علت تقدم اعوذ بالله بر بسم الله
❓سؤال: چرا اعوذ بالله را بر بسم الله مقدم داشتند؟
پاسخ: اعوذ بالله مثل صابوني است كه با آن جامههاي آلوده و چركين را پاك ميسازند؛
چون بنده عازم تلاوت قرآن شود، دهان آلوده به نامشروعات باشد، چون اعوذ بالله گويد دهان و زبان او پاك شود و شايسته آن گردد كه كلام احدي را بر زبان گذراند.
📚 سيماي نماز در آثار آيت الله حسن زاده آملي، ص 131.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 شبها بدون وضو نخوابید
آیتالله جاودان
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
معرفی کتاب نیرنگ جدید ایلیام میم رام الله
ا.م.رام الله
از حدود سال 1357ش فردی به نام پیما فتاحی فعالیت خود را در تهران تحت عنوان استاد ایلیا رام الله آغاز کرده است. این گروه، هیچ ارتباطی با گروه رام الله هند ندارد. او در توجیه نامگذاری گروه خود میگوید: «این نام، یعنی خود رام و خدمتگزار خدا بودن». آرم آنها چهار مثلث با دایرهای در وسط است که در واقع، تجمیعی است از آرمهای اسرائیل، زردتشت، آرم کاخ سفید امریکا، نماد چرخ بودایی و نیز نماد مسیحیت. به لحاظ فکرى، ترکیبی است از ایدههای آیین اردو، اوشو و عرفان مسیحیت .ا.م.رام الله، از یک سو بخشی از مبانی خود را از مکاتب عرفانی هندی میگیرد و از سویی دیگر، متأثر از مسیحیت است.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
11.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ریزهخواران امام زمان 😢
در تشرفی که آیتالله الهی طباطبائی (برادر علامه طباطبائی) به محضر حضرت بقیةالله (عج) داشتند، حضرت به ایشان فرمودند: اگر مشکل و گرفتاری داشتید خدا را قسم بدهید به ریزهخواران سفره ما.
آیتالله الهی طباطبائی فرمودند: با وجودی که منظور حضرت را فهمیدم اما میخواستم از لسان شریف خودشان بشنوم!
سؤال کردم: آقا جان! ریزه خواران سفره شما چه کسانی هستند؟
حضرت فرمودند: همین طلبهها.
سؤال کردم: آقا جان! شما از آنها راضی هستید؟ حضرت سکوت کردند و بعد از تأملی فرمودند:
ما کسی را غیر از آنها نداریم!
منبع: کتاب پای درس علما، محمد تقی صرفی پور، ص ۶۵۷
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅چند عمل که عمر را زیاد میکند.
1⃣ «نیکی به والدین و صله رحم»
👈پیامبراکرم (ص)فرمودند:ای فرزند آدم!به پدر و مادرت نیکی کن و صلهرحم داشته باش تا خداوند،کارت را آسان و عمرت را طولانی بگرداند.
2⃣ «زیارت امام حسین علیه السلام»
👈 امام صادق(ع) فرموده است:زیارت امام حسین(ع) را رها نکن و دوستان خود را هم به آن سفارش کن که در این صورت،خداوند عمرت را طولانی و روزیات را زیاد میکند.
3⃣«صدقه دادن»
👈امام باقر (ع) فرمود:کار خیر و صدقه،فقر را میبرد،بر عمر میافزاید و هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور میکند.
4⃣«وضو گرفتن»
👈پیامبراکرم (ص) میفرماید:وضو
زیاد بگیر تا خداوند،عمرت را زیاد کند.
5⃣«اعمال سهگانه»
👈امام صادق (ع) میفرماید:سه چیز است که اگر مؤمن از آنها مطلع شود،باعث طول عمر و دوام بهرهمندی او از نعمتها میشود:طول دادن رکوع و سجده،زیاد نشستن بر سر سفرهای که در آن دیگران را اطعام میکند و خوش رفتاریاش با خانواده.
