معاون اجتماعی فرهنگی و زیارت استاندار قم گفت: در عرصه سوغات زائر و گردشگری استان قم، ضرورت دارد تا الگوهای تولید پربازده با تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه به صورت پیوسته ایجاد شود.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، ابوالقاسم مقیمی روز چهارشنبه 8 شهریور 1402 در آیین افتتاحیه مجتمع آموزشی فنی و حرفهای در حوزه گردشگری استان قم، عنوان کرد: ضرورت دارد زنجیره ارزش در حوزه گردشگری به صورت پیوسته ایجاد شود و به موضوع سرمایهگذاری در حوزه گردشگری و توسعه زیرساختهای گردشگری در استان قم با جدیت پرداخته شود.
او اظهار کرد: فضای گردشگری و خدمات در حوزه صنایعدستی و سوغات، عرصه مانور و عملیات بخش خصوصی است و بخش دولتی، معین و حمایتگر است که نقش تسهیلگری را به عهده دارد.
معاون استاندار قم با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۳۵ درصد افزایش ورود زائر به استان قم را نسبت به قبل از کرونا داشتهایم، گفت: حوزه سوغات برای زائران و مهارتآموزی در حوزه گردشگری بایستی تقویت شود تا بتوان محصولات هنرمندان قمی از جمله سفال، انگشتر، منبت کاری، نقاشی، خط و... را به سراسر کشور و دنیا ارائه کرد.
مقیمی تصریح کرد: ایجاد الگوهای جدید تولید در عرصه هنر و سوغات، یکی از موضوعات مهمیست که بایستی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان به صورت ویژه به آن بپردازند تا برخی از مشکلات ارائه خدمات گردشگری در استان برطرف شود.
او بیان کرد: عرصه هنر متعالی دینی بایستی در اماکن گردشگری استان قم فعال شود و فضاسازی محیطی متناسب با گردشگری به وسیله استفاده از المانهای معنوی غیرمستقیم ایجاد شود تا دیگر مسائل و مشکلات این حوزه را بتوان مرتفع کرد.
معاون اجتماعی فرهنگی و زیارت استاندار قم تاکید کرد: استفاده از محصولات هنری هنرمندان قمی برای تولید سوغات نیز دارای اولویت است؛ مجموعههای فنی و حرفهای با مشارکت بخش خصوصی باید به دنبال تربیت و آموزش هنرمندان شایستهای در حوزه گردشگری استان باشند تا هنرجویان این عرصهها تقویت شده و بتوانند تولیدات فاخری در این زمینه ارائه دهند.
@mirase_karime
رئیس ستاد مردمی اربعین مسجد مقدس جمکران با بیان این که 13 هزار زائر در این مسجد اسکان داده شدهاند، گفت: موکب مسجد مقدس جمکران تا پایان ماه صفر میزبان زوار الحسین علیه السلام خواهد بود.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، ابراهیم صدوقی رئیس ستاد مردمی اربعین مسجد مقدس جمکران امروز پنجشنبه 10 شهریور 1402 با اعلام این خبر اظهار کرد: این موکب از پنجم ماه صفر و همزمان با آغاز شرکت محبان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام در مراسم عظیم پیادهروی اربعین، فعالیت خود را آغاز کرده افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی مسجد مقدس جمکران و قرار گرفتن در مسیر بازگشت زائران کشورها و استانهای شرقی، خدمت رسانی موکب این مسجد تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت.
صدوقی گفت: از ابتدای ماه صفر تاکنون بیش از ۱۳ هزار زائر در این موکب اسکان داده شدهاند و ۳۵ هزار زائر هم که توقف کوتاهی در مسجد مقدس جمکران داشتند پذیرایی شده است.
او با اشاره به حضور زائران خارجی در این موکب گفت: زائرانی از پاکستان، افغانستان، هند و آذربایجان در این موکب اسکان داده میشوند.
