فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به ما می گویند به لبنان نگاه کنید چقدر راحت با بی حجابی و نیمه عریانی کنار آمده اند!
وصیت تصویری این شهید لبنانی مدافع حرم «احمد مشلب» ببینید که چگونه نمی تواند رنج خود را از رواج بی حجابی و یا بدحجابی در جامعه خود پنهان کند.
«مواظب حجاب خود باشید که این مهمترین چیز است. در اجتماع ما کسی به فکر رعایت حجاب و اخلاق نیست، ولی شما به فکر باشید و زینبی برخورد کنید. سه چهارم دختران، در حال حاضر، حجابشان حجاب نیست و چیزهایی که میپوشند، واقعاً حجاب نیست. ممکن است عبا بپوشند، ولی عبایشان دارای مد و برق است. داریم به سراغ بدعتها میرویم. حجاب میپوشیم، ولی بدننما. یا حجاب دارد ولی به مردان نگاه میکند. باید چشم خود را به زمین بدوزد و احترام عبایی را که بر سر دارد نگه دارد. ما باید از فاطمه زهرا (س) الگو بگیریم. الان حجاب بر سر دارد، ولی همراه با مدلهای جدید، یا صورت آرایش کرده است.»
برسانید به دست آنهایی که در حسرت سواحل بیروت اند!
@mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3838
یکشنبه | ٩ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
المپیک پاریس و واقعیتهای تمدن غرب
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍️محمدجواد اخوان
درحالیکه کمتر از یک سال تا برگزاری المپیک ۲۰۲۴ پاریس مانده، دو خبر قابلتوجه از فرانسه منتشر شد. نخست آنکه وزیر ورزش فرانسه حضور ورزشکاران محجبه این کشور را در بازیهای المپیک پاریس ممنوع و اعلام کرد که ورزشکاران تیمهای فرانسوی شرکتکننده در بازیهای المپیک پاریس نمیتوانند از روسری استفاده کنند. وزیر فرانسوی از اعمال یک «رژیم سکولار» سختگیرانه در ورزش خبر داد.
ماجرای حجابستیزی دولت فرانسه البته چیز تازهای نیست؛ سالهاست که زنان محجبه از حضور در مدارس و دانشگاهها منع شدهاند و اینها در حالی است که فرانسه همواره مدعی آزادی و دموکراسی بوده است. این حرکت نسبتاً دیرپای دولت فرانسه چند سالی است که به ورزش نیز کشیده شده است، اما واقعیت آن است که این موضوع فراتر از یک تصمیم دولتی و در واقع ریشه در مبانی فکری و تمدنی غرب دارد. در سنت لیبرالیسم غربی، هرچند از دموکراسی و آزادی سخن به میان میآید، اما «لائیسیته» بر هردو اینها مقدم است. در واقع دایره انتخاب و آزادی تا زمانی است که دین برگزیده نشود. شما آزادید، اما به شرط آنکه رفتار دینی نداشته باشید. شما حق انتخاب دارید، اما به جز در حالتی که دین را برگزینید. به بیاندیگر لائیسیته فرانسوی دینستیز است و تنها از پوشش فریبنده آزادی و دموکراسی استفاده میکند.
خبر دیگر را که آنهم معنادار است، سیانان منتشر کرد و از طرح دولت فرانسه برای انتقال بیخانمانهای پاریس به مناطق حاشیهای شهر در راستای آمادگی پایتخت این کشور برای برگزاری بازیهای المپیک ۲۰۲۴ خبر داد. گفته شد این طرح در راستای برگزاری المپیک ۲۰۲۴ و بخشی از آمادگی فرانسه برای برگزاری این رقابتهای بینالمللی و به منظور حفظ وجهه شهر در مقابل هواداران تیمها و ورزشکاران است. وزیر مسکن فرانسه پیش از این در توضیحی به پارلمان فرانسه این اقدام را در آستانه برگزاری مسابقات جهانی راگبی و همچنین مسابقات سال آینده المپیک ضروری خوانده بود. در واقع دولتمردان فرانسه میخواهند تماشاگران بازیها و انبوه دوربین رسانهها زشتیهای پاریس (بخوانید واقعیتهای آن) را نبینند.
