➖خداوند منکر ولایت مولا علی علیه السلام را در هر نمازی لعن و نفرین میکند⁉️
🛑سَمِعْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلَیْهِ السَّلَام يَقُولُ إِنَّ الله عَزَّ وَ جَلَّ فِي كُلِّ وَقْتٍ صَلاَةً يُصَلِّيهَاٰ هَذَاٰ اَلْخَلْقُ يَلْعَنُهُمْ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاٰكَ وَ لِمَ قَالَ عَلَیْهِ السَّلَامُ؛ بِجُحُودِهِمْ حَقَّنَا وَ تَكْذِيبِهِمْ إِيَّانَاٰ.
🔰راوی گوید از امام موسی کاظم علیه السلام شنیدم که فرمودند همانا خداوند در هر نمازی که این جماعت (مخالفین ولایت امیر المومنین علیه السلام) بخوانند آنان را لعنت میکند راوی گوید پرسیدم فدایتان شوم به چه دلیل فرمودند به سبب انکار نمودن حق ما و تکذیب ما اهل بیت علیهم السلام.
📚:علل الشرایع/ج۲/ص۶۰۲.
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖در مَذمّت تجسس ⁉️
🛑مَنْ تَتَبَّعَ عَثَرَاتِ الْمُسْلِمِینَ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَثْرَتَهُ وَ مَنْ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَثْرَتَهُ یفْضَحْه وَ لَوْ فِی جَوْفِ بَیتِه.
🔰 امامالرحمة پيامبرخدا صلّى الله علیه و آله فرمودند : لغزش های مؤمنین را جستجو نکنید ، زیرا هر که لغزش های برادرش را جستجو کند ، خداوند لغزش هایش را دنبال می کند ، و هر که را خداوند لغزش هایش را دنبال کند ، رسوایش می سازد ، گر چه در درون خانه اش باشد.
📚اصول كافى، ج 2، ص 355
کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖ایمان عاریه ای چیست⁉️
وَ هُوَ الَّذِي أَنشَأَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ فَمُسْتَقَرٌّ وَمُسْتَوْدَعٌ ۗ قَدْ فَصَّلْنَا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَفْقَهُونَ ﴿سورة الأنعام ٩٨﴾
و اوست که شما را از یک تن آفرید، برخی [از شما] استقرار یافته و برخی به ودیعت نهاده ؛ ما آیات خود را برای قومی که می فهمند، بیان کردیم.
🛑عن أبى بصير عن ابى جعفر عليه السلام قال: قلت. «هُوَ الَّذِي أَنْشَأَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ فَمُسْتَقَرٌّ وَ مُسْتَوْدَعٌ»
قال: ما يقول أهل بلدك الذي أنت فيه؟ قال. قلت. يقولون مستقر في الرحم، و مستودع في الصلب، فقال. كذبوا، المستقر ما استقر الايمان في قلبه فلا ينزع منه أبدا، و المستودع الذي يستودع الايمان زمانا ثم يسلبه و قد كان الزبير منهم.
🔰ابو بصیر روایت می کند از حضرت آقا امام باقر صلوات الله علیه در مورد قول الهی (و اوست که شما را از یک تن آفرید، برخی استقرار یافته و برخی به ودیعت نهاده) پرسیدم.
حضرت آقا امام باقر صلوات الله علیه فرمود اهل سرزمینی که تو در آن هستی چه می گویند؟
گفتم می گویند منظور از مستقر، وجود آدمي در رحم مادر و منظور از مستودع، وجود او در صُلب پدر است.
حضرت فرمود: دروغ گفتند.
مستقر يعني كسي كه ايمان در قلبش پايدار گشته و هرگز از او جدا نشود و مستودع كسي است كه ايمان را براي مدّتي به امانت گرفته، سپس آن را از دست ميدهد. و زبير از جمله ی اينان بود.
📚تفسير نور الثقلين، ج1، ص: 750
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi
➖معنایی صحیح خوف و رجاء
امام صادق علیه السلام
🛑ارْجُ اللَّهَ رَجَاءً لَا يُجَرِّئُكَ عَلَى مَعَاصِيهِ وَ خَفِ اللَّهَ خَوْفاً لَا يُؤْيِسُكَ مِنْ رَحْمَتِهِ.
🔰به خدا آن گونه امید داشته باش که جرئت معصیت پیدا نکنی، و از خدا چنان بترس که از رحمت او نومید نشوی.
📚بحار الانوار، ج ۶۷، ص: ۳۸۴
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi
👌پدر و مادر من آدم های خوبی نیستند و مرا بسیار اذیت می کنند. آیا می توانم آن ها را ترک کنم❓
✅پاسخ : هرگز !
