🔰 چهار گفتار از آیتالله میرباقری دربارۀ «معرفت امام عصر (عج)»
▶️ https://eitaa.com/jariehekmat/498
▶️ https://eitaa.com/jariehekmat/499
▶️ https://eitaa.com/jariehekmat/500
▶️ https://eitaa.com/jariehekmat/501
🗂 جدول بستۀ کاملِ «مهدویت و انتظار»
▶️ https://eitaa.com/jariehekmat/495
💽 منبع: مجموعۀ «جاری حکمت» ↙️
🆔 eitaa.com/jariehekmat
⚡️ دعوای انبیاء، با مستکبرین عالَم و با فرعونها و هامانها و قارونهاست.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«دعوای انبیاء با مستکبرین عالَم و با فرعونها و هامانها و قارونهاست، نه با بدنه. اگر یک جایی، گروهی جذب مستکبرین میشدند و دست برنمیداشتند، در این صورت، درگیری به دامنهاش هم کشیده میشد؛ و الّا: «عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیكُمْ بِالْمُؤْمِنینَ رَؤُفٌ رَحیمٌ».
از این آیه پیداست آن بخشِ اولِ آیه، مربوط به مؤمنین نیست. حضرت «عَزیزٌ عَلَیهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیكُمْ» است و رنج همۀ بشریت، برای او سخت است و حریص است بر اینکه همه را از دست شیطان دربیاورد و بهشتی کند. او اگر یک نفر را به بهشت ببرد، خوشحال میشود.»
➖ مطلب مرتبط: https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/1895
☑️ @mirbaqeri_ir
💠 کانال دروس خارج استاد میرباقری بهروزرسانی شد.
🔹 فهرست تقریرات بحث «لا تعاد»
https://eitaa.com/mirbaqeri_dars/63
🔹 فهرست صوت بحث «خمس»
https://eitaa.com/mirbaqeri_dars/66
🔹 فهرست تقریرات بحث «خمس»
https://eitaa.com/mirbaqeri_dars/69
🔹 فهرست تقریرات درس «خمس»، قسمت دوم
https://eitaa.com/mirbaqeri_dars/71
🔹 نکاتی درباره فلسفه و علوم دیگر، بهتدریج تقدیم میشود.
⬇️⬇️
💥 اول یکدور معارف بخوانید و بعد اگر خواستید، فلسفه و دانشهای دیگر.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«آشنایی با معارف اهلبیت(ع) باید محور حوزه علمیه باشد؛ اگر از محور بودن در حوزه بیرون رفت، این حوزه از مدار خودش خارج شده است. حوزهای که مدار آن در فقه و اخلاق و عرفان، معارف اهلبیت(ع) نباشد، شک نکنید که این حوزه، شیعی نیست. میشود: حوزه مدینه یا حوزه الازهر.
معنا ندارد طلبه در حوزه علمیه، شرح تجرید خوانده، شرح منظومه خوانده، اسفار خوانده، اشارات خوانده، حکمتالاشراق خوانده...، اما یک دوره توحید صدوق و کتب روایی دیگر را نخوانده باشد. این قابلدفاع نیست. ⬅️ این به معنی انکار فلسفه نیست؛ من نمیخواهم فلسفه را انکار کنم؛ میگویم اینطرفش چه شد؟ طلبه ممکن است با حسابوکتاب [و در صورت لزوم]، ادبیات معاصر یا روشنفکری را بخواند و همچنین کتابهای خوب مثل کتب علامه طباطبایی(ره) را بخواند، اما اصولکافی و بحارالانوار چطور؟ [اگر نمیخوانیم] پس چرا اسم خودمان را میگذاریم طلبه؟
من نمیگویم آنها را نخوانید، میگویم اینطرفش چه شد؟ آدم سی سال در حوزه علمیه باشد، اما یک دور «کافی» نخوانده، یک دور «بحار» نخوانده. پس چه خواندهای؟
منبعِِ معارف برای طلبه، قرآن و روایات است. قرآن اصل است و روایات تفسیر قرآن است. خدا رحمت کند استاد ما را، میفرمود قرآن فهم نمیشود الا بالروایه (لتبیّن للناس ما نزّل الیهم. مبیّن قرآن اهلبیت-ع- هستند.) و روایت فهم نمیشود الا بالزیارة. منبع معرفتی ما باید قرآن و روایات باشد. همۀ سیر ما آخرش باید به اینها ختم شود. این سیر چقدر طول میکشد؟ از اول طلبگی تا آخر عمر. حد ندارد. کتب دیگر هم میخوانیم؟ بله. من همیشه به دوستانی که میگویند "ما فلسفه بخوانیم یا نه؟" میگویم اگر روایات و معارف را خواندهاید، بروید بخوانید؛ آن وقت استفاده میکنید. اگر نخواندهاید، نروید. یعنی ذهن خودتان را در معارف، اول با کلام دیگران باز نکنید. اگر جزو "عباد" شدهاید، بروید بخوانید. این آیه قرآن را ببینید: "فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ".
