هدایت شده از ديانت و عقلانيت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 روز جمعه است؛ به نوایی آسمانی و دلنشین، دلمان را به ساحت قدس ولی الله الاعظم، تجلی همه زیباییهای هستی، گره بزنیم. 🌷
حضرت آیت الله مصباح(ره):
🔹دستهاى خودمان را خاضعانه به پيشگاه حضرت مهدی سلام الله علیه دراز كنيم و عرض كنيم يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَيْنَا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ؛ آقا! بر ما منت بگذارید و گوشه چشمى [به ما بفرمایید]، اگر عنايت شما باشد مشكلات ما خيلى آسان حل میشود.
🔸 البته خداوند متعال خواسته كه همه اينها از راه اختيار خودمان حل شود و الا اگر از راه اختيار نبود كه فلسفه خلقت تحقق پيدا نمیكرد. ما بايد دعا كنيم تا او ما را كمك كند تا ما با اختيار خودمان راه صحيح را پيش ببريم و به او، به هدف او و به رسالت او كمك كنيم؛ إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ
بیانات حضرت آیت الله مصباح(ره) در همايش مهدويت و انتظار در تاریخ ۱۳۸۷/۰۵/۲۳
🆔@mjafari_ir
🔖 نکته معرفتی...
حقیقتا زیارت امام رضا، لذت بخش و روح فزاست. راز آن را باید در این جمله خود حضرت جست :
الإِمامُ الأَنيسُ الرَّفيقُ وَالوالِدُ الشَّفيقُ وَالأَخُ الشَّقيقُ وَالاُمُّ البَرَّةُ بِالوَلَدِ الصَّغيرِ.
کتاب كافي : 1 / 200.
امام، همدم و رفيق است و پدری مهربان و برادری همسان و مادری دلسوز برای فرزند.
🔻 ما را در ویراستی دنبال کنید 👇
https://virasty.com/MJafari_ir
✍️ محمد جعفری
✅ کاهش و افت دینداری!
زیارت یکی از نمادها و نمودهای بارز دینداری است که هیچ تبیین غیر دینی ندارد. شخصی که به زیارت امام معصوم می رود، رفتار و کنشی مبتنی بر یک عقبه شناختی دارد. بی تردید وی، اعتقادات و باورهایی ویژه نظیر اعتقاد به امامت و ولایت تکوینی امام و به تبع آن محبت قلبی به امام را در دل داشته که رو به سوی امام نهاده و جان و دل خود را متوجه آن مضجع شریف می نماید.
این سالها از جانب بسیاری کسان و خصوصا روشنفکران، مبتنی بر برخی شواهد موردی و جزیره ای، ادعای کاهش دینداری مردم در دوره انقلاب مطرح شده است. حال سوال این جاست که کسانی که مدعی کاهش دینداری مردم در نظام جمهوری اسلامی اند، چه توجیهی برای این کنش دینی دارند؟
اجتماع میلیونی در حرم امام رضا و قبل از آن مقوله زیارت اربعین را باید چگونه تبیین کرد؟
اگر سخن از مقایسه است، باز هم مشکلی نیست بروید واقعیات و فکتهای قبل از انقلاب را در این زمینه بیاورید و با وضعیت الان مقایسه نمایید.
اگر سخن از بی دینی نسل نو و جوان است، کافی است ساعتی در حرم مطهر دوری بزنید و ببینید که بیش از پنجاه درصد این جمعیت، جوانان و نوجوانان اند. آیا وقت تامل و تفکر برای این مدعیان نرسیده است؟
از سویی دیگر، برخی دلسوزان و دین اندیشان از رشد یک نوع معنویت بدون شریعت در سالیان اخیر در بین جوانها سخن می گویند. بدیهی است که شاید التزام به پاره ای از حدود و ثغور مذهبی در سالیان گذشته کم شده باشد اما رشد مقولاتی مانند زیارت و اعتکاف که متضمن مناسک دینی مشخصی است، دلیل روشنی بر گرایش به دینداری شریعت مدارانه می باشد .
