#میرحامدحسین
💠 شب مبعث، میهمان پیامبر شدم...
🌀 نویسندۀ خطاکار و گناهکار این حروف که بر ریسمان آل پاک رسول چنگ انداخته، حامد حسین فرزند محمد قلی _خداوند بر او و پدرش ببخشاید_ میگوید:
🔰 در شبی فرخنده و گوارنده و خجسته که طالع من در آن شب در کمال خوشبختی، شرافت و کرامت بود، در خواب دیدم که #رسول_خدا (درود خداوند بر او و خاندانش) به خانۀ من وارد شد و مرا به #زیارت خود شرافت بخشید؛ پس هنگامی که به دیدار آن حضرت نائل شدم و برای نزدیکی به جسم شریفش گام برداشتم، صدا به گریه و فریاد بلند نمودم و از شدت خوشحالی و شادمانی شروع به گریه کردم. و گویا آن شب، شب پنج شنبه ۲۷ ماه #رجب سال ۱۲۶۷هجری بود.
_________________________
✍️ یقول کاتب الحروف، العاصي المُذْنِب، المتمسّك بحبل آل الرسول الأطهار، حامد حسین بن محمّد قلي _عفا الله عنهما_: إنّي رأیت في المنام، في لیلة مبارکة مریئة سعیدة، کان طالعي فیها في کمال السعادة والشرف والکرامة، أنّ رسول الله _صلّی الله علیه وآله_ قدم في داري وشرّفني بزیارتي، فلمّا فُزتُ بزیارته وخَطَیتُ بالقرب بجسده الشریف، أعلنت بالبکاء والنَّحیب، وطفقت أعول من شدّة الفرح والسرور. ولعّل اللیلة المذکورة هي لیلة الخمیس السابعة والعشرون من الشهر رجب سنة 1267 هجري.
🆔 @mirhamedhosein
🔰 بزرگداشت مجدد الشریعه حضرت غفران مآب رحمهالله
🔸ماه رجب علاوه بر این که دربردارنده مناسبتها و اعیاد مهمی برای مسلمانان و به خصوص شیعیان است، اما برای شیعیان هند دارای خصوصیتی مضاعف است؛ چرا که در ۱۳ و ۲۷ این ماه، مرحوم آیت الله العظمی غفران مآب رحمه الله با اقامه اولین نماز جماعت و به دنبال آن اولین نماز جمعه شیعیان امامیه هندوستان، برای ایشان هویت اجتماعی مستقلی ایجاد نمود.
🔹به همین مناسبت و همزمان با حضور دبیر علمی کنگره در شهر لکهنو، نشستی علمی در تجلیل از شخصیت مرحوم علامه آیت الله غفرآن مآب رحمه الله ترتیب داده شده که اطلاعیه آن به شرح زیر است.
👈🏻 گزارش این نشست در اولین فرصت از همین طریق منتشر خواهد شدـ
🆔 @mirhamedhosein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | #سفرنامه
🔰 با پیگیریهای دبیرخانه کنگره صورت گرفت
✔️ حفظ میراث مادی و معنوی #شیعه در کتابخانه ناصریه لکهنو
✔️ تهیه آخرین و دقیقترين فهرست از آثار خطی، چاپی و دستنوشتههای موجود در #کتابخانه_ناصریه لکهنو
🎤 حجتالاسلام و المسلمین اسفندیاری، دبیر علمی #کنگره_بینالمللی_بزرگداشت_علامه_میرحامدحسین
🌐https://www.aparat.com/v/qrhWT
🆔@mirhamedhosein
#گزارش #سفرنامه
📸 گزارش تصویری نشست بزرگداشت مجددالشریعه، حضرت آیت الله سیددلدار علی نقوی غفران مآب رحمهالله که ۳۰ بهمنماه با حضور حجتالاسلام و المسلمین اسفندیاری، دبیر علمی کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه #میرحامدحسین رحمهالله در شهر #لکهنو برگزار شد.
