Cheragh-02-10-13.mp3
12.38M
🔊#فایل_صوتی #چراغ
#برنامه_زنده
✍🏼در این برنامه استاد جعفری به شبهات ذیل از ناحیه ملحدین و آتئیست ها پاسخ می دهند :
1.چرا خداوند که رحمت دارد، کسانی را که از سر عقلانیت و یا حتی جهالت خود، دین را کنار می گذارند عذاب می کند؟
2.آیا مجازات آخرت غیرعقلانیست چون صرفا انتقام گیری است و ثمره تربیتی ندارد چرا که فرصت دیگری برای جبران وجود ندارد؟
#تاریخ_پخش : 1402.10.13
📡مرکز رسانه ای ولایت
🔰 @velayattv
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی دو تا آتئیست (خداناباور) به هم میرسن 😂
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام جعفري، مدیر گروه کلام و فلسفه دين مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی ره در کارگروه کلام" اولین همایش نقش مذاهب اسلامی در تمدن اسلامی" مطرح کرد که مهمترین رکن و مولفه تمدن اسلامی، معنویت دینی است و الحاد معاصر با گونه های مختلفی همچون الحاد فلسفی، الحاد علمی و الحاد عملگرا مهمترین خطری است که پایه اصلی معنویت یعنی خداباوری را نشانه رفته و همه ادیان الهی و مذاهب دینی باید دست به دست هم بدهند تا ظرفیتهای خودشان را در مقابله با این آسیب به میدان بیاورند. وی تاکید نمود که وحی و عقل در کنار هم می توانند توانایی کافی و لازم را برای ما در این عرصه فراهم نمایند.
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کل عمر انسان در کمتر از یک دقیقه!
💠 «وَ مَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ»
✍ «اين زندگى دنيا جز سرگرمى و بازيچه نيست و زندگى حقيقى همانا [در] سراى آخرت است اى كاش مى دانستند.»
📎 ﴿سوره عنکبوت، آیه۶۴﴾
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨حکومت ایدئولوژیک فرانسه و گشت ضد #حجاب !
۲ هزار نیروی گشت ارشاد فرانسوی سراغ مدرسهها و کالجها رفتهاند تا قانون ممنوعیت پوشیدن عبا توسط مسلمانان را اجرایی کنند.
آن وقت می گویند جمهوری اسلامی حکومت ایدئولوژیک است و دیگر نمی توان سیاست را بر اساس ایدوءلوژی اداره کرد. بله باور کنیم که همه حکومتهای لیبرال هم ایدئولوژی دارند و سرسختانه هم بر آن پای می فشارند.
🆔@mjafari_ir
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
♦️ هفتمین کمیسیون همایش معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی؛
🟡 عنوان: «واقعگرایی و کارآمدی»
📕 مقالات و ارائهدهندگان:
-کارکردهای موعودگرایی «مهدویت» و معنویتگرایی با رویکرد تطبیقی؛ دکتر حسین الهی نژاد.
-مدیتیشن در معنویت عصر جدید و نسبتسنجی آن با مراقبه معنوی در منظومه فکری علامه حسنزاده آملی؛ دکتر محمدجواد رودگر.
- منابع معرفت در معنویت دینی و معنویت سکولار؛ دکتر محمد جعفری.
-همسنجی وحدت وجود در شبه جنبشهای معنوی (با تاکید بر الهیات تکاملی) و عرفان اسلامی؛ استاد حمیدرضا مظاهری سیف
.
-همسنجی روش مواجهه اندیشهای تبلیغ در معنویتهای نوظهور با اسلام، با تکیه بر مفهوم هویت؛ دکتر علی محمدی هوشیار.
-بررسی انتقادی جایگاه انسان در عرفان حلقه با تاکید بر آرای استاد جوادی آملی؛ حجتالاسلام وحیدرضا ملکی.
⏰زمان: چهارشنبه 27 دی 1402 | ساعت 9 الی 12
💠 مکان برگزاری:
قم- ابتدای بلوار جمهوری. مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره). تالار اندیشه.