رئیس ستاد مردمی اربعین مسجد جمکران افزود: افرادی که تمایل به پذیرایی و همچنین خدمت به زوار امام حسین علیه السلام را دارند میتوانند به موکب این مسجد واقع در صحن امام حسن عسکری علیهالسلام مراجعه کنند.
@mirase_karime
دیدار مدیرکل میراث فرهنگی استان قم با مادر شهید علیرضا رحیمی
@mirase_karime
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با مادر شهید علیرضا رحیمی کهکی دیدار و گفت و گو کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، همزمان با فراسیدن هفته دولت با حضور در منزل مادر شهید علیرضا رحیمی کهکی، از نزدیک با او دیدار و گفت و گو کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در این دیدار بر ادامه راه شهدا و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی تاکید کرد.
شهید علیرضا رحیمی از رزمندگان دوران دفاع مقدس است که در سال 1367 به شهادت رسیده است.
او متولد کهک در استان قم است و در حال حاضر مادر این شهید نیز ساکن کهک است که مدیرکل میراث فرهنگی استان قم در سفر به بخش کهک استان قم با این مادر شهید دیدار و گفت و گو کرد.
@mirase_karime
🏴 دکتر علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم
دکتر عمار کاوسی، معاون میراث فرهنگی استان قم
مهندس مهدی صمدی، مسئول دفتر فنی میراث فرهنگی قم
مهندس حسین بهشتی پور، کارشناس میراث فرهنگی قم در سفر کربلا
#اربعین
#کربلا
#حب_الحسین_یجمعنا
🆔 @mirase_karime
گفتگوی اختصاصی “میراث سفر” با جناب آقای “مهدی رابط” مسئول انجمن صنفی دفاتر خدمات زیارتی و انجمن حرفه ای دفاتر مسافرتی استان قم
https://mirassafar.com/?p=2953
@mirase_karime
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان قم با اشاره به اینکه اکثر استانهای کشور موزه نمایش آثار تاریخی دارند گفت: با توجه به پیشینه تاریخی پررنگ این استان جای موزه اشیای تاریخی درقم خالی است.
علیرضا ارجمندی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هم اکنون میراث فرهنگی قم آثار تاریخی فراوانی را نگهداری میکند که با داشتن موزه میتوانیم آنها را در معرض دید گردشگران و علاقهمندان به آثار تاریخی بگذاریم.
وی مهمترین مشکل در راستای ایجاد موزه در قم را زمین ذکر کرد و افزود: اگر نهادهایی مانند شهرداری ، استانداری و اوقاف و امور خیریه مشارکت کنند آمادگی داریم ساخت اولین موزه تاریخی استان قم را آغاز کنیم.
وی میزان زمین مورد نیاز برای احداث موزه تاریخی در قم را حدود سه هزار مترمربع ذکر کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم افزود: ۶ هزار شیء تاریخی اکنون آماده نمایش به عموم مردم است که بسیاری از آنها از تپههای تاریخی قلی درویش ، منطقه های کهک و صرم قم کشف شدهاست.
محوطه قلی درویش در حاشیه جنوبی شهر قم، ابتدای بزرگراه قم به جمکران در کیلومتر نخست جاده قدیم قم به کاشان واقع شدهاست.
وسعت محوطه بیش از ۱۰۰ هکتار بوده که امروزه حدود ۳۰ هکتار آن، به شکل مسطح بر جای مانده است. ارتفاع محوطه در ابتدا حدود ۲۰ متر در ضلع جنوبی و ۱۰ متر در ضلع شمالی بوده که اکنون فقط پنج متر از ضخامت لایه های فرهنگی، در بخش جنوب شرقی بالاتر از سطح زمین های اطراف بر جای مانده است.
کاوش های باستان شناسی در تپه تاریخی قلی درویش نشانگر نشیمنگاهی در منطقه قم مربوط به هزاره چهارم پیش از میلاد است.
تاکنون هفت فصل کاوش در محوطه قلی درویش صورت گرفته و در این کاوش ها از متخصصان علوم مختلف چون استخوان شناس، گیاه شناس، زمین شناس و نقشه بردار استفاده شده است.
