💥 انبيا قبل از اينكه به كفِ خيابان بیایند و با اين جوانی كه گناه ميكند مقابله كنند، میرفتند با فراعنه مقابله ميكردند.
💥 در هر دورهای، «فرعون و هامان و قارون و بلعم باعور» اصلِ شرّ هستند.
💥 راه مبارزه با منكَر، مقابله با آن دستگاهي است كه منكَر را اقامه ميكند.
🔵 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«انبياء قبل از اينكه در كفِ خيابان بیایند و با اين آدمي كه گناه ميكند مقابله كنند، با فراعنه مقابله ميكردند.
حضرت ابراهيم ميروند بتكده را خراب ميكنند و با نمرود ميجنگند. موساي كليم با فرعون ميجنگد. اينطوري ميشود جامعه را اصلاح كنيد و الا اگر فرعون سر جاي خودش باشد و كارش را بكند و ما بیاييم در كف جامعه با اينهايي كه گناه ميكنند و مشرك هستند، مبارزه كنيم، کار پیش نمیرود.
هميشه اينطوري است كه راه مبارزه با منكَر، مقابله با دستگاهي است كه منكَر را اقامه ميكند. اولياءِ طاغوت و سلطه و آن نظام باطل، محورِ اقامه است و اصلِ باطل خودِ آنها هستند.
اگر به من بگويند شرِّ اصلي را در عالم نشان بده، ميگويم شرِّ اصلي سران استكبار هستند. اين فرعونهاي سياسي و فرهنگي و اقتصادي _ که خيلي وقتها با هم هستند _ شرِّ اصلی هستند. فرعون و قارون و هامان اصلِ شرّ هستند و شما بايد با اينها و دستگاهشان بجنگيد. هم بايد با فرعون بجنگيد و هم بايد با قارون و دستگاه اقتصادياش بجنگيد و هم باید با هامان و هم با مثلِ بلعمِ باعور بجنگید. اينها هستند که منکر را اقامه ميكنند.
نميشود که شما اينها را رها كنيد و بعد خيال كنيد که ميشود جلوي فساد اخلاقي را در جامعه بگيريم و جلوي بيحجابي را بگيريم، ولي با آنهايي كه اقامه ميكنند، مقابله نكنيم. او آن طرفِ جهان نشسته و براي اينكه عالم را تحتِ سيطره خودش دربياورد، برنامهريزي ميكند و ميخواهد فرهنگ مادی را گسترش بدهد، مثلاً فرهنگ بيحجابي و فرهنگِ برداشتنِ فاصلهٔ بين اقشار و غيره. هنر و رسانه و دانش و دانشگاه را در خدمتِ اين كار ميگيرد و بعد شروع به گسترش بيحجابي میکند و ميآيد مثلاً شبكه ماهوارهاي به نام منوتو راه میاندازد و فيلمهاي و برنامههایی را براي تغيير فرهنگ جامعه نشان ميدهد و در اين فيلمها قُبح دوستيابيِ چندجانبه براي زنهايي كه خداينكرده همسر هم دارند را ميريزد. شما با اينها بجنگيد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«انقلاب اسلامی بزرگترین امر به معروف و نهی از منکر در دوران غیبت است؛ و جریان تجدد، بزرگترین منکر است که فرهنگ مادی را به سبک زندگی تبدیل کرده».
☑️ @mirbaqeri
💥 نشر تمدن نوین اسلامی بهزودی منتشر میکند:
📗حکمتِ حکومت، جلد اول (ضرورت و آثار حکومت دینی)
☎️ 09104646212
https://eitaa.com/mirbaqeri_book
@tamaddonnovin
💥 نشر تمدن نوین اسلامی بهزودی منتشر میکند:
📘حکمتِ حکومت، جلد دوم (مبانی، نظریه و ساختار حکومت دینی)
☎️ 09104646212
https://eitaa.com/mirbaqeri_book
@tamaddonnovin
💥 گاهی حجابها و موانعی در زندگی ما هست که با چشم نمیتوانیم ببینیم.