🌐 لینک شرکت در جلسه به صورت مجازی:
http://iki.ac.ir/live
🔰مجری: پژوهشکده اخلاق و معنویت با همکاری گروه کلام و فلسفه دين مؤسسه امام خمینی ره
🆔@meshkatnoor
👤 حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی(ره):
✅ احیای سنت روزه در ماه رجب و شعبان
🔸سنت اهل بيت علیهمالسلام اين بود كه ماه رجب و شعبان را روزه مىگرفتند و خودشان را براى مهمانى خداى متعال و ماه رمضان، آماده مىكردند. اين سنت قرنها رواج داشته و متأسفانه آرام آرام فراموش شد. ماه رجب و شعبانی در «كنيا» بودم. يك كارمند سفارت از شيعههاى هندى الاصل، در آنجا بود. ايشان سه ماه روزه میگرفت. از ماه رجب شروع مىكرد تا آخر ماه رمضان. در قلب آفريقا، كفرستان، يك جوان يك سنت را حفظ كرده بود!
۱۳۸۲/۰۶/۲۷
✅ ماه رجب؛ آغاز کاملترین تمرین خودسازی
🔶 [این سه ماه] تدریجاً انسان را به نور مطلق نزديک میکند. اول؛ ماه رجب که يک دوران تمرين مقدماتی است. بعدش، ماه تأسی به پيغمبر اکرمصلیاللهعلیهوآله، که مرحله بالاتری است. بعد هم ديگر ماه خداست. آنجا ما بايد نهايت بندگی را به معرض عمل بگذاريم، يعنی از خوردنیها و آشاميدنیها و لذتهای غريزی و اين حرفها هم خودداری کنيم تا بندگیمان را خوب نشان بدهيم، بگوييم ما بندهايم و دنبال کار خودمان نيستيم، دلمان میخواهد غذا بخوريم اما تو گفتی نخور! چشم...این يک تمرين کامل است.
۱۳۸۹/۰۴/۲۳
✅ ماه رجب، فرصت اندیشه در توحید
🔹در ماه رجب خیلى مناسب است مطالعاتى درباره توحید داشته باشیم که مسیر صحیح زندگى ما را مشخص میکند. آنقدر به آدم تعالى میبخشد، آنچنان عزتى به انسان میبخشد که در مقابل هیچ موجودى حاضر نیست خضوع کند؛ چون همه چیز را از خدا میداند.
۱۳۸۷/۰۴/۱۳
✅ همتی برای تربیت توحیدی در ماه رجب
🔸یکى از اعمالى که در ماه رجب وارد شده، روزى هزار مرتبه ذکر «لااله الاالله» است. شاید براى بعضی سخت باشد؛ البته آدم [اگر] همت داشته باشد خیلى هم سخت نیست؛ نیم ساعت وقت میخواهد. [توصیه به این ذکر،] نشان میدهد که توجه به مسئله توحید چقدر در اسلام اهمیت دارد و براى خودسازى و رشد روحى و ترقى روحى انسان مؤثر است.
۱۳۸۷/۰۴/۱۳
✅ تازه اول ماه است، چه عجلهای داری؟!
🔹معمولا شیطان با القاى افکار باطل که در ظاهر حکمتآمیز است، انسان را فریب مىدهد؛ چون علم شیطان نه تنها کمتر از ما نیست، بلکه اگر علم صدها نفر را روى هم بگذاریم به اندازه علم جناب ابلیس نمىشود. مثلا اینگونه القا مىکند که تازه اول ماه رجب است و هنوز سى روز تا آخر ماه براى روزهگرفتن باقى مانده است. روز دیگرى روزه مىگیرى؛ چه عجلهاى در روزه گرفتن دارى؟ و با القائات دیگرى از این قبیل، فرصتها را از ما مىگیرد.
📚پندجاوید، جلد۲، صفحه ۱۲۲
✅ لا اقل سه روز در ماه روزه بگیریم
🔹اقلاً در يك ماه، آدم سه روز را روزه بگيرد براى تأسى به رسول اللّه صلی الله علیه وآله، آدم هر كه را دوست داشته باشد میخواهد يك نشانهاى از او داشته باشد، اينكه ما اين همه اظهار محبت به اهلبيت علیهمالسلام مىكنيم، بايد نشانهاى از زندگى آنها در ما باشد.
۱۳۸۲/۰۶/۲۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴معنویت دینی و معنویت #سکولار
🔹حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد #جعفری
🔺جلسه پانزدهم
🔸#معنویت_و_معنای_زندگی
🆔@mjafari_ir
✍️ محمد جعفری
💠 تراژدی یک روشنفکر
امروز با نوشته ای از آقای سروش در طعن و توهین به استاد گرامی آیت الله مصباح ره برخورد کردم که نشان از این داشت که چقدر برگزاری گرامیداشت آن استاد فرزانه در سومین سال رحلتش، بر این روشنفکر گران و سخت آمده است که رطب و یابس به هم بافته تا شخصیت علمی و معنوی آن عزیز سفر کرده را مخدوش و ملکوک نماید .
