در محضر آیتالله میرباقری
💥 نبی اکرم(ص) به گونهاي عمل كردند كه گاهي برخی منافقین باورشان شد كه حضرت فردي ساده هستند و نعوذ با
💥 «تدبير امام نور» غالب است بر «کِيد امام نار»
💥 ولیّ حق، با شرحصدر، به منافقين ميدان ميدهد و فعاليت آنها را در مسير رسالت خودش منحل ميکند.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
🔹غيرممکن است که امام حق در يکي از حوزههاي حيات بشري، از امام باطل شکست بخورد. اگرچه کِيد دشمن از لحاظ کثرت، فراوان و از لحاظ گستردگي، وسيع است، اما «کيد و دورانديشي ائمه باطل» با «تدبير و کياست ائمه معصومين عليهم السلام» به هيچ وجه قابلمقايسه نيست.
🔹 تشبيه زيبايي نيست، اما همانگونه که دستگاههاي اطلاعاتي بزرگ دنيا، يک عمليات اطلاعاتي را به نحوي ميچينند که برآيند فعاليت گروههاي مورد مطالعه به نفع آنها تمام شود، و با فريب دادن گروههاي خُرد، اطلاعات مورد نيازشان را از طريق فعاليت همين گروهها تامين ميکنند، در فرايند ارتقاي فهم و رشد وجداني بشر نيز اين مطلب به نحو ديگري صدق ميکند.
معناي آيه «وَ مَكَرُوا وَ مَكَرَ اللَّهُ وَ اللَّهُ خَيْرُ الْماكِرين» اين است که حزب شيطان گمان ميکند که در دستگاه الهي عددي است و کار خودش را با دست خداي متعال جلو ميبرد! اما ماجرا بر عکس است؛ و خداوند متعال آنها را در نقشه خودش به بازي ميگيرد.
🔹 آن شرح صدر بينظير نبي اکرم (صلي الله عليه وآله) است که با کياست خودشان، به منافقين ميدان ميدهند و فعاليت آنها را در مسير رسالت خودشان منحل ميکنند. اگر ما هم به اين فعاليتها از منظر تاريخي بنگريم، خواهيم ديد که چگونه همه شيطنتهاي منافقان، به نفع جريان اسلام و رسالت رسول الهي تمام شده است.»
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 منظور از «وَيلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ»، دستگاه کفار و دستگاه منافقین هستند که «ولیّ خدا» و دینداران را مسخره و تحقیر میکنند.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«روايت، آیۀ «وَيلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ» را معنا ميکند؛ میفرماید «الَّذِينَ هَمَزُوا آلَمُحَمَّدٍ حَقَّهُمْ وَ لَمَزُوهُمْ»؛ یعنی کساني که آلُ الله را همز و لمز ميکنند، اميرالمومنين(ع) را همز و لمز ميکنند، دين خدا را همز و لمز ميکنند.
چنانچه الان در دنيا ميبينيد که دین را همز و لمز میکنند و مؤمنین را تحقیر میکنند.
نباید انسان اينها را رها کند و بگويد اين همز و لمز صرفاً به این معناست که مثلاً مواظب باشيد يک موقع پشت سر يک مومني با رفتارتان او را تحقير نکنيد، يا يک حرفی نزنید که به او توهين شود. البته نميگويم این معنا را حذف کنيم، این معنا هم مصداق همز و لمز است؛ ولي اين سختگيريای که در قرآن فرموده «وَيلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ الَّذي جَمَعَ مالاً وَ عَدَّدَهُ»، همين دستگاه کفر و دستگاه نفاق است.
يعنی اين همزولمزکننده، امکاناتي را در عالم فراهم کرده و با تکيه به اين امکانات، خيال ميکند جاودان ميماند و لذا نقشه هميشگي ميکشد و شروع به همز و لمز کردن جبهه حق ميکند.