شما جزو "عباد" بشو! همانی که فرمود: "فَاطْلُبْ أَوَّلًا فِي نَفْسِكَ حَقِيقَةَ الْعُبُودِيَّة." همانی که فرمود: "وَ كَذلِكَ أَوْحَيْنا إِلَيْكَ رُوحاً مِنْ أَمْرِنا ما كُنْتَ تَدْري مَا الْكِتابُ وَ لاَ الْإيمانُ وَ لكِنْ جَعَلْناهُ نُوراً نَهْدي بِهِ مَنْ نَشاءُ مِنْ عِبادِنا". (...قرآن نوری است که ما عباد خود را با آن هدایت میکنیم). شما جزو عباد بشو! وقتی این محقق شد، برو [به سمتِ] "يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ." چنین فردی حرف که میشنود بهترینش را انتخاب میکند؛ عبد کسی است که وقتی میشنود، بهترین را انتخاب میکند. بهترین کدام است؟ چیزی که به درد بندگی میخورد و با توحید و ولایت تناسب دارد». (مهر ۱۳۹۸)
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 «مطالعات روایی» نوعی برنامۀ ریاضتی و سلوکی است.
💠 استاد سیدمحمّدمهدی میرباقری:
«مطالعه و کار کردن در روایات و معارف اهلبیت(ع)، برنامۀ ریاضتی برای همه، خصوصاً برای طلبه است.
همانطور که انسان میتواند بیدار بماند و تهجد کند - که جزو مناسک عبادی محسوب میشود - کار کردن با معارف اهلبیت(ع) را باید جزو مناسک عبادی و ریاضات خود بهحساب آوریم و نباید بههیچوجه از الآن تا آخر عمر تعطیل شود.
[انسان مؤمن، با #درایتِ_در_روایت، به بالاترین مرتبه ایمان میرسد؛] «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِع قَالَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع یا بُنَی اعْرِفْ مَنَازِلَ الشِّیعَةِ عَلَی قَدْرِ رِوَایتِهِمْ وَ مَعْرِفَتِهِمْ فَإِنَّ الْمَعْرِفَةَ هِی الدِّرَایةُ لِلرِّوَایةِ وَ بِالدِّرَایاتِ لِلرِّوَایاتِ یعْلُو الْمُؤْمِنُ إِلَی أَقْصَی دَرَجَاتِ الْإِیمَانِ». ۹۶/۱۰/۱۷
☑️ @mirbaqeri_ir
💠 حدود یک سال قبل، رهبر معظم انقلاب اسلامی همه مراکز علمی و نخبگان و صاحبنظران را برای تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت فراخواندند. 👈 b2n.ir/092207
📣 به زودی، متن کامل پیشنهادات «فرهنگستان علوم اسلامی» برای تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، در «کانال» بارگذاری خواهد شد. این متن حاصلِ چند هزار نفرساعت کارِ علمی و مطالعاتی و نشستهای سازمانی بوده است.
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 گاهي ممکن است کسي دهها سال در حوزه تحصيل کرده باشد، اما يک دوره مجامع روايیِ اوليه را هم مطالعه نکرده باشد يا حتي با اسامي آنها هم آشنا نباشد. اين يک خلأ در حوزه است.