این نوشته در واقع تکرار همان ادعاهای ایشان در طی یک سخنرانی در ایام رحلت استاد در سال 1399 بود؛ فقط با لحنی بی ادبانه تر و فحاشی بیشتر که قبلا به آن مطالب در جزوه ای با عنوان « سرو و طوفان» پاسخ داده شده و در فضای مجازی نشر داده شد. ( در فایل ذیل این جزوه برای علاقه مندان ضمیمه شده و التبه به زودی با اصلاحات و اضافات، به زیور طبع هم آراسته خواهد شد). اما نکاتی چند در مورد این نوشته جدید دکتر سروش:
1. نوشته ایشان باز پر است از نسبتها و گزارشهای متعدد از سالیان دور و نزدیک که در موارد مختلفی، سایر گزارشها و نقلهای ایشان، توسط دوستان و نزدیکان فکری به سروش هم زیر سوال رفته و خلاف واقع بودن آن، اثبات شده است : ر.ک به تکذیبیه های آقای عطاء الله مهاجرانی و حمید رضا جلایی پور در مورد برخی ادعاهای سروش👇👇
http://www.ensafnews.com/40552
https://www.khabaronline.ir/news/304466
http://tarikhirani.ir/fa/news/5744
2. جالب است که باز جناب آقای سروش، به قصه مناظره با استاد مصباح در دهه 70 اشاره می نماید و این که چرا از پذیرش این مناظره که به شدت مورد مطالبه دانشگاهیان بود، پاسخ منفی دادند . ایشان در آن مقطع با این بهانه که من کلی نوشته دارم که آقای مصباح می تواند بر سر تک تک عبارات آنها با من چالش کند ، از مناظره طفره رفتند که در آن زمان هم این سخن با نقدهای جدی مواجه شد از جمله این که استاد مصباح هم نوشته های متعدد دارد که شما می توانید بر سر آنها با ایشان چالش کنید! لذا برای گریز از آن ادعای ناموزون، الان مدعی این می شود که «وزارت اطلاعات مرا مؤاخذه و نهی اكيد كرده بود كه به مناظره نروم، و حتی سخنرانی نكنم! دهان بسته من با گلوی گشاده آنان چه نسبت داشت» و البته چون آقای سروش در آن زمان، توان بیان این مشکل امنیتی را نداشت لذا به ناچار آن سخن را بهانه کرد !!!
حقیقتا چه کسی باور می کند که آقای سروش که در طی دهه 70، در گفتارهای متعددی، اصل نظام و مشروعیت آن را به چالش و یا سخره می گرفت، تا بدین حد شنوای سخن وزارت اطلاعات و تبعیت از آنها بوده است!!
3. در بخش پایانی ، آقای سروش به تکفیر ایشان از طرف برخی شخصیتها و حتی برخی تجدید نظر طلبان دینی مانند آقای محسن کدیور، انتقاد می نماید و به صراحت بیان می کند که من مسلمان و مومن به کتاب الله هستم و البته درک خودم را از آنها دارم . سخن در مورد کفر و ایمان آقای سروش به نظر اساسا خارج از وظیفه علمی ماست و اما جای یک سوال باقی می ماند که چرا آقای سروش از زمان طرح « بسط تجربه نبوی » و بعد از آن، «نظریه رویای وحی»، به گونه ای نظر افکندند و سخن راندند که حتی روشنفکرانی نزدیک به ایشان مانند عبدالعلی بازرگان، محسن آرمین ، ابولقاسم فنایی و ... را ناقد ایشان قرار داد که با طرح این نظریات دیگر نمی توان از هسته سخت دین دفاع نمود. این جانب هم نوشته ای دارم که در آن جا بیان کرده ام که اساسا با طرح این نظریات آقای سروش، دینی باقی نمی ماند که آقای سروش بخواهد روشنفکر دینی آن باشد . ( ر.ک مقاله پایان روشنفکری دینی سروش) . این البته حقیقتی است که استاد مصباح سه دهه قبل به آن تذکر داده بودند که روشنفکری دینی، مفهومی پارادوکسیکال و خود متناقض است زیرا اساسا روشنفکری بر مبانی مدرنیته بنا نهاده شده و این مبانی مانند اومانیسم ، سکولاریسم و لیبرالیسم با دیانت سازگار نیست .