🆔@mjafari_ir
1_5203173508.pdf
20.1M
📗اسرار فضل بن شاذان از امام رضا علیه السلام
📝مولف: فضل بن شاذان نیشابوری/
تعداد صفحات 149
زبان:فارسی
🔹توضیح:
کتاب حاضر برگردانی از کتاب «علل ابن شاذان» است. «فضل بن شاذان نیشابوری» در جلسات متعددی خدمت امام هشتم حضرت علی بن موسیالرضا علیه السلام حاضر میشد و اسرار و علل اعتقادات و احکام دین را از ایشان سؤال میکرد.
این کتاب مجموعه نفیسی است که او از مطالب این جلسات گردآوری کرده و در اختیار مسلمانان و شیعیان قرارداده است.
یکی از دلایل اعتبار این مجموعه، شخصیت والا و جایگاه علمی و معنوی «فضل بن شاذان» در میان شیعیان و ائمه اطهار است.
از سوی دیگر امام رضا در این کتاب با بیانی شیوا و عقلانی،سوالات فضل که سوال بسیاری از انسانهای متفکر است، را پاسخ داده اند. از این رو خواندن کتاب فوق برای اهل تفکر بسیار جذاب خواهد بود.
#امام_رضا_علیه_السلام
#اعتقادات
🆔@mjafari_ir
✍️ محمد جعفری
✅ پرده ای از عقلانیت در مناظرات امام رضا علیه السلام
مناظرات اهل بیت را باید یکی از سرفصهای افتخار آفرین برای مانور عقلانیت دانست. آن فرزانگان، در گفتگوهای علمی و دینی که با ارباب ملل و نحل داشتند، تلاش می کردند با منطقی قوی،معرفتی عمیق و روشی اقناعی و عقلانی، با مخالف فکری خود به بحث بپردازند و او را نسبت به لغرش فکریش مجاب نمایند. یکی از روشهای به کار گرفته در این عرصه هم استفاده از جدل احسن است که امام با تکیه بر اخلاق نقد، با تمسک به مسلمات فکری خود شخص، او را متوجه انحراف و ضعف اندیشه اش می نمایند؛ روشی که دیگر هیچ جای چون و چرا برای شخص باقی نمی گذارد . گفتگوی امام رضا علیه السلام با رهبران دینی مخالف در مجلس مأمون، یکی از مصادیق بارز مناظرات عقلانی اهل بیت است . شاید یکی از زیباترین پرده های این مناظره را باید گفتگوی امام با جاثلیق مسیحی دانست که امام از روش جدل احسن در گفتگو با او بهره می برد :👇👇
ما ننقم على عيسى شيئا إلا ضعفه و قلة صيامه و صلاته قال الجاثليق أفسدت و الله علمك و ضعفت أمرك و ما كنت ظننت إلا أنك أعلم أهل الإسلام قال الرضا ع و كيف ذلك قال الجاثليق من قولك إن عيسى كان ضعيفا قليل الصيام و الصلاة و ما أفطر عيسى يوما قط و ما نام بليل قط و ما زال صائم الدهر قائم الليل قال الرضا ع فلمن كان يصوم و يصلي فخرس الجاثليق و انقطع (احتجاج طبرسي، جلد دوم، ص 418).
جاثلیق، بزرگ و عالم مسیحیان در زمانه خویش است و مسیحیان عیسی را فرزند خدا می دانند . امام رضا به او می گوید که ما به حضرت عیسی این اشکال را داریم که در نماز و روزه کوتاهی می کرد. جاثلیق که از این حرف شگفت زده شده، رو به امام می نماید و می گوید که من تصور می کردم که شما عالمترین شخص در میان مسلمانان هستید، اما الان برایم واضح شد که از نظر علمی بسیار ضعیف هستید ! ☺️
امام می فرمایند چطور!؟ جاثلیق ادامه می دهد زیرا می گویی عیسی در نماز و روزه کوتاهی داشت و حال آن که عیسی هر روز، روزه بود و هر شب تا به صبح عبادت می نمود . امام با خونسردی تمام رو به جاثلیق نمود و فرمود : عیسی برای چه کسی به نماز و روزه می پرداخت ؟! این جا بود که تازه جاثلیق متوجه شد که امام او را دور زده است و با روش جدل از کلام خود او، بطلان اندیشه مسیحیت را بیرون کشیده است . آری اگر عیسی ابن الله بود که دیگر نیازی به نماز و روزه نداشت! آیا خدا برای خود به عبادت می پردازد؟!