💥 آیا میتوان گفت که «دانشهای عرفان و فلسفه و کلام ترجمۀ معارف هستند و لذا به همینها اکتفا میکنیم»؟
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«از جمله خلأهاي پژوهشها و آموزشهاي حوزوی، همين مواجهه با معارف اهلبيت(ع) است، بهخصوص به صورت ناب و استفاده مستقيم از معارف اهلبيت(ع). گاهي ممکن است کسي دهها سال در حوزه باشد، تحصيل کرده باشد، اما يک دوره مجامع روايیِ اوليۀ ما مثل کافي، کتب مرحوم صدوق و... را هم مطالعه نکرده باشد يا حتي با اسامي آنها هم آشنا نباشد. اين يک خلأ در حوزه است.
اگر ما معتقديم که همه معارف، متبلور در کلمات اهلبيت(ع) است، آشنا نبودن با آنها و استفاده نکردن از آن متون و منابع، کار صحيحي نيست.
ديدهايد، بعضي توجيهها وجود دارد که مثلاً معارف فلسفي و کلامي ما برگرفته از همين متون هستند و ما همین معارف را ميخوانيم؛ به تعبير ديگر، يک ادبيات واسطه براي ترجمۀ معارف در کار هست که ما از آن ادبياتِ واسطهای و ترجمهاي استفاده ميکنيم، یعنی مثلاً بهجاي اينکه روايات را بخوانيم، علم کلام ميخوانيم. علم کلام، در واقع استنباطي است که متکلمين ما از منابع ديني ما داشتند. يا فلسفه اسلامي هم همينطور است. فلسفه اسلامي هم ممکن است در يک سطحي، ترجمه معارف باشد. بنابراين ما به جاي رجوع مستقيم به معارف، اين معارف را از طبقهاي استفاده ميکنيم که آنها اهل فهم و فن و تخصص بودند و نگاه تخصصي به معارف داشتند و از متن معارف، يک دستگاه معرفتي به نام کلام يا فلسفه يا عرفان را استنباط کردند و پرورش دادند، ما از آنها استفاده ميکنيم.
اين توجیه، با مشکلات متعددي مواجه هست. اشکال اولش اين است که اين کار براي يک طبقاتي از جامعه ممکن است موردقبول باشد اما برای طلاب خیر. يعني فرهنگ عمومي جامعه، در مواجه با معارف اهلبيت(ع) از فرهنگ فقاهت استفاده ميکنند؛ يعني ادبيات فقها، واسطۀ بين منابع و فرهنگ عمومي است؛ هيچوقت فرهنگ عمومي ما در نيازهاي فقهيِ خودش رجوع به منابع نميکند. من فکر نميکنم شما در سطح عموم جامعه حتي يک نفر پيدا کنيد که مثلا وسايلالشيعه را مطالعه کرده باشد. البته رساله عمليهاي که ميخواند، خلاصۀ وسايلالشيعه است؛ يعني يک ادبيات تخصصياي که واسطه بين جامعه و منابع اهلبيت(ع) هست را مطالعه میکند.
من منکر اين نيستم که اگر يک جايي يک ادبيات تخصصياي حائل بين معارف اهلبيت(ع) و درک عمومي بود، ما از آن منابع استفاده کنيم. ولي اول اشکالي که وجود دارد، این است که اين کار براي حوزه صلاح نيست؛ معني ندارد همه طبقات حوزه به جاي برخورداري از معارف، از ترجمه آن معارف در قالب کلام يا مثلاً عرفان يا فلسفه استفاده کنند.
نکته دوم هم اين است که هيچ کدام از اين دانشهايي که عرض شد، نه کلام، نه عرفان، نه فلسفه، واجد مجموعه معارف اهلبيت(ع) نيستند. نه هستند و نه ميتوانند باشند.
پس اولاً يک پژوهشگر حوزوي بهجاي رجوع به منابع روايي، صرفاً رجوع به اقوال فقها نمیکند. البته اقوال فقها در فقه، بسیار محترم است ولي بالاخره منبع اصلي، آيات قرآن و روایات هستند ولو اينکه شما ميگوييد فرهنگ فقها هم گاهي اوقات به عنوان اجماع و شهرت، يک طريقي براي رسيدن به احکام میشود، ولي هيچگاه جايگزين نسبت به روايات و آيات قرآن نميشوند.