و خودمان را مُدام به درهای بسته میکوبیم!
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«اهلِ سیر اهلِ عبرت هستند. عبرت این است که انسان بتواند پشتصحنههای یک واقعیتِ ملموس را ببیند.
دیدهاید گاهی یک پرندهای وارد یک فضای بستهای میشود؛ از یک جایی وارد میشود و خودش را مدام به شیشه میکوبد! خیال میکند آنجا راه باز است. آن آدمی که اهل عبرت است، وقتی این صحنه را میبیند، درس عبرت میگیرد که ای چهبسا ما هم در مسیر خودمان حجابهایی داریم و خودمان را به درهای بستهای میکوبیم و متوجه نیستیم که از آنجا راه نجاتی نیست و نمیشود از آن درهای بسته بیرون رفت. باید یک درِ گشودهای باشد یا کسی یک دری را به روی ما باز کند تا بتوانیم از این زندان نجات پیدا کنیم.
و امثال این عبرتها.»
☑️ @mirbaqeri
«علم» در بیانیهٔ گام دوم .mp3
15.24M
🎧 استاد میرباقری | قطعه صوتی با عنوان «علم و پژوهش از منظر بیانیه گام دوم انقلاب»
(در جمع اساتید دانشگاه علوم اسلامی رضوی)
💥 جمعبندی استاد میرباقری از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهٔ «جهتداری علوم انسانی و غیرانسانی»
👈 رهبر انقلاب به جهتداری علوم انسانی (رابطه علم با مبانیِ دینی یا سکولار) قائل هستند، اما به این معنا، به جهتداریِ علوم پایه و طبیعی قائل نیستند.
👈 البته جهتداری علم، سطوح مختلفی دارد؛ سطحی از جهتداری این علوم (بهمعنای تاثیرپذیری علم از نیازمندیهای بومی) را نیز میتوان به ایشان نسبت داد.
🔗 اگر علوم غربی را بومی نکنیم و به قلههای علمی نرسیم، تحت تسخیر و سلطهٔ دشمنان قرار خواهیم گرفت.
🔗 بیانیه گام دوم میتواند اجماع و توافقِ نسبی بین اندیشههای مختلف بهوجود آورد.
🔗 هر اندیشهای درباره جهتداری علوم داشته باشیم، باید در عمل، مفاد بیانیه را دنبال کنیم.
⏳ ۲۵ دقیقه
🗓 ۱۹ خرداد ۱۳۹۸
☑️ @mirbaqeri
⚡️⚡️ آن رزق مادی یا معنوی که به دست ما میرسد، باید توجه کنیم که از کجا آمده و ما فقیرِ چه کسی هستیم!
⚡️⚡️ نیازهای ما نردبانهای تقرب ما هستند. با همین نیازها سیر میکنیم و تا قرب الهی پیش میرویم. بهشرطِ اینکه اهل ذکر و اهل عبرت باشیم.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«خدای متعال میفرماید: طعامی که میخورید ببینید از کجا آمده است (فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَىٰ طَعَامِهِ).
اگر کسی اهل عبرت باشد، اهل غفلت نباشد، اهل ذکر باشد، در طعامی که پیش رویش میگذارند و شروع به خوردن میکند، پیوستگی اسباب را در عالم ملکوت و اسماء الهی و وجود حضرت حق و الوهیت را میبیند.
