🔴 بخشی از «تحلیلهای اجتماعی و تمدنیِ» آیتالله میرباقری دربارۀ #کرونا
1⃣ فرضیۀ «کرونا و حکمرانی مجازی» (یاداشت)
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2601
2⃣ جایگاه مساجد و هیئات در پساکرونا (سخنرانی در سازمان تبلیغات)
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2661
3⃣ کرونا و مسئله رقابت تمدنی (در برنامۀ عصر در شبکۀ افق)
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2640
4⃣ کرونا و رزمایش مواسات (در مصاحبۀ تفصیلی با خبرگزاری فارس)
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2761
💥 توضیح مهم و پاسخ به یک شبهه
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/3010
🔗 تحلیلهای کلامی_الهیاتی از ابتلائاتی مثل کرونا
https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2592
☑️ @mirbaqeri_ir
در محضر آیتالله میرباقری
🔴 بخشی از «تحلیلهای اجتماعی و تمدنیِ» آیتالله میرباقری دربارۀ #کرونا 1⃣ فرضیۀ «کرونا و حکمرانی مج
📢 گاهی در تعدادی از گروههای مجازی، تحلیلهای استاد دربارۀ کرونا، بهشکل گزینشی و یا تحریفشده منتشر میشود. اگر احیاناً عضو این گروهها هستید، میتوانید پُست بالا ( ⬅️ https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2763 ) را به آنجا فوروارد کنید تا با پروندۀ کاملِ این موضوع آشنا شوند. تشکر. #ادمین
💥 #رزمایش_مواسات مبتنیبر «ایمان متراکم تاریخی» و «تربیت دوران چهلسالۀ جمهوری اسلامی» است.
💥 در جامعۀ اسلامی و انقلابی، #محبت_به_خدا تبدیل میشود به #محبت_به_بندگان.
💥 #انسان_توسعه_غربی همۀ دنیا را بازارِ جنگ طبقاتی برسرِ #منافع_متضاد میبیند. این انسان بههیچوجه نمیتواند ایثار و فداکاری بکند.
🔵 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«این #رزمایش_مواسات که در جامعه ما در این شرایط کرونایی در حال شکلگیری است، مبتنی بر #زیرساختهای_تربیتی و پرورشی است که در طول تاریخ اتفاق افتاده که بخشی از آن در #دوران_چهلساله جمهوری اسلامی است. یعنی همانطور که اتفاقاتی که این روزها در غرب دارد رخ میدهد، ناشی از تربیتی است که در طول این قرنها ذیل ادبیات فلسفی غرب و فلسفه حاکم بر جوامع غربی اتفاق افتاده، یعنی حاصل #فلسفه_غرب است، این طرف هم این رفتار مؤمنانه ناشی از تربیت تاریخی و ناشی از #ایمان_متراکم_تاریخی است. غرب برای #ایجاد_توسعه، ابتدا #انسانِ_توسعه را تعریف و #تربیت میکند، یعنی کاملاً توجه دارند که فرایندهای توسعه بدون تحولات انسانی اتفاق نمیافتد. یعنی شما نمیتوانید با انتقال تکنولوژی، توسعه ایجاد کنید. باید #بافت انسانی را متناسب با این تغییرات، تحوّل بدهید. از اعتقادات تا اندیشه و احساساتش و مهارتها و آگاهیهایش و تربیت او را کلاً باید تغییر بدهی تا متناسب با تحوّلات و بلکه پیشخوان تحوّلات قرار بگیرد.
بنابراین غرب بهدنبال ایجاد انسان متناسب با توسعه و انسان متناسب با مدنیّت مادّی بوده و طبیعتاً فلسفههای غرب و از جمله فلسفههای اجتماعیاش به این کمک کرده است. ابتدا انسان را زمینی کردند و نگاهش را با آسمان قطع کردند و احساساتش را زمینی کردند. انسانی که در این چارچوب احساس میکند، میتواند انسان #جامعه_لیبرال و حتی #جامعه_سوسیال باشد. یعنی انسانی که منافع متضاد خودش یا منافع متضاد طبقهاش را دنبال میکند. این انسان، انسان جامعه غربی است و تضاد منافع در آن شکل میگیرد و حالا تئوریزه کردهاند که چطور این تضاد منافع به تکامل اجتماعی ختم میشود، چه در مدل لیبرال آن چه در مدلهای سوسیالیستی و کمونیستی. یعنی تلاش کردند که بگویند میشود تضاد منافع منتهی به همافزایی و همکاری و رشد بشود.
