#دیدار
در شامگاه چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ ، در شهر قم توفیق دیدار با استاد محترم حضرت آیت الله سید میرتقی حسینی گرگانی حاصل شد.
ایشان متولد ۱۳۳۰ شمسی هستند که تحصیلات حوزوی را از سال ۱۳۴۵ آغاز کردند.
در مشهد از محضر اساتیدی همچون شیخ محمد تقی نیشابوری (ادیب ثانی) و سید حجت هاشمی خراسانی و سید عزالدین حسینی زنجانی کسب فیض کردند
و برای ادامه تحصیلات به قم آمدند.
در قم محضر بزرگانی نظیر آیات عظام سید محمدرضا گلپایگانی ، میرزا جواد تبریزی ، کاظم قاروبی تبریزی، شیخ حسین وحید خراسانی و سید محمد روحانی را درک کردند.
ایشان هم اکنون در شهر قم تدریس دروس خارج فقه و اصول دارند
و تالیفاتی هم در موضوعات گوناگون و فقه و اصول از ایشان به چاپ رسیده است.
@miqat315
#حدیث
🔸آسودگی اموات
رسول خدا صلی الله علیه و آله:
هر صدقهای که برای میت داده میشود، فرشتهای آن را به مانند طبقی از نور میگیرد و به کنار قبر میآورد و میگوید؛ السلام علیکم یا اهل القبور؛ این هدیه را خانواده شما برای شما فرستادهاند.
آنگاه آن میت این هدیه را تحویل میگیرد و وارد قبرش میکند که همین سبب فراخی (آسایش و آسودگی او) میگردد.
📚 مستدرکالوسائل ج2ص484
📍این حقیر گوید؛ چه بسا یکی از علت های گرفتاری مردم و جامعه ما ، فراموش کردن یاد اموات و هدیه و خیرات مادی و معنوی نفرستادن برای آرامش روح آنهاست
ان شاء الله بیشتر بیاد اموات خفته در خاک باشیم حتی به قدر خواندن یک فاتحه و اهدای صلوات
@miqat315
#حدیث
قَالَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ:
أَلَا وَ مَنْ أَحَبَّ عَلِيّاً هَوَّنَ اللَّهُ عَلَيْهِ سَكَرَاتِ الْمَوْتِ وَ جَعَلَ قَبْرَهُ رَوْضَةً مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ
کسی که علی(علیه السلام) را دوست دارد، خداوند آسان میکند بر او آن سختیهای مرگ را، و قبرش را باغی از باغهای بهشت قرار میدهد.
📚منابع:
بحار الأنوار ج7 ص 222
جامع الأخبارج ۱ ص ۱۴۶(ترجمه خویدکی)
@miqat315
#حدیث
#خانواده
قال الإمامُ الباقرُ (عليه السلام):
لا شَفيعَ للمرأةِ أنجَحُ عِند رَبِّها مِن رِضا زَوجِها، و لَمّا ماتَتْ فاطمةُ (عليها السلام) قامَ علَيها أميرُالمؤمنينَ (عليه السلام) و قالَ: اللَّهُمَّ إنّي راضٍ عَنِ ابنَةِ نَبِيِّكَ، اللّهُمّ إنّها قد أوحَشَتْ فَآنِسْها.
🔸براى زن، نزد پروردگارش شفيعى كارسازتر از خشنودى شوهرش نيست.
وقتى فاطمه عليها السلام درگذشت، امير المؤمنين كنار آن بزرگوار ايستاد و گفت :
بار خدايا! من از دختر پيامبر تو راضى هستم ؛ خدايا! او اكنون تنهاست پس تو همدمش باش.
📚 بحار الأنوار، ج ۱۰۳ ص ۲۵۶ ح۱
@miqat315
#دیدار
توفیق شد همراه با گروه مجالسه العلما، به دیدار مرجع و فقیه بزرگوار حضرت آیت الله العظمی میرزا یدالله دوزدوزانی تبریزی دامت برکاته برویم.
ایشان متولد ۱۳۱۴ شمسی هستند که در سال ۱۳۲۵ ش ، تحصیلات حوزوی خود را در شهر تبریز آغاز کردند.
پس از مهاجرت به شهر مقدس قم دروس سطح را از اساتیدی نظیر میرزا محمد مجاهدی تبریزی، شیخ احمد پایانی، سید حسین قاضی طباطبایی بهره بردند.
دروس خارج را از محضر حضرات آیات عظام سید حسین بروجردی ، امام خمینی ، سید محمد رضا گلپایگانی ، سید محمد محقق داماد (رضوان الله علیهم) و ... استفاده کردند.
ناگفته نماند معظم له یکی از شاگردان مبرّز و برجستهی مرحوم آیت الله العظمی شریعتمداری (قدس الله سره الشریف) هستند که دورهی کامل خارج فقه و اصول به مدت ۲۵ سال از محضر ایشان فراگرفتند.
همچنین معظم له در ایام مسافرت خود به عتبات عالیات، از محضر اساتید بنام حوزه نجف اشرف مستفید گشتند و در دروس حضرات آیات عظام سید ابو القاسم خویی، سید محسن حکیم و سید محمود شاهرودی (رضوان الله علیهم) حاضر آمده و تلمذ نمودند.
رساله ی عملیه ی ایشان تا به حال در چاپ های متعدد و به زبان های فارسی، عربی، اردو، آذربایجانی، استانبولی به چاپ رسیده و مقلدان ایشان بیشتر در شهرهای آذری زبان ایران و نیز کشورهایی چون آذربایجان، ترکیه، پاکستان و هندوستان و عربستان هستند.
همچنین معظم له دارای تالیفات متعدد و تقریرات دروس خارج هم هستند که برخی از آنها به چاپ رسیده است.