زیرا :👇
🛑۱_عن مُعَمَّرِ بن خَلَّادٍ قال: قُلْتُ لِأَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا أَدْعُو لِوَالِدَيَّ إِذَا كَانَا لَا يَعْرِفَانِ الْحَقَّ قال ادْعُ لَهُمَا وَ تَصَدَّقْ عَنْهُمَا وَ إِنْ كَانَا حَيَّيْنِ لَا يَعْرِفَانِ الْحَقَّ فَدَارِهِمَا فَإِنَّ رَسُولَ اللَّه قَالَ إِنَّ اللَّهَ بَعَثَنِي بِالرَّحْمَةِ لَا بِالْعُقُوق
🔰معمر بن خلاد گوید به امام رضا صلوات الله علیه گفتم : آیا برای پدر و مادرم دعا کنم در صورتی که نسبت به حق معرفت نداشته اند؟ فرمود : برای آنها #دعا کن و از جانب آن ها #صدقه بده و اگر زنده هستند و حق را نمی شناسند با آن ها #مدارا کن زیرا رسول اللّه صلی الله علیه و آله فرمود : همانا خدا مرا برای رحمت مبعوث نموده است نه برای عقوق!
📚 الكافي ج۲ص۱۵۹
🛑۲_عن جابر قال: سَمِعْتُ رَجُلًا يَقُولُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ إِنَّ لِي أَبَوَيْنِ مُخَالِفَيْنِ فَقَالَ بَرَّهُمَا كَمَا تَبَرُّ الْمُسْلِمِينَ مِمَّنْ يَتَوَلَّانا
🔰جابر گوید شنیدم مردی به امام صادق صلوات اللَّه علیه می گفت : همانا برای من پدر و مادر مخالفی می باشد! امام فرمود: به آن دو احسان و نیکی کن، همانگونه که به دو مسلمان از کسانی که #ولایت ما را دارد، احسان و نیکی می کنی!
📚 الكافي ج۲ص۱۶۲
🛑۳_عَنْ عَنْبَسَةَ بْنِ مُصْعَبٍ عَنْ أَبِي جَعْفَر قال: ثَلَاثٌ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لِأَحَدٍ فِيهِنَّ رُخْصَةً أَدَاءُ الْأَمَانَةِ إِلَى الْبَرِّ و الْفَاجِرِ و الْوَفَاءُ بِالْعَهْدِ لِلْبَرِّ و الْفَاجِرِ و بِرُّ الْوَالِدَيْنِ بَرَّيْنِ كَانَا أَوْ فَاجِرَيْن
🔰امام باقر صلوات الله علیه فرمود : سه چیز است که خدا برای هیچکس در مورد آن #رخصت قرار نداده است : #ادای_امانت به نیکوکار و بدکار و #وفای_به_عهد برای نیکوکار و بدکار و #احسان_و_نیکی_به_والدين چه آن دو نیکوکار باشند یا بدکار و فاجر!
📚 الكافي ج۲ص۱۶۲
🛑۴_عَنْ سَيْفِ بْنِ عَمِيرَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِاللَّهِ قال: مَنْ نَظَرَ إِلَى أَبَوَيْهِ نَظَرَ مَاقِتٍ لَهُمَا وَ هُمَا ظَالِمَانِ لَهُ لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ لَهُ صَلَاة
🔰امام صادق صلوات الله علیه فرمود : کسی که به پدر و مادر خود نگاه خشم آلود کند در حالی که آن دو نسبت به او ظلم کننده هم باشند، خدا نمازی از او قبول نمی کند!