در حوزه کلام و عرفان هم همينطور هستند. علاوه بر اينکه در حوزه فقه، بيشتر توجه به منابع روايي بوده ولي در حوزه عرفان و فلسفه و کلام اين طور نبوده که معمولاً استنباط از منابع، موضوع کار باشد.» ۱۳۹۳/۰۲/۱۱
☑️ @mirbaqeri_ir
98-08-17.mp3
38.07M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی در مسجد جمکران، قبل از دعای ندبه، ۱۷ آبان ۹۸
☑️ @mirbaqeri_ir
ای بهشتِ قربِ احمد .mp3
4.11M
🔊 استاد میرباقری | روضه فاطمیه
ای بهشتِ قربِ احمد، فاطمه(س)
لیلةُالقدرِ محمد(ص)، فاطمه(س)
ای خدا مشتاقِ یا رب یا رَبَت
ای سلامِ انبیا بر زینبت
عالَمِ خاکی محیطِ غربتت
آفرینش گشته گم در تربتت
کاروانِ دل روان در کوی تو
قبلهٔ جانِ محمد(ص) روی تو
مشعلِ شبهای احیای علی(ع)
نقشِ لبخندت مسیحای علی(ع)
خانهٔ کوچک پناه عالمت
عمر خلقت یک دم از عمر کَمَت...
☑️ @mirbaqeri_ir
#ایام_فاطمیه_در_راه_است
💥 بستۀ کامل «منزلت حضرت زهرا سلام الله علیها»
(گزینشی از گفتارهای آیتالله میرباقری دربارۀ منزلت حضرت زهرا سلام الله علیها)
🔸 بخش اول: مقام و شخصیت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
1⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/401
2⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/403
3⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/404
4⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/405
🔸 بخش دوم: رفتار سیاسی حضرت زهرا (سلام الله علیها)
5⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/407
6⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/408
7⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/409
8⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/410
9⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/411
🔟 https://eitaa.com/jariehekmat/412
🔸 بخش سوم: شرح زیاتنامه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
1⃣1⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/414
1⃣2⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/415
1⃣3⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/416
1⃣4⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/418
🔸 بخش چهارم: مقیاس تصرفات حضرت زهرا (سلام الله علیها)
1⃣5⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/456
1⃣6⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/457
1⃣7⃣ https://eitaa.com/jariehekmat/458
1⃣8⃣ http://eitaa.com/jariehekmat/459
🔸 بخش پنجم: بسترها و مبانی معرفتی خطبه فدکیه
1⃣9⃣ http://eitaa.com/jariehekmat/462
2⃣0⃣https://eitaa.com/jariehekmat/464
2⃣1⃣ http://eitaa.com/jariehekmat/465
2⃣2⃣ http://eitaa.com/jariehekmat/466
2⃣3⃣ http://eitaa.com/jariehekmat/467
2⃣4⃣ http://eitaa.com/jariehekmat/469
🔗 قطعههای صوتی
▶️ https://eitaa.com/jariehekmat/470
فاطمیه و ظهور .mp3
13.54M
🎧 آیتالله میرباقری | سخنرانی در همایش آموزشی «فاطمیه و زیارت حضرت فاطمه سلام الله علیها»، ۱۳۹۸/۱۰/۶
⚡️ سه معنای «ظهور و غیبت»
⚡️ نقش حضرت زهرا (سلام الله علیها) در حرکت دادنِ عالَم بهسمت عصر ظهور
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 استقبالِ گسترده از یک کتابِ بیانیۀگامدومی:
📣 #کتاب_عصر_جدید، اثر آیتالله میرباقری، در مدتِ یک ماه به #چاپ_پنجم رسید.
☎️ 09104646212
🆔 @tamaddonnovin
◀️ گزینشی از محتوای کتاب
☑️ https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2295
📢 اگر کانال «جاری حکمت» eitaa.com/jariehekmat را دنبال کردهاید، میتوانید دیدگاهتان را دربارۀ این مجموعه، به ادمین eitaa.com/norouzi313
ارسال کنید (بهشکل صوتی یا متنی). سپاس.
⚡️ پژوهشگر حوزوی باید به منابع روایی مراجعه کند و به علوم واسطهای اکتفا نکند.
⚡️ در منابع بهدنبال #درايتُالروايه بايد باشيم، نه دنبال #تلاوتُالروايه.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«امام، "نهر عظيم" است. همه حقايقي که به انبياء داده شده و آن روحي که در نبياکرم(ص) است و آن علمي که در محضر نبياکرم(ص) بوده است، به امام منتقل شده است. بنابراين، حتماً ما بايد دنبال معارف اهلبيت (ع) برويم. نميشود بگوييد ما فلسفه که ميخوانيم بس است، عرفان که ميخوانيم بس است، کلام که ميخوانيم کافي است، چون اینها ترجمان علوم ائمه (ع) هستند. مثل این که کسي بگوید برای پژوهشگر حوزوی، رساله ترجمان وسائلالشيعه است و کافی است. اين را نمیشود بگوييد.
