#کتابخانه_ناصریه #خاندان_عبقات
📚 کتابخانه ناصریه، جامعترین کتابخانه شخصی دنیا و حاصل مشارکت و مجاهدت چندین نسل از خاندان عبقات
🖋دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز میکرو فیلم نور در هند، در تشریح جایگاه کتابخانه ناصریه و ارتباط آن با تألیف کتاب عبقاتالأنوار:
👈 كتابخانه ناصريه از صدها سال قبل بنا نهاده شده و اولين كتاب از جد اعلای ميرحامد حسين بوده كه از نيشابور به #هند مهاجرت نمود. مرحوم مفتی محمد قلی، پدر علامه #ميرحامدحسين كتابخانه را در ميرتهه تأسيس و وقف اولاد ذكور كرد. پس از مدتی كتابخانه توسط اعجاز حسين برادر علامه به لكنهو منتقل شد. اگر چه در مسير برخی از كتابها مورد غارت قرار گرفت اما بعدها توانستند آنها را پس بگيرند.
🔸ميرحامد حسين به كمك برادران خود جهت گسترش كتابخانه، همچنين جمع آوری مصادر و منابع #عبقاتالأنوار به خريد كتاب به انحاء مختلف پرداخت در حالیكه علامه از وضعيت مالی خوبی برخوردار نبود.
🔹پس از علامه نيز كتابخانه در اختيار فرزندش ناصرالملة قرار گرفت. مرحوم ناظم صاحب كه از بزرگان #لكنهو در آن زمان بود حسينيهای بنا نمود و از ناصرحسين درخواست كرد كه كتابخانه را به آنجا منتقل كند. پس از انتقال، كتابخانه به نام «مكتبه ناصريه» مزين شد.
✔️ نكته قابل توجه اين است كه تمام كتب #كتابخانه مورد مطالعه علامه بود و ايشان چند صفحه به كتابها اضافه نموده و فوائد آن را مینوشت. ضمن اينكه در پايان تمام منابع كتاب عبقاتالأنوار، صفحاتی را كه استفاده نموده را يادداشت كرده است.
📝 مطالعه متن کامل گزارش
🆔@mirhamedhosein
هدایت شده از کنگره علامه میرحامدحسین (ره)
#شناخت_نامه_علامه_میرحامدحسین
#میرحامدحسین #صاحب_عبقات
✅ شناخت نامه علامه میرحامدحسین منتشر شد
🔘 نخستین گام در مسیر معرفی این شخصیت علمی جهان تشیع
🔰 این کتاب در بردارنده مهمترین آثار یا آگاهیهایی است که در خصوص علامه فقید و شرایط روزگار او به تحریر در آمده است.
👈 علاقهمندان میتوانند این کتاب را از فروشگاه "کتاب ما" به آدرس قم، مجتمع ناشران، طبقه همکف، پلاک ۱۱، تهیه کنند.
🆔@mirhamedhosein
کنگره علامه میرحامدحسین (ره)
#شناخت_نامه_علامه_میرحامدحسین #میرحامدحسین #صاحب_عبقات ✅ شناخت نامه علامه میرحامدحسین منتشر شد
#شناختنامه #میرحامدحسین
🔰گام نخست در مسیر معرفی میرحامد حسین
👈 علامه ذوفنون میرحامد حسین نیشابوری لکهنوی رحمهالله، یکی از شخصیتهای برجسته و اثرگذار معاصر در میان عالمان شیعی است که با پژوهشهای گسترده و طاقت فرسا، سهم وافری در گسترش #معارف امامت و دفاع از مکتب #شیعه در برابر هجوم مخالفان و معاندان داشت. گستردگی پژوهشها توانمندی علمی ایشان در عرصههای مختلف علوم دینی با مروری بر آثار متنوع ایشان به ویژه کتاب گران سنگ #عبقات_الانوار به وضوح نمایان میشود.
🔻 سوگمندانه با وجود جایگاه برجسته این عالم فرهیخته کمتر کسی با شخصیت و آثار علمی ایشان و همچنین فضای اجتماعی و فکری عصر حیات ایشان آشنایی دارد.
🔘 این مهم، دبیرخانه کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین را بر آن داشت تا با تدوین شناختنامه ایشان، گام نخست را در مسیر معرفی این شخصیت جهان تشیع برای پژوهشگران علاقمند بردارد.
💠 این اثر در بردارنده مهمترین آثار یا آگاهیهایی است که در خصوص علامه فقید و شرایط روزگار او به تحریر درآمده است.