📚 الكافي ج۲ص۳۴۹
🛑۵_عن بکر بن صالح قال: كَتَبَ صِهْرٌ لِي إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ الثَّانِي إِنَّ أَبِي نَاصِبٌ خَبِيثُ الرَّأْيِ وَ قَدْ لَقِيتُ مِنْهُ شِدَّةً وَ جَهْداً فَرَأْيُكَ جُعِلْتُ فِدَاكَ فِي الدُّعَاءِ لِي وَ مَا تَرَى جُعِلْتُ فِدَاكَ أَ فَتَرَى أَنْ أُكَاشِفَهُ أَمْ أُدَارِيَهُ فَكَتَبَ قَدْ فَهِمْتُ كِتَابَكَ وَ مَا ذَكَرْتَ مِنْ أَمْرِ أَبِيكَ وَ لَسْتُ أَدَعُ الدُّعَاءَ لَكَ إِنْ شَاءَ اللَّهُ وَ الْمُدَارَاةُ خَيْرٌ لَكَ مِنَ الْمُكَاشَفَةِ وَ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرٌ فَاصْبِرْ إِنَّ الْعاقِبَةَ لِلْمُتَّقِينَ ثَبَّتَكَ اللَّهُ عَلَى وَلَايَةِ مَنْ تَوَلَّيْتَ نَحْنُ وَ أَنْتُمْ فِي وَدِيعَةِ اللَّهِ الَّتِي لَا تَضِيعُ وَدَائِعُهُ قَالَ بَكْرٌ فَعَطَفَ اللَّهُ بِقَلْبِ أَبِيهِ حَتَّى صَارَ لَا يُخَالِفُهُ فِي شَيْءٍ
🔰بکر بن صالح گوید داماد من به امام جواد صلوات الله علیه نوشت : همانا پدر من ناصبی و خبيث النظر است و از جانب او سختی و آزار شدیدی به من رسیده است! پس فدایت شوم! نظر شما در مورد دعا کردن برای من چیست؟ و فدایت شوم! چه صلاح مرا می بینید : آیا آشکارا با او دشمنی کنم و مقابلش بایستم یا با او مدارا کنم؟ امام نوشتند : نامه تو و آنچه از أمر پدرت ذکر کردی را متوجه شدم و إن شاء الله دعا کردن برای تو را ترک نمی کنم و مدارا برای تو از دشمنی کردن بهتر است و همراه سختی، آسانی هست، پس صبر کن که همانا عاقبت برای متقین است ! خدا تو را بر ولایت آن کسانی که ولایت آن ها را داری ثابت قدم بدارد. ما و شما در ودیعه الهی هستیم که امانت های خود را ضایع نمی کند.
بکر گوید : پس خدا قلب پدرش را به او مهربان کرد به گونه ای که در هیچ چیز با او را مخالفت نمی کرد!
📚 أمالي المفيد ص ۱۹۱ ح ۲۰
‼️ هر کسی مدعی پیروی از احاديث اهل بیت علیهم السلام می باشد، باید به احادیث فوق و موارد فراوان شبیه به آن توجه کامل داشته باشد و به بهانه اختلاف فقهی و عقیدتی، مشغول به اهانت و بی توجهی به حقوق والدين نشود و بداند که اهل بیت علیهم السلام اجازه و رخصت #ترک_احسان_به_والدین را نداده اند و کسانی که به بهانه اهل حدیث بودن به والدین خود بی توجهی می کنند، سخت از فرهنگ و علوم اهل بیت علیهم السلام به دور هستند و باعث ننگ محدثین می باشند.
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi
اللهم انا نشکو الیک فقد نبینا، صلواتک علیه و اله، و غیبه ولینا، و کثره عدونا، و قله عددنا و شده الفتن بنا، و تظاهر الزمان علینا
توهین بی شرمانه و ناصبی وار مولوی گرگیج به ائمه اطهار انوار الهی علیهم السلام رو به شدت محکوم میکنیم.
خوی ناصبی بودن خودشون رو به هر نحوی که شد نشان دادند.
اللهم العن صنمی قریش و ابتیهما
❓آیا مسّ کردن و برخورد بدن با قطعه جدا شده از بدن انسان زنده هم موجب لزوم غسل مسّ میّت می شود؟
✅پاسخ : به روایت زیر توجه فرمایید :👇
▪️عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَيُّوبَ بْنِ نُوحٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ:
🔺إِذَا قُطِعَ مِنَ الرَّجُلِ قِطْعَةٌ فَهِيَ مَيْتَةٌ فَإِذَا مَسَّهُ إِنْسَانٌ فَكُلُّ مَا كَانَ فِيهِ عَظْمٌ فَقَدْ وَجَبَ عَلَى مَنْ يَمَسُّهُ الْغُسْلُ
🔺فَإِنْ لَمْ يَكُنْ فِيهِ عَظْمٌ فَلَا غُسْلَ عَلَيْهِ.
🔸امام صادق" صلوات اللَّه علیه" فرمود :
هنگامی که قطعه ای از بدن شخصی جدا و بریده گردد، پس آن ميته (مردار) می باشد، پس اگر شخصی آن را مَسّ کند(با بدن کسی برخورد نماید)، آنهایی که در آن استخوان باشد، بر عهده کسی که آن را مَسّ می کند غسل (مَسّ ميت) واجب است ، ولی اگر در آن قطعه استخوان نباشد، غسلي بر عهده او نیست!
📚 التهذيب ج۱ص۴۲۹
‼️طبق روایت فوق، در صورتی که عضو جدا شده دارای استخوان هم باشد، مَسّ آن موجب وجوب #غسل_مس_میت می شود ولی اگر در آن استخوان وجود ندارد، برخورد آن با بدن شخص، غسل مس ميت لازم ندارد.