ارجمندی ادامه داد: بسیاری از اشیای تاریخی دیگر نیز از دست متخلفان حفاریهای غیرمجاز و قاچاقچیان مصادره شدهاست.
وی تاکید کرد: اگر دستگاهی زمین را در اختیار میراث فرهنگی قرار دهد ما متعهد به ساخت میشویم و درآمدها در این صورت به صورت مشارکتی خواهد بود.
ارجمندی در پاسخ به این سئوال که آیا می توان برای دور بعدی سفر رئیس جمهور به قم برای احداث موزه ردیف بودجه درخواست کرد یا خیر؟ گفت: به منظور تملک برای ما ردیف نمی آید اما میتوان مصوبه برای ساخت موزه را گرفت.
موزه آستان حضرت معصومه(س) و موزه مردم شناسی در خانه تاریخی زند قم از جمله موزههای فعال در استان قم هستند.
@mirase_karime
چشم گریان سویت از شام خراب آورده ام
خیز، ای لب تشنه از بهر تو آب آورده ام
گر بپرسی داغ تو با سینه خواهر چه کرد
قامت خم گشته یی بهر جواب آورده ام
فرا رسیدن اربعین سرور و سالار شهیدان
حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تسلیت باد
@mirase_karime
📷گزارش تصویری:
بازدید کارگروه از بازرسی استانداری استان قم و معاونین اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان قم از مسیر پیاده روی جاماندگان اربعین و رسیدگی به مشکلات امور زائرین ودرمانگاه مسجد مقدس جمکران و دیدار با قائم مقام تولیت مسجد مقدس جمران
@mirase_karime
ثبت ملی روضه خانگی
علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی
دکتر علی دارابی نوشت: در محرم امسال (۱۴۰۲/۴/۲۸ ه.ش/ اول محرم ۱۴۴۵ ه.ق) با شماره ثبت ۲۵۸۱ با گستره ملی «روضه خانگی حضرت اباعبدا... الحسین (ع)» در فهرست عناصر میراث فرهنگی ناملموس در معاونت میراث فرهنگی به ثبت رسید. اهم دلایل ثبت روضه خانگی به عنوان میراث فرهنگی ناملموس عبارتست از: این آیین کاملاً زنده و در زندگی مردم جاری و ساری است.
از مؤلفه های هویت سازمان اجتماعات محلی اعم از زن و مرد، پیر و جوان است که مراسم را برپا می کنند. از آنجا که این عنصر به صورت همیاری مردمی و خانه به خانه انجام می گیرد، باعث انسجام اجتماعی و تقویت روحیه جمعی می شود.
داوطلبانه، خودجوش و مردمی است و قرن ها است در اقصی نقاط روستاها، شهرها و خانه های همه ما برگزار می شود. به یاد دارم روضه خانگی در خانه پدری و اقوام و سپس خودمان که بزرگ شدیم توفیق نوکری اهلبیت علیه السلام را پیدا کردیم و همین روضه های خانگی را چراغش را روشن کردیم. روضه های خانگی «پاتوق» فامیل، بستگان، دوستان، همسایگان است. همه ما ابتدا در همین روضه های خانگی با معارف اهلبیت علیهم السلام آشنا شدیم.نهضت بزرگ عاشورا به تعبیر استاد شهید مرتضی مطهری از عصر عاشورا در حضرت زینب (س) تجلی می یابد و پیام شهیدان کربلا را حضرت زینب (س) با رسالت تاریخی بر دوش خود جاویدان می کند. آیت ا... عبدا... جوادی آملی در اختصاص اربعین برای امام حسین (ع)، فداکاری امام حسین (ع)، تحمل مصیبت ها، زنده کردن اسلام در اثر شهادت امام و ... را مورد تأکید قرار می دهد. راهپیمایی بزرگ اربعین که از آن به عنوان بزرگترین زنجیره انسانی روی کره زمین یاد می شود و هر ساله بر شکوه، عظمت و فراگیری آن افزوده می شود بدین خاطر است.