در جنوب همین کشور البته شهری است به نام «کن» که جشنواره فیلم آن بینالمللی و شناخته شده است. اگر نگاهی گذرا بر فیلمهایی که از کشور ما و برخی دیگر از کشورها در این جشنواره برگزیده شده، بیندازیم، آشکارا نشان از علاقه زایدالوصف غربیها، و بهویژه فرانسویها، برای برجستهسازی فقر و محرومیتهای ایران است. هر چه فرانسویها دوست دارند به بازنمایی نارساییها و کاستیهای کشور ما جایزه بدهند، نواقص و زشتیهای خود را میپوشانند و به تعبیر دیگر گویی میخواهند با جاروی قدرت، خاکروبهها را زیر فرش زیبای المپیک پنهان کنند. البته ماجرای بینوایان پاریسی وجه دیگری هم دارد؛ بیخانمانها، کارتنخوابها و مستضعفانی که حتی سقفی بالای سر ندارند، همواره بخشی ثابت از جامعه لیبرال سرمایهداری بوده که محصول طبیعی بیعدالتیهای ساختاری و شکاف طبقاتی این نظام سرمایهسالارانه است، اما رسانههای غربی در راستای تفوق هژمونیک غرب بر جهان همواره نیمه پر لیوان نظام سرمایهداری را بازنمایی کردهاند و خبری از این فقرای جامعه غربی در رسانههای جریان اصلی نیست.
این دو خبر مرتبط با المپیک پاریس، فقط مسئلهای ورزشی یا اجتماعی نیست، بلکه نوک کوه یخی است که از تمدن غربی بیرون زده و حاکی از عمق نادیدهها و ناشنیدههای آن است. اینکه تمدن غرب مبارزه با خدا و دین را وجهه همت خود کرده و تا این حد این مأموریت مهم است که حتی روی شعارهای فریبنده خود از جمله دموکراسی و آزادی هم پا میگذارد. یا اینکه دولتی که مدعی حقوق بشر است و برای کشورهای دیگر عالم در این زمینه تعیین تکلیف میکند، به جای آنکه بینوایان خود را سروسامان دهد، آنها را از دید میهمانان خارجی و رسانهها دور میکند تا بر روی این واقعیت تلخ بیعدالتیهای نظام سرمایهداری سرپوش بگذارد. البته آنچه در غرب میگذرد از اراده ما خارج است، اما مخاطب این سخنان در واقع برخی از فارسیزبانان هستند که مصداق «حب الشیء یعمی و یصم»، از فرط غربستایی، چشم و گوش خود را بر حقیقت بستهاند. هرچند از وحشی بافقی شنیدهایم که «اگر در دیده مجنوننشینی، بهجز خوبی لیلی نبینی»، اما کاش غربگرایان داخلی که همتشان بر بزک چهره غرب و خصوصاً دولتهای اروپای غربی برای مردمان ماست چشم خود را بر این واقعیتهای تلخ غرب نبندند و اندکی (ولو ناچیز) انصاف پیشه کنند.
💠 @mjakhavan
هدایت شده از مجموعه گرا
علیه ایران قوی.pdf
6.11M
هدایت شده از مجموعه گرا
📖 #بخوانید | جزوه علیه ایران قوی، تحلیل جنبههایی از بلوای سال ۱۴۰۱ منتشر شد
🔻آنچه خواهید خواند:
▫️هستهی سخت خستهنَشو
👤هادی قاسمی
▫️علت اصلی ناآرامیهای ۱۴۰۱ را چه میدانید؟
👤مهدی جمشیدی
▫️دانشگاه در تحولات اخیر
👤محمدجواد اخوان
▫️آرایش جبههها را بهم بزن!
