🔰 بمناسبت سالروز نزول سوره هل أتی و داستان اطعام اهل بیت(ع)
❤️ شرط بهره مندی از شفاعت اهل بیت (ع)
🔸در روایتی نقل شده که موسای کلیم (ع) در دامنه کوه به دنبال گوسفندانش میرفت که یکی از گوسفندان فرار کرد. هرچه حضرت دنبال او رفتند، باز آن گوسفند میدوید. بالأخره بعد از مدتی دوندگی و خستگی، آن گوسفند را گرفتند. بعد او را نوازش کردند و فرمودند ممکن است گرگ تو را بدرد، من برای تو دنبالت میدوم، تو چرا از دست من فرار میکنی؟
نقل این است که خدای متعال پس از این ماجرا به حضرت موسی (ع) فرمود من تو را به خاطر همین صفتت به پیغمبری برگزیدم.
🔹چنین کسی امام و شفیع میشود؛ کسی که از سر محبت الهی «عَلى حُبِّهِ» در این دنیا به مسکین و یتیم و اسیر اطعام میکند، «یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً»، حاضر است در همه عوالم در محبت خدا همه سختیها را تحمل کند تا ابرار را به منزل برساند. کسی که از شکم گرسنه نمیگذرد، از قلبهای محتاج میگذرد؟ از ارواحی که محتاج رزقهای باطنی هستند و رزق معرفت، محبت و درجات بهشت میخواهند، میگذرد؟!
🔸همین داستان شفاعت اهل بیت (ع)، تبدیل میشود به سقایت اهلبیت (ع) در آخرت؛ «عَیناً یشْرَبُ بِها عِبادُ اللَّهِ». خودشان چشمه را میجوشانند و جام ابرار را پر میکنند. همین طور که هنوز چاههایی که حضرت در اطراف مدینه حفر میکردند، هست؛ وقتی این چاه میجوشید، حضرت وقف نامهاش را مینوشتند و وقف مؤمنین میکردند. در قیامت هم همین طور است؛ چشمه را میجوشانند و به ابرار میخورانند.
🔹«إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُریدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً»؛ در قبال این اطعام، نه تشکر میخواهیم، نه پاداش؛ این اطعام فقط برای خداست. کسی که اینگونه اطعام میکند، شفاعتش هم به این صورت است؛ ما را در قیامت تا آخرین درجات میبرد، هیچ پاداشی هم از ما نمیخواهد.
👈 #اگر_کسی_یتیم_و_مسکین_آنها_شد، این چشمه ها میجوشد و این اطعام، دائمی است.
🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷
🔘 @mirbaqeri_tafsir
98-05-29 mirbagheri.mp3
10.88M
🎧 سخنرانی استاد میرباقری در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به مناسبت عید غدیر، ۱۳۹۸/۵/۲۹
☑️ @mirbaqeri_ir
98-05-30 mirbagheri.mp3
14.62M
🎧 سخنرانی استاد میرباقری در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به مناسبت عید غدیر، ۱۳۹۸/۵/۳۰
☑️ @mirbaqeri_ir
🌴🌴 سخنرانیهای استاد میرباقری در دهه اول محرّم
1⃣ در حسینیهٔ حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🔘 صبحها، حدود ساعت ۷:۳۰ (از روز اول تا روز سیزدهم)
🔘 همراه با مداحی علیاصغر انصاریان و صرف صبحانه
🔘 نشانی: قم، خیابان دورشهر، نبش کوچه ۱۳.
2⃣ حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
🔘 شبها: بعد از نماز مغرب و عشا (از شب اول تا شب یازدهم)
🔘 آدرس: حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)، شبستان.
3⃣ هیئت ثارالله قم
🔘 شبها: حدود ساعت ۲۱:۳۰ الی ۲۲:۳۰ (از شب اول تا شب دوازدهم)
🔘 با مداحی و روضهخوانی آقای حیدرزاده
🔘 آدرس: قم، مدرسه فیضیه، هیأت ثارالله.
☑️ @mirbaqeri_ir
رزق محافل عاشورایی .MP3
4.48M
🎧 استاد میرباقری | قطعه صوتی درباره «رزق محافل عاشورایی»
🔗 حضرت سیدالشهدا (علیهالسلام) با تحمل بلای عاشورا، باب مقاماتِ مسدودشده را به روی انبیا و اولیا گشودند.
🔗 رزق محافل عاشورایی، نزول بلای کربلا و افتادن شعاعی از عاشورا در آنجاست.
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️⚡️ماه محرم وقتِ محاسبه است/سلوک با بلای عاشورا بهمنزلهٔ «لیلةالقدر» است/ بلای عاشورا موتور محرک تاریخ بهسمتِ ولایت الهیه است.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
◾️ «وقتی ماه محرم شروع میشود، ما باید احساس کنیم که الآن، سال ۶۱ هجری است و سیدالشهدا(ع) با کاروان خودشان در راه کربلا و در نزدیکی کربلا هستند... یک منزل با کربلا فاصله دارند... . ما باید محاسبه کنیم و ببینیم که کجا هستیم؟ جزو کدام دسته هستیم؟ آیا از قبل، مُهیّا و آماده بودیم و با اولین اقدام سیدالشهدا(ع) حرکت کردیم؟ یا جزو آنهایی که اهل تأخیر و تَسْویف هستیم و تعلقاتمان ما را از ولیّ خدا جدا میکند و یک گوشهای را انتخاب میکنیم؟ حلول محرم، وقت این محاسبههاست».