شکر خدا را که در پناه حسینم
گیتی از این خوب تر پناه ندارد
🆔 @mirase_karime
۱۷ شهریور ۱۳۵۷؛ جمعه خونینی که سقوط رژیم پهلوی را سرعت بخشید
قیام خونین ۱۷ شهریور که به فرموده امام خمینی (ره) جمعه سیاه نام گرفت، روز مقاومت و مجاهدت باشکوه و خونین مردم مسلمان در برابر طاغوت و نقطه عطفی در تعیین مسیر انقلاب اسلامی ایران بود.
سالروز آن جمعه خونین را گرامی میداریم.
@mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از شاگردی استاد لرزاده تا مرمت تیمچه قم
💢استاد حاج علی محمود نژاد که به شاگردی استاد لرزاده افتخار می کند، از پیشکسوتان رشته معماری سنتی قم است که طراحی و مرمت بناهای معروف قم را در کارنامه خود دارد.
🆔 @mirase_karime
📷گزارش تصویری :
بازدید کمیته نظارت استانی قم که در آستانه سفرهای پایانی، ماه صفر که تقارن دارد با سالروز رحلت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص ) و شهادت کریم اهل بیت امام حسن (ع) و حضرت علی بن موسی الرضا (ع) صورت گرفته است، در بازرسی نظارتی وضعیت نمازخانه ها، عفاف و حجاب، سرویسهای بهداشتی و سالنهای عمومی مجتمع های خدماتی آزادراه قم _ کاشان مورد بررسی قرار گرفت.
کمیته نظارت بر اماکن خدماتی بین راهی استان قم، متشکل از نمایندگان ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راهداری و حمل و نقل، ستاد اقامه نماز، بهداشت شهرستان، انجمن صنفی _ کارفرمایی مجتمعهای خدماتی بین راهی می باشد که وظیفه نظارت بر نحوه ارائه خدمات مطلوب به زائران و مسافران بین راهی را بر عهده دارد.
کمیته نظارت بر اماکن خدماتی بین راهی استان قم
@mirase_karime
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم از آمادگی این استان برای میزبانی شایسته از مسافران و زائران دهه آخر صفر خبر داد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا ارجمندی امروز سهشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: استان قم در دهه آخر صفر میزبان جمع زیادی از زائران و دلدادگان خاندان عصمت و طهارت (ع) است و در همین زمینه این استان آمادگی کامل برای میزبانی از این عزیزان را دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم افزود: این استان به علت وجود بارگاه مقدسه حضرت معصومه(س) در طول سال میزبان جمع زیادی از گردشگران زیارتی و مسافران و زائران است که حجم زائران در مناسبت های خاص مانند اربعین و دهه آخر ماه صفر افزایش می یابد.
او اضافه کرد: در همین حال تمام تاسیسات گردشگری و نیز اماکن اقامتی و خدمات گردشگری در استان قم آمادگی کامل برای میزبانی و ارائه خدمات به زائران و مسافران را دارند.
ارجمندی گفت: ستاد خدمات سفر در استان قم فعال است و جلست منظمی با دستگاههای مختلف برگزار میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم افزود: از ابتدای ماه محرم این اداره کل با همکاری و هماهنگی دستگاههای مختلف میزبانی و ارائه خدمات شایسته به زائران را در دستور کار قرار درد و تا کنون مشکلی برای تامین نیازهای زائران از جمله اسکان و پذیرایی در استان نداشتهایم.
او در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: تلفن ملی ۰۹۶۲۹ آماده پاسخگویی به مسافران و زائران عزیزی است که به استان قم سفر میکنند.
@mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹پیگیری مصوبات قم شهر بدون دخانیات
📺 برنامه در شهر
#گردشگری
#قم
#شهر_بدون_دخانیات
#سیمای_نور
🆔 @mirase_karime
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 هنرمند صنایع دستی استاد حسین میره ای در رشته معرق سنگ نقش قیام مختار
@mirase_karime