علیایّحال انسانی با این ویژگیها درست کردند. انسانی که منافع خودش را #منافع_متضاد میبیند و همه دنیا را بازار تبادل منافع متضاد میبیند، یا بازار جنگ طبقاتی بر سر منافع متضاد میبیند. این انسان به هیچ وجه نمیتواند ایثار و #فداکاری بکند. البته من نمیخواهم بگویم هر انسانی که در غرب حضور دارد این تعلیمات را پذیرفته و جبراً انسانهای غربی همه زمینیاند؛ خیر، در کاخ فرعون هم انسانی با نگاه آسمانی مثل «مؤمن آل فرعون» و همسر خود فرعون هست که قرآن از آنها به بزرگی یاد میکند، ولی تربیت غربی اینطور است.
این طرف #تربیت_اسلامی بویژه تربیت در مکتب اهل بیت و فرهنگ عاشورا، انسان مؤمن به غیب و انسانی که رشد خودش را در ایثار و فداکاری میبیند، تربیت میکند. انسانی که #محبّت_به_خدا در او تبدیل به #محبّت_به_مؤمنین میشود و روابط جامعه را تبدیل به روابط #اخوّت میکند نه تضاد و تنافر، و مسابقه بر سر دنیا را تبدیل به ایثار در امر دنیا میکند.
اسلام، چنین انسانی را تربیت میکند. باز من نمیخواهم بگویم تمام کسانی که در جامعه ایمانی هستند به این رشدها رسیدهاند. درجات رشد و ایمان متفاوت است، ولی کلّیّتی که بهدست میآید این است. یعنی تربیتی که اتفاق میافتد تربیت انسانی مؤمن به غیب، مؤمن به حضرت حق و قیامت و انسانی که دنیا برای او، محیط کار و تلاش در یک مزرعه است و باید کاشت کند و برداشتهای بزرگتری داشته باشد. انسانی را که رو به ﷼پنجرههای_غیب قرار گرفته، تربیت میکند. انسانی که پایش روی زمین امّا قلبش در بهشت است و طبیعتاً مدل اعتقادات، فکر، رفتار و احساساتش متفاوت است. این انسان، #انسان_ایثارگر است.
گرچه دنیای غرب با نفوذی که در دنیای اسلام کرده، یک حجابی بر روی این تربیت انداخته، امّا نتوانسته این آتشفشان و این تربیت اساسی را در عمق وجود انسان مؤمن خاموش کند.» (خبرگزاری فارس، ۹۹/۲/۱۱)
☑️ @mirbaqeri_ir
99-02-20(mirbagheri).mp3
7.6M
🎧 استاد میرباقری | برنامۀ شبکه قرآن، ۹۹/۲/۲۰
⚡️ آشنایی با تفسیر #سوره_مبارکه_حجرات (۱۲)
📎 این برنامه در ماه مبارک رمضان، حوالی ساعت یک بامداد، از شبکه قران پخش میشود.
📎 لینک در تلوبیون:
www.telewebion.com/episode/2270001
☑️ @mirbaqeri_ir
99-02-21(mirbagheri).mp3
7.54M
🎧 استاد میرباقری | برنامۀ شبکه قرآن، ۹۹/۲/۲۱
⚡️ آشنایی با تفسیر #سوره_مبارکه_حجرات (۱۳)
📎 این برنامه در ماه مبارک رمضان، حوالی ساعت یک بامداد، از شبکه قران پخش میشود.
📎 لینک در تلوبیون:
www.telewebion.com/episode/2270648
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ شکوه و شکایت از «نفس» و «شیطان»، از خصوصیات کسی که #سلوک را آغاز کرده است.
#استاد_میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ مهمترین حاجت ماه مبارک رمضان، جدا شدن از اصحاب نار و اصحاب اولیای طاغوت است.
⚡️ #شب_قدر شب رسیدن به امام است.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ امام معصوم(ع) در #شب_قدر مأمور میشود که منزلتی از قرآن را در عالَم جاری کند.
«حضرت رسول(ص) برای هدايت مردم دو چيز آوردند: يكی #قرآن كتاب الهی و ديگری هم #امام(ع). قرآن از طريق امام(ع) در عالَم و جامعه و باطن انسان جريان پيدا میكند.
اگر فردی بخواهد به حقيقت قرآن برسد، از طريق امام(ع) میرسد. جامعه و عالَمِ تكوين هم همينگونه است. امام(ع) طريق جريان هدايت قرآن است و امام(ع) است كه قرآن را در عالَم جاری میكند.
