May 11
نشست علمی زندگی و زمانه حسن خان آلیانی (معینالرعایا) در پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان برگزار میگردد
در میان انبوهی از یاران میرزا به نام درخشانی برخورد خواهیم کرد که خود و ایل جان برکفش از بدو تاسیس تا افول نهضت فکراً، مالاً و جاناً در خدمت نهضت ماندند. این شخص کسی نیست جز حسن خان آلیانی (معین الرعایا) و ایل سلحشور آلیان که از نظر کمی و کیفی در رتبه اول نهضت قرار دارند. اگرچه نویسندگان او را از زعمای مهم نهضت دانسته اند و معترف بودند که حسن خان اقتصاد، مهمات سریات و مرکز تصمیم گیری نهضت را در اختیار داشته اما عمداً یا سهواً، اطلاعات کمتری از او ارائه کردهاند.
حسن خان دوران نهضت خدمات شایانی انجام داده بود. از مهم ترین آنها می توان به ساخت جاده نرگستان معروف به جاده جنگل اشاره کرد. پس از نهضت جاده ماسوله به فومن و کسما را ساخت که در سالهای دور معروف به «جاده حسن خانی» بود احداث اولین باغ چای فومنات و رونق آن در تمام منطقه غرب گیلان ساخت چندین مدرسه در محدوده روستاهای همجوار، احداث کارخانه برق زیده که البته با مرگش ناتمام ماند.
در آخرین نامه میرزا که به تاریخ ۵ آبان ۱۳۰۰ برای میرآقا عربانی نوشته شده از حسن خان آلیانی(معینالرعایا) و نیروهای بازمانده نهضت جنگل با عنوان (رفقای همراهی یاد شده که به هیچ وجه لغزشی در افکار آنان راه نیافته و مصمم به دفاع و فداکاری هستند.)
عین این عبارت بدین قرار است : دوستان را در مواقع سخت باید امتحان نمود. من از این مسئله مسرورم که رفقای همراه به هیچ وجه لغزشی در افکار آنها راه نیافته و باکمال قوت قلب، مصمم [به] دفاع و فداکاری هستند...
پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان با همکاری موسسه فعالان رونق گردشگری گیلان ۲۰۲۰ نشست علمی زندگی و زمانه این چهره گمنام نهضت جنگل را در ساعت ۱۷:۰۰ روز شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۷ برگزار مینماید.
@mirzaeihaa
هدایت شده از دیار میرزا
نشست علمی زندگی و زمانه
حسن خان آلیانی (معینالرعایا)
با حضور مورخان، نویسندگان، پژوهشگران و گیلانشناسان
مکان : پژوهشکده گیلانشناسی
زمان : شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۷ ساعت ۱۷:۰۰
⭕️صفحه اینستاگرام
https://www.instagram.com/diyarmirza.ir
🔘دیارمیرزا را در واتساپ دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/HmswmkLu4u64VgjpuP3Goj
☝️سلسله پستهای حسن خان شناسی
📥 منبع : کتاب بیگانهای در کنار کوچک خان (خاطرات یان کولارژ ، مهندس اسلحه سازی از کشور چک و اوسلواکی)
@mirzaeihaa
☝️ نشست علمی زندگی و زمانه حسن خان آلیانی (معینالرعایا)
📌 با حضور مورخان ، نویسندگان ، پژوهشگران و گیلانشناسان
👤 سخنران اول : دکتر فریدون شایسته
👤 سخنران دوم : دکتر مرتضی طالع ماسوله
🔰 مکان : رشت ، میدان انتظام ، بلوار شیون فومنی ، نبش خیابان میرزا کوچک جنگلی ، پژوهشکده گیلانشناسی دانشگاه گیلان
🕰 زمان : شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۷ ساعت ۱۷:۰۰
@mirzaeihaa
سپاس از گیل یار عزیز ❤️🙏
شیمی قدمانا قوربان ...
تشریف بیاورید بلا می سیر
🔗 https://gilyar.ir/
@mirzaeihaa
34.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☝️موقعیت مکانی واقعه ملاسرا
♻️ انبار چای ارباب رفیعی در ملاسرا
@mirzaeihaa
سلام ،آنچیزی که در کتاب از پاریس تا جنگل ،توجه ام را جلب کرد ،ماجرای ملا سرا بوده است.