امید است سیره عقلانی اهل بیت در مواجهه با اندیشه های نادرست ، همیشه در منظر ما بوده باشد و بدون شعار زدگی و برخورد احساسی، به عمق بخشی به معارف دینی خود و دیگران بپردازیم.
#امام_رضا_علیه_السلام
#مناظرات
🆔@mjafari_ir
🔖 نکته معرفتی...
یکی از شواهد آشکار بر عقلانیت تفکر شیعی، اعتدال در منش و روش و توجه به همه نیازهای روحی و روانی انسان از جمله حزن در وقت عزا و شادی به وقت سرور است. ماه ربیع آمده،ماهی که به عنوان فصل شادی اهل بیت شناخته می شود و ما هم به شادی آنها، مسروریم. دهه سازی های ادعایی و تداوم حزن و بکاء، خلاف سیره و عقلانیت اهل بیت است و آسیب آن،تضعیف و کوچک شماری اهمیت ماههای محرم و صفر است.
#ماه_ربیع
🔻 ما را در ویراستی دنبال کنید 👇
https://virasty.com/MJafari_ir
32.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹امروزه، ما با نسلی جدید به عنوان نسل دیجیتال روبرو هستیم که به راحتی زیر بار ارزشهای جامعه خصوصا ارزشهای دینی نمی رود. یکی از دغدغه های جدی خانواده های این طیف از دختران، عدم موفقیت و ناکامی در اقناع عقلانی و فکری دختران نوجوان و جوانشان در مورد حجاب است.
تحلیل فوق یکی از بهترین تحلیلهای ارائه شده در مورد چرایی حجاب در جامعه است که می تواند در تغذیه و توجیه فکری این نسل، والدین ما را یاری می دهد.
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 مدیر یک پیامرسان چقدر قدرت دارد؟
▫️برای اینکه بدانید مدیر یک پیامرسان چه قدرتی دارد، میتوانید کمی به سوالاتی که در کلیپ مطرح میشود فکر کنید.
🎙بهبیان: حجتالاسلام مصطفی طالبی
🆔@mjafari_ir
🔶 آزادی بیان به سبک #غرب
انزو استرنال از تیم ملی جوانان فرانسه اخراج شد. استرنال متولد 2007، بهتازگی به دلیل «مشکلات رفتاری» از تیم زیر 16 سال فرانسه اخراج شده است. در واقع، این بازیکن پس از گلزنی پیام «Allah is great» (خدا بزرگ است) را به نمایش گذاشت.
یک ژنرال ایتالیایی نیز، چون در نقد همجنسبازی مطلبی نوشته بود،از کار اخراجش کردند.
بله آزادی بیان فقط برای اهانت به اسلام و سوزاندن قرآن به کار می آید. کافی است در مورد هولوکاست و همجنسباز، سخن بگویید تا از هستی ساقط شوید. 😊
#آزادی_بیان_در_غرب
🆔@mjafari_ir
#معرفی_کتاب
📚 کتاب نقد معنویت مدرن
🖌نوشته حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
موضوع کتاب فوق ، نقد و ارزیابی پاره ای از اندیشه های جدید مطرح شده در حوزه دین پژوهی و شبهات مربوط به «معنویت مدرن» و نقد دیدگاه های روشنفکران دینی در این زمینه است.
نویسنده دیدگاه های برخی از روشنفکران دینی را در مورد مؤلفه های مدرنیسم و کیفیت دینداری در عصر مدرن و معنویت مدرن که از دیدگاه آنان نوعی جمع میان سنت و تجدد است را مطرح کرده و ابعاد مختلف این نظریه را مورد مطالعه قرار داده است.
هم چنین در این اثر، وجوه ایجابی و سلبی دیدگاه مبتنی بر معنویت مدرن و شاخصه های آن، مورد تجزیه و تحلیل و نقد قرار گرفته و از آنجایی که این دسته از افراد ایمان را مقوله ای ناواقع گرایانه پنداشته اند، نویسنده وجود معنویت را در چنین تفکری، امری منتفی دانسته است.
🆔@mjafari_ir