خدا رحمت کند استاد عزیزی داشتیم. ایشان میگفت: در یک جمعی با یکی از این آقایان مبتدی نشسته بودیم. او پرسید "شما که میگویید کار دست خداست، گاهی میگویید خودت باید اقدام کنی، گاهی میگویید دست خداست، گاهی میگویید دست امام عصر(عج) است. از این حرفهای مخالف میزنید! کدامِ اینها درست است؟" ایشان گفت من جوابش را ندادم. سفره صبحانه را که پهن کردند با فاصله نسبتاً زیادی نشسته بود. یک لقمه را گرفتم. گفتم بدهید به فلانی. هفت هشت دست چرخید تا او لقمه را گرفت و در دهانش گذاشت. گفتم "حالا جواب سؤال: اگر تو ظاهربین باشی میگویی لقمه در دهان من افتاد! اگر کمی پیگیری کنی میگویی دستم لقمه را در دهانم گذاشت. بعد دنبال کنی میبینی دستت هم لقمه را نداشت. میرسی به رفیقت و رفقایت و از آنها هم به حقیر میرسی و بعد به سفره و از آنجا هم به نانوایی و آسیاب. و اگر جلوتر بروی به مزرعه میرسی سپس به آن رویشی که از ملکوت به عالم واقع شده، و میرسی به اینکه "أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ". قصه ما هم همین هست! آن طعام ظاهری را که ما میخوریم اگر به آن توجه کنیم، میبینیم که این از کجا آمد و ما فقیرِ چه کسی هستیم."
لذا موحدین، هم آنجایی که گرسنه میشوند و تشنه میشوند، خدا را میبینند و هم آنجایی که سیر و سیراب میشوند، رحمت خدا را میبینند و مهمان رحمت خدا هستند و به خدا میرسند.
👈 بناست که ما با همین نیازهایمان به خدا برسیم. این نیازها نردبانهای تقرب ما هستند. و با همینها سیر میکنیم و تا قرب الهی پیش میرویم. به شرط اینکه اهل عبرت باشیم و اهل "فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَىٰ طَعَامِهِ" باشیم. انسان اگر به این نعمتهایی که نیازهای او را برطرف میکنند نظر بکند و اهل عبرت باشد، در هر نعمتی حضور حضرت حق را میبیند و در هر ارضایی فقر خودش را به خدای متعال و رحمت خدای متعال احساس میکند و این عامل هدایت انسان است.»
☑️ @mirbaqeri
⚡️⚡️ وقتی انسان [کتابی را میخواند یا] علمی را یاد میگیرد، باید ببیند که سرچشمهٔ آن رزق معنوی کجاست و از چه مجرایی عبور کرده است؟ نورانی است یا ظلمانی؟
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
این طعامی که از طرف عالم بالا میآید و به ما میرسد، یا از مجاری فیض نبی اکرم(ص) و هدایت ایشان عبور میکند، یا از بستر سرپرستی شیطان حرکت گذر میکند. لذا میشود: حلال یا حرام. یکی نورانی است و دیگری ظلمانی. یکی انسان را سبکبال میکند و دیگری حجاب قلب انسان میشود.
وقتی انسان لقمهای را میخورد باید ببیند که این لقمه، حلال است یا حرام.
👈 این مطلبی که گفته شد فقط در باب رزقهای ظاهری انسان نیست. یکی از مهمترین رزق انسان، رزقِ علم است که سرچشمهٔ حیات است. انسان نیازمند به آن رزق معنوی است که او را به سرچشمه حیات میرساند. انسان نیاز به علم امام دارد؛ نیاز به آن معرفتهایی دارد که خدای متعال در اختیار اولیای معصوم(ع) قرار داده و در اختیار دیگران نیست.»
☑️ @mirbaqeri
🔻 توصیه به ناشران و کتابفروشان
⚡️⚡️ «ناشران» واسطهٔ انتقالِ رزق حلال باشند،
نه عَمَله و پُل ارتباطیِ دستگاه شیطان و تکمیلکنندهٔ شبکهٔ ارتباطیِ طواغیت
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«کسانی که علم را تولید و توزیع میکنند (در قالب محصولات فرهنگی و بهخصوص کتاب)، باید متوجه باشند که ما عملهٔ شیطان نشویم که شبکه ارتباطی شیطان را تکمیل بکنیم. این خیلی زشت است که شیعه امیرالمومنین(ع) دستگاه ارتباطی شیطان را تکمیل بکند.