📚الفردوس ج ۵ ص ۲۸۲
📚کامل الزیارات ص ۲۸۶
📚ثواب اعمال ص ۱۴۱
📚امالی مفید ص ۶۵ حدیث ۵
📚کافی ج ۴ ص ۴۹
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
اشعریان از یمن تا قم (قسمت اول)
اشعریان از قبایل ساکن در سواحل غربی یمن بودند. (اشعری قمی، 1385، ص794)
نسبشان به «نبت بن ادد بن زید بن یشجب بن عریب بن زید بن کهلان بن سبأ» میرسید که چون در هنگام تولد، بدنش پوشیده از مو بود، به «أشعر» (در عربی به معنای پر مو) ملقّب شد. (کلبی، بیتا، ص140/ ابن حزم، 1403، ص397)
پیش از اسلام، از قبایل نامدار و پر نفوذ یمن بودند و گفته شده است: گروهی از آنان در حملة ابرهه به مکّه در 570 م وی را یاری دادند. در منابع اسلامی، فضایل بسیاری به اشعریان پیش از اسلام نسبت داده شده و از جوانمردی و نیکخویی آنان یاد شده است. (اشعری قمی، 1385، ص784-794)
تاریخ دقیق گرویدن اشعریان به اسلام روشن نیست. برخی مالک بن عامر (جدّ اشعریان قم) را نخستین مسلمان اشعری میدانند که در پی وقایعی غیبی و معجزهآسا، در آغاز نبوّت به دیدار نبیّ اکرم آمد و اسلام آورد. (اشعری قمی، 1385، ص746-748)
اما بیشتر منابع اسلام او را در سال هفتم و در جریان جنگ خیبر میدانند. (یوسفی اشکوری، 1378، ص66) از رسول خدا در فضلیت اشعریان، روایاتی در منابع شیعه (ر.ک. اشعری قمی، 1385، ص764-775) و سنّی وارد شده است. (بخاری، 2008، ص487 و 488)
عبید بن سلیم بن حضار، معروف به «ابوعامر»، (ابن عبدالبر، 1412، ج4، ص1704) بزرگ اشعریان در زمان رسول الله و رهبر این قبیله در فتح مکّه و نبرد حنین بود. (اشعری قمی، 1385، ص790)
پس از شهادت ابوعامر در حنین، برادرزادهاش، ابوموسی، مهمترین اشعری شناخته میشود. (ابن عبدالبر، 1412، ج4، ص1704) پس از پیامبر اکرم، گروهی از اشعریان در یمن باقی ماندند و در شورشهای معروف به «رده» شرکت داشتند. (کحاله، 1414، ج1، ص30)
بسیاری نیز مانند سایر قبایل به علت شرکت در فتوحات، در مناطقی همچون عراق، شام، مصر، ایران و اندلس پراکنده شدند. (ابن حزم، 1403ق، ص397 و 398/ بری، 1992، ص223)
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاطرۀ رهبر انقلاب از مجلسی که علامه طباطبائی، امام خمینی(ره) را استاد خود خطاب کرد.
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
✅هر گاه از علوم قرآن و اهل بيت بهرهمند شدى بگو «صَلَّى اللّهُ عَلَيْكَ يا اباعَبْدِاللّه»
مرحوم حضرت آیت الله شهید سید عبدالحسین دستغیب:
چيزى كه هست بايستى از چيزهايى كه موجب از بين رفتن يا كم شدن محبّت است، پرهيز كرد.
بايستى از گناهان در درجۀ اول و مكروهات در درجۀ دوم دورى كرد به علاوه به چيزهايى كه موجب زياد شدن محبّت مىشود روى آورد.
هر چه بيشتر به سادات اظهار محبّت و مودّت كنيد براى خودتان بهتر است، هر چه بيشتر به مجلس عزاى حسين برويد و اشك بريزيد علاقهتان به حسين بيشتر مىشود.
چنانچه در ماه رمضان نفس كشيدن روزهدار ثواب تسبيح دارد «اَنْفاسُكُمْ فيهِ تَسْبيحٌ» در مجلس عزاى حسين يا هر وقت كه غم حسين داشته باشى هر نفسى كه مىكشى ثواب تسبيح كردن دارد.
