🎥
#گزارش_تصویری
📌 کنگره بین المللی میرزا کوچک خان جنگلی (اجلاسیه تهران)
🔰 برج میلاد
📅 چهارشنبه
📆 1401/06/09
امروز در میرزایی ها
🙏✅ @mirzaeihaa
📌سه گانه ای از کنگره میرزا کوچک جنگلی در برج میلاد
👈 مقاله جناب آقای علی علیزاده ازبری در هفته نامه ۴ دی شهر فومن
📆 یکشنبه
📅 1401/06/13
♻️ پست مرتبط :
🔗 https://t.me/mirzaeihaa/778
میرزاییها
🙏✅ @mirzaeihaa
بازتابهای کنگره میرزا کوچک جنگلی
بخش اول از سه
میثم عبدالهی
کنگره ملی میرزا کوچک جنگلی در سالن برج میلاد تهران در روز ۹ شهریور ۱۴۰۱ برگزار گردید. بخشی از سخنان آقای خسرو معتضد در این برنامه بازخوردهایی داشت که در اینجا آن سخنان و پاسخهایی که در کلیپ فوق بیان شد، بیان خواهد شد.
دکتر حشمت خائن و خبیث نبود. بلکه از شهدای بزرگ نهضت است و حتی بعد از شهادتش مورد میرزا کوچک قرار داشت. اینها یک مشت سخنان زشت و بیمبنا است و به دکتر حشمت نسبت داده شده.
آقای خسرو معتضد، دکتر نیست.
آقای معتضد دچار سهو شد و گفت که «یکی از رعایای معین الرعایای کوشکدرهای سر میرزا را برید... » این حرف، اشتباه بود، درستش این است که رضا اسکستانی، مزدور سالار شجاع طالشی و برادر امیرمقتدر طالشی به امر اربابش دست به این جنایت زد و سر میرزا را برید. حسن خان آلیانی یا همین معین الرعایای کیشدرهای از یاران نزدیک میرزا بود و در آن جنایت نقشی نداشت. معتضد نام امیرمقتدر طالشی را با نام حسن خان آلیانی خلط کرد و دچار اشتباه شد. نام زادگاه حسن خان، کیشدره است و «کوشکدرهای» اشتباه بود.
به دلیل مشکل جسمی، در مراسم حضور نداشتم، سخن آقای معتضد را که حدود 13 دقیقه بود، مشاهده کردم. باید انصاف داشت و مجموع سخنان او را نگاه کرد، حرفهای خوبی زد و ایرادی به آنها نبود، از میرزا کوچک دفاع کرد او را شخصیتی متدین دانست که در صدد تجزیه ایران نبود، البته وقت کم بود و بسیاری از مطالب ناگفته ماند و میشد بیان کرد. در سخنانش یک جا دچار سهو شد و آن نکته همین بخش فوق الذکر بود که اشکال و جواب آن گفته شد.
سخن آقای معتضد جنایت جنگی نبود و توهین به قوم تالش هم نبود. دلیل این همه هجمه به او و موج تبلیغاتی که به راه انداختید بعد از سخنرانی را متوجه نمیشوم. اگر سوال و ابهامی نقد و ردی به سخنانش دارید بدون دعوا و درگیری مطرح کنید و پاسخ را مطالبه کنید. انجام اقدامات تحریک آمیز و تحریک قوم تالش علیه یک عدهای، تولید ادبیات جنگ و اختلاف فعال کردن گسلهای اجتماعی در گیلان است. در آتش شوم پانتالشی ندمید که روزی خودتان را هم گرفتار خواهد کرد.
به دوستان تذکر میدهم که نباید دچار توهم شوید. با کار علمی باید از توهم و تعصبات قومی و قبیله ای فاصله بگیرید. تعصبات قومی تا جایی درست است که جای حق را نگیرد و ملاک ما برای حق و باطل نشود. باید تعصبات قومی را با دلیل و منطق کنترل کرد و صراط حق و باطل را به آن نشان داد و مطابق با حق و باطل جلو رفت.
باید محترمانه و مودبانه بنویسید و وارد فضای تعصب کور قومی نشوید و به همین راحتی دیگران را لجنمال نکنید. دیگران را نیز به چنین کارهایی ترغیب نکنید. احساسی شدن و تند شدن، کارهای پژوهشی و علمی سابقتان را هم خراب خواهد نمود.
