📢 با سلام و عرض تسلیت بهمناسبت ایام عزای حسینی.
دوستانِ زیادی بابت کیفیت صوتها گلایه کردند. صوتهای باکیفیت را، با کمی تأخیر، از کانال هیئت ثارالله قم و کانال حرم مطهر حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) دانلود و تقدیم میکنیم.
🔻پنج دستورِ امام رضا(ع) برای سیروسلوک عاشورایی
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«روايتی از امام رضا(ع) هست که در روز اول محرم به ابنشَبيب فرمودند: روزه گرفتهای؟ امروز روزی است که زکريا روزه گرفت و خدا يحيی را به او عطا کرد. اگر میخواهيد حاجتروا شويد، امروز را روزه بگيريد. فرمودند: محرم ماهی است که اهل جاهليت حرمتش را نگه میداشتند، اما اين امت نه حرمت محرم را نگه داشتند، نه حرمت نبی اکرم(ص) را؛ ذريهاش سيدالشهدا(ع) را به شهادت رساندند، زنانش را به اسارت بردند، کاروانش را غارت کردند. خدای متعال هرگز اينان را نيامرزد. ابنشبيب! اگر میخواهس بر کسی گريه کنی، فقط بر امام حسين(ع) گريه کن، «فانه ذبح کما يذبح الکبش»، هیجده نفر از جوانانی که شبيه نداشتند، در کنارش به شهادت رسيدند. آسمانها و زمينها بر شهادتش گريه کردند، چهار هزار ملک برای نصرت حضرت آمدند، ولی زمانی رسيدند که کار تمام شده بود، آنها غبارآلود و اندوهگين ماندند تا در کنار حضرت حجت(عج) خونخواهی کنند و شعارشان «يالثارات الحسين» است. پدرم از جدم امام سجاد(ع) حکايت کردند که وقتی سيدالشهدا(ع) به شهادت رسيدند، آسمان خون گريه کرد.
در ادامه، حضرت پنج دستور فرمودند که هميشگی است، اما موطنش محرم است:
◀️فرمودند: فرزند شبيب! اگر بر سيدالشهدا(ع) گريه کردی تا اشکت بر گونهات جاري شد، خدا هر گناهی که کردی ـ کم يا زياد، صغير يا کبير ـ را میبخشد.
(اين روايات مثل آيات توبه است. آيات توبه در مؤمن غرور ايجاد نمیکند، بلکه به مؤمن بشارت میدهد که مأيوس از رحمت خدا نشود. اين روايات هم، مؤمن را جسور بر گناه نمیکند.)
◀️بعد دستور دوم را فرمودند که اگر میخواهی خدا را ملاقات کنی در حالی که گناهی نداشته باشی، سيدالشهدا(ع) را از نزديک و شايد هم از دور زيارت کن. اين دو دستور، يعنی انسان هر وقت احساس کرد سنگين شده و آلوده شده و نمیتواند عبادت کند، بايد خودش را با گريه يا زيارت، بدون تأخير به سيدالشهدا(ع) که سرچشمه طهارت است، برساند.
◀️بعد فرمودند: اگر خوشحال ميشوی در غرفههايی از بهشت ساکن شوی که در جوار نبی اکرم(ص) باشی، لعن قاتلين سيدالشهدا(ع) را ترک نکن.
◀️در ادامه نيز دستور چهارم را که خيلی عجيب است، فرمودند: اگر میخواهی از ثوابی مثل ثواب شهدا کربلا بهرهمند شوی، هر وقت سيدالشهدا را ياد کردی، عرض حاجت به ايشان کن و بگو «يا ليتني کنت معهم فأفوز فوزا عظيما»؛ ای کاش من هم در کربلا با شهدای تو بودم و به فوز خون دادن پيشِ روی تو میرسيدم.
(اگر هميشه از امام(ع) چنين طلبی داشته باشی، به آن ثواب میرسی. خدای متعال نيتش را به تو میدهد، وفور نيت کارَت را درست میکند.)
◀️در مورد پنجمين دستور نيز فرمودند: اگر دوست داری در بهشت در درجات ما باشی، غصه و شادیات را از ما جدا نکن. آنجا که ما خوشحاليم، خوشحال باش و آنجا که ما غصه داريم غصهدار باش.
(البته واضح است که هيچکس به مقام امام نمیرسد، مقصود اين است که اگر میخواهيد بين ما و شما در بهشت حائل نباشد، اينگونه باش. ممکن است کسی در بهشت باشد ولی هفتصد سال يک بار هم سيدالشهدا(ع) را نبيند.
حضرت در انتهای اين روايت فرمودند تلاش کن خودت را به ولايت ما برسانی. اگر کسی سنگی را دوست داشته باشد، خدای متعال او را با آن سنگ محشور میکند. محبت، خودش همراهی است. سعی کن به ولايت ما که سرچشمهاش محبت ما است برسی.»
