eitaa logo
میز اول تحلیل رویدادها
344 دنبال‌کننده
4.9هزار عکس
54 ویدیو
7.4هزار فایل
مجله‌ی تحلیل رویدادها و مناسبت‌ها
مشاهده در ایتا
دانلود
🔶 سیری در دعای مکارم الاخلاق با شهید مطهری (به مناسبت سالروز میلاد امام و روز ، ۵ شعبان) ⚪️ صحیفه سجادیه دعاهاى بسیار معتبرى است- هم از نظر سند و هم از نظر مضمون- از زین‌العابدین على بن الحسین سلام اللّه علیه که علماى شیعه از صدر اسلام به این کتاب توجه کرده‌اند، و بعد از قرآن، قدیمی‌ترین کتاب شیعى است که از اول به صورت کتاب به وجود آمده و الآن در دست ماست. ⚪️ حضرت زین العابدین (سلام اللّه علیه) از راه همین دعاها خدمت بزرگ و جاودانه‌اى به اسلام کرده‌اند. یکى از دعاهاى صحیفه سجادیه، دعاى مکارم الاخلاق است. این دعا دستورالعمل اخلاق است به صورت دعا؛ یعنى در این دعا این که مسلمانِ اخلاقىِ ایده‌آل باید چگونه باشد به صورت دعا بیان شده است. ⚪️ «دعاى‌ مکارم الاخلاق» یعنى دعاى اخلاق مَکرُمتى. همان که پیغمبر اکرم فرمود: «بُعِثْتُ لأتَمِّمَ مَکارِمَ الْاخْلاقِ‌»؛ «عَلَیکُمْ بِمَکارِمِ الْاخْلاقِ فَانَّ رَبّى بَعَثَنى بِها» براى‌ معرفى مکتب اخلاقى اسلام یکى از بهترین نمونه‌ها دعاى مکارم الاخلاق است. و از جمله آرزوهایى که من سال‌هاست دارم این است که یک وقتى توفیق پیدا بکنم این دعا را به فارسى ترجمه و مخصوصا شرح بکنم، فلسفه‌ها و نکاتى را که در این دعاى شریف هست تشریح کنم. این دعا هر قسمتش با صلوات شروع مى‌شود.
11. مکارم.docx
26.7K
🔵 فایل word 🔶 سیری در دعای مکارم الاخلاق با شهید مطهری (به مناسبت سالروز میلاد امام و روز ، ۵ شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
11. مکارم.pdf
127.7K
🔴 فایل pdf 🔶 سیری در دعای مکارم الاخلاق با شهید مطهری (به مناسبت سالروز میلاد امام و روز ، ۵ شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
🔶 دو راهبرد کلان امام (ع) (به مناسبت سالروز میلاد امام سجاد (ع)؛ ۵ شعبان) ⚪️ در یک نگاه کلی، امام سجاد (علیه‌السلام) دو نقص را در جامعه برطرف کردند. اول اینکه دستگاه خلافت اموی و شاهْ‌خلیفه‌هایی مثل معاویه، یزید، مروان بن حکم، عبدالملک بن مروان و هشام بن عبدالملک، قلوب مردم را به سمت دنیا هدایت کرده بودند؛ و باید معنویت از نو در این جامعه احیا می‌شد که حضرت این را احیا کردند. نماد این احیای هم صحیفه سجادیه است. صحیفه تجلی روحی معنویتی است که حضرت در تاریخ دمیده‌اند. ⚪️ کار کلان و راهبردی دیگر امام سجاد (علیه‌السلام)، ایجاد توجه به ائمه علیهم السلام بود که محور پیدایش این توجه، سید الشهداء (علیه‌السلام) است. حضرت، عاشورا را احیاء کردند و این توجه، مقدمه برنامه‌های بعدی است. ⚪️ امام خمینی(ره)، همه نقاط حساس انقلاب اسلامی را روی این دو راهبرد کلان امام سجاد (علیه‌السلام) متمرکز کردند و با این انگیزه مردم را جلو آوردند. مارکسیست‌ها انقلابیون را تخطئه می‌کردند، می‌گفتند با گریه و مراسم دعا و هیئت گرفتن که نمی‌شود انگیزه انقلاب ایجاد کرد. در حالی که انقلاب با تأسی به این دو راهبرد امام سجاد (علیه‌السلام) نه تنها پیروز شد، و نه تنها قریب پنج دهه است که تاب‌آوری معجزه‌آمیز داشته است، حتی توانسته است با گفتمان مقاومت که تکون و تقوم‌یافته از راهبردهای دوگانه امام سجاد (ع) است، منطقه بعثت انبیاء و زیست‌گاه ائمه اطهار (علیهم السلام) را به جبهه جریان مقاومتی تبدیل کند، که هدف اصلی‌اش بازاحیاء تمدن نبوی (صلی الله علیه و آله) و حکومت رهبران الهی بر زمین است.