🆔@mirhamedhosein
#خبر_کنگره #دیدار
❇️ دیدار اعضای شورای راهبری کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی (رحمه الله) با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی، نماینده محترم حضرت آیتالله العظمی سیستانی (دام عزّه)
⬅️ در ابتدای این دیدار، دکتر #محمدتقی_سبحانی گزارشی از فعالیتهای انجام شده در زمینه احیای آثار مدرسه کلامی فقهی لکهنو، برگزاری نشستها و همایشهای مختلف، تربیت نیروهای متخصص و فعالیتهای اجتماعی انجام شده در هند و #ایران به برکت این کنگره، ارائه نمودند.
▫️در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مهدویپور ضمن اشاره به همت بلند علمای #هند که با نبودن امکانات امروزی، پیشگام در تدوین کتابهایی بودند که هر کدام مرجع است، افزودند: «احیای این آثار یک کار بسیار بزرگی است که تقریبا ده سال است توسط بنیاد بینالمللی امامت، مؤسسات مرتبط و...، در حال انجام است.»
🔸حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی نیز ضمن تقدیر از دست اندرکاران کنگره، بیان نمودند: «باید بدانیم و قبول کنیم که در کارهای کلامی، هندیها از همه جلوتر بودهاند، یعنی حتی کتابهایی که به زبان عربی و فارسی نوشته شده است، به برکت آن حرکتی است که در هند و شبهقاره ایجاد شده است، لذا احیای آثار و روشهای ایشان لازم و ضروری است». شما نه برای امروز، بلکه برای بیست سال بعد دارید نیرو تربیت میکنید. خود این نیروها فردا مسلماً کسانی خواهند بود که الگویی برای بقیه میشوند. شما با همدیگر میتوانید برای هند یک جریان کلامی ایجاد کنید. امروز برای مرحوم #میرحامدحسین فردا برای صاحب احقاق الحق و سایر علمای هند.»
📝متن کامل گزارش این دیدار
🆔@mirhamedhosein
#زندگی_نامه #میرحامدحسین
✔️ ارزش وقت نزد میرحامد حسین
از میرزا حسین نوری نقل شده که گفته:
👈 میرحامد حسین رحمهالله، یک کتابی از حاجی نوری خواست. وی پس از اینکه آن #کتاب را فرستاد، گفت: من تعجب میکنم که چگونه این کتاب در خانه شما نیست؟!
🔸میرحامد حسین گفت: یقینا چند نسخه از این کتاب در #کتابخانه من موجود است، ولی باید #وقت زیادی تلف شود تا آن را پیدا کنم، لذا این کتاب را از شما خواستم که وقت ضایع نشود...
🆔@mirhamedhosein
#گزارش #میرحامدحسین
📸 گزارش تصویری دیدار اعضای شورای راهبری کنگره بین المللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی (رحمه الله) با حجتالاسلاموالمسلمین شهرستانی، نماینده محترم حضرت آیتالله العظمی سیستانی (دام عزّه)
🆔@mirhamedhosein
#میرحامدحسین #شناختنامه
⬅️ درباره لکهنو...
🔸 #لکهنو از شهرهای دینی و علمی #هندوستان است.
📊 جمعیت هندو مذهبش از شیعیان و اهل تسنن بیشتر هستند.
🕌 مدرسة الواعظین هندوستان که از آثار علامه دلدارحسین است، در این شهر واقع و بسیاری از ائمه جماعت و مبلغین و نویسندگان گذشته و معاصر #هند از مستخرجین این مدرسه میباشند.
📚 کتابخانههای مهمی در این شهر وجود دارد که از همه مهمتر #کتابخانه علامه مجاهد آیتالله العظمی حاج میرحامد حسین، صاحب #عبقاتالأنوار و کتابخانه علامه بزرگ سیدعلی نقی میباشد.
🆔@mirhamedhosein
#گزارش #میرحامدحسین #دیدار
❇️ گزارش دیدار اعضای شورای راهبری کنگره بینالمللی علامه میرحامد حسین (رحمه الله) با آیت الله اعرافی (حفظه الله)
🔸حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی #سبحانی؛ رئیس کنگره بینالمللی میرحامدحسین:
تا کنون ۱۲۰ جلد از آثار برگزیده علمای مدرسه کلامی #لکهنو احصا و در فرآیند چاپ و نشر قرار دارد.
🔹حجت الاسلام والمسلمین #مهدویپور؛ نماینده ولیفقیه در هندوستان: احیای آثار ۴۰ شخصیت علمی صاحب اثر در #هندوستان اقداماتی است که مورد توجه قرار گرفته است.
🔸آیت الله #اعرافی؛ مدیر حوزههای علمیه:
|در این دیدار، ضمن تقدیر از نگاه بلند و تلاشهای خوب نماینده ولیفقیه در هندوستان و رئیس بنیاد بینالمللی امامت در احیای مکتب حوزه علمیه هندوستان، بازسازی متناسب با نیازهای امروز را از اولویتهای احیاگری حوزه هندوستان برشمرد و یادآور شد: «با توجه به برجستگی علمی و جمعیتی و نیز گستره مهاجران هندی در جای جای جهان، کار در هند را میتوان فراهندی با گسترهی تأثیرگذاری بینالمللی نامید.»