👤محمدفخرا
▫️تحلیل کوتاهی بر چرایی ِ آنچه در سال ۱۴۰۱ رخ داد
👤سید مهدی دزفولی
▫️ آثار ممانعت از اعتراض مسالمتآمیز چیست؟
👤داود مدرسییان
▫️درباره امکانات و حدود نظم لیبرال سرمایه داری
👤سجاد صفارهرندی
▫️کدام عدالت و کدام آزادی؟
👤حجتالاسلام علیرضا پیروزمند
▫️حجاب و کرامت زن
👤خانم فاطمه خالقی
📥 دریافت نسخه الکترونیکی جزوه 👇
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3839
دوشنبه | ١٠ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
پادکست | المپیک پاریس - مجتبی سرمدی.mp3
5.05M
#پادکست صوتی روزنامه جوان
🎙سرمقاله | المپیک پاریس و واقعیتهای تمدن غرب
✍️ محمدجواد اخوان (مدیرمسئول)
🎤 گوینده: مجتبی سرمدی
🗓 یکشنبه ۹ مهر ماه ۱۴۰۲
🎧 درحالیکه کمتر از یک سال تا برگزاری المپیک ۲۰۲۴ پاریس مانده، دو خبر قابلتوجه از فرانسه منتشر شد. نخست آنکه وزیر ورزش فرانسه حضور ورزشکاران محجبه این کشور را در بازیهای المپیک پاریس ممنوع اعلام کرد.
🎧 ماجرای حجابستیزی دولت فرانسه البته چیز تازهای نیست؛ سالهاست که زنان محجبه از حضور در مدارس و دانشگاهها منع شدهاند و اینها در حالی است که فرانسه همواره مدعی آزادی و دموکراسی بوده است.
🔗 Javann.ir/1188581
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3840
چهارشنبه | ١٢ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3841
پنجشنبه | ١٣ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3842
شنبه | ١۵ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
امروز نهضت فلسطین از همیشهی این هفتاد هشتاد سال سرحالتر است. مشاهده میکنید که امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی، نهضت ضدّ غصب، ضدّ ظلم، ضدّ صهیونیسم از همیشه بانشاطتر، سرحالتر و آمادهتر است و انشاءالله این نهضت به نتیجه خواهد رسید و همانطور که امام بزرگوار (رضوان الله علیه) از رژیم غاصب به «سرطان» تعبیر کردند، حتماً این سرطان به فضل الهی به دست خود مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کلّ منطقه ریشهکن خواهد شد؛ انشاءالله.
رکبی که مککارتی از سیاست امریکایی خورد
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍️محمدجواد اخوان
سوم اکتبر، ساختمان کاپیتالهیل واشینگتن شاهد مناقشهای سیاسی بود که در فرامتن آن سیاستورزی امریکایی قابل فهم بود. یک هفته پس از آنکه خطر از بیخ گوش دولت امریکا گذشت و با تصویب بودجه موقت، چهارمین تعطیلی طی یک دهه گذشته رخ نداد، اولین قربانی این ماجرا مشخص شد و او هم «کوین مککارتی» رئیسجمهوریخواه مجلس نمایندگان امریکا بود. حذف نفر سوم رژیم امریکا در حالی رخ داد که او فقط ۲۶۹ روز این سمت را عهدهدار بود و برای نخستین بار در تاریخ سیاسی امریکا بود که رئیس مجلس نمایندگان برکنار میشد.
هرچند اختلافات دو حزب اصلی ایالاتمتحده و پیامدهای آن مربوط به مسائل سیاست داخلی امریکا است و برای ما اهمیتی ندارد، اما آنچه در پشت صحنه این ماجرا رخ داد، در واقع درس «امریکاشناسی» برای همه سیاستمداران و تحلیلگران دنیا است. جمهوریخواهان به دنبال آن بودند که با مانعتراشی در تصویب بودجه سالانه، دولت بایدن را به تعطیلی بکشانند، اما تبانی مککارتی با دموکراتها، این پروژه را به شکست کشاند. اینکه تندروهای جمهوریخواه بخواهند از مککارتی انتقام بگیرند، چیز عجیبوغریبی در سیاست نیست، آنچه در خور شگفتی است، نوع برخورد اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان با این انتقامگیری است. درحالی که مککارتی در یک قمار سیاسی با اقلیتها تبانی و به خاستگاه حزبی خود پشت کرد، اما دموکراتهای مجلس با رأی مثبت به استیضاح او، پاسخ این خوشخدمتی او را در عمل دادند. احتمالاً اگر دموکراتها با این هشت نماینده جمهوریخواه همراهی نمیکردند، مککارتی بر سر جایگاهش میماند.