☑️ @mirbaqeri
d10c4b445e3ef4a7ed300d0dbdaaf255dae109f3.mp3
18.74M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانی در شب سوم محرم ۹۷/ هیئت ثارالله
▪️سخنرانیهای اول، دوم، سوم محرم در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها)، با عنوان مقامات ائمه اطهار(علیهم السلام) در قرآن کریم ⬇️⬇️
🔻سلوک با بلای عاشورا بهمنزله «لیلة القدر» است.
✔️ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«دو نوع سیروسلوک، پيشبينی و پيشنهاد شده است: راه اول، راهی است كه بزرگان علمای اخلاق و برخی ارباب معرفت بيان فرمودهاند؛ اين راه از عزم شروع میشود و به توبه، محاسبه، مراقبه، اعتدال و ذكر میرسد.
👈راه دوم، سلوك با شفاعت اوليای خدا و بلای آنها بهویژه بلای عظیم عاشورا است. اگر راه اول را همچون عبادت ايام عادی سال فرض کنيم، راه دومْ بهمنزله شب قدر است که كوتاهتر، پربارتر و پربركتتر است». (کتاب ضیافت بلا، ص ۱۱)
☑️ @mirbaqeri
🔻 بلای عاشورا موتور محرک تاریخ به سمت ولایت الهیه است.
✔️ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
◾️«بلای عاشورا هزینه پیروزی جبهه تاریخی حق بر جبهه تاریخی باطل است. بلای اولیای الهی، موتور محرک تاریخ بهسمت ولایت الهیه است».
◾️«تمام حقائق از گودی قتلگاه تجلی میکند و هر کسی که بخواهد رشد کند بايد به گودی قتلگاه برود و از آنجا رشد کند. حتی ابراهيم خليل، آنهم در آخرين مراحل سير، به گودی قتلگاه برده میشود.»
☑️ @mirbaqeri
13970622 sar j4.mp3
7.87M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانی در شب چهارم محرم ۹۷/ هیئت ثارالله
13970623 sar j5.mp3
10.15M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانی در شب پنجم محرم ۹۷/ هیئت ثارالله
▪️سخنرانیهای چهارم و پنجم محرم در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) ⬇️⬇️
13970624 sar j6.mp3
9.82M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانی در شب ششم محرم ۹۷/ هیئت ثارالله
🔈 پخش زنده هیئت ثارالله
با سخنرانی آیتالله میرباقری
https://www.aparat.com/sarallahqom
13970625 sar j7.mp3
8.8M
🔊 استاد میرباقری | سخنرانی در شب هفتم محرم ۹۷/ هیئت ثارالله
🔻ماه محرم وقتِ محاسبه است.
✔️ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«وقتی ماه محرم شروع میشود، ما باید احساس کنیم که الآن، سال ۶۱ هجری است و سیدالشهدا(ع) با کاروان خودشان در راه کربلا و در نزدیکی کربلا هستند... یک منزل با کربلا فاصله دارند... . ما باید محاسبه کنیم و ببینیم که کجا هستیم؟ جزو کدام دسته هستیم؟ آیا از قبل، مُهیّا و آماده بودیم و با اولین اقدام سیدالشهدا(ع) حرکت کردیم؟ یا جزو آنهایی که اهل تأخیر و تَسْویف هستیم و تعلقاتمان ما را از ولیّ خدا جدا میکند و یک گوشهای را انتخاب میکنیم؟ حلول محرم، وقت این محاسبههاست».
☑️ @mirbaqeri
🔻با بهانههایی مثل «زن و فرزندم در خطرند»، «اموالم را غارت میکنند»، «به بچههايم نگفتهام که برنمیگردم»، نمیتوان ولیّ الله را تنها گذاشت
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
"آنهايی که با یاری امام آمدند و خونشان را پيشِروی امام حسين(ع) دادند، هيچ عذری آنها را از امام جدا نکرد. اين يک قاعده کلی است: هر عذری که ما را از اماممان جدا کند، عذر نپذيرفتنی است! مثلاً «زن و فرزندم در خطرند»، «اموالم را غارت میکنند»، «به بچههايم نگفتهام که برنمیگردم» و هزار عذر ديگر.
اگر حضرت عزرائيل در کوچه به سراغ شما بيايد اجازه میدهد که شما با خانوادهتان خداحافظی کنيد؟ پس انسان بايد مهيا بشود و همه اينها را برای خودش حل کرده باشد.
اگر همين الان حضرت گفتند که ديگر به خانه برنگرد، آيا حاضر هستی؟ آیا حاضری مثل حبيببنمظاهر و مسلمبنعوسجه باشی که از وسط راه به کربلا رفتند که اگر به خانه میرفتند، ممکن بود دشمن مانعشان شود!"
☑️ @mirbaqeri