12. امام سجاد.docx
25.7K
🔵 فایل word 🔶 دو راهبرد کلان امام (ع) (به مناسبت سالروز میلاد امام سجاد (ع)؛ ۵ شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
12. امام سجاد.pdf
131.4K
🔴 فایل pdf 🔶 دو راهبرد کلان امام (ع) (به مناسبت سالروز میلاد امام سجاد (ع)؛ ۵ شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
🔶 فهو الکریم (به مناسبت سالروز میلاد امام (ع)؛ ۳ شعبان) ⚪️ در زیارت‌نامه‌های مأثور حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام، از لسان مبارک امام صادق علیه‌السلام می‌خوانیم: «اَللَّهُمَّ إِنِّی أَشْهَدُ أَنَّهُ[الْحُسَیْنَ]... اَلْفَائِزُ بِکَرَامَتِکَ أَکْرَمْتَهُ بِالشَّهَادَةِ» هم‌چنان‌که خود حضرت نیز مطلع خطبه شب عاشورا را با اشاره موهبت الهی بیان فرمودند: «اَللَّهُمَّ إِنِّی أَحْمَدُکَ عَلَى أَنْ أَکْرَمْتَنَا...» ⚪️ کرامت، جان‌مایه شأن انسانی است، چرا که در آیه شاخص «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ» محور سنجش ارزش انسان، «کرامت» است و خدای متعال برای بیان مقام انسان، از مؤلفه و عنصر کرامت استفاده و نام برده است ⚪️ «در مکتب اسلام تمام احساس‌هاى اخلاقى، از پیدا کردن «خود» و احساس واقعیت «خود» پیدا مى‌شود. اگر انسان خود واقعى‌اش را پیدا کند مى‌بیند، تمام ارزش‌هاى اخلاقى و نیز ضد اخلاقى‌ها معنى پیدا مى‌کند. بعد از این است که انسان مى‌بیند تمام اخبار اسلامى در باب اخلاق یک فلسفه خاص دارد؛ و اخلاق در اسلام بر محور خودشناسى و احساس‌ کرامت‌ در خود واقعى است و اخلاق اسلامى بر اساس این پایه بنا شده است. شهید مطهری این مبحث مبنایی مهم را «اخلاق مَکرُمتى» می‌نامد. «پیغمبر اکرم در حدیثى که وسائل الشیعه نقل کرده است فرمود: «عَلَیکُمْ بِمَکارِمِ الْاخْلاقِ‌»؛ بر شما باد اخلاق‌ مَکرُمتى‌ و کریمانه‌! «فَانَّ رَبِّى بَعَثَنى بِها»؛ که پروردگار من مرا براى این اخلاق مکرمتى مبعوث فرموده است.
13. کرامت.docx
36.2K
🔵 فایل word 🔶 فهو الکریم (به مناسبت سالروز میلاد امام (ع)؛ ۳ شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
13. کرامت.pdf
167.8K
🔴 فایل pdf 🔶 فهو الکریم (به مناسبت سالروز میلاد امام (ع)؛ ۳ شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
🔶 ماه ؛ ماه آمایش جنود (به مناسبت حلول ماه شعبان) ⚪️ لبّ جهاد اکبر و مبارزه با نفس، ستیز عقل و جهل است. حضرات معصومین (علیهم السلام) به ما یاد داده‌اند که اگر می‌خواهید در مسیر هدایت قرار بگیرید، عقل و جنود عقل، و همچنین جهل و جنود جهل را بشناسید. خدای متعال برای عقل، یک جنود هفتاد و پنج‌تایی مقرر کرد و ضد این هفتاد و پنج جند را نیز، جنود و یاران جهل قرار داد. ⚪️ عقل در تعالیم اسلامى جایگاه ویژه‌اى دارد. چنان‌که قدم اول دین‌دارى در اسلام یعنى پذیرش اصول عقاید، منوط به بکارگیرى عقل و اندیشه و پذیرش عقلى و استدلالى این اصول است. قرآن کریم با تأکید بر تدبر و اندیشه‌ورزى، بى‌اعتنایى به این موهبت الهى را بشدت توبیخ و سرزنش نموده و کسانى که از عقل خود بهره نمی‌برند را پست‌ترین جنبندگان خوانده است. ⚪️ اولین کار پیامبر مکرم، اِثارِه و تحریک عقل و برشوراندن قدرت تفکر است؛ قدرت تفکر را در یک جامعه تقویت کردن است. این حلّال مشکلات است. عقل است که انسان را به دین راهبرد می‌دهد، انسان را به دین می‌کشاند. عقل است که انسان را در مقابل خدا به عبودیت وادار می‌کند. عقل است که انسان را از اعمال سفیهانه و جهالت‌آمیز و دل دادن به دنیا بازمیدارد؛ عقل این است. لذا اولْ کار این است که تقویت نیروى عقل و خرد در جامعه انجام بگیرد؛ تکلیف ما هم این است.
14. ماه شعبان.docx
28.4K
🔵 فایل word 🔶 ماه ؛ ماه آمایش جنود (به مناسبت حلول ماه شعبان) https://eitaa.com/mizeavval
14. ماه شعبان.pdf
141K
🔴 فایل pdf 🔶 ماه ؛ ماه آمایش جنود (به مناسبت حلول ماه شعبان) https://eitaa.com/mizeavval