🆔@mirhamedhosein
#عکس_نوشت #میرحامدحسین #عبقات_الانوار
❇️ بزرگترین حجت مذهب...
امام خمینی (ره):
👈 بر علمای #شیعه بالخصوص و دیگر طبقات لازم است تا نگذارند این کتاب (عبقاتالاَنوار) که بزرگترین حجت مذهب است، از بین برود.
📚 کشفالاسرار، صفحه ۱۴۱
🆔@mirhamedhosein
#اخبار_کنگره #میرحامدحسین
در نشست شورای دبیرخانه کنگره بررسی شد:
✅ برنامهریزی و زمانبندی اقدامات دبیرخانه جهت برگزاری کنگره در سال آینده
⬅️ به گزارش دبیرخانه #کنگره_بینالمللی_بزرگداشت_علامه_میرحامدحسین، در این نشست که عصر دوشنبه، اول اسفندماه برگزار شد، حاضران به بررسی شرایط موجود و اهداف برنامهریزی شده برای برگزاری کنگره پرداختند.
🔘 در این نشست که با حضور حجتالاسلام و المسلمین دکتر سبحانی، ریاست محترم کنگره، حجتالاسلام و المسلمین مهدویپور، نماینده مقام معظم رهبری در هند و حجتالاسلام و المسلمین مختاری، رئیس محترم مؤسسه کتابشناسی #شیعه و دیگر اعضا برگزار شد، ابتدا فرصتهای پیشرو در پیگیری اهداف کنگره در #ایران و #هندوستان مورد بررسی قرارگرفت و در این خصوص تصمیمات لازم اخذ گردید.
🔍 بررسی روند احیای آثار مربوط به کنگره و همچنین تألیف آثار مورد نظر برای کنگره از دیگر محورهای بحث در این جلسه بود. در این خصوص آخرین وضعیت #پژوهش و آمادهسازی آثار بررسی شده و زمانبندی چاپ آثار و روند معرفی آنها به ویژه در هندوستان انجام گردید.
🔸 تعیین زمان برگزاری کنگره در هندوستان و برنامهریزی برای انجام سفرهای مرتبط از دیگر مصوبات این جلسه بود.
🆔@mirhamedhosein
#یادداشت #میرحامدحسین
❓ میرحامد حسین کیست؟
✨ نگاهی بر زندگانی علامه میرحامد حسین رحمةالله علیه
🔸 تبیین ابعاد شخصیّتی و جایگاه علمی مرحوم علّامه میرحامد حسین و آثار علمی ارزشمند ایشان، برای آشنایی نسل علاقهمند به درسآموزی و تجربهاندوزی جهت نیل به قلههای موفقیت و سربلندی، همچون نقشه راهی است که سرعت صعودی امن و دستیابی به افقی روشن را به ارمغان خواهد آورد.
👈 در ادامه و در سلسله یادداشتهایی به بررسی شخصیت و #اندیشه و روشهای علمی ایشان میپردازیم.
🔹 آنگاه که در شهر «میرتهه» از توابع دهلی #هندوستان زاده شد، او را سیّدمهدی نام نهادند، کنیهاش ابوالظفر است. اینها را کمتر کسی میداند چرا که بیشتر او را به نام میرحامد حسین می شناسند، زادروز او پنجمین روز از ماه محرم سال ۱۲۴۶ هجری قمری است....
👈🏻 ادامه یادداشت را در سایت کنگره بخوانید.
🆔 @mirhamedhosein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فراخوان #مقاله #میرحامدحسین
🔰 فراخوان مقاله کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی رحمه الله
🗓 مهلت ارسال چکیده تا ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱
✔️ مقالات برگزیده، ضمن پرداخت حق التالیف، با حفظ حقوق معنوی نویسندگان، در نشریات دارای رتبه منتشر خواهد شد.