ما باید شبکه ارتباطی نبیاکرم(ص) را توسعه بدهیم و اطلاعات و بصیرت و هدایتی را که برای دستگاه نبیاکرم(ص) لازم است، به جامعه و مؤمنین و موحدین برسانیم.
ما باید ابزار دستگاه ارتباطی نبیاکرم(ص) باشیم و آن حقیقت را فرآوری و توزیع بکنیم. مسئولیت شما [ناشران] همین است. باید یک شبکه منسجمی پیدا بشود که ابزار دست وجود مقدس امام زمان(عج) و ولی فقیه باشد؛ نه ابزار دست شیطان. آب در آسیاب دشمنان نریزیم!
اینکه میگویند انتشار کتاب ضلال چنینوچنان است، یعنی شیطان بهواسطهٔ ما حرفهای خودش را به گوشها میرساند! بعضی وقتها اینجوری است که ابزارها پلِ ارتباطیِ شیطان میشود. شیطان با چشم و گوش ما دیدهبانی میکند و میشنود و جاسوسی میکند و با زبان ما حرف میزند. از این نکته نباید غفلت کنیم که ما پل ارتباطی شیطان با جامعه نشویم. حرفهایی که آلوده و مشکوکاند و مالِ دستگاه باطلاند، نزنیم. باید متعهد باشیم آن ادبیاتی را که نیازِ تکاملِ جامعه مؤمنین است، منتشر کنیم و آن محصولات را به دست مردم برسانیم. خلاصه اینکه: واسطه رزق حلال باشیم!» (۱۳۹۱)
☑ @mirbaqeri
⚡️⚡️ «قرآن» اگر در چين هم بود، همه ما بايد بهدنبال آن میرفتيم و پيدا میکرديم و میخوانديم.
⚡️⚡️ معنای روایت «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين» اين نيست که علم حقیقی در چین است...
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
"مفاد روایت «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين» اين نيست که علم [حقیقی] در اختيار کفار چين هست؛ بلکه معنای روايت اين است که ولو در آنجا هم بود برويد و اخذ کنيد. يعنی علم، چنين ارزشی دارد.
به قول مرحوم آيت الله العظمی بهجت ميگفتند يک کتابی است که اگر در چين هم بود، همه ما بايد بهدنبال آن میرفتيم و پيدا میکرديم و میخوانديم که همان قرآن است.
👈 درواقع، همان که فرموده است «اطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين»، همانها فرمودهاند که علم جز در خانه ما پيدا نمیشود."
"[پس] اگر اين روايت را میخوانند که: «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّين»، اين [قبیل] روايات را هم بخوانند که: «شَرِّقَا وَ غَرِّبَا لَنْ تَجِدَا عِلْماً صَحِيحاً إِلَّا شَيْئاً يَخْرُجُ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَيْت» (اگر به شرق یا غرب عالم بروید، دانش صحیحی نمییابید مگر آنچه از نزد ما اهلبیت بیرون میآید)".
☑️ @mirbaqeri
1.mp3
40.21M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی شب شهادت امام صادق(ع)، هیئت رزمندگان اسلام، ۱۳۹۸/۴/۷
☑️ @mirbaqeri
راه فهم فعل معصوم(ع) .mp3
3.46M
🎧 استاد میرباقری | قطعه صوتی دربارهٔ «راهِ فهمِ قول و فعلِ امام»، ۹۸/۴/۷
⚡️ اگر با امام(ع) به وسطِ صحنهها بروی و بارها را تحمل کنی، «علم امام» را به همان اندازه میفهمی.
⚡️ نمیتوانی بیرون از کربلا بایستی و کربلا را تحلیل کنی!
⚡️ راهِ فهمِ قول و فعلِ امام، فیلسوفبازی و فلسفهبافی نیست!
☑️ @mirbaqeri