‼️بعنوان مثال کسی که انگشت قطع شده کسی را در تصادف و غیره برداشته است تا برای پیوند مجدد به دست اطباء برساند، چون دارای استخوان می باشد لازم است غسل مس ميت نماید.
♻️کانال: علم الحدیث
@mirasehadisi
➖معنای سجدههای نماز چیست⁉️
🛑سَأَلَ رَجُلٌ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقَالَ لَهُ: يَا ابْنَ عَمِّ خَيْرِ خَلْقِ اللَّهِ! مَا مَعْنَى السَّجْدَةِ الْأُولَى؟ فَقَالَ: «تَأْوِيلُهَا اللَّهُمَّ إِنَّكَ مِنْهَا خَلَقْتَنَا يَعْنِي مِنَ الْأَرْضِ وَ تَأْوِيلُ رَفْعِ رَأْسِكَ وَ مِنْهَا أَخْرَجْتَنَا وَ تَأْوِيلُ السَّجْدَةِ الثَّانِيَةِ وَ إِلَيْهَا تُعِيدُنَا وَ رَفْعِ رَأْسِكَ وَ مِنْهَا تُخْرِجُنَا تَارَةً أُخْرَى.»
📚منلايحضرهالفقيه، ج۱، ص۳۱۴
🔰مردی از امیر مؤمنان (علیهالسلام) پرسید:
🔹ای پسرعموی بهترین مخلوقات خداوند! معنای سجده اول چیست؟
🔶حضرت فرمودند:
🔸«تأویلِ*⃣ سجده اول، این است: خدایا! تو ما را از این – یعنی از زمین – خلق فرمودهای.
🔸تاویل اینکه سرت را (از سجده اول) برمیداری، این است: خدایا! تو ما را از این خاک خارج نمودی [و به دنیا آوردی.]
🔸تأویل سجده دوم، این است: خدایا تا ما را به زمین باز خواهی گرداند.
🔸و تأویل اینکه سرت را (از سجده دوم) برمیداری، این است: خدایا! ما را بار دیگر از آن خارج میگردانی.»
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi
هدایت شده از علم الحدیث
زيارت حضرت ولیّ عصر إمام زمان أرواحنا لِتُرابِ مَقْدَمِهِ الفِداء در روز جمعه ؛
السَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ فى أرْضِهِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ فى خَلْقِهِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذى يَهْتَدى بِهِ الْمُهْتَدُونَ وَ يُفَرَّجُ بِهِ عَن الْمُؤْمِنينَ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ أيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخائِفُ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ أيُّهَا الْوَلِىُّ النّاصِحُ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَياةِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْكَ وَ عَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَ ظُهُورِ الأمْرِ ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يا مَوْلاىَ ، أنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ و أُخْراكَ ، أَتَقَرَّبُ إلَى اللهِ تَعالى بِكَ وَ بِآلِ بَيْتِكَ ، وَ أنْتَظِرُ ظُهُورَكَ وَ ظُهُورَ الْحَقِّ عَلى يَدَيْكَ ، وَ أسْئَلُ اللهَ أنْ يُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أنْ يَجْعَلَنی مِن الْمُنْتَظِرينَ لَكَ ، وَ التّابِعينَ وَ النّاصِرينَ لَكَ عَلى أعْدائِكَ ، وَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ فى جُمْلَةِ أوْلِيائِكَ ، يا مَوْلاىَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ الله عَلَيْكَ وَ عَلى آلِ بَيْتِكَ ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ ، وَ هُوَ يَوْمُكَ الْمُتَوَقَّعُ فيه ظُهُورُكَ وَ الْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلى يَدَيْكَ ، وَ قَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ ، وَ أنَا يا مَوْلاىَ فيهِ ضَيْفُكَ وَ جارُكَ ، وَ أنْتَ يا مَوْلاىَ كَريمٌ مِنْ أوْلادِ الْكِرامِ ، وَ مَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَ الإجارَةِ ، فَأضِفْنى وَ أَجِرْنى ، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَ عَلى أهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
@mirasehadisi
♻️کانال: علم الحدیث
#صاحب_الزمان
#روز_جمعه
هدایت شده از علم الحدیث
➖چرا گاهی بدون دلیل غمگین میشویم❓
🖊گاهی غمی در جان انسان رخنه کرده و حزنی بر قلب او می نشیند بی آنکه علت و سببی برای آن بیابد. مانند غروب غمگین جمعه ها. اما در روایت علتی بسیار زیبا برای این لحظات سراسر غم وجود دارد.