تا دیروز از برخی کارهای تحقیقی و اسنادی خوبتان حمایت میکردم و حتی گلایهها را کمتر مطرح کردم. ولی امروز میبینم روش نادرستی را در پیش گرفتید که دیگر نمیتوانم آن را ببینم و سکوت کنم. در کارتان تامل کنید شاید متوجه اشتباهتان شوید و مسیر را برگردید.
در کارهای علمی، تقابلی بین اقوام وجود
ندارد و همراهی و همگامی بین اقوام مسیر رسیدن حقیقت است. شما تقابل بین تاریخنگاران گیلک و تالش و فارس را درست کردید که مبنایی ندارد. این تقابلها بدون بازخورد نخواهد ماند.
شما به دکتر حشمت توهین کردید و نسبت ناروا به او دادید، نظرتان چیست که چند نفر قوم فارس و اهالی طالقان علیه شما موج رسانهای درست کنند و بگویند که به اسطوره قوم فارس در نهضت جنگل توهین کرده و باید عذرخواهی کنید؟ نتیجه کار شما دقیقا داخل درگیریهای قومی و قبیلهای است که نقطه مقابل تعقل قرار دارد. تحقیقات علمی باید مطابق با مستندات باشد و واقعیت را ملاک خودتان قرار دهید، نه تعصب و کشمکش های قومی قبیلهای.
حسن خان آلیانی، معین الرعایا، قهرمان اسطورهای قوم تالش نبود و قهرمان ملی و بومی نیز نیست. او یک شخصیت از رئوس نهضت جنگل بود که در کارهای تحقیقی باید مجموع کارهای مثبت و منفی وی دیده شود و برآیند عملکرد وی تبیین شود. عملکرد او در چنین سطحی نیست، اگر از همین آغاز او را اسطوره کردید، دیگر کار علمی و تحقیقی حول او تعطیل خواهد شد و باید برای کارهای ناصوابش توجیه بتراشید. به جای توهمبافی حول او، ابعاد مختلف شخصیت او به دور از افراط و تفریط معرفی کنید. اگر هر کدام از ابعاد مثبت شخصیت وی را گرفتید و بزرگ کردید و ابعاد منفی را کنار گذاشتید، نتیجه کار شما کاریکاتور زشتی خواهد شد که شباهتی به وی ندارد. توهمات پانتالشی را دور بریزید تا حقیقت را ببینید و بیان کنید. عملکرد و سخنان حسن خان آلیانی را باید به دور از حب و بغض، و به همان صورت که بوده معرفی کنید، نه آن صورت که آرزو دارید!
@rangeiman_ir
بازتابهای کنگره میرزا کوچک جنگلی
بخش دوم
حسن خان آلیانی شخصیت متدین و سالمی هم از یاران نزدیک میرزا بود که از آغاز در کنار میرزا بود و مجموع ایل آلیان و اهالی ماسوله و نواحی اطراف آن را به خدمت نهضت در آورد. او و خاندانش خدمات بسیاری کردند. بعد از تسلیم حاج احمد و خاندانش، حسن خان و خاندانش حایگزین شدند و به یکی از ارکان نهضت تبدیل شدند. او عضو کمیته اتحاد اسلام، شورای رهبری نهضت نیز بود.
حسن خان معین الرعایا از کسانی بود که در عمده دوگانههایی که در نهضت ساخته شد، از جمله در واقعه ملاسرا از یاران میرزا بود که در جمع کردن فتنه جناح بلشویکهای خیانتکار، تلاش کرد.
حسن خان و افرادش نیز گاهی کارهایی انجام میدادند که خلاف نظر میرزا بود. یک بار در اوایل نهضت، قهر کرد و با خانوادهاش به همدان و کردستان سفر کرد. بعد از رفتن وی سایر آلیانیها هم موقتا میرزا را ترک گفته و نهضت را تنها گذاشته بودند. در این برهه برخی اقوامش نه تنها به نهضت کمکی نکردند بلکه در حال اختلاف و منازعه با قوای جنگل بودند و یک نفر از قوای جنگل نیز به دست، دامادش، نعمتالله کشته شد. حسن خان که برگشت اوضاع حادتر شده بود و به سختی و با اصرار توانست میرزا را از اعدام دامادش منصرف کند. حسن خان و خاندانش مجدد به نهضت پیوستند.