در این آیه، همز و لمز بنياميه، محل بحث است که همز و لمز نسبت به اميرالمومنين(ع) طراحي ميکنند و کاري ميکنند که به قول ابنابيالحديد در هفتاد هزار منبر، خطبا وجود مقدس اميرالمومنين (عليه السلام) را لعن ميکنند. (لعنت الله عليهم اجمعين). اين همز و لمز، مقصود است؛ گرچه همز و لمزهاي جزئي هم مصداق هستند و آنها را نبايد خارج کرد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
در محضر آیتالله میرباقری
💥 آیتالله مصباح یزدی: تجربه ما بعد از یک عمر طولانی آن است که انسان باید یک چهارچوبی را برای معاشرت با دیگران معین کرده و خطوط قرمزی را مشخص کند تا از مرزها تجاوز نکند، اما در درون این محدوده باید انعطاف داشت و راهی جز این نیست.
🔴 آیت الله مصباح یزدی در دیدار حجتالاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میرباقری، ۱۳۹۸/۱۱/۶ (#بخش_اول):
🔹 چیزی که میتواند مایه امید ما باشد این است که خدا یک سرمایه رایگانی به ما داده است و آن هم #محبت پیغمبر اکرم (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) و همه کسانی است که از این خاندان بهرهای دارند.
🔹 ما خرجی برای کسب این محبت نکردهایم، بلکه خدا مجانی به ما داده است، اما بیخود نیست، این برای روزی است که از آن استفاده کنیم. و الا چیزهای دیگر خیلی قابل #اعتماد نیست.
🔹 در تجربه هشتاد و چند سالهمان به این نتیجه رسیدهایم اگر آدم توقع داشته باشد که تنها با افراد همفکر و موافق و مورد پسند و بینقص #معاشرت کند، دایره معاشرتش محدود میشود به تعداد معصومین علیهم السلام. چرا که علیرغم عیبهایی که خودمان مبتلا به آنها هستیم، کم کسی پیدا میشود که نقطه ضعفی نداشته باشد و اگر بخواهیم خودمان را محدود کنیم ناچار مجبور میشویم #انزوا یی اختیار کنیم و در کوه و بیابان زندگی کنیم. از آن طرف اگر آدمی بخواهد با هر انسانی بدون هیچ گونه محدودیت معاشرت کند، این هم معلوم است که کار آدمی را به کجا میکشاند.
🔹 سؤالی مطرح میشود که با عبارات قرآن کریم و روایات اهل بیت (صلوات الله علیهم اجمعین) در توصیه به #وحدت و جلوگیری از #تفرقه چه باید کرد؟ اگر فقط وحدت با آن کسانی است که صددرصد خالص هستند، خیلی خیلی کم پیدا میشود و همیشه اینگونه بوده است. پس با چه کسی وحدت و #همدلی داشته باشیم؟ اگر نخواهیم وحدت داشته باشیم مبتلا به نهی این آیه شریفه میشویم که فرمود: «وَ لَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ تَفَرَّقُوا ...» (آل عمران/۱۰۵)
🔹 تجربه ما بعد از یک عمر طولانی آن است که آدمی باید یک چهارچوبی را برای معاشرت با دیگران معین کرده و خطوط قرمزی را مشخص کند تا از مرزها تجاوز نکند، اما در درون این محدوده باید #انعطاف داشت و راهی جز این نیست.
🔹 اگر نخواهیم آزاد آزاد معاشرت کنیم و از آن طرف به #انزوا کشیده نشویم راهی جز این نیست.
🔹 انسان که باید در حوزهای، با افرادی خاص و در چهارچوبی خاص #معاشرت کند، در یک فضا و محیط دیگری باید در یک چهارچوب وسیعتری معاشرت کند.
🔹 این بستگی به تشخیص #انسان دارد که مخاطبش در چه چهارچوب و موضوعی قرار میگیرد و چگونه باید با او برخورد کرد.
🔹 اما این بخش تئوری مسئله است، اما برای اجرای آن و تشخیص درست نوع رفتارها راهی بهتر از #توسل نیست. ما ندیدهایم هیچ عامل دیگری به این اندازه اثر کند. برای اجرای صحیح چهارچوبهای معاشرتی باید خدمت #حضرت_معصومه سلام الله علیها گدایی کرد.
🔹 بر اساس برخی روایات سه نفر تا دوازده نفر در طول تربیت پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله نمره خوبی آوردند و ما بقی با اختلاف مراتب لغزشهایی داشتهاند. در زمانه خودمان هم کسانی که امیدها به آنها داشتیم لغزشهایی داشتند.