امام است كه در شب قدر، آن منزلتی از قرآن كه بايد در عالَم جاری بشود، به ايشان میرسد و حضرت مأمور به تحقق و جريان قرآن در عالَم میشوند كه كدام كلمه از قرآن و کدام انوار بايد جاری بشود».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️درهایی که در شب قدر به روی مؤمنین باز میشود هیچ زمان دیگری باز نمیشود.
🔹 در همه شبها باب رحمت الهی باز است، ولی شب قدر رزق خاصی دارد که با تمام سال متفاوت است.
🔹 در شب قدر که #قلب_ماه_رمضان است رزق خاص و ویژهای برای مؤمنین قرار داده می شود.
🔹 درهایی که در شب قدر به روی مؤمنین باز میشود هیچ زمان دیگری باز نمیشود.
🔹 اگر خدای متعال محبت اهل بیت (علیهمالسلام) را روزیِ انسان کند آن فرد به خیرِ دنیا و آخرت رسیده است.
🔹 رزقهای خاص مثل رزق همراهیِ یاران امام حسین (علیه السلام) در #کربلا و #شهادت در مسیر ایشان، در چنین شبهایی مقدر میشود.
🔹 مهمترین روزیِ این شبها این است که انسان بتواند در #جبهه_مؤمنین قرار بگیرد. از حضرت بخواهیم که ما را در جبهه کفار و منافقین قرار ندهد. امشب شبی است که این امر را از خدا بخواهیم که در صف یاران حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه) و در زمره #مقربین قرار گیریم.
🔹 باید از خدا بخواهیم موانعی که انسان را از خودش و اولیائش جدا میکند را از مسیرمان بردارد. اگر کسی میخواهد همراه امیرالمؤمنین (علیهالسلام) باشد باید از دنیا بزرگتر شود و دل بکَنَد؛ چون #جلوههای_دنیا انسان را از ولی خدا جدا میکند. مؤمن باید با دنیا تصفیهحساب کند و دنیا و مادیات در نگاهش کوچک باشد تا بتواند به مقام معیت امام زمانش برسد.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
دعای جوشن کبیر .pdf
694.3K
↖️ متن کامل دعای جوشن کبیر، به همراه ترجمه فارسی (pdf)
💥 «خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ یَا رَبِّ»، یعنی طلبِ رهایی از محیطِ ولایت طواغیت
«یکی از اموری که در شب قدر تقدیر میشود، «عِتق من النار» است؛ اینکه دعای جوشن کبیر را میخوانیم و هزار اسم خدا را واسطه قرار میدهیم، از خدا چه میخواهیم؟ میخواهیم که ما را از آتش جهنم نجات بدهد. این «عِتق من النار» و خلاصی از آتش، که در دعاهای ماه رمضان مکرر آمده است، یعنی چه؟
این همان ورود به وادی ولایت است. کسی که اقتحام به وادی ولایت میکند و وارد وادی ولایت میشود از «نار» نجات پیدا کرده است (فَإِنَّ اَللَّهَ فَكَّ رِقَابَكُمْ مِنَ اَلنَّارِ بِوَلاَيَتِنَا أَهْلَ اَلْبَيْتِ).
گویا این نار، باطنِ ولایتِ طاغوت است؛ در روایات آمده: «وَلَايَةُ عَدُوِّ آلِ مُحَمَّدٍ هِيَ النَّارُ» (نار ولایت دشمنان نبی اکرم (ص) و اهل بیت (ع) است). باطن دشمنان نبی اکرم (ص) و اهل بیت (ص) که اولیاء طاغوت هستند، «نار» است. آیه قرآن همین را میگوید: «أُولئِكَ أَصْحابُ النَّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ»؛ وقتی از خدا رویگرداناند حاصلش این است که دل به این اولیاء میبندند؛ چون راه سومی نیست. وقتی دل بستند خودشان برده آتش میشوند.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ شب قدر یعنی یک شب که با ولیِّ خدا سالک باشی، بهتر از هزار ماه است که خودت راه بروی.
«درك شب قدر، غير از بيدار بودن است. ممكن است آدم بيدار باشد، ابوحمزه بخواند، دعای جوشن كبير بخواند، همهٔ كارها را بكند ولی به درك شب قدر نرسيده باشد.
درك شب قدر امر ديگری است؛ ورود به محيط ايمن الهی است.
اگر انسان توانست خودش را به ولیِّ خدا برساند، در كنار او بيش از هزار ماه جلو رفته است و اگر نرساند، هزار ماه هم كه خودش بدود آن كار را نمیكند. يك شب كه با ولیِّ خدا سالك باشی و به آن وادی أيمن راه یابی، آن يك شب از هزار ماه كه خودت راه بروی بهتر است».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
🔶 برنامۀ «سخنرانی و احیاءِ» #شبهای_قدر توسط استاد میرباقری
⬅️ شب ۲۱، مسجد مقدس جمکران (ساعت ۲۳:۳۰، پخش مستقیم از شبکۀ ۴)
⬅️ شب ۲۳، حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) (ساعت ۲۳:۳۰، پخش مستقیم از شبکۀ ۲ و شبکۀ نور)
☑️ @mirbaqeri_ir
4_5900061922442610259.mp3
29.19M
🎧 استاد میرباقری | #سخنرانی شب ۱۹ ماه رمضان ۹۹ | حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
☑ @mirbaqeri_ir
4_5900061922442610248.mp3
41.07M
🎧 استاد میرباقری | مراسم #اِحیاء شب ۱۹ ماه رمضان ۹۹ | حسینیه آیتالله حقشناس(ره)
☑ @mirbaqeri_ir
روضهشب نوزده-۹۴.mp3
1.29M
🎧 استاد میرباقری | روضۀ نوزدهم ماه رمضان ۱۳۹۴
☑️ @mirbaqeri_ir
روضهشب نوزده-۹۵.mp3
1.18M
🎧 استاد میرباقری | روضۀ نوزدهم ماه رمضان ۱۳۹۵
☑️ @mirbaqeri_ir
روضهشب نوزده-۹۶.mp3
2.67M
🎧 استاد میرباقری | روضۀ نوزدهم ماه رمضان ۱۳۹۶
☑️ @mirbaqeri_ir
روضهشب نوزده-۹۸.mp3
10.63M
🎧 استاد میرباقری | روضۀ نوزدهم ماه رمضان ۱۳۹۸
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 انسان اگر به درک شب قدر رسيد، سال بعدش سال غنی و پرباری خواهد بود.
💥 انسان اگر مراقبۀ در روز نداشته باشد ممکن است به شبزندهداري موفق نشود.
«انسان در طول سال بايد مراقبه کند تا برای #شب_قدر آماده شود. حداقل اين چند شب را مواظب باشيم، به روزهايش بيشتر دقت کنيم، غفلت نکنيم، مراقب خواب و غذا و چشم و گوش و زبانمان باشيم تا آماده شويم تا از شبها برخوردار شويم.
چه بسا انسان يک غفلت در روزش مانع از برخورداری از شبش میشود. شخصی به حضرت عرض کرد: من موفق به نافله شب نمیشوم. حضرت فرمودند: گناهانت تو را زنداني کرده است: «قَيَّدَتکَ ذُنُوبُک».
انسان اگر #مراقبۀ_در_روز نداشته باشد ممکن است به #شبزندهداري موفق نشود. کما اين که اگر شبزندهداري نکند، زمينه براي لغزش روز مهيا ميشود.
انسان بايد در طول سال آمادگي پيدا کند تا به درک شب قدر برسد و البته اگر به درک شب قدر رسيد سال بعدش #سال_غني_و_پرباري خواهد بود.
عليأيحال اگر کسي الحمدلله از ماه رجب شروع و مواظبت کرده و مراقبههاي لازم را انجام داده است گواراي وجودش باد. ولي اگر اين کار نشده است لااقل در اين چند روز که باقي مانده است مقداري مواظب چشم، زبان، گوش، اخلاق و رفتارش باشد، و خدا را مراقب خود ببيند تا إنشاءالله خداي متعال به فضل خودش همين مقدار کم را از ما بپذيرد و ما را مهمان خود در شب قدر قرار دهد.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 اگر در شب قدر، به #امام گره بخوری، هر چه پيش آيد خوش آيد.
«کل فرصت دنيا فرصت کوتاهي است. در کل اين فرصت، ما بايد اهل سرعت و سبقت باشيم. لااقل در #شبهاي_قدر بايد اهل سبقت و سرعت باشيم.
نترسيم. پا روي خواستههاي نفسانی بگذاريم، به #امام گره بخوريم. هر چه پيش آيد خوش آيد.
مثل #زهير و #حر شويم. وقتي به امام گره خوردی هر چه پيش آيد خوش آيد؛ ديگر غصه چيزی را نخوريم».
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
"شهادت اميرالمومنين(ع) شهادت پدرِ مؤمنين است، آن هم نه پدرِ ظاهری؛ بلکه آن پدري که پیامبر گرامی اسلام فرمود: «أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة»."
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
✨ «شب قدر #شب_مشاهدۀ_دست_امامت در امور، و رسیدن به #اطمینان و رضای الهی است. کسانی که در این شب به اطمینان نرسند، همواره دچار اضطراب و #ناآرامی هستند.»
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir