⚡️ ماه شعبان ماه سير با شجرۀ طوبیٰ است.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«در روايات آمده است که شجرۀ طوبي، شاخ و برگش را در ماه شعبان فرو ميفرستد و هرکسي که به او چنگ بزند را آسماني ميکند.
در غير ماه شعبان ما بايد به آسمان برويم تا از ميوههاي درخت توحيد منتفع شويم ولي در ماه شعبان درخت طوبي شاخ و برگش را نازل ميکند تا ما را به آسمان ببرد. ماه شعبان ماه سير با شجره طوبي است».
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ در ماه شعبان، شعبههای خيرات بهسوی ما جاری و نازل میشود. این شُعَب خير، مبدأ و سرچشمهای دارد.
ما بايد سعی کنيم سرچشمه را پيدا کنیم و از آنجا بهطرف شُعَب بيايیم. این سرچشمه، وجود مقدس نبی اکرم(ص) هستند.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«ماه شعبان از فرصتهايي که خدای متعال در اختيار ما قرار داده است که به شفاعت نبي اکرم(ص) مستقیماً اين فرصت در اختيار امت قرار گرفته است؛ در صلوات شعبانيه مکرر خوانديم که «هَذَا شَهْرُ نَبِيِّكَ سَيِّدِ رُسُلِك». اين فرصت را قدر بدانيم.
در باب ماه شعبان يک نکتهاي در روايات آمده، علت اينکه به ماه شعبان، شعبان ميگويند، نقل شده که اميرالمؤمنين علیه السلام فرمودند: «سَمّاهُ ربُّنا شَعبان لِتَشَعُّبِ الْخَيْرَاتِ فِيهِ». شعبههاي خيرات به سوي ما جاري و نازل ميشود و ابوابي از خيرات به روي ما باز ميشود. لذا حضرت در ادامه فرمودند: «قَدْ فَتَحَ رَبُّكُمْ فِيهِ أَبْوَابَ جِنَانِهِ»، خداي متعال درهاي از بهشت را به روي شما باز کرده است.
تشعب خيرات معنايش اين است که خيرات يک سرچشمه و مبدأيي دارد و شعبي پيدا ميکند و جاري ميشود. يک شعبهاش صلاة و يک شعبهاش صيام است، روزه است، زکات است، صلوات است، دستگيري از مؤمنين است و... .
شعب خيري که به روي ما باز شده است، يک سرچشمه دارد. ما بايد سعي کنيم سرچشمه را پيدا کند، از آنجا به طرف شعب بيايیم، که در ماه شعبان خود نبي اکرم(ص) هستند؛ لذا در روايت داريم که حضرت فرمودند: اگر کسي اين ماه را روزه بگيرد، در محبت نبي اکرم(ص) و تقرب به خداي متعال، یعنی نيتش حبّ نبي اکرم(ص) باشد، فلان فضيلت را دارد. يا در روايت است حضرت مي فرمايد: شعبان ماه من است، مرا کمک کنيد به روزه اين ماه. روزه ميگيرد که حضرت را کمک کند. اين کمک کردن معنايش اين است که حضرت ميخواهند ما را شفاعت کنند، تمام ماه روزه ميگيرند و شب زندهداري ميکنند که ما را برسانند و عالم را سير بدهند. کمک ما این است دستمان را به دست حضرت بدهيم.»
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️همانطور كه دستور دادهاند که هر شبانهروز، خودتان را به حسابوكتاب بكشيد، باید يك مراقبهای هم نسبت به سال گذشته داشته باشيم؛ باید سعی كنيم امسال ما بهتر از سال گذشته ما باشد.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«وقتي سال نو میشود و بهار میشود، يك سال جديد آمده است و يك سال هم رفته است.
در روايات آمده: هر شب و روزی كه میآيد، ندا میدهد و میگويد: من ديگر تكرارشدنی نيستم. بهره خودت را از من ببر. فردا شب، فردا شب است. نگو من فردا شب، نمازشب میخوانم! من ديگر نيستم! من روز قيامت كه شهادت میدهم، صفحه وجود من از نور نافلهٔ شبِ تو خالی است.
سال بهطريقاولی وقتی كه رفت ديگر برنمیگردد. امسال هم كه آمد ديگر برگشتنی نيست.
