eitaa logo
میز اول تحلیل رویدادها
301 دنبال‌کننده
4.9هزار عکس
54 ویدیو
7.4هزار فایل
مجله‌ی تحلیل رویدادها و مناسبت‌ها
مشاهده در ایتا
دانلود
🔶 انقطاع الی الله
🔶 ضرورت حضور در جامعه از راه شروع درس علوم قرآن آیت‌الله جوادی آملی ⚪️ الا و لابد حوزه باید در خدمت قرآن باشد یا تفسیر ترتیبی، یا تفسیر موضوعی، یا علوم القرآن یا امثال ذلک که بالاخره مشخص بشود این برای ما آمده است. ⚪️ ممکن است کسانی اشکال کنند که علوم قرآن فعلی هیچ وقت آن حیاتی که می‌گویید را یاد نمی‌دهد! در پاسخ باید گفت: سرّش این است که قرآن در جامعه نیست چون در حوزه نیست، اگر در حوزه بحث شود همین‌طور در جامعه هم بحث می‌کنند. ⚪️ قرآن که فقط برای چهارده معصوم علیهم السلام نیامده، بلکه برای ﴿لِلْعالِمینَ﴾است. این بیان قرآن دو اصل را به همراه دارد: یکی کلیت و یکی دائمیت، یکی همگانی یکی همیشگی، یکی جمیع بشر، یکی إلی یوم القیامة. برای کلی که مربوط به افراد است، برای دائم که مربوط به زمان است، می‌فرماید من آمدم شما را در این کلیت و دوام زنده کنم و نور هم هستم، این مجمل‌گویی و معمّاگویی که ندارد، حتماً بیان کرده است. ⚪️ یکی از چیزهایی که حوزه باید روی آن کار بکند، همین مباحث است. وظیفه ما خیلی سنگین است و بهترین راه و اولین راه، قرآن نورانی است و ثانی اثنینش نهج‌البلاغه است، نهج‌البلاغه هم حتماً باید درسی بشود. حوزه به نام دین است و اصل دین هم قرآن کریم است و ائمه هم به‌وسیله قرآن کریم جامعه را هدایت کردند اما آن اثری که از قرآن باید باشد، نیست.
5. قرآن.docx
49.2K
🔵 فایل word 🔶 ضرورت حضور در جامعه از راه شروع درس علوم قرآن آیت‌الله جوادی آملی https://eitaa.com/mizeavval
5. قرآن.pdf
224.6K
🔴 فایل pdf 🔶 ضرورت حضور در جامعه از راه شروع درس علوم قرآن آیت‌الله جوادی آملی https://eitaa.com/mizeavval
🔶 ؛ فصل ناب اکبر ⚪️ حضرت رسول اکرم(ص) در مورد امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «فَإنَّهُ مَمْسُوسٌ فِی ذَاتِ اللهِ» در مورد حضرت علی اکبر(ع) نیز امام حسین(ع) فرمودند: «فَإنَّهُ مَمْسُوسٌ فِی اللهِ وَ مَقتُولٌ فِی سَبِیلِ اللهِ» ⚪️ وقتی در مسیر حرکت به سمت کربلا، حضرت علی‌اکبر(ع) خبر کشته شدن را از پدر شنید، پرسید: «أَ لَسْنَا عَلَى‌ الْحَقِ؟» و بعد پاسخ مثبت پدر فرمود: «إِذاً لَا نُبَالِی أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّینَ!» حضرت پدر چنان از این پاسخ جوانش خوشحال شد که فرمود: خداوند به بهترین پاداشی که پسرى از پدرش گرفته است، به تو عطا فرماید. حال سؤال اینجاست: بهترین موهبتی که پدری مثل حضرت مولی الکونین اباعبدالله الحسین(ع) به پسرش می‌تواند بدهد چیست؟ به نظر می‌رسد همین مقام خاص امیرالمؤمنین(ع) یعنی مقام ممسوسیت فی ذات الله است. ⚪️ انسان‌های کاملی مانند حضرت علی اکبر(ع) که الگو و اسوه زندگی ما هستند، اصلی‌ترین مشخصه‌ی حیاتی‌شان، حیات توحیدی است و حیات توحیدی چیزی جز متن آموزه‌های دین نیست: زیست مؤمنانه و حیات توحیدی، مبتنی بر مبارزه با نفس است. ⚪️ اگر کسی با نفس خود مبارزه کند و در این مبارزه پیروز شود و لجام نفس را در دست گیرد، به‌گونه‌ای که دیگر نفسش نتواند او را به هیچ گناه و لغزش و طمعی بیندازد، او پیروزمند میدان مبارزه با نفس و مجاهد سرافراز «جهاد اکبر» است.
🔶 قدر ماه را بدانیم (2) ⚪️ نوع دعاها، اذکار، استغفارها و مناجات‌هایی که در ماه شعبان وارد شده، بسیار خاص و ویژه است. صلوات تمام حس‌های زیبای انسان را نسبت به اهل‌بیت(ع) تخلیه می‌کند و همه انتساب‌هایش را زینت می‌دهد. ⚪️ صلوات بر اهل بیت(ع) ما را کنار آن‌ها می‌برد، دائماً به ما تذکر می‌دهد که ما از آن‌ها هستیم، اگر کسی فهمید از اهل‌بیت(ع) است، احساس تنهایی، غربت، و کمبود عاطفی نمی‌کند. چقدر خوب است که اهل‌بیت(ع) وقتی به دل ما نگاه می‌کنند، ببیند که ما با داشتن آن‌ها شاد و آرام هستیم. ⚪️ در ماه شعبان عبادت‌های مختلفی وارد شده است. مهم‌ترین عبادت، استغفار است. اگر استغفار نباشد، نفس دائماً آلودگی جمع می‌کند. کسی که استغفار ندارد، آلودگی‌هایش را در طول روز پاک و جبران نمی‌کند، این عفونت‌ها جمع می‌شود و شخص خشن، متجاور، فضول، بدبین، غیبت‌کننده، تهمت زننده می‌شود. ⚪️ مناجات شعبانیه از لطافت بسیار زیادی برخوردار است و مضامین بی‌نظیری دارد. در آن نکات بسیار لطیفی درباره رابطه بین انسان و خداوند تبارک و تعالی وجود دارد. بیشتر اوقات انسان با خداوند سخنانی دارد که شاید نتواند خودش به‌راحتی به زبان آورد، در ارتباط با خداوند گره‌هایی در دل انسان به‌وجود می‌آید، که آن را یک معصوم متخصص که حاکم بر نفوس انسانی است، می‌تواند به شیرینی و زیبایی بگشاید.
7. ماه شعبان.docx
53.5K
🔵 فایل word 🔶 قدر ماه را بدانیم (2) https://eitaa.com/mizeavval