#ماه_رمضان
#آداب_الشیعه
● برای افطار ، شیرینی و آبِ ولرم بخورید
💠 در روایتی امام صادق عليه السلام فرمودند:
هرگاه انسان روزه خود را با آب جوشیده وِلَرم شده افطار نماید، کبدش پاک و سالم باقى مىماند و قلبش از گناهان تمیز و نور چشمش قوى و روشن مىگردد.
📚 الكافی، ط-اسلامية، جلد ۴ صفحه ١٥٢
● دعای لحظهٔ افطار
💠 حضرت امام محمدباقر صلوات الله علیه از پدرانش صلوات الله علیهم نقل کرده است که: هنگامى كه رسول خدا صلي الله عليه و آله افطار مىنمود، به درگاه الهی عرض می کرد
«اللَّهُمَّ لَكَ صُمْنَا وَ عَلَى رِزْقِكَ أَفْطَرْنَا فَتَقَبَّلْهُ مِنَّا»
خدایا، برای اطاعت امرت روزه میگیریم، و با رزق تو افطار میکنیم، پس از ما قبول نما.
📚 الكافی، ط -إسلاميه، جلد ۴ صفحه ٩۵
@miqat315
#ماه_رمضان
#آداب_الشیعه
🔆 پاداش عظیم تلاوت سوره ی قدر هنگام خوردن سحری و افطار
🔸عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
💠 حضرت امام صادق سلام الله علیه فرمودند :
هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگر آنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.
📗 بحارالأنوار جلد ۹۴ ، صفحه ۳۴۴
@miqat315
#احکام_شرعی
🔷مساله شرعی مهم که معمولا مسافرین توجه ندارند !!!!👇👇👇
⁉️ آیا کسی که قصد سفر دارد تا هنوز سفر نرفته میتواند در وطن روزه را بخورد و نگیرد👇👇👇
🔷حکم روزه در صورت مسافرتِ قبل از ظهر [احکام روزه شخص مسافر]
پرسش :اگر فرد روزهدار قبل از ظهر سفر نماید، روزهی او چه حکمی دارد؟
پاسخ :اگر پيش از ظهر مسافرت نمايد روزهاش باطل است، ولى قبل از آنكه به حدّ ترخص برسد نمیتواند روزه را افطار كند و اگر پيش از آن افطار كند كفّاره بر او واجب است (منظور از حدّ ترخص جايى است كه صداى اذان شهر را نشنود، يا بهجايى برسد كه ازنظر مردم شهر پنهان گردد).
🔷توضیح : پس کسی که میخواهد قبل از ظهر سفر کند تا از حد ترخص یعنی از خروجی شهر (یعنی جایی که دیگر دیوار های شهر دیده نمیشود یا اذان شهر شنیده نمیشود)خارج نشده نمیتواند روزه را بخورد یعنی تا هنوز در وطن است باید قصد روزه را داشته باشد و مبطلات روزه را هم انجام ندهد،بعد از حد ترخص که گذشت دیگر میتواند روزه را افطار کند و روزه هم نمیتواند بگیرد ولی بعدا باید قضایش را بگیرد اما اگر مثلا قبل از ظهر قصد سفر داشت و در وطن چیزی خورد یا مبطلی را انجام داد هم باید بعد روزه را قضا کند و هم باید کفاره بدهد.
@miqat315
#حدیث
🌸 فضیلت جمعه های #ماه_رمضان بر جمعه های سایر ماه ها
عَنْ جَابِرٍ قَالَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام يَقُولُ: إنَّ لِجُمَعِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى جُمَعِ سَائِرِ الشُّهُورِ فَضْلاً كَفَضْلِ شَهْرِ رَمَضَانَ عَلَى سَائِرِ الشُّهُورِ.
📚 الكافي- ط الاسلامية جلد ۳ صفحه ۴۲۹
💠 ترجمه : جابر از حضرت باقر علیه السلام نقل می کند که فرمود: فضیلت و برتری جمعه های ماه رمضان بر جمعه های سایر ماه های سال، همچون فضیلت و برتری ماه رمضان بر سایر ماه های سال می باشد.
@miqat315