حسن خان مورد اعتماد میرزا بود، او به راه های روستایی و جنگلی و کورهراهها مسلط بود و محل دفن اغلب انبارهای سلاح و تجهیزات نهضت را میدانست و به راحتی آنها را در مواقع لزوم در دل جنگل پیدا میکرد و تحویل یاران میرزا میداد. در بسیاری از پیادهرویها او بلد راه بود و نیروها را از مسیرهای ناشناخته به سلامت عبور میداد تا به دست دشمن نیفتند. کلید غورخانه اصلی نهضت نیز در دستان او قرار داشت که اصلیترین محل نگهداری تسهیلات نهضت بود که حجم انبوهی انواع سلاح و گلوله های آنها بود.
او در اواخر نهضت با وساطت پسرعمویش، کربلایی نقره آلیانی که از مخالفین جدی نهضت و بلد راه رضاخان در سرکوب بود، اماننامه گرفت و در آخرین سفر، میرزا را تنها گذاشت. او حتی تلاش کرد تا دامادش، نعمتالله، را نیز از سفر همراهی منصرف کند ولی نتوانست او را قانع کند و نعمتالله آلیانی با میرزا تا لحظه شهادت همراه بود و در این مسیر فداکاری کرد. اگر حسن خان با میرزا همراه میشد و او را راهنمایی میکرد، به احتمال قوی میرزا به سلامت به خلخال و نزد عظمت خانم خلخالی میرسیدند. عدم همراهی او به شهادت میرزا منجر شد.
او بعد از شهادت میرزا هم برای جمع کردن بساط نهضت در منطقه فومنات به ارتش سرکوبگر رضاخان کمک کرد و با محمدحسین آیرم متحد شد و با او همراهی کرد. از مهمترین کارهای او تحویل دادن کل غورخانه اصلی جنگل و تمام انبارهای کوچک تسلیحاتی نهضت، چند روز بعد از شهادت میرزا تحویل ارتش قزاق داد بود. این خدمات به قدری برای ارتش قزاق مهم بود که او را حاکم فومن کردند و تا زمان مرگ در این مسئولیت بود.
متاسفانه خود او اقدامی برای احیای مجدد نهضت جنگل و انتقام گرفتن از جلادی که خون میرزا کوچک به دستش آلوده بود، انجام نداد. تحویل دادن غورخانه جنگل به رضاخان، هدیه بسیار گرانبهای او به قاتل بود و باعث شد تا دیگر امکانی برای قیام مجدد به دست سران نهضت، فراهم نشود و دیکتاتوری پهلوی بدون هیچ مانعی گسترش یابد.
محمدحسین آیرم، از حلقه فرماندهان نظامی اطراف رضاخان بود که با حکم رضاخان فرماندهی تیپ مستقل شمال گردید و فجایع بسیاری را برای سرکوب بقایای نهضت جنگل مرتکب شد. او بعد از گیلان، به فرماندهی شهربانی کل کشور رسید و سالها در این پست بود وحشیگریهای بسیاری در کشور مرتکب شد. تیمورتاش، وزیر دربار، زمانی که مغضوب رضاخان شد، به دست آیرم زندانی گردید و کشته شد. تلاش آیرم برای ترور رضاخان و کودتا علیه وی با کمک حسن آلیانی، از شوخیهای آن دوران است.
شما تا کنون هیچ نقدی از حسن خان آلیانی در کانالتان درج نکردید، طبیعتا او معصوم نبود و یک انسان معمولی است. همان طور که نکات مثبت او گفته میشود بايد نقاط ضعف هم بیان شود تا برآیند جامع از عملکرد او به دست مخاطب برسد.
آقای فرخ جنگلی، که از یک طرف برادرزاده میرزا و از سوی دیگر نوه دختری حسن خان آلیانی (معین الرعایا) است، گفت که میرزا به حسن خان دستور داده بود که تو چون متاهل و عیالوار هستی، با ما نیا و من و گائوک که مجرد هستیم، میرویم. حسن خان به همین خاطر در سفر آخر همراه نشد. این ادعا، نادرست است و مشخص است که برای توجیه اقدام حسن خان، توسط نوهاش ایجاد شده. چون هم گائوک و هم میرزا کوچک متاهل بودند. گائوک دارای همسر و یک دختر بود که در رشت زیستند و بعد از شهادت گائوک هم به کشورشان بر نگشتند، دخترش بعدها با پسر یکی از شخصیتهای مرتبط با نهضت جنگل ازدواج کرد.
@rangeiman_ir
بازتابهای کنگره میرزا کوچک جنگلی
بخش سوم
زمانی که میرزا کوچک راهی منطقه خلخال شد، امیرمقتدر طالشی برادرش را با صد سوار به منطقه ارسال کرد تا راه را بسته و میرزا و یارانش را به شهادت رسانند. امیرمقتدر و برادرش از شقیترین دشمنان نهضت جنگل بودند، و دستشان به خون میرزا آلوده بود.