🆔@mjafari_ir
سرو و طوفان (پاسخ به شبهات درباره آيتالله مصباح) .pdf
2.03M
جزوه « سرو و طوفان» ، که سالیان قبل در فضای مجازی نشر داده شده و مجددا در این جا بارگذاری می شود ، پاسخ به چالشهایی است که توسط آقایان رسول جعفریان، عبدالکریم سروش، مهدی نصیری ، عباس عبدی و محسن کدیور نسبت به استاد مصباح مطرح شده بود و التبه به زودی این جزوه با اصلاحات و اضافات، به زیور طبع هم آراسته خواهد شد.
🆔@mjafari_ir
radio-maaref-02_10_27-21_30 00_07_00-00_16_00.mp3
2.16M
🔵 برنامه پارسایان رادیو معارف
🔹حجت الاسلام والمسلمین استاد حمید وحیدی
🔸#مجالست_با_علما
🆔@mjafari_ir
🤲 درشب آرزوها، دعای کوتاه اما گرانبها و پرمعنای یازدهم #صحیفه_سجادیه را بخوانیم، تمنایی به آستان حق در طلب عاقبت بخیری که در این دنیای پر از شیاطین اغواگر درون و برون، برترین دعای یک انسان می تواند باشد...
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارزش مثبت اندیشی وقتی معلوم می شود که بدانیم امید و نشاط در زندگی در سایه خوش بینی و مثبت اندیشی حاصل می شود.
امام علی (ع) می فرماید: «حُسن الظنِّ من أفضل السَّجایا و أجزل العطایا؛(غررالحکم و دررالکلم، ج 3، ص 388.)
خوش گمانی، از بهترین صفات انسانی و پربارترین مواهب الهی است.».
#مثبت_اندیشی_دینی
#جهان_بینی_الهی
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علیرضا شجاعیزند؛ استاد دانشگاه تربیت مدرس :
🔺 بحث من این است که چرا نظریات دربارۀ ایران تماماً وجه آسیبشناسی دارد؟
🔺 بنیانهای هم مردمی و هم قانونی این نظام، مستحکمتر از بسیاری از نظامهای سیاسی مدعی در جهان است.
@Shiveh_tv4
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞فیلم کوتاه و پربیننده «#تعقیب»
✅کاش این رسم و سنت علوی را در هر کجا و لو به قدمی و عملی، رواج دهیم.
🆔@mjafari_ir
💠📣 یازدهمین جلسه از سلسله نشست های "دین و چالش های روز" ویژه برنامه "چهارشنبه های اعتقادی" برگزار می شود.
❇️شروع جلسه با پخش آنلاین"صلوات خاصه حضرت رضا(ع)"از حرم مطهر رضوی
↙️ موضوع این هفته:
"آسیب ها و چالش های معنویت های سکولار در سبک زندگی"
🔸ارائه کننده:
🎙 حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد جعفری (مدیر گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی(ره))
🗓 زمان: چهارشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۲
🕘 ساعت: ۲۱ تا ۲۲
❇️ با ارائه #گواهی_الکترونیکی
🟣 حضور برای عموم افراد از طریق لینک زیر:👇
https://www.aparat.com/el_balagh/live
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🆔@mjafari_ir
حکمت 38دشمن شناسی7.aac
6.04M
🔵 دشمن شناسی در نهج البلاغه
🔹حجت الاسلام والمسلمین استاد وحیدی از اساتید حوزه علمیه
برای آشنایی با معارف نهج البلاغه، عضو کانال همگام با نهج البلاغه شوید 👇👇
https://eitaa.com/hamgambanahj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 معنویت دینی و معنویت #سکولار
🔹حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد #جعفری
🔺جلسه شانزدهم
🔸#معنویت_و_تعبد
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 خانمی که با آرایش میایی بیرون، اول مغزتو آرایش کن!
✅ شناخت درمانی ( باید تلاش کنیم که نگرش و بینش مخاطبمان را به مسائل تغییر دهیم)
🆔@mjafari_ir
30.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🎥 چند میگيری تا نام علی را نبری؟
#حتما_ببينيد
🆔@mjafari_ir