◾️ «دو نوع سیروسلوک، پيشبينی و پيشنهاد شده است: راه اول، راهی است كه بزرگان علمای اخلاق و برخی ارباب معرفت بيان فرمودهاند؛ اين راه از عزم شروع میشود و به توبه، محاسبه، مراقبه، اعتدال و ذكر میرسد.
راه دوم، سلوك با شفاعت اوليای خدا و بلای آنها بهویژه بلای عظیم عاشورا است. اگر راه اول را همچون عبادت ايام عادی سال فرض کنيم، راه دومْ بهمنزله شب قدر است که كوتاهتر، پربارتر و پربركتتر است».
◾️«بلای عاشورا هزینه پیروزی جبهه تاریخی حق بر جبهه تاریخی باطل است. بلای اولیای الهی، موتور محرک تاریخ بهسمت ولایت الهیه است».
◾️«تمام حقائق از گودی قتلگاه تجلی میکند و هر کسی که بخواهد رشد کند بايد به گودی قتلگاه برود و از آنجا رشد کند. حتی ابراهيم خليل، آنهم در آخرين مراحل سير، به گودی قتلگاه برده میشود.»
☑️ @mirbaqeri_ir
98-06-08 mirbagheri estefadeh az rezgh moharam (shab akhar zihajeh).mp3
17M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی شب آخر ذیحجه ۱۳۹۸، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
🔍 نگاه تطبیقی به عاشورا
(ما باید محاسبه کنیم که در کجای حادثه عاشورا قرار داریم؟ ماه محرم ماهِ این محاسبهها و تطبیقهاست.)
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 haram j2.mp3
10.07M
🎧 استاد میرباقری | «سخنرانی» شب اول محرم ۱۳۹۸، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 haram roze j2.mp3
1.74M
🎧 استاد میرباقری | «روضه» شب اول محرم ۱۳۹۸، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 sarallah j1.mp3
10.69M
🎧 استاد میرباقری | «سخنرانی» شب اول محرم ۱۳۹۸، هیئت ثارالله
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 sarallah roze j1.mp3
1.24M
🎧 استاد میرباقری | «روضه» شب اول محرم ۱۳۹۸، هیئت ثارالله
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 shojafard j1.mp3
11.6M
🎧 استاد میرباقری | «سخنرانی» روز اول محرم ۱۳۹۸، حسینیهٔ حضرت زهرا (سلام الله علیها)
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 shojafard roze j1.mp3
2.18M
🎧 استاد میرباقری | «روضه» روز اول محرم ۱۳۹۸، حسینیهٔ حضرت زهرا (سلام الله علیها)
☑️ @mirbaqeri_ir
📣 برای یکسانسازی شناسۀ صفحات استاد میرباقری در شبکههای اجتماعی، نشانی کانال به @mirbaqeri_ir تغییر یافت.
📣 برای خرید کتابهای استاد میرباقری با ۲۵٪ تخفیف، میتوانید شبها به مدرسه فیضیه (محل برگزاری مراسم هیئت ثارالله قم) مراجعه فرمایید.
▪️پنج دستورِ امام رضا(ع) برای سیروسلوک عاشورایی
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«روايتی از امام رضا(ع) هست که در روز اول محرم به ابنشَبيب فرمودند: روزه گرفتهای؟ امروز روزی است که زکريا روزه گرفت و خدا يحيی را به او عطا کرد. اگر میخواهيد حاجتروا شويد، امروز را روزه بگيريد. فرمودند: محرم ماهی است که اهل جاهليت حرمتش را نگه میداشتند، اما اين امت نه حرمت محرم را نگه داشتند، نه حرمت نبی اکرم(ص) را؛ ذريهاش سيدالشهدا(ع) را به شهادت رساندند، زنانش را به اسارت بردند، کاروانش را غارت کردند. خدای متعال هرگز اينان را نيامرزد. ابنشبيب! اگر میخواهس بر کسی گريه کنی، فقط بر امام حسين(ع) گريه کن، «فانه ذبح کما يذبح الکبش»، هیجده نفر از جوانانی که شبيه نداشتند، در کنارش به شهادت رسيدند. آسمانها و زمينها بر شهادتش گريه کردند، چهار هزار ملک برای نصرت حضرت آمدند، ولی زمانی رسيدند که کار تمام شده بود، آنها غبارآلود و اندوهگين ماندند تا در کنار حضرت حجت(عج) خونخواهی کنند و شعارشان «يالثارات الحسين» است. پدرم از جدم امام سجاد(ع) حکايت کردند که وقتی سيدالشهدا(ع) به شهادت رسيدند، آسمان خون گريه کرد.