چرا در تحقیقاتتان هيچ وقت مورد نقد و بررسی قرار نگرفتند؟ تحقیقاتتان شامل جنایات آنها نشد و گاهی در حاشیه مطالب گفتید که آن طور در منابع نهضت درباره این دو برادر نوشته شده، نبودند و درباره آنها زیادهروی شده!
امیرمقتدر و برادرش از خبیثترین و جنایتکارترین دشمنان نهضت جنگل بودند که هیچ بتی را نپرستیده و به هیچ اصل دینی و اخلاقی اعتقادی نداشتند:
1.بارها دشمنانشان را با خیانتکاری به ملاقات و مذاکره دعوت میکردند، وقتی میآمدند، آنها را خلع سلاح کرده، از بین میبردند.
2. بیشترین جنگها طی هفت سال با قوای جنگل را همین فرد و برادرش داشتند و بارها به مصاف نهضت رفته بودند، این دو از نخستین لحظات شروع نهضت احساس خطر کرده و جنگ را شروع کرده و تا آخرین لحظات سر کار بودند. امیرمقتدر بعد از میرزا کوچک کمتر از یک سال زنده نماند.
3. امیرمقتدر مدت کوتاهی به خاطر قرار گرفتن در تنگنا، به فومن رفت و قوای جنگل متحد شد، ولی در اولین فرصت ممکن، خیانت کرد و جدا شد و زیر عهد و پیمان زد.
4. مردم بومی منطقه، از دست سبعیت او و برادرش به تنگ آمده بودند و هر روز یک مصیبت تازه داشتند.
آیا آن زمان با جنایت امیرمقتدر علیه میرزا به قوم تالش توهین نشد؟ آن اقدام در مسیر اعتلای قوم تالش بود؟ چرا بریدن سر میرزا کوچک به دستور امیرمقتدر تالشی و برادرش را بیان نکردید و هیچ وقت از عملکرد آنها را نقد نکردید؟
شما کار علمی میکنید، باید این افراد جنایتکار را با کار مستند و دقیق، برای مردم تالش رسوا کنید، چون اینها در دشمنی با میرزا کوچک و نهضت جنگل لحظه ای آرام و قرار نداشتند. اگر خودتان را علاقمند به میرزا کوچک میدانید، باید خط قرمز شما دشمنی با قاتلان میرزا کوچک باشد. اینها بزرگترین دشمنان مردم تالش بودند که اجازه نمیدادند کسی به میرزا و نهضت همکاری کند و اگر کسی دست به این کار کند، دودمانش را به آتش میکشیدند.
همان طور که درباره نقش میرزا کریم خان رشتی و برادرانش و خاندان اکبر در شهادت میرزا علاقمند بودید که کار کنید و اینها را معرفی کنید، بیش از اینها باید نقش این دو خان خبیث را باید واکاوی و بیان کنید.
رشت
یکشنبه ١٣ شهریور ۱۴۰۱
@rangeiman_ir
با درود
مطالب بالا نقدهایی است که دوست عزیزم جناب آقای میثم عبداللهی در مورد بلبشوی اخیر نوشته است. از ایشان ممنون و متشکرم. انشاءالله سر فرصت مقتضی پاسخ خواهم گفت.🙏🌸
کوچک همه : مرتضی سخایی
1401/06/14
نظرات میثم عبداللهی در مورد حواشی کنگره بین المللی میرزا کوچک خان.pdf
263.2K
#نقد_و_نظر
📝 بازتاب های کنگره #میرزا_کوچک_جنگلی
✍️ میثم عبداللهی
📅یکشنبه
📆 1401/06/13
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/255
🙏✅ @mirzaeihaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_یک_سند
👈 یکی از محسنات کنگره بین المللی میرزا کوچک خان جنگلی در برج میلاد، برپایی نمایشگاهی از ادوات و اسناد #نهضت_جنگل بود که توسط جناب آقای #مهران_اشراقی مجموعه دار گیلانی جمع آوری گردیده بود.
☝️ یکی از این اسناد فوق العاده جالب و البته مهم. بریده روزنامه ای بود شامل تصویر و مصاحبه ای با یک پیرمرد گیلَوانی در مورد نحوه شهادت میرزا کوچک خان جنگلی ...