🌐 برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت کنگره و آپارات مراجعه بفرمایید.
🆔@mirhamedhosein
🌸فرارسیدن فرخنده میلاد باسعادت سردار لشکر حسین بن علی (ع)، هم رکاب ولایت، علمدار کربلا و پور حیدر کرار، حضرت ابوالفضل العباس(ع) و "روز جانباز" بر تمام جانبازان، پیروان آن حضرت و محبان اهلبیت عصمت و طهارت مبارک باد🌸
#روز_جانباز #ماه_شعبان #میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#نمایی_از_کتاب #منابع_پژوهشی ۱
🔰علامه میرحامد حسین در تکمله نجوم السماء
📚 نجوم السماء فی تراجم العلماء، کتابی است در شرح حال 500 تن از عالمان امامی قرون یازدهم، دوازدهم و سیزدهم هجری که توسط محمد بن صادق بن مهدی کشمیری (متولد ۱۲۶۰ و متوفی ۱۳۰۹ق) نگاشته شده است. کشمیری این کتاب را در سال 1286ق. به امر استادش #میرحامدحسین هندی نگاشت و برای نخستین بار در سال ۱۳۰۳ ق، در مطبعه جعفریه در #لکهنو به چاپ رسید.
⬅️ از آنجا که مؤلف #نجوم_السماء پیش از تکمیل نجم ثالث در گذشت، فرزند مؤلف، میرزا محمد مهدی لکهنوی کشمیری که از محدثان، ادیبان، شاعران، عارفان و همچنین از طبیبان قرن سیزده بوده تکملهای در دو جلد و در حدود ۸۰۰ صفحه بر کتاب پدرش به نام «تکملة نجوم السماء» نگاشته که در آن به شرح حال بیش از ۶۵۰ تن از علمای امامیه پرداخته است. در این تکمله، بخش سوم کامل و بخش چهارم به آن افزوده شده است.
📌 برای دستیابی به شرح حال علامه در این کتاب به سایت کنگره مراجعه نمایید.
🆔@mirhamedhosein
#عکس_نوشت #میرحامدحسین #عبقات_الانوار
📌 ضرورت چاپ کتاب عبقات الانوار
رهبر معظم انقلاب:
🔻 ما شیعیان، هنوز چاپ شده کتاب عبقات با این عظمت را نداریم.
🆔@mirhamedhosein
✨فرا رسیدن سالروز میلاد زینالعابدین حضرت امام سجاد علیهالسلام را تبریک میگوییم.✨
#میلاد_امام_سجاد #ماه_شعبان #میرحامدحسین
🆔@mirhamedhosein
#کلام_علامه #میرحامدحسین
🔸 از ابتداء سن شعور...
⬅️ حقیر فقیر از ابتداء سن شعور بسبب معاینه غلبه اهل ضلال و تیار و شروع تصانیفشان در این دیار و مزید مباهات و افتخار اتباع و انصار آن اشرار فجّار و سکوت علمای کبار و اعراض اعلام عالی فخار از مقابله و مناضله و مبارزه و منافحه و منازله و مناطحه این جماعت نابکار، جمیع اشغال را ترک کردم و همه همت خود را بجمع اسباب و مواد قمع اساس اهل عناد مصورف و عنان عزیمت بتصنیف و تالیف کتب مبسوطه و اسفار مضبوطه در رد اینها معطوف ساختم ...
📝 لآلی بهیه2321 تصویر961
📌 علامه میرحامد حسین رحمهالله، کتابی دارند که مجموع نامههایی که برای افراد مختلف نوشته و ارسال کرده را در آن جمعآوری نموده است.
🆔@mirhamedhosein
#نمایی_از_کتاب #منابع_پژوهشی ۲
👈 کتاب "مصفی المقال فی مصنفی علم الرجال" نوشته آقابزرگ تهرانی در سالهای ۱۳۱۷ تا ۱۳۶۸ هجری قمری است. این کتاب به دنبال معرفی کتب شرح حال مؤلفان کتب رجال شیعه و آثار آنهاست.