همانطور که میدانید بسیاری از نویسندگان واقعه ملاسرا را یک عملیات خود سرانه از طرف حسن خان آلیانی می دانند و حتی پا را فراتر گذاشته واین عملیات را حتی بدون اطلاع کوچک خان میدانند ،بطوری که میرزا را آلت دست حسن خان معرفی کرده اند،اما غلام علی انصاری پرده از این راز برمی دارد.
بنده نیز قبل از دستیابی به این کتاب در مقاله خود از آگاهی میرزا از این رخداد و نامه ای که حیدر عمو اوغلی برای فورموف در فومن مبنی بر ترور میرزا در روز جلسه ملاسرا اشاره داشته ام ،آقای انصاری در صفحه۷۷ از نام خوموف استفاده کرده اند که همان فورموف میباشد (در مقاله از یک سند اصیل روسی رونمایی کرده ام)
نوشتار انصاری هم نشان میدهد که حسن خان ،عملیات ملاسرا را با هماهنگی میرزا انجام داده است .عینا مکالمه میرزا با انصاری که در صفحه ۱۰۵ میباشد این است ،میرزا که عملیات ملاسرا را بدون اطلاع با انصاری انجام داده بودند ،رو با انصاری کرده و میگویید((ما طبق میل باطنی شما و بدون خبر به شما عمل کردیم ،به هیچ طریق نمیتوان باآنها(کمؤنیستها) کار کرد و چاره ای جز این نبود))
البته انصاری برای بی خبری خود از جریان ملاسرا توجهی نیز ارائه میکند که قابل توجه است((عدم اطلاع من از واقه ملاسرا شاید این باشد که نامه ای به دست میرزا رسیده بود که آقای حبیب الله شیبانی برای من نوشته بود که به بنده سفارش به ترک جنگل شده بود و میرزا آن نامه را به من نداده بود و شاید با خود اندیشیده بود که آشنایانی در دستگاه حکومت دارم و میرزا صلاح ندیده بود به بنده اطلاع دهد و شرط احتیاط را رعایت کرده بود))
در کل سند خوبی برای تبرئه حسن خان است ممنون
مجید جدی کاس احمدانی
♦️ گفتگوی تلفنی
با استاد دکتر طالع ماسوله
رئیس دبیرخانه شورای عالی میراث فرهنگی کشور
امروز طی تماسی دکتر طالع ماسوله ضمن گفتگوی صمیمانه تلفنی در خصوص فعالیت های فرهنگی و گردشگری، برای نشستی در خصوص زندگی و زمانه حسن خان آلیانی یکی از یاران میرزا کوچک جنگلی بنده را به پژوهشکده گیلان شناسی دعوت کردند.
"از تماس و دعوت ایشان صمیمانه سپاسگزارم"
در این نشست که با حضور جمعی از نویسندگان و پژوهشگران حوزه ی تاریخ گیلان در تاریخ ۲۷ خرداد برگزار می شود، به بررسی ابعاد عملکرد و زندگی حسن خان آلیانی پرداخته خواهد شد.
سخنرانان این مراسم استاد فریدون شایسته و دکتر طالع ماسوله خواهند بود.
در خصوص عملکرد و بازشناسی شخصیت حسن خان آلیانی محتواهای بیشتری پس از نشست فوق در رسانه فرهنگی گیل دیلم منتشر خواهد شد
۲۴ خرداد
شاه حسینی طالقانی
🔹🔶t.me/GILDEYLAM_OFFICIAL
www.instagram.com/gildeylam
@mirzaeihaa
به دعوت پژوهشکده گیلان شناسی در نشست علمی زندگی و زمانه حسن خان آلیانی (معینالرعایا) از چهره های شناخته شده نهضت جنگل شرکت خواهم کرد.
این نشست با حضور مورخان، نویسندگان و پژوهش گران روز شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۷ در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد.
حسین عسکری
🔗 البرز پژوهی @alborzology
▫️وبلاگ ۱▫️وبلاگ ۲▫️اینستاگرام▫️آپارات
قدمتان روی چشم
دکتر هیراد مخیری از نوادگان میر حبیب الله خان مدنی 🙏❤️
@mirzaeihaa