آنچه در نوع مواجهه دموکراتها با رئیس معزول مجلس نمایندگان رخ داد، در واقع آیینه تمام نمای سیاست ورزی امریکایی است. برای ما و بسیاری از مردم دنیا بسیار آشنا است که چگونه سیاستمداران امریکایی تا زمانی که به فردی در کشورهای مختلف نیازمندند از او پشتیبانی میکنند و آنگاهکه تاریخ مصرفش به پایان میرسد، به سادگی او را دور میاندازند. مصدق در ایران، گورباچف در شوروی، شواردنادزه در گرجستان، صدام در عراق، قذافی در لیبی، حسنی مبارک و محمد مرسی در مصر و اشرف غنی در افغانستان همگی در عمر سیاسی خود تلخی نتیجه این اعتماد و تکیه به امریکا را چشیدند. وجه مشترک همه اینها بود که مدتی در حیات سیاسی خود گمان کردند که با نزدیکی و تبعیت از سیاستهای کاخسفید میتوانند به کامیابی برسند، اما به دست همین امریکا یا با رضایت آنها سرنگون شدند و در لحظه خطر هیچ یاریای از امریکاییها دریافت نکردند. «بیوفایی» مهمترین خاطره مشترک همه این سیاستمداران ناکام از سیاستورزی کاخسفید است.
پشت پا زدن به سادهدلانی که به امریکاییها اعتماد میکنند، صرفاً یک رفتار فرصتطلبانه نیست، بلکه ناشی از مبانی فکری حاکم بر سیاست غربی است. در سیاست مادی غربی، هیچ جایی برای اخلاق و انسانیت تعریف نشده و ارزش انسانها صرفاً بر اساس منافع آنها برای کانونهای قدرت معنا مییابد. در این قاموس، بشریت فقط ابزاری برای کسب سود حداکثری زورمداران تلقی میشود. آنچه در چند قرن گذشته در آسیا، آفریقا و امریکای لاتین رخ داد، نمونه دیگری از نشانههای همین سیاست استعماری بوده است. ثروتهای ملل مستضعف - که «جهان سوم» خوانده میشوند- در خدمت رفاه دولتهای غربی قرار گرفت و روزبهروز بر پیشرفت و ترقی غرب افزود و اکنون ملتهای جنوب در حسرت پیشرفتهایی هستند که دولتهای شمال با ثروتی که با چپاول کشورهای مستعمره بر جیب زدهاند، فراهم کردهاند.
از بیوفایی سیاستمداران امریکایی گرفته تا تمدنسازی با تصاحب ثروتهای دیگران همه و همه نمونههایی از مبانی ضداخلاقی سیاستورزی غربی است. اما چگونه است که غربگرایان در ایران و سایر کشورها باز هم به وعدههای توخالی امریکاییها اعتماد میکنند و مثلاً «امضاهای آنها را تضمین میدانند»؟ چند سیاستمدار دیگر در دنیا باید قربانی سیاست امریکایی شوند و خلف وعده آنها را ببینند یا در فهرست «محور شرارت» قرار گیرند تا غربگرایان به ماهیت امریکا و سیاستهایش پی ببرند؟ چند بار دیگر غربگرایان به مردم کشورشان وعده خواهند داد که اعتماد به کدخدا جواب خواهد داد و پاسخ خوشخدمتی خود را با خیانت طرف امریکایی دریافت خواهند کرد؟ چند سیاستمدار دیگر همچون پاشینیان به مردم خود نشانی غرب را خواهند داد و سکوت غرب در برابر پاکسازی نژادی را مشاهده خواهند کرد؟
غرب همان غرب است و دولتهای غربی، الگوی سیاستورزی خود را تغییر نخواهند داد، تنها این سیاستمداران غربگرا در سایر کشورها هستند که مدتی غرب را در میان مردمشان بزک میکنند و البته هم خودشان و هم ملتهایی که حرفهای این غربگرایان را باور کنند، بازنده این اعتماد توخالی خواهند بود.