✍ مؤلف در مقدمه تصریح میکند که مراد از مصنفان در رجال، تنها کسانی که در شرححال راویان و اصحاب ائمه کتابی نگاشتهاند، نیست؛ بلکه هر کتابی که سرگذشت عدهای از راویان و خدمتگزاران احکام را آورده ذکر میشود. از این رو شخصیتهایی را که از زمان غیبت تا زمان مؤلف (۱۳۸۹ق) در رجال و درایه نوشتهای دارند معرفی کردهاست. ترتیب نوشتاری کتاب به ترتیب حروف الفبا بوده و در نهایت ۶۶۰ نفر از علما را همراه با شرححال کوتاهی از زندگانیشان معرفی کرده است.
📌 برای کسب شرححال علامه #میرحامدحسین در این کتاب به سایت کنگره مراجعه کنید.
🆔@mirhamedhosein
#عکس_نوشت #علامه_امینی #میرحامدحسین
علامه امینی (ره):
🔸 این سید پاک بزرگوار (میرحامدحسین) همچون پدر قدیس خویش، یکی از شمشیرهای آخته خدا بر سر دشمنان حق است.
📚 الغدیر، جلد1، صفحه 156
🆔@mirhamedhosein
#نمایی_از_کتاب #منابع_پژوهشی ۳
✍️ تألیف کتابِ "نامۀ دانشوران ناصری" در سال ۱۲۹۶ به خواست ناصرالدین شاه و به دستور علیقلی میرزااعتضاد السلطنه که اولین وزیر علوم بوده انجام شد.
▫️ انتخاب مؤلفین این کتاب با گزینشها و امتحاناتی همراه بود تا این که در نهایت چهار نفر به نامهای شمس العلما شیخ محمدمهدی عبد رب آبادی، میرزا ابوالفضل ساوجی، ملا عبدالوهاب قزوینی و میرزاحسن طالقانی برای تألیف انتخاب شدند. بار اصلی کتاب بر روی دوش عبد رب آبادی بوده و مطالبی را که دیگران جمعآوری میکردند، ترکیب و به متن در میآورده. البته با مرگ برخی از این افراد، بزرگان دیگری مانند غیاثالدین کاشانی به جمع مؤلفین اضافه میشدند.
🔰 این کتاب به تبیین شرححال دانشمندان ایرانی و اسلامی پرداخته است. در دستور کار تألیف این اثر، که به منزله شیوهنامه در دیباچه آن آمده، از مؤلفان خواسته شده که شرح احوال و اخبار استادان علوم و مشایخ فنون از علمای اسلام و سایر ادیان با نوادر تاریخ و لطایف، حکایات، اشعار برجسته و آثار مهم آنان بر اساس اصول معتبر و مدارک قابل اعتماد، جمعآوری و تألیف شود، «مذهب و ملیت در آن مدخلیتی ندارد لذا میبینید مسلمان، یهود، گبر، ترسا، عرب و عجم، ترک… در آن یکسان است». پس این اثر دانشنامهای در معرفی بزرگان است.
🌐 برای اطلاع از شرححال علامه #میرحامدحسین در این کتاب به سایت کنگره مراجعه شود.
🆔@mirhamedhosein
کنگره علامه میرحامدحسین (ره)
#اخبار_کنگره
🔘 جلسه بررسی عناوین آثار و مقالات کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین (رحمهالله) برگزار شد.
🔸 در ابتدای این جلسه که با حضور اساتید و امامتپژوهان #بنیاد_بینالمللی_امامت و شورای علمی برگزار شد، حجتالاسلام و المسلمین دکتر کاظمی به عنوان دبیر کنگره به هدف برپایی این جلسه پرداخت و بیان کرد: باتوجه به برگزاری کنگره در سال آینده، ضرورت داشت فهرستی از عناوین قابل نگارش در زمینه شخصیت علامه میرحامدحسین تهیه شود.