در ادامه، حضرت پنج دستور فرمودند که هميشگی است، اما موطنش محرم است:
◀️فرمودند: فرزند شبيب! اگر بر سيدالشهدا(ع) گريه کردی تا اشکت بر گونهات جاري شد، خدا هر گناهی که کردی ـ کم يا زياد، صغير يا کبير ـ را میبخشد.
(اين روايات مثل آيات توبه است. آيات توبه در مؤمن غرور ايجاد نمیکند، بلکه به مؤمن بشارت میدهد که مأيوس از رحمت خدا نشود. اين روايات هم، مؤمن را جسور بر گناه نمیکند.)
◀️بعد دستور دوم را فرمودند که اگر میخواهی خدا را ملاقات کنی در حالی که گناهی نداشته باشی، سيدالشهدا(ع) را از نزديک و شايد هم از دور زيارت کن. اين دو دستور، يعنی انسان هر وقت احساس کرد سنگين شده و آلوده شده و نمیتواند عبادت کند، بايد خودش را با گريه يا زيارت، بدون تأخير به سيدالشهدا(ع) که سرچشمه طهارت است، برساند.
◀️بعد فرمودند: اگر خوشحال ميشوی در غرفههايی از بهشت ساکن شوی که در جوار نبی اکرم(ص) باشی، لعن قاتلين سيدالشهدا(ع) را ترک نکن.
◀️در ادامه نيز دستور چهارم را که خيلی عجيب است، فرمودند: اگر میخواهی از ثوابی مثل ثواب شهدا کربلا بهرهمند شوی، هر وقت سيدالشهدا را ياد کردی، عرض حاجت به ايشان کن و بگو «يا ليتني کنت معهم فأفوز فوزا عظيما»؛ ای کاش من هم در کربلا با شهدای تو بودم و به فوز خون دادن پيشِ روی تو میرسيدم.
(اگر هميشه از امام(ع) چنين طلبی داشته باشی، به آن ثواب میرسی. خدای متعال نيتش را به تو میدهد، وفور نيت کارَت را درست میکند.)
◀️در مورد پنجمين دستور نيز فرمودند: اگر دوست داری در بهشت در درجات ما باشی، غصه و شادیات را از ما جدا نکن. آنجا که ما خوشحاليم، خوشحال باش و آنجا که ما غصه داريم غصهدار باش.
(البته واضح است که هيچکس به مقام امام نمیرسد، مقصود اين است که اگر میخواهيد بين ما و شما در بهشت حائل نباشد، اينگونه باش. ممکن است کسی در بهشت باشد ولی هفتصد سال يک بار هم سيدالشهدا(ع) را نبيند.
حضرت در انتهای اين روايت فرمودند تلاش کن خودت را به ولايت ما برسانی. اگر کسی سنگی را دوست داشته باشد، خدای متعال او را با آن سنگ محشور میکند. محبت، خودش همراهی است. سعی کن به ولايت ما که سرچشمهاش محبت ما است برسی.»
☑️ @mirbaqeri
🔹 چند گفتار دیگر که اخیراً در پایگاه اطلاعرسانی استاد میرباقری به اشتراک گذاشته شد. ↙️↙️
mirbaqeri.ir/پرونده-های-ویژه/مباحث-کلیات-اندیشه-اسلامی/1358-جلسه-بیستم-آموزش-کلیات-اندیشه-اسلامی-سیر-با-بلا-و-امتحان-فاطمه-زهرا-و-رسیدن-به-تسلیم-و-تطهیر.html
mirbaqeri.ir/articles/اخلاف-و-سیر-سلوک/1359-در-ایام-وفات-حضرت-معصومه-معیت-با-صادقین،-کلید-تقوا-پیشگی-و-رسیدن-به-درجات-قرب-و-آثار-مختلف-آن.html
mirbaqeri.ir/articles/اخلاف-و-سیر-سلوک/1362-شهادت-امام-جواد-در-امامزاده-موسی-مبرقع-همراهی-و-تسلیم-در-شئون-مختلف-وجود-نسبت-به-امام-و-معیت-در-ظاهر-و-باطن.html
mirbaqeri.ir/articles/علم-دینی-و-الگوی-پیشرفت/1364-در-ایام-شهادت-امام-باقر-در-حسینیه-حق-شناس-علم-امام-در-ارتباط-با-کتاب-الله-و-طریق-بهره-مندی-از-معارف-اهل-بیت.html
☑️ @mirbaqeri_ir
🔰 «سخنرانی - روضه»ی دوم محرم
۱. حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها)
۲. هیئت ثارالله قم
۳. حسینیه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
⬇️⬇️
1398 haram j3.mp3
10.35M
🎧 استاد میرباقری | «سخنرانی» شب دوم محرم ۱۳۹۸، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
☑️ @mirbaqeri_ir
1398 haram roze j3.mp3
1.75M
🎧 استاد میرباقری | «روضه» شب دوم محرم ۱۳۹۸، در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)
☑️ @mirbaqeri_ir