💠 @mjakhavan
✍ یادداشتهای محمدجواد اخوان 🇮🇷 ☫
تمرکز راهبردی بر مسئله فلسطین #سرمقاله #روزنامه_جوان ✍ محمدجواد اخوان یکی از مهمترین پیامده
شش ماه پیش و در ابتدای تجدید رابطه ایران با کشورهای جنوب خلیج فارس، در سرمقاله روزنامه جوان با عنوان «تمرکز راهبردی بر مسئله فلسطین» نوشتم:
«یکی از مهمترین پیامدهای تحولات اخیر دیپلماتیک منطقه غرب آسیا را میتوان در مسئله فلسطین مشاهده کرد. در پی ارتقای سطح تعامل میان جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورهای عربی منطقه نگرانیهای عمدهای در سرزمینهای اشغالی و در سطح راهبردی رژیمصهیونیستی پدید آمده است.
...
در واقع اضلاع گوناگون جبهه مقاومت در وضعیت جدید فراغ بال بیشتر مییابند تا بر هدف دیرین خود یعنی ازاله رژیم اشغالگر از فلسطین متمرکز شوند و مهمترین راهبرد این هدف حمایت تمامعیار از مقاومت فلسطینی است. کاهش تنش در منطقه عربی، فرصتهای بینظیری از نظر عملیاتی و حتی تسلیحاتی برای محور مقاومت ایجاد کرده تا پروژه راهبردی تسلیح کرانه باختری که از چند سال پیش شروع شده، شتاب گیرد و تیمهای عملیاتی فلسطین در داخل سرزمینهای موسوم به ۱۹۴۸، قوت یابند. علاوه بر این چهبسا آنهایی که در مخیله صهیونیستها هم نمیگنجید، در خفا و علن به یاری فلسطینیان بیایند. در روزها و ماههای آینده شاهد برکات بیشتری از روندهای جدید منطقه در سطح میدان خواهیم بود؛ انشاءالله.»
عملیات طوفان الاقصی از نخستین برکات این تمرکز راهبردی بر فلسطین است و ان شاالله در آینده برکات دیگر آن نیز نمایان خواهد شد.
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3843
یکشنبه | ١۶ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3844
دوشنبه | ١٧ شهریور ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴پایان اسرائیل
فروپاشی از درون
🔺نویسنده: گرگ کارلستروم
🔷ترجمه:احسان محمدی،محمدجواد اخوان
🔻خرید در فروشگاه اینترنتی انتشارات #دیدمان به نشانی:
📌www.didemanbook.ir
قبل از مظلوم نمایی سری به تورات بزنید!
فریب مظلوم نمایی صهیونیست ها را نباید خورد که آنها خود ید طولایی در کشتار بی رحمانه دارند.
فقط به عنوان یک نمونه تاریخی به ماجرای حمله بنی اسرائیل به «اریحا» میتوان اشاره کرد که کتاب مقدس یهود «عهد عتیق» خشونت زائدالوصف بین اسرائیل را چنین روایت می کند:
«آنگاه قوم صدا زدند و کرِنّاها را نواختند. و چون قوم آواز کرِنّا را شنیدند و قوم به آواز بلند صدا زدند، حصار شهر به زمین افتاد. و قوم یعنی هرکس پیش روی خود به شهر برآمد و شهر را گرفتند. و هرآنچه در شهر بود از مرد و زن و جوان و پیر و حتی گاو و گوسفند و الاغ را به دم شمشیر هلاک کردند. و شهر را با آنچه در آن بود، به آتش سوزانیدند؛ لیکن نقره و طلا و ظروف مسین و آهنین را به خزانۀ خانۀ خداوند گذاردند.» (کتاب یوشع،6:20 و 21)
نه تنها همه ساکنان فلسطین اعم از مرد و زن و پیر و جوان که حتی حیوانات انها را هم کشتند و شهر را کلا به آتش کشیدند! این رواتی خود یهودیان از ماجراست.
@mjakhavan
وضع این روزهای صهیونیستهایی را که پارسال برای براندازی نظام اسلامی دسیسه میکردند و اکنون با غافلگیری طوفان مقاومت مواجه شده اند، تنها با این