👈 وی در ادامه به توضیح محورهای این عناوین اشاره کرد و افزود: پس از مشورت در قالب نشستهای مشورتی مختلف با اساتید و متخصصین، عناوین به چهار محور شخصیت، آثار علمی، روششناسی و اندیشهشناسی علامه #میرحامدحسین تقسیم شد که هر کدام از این محورها، موضوعات متنوعی را در ذیل خود دارد که در اختیار محققان و نویسندگان قرار خواهد گرفت.
🔰 در ادامه این جلسه، ریاست کنگره حجتالاسلام و المسلمین دکتر سبحانی به بیان تلاشهای صورت گرفته در زمینه آمادهسازی فهرست عناوین پرداخت و افزود: بحمدلله به همت محققان و پژوهشگران بنیاد بینالمللی امامت، صدها فیش تحقیقاتی در مورد موضوعات آثار و مقالات تهیه شدهاست که آمادگی دراختیار گذاشتن این فیشها و خروجی مطالعات به پژوهشگران وجود دارد.
📌 دکتر سبحانی خاطر نشان کرد: یکی از مواردی که این کنگره را میتواند از مابقی کنگرهها و همایشها متمایز کند، عدم وجود منابع دردسترس محققان برای نوشتن مقالات و آثار است؛ چرا که منابع اصلی در قالب نسخ خطی موجود است و این نسخ متأسفانه در دسترس عموم قرار ندارد ولکن این منابع در بانک اطلاعات بنیاد بینالمللی امامت وجود دارد که پژوهشگران این بنیاد و دبیرخانه، این منابع را مورد مطالعه قرار دادند و به صورت فیشهای مطالعاتی آمادهسازی شده که این امر یکی از دستاوردهای پژوهشی کنگره است که در آینده منتشر خواهد شد.
🌐 مشاهده خبر
🆔@mirhamedhosein
#زندگی_نامه #میرحامدحسین
💠 قدر زر زرگر شناسد …
🔸 درِّ کلام بزرگان درباره میرحامدحسین
📌 حجم ستایشهای فراوان عالمان بزرگ ایران و عراق از شخصیّت و نگاشتههای علّامه میرحامد حسین هندی، به ویژه درباره کتاب شریف «عبقات الأنوار في إمامة الأئمة الأطهار»، ردای سبز «خادمی امیرالمؤمنین و احیاگری فرهنگ #امامت در دوران معاصر» را زیبنده او ساخته است. علاوه بر کتاب «سواطع الأنوار في تقریظات عبقات الأنوار»، مدح نوشتههای بسیاری در تمجید علّامه و آثار ایشان در مجموعههای مکاتیب و تحریرات به چشم میخورد.
🔰 آیت الله سید حسن صدر
مرحوم آیت الله سیدحسن صدر(۱۲۷۲ – ۱۳۵۴ ق)، عالم مجاهد #شیعه در سده چهاردهم هجری و از شاگردان میرزای شیرازی است. او فقیهى آگاه، مورّخى خبیر، رجالى برجسته و محدّثى بصیر بود که در دفاع از مکتب تشیع، آثار ارزشمندی را به یادگار گذاشته است. وی در کتاب «تکملة أمل الآمل»، علّامه را به عنوان متکلمی بزرگ و دانشمندی فرزانه و مجاهدی برجسته توصیف میکند که عمر خویش را در راه یاری به دین اسلام و دفاع از معارف حضرات معصومین علیهم السلام صرف کرد و در این راستا، چنان پاسخهای مستدل و برآمده از تحقیقات دقیق به هجویات و بافتههای تحفه دهلوی داد که سستی شبهات او را بر همگان برملا کرده و قدرت و توان علمی دهلوی را مضحکه عام و خاص گردانیده است.
🌐 مشاهده متن کامل
🆔@mirhamedhosein