📌 از آنجا که این مجموعه اسناد، خصوصی بود امکان تصویر برداری و انتشار سند مربوطه وجود نداشت
🙏 امیدواریم جناب آقای اشراقی تصویر آن پیرمرد گیلوانی و آن بریده روزنامه را برای ما ارسال نمایند تا همه بتوانند از مطالب آن استفاده کنند.
با سپاس
میرزایی ها
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/250
🙏✅ @mirzaeihaa
علی علیزاده ازبری - کنگره بین المللی میرزا کوچک جنگل.pdf
325.4K
#نقد_و_نظر
📌سه گانه ای از کنگره میرزا کوچک جنگلی در برج میلاد
✍️ علی علیزاده اَزبَری
🗞 هفته نامه 4 دی ، چاپ فومن
📆 یکشنبه
📅 1401/06/13
♻️ پست مرتبط :
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/251
میرزاییها
🙏✅ @mirzaeihaa
دانشگاه گیلان در یکصدو یکمین سالگرد خاموشی جنبش جنگل همایشی ملی درباره ابعاد گوناگون این جنبش با هدف معرفی دستاوردهای جنبش، نقد و نظر پیرامون آن در آذر ماه ۱۴۰۱ برگزار می کند.. لینک ورود به سامانه همایش و بارگذاری
http://mirza.guilan.ac.ir
https://t.me/researchguilan
تمثیلهایی از چهرههای نهض.pdf
1.2M
#نقد_و_نظر
📝 تمثیلهایی از چهره های نهضت جنگل و نهضت عاشورا؛ حسن خان آلیانی (معین الرعایای کیش دره ای)، مختار ثقفی، دکتر حشمت، ضحاک بن عبدالله مشرقی
✍️ مرتضی سخایی
📅 پنجشنبه
📆 1401/06/17
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/255
🙏✅ @mirzaeihaa
سید علی زیباکناری - واووشتن.pdf
1.5M
🎊 هدیه میرزایی ها به خوانندگان علاقمند به حوزه نهضت جنگل
🎁 اثری متفاوت، حماسی و کمتر شنیده شده
🎙 شعر و آهنگی ماندگار و حماسی از «شادروان سیدعلی زیباکناری» در وصف میرزا کوچک جنگلی
✍️ مرتضی سخایی
📆 02/04/1401
✅ @mirzaeihaa
ترانه میرزا - گیله وا.pdf
1.64M
🎊 این اثر ارزش بازنشر را دارد
🎁 اثری متفاوت، حماسی و کمتر شنیده شده
🎙 شعر و آهنگی ماندگار و حماسی از «جواد شجاعی فرد» در وصف میرزا کوچک جنگلی به همراه نت موسیقی
📥 ماهنامه گیله وا ، سال دوم ، شماره سوم، شماره مسلسل 15 ، آبان و آذر 1372 خورشیدی
♻️ پست مرتبط :
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/264
🙏 ✅ @mirzaeihaa
دکتر عباس پناهی - تجزیه تحلیلی تاریخ نگاری جنبش جنگل.pdf
263.8K
📝 تجزیه و تحلیل تاریخ نگاری جنبش جنگل
✍️ دكتر عباس پناهي، استادیار پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان
🔲 همایش: « جنبش جنگل و نقش آن بر تحولات فکری و اجتماعی تاریخ معاصر ایران»
🔰 رشت، دانشگاه گیلان
📅 26/09/1393
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://t.me/mirzaeihaa/28
🙏 ✅ @mirzaeihaa
#پادکست_صوتی
📌 صدای یک جنگلی
👤 شادروان علی دلاور عُثماوندانی
☝️امروز در میرزایی ها
🙏✅ @mirzaeihaa
این شخصیت گمنام، یک جنگلی از دیار #شفت است. نامش علی است و در دوران نهضت جنگل «علی شَفتی» خوانده می شد اما بعدها توسط میرزا کوچک خان لقب «دلاور» به او داده شد. علی شَفتی یا همان علی دلاور در جنگ بین جنگلیها و نیروهای مفاخر که منجر به دستگیری و کشته شدن مفاخر شد حضور داشته است.
همچنین شعری با مطلع «یار یار یار بلندِ قطّار» از بر است که اشاره به حمایل فشنگهای مشهدی علیشاه چومثقالی (هوشنگی) دارد که مدتی حاکم شفت بود. مدفن علی دلاور، در قسمت درب ورودی مسجد ابا صالح شفت قرار دارد.