ما بايد دنبال خود معارف باشیم. البته اين نکته معنايش اين نيست که انسان دنبال استاد نرود. اگر ميگوييد دنبال علوم اهلبيت(ع) باشيد، ممکن است معارف اهلبيت(ع) با واسطه استاد به انسان برسد. اين منافات ندارد. ولي وساطت استاد، غير از وساطت يک علم اصطلاحي است که ما بگوييم علم اصطلاحي فلسفه يا عرفان يا کلام، واسطه است. اين اصطلاحات، ترجمان وحي نيستند، به ادله متعدده. که اگر ترجمان هم بودند، محقق حوزوي هميشه نبايد به ترجمه رجوع کند. کما اينکه هميشه به کلمات فقها رجوع نميکند. وقتي مجتهد شد، به روايات و به منابع رجوع ميکند. در معارف هم همينطور است.
بايد به منابع رجوع کرد و منابع را فهميد و در منابع هم دنبال درايتُ الروايه بايد باشيم، نه دنبال تلاوتُ الروايه. بنابراين ما بايد دنبال رسيدن به او باشيم و بتوانيم به علوم ائمه(ع) راه پيدا کنيم. يک راهي به سوي آن نهر عظيم، به روي ما باز بشود.» ۱۳۹۳/۲/۱۱
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 اگر انسان به مقامِ مشاهدۀ حکمت و زیباییِ صنع الهی رسید، ابتلائات را به پای خدا نمینویسد؛
همچون حضرت زینب(س) که میفرماید: من در این ابتلا جز زیبایی ندیدم.
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
"کار شیطان این است که انسان را (در ابتلائات و فتنهها،) به خدا و اولیای خدا بدبین کند.
اگر در سختیها و فتنههایی که پیش میآید، دچار غفلت شویم، بدیها را به خدا نسبت خواهیم داد؛ ولی انسانی که خدا را تسبیح میکند هیچچیزی نمیتواند او را از تسبیح زیبایی صنع خدا جدا کند.
کار شیطان این است که انسان را در سختیها با خدا و اولیای خدا، دشمن میکند؛ مثلاً حتی انسان ممکن است بر اثر گناه خود به ابتلایی دچار شود؛ ولی متأسفانه برخی به خدا بدبین میشوند.
اگر انسان این مسئله را دریابد، در اوج سختیها غرق در تسبیح و حمد خدا میشود و جز زیبایی چیزی نمیبیند. انسانی که در محضر حضرت حق است چه کمبودی به بیرون دارد که بخواهد این کسری را از بیرون جبران کند.
اگر انسان به مقام مشاهده حکمت و زیبایی صنع الهی رسید، ابتلائات را به پای خدا نمینویسد؛ همچون حضرت زینب(س) بیان میکند که من در این ابتلا هیچچیز جز زیبایی ندیدم".
"اينکه حضرت ميفرمایند «مَا رَأَيْتُ إِلَّا جَمِيلا»، معنياش اين نيست که در کار شمر هم جمال ميديدم؛ خیر! بلکه کار شمر، زشت و مستحق لعن و طعن است.
خداي متعال ولي و سرپرست سيدالشهدا(ع) است، «وَ مَنْ أَوْفى بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّه». اگر سيدالشهدا(ع) وفاي به عهد ميکنند اين وفاي به عهد سيدالشهدا(ع)، ذيل لطف خداست، اگر خدا لطفش را بردارد سيدالشهدا(ع) نميتواند وفاي به عهد کند.
اگر سيدالشهدا(ع) در گودي قتلگاه ميگويند «يَا غِيَاثَ الْمُسْتَغِيثِين»، چون در همين بندگي، احتياج به امداد دارند؛ اگر خدا امدادشان نکند نميتوانند زيبا بندگي کنند، همين زيبايي بندگي سيدالشهدا(ع)، لطف خداست.
