونیستها تو فلسطین برمیگرده، این یعنی کلی قبلتر از ج.ا. و حتی در زمان پهلوی هم تقابل با اسرائیل وجود داشته، ذات چیزی که اتفاق افتاده، و کارهایی که اون اوایل برای تصرف اون سرزمین انجام دادن چیزی نبوده که شما بخوای خودتو در برابرش مصون ببینی. این قضیه به هیچوجه محدود به ۷ اکتبر نمیشه.
هدایت شده از خسته¡
چه نکته درستی گفتی
توی جنگهای جهانی هم دقیقا بیشترین سود رو آمریکا کرد که تونست خودش بشه ابر قدرت..
جدای از همه این جنگها خودش داشت در آرامش تو یک قارهی دیگه کشورش رو میساخت..
در نهایت... قابل درکه که شما نگاهی همسو با آقای خامنهای نداشته باشی. قابل درک که هیچی خیلی طبیعیه. اصلا مگه میشه تکثر آراء وجود نداشته باشه؟
ولی یک چیز مهمه، اونم اینکه واقعیتی درباره کارهایی که این کشورها انجام دادن وجود داره و اونا سند تاریخه. میشه آدم با تعابیر ایشون موافق نبود، ولی باید ببینیم واقعا مشکل کجاست؟ مسئله چیه؟ دشمن وجود داره یا نه و کیه؟
بنابراین راهبرد تفکرات میتونه متفاوت باشه.
درود به شرف شما که متوجهی خط قرمز چیه و باید از چی دفاع کرد:)
خب من یه چیز بگم، اینکه شما فرض بگیری اگر ما کاری با آمریکا و اسرائیل نداشته باشیم اونا هم کاری به ما ندارن غلطه، فیالمثال تو جنگ جهانی دوم مگه هیتلر کاری با آمریکا داشت؟ آمریکا دورترین نقطه به هیتلر بود ولی آمریکا تو جنگ مداخله داشت چون منافعش در خطر بود، یا درمورد ویتنام، در جنگ ویتنام به دلایل احمقانه شرکت کرد فقط و فقط چون به قول خودش منافعش در خطر بود، یا اصلا نزدیک ترین مورد، رضا شاه پهلوی، فقط چون احساس کرد کمی داره به سمت آلمان متمایل میشه تبعیدش کرد و حتی اوایل انقلاب ما شعارهای خاصی علیه آمریکا نمیدادیم اما اسنادی که از سفارت آمریکا بیرون اومد محرض بود و واضح و همون کانادایی که میگی مگه چندماه پیش ترامپ بهش نگفت ایالت ۵۱ آمریکا؟ یا حتی گرینلند، تمام اینها دوستای آمریکاان ولی اگر احساس کنه یه جایی منافعش داره از بین میره وارد عمل میشه، پس فرض اینکه اگر ما شعار نمیدادیم و دشمنی نمیکردیم کاری به کارمون نداشت صد در صد غلطه، الان ژاپنی هم که به اصطلاح پیشرفت کرده که صد در صد پیشرفت کرده ولی سربازای آمریکایی میتونن اونجا هر غلطی که بخوان انجام بدن و بخشی از سود سالانش برای آمریکاس، پیشرفت کردن اما به چه قیمتی؟ به قیمت استعمار کشورشون، تازه ژاپن هیچ منبع خاصی نداره، بله میتونیم سکوت کنیم و با آمریکا دوست باشیم ولی قطعا قرار نیست کشورمون و رها کنه مخصوصا یه کشوری مثل ایران که از لحاظ جغرافیایی بینظیره.
.| بله بله
این شد حرف مستند و تاریخی
Mind Palace.-
مرگ بر آمریکا و اسرائیل و روزههاتون قبول.
مرگ بر آمریکا و اسرائیل و روزههاتون قبول