ابابصیر می گوید: به خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم و عرض کردم:
جُعِلْتُ فِدَاکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّی لَأَغْتَمُّ وَ أَحْزَنُ مِنْ غَیْرِ أَنْ أَعْرِفَ لِذَلِکَ سَبَباً
فدایتان شوم ای فرزند رسول خدا! من گاهی غمگین و محزون می شوم بدون آنکه علت و سببی برای آن بدانم.
حضرت فرمودند:
إِنَّ ذَلِکَ الْحَزَنَ وَ الْفَرَحَ یَصِلُ إِلَیْکُمْ مِنَّا إِذَا دَخَلَ عَلَیْنَا حَزَنٌ أَوْ سُرُورٌ کَانَ ذَلِکَ دَاخِلًا عَلَیْکُمْ لِأَنَّا وَ إِیَّاکُمْ مِنْ نُورِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَجَعَلَنَا وَ طِینَتَنَا وَ طِینَتَکُمْ وَاحِدَهً
این حزن و یا سروری که به شما می رسید از سوی ماست. هرگاه ما محزون یا مسرور شویم این حزن و سرور بر شما نیز وارد می شود. زیرا ما و تنها شما از نور الهی هستیم و خدا طینت ما و طینت شما را یکی خلق کرد.
📚علل الشرائع: ج۱، ص۹۳٫
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi
علم الحدیث
➖معنای سجدههای نماز چیست⁉️ 🛑سَأَلَ رَجُلٌ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقَالَ لَهُ: يَا ابْنَ عَمِّ
➖معنای کشیدنِ گردن در حالت رکوع
🛑سَأَلَ رَجُلٌ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقَالَ: يَا ابْنَ عَمِ خَيْرِ خَلْقِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ! مَا مَعْنَى مَدِّ عُنُقِكَ فِي الرُّكُوعِ؟ فَقَالَ: «تَأْوِيلُهُ آمَنْتُ بِاللَّهِ وَ لَوْ ضُرِبَتْ عُنُقِي.»
🔰مردی از امیر مؤمنان (علیهالسلام) پرسید:
🔹ای پسرعموی بهترین مخلوقات خداوند عزّوجلّ! معنای اینکه در رکوع گردنت را میکشی، چیست؟
🔶حضرت فرمودند:
🔸«تأویلش این است: به خداوند ایمان دارم، حتی اگر گردنم را بزند.»
📚:منلايحضرهالفقيه، ج۱، ص۳۱۱
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi
✿ فدک کجاست ...؟
📎 فدك ؛
نام يكى از دهكده هاى آباد و حاصل خيزِ نزديكِ شرقِ خيبر است و تا مدينه ، حدودا 165 كيلومتر فاصله دارد .۱
✿ چگونه فدک به پیامبر صلی الله علیه وآله رسید ...❓
📎 در سال هفتم هجرى ، قلعه هاى خيبر که منطقه یهود نشین بود ، يكى پس از ديگرى فتح شدند و قدرت مركزى يهود در هم شكست
📎 ساكنان منطقه فدك تسليم شدند و در برابر پيامبر صلی الله علیه وآله متعهد شدند كه نيمى از زمين ها و باغ هاى خود را به آن حضرت واگذار كنند و نيمى ديگر را براى خود نگه دارند.
افزون بر اين ، آن ها كشاورزى سهم پيامبر را هم بر عهده گرفتند ؛ تا در برابرش مزدى دريافت كنند
✿ به چه دلیل فدک به حضرت فاطمه سلام الله علیها به ارث رسید ...❓
📎 سرزمين هايى كه بدون هجوم نظامى و با صلح به دست مسلمانان میفتاد ، به شخص رسول خدا(صلى الله عليه وآله) تعلق داشت و مسلمانان در آن هيچ حقى نداشتند . فدك نيز اين گونه به دست مسلمانان افتاد و به گفته مورخ بزرگ ، طبرى، «فدك ملك خالص پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله) بود؛ زيرا مسلمانان آن را با سواره نظام و پياده نظام نگشودند .۲
✿ سرانجام فدک چه شد ...❓
📎 وقتى آيه « وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ...»؛اسراء (17)، آيه 26
«حق خويشان خود را بپرداز» ، نازل شد؛ پيامبر اسلام صلی الله علیه وآله ، دخترش فاطمه(عليها السلام) را خواست و فدك را به او بخشيد .۳
📚حموى، معجم البلدان، ج 5، ص 417 .۱
📚تاريخ طبرى، ج 2، ص 302 .۲
📚مجمع البيان، ج 3، ص 411 .۳
♻️کانال:علم الحدیث
@mirasehadisi