🔹 حرکت امام(ره) شبیه #اعجاز بود، چه از لحاظ منش و رفتار امام و چه از لحاظ انتخابها و کارهایی که انجام میداد. بعدها معلوم شد رفتارهای امام چه جهات حسنی داشته است و همه اینها هم به تأیید الهی بود و الا اینگونه رفتارها با فکرهای ساده ما قابل تشخیص نیست.
🔹 اما با این وجود و با وجود آن برکاتی که دوست و دشمن در تمام عالم متوجه آن شدند، در عین حال نزدیکانشان چقدر اختلاف سلیقه داشتند و چه اشتباهاتی مرتکب شدند.
🔹 #امام هم خیلی از آنها را میفهمید و میدانست و خیلی از آنها را هم به روی این افراد نمیآورد. اگر میخواست به روی آنها بیاورد باید رها میکرد و میرفت، آنوقت با چه کسی کار میکرد؟ @mesbahyazdi_ir
☑️ @mirbaqeri_ir
🔹 اقامه تولی و تبری تاریخی برای جدا شدن و تمحیص مؤمنین از جریان باطل
https://b2n.ir/676026
روضه فاطمیه، ۸۷.۲.۳۰ .mp3
9.75M
🎧 استاد میرباقری | روضه ایام فاطمیه
☑️ @mirbaqeri_ir
📣 #اطلاعیه ◀️ پویش مطالعاتی #مشکات_ولاء
💠 به مناسبت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها هیأت میثاق با شهدا برگزار مینماید.
💠 برای شرکت در مسابقه از لینک sadidisu.ir/meshkat استفاده نمایید.
📆 زمان:
از ۱۸ دی ماه تا ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۸ به مدت یک ماه
❓کسب اطلاعات بیشتر:
۰۲۱-۶۶۹۷۸۷۰۱
۰۲۱-۶۶۴۸۵۸۵۰
🔸جوایز:
◀️ ۶ کمک هزینه سفر به مشهد مقدس
◀️ تخفیف ۴۰ درصدی خرید از سایت sadidisu.ir برای تمامی افرادی که به سوالات پاسخ صحیح دهند.
#فاطمیه۹۸
▪️▪️▪️
🌐 http://misaq.info
☑️ @misaq_ba_shohada
مدرسه آزاد فرهنگستان علوم اسلامی برگزار میکند:
دوره آموزشی_مطالعاتی #طرحفکری
جهت ثبتنام و شرکت در دوره مشخصات خود شامل: ۱. نام و نام خانوادگی، ۲. سطح تحصیلات و ۳. شماره تلفن خود را به آدرس زیر در ایتا یا بله ارسال نمایید:
🆔 @tarh_fekri
.
⭐️⭐️⭐️
#مدرسهآزادفرهنگستانعلوماسلامی
@farhangestan_edu
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 روایت سوزناک شهید حاج قاسم سلیمانی از امدادها و مادریهای حضرت زهرا(س)، در سختیها و اضطرارهای جبههها:
وقتی شما مادرها نبودید و بچههایتان در خون دستوپا میزدند، حضرت زهرا (س) را میدیدم... .
@mirbaqeri_ir
⚡️دامنه اقدامات حضرت زهرا(س) در قرآن و روایات بیان شده است.
◾️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«در تبیین حوادث بزرگ، هر طایفهای با درک خود، حادثه را تببین کردهاند؛ ولی وقتی تمام تحلیلها را کنار ادبیات وحی قرار دهیم همه، رنگ میبازند.
نسبت به فاجعۀ پیشآمده در صدر اسلام نیز همین گونه است. اینکه چه شد که وجود مقدس حضرت زهرا(س) با تمام وجود، برای دفع این انحراف به میدان آمدند، چه کردند و دامنه اقدامشان چه بود و اين اقدامات، چه نتایجی داشت، تنها ادبیات قرآن و روایات است که میتواند مرجع فهم این وقایع باشد و تنها آن نگاه و دید نافذ است که می تواند ابعاد این حادثه را نشان دهد».
☑️ @mirbaqeri_ir