خداوند وجود ایشان را محفوظ بدارد.
@miqat315
#تاریخ
🔴 بیست و یکم ماه رجب منسوب است که سالروز وفات حضرت رباب سلام الله علیها است
🔸بیست و یکم رجب سال ۶۲ هجری قمری مطابق با هجدهم فروردین سال ۶۱ هجری شمسی حضرت رباب سلام الله علیها دق کردند .
🔸حضرت رباب فرزند امرءالقیس بن عدی یکی از همسران جلیل القدر امام حسین علیه السلام بوده اند. این بانو مادر بزرگوار حضرت سکینه و حضرت علی اصغر علیهماالسلام و از بانوان ستمدیده کاروان کربلا هستند. ایشان از بانوان عالمه و اهل فصاحت و بلاغت بوده و همینطور در تاریخ است که بی بی رباب سلام الله علیها از بهترین بانوان و افضل آنان در ادب و عقل بود. پدر ایشان امرءالقیس کلبی از شیعیان امیرالمومنین علیه السلام و از بزرگان اهل شام بود که از فرط علاقه به اهل بیت علیهم السلام سه دختر خود را به عقد امیرالمومنین علیه السلام و امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در آورد. امام حسین علیه السلام علاقه زیادی به حضرت رباب و حضرت سکینه علیهماالسلام داشتند که در شعری بیان میدارند: خانه ای که در آن رباب وسکینه باشد را دوست میدارم.
"لَعَمْرُک اِنِّنی لَاُحِبُّ دارا / تَحُلُّ بها سکینةُ و الربابُ / اُحبِّهما وَ اَبْدُلُ جُلَّ حالی / وَ لَیْسَ لِلاَئمی فیها عِتابُ"
🔸بعد از جریان کربلا حضرت رباب سلام الله علیها هر روز در آفتاب مینشستند و بر مصائب سیدالشهداء علیه السلام گریه میکردند. درتمام روزها مجلس عزا برقرار نموده و با بقیه مخدرات نقل مصائب کرده و عزاداری میفرمودند.
بعضی از زنان مدینه اعتراض کردند که چرا به سایه نمیروید؟ حضرت رباب سلام الله علیها فرمودند مارا ملامت نکنید، آنچه ما دیده ایم شما ندیدید که بدن مطهر عزیزفاطمه برهنه و عریان زیر آفتاب سوزان رها کردند ...
🔸در کوفه در مجلس ابن زیاد، رباب وقتی نگاهش به سر مقدس امام حسین علیه السلام افتاد، بیتاب شد، و آن سر مبارک را گرفت و بوسید و در کنار خود نهاد و نوحهسرایی کرد. «وَاحُسَینَا! فَلَا نَسِیتُ حُسَینَاََ، اَقصَدَتْهُ اُسِنَةُ الاَعدَاءِ، غَادَروُهُ بِکَربَلَاء صَرِیعَاََ، لَا سَقَی اللهُ جَانِبَی کَربَلَاءَ...» وا حسینا! هیچ گاه حسین را از یاد نخواهم برد، که نیزههای دشمنان، بدن او را چاک چاک کرده است. در کربلا به نیرنگ، او را بر زمین زدند. خداوند، کران تا کران کربلا را سیراب نکند!
▪️أَبَاعَبْدِ اللَّهِ یَقُولُ لَمَّا قُتِلَ الْحُسَیْنُ أَقَامَتِ امْرَأَتُهُ الْکَلْبِیَّهُ عَلَیْهِ مَأْتَماً وَ بَکَتْ وَ بَکَیْنَ النِّسَاءُ وَ الْخَدَمُ حَتَّى جَفَّتْ دُمُوعُهُن.
🔸 امام جعفر صادق علیه السلام می فرماید: هنگامی که امام حسین علیه السلام کشته شد، همسر او که از قبیله کلبیه بود، (رباب سلام الله علیها) اقامه ماتم می کرد و می گریست و زنان و خدمتکاران می گریستند تا اینکه اشک هایشان خشک شد.
🔸 حضرت رباب سلام الله علیها بنابر نقلی یکسال پس از عاشورا از دنیا رفتند. همچنین آمده است که حضرت بعد از اربعین با اذن امام سجاد علیه السلام تا یکسال درکربلا ماندند و در آنجا مشغول بکاء وعزاداری بودند. پس از یکسال به دستور امام سجاد علیه السلام به مدینه بازگشتند و دائما درحال عزاداری بودند. تا سرانجام درماه رجب بر اثر شدت غم و اندوه دق کرده و بر اثر تازیانه ها و مصائب اسارت به شهادت رسیدند. همچنین در شهادت حضرت رباب سلام الله علیها نوشته اند که در کربلا دق کردند و قبر مطهرشان نیز در کنار قبر مطهر سیدالشهداء علیه السلام است.
📚عدد السنه ص۱۷۹
📚الوقایع والحوادث مرحوم ملبوبی
📚سبايا آل محمد السيد نبيل الحسنی
📚نساء حول الحسين سعيد رشيد زميزم
📚أعلام النساء المؤمنات شيخ محمد حسون
📚الکافی، ج ۱، ص ۲۹۶، طبع منشورات الفجر
📚تاريخ الإسلام ج۲ المنظمة العالمية
@miqat315
#حدیث
قال الصادق علیه السلام
🔸الْمُؤْمِنُ حَسَنُ الْمَعُونَةِ خَفِیفُ الْمَئُونَةِ جَیِّدُ التَّدْبِیرِ لِمَعِیشَتِهِ لَا یُلْسَعُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْن
🔸انسان باایمان یاوری نیکو بوده که کمتر باعث زحمت برای دیگران میشود. او با دقت، زندگی خود را مدیریت کرده و از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.
📚 اصول کافی ج 2، ص 241
@miqat315