☝️ به نقل از نوه ایشان : دکتر شهرام شعادتمند
🎙 این صدا توسط نوه دختری ایشان ، جناب آقای دکتر شهرام سعادتمند، دکتری روابط بین الملل، شاغل در وزارت اقتصاد ( سازمان سرمایه گذاری خارجی) در سال 1375 خورشیدی کمی قبل از فوت ایشان، بر روی نوار کاست ضبط گردیده که اکنون باز توسط خودشان در قالب mp3 آماده و برای میرزایی ها فرستاده شد.
میرزایی ها از ایشان متشکر است و برای شادروان علی دلاور روحی شاد و قرین با میرزا کوچک خان آرزو می کند. 🙏
🙏
علی دلاور - میرزایی ها.mp3
7.51M
#پادکست_صوتی
📌 صدای یک جنگلی
👤 شادروان علی دلاور عُثماوندانی
📥 7.14 MB
⏰ 27:40"
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/268
🙏✅ @mirzaeihaa
ایجاد یک جنگل تازه - مرتضی سخایی.pdf
359.8K
#نقد_و_نظر
📝 «ایجاد یک جنگل تازه»، توسط حسن خان آلیانی (معین الرعایا)
✍️ مرتضی سخایی
📅 یکشنبه
📆 1401/06/20
👤 نقد و نظر جناب آقای دکتر هومن یوسفدهی
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/248
👤 نقد و نظر جناب آقای میثم عبداللهی
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/256
🙏✅ @mirzaeihaa
#تلنگر
📌 می گویند حسن خان آلیانی (معین الرعایا) در آخرین لحظات میرزا را تنها گذاشت و حتی از داماد خود «نعمت الله آلیانی» نیز خواست تا میرزا را رها کند!
☝️ پاسخی کاملتر از این نیافتیم
🇮🇷 منبع این پاسخ، همان کتابی است که در «کنگره بین المللی میرزا کوچک خان جنگلی» در برج میلاد تهران، در پوستر منابع نهضت جنگل نیامده بود!
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/221
#نهضت_جنگل_و_معین_الرعایا
خواندن این کتاب را به تمام علاقمندان به نهضت جنگل توصیه می کنیم 🙏
میرزایی ها
🙏✅ @mirzaeihaa
یادداشت انتقادی «تبارشناسی میرزاکوچک خان جنگلی و همایش ملی او» در ستون اول روزنامه گلچین امروز، سال نوزدهم، شماره 4353، سه شنبه 22 شهریور 1401، منتشر شد. در بخشی از این یادداشت کوتاه آورده شد:
اغلب پژوهشگرانی که درباره وقایع نهضت جنگل مطالعه و تحقیق می کنند، آن را با پیش فرض های مثل قومیت و ایدئولوژی و غیر آن ها بررسی می نمایند. شخصیت ملی و فرامنطقه ایی میرزاکوچک خان جنگلی، موجب گردید تا هر طائفه ایی بدون دلیل محکم او را به خود وصل کنند. ترک، تالش، کُرد، و اخیراً هم لَک، طائفه های هستند که هر یک به خاطر خلای مبحث تبارشناسی میرزاکوچک، درصدد اتصال او به خویش هستند؛ و در این میان نیز متأسفانه پژوهشگر نَسَب شناسی وجود ندارد تا یک بار برای همیشه، خط بطلانی بر روی همه این نظرها بکشد.
✍🏻 رسول سعیدی زاده
وبلاگ شهر باران
http://shahre-baran.blogfa.com/post/249
عوامل مستند «جای پای سبز میرزا» به ماسال رسیده اند. عمارت رحیمی ها در ماسال که یار و یاور میرزا و نهضت جنگل بودند و جناب آقای اسکندری تاسکوه پژوهشگر ارزنده ماسالی 🙏💪
هشتاد درصد پروژه پیش رفته است.
میرزایی ها
🙏✅ @mirzarihaa
🔰 اینجا ییلاق «اَلالَه پِشتَه بند» در ارتفاعات #ماسال است. محل احتضار میرزا کوچک خان و محل شهادت گائوک همین جاست
🌹 مزار میرزا کوچک خان تا اوایل دهه بیست خورشیدی در #گیلوان #خلخال قرار داشت
🌷 #خانقاه یکی از روستاهای همجوار #گیلوان است که دارای امام زاده ای نیز می باشد. در جلوی این امام زاده میرزا به شهادت رسید و سر از پیکر مطهرش جدا گردید 😔
📸 عکسها از گروه مستند سازی «جای پای سبز میرزا»
♻️ پست مرتبط:
🔗 https://eitaa.com/mirzaeihaa/277
میرزایی ها
🙏✅ @mirzaeihaa