🖇متن کامل گزارش این دیدار
🆔@mirhamedhosein
#زندگی_نامه #میرحامدحسین
🤲گدایِ رابُغی و گریۀ طولانیِ میرحامدِ شیدا
💠میرحامدِ دلباخته، در حکایتِ تلخیها و شیرینیهای حرکت از مدینه به مکّه، داستانی از دلداگی خود در لحظات جایگیری در «رابُغ» بازگو میکند.
📖صبح روز یکشنبه، ۲۸ ذی القعدۀ ۱۲۸۲ ق. کاروان حاجیان، در مسیر رفتن از #مدینه به مکّه به مکانی به نام «رابُغ» رسید. پس از ساعاتی درنگ در آنجا، نزدیکِ یک ساعت بعد از ظهر و در حال حرکت به سمت #مکّه، گدائی پافشار به سراغ میرحامد آمد. هر چه بیتوجّهی میدید دست از پیلگیاش برنمیداشت. کار به جائی رسید که در آن بین، نام #امام_حسن_مجتبی و حضرت سیدالشهدا علیهماالسلام را برد و حامدِ بیقرار را به حقّ ایشان قسم داد. علّامه در #سفرنامۀ خود نوشتهاش اینسان مینویسد:
🖋«به او اعتنا نکردم، اما او در میان سماجتهایش اسم حسنین علیهماالسلام را بر زبان آورد و از من به حقّ آن دو امام مظلوم علیهماالسلام تمنّا کرد. چشمانم اشکفشان شده، گریان شدم و مبلغی به او دادم. [او رفت] اما مُویه و زاریام پیوسته تا مغرب ادامه یافت. گاهی دعا میخواندم و میگریستم. گاهی حضرت اباعبدالله علیهالسلام را با دلگویههایم مخاطب قرار میدادم و از ایشان میخواستم که #زیارت و شفاعتشان را روزیام کنند، و آرزو میکردم که مزارم را #کربلای معلّی قرار دهند. گاهی میرزا وزیر علی مرثیه میخواند و [من بر مصیبتهای عظیم آل الله علیهمالسلام] اشکبار بودم.»
📚رحلات الکرام الی بیتالله الحرام، ج ١، ص ۵۵٣
🔍مطالعه کامل این مطلب
🆔@mirhamedhosein
#دیدار #خبر_کنگره
❇️دیدار اعضای شورای راهبری کنگره علامه میرحامدحسین با رئیس دانشگاه ادیان
🔶حجت الاسلام والمسلمین #نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در دیدار با اعضای شورای راهبری کنگره #علامه میرحامدحسین، ضمن اشاره به بازدید چند سال پیش خود از کتابخانه ناصریه و اظهار تأسف از وضعیت آن کتابخانه، اظهار داشت: «الحمدلله به برکت #کنگره بینالمللی میرحامدحسین و تلاشهای حجت الاسلام والمسلمین #سبحانی و همکاران ایشان کتابخانه ناصریه هند احیا شده است.»
⬅️وی در ادامه بر اهمیت توسعه همکاریهای کنگره بینالمللی #میرحامدحسین با مراکز و مؤسسات حوزوی تأکید نمود و ضمن اعلام آمادگی برای افزایش همکاریها با دبیرخانه این همایش اظهار داشت: «#ترجمه آثار برگزیده کنگره بینالمللی میرحامدحسین از جمله کتب عقاید و معارف حرکتی است که میتوان دنبال نمود.» ...
🌐گزارش کامل در سایت کنگره
🆔@mirhamedhosein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندایران #کلیپ #میرحامدحسین
💎 فرزند ایران، بزرگمردی که آقا بزرگ #تهرانی درباره او گفته:
«هرکس به آثارش بنگرد، درمییابد که او دریای بیکرانیست که ساحل ندارد»
🆔@mirhamedhosein
#ویژهنامه #میرحامدحسین
💠 سیری در آرامستان دلدار
☑️ ویژهنامه ۱۸صفر، سالروز وفات علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمهالله
🔘 اینجا مزار بیشاز ۱۰۰ مجتهد و لااقل ۲۰ مرجع تقلید است.
▪️قبور اندیشمندان بزرگ مدرسه لکهنو، بر اثر فرسایش و عدم رسیدگی در حال ناپديد شدن است.
🌐 مشاهده و مطالعه کامل مطالب، در سایت کنگره بینالمللی بزرگداشت علامه میرحامدحسین لکهنوی رحمهالله
🆔@mirhamedhosein