در كتاب «حقيقة الامر» اين نكته را ذكر كرده كه ماء معين در قرآن اشاره به امام است (قل ارايتم ان اصبح ماؤكم غورا فمن يأتيكم بماء معين. (ملك / 30)) و تأويل به علم و معرفت و محبت شده است.
پس اين شعر منسوب به حضرت شيعتى ما إن شربتم عذب ماء فاذكرونى (مقتل الحسين، مقرم، ص 307)
👈معنى ظاهرش اين است كه هر وقت آب گوارايى نوشيديد، يادى از لب تشنه حسين كنيد
👈 و معنى تأويلش: هرگاه از علوم قرآن و اهل بيت بهره مند شدى بگو: «صلى الله عليك يا اباعبدالله» چون از بركت حسين است كه اين بهره هاى روحانى به تو رسيد. اگر حسين نبود اين مسجد و منبر كى بود؟ بنى اميه و بنى مروان كجا مى گذاشتند دينى باقى بماند.
📚سيدالشهدا عليه السلام، شهيد دستغيب، ص 52
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🌹بمناسبت میلاد باسعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها 🌹
✅زندگی علمی، حضرت زینب(س)، قرآن، حدیث، سبک زندگی
جایگاه اهل بیت (ع) در قرآن با آیاتی که در شأن این خانواده نازل شده، به خوبی نمایان است. از جمله این آیات میتوان آیه تطهیر، آیه مباهله، آیه مودّت، سوره هل أتی، آیه تبلیغ و آیه ﴿إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللهُ...﴾ را نام برد که همه به نوعی تجلّیگر تقدیر خداوند از آنهاست و در تجلیل از مقامات علمی ایشان سخنانی آمده که جایگاه والای علمی ایشان را اثبات میکند. از این خاندان مقدّس، شخصیّتی ممتاز و فرهیخته ظهور میکند که درباره حیات درخشان این بانو تاکنون دهها کتاب و مقاله نگارش یافته است و تاریخنگاران شیعه و سنّی از دیدگاه خویش به زندگانی و قهرمانی این بانوی بزرگ نگریسته و آن را مورد تحلیل و تجلیل قرار دادهاند.
✅ در بررسی زندگی حضرت زینب کبری علیها سلام اغلب به نقشآفرینی بیبدیل او در کربلا پرداخته شده است و در توجّه به سایر ابعاد شخصیّتی او مانند «زندگی علمی این بانوی فرهیخته» به اشاراتی گذرا بسنده شده است و سبک زندگی علمی ایشان زاویهای بودکه نیاز به واکاوی و تحلیل دقیقتری داشت.
✅زینب کبری(س)، عقیله بنیهاشم، سومین فرزند حضرت امیرالمؤمنین، علیّ بن أبیطالب و حضرت فاطمه زهرا، علیهماالسّلام، است که در روز پنجم جمادیالأوّل سال پنجم یا ششم هجری، در مدینه طیّبه دیده به جهان گشود و پیامبر خدا (ص) نام «زینب» را برای وی برگزید که این نام به وسیله جبرئیل از طرف خداوند به او عرضه شد (ر.ک؛ صفری، بیتا، ج 2: 1 و غروی، 1375: 193).
✅اگرچه آن حضرت مدّت بسیار کمی سعادت همنشینی با جدّ بزرگوار و مادر ارجمندش را داشت،امّا شکلگیری شخصیّت او از همان زمان آغاز شد و از انوار تابناک آن دو معصوم، درسهایی کسب کرد و در موقعیّتهای مختلف خصوصاً در مکتب کربلا آنها را پیاده ساخت.او وارث خاندانی بود که یزید، سرسختترین و پستترین دشمن اهل بیت (علیهمالسّلام)،درباره آنها میگفت: «إنَّ هَؤُلاَء وَرَثُوا العِلمَ وَ الفَصَاحَه وَ زُقّوا العِلمَ زُقّاً» (مقرّم، بیتا: 371 و حاج حسن، بیتا: 141).