هم کار سيدالشهدا(ع) و جمال بندگي آن حضرت به لطف خدا برميگردد و هم عنايتي که خدا به سيدالشهدا(ع) ميکند، آن هم خيلي زيبا است.
درهرصورت، هم لطف و امدادي که ميکنند و هم جزا و مزدي که ميدهند _ که مزدش هم مقامات خودشان و مقام شفاعت و مقام محمود است _ [زیباست]. بنابراين، آنچه که جمال دارد، کار خدا است [نه کار جنایتکاران و ملعونین]».
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 وادی فقاهت، وادیِ خيلی باعظمتی است.
کمتر کاري است که به اندازه اين فعل رفيع، در سير معنوي جامعه و در درک معارف اهل بيت(ع) و در تقرب به خداي متعال، نقش داشته باشد. کمتر وادياي است که اين قدر قلوب نوراني در آن تربيت بشوند.
💥 متأسفانه گاهی دیده میشود بعضی جوانترها، که نوپاي در اين وادي هستند و تازهواردند، شأن و مراتب علمي دستگاه فقاهت شيعه را ناديده ميگيرند.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«يک فقيه وقتي ميخواهد يک فتوا بدهد، گاهي چهل سال درس مي خواند؛ ادبیات میخواند، فقه میخواند، اصول، رجال و درایه میخواند، کتب فقها را ميبيند، يک ادواري را طي ميکند.... بعد ميآيد يک مسئله اي را شروع میکند استنباط کردن.
اين چهل سال برای اين است که کار، کار مهمي است؛ ميخواهد به خداي متعال نسبت بدهد، ميخواهد به امام صادق(ع) نسبت بدهد، بگويد حکم خداي متعال اين است و امام صادق(ع) اين را فرموده است.
به خاطر همین است که چهل سال زحمت ميکشد والا اگر ميخواست همينطوري حرف بزند، لزومي نداشت چهل سال زحمت بکشد.
این وادی، وادي خيلي باعظمتي است. من اين را مکرر عرض کردم کمتر کاري است که به اندازه اين فعل رفيع، در سير معنوي جامعه و در درک معارف اهل بيت(ع) و در تقرب به خداي متعال، نقش داشته باشد. کمتر وادياي است که اين قدر قلوب نوراني در آن تربيت بشوند؛
اگر ميخواهيد وارد اين وادي بشويد به اندازه عظمتش شما بايد کار بکنيد و بايد تلاش بکنيد که اتصال خودتان را با مراتب علمي دستگاه فقاهت شيعه محکمتر، وثيقتر و متقنتر بکنيد.
گاهي ديده ميشود بعضي عزيزاني که شايد سوءنيت هم ندارند اما نوپاي در اين وادي هستند و تازهواردند (نه در استخواندارهاي اين وادي)، [که] شأن و مراتب علمي دستگاه فقاهت شيعه را ناديده ميگيرند.
اين [کار] به هر دو طرف خسارت ميزند. اين به اخلاصِ در کار خسارت ميزند و ممکن است در درازمدت يک جايي، کار را خراب بکند.
پس اگر ميخواهيد مردم را در وادي ارتباط با توحيد و اهل بيت(ع) و وادي مقامات و بلاي عظيمشان وارد کنيد اين يک نکته را رعايت بفرماييد». ۹۲/۱۲/۱۶
☑️ @mirbaqeri_ir
⚫️انا لله و انا الیه راجعون⚫️
روح بلند #حاج_قاسم_سلیمانی به یاران شهیدش پیوست.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد
👈 انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است
در پی شهادت سردار پرافتخار اسلام حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس رهبر انقلاب پیامی صادر کردند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای KHAMENEI.IR متن پیام را به شرح زیر میکند:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت عزیز ایران!
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیبهی شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم، و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیةاللهارواحناهفداه و به روح مطهر خود او تبریک و به ملت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوهی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهرهی بینالمللی مقاومت است و همهی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همهی دوستان - و نیز همهی دشمنان - بدانند خط جهاد مقاومت با انگیزهی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است، فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد.
ملت ایران یاد و نام شهید عالیمقام سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را بزرگ خواهد داشت و اینجانب سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم و به همسر گرامی و فرزندان عزیز و دیگر بستگان ایشان تبریک و تسلیت میگویم.
سیدعلی خامنهای
۱۳دیماه ۱۳۹۸
💻 @Khamenei_ir