بنابراين همانطور كه دستور دادهاند که هر شبانهروز، خودتان را به حساب و كتاب بكشيد، باید يك مراقبهای هم نسبت به سال گذشته داشته باشيد. اين بوتهای كه من در خانهام داشتم، خشك شد، دوباره الآن گل داده است. من در اين يك سال چه كردهام؟ حساب و كتابی از خودش بكشد و نسبت به امسالش با خدای متعال عهدها و قرارهایی ببندد و از نفْس خودش تعهداتی بگيرد. امسال بايد در وادی حق يك قدم جلو برويم؛ عالمتر و متقیتر و خداشناستر و خدومتر شويم و عيبهای ما كم شود. فرمود: كسی كه دو روزش مساوی است ضرر كرده است. حالا كسی كه دو سالش مساوی است، چطور؟ فرمود: كسی كه امروزش از دیروزش بدتر است، ملعون است و از رحمت خدا دور است. كسی كه امسالش از پارسالش بدتر شود، چه؟
يك محاسبهای از خودمان بكنيم ببينيم پارسالمان بهتر از سال قبل بوده و عيبهای ما كجا بوده است؟ اگر انسان، اهل مراقبه و محاسبه نباشد، همه عالم هم معلم شوند، هيچ چيز دست او را نمیگيرد. معلم مثل طبيب است، نسخه را میدهد، بايد خود شما دارو را مصرف كنی و خودت مراقب احوال خودت باشی.
بنابراين در امسال که سال جديدی است، بايد برای خودمان برنامهريزی جديدي داشته باشيم و برنامهريزیهای ما خيالی هم نباشد، با واقعيت منطبق باشد؛ ولی برنامه روبهپيش باشد. در باطن، ظاهر و در معنوياتمان و در همه چيزمان بايد تصميم بگيريم عيبهای گذشته مرتفع شود، در سال آينده انشاءالله اين عيبها برطرف شود. سعی كنيم امسال ما بهتر از سال گذشته ما باشد. صحيح نيست انسان دوسالش مثل هم باشد؛ نماز ، روزه و شبزندهداری امسال با سال قبل بايد فرق داشته باشد؛ زبانش و گوشش باید فرق کند.
اگر هر كاری که میكرده، در سال بعد هم انجام دهد، پس اين عمر را خدا برای چه داده است؟».
☑️ @mirbaqeri_ir
1400-1-2 mir bagheri.mp3
11.2M
🎧 استاد میرباقری | چالشهای پیشِ روی منتظران در عصر ظهور
🗓 برنامۀ سمت خدا ، دوم فروردین ماه ۱۴۰۰
📺 http://www.telewebion.com/episode/۲۵۴۰۱۵۱
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ در فصل بهار، ابتهاج ما ابتهاجِ به آياتالله باشد، نه ابتهاجِ به پدیدههای آفِلِ طبیعی.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«در فصل بهار كه طبيعت از نو، خرم و با نشاط میشود و همه ما به دامن طبيعت میرويم، مواظب باشيم كه دلبسته به خود پديدهها نشويم و لذت و ابتهاج ما ابتهاج به پديدهها نباشد؛ چون اين پديدهها آفِل و غروبكننده هستند و اگر به آنها دل بستيم، در متن طلوعشان، در دل ما غصه و حُزن را سبز میكنند!
ابتهاج ما ابتهاج به آيات الله باشد. كسی كه دلخوش به آيات است، میبيند که آيات خدا افولپذير نيستند؛ بلکه آيهای میرود و آيه ديگری جايگزين آن میشود و اصلاً نوع انبساطش، انبساط ديگری است.».
☑️ @mirbaqeri_ir
⚡️ فضیلت زیارت سیدالشهدا(ع) در نیمهٔ شعبان
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«دربارۀ زيارتِ نيمۀ شعبانِِ وجود مقدس سيدالشهدا (عليهالسلام)، اين تعبير آمده است که اگر کسی بخواهد ۱۲۴ هزار پيامبر با او مصافحه کنند، اين وقت به زيارت برود.
البته معنايش اين نيست که هر کسی رفت اين مطلب حاصل میشود؛ بلکه معنايش اين است که در زيارتِ نيمه شعبانِ میشود به ملاقات ۱۲۴ هزار پيامبر رسيد؛ يعنی در اين زيارت اين برکت افتاده است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
00-01-09 mir bagheri.mp3
10.5M
🎧 استاد میرباقری | فایل صوتی برنامه سمت خدا، ۱۴۰۰/۱/۹
⚡️ تعریف و آثار و چگونگیِ اضطرار به وجود خداوند متعال و حضرات معصومین (علیهم السلام)
📺 http://www.telewebion.com/episode/۲۵۴۳۳۸۰
☑️ @mirbaqeri_ir
26.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ وادیِ بی امام، وادیِ حیرت است، ولو همۀ عُمرت را به عبادت بگذرانی.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
عَنْ عَبْدِ السَّلَامِ بْنِ صَالِحٍ الْهَرَوِیِّ قَالَ دَخَلْتُ عَلَى أَبِی الْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا ع فِی آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ لِی یَا أَبَا الصَّلْتِ إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَكْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَكْ فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ تَقْصِیرَكَ فِیمَا مَضَى مِنْهُ وَ عَلَیْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا یَعْنِیكَ وَ تَرْكِ مَا لَا یَعْنِیكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ وَ تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِیُقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ إِلَیْكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِی عُنُقِكَ إِلَّا أَدَّیْتَهَا وَ لَا فِی قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ وَ اتَّقِ اللَّهَ وَ تَوَكَّلْ عَلَیْهِ فِی سِرِّ أَمْرِكَ وَ عَلَانِیَتِكَ وَ مَنْ یَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَیْءٍ قَدْراً وَ أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِیمَا بَقِیَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى یُعْتِقُ فِی هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ النَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَان. (منبع: عیون اخبار الرضا، ج2، ص 51)
💥 اشتغالاتِ دنیایِ امروز، ما را از فرصتِ باقیماندهٔ ماه شعبان غافل نکند.
🔹 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«سعی كنيم در مابقیِ ماه شعبان تدارك كنيم كوتاهیای كه در گذشته ما بوده است.
كسی نمیتواند بگويد ما حق این ماه را ادا كرديم. اگر كوتاهی كردهايم، اولين قدم در رشد، اعتراف به كوتاهی است. کسی كه احساس نمیكند در بندگی خدا كوتاهی كرده، رشد نمیكند!
مرحوم صدوق از عيون اخبارالرضا(ع) نقل كردهاند که اباصلت در آخرين جمعه ماه شعبان بر امام رضا(ع) وارد شدند. حضرت فرمودند: اباصلت! اكثر شعبان گذشت، اين آخرين جمعه ماه شعبان است: «فتدارك فيما بقی منه تقصيرك و عليك بالإقبال على ما يعنيك و ترك ما لا يعنيك»...
باید سعی كنیم آنچه را که به درد نمیخورد، در مابقی اين ماه كنار بگذاريم. خوردنها، خوابيدنها، نگاهكردنها و اشتغالات متنوعی كه دنيای امروز بر ما فراهم میكند. البته حقیر مخالف ورزش و تفريح نيستم، اما مخالف هستم كه ورزش به لهو و لعب تبديل شود؛ يعنی اشتغالاتی بر ما بيايد كه اصلاً نفهميم در فضای ما چه میگذرد. بهسرعت فرصتها بروند و ما غفلت كنيم.»
☑️ @mirbaqeri_ir
💠 دعا برای فرج امام زمان و دفع بلا
🔹 سخنران: استاد میرباقری
🔹 با نوای حاجحیدر خمسه
🔹 مکان: مسجد مقدس جمکران
🔹 زمان: سهشنبه، ۲۴ فروردین ۱۴۰۰، ساعت ۲۰:۳۰
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 این یک قاعده کلی است، اگر شب جمعه از دست رفت سحر جمعه را از دست ندهیم، اگر سحر رفت روز جمعه را از دست ندهیم و اگر روز جمعه از دست رفت غروب جمعه را از دست ندهیم. نسبت به #ماه_شعبان هم همینطور است. اگر ماه رجب و یا ماه شعبان از دست رفت، این روزهای پایانی را مغتنم بشماریم.
💥 اگر انسان واقعاً برای ماه رمضان جدی است باید سبکبال بشود. اینکه اولیاء خدا طول سال و یا لااقل ماه رجب و شعبان را ریاضت میکشیدند برای همین بوده است.
اگر کسی ماه شعبان و رمضان را استفاده کرد که نعم المطلوب. ولی اگر تا الان نتوانسته، این مابقی ماه شعبان را از دست ندهد و تهیأ پیدا کند و بعد مراقب باشد که ماه رمضان از دست نرود.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«کار شیطان ایجاد غفلت از فرصتها است و برای انسان فرصتسوزی میکند و این فرصتسوزی هم گاهی بهنحوی است که یک فرصتهایی را از انسان میگیرد، فرض کنید انسان سحر شب جمعه را از دست داد، شیطان وسوسه میکند و به جای اینکه انسان برخیزد و با نماز اول صبح جبران این نافله شب را کند، انسان را غافل می کند به طوری که احساس خستگی میکند و احساس میکند که دیگر حالا نماز صبح هم اول وقت نخواند. این غفلتهایی که در انسان ایجاد میکند که یک فضیلت بزرگ را میگیرد و بعد آرامآرام یک نوع افسردگی در انسان ایجاد میکند و توفیق عبادتهای دیگر را هم میگیرد.
این بهعکس آن چیزی است که به ما فرمودهاند؛ فرمودهاند اگر فرصتی را از دست دادی بلافاصله تدارک کن و اگر نماز شبت را نخواندی قضا کن، اگر نماز صبح اول وقت از دستت رفت فضیلت وقت را از دست نده. این یک قاعده کلی است، اگر شب جمعه از دست رفت سحر جمعه را از دست ندهیم، اگر سحر رفت روز جمعه را از دست ندهیم و اگر روز جمعه از دست رفت غروب جمعه را از دست ندهیم. نسبت به ماه شعبان هم همینطور است. اگر ماه رجب و یا ماه شعبان از دست رفت، این دو سه روز را مغتنم بشماریم.
این همان مضمون حدیث نورانی است که امام رضا (علیه السلام) به اباصلت در آخرین جمعه ماه شعبان فرمودند که خودت را برای ماه رمضان مهیا کن و کارهای غیرجدی را کنار بگذار و مشغول به کثرت تلاوت قرآن باش و زیاد قرآن بخوان و دعا و استغفار و توبه کن که خالص بشوی، یعنی همه غفلتها از بین برود تا برای ماه رمضان حضور پیدا کنی و اگر امانتی نزد تو است پرداخت کن که وقتی وارد ماه رمضان میشوی هیچ باری روی دوش تو نباشد. چون خیلی وقتها انسان میخواهد به سمت خدا برود و همه چیز آماده است ولی یک باری روی دوش انسان است که نمیگذارد انسان حرکت کند. اگر انسان واقعا برای ماه رمضان جدی است باید سبکبال بشود. این که اولیاء خدا طول سال و یا لااقل ماه رجب و شعبان را ریاضت میکشیدند برای همین بوده است.
حالا اگر کسی ماه شعبان و رمضان را استفاده کرد که نعم المطلوب. ولی اگر تا الان نتوانسته، این مابقی ماه شعبان را از دست ندهد و تهیأ پیدا کند و بعد مراقب باشد که ماه رمضان از دست نرود.
یکی از غفلتهایی که شیطان برای ما ایجاد میکند این است که در دستگاه محاسباتی ما تصرف میکند و نمیگذارد که درست محاسبه کنیم و هر چیزی را سر جای خودش و بهاندازه خودش بزرگ ببینیم. خبر را بزرگ و کوچک میکند و ما را با حادثههای کوچک مشغول میکند و از حادثههای بزرگ غافلمان میکند و درنتیجه حادثههای بزرگ مخفی میشوند.»
☑️ @mirbaqeri_ir
رزق قرآن در ماه رمضان .mp3
21.89M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی در آستانه ماه مبارک رمضان، ۱۴۰۰/۱/۲۴
⚡️ بالاترین رزق در ماه مبارک رمضان، رزق قرآن است.
⚡️ توصیههایی برای بهرهگیری از فرصتهای ماه مبارک رمضان
☑️ @mirbaqeri_ir
مناجات ابوحمزهٔ ثُمالی .mp3
13.53M
🎧 استاد میرباقری | قرائتِ کاملِ دعای ابوحمزهٔ ثمالی
💥 در ۳۰ شبِ ماه رمضان، ۳۰ دور «دعای ابوحمزه» را بخوانید تا به فضاهای جدید و عَوالِم جدید ورود کنید.
💠 استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«سی شب ماه رمضان، سحرها بلند شوید و ابوحمزه بخوانید. اگر کسی سیشب ابوحمزه خواند و سر این سفره نشست، کمکم فضاهای جدیدی به رویش باز میشود؛ کمکم با عوالم دیگری رفیق میشود؛ میفهمد چه نیازهایی وجود دارد و چه وسعتی در این عالم هست و چه سیرهایی برای انسان میتواند وجود داشته باشد؛ میفهمد چه خطراتی او را تهدید میکند و چه عیوبی در او هست که از آنها غافل بوده است.
موانع انسان، عیوب انسان، رحمتهای خدا، وسعت عوالم، وسعت اضطرارها و مسیر طولانیِ پیش روی ما، در دعاهای سحر ماه رمضان [مثل دعای ابوحمزه] وجود دارد.
اگر کسی سی شب آمد و گریه کرد، کمکم شب سیام، کمی طعم ابوحمزه با ذائقهاش آشنا میشود؛ کمکم حال دعا به او دست میدهد.
☑ @mirbaqeri_ir
💥 ماه رمضان، بهترین فرصت برای دعا کردن است. ماه رمضان بسترِ قبولیِ عمل و اجابتِ دعاست.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«بهترین فرصت برای دعا ماه رمضان است. فرمودهاند: در ماه رمضان چهار خاصیت هست:
اول اینکه نَفَستان تسبیح است. یعنی نفس میکشید و ثواب تسبیح خداوند را میبَرید. این خیلی عجیب است و من فقط این را در باب نفس غصهدار بر سیدالشهداء دیدم: «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِيح».
دوم اینکه خواب روزهدار عبادت است. این خیلی خوب است که آدم می خوابد و ثواب میبرد. فضای ماه رمضان بیتالنور است و کسانی که وارد بیتالنور حضرت و خانه نبیاکرم(ص) و اهلبیت(ع) میشوند، خوابشان هم عبادت است. «لا تُلْهِيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ». ماه رمضان یک فضایی از آن بیتالنور است که خوابتان در آن، عبادت و ذکر است.
سوم این که دعایتان در ماه رمضان مستجاب است.
چهارم هم اینکه عملتان مقبول است.
این چهار خصوصیت خیلی عجیب است، در واقع ماه رمضان بستر قبولی عمل و اجابت دعاست. لذا بهترین فرصت ماه رمضان در #سحر ماه و #شب_جمعه است که از خدای متعال بخواهیم. این اوقات وقت خوابیدن نیست. وقت خواب زیاد است! یک استاد عزیزی میفرمود پدر بزرگوار من میآمد مادرم را برای نماز شب بیدار می کرد و میگفت بلند شو، [بعداً] آنقدر بخوابیم که کسی سراغمان نیاید! الآن وقت بیداری و عبادت است.
ما باید فراغتی برای خودمان ایجاد کنیم و انشاءالله از فرصتهای این ماه رمضان استفاده کنیم و جوری بشود که وقتی این ماه تمام میشود دلمان همیشه در این ماه بماند.»
☑️ @mirbaqeri_ir
فضای ماه رمضان .mp3
5.17M
🎧 استاد میرباقری | فضای ماه مبارک رمضان
⚡️ فضای ماه رمضان فضایی است که عملتان در آن، مقبول است. فضای این ماه مثل محیط ولایت است؛ اگر عملی در محیط ولایت امیرالمومنین(ع) واقع شد، خدای متعال در این فضا عمل را قبول می کند، ولی بیرون از این فضا، خداوند عمل را قبول نمیکند.
☑️ @mirbaqeri_ir
سخنرانی.mp3
31.43M
🎧 استاد میرباقری | سخنرانی شب یازدهم ماه مبارک رمضان ۱۴۰۰، در حسینه آیتالله حقشناس(ره)
☑️ @mirbaqeri_ir