✅در برخی از روایات، «زُقّوا العِلمَ زُقّاً» (امین، بیتا: 179 و قرشی، بیتا: 132). اینان خاندانی هستند که فصاحت و دانش را (از پیامبر (ص)) به ارث بردهاند و آن را همراه شیرخوارگی از پستان مادر میمکند.از میان بانوان فرهیخته اهل بیت (ع)حضرت زینب (س) را انتخاب کردیم و به بررسی سیره علمی ایشان پرداختیم،چراکه ایشان همچون مادر بزرگوار خود،حضرت زهرا (س)، بانوی فرهیختهای بود که جامعه عرصه را بر او و خاندانش بسی تنگ نمود و متقابلاً ایشان همچون مادر خود با علم و درایت خود، به نقشآفرینی و ایفای نقشی ماندگار در عالم هستی پرداختند.
✅حضرت زینب (س) هفت معصوم را درک کرده بود و کلام و کردار آنها در او متجلّی شده بود.کلام یک معصوم دارای ویژگیهایی است که با کلام یک فرد معمولی (ولو آن فرد به نسبت افراد دیگر، فردی متعالی محسوب شود،) بسیار متفاوت است.برخی ویژگیهای کلامی آنها را میتوان شکر نعمت در ابتدای کلام، شهادت به توحید الهی،تذکّر برخی از تکالیف،از جمله امر به معروف و نهی از منکر،حلال و حرام و...، تبعیّت از امام بر حق، موقعیّتشناسی:راحت، بیان فلسفه برخی احکام، افشاگری ظالمان، مناعت و مظلومیّت برشمرد که برخی علل این ویژگیها را میتوان عصمت الهی، علم لدنّی، وراثت، تعالی روح و فکر، پشتیبانی الهی و... دانست.
✅جایگاه علمی حضرت زینب (س)
برای حضرت زینب(س) القاب علمی گوناگونی ذکر نمودهاند که عبارتند از: 1⃣«عالمه غیرَ مُعلمه: دانای نیاموخته»، 2⃣«فهمه غیرَ مُفهِّمه: فهمیده بیآموزگار»،
3⃣«نائبه الزّهراء: جانشین حضرت زهرا، سلامالله علیها»،
4⃣«عَقیله النِّساء: خردمند بانوان»، 5⃣«سیّده العَقائِل: بانوی بانوان خردمند»،
6⃣ «سُلاله الوِلایه: فشرده، خلاصه و چکیده ولایت»،
7⃣ «وَلیده الفَصاحه: زاده شیواسخنی»، 8⃣«عَقیله خِدر الرّساله: خردمند پردهنشینان رسالت»،
9⃣«بلیغه: سخنور رسا»،
0⃣1⃣«فصیحه: سخنور»،
1⃣1⃣ «صدیقه الصّغری: راستگوی کوچک (در مقابل صدیقه کبری سلامالله علیها)»،
2⃣1⃣ «المُوثَّقه: بانوی مورد اطمینان»، 3⃣1⃣«عقیله الطّالبین: بانوی خردمند از خاندان حضرت ابوطالب (و در بین طالبیان)»،
4⃣1⃣«الفاضله: بانوی بافضیلت»، «الکامله: بانوی تامّ و کامل»،
5⃣1⃣«عقلیه الوحی: بانوی خردمند وحی»،
6⃣1⃣«عقیلهالنّبوّه: بانوی خردمند پیامبری»،
7⃣1⃣«رَبیعَه الفضل: پیشزاده فضیلت و برتری»،
8⃣1⃣«عقلیه القریش: بانوی خردمند قریش»،
9⃣1⃣«سلیله الزّهراء: چکیده و خلاصه حضرت زهرا، سلامالله علیها»،
0⃣2⃣«آیه مِن آیاتالله: نشانی از نشانههای خداوند» (ر.ک؛ رسولی، بیتا: 13؛ بحرانی اصفهانی، 1409 ق.، ج 11: 948 و اصفهانی، بیتا: 137).
#مرکز_احیاء_میراث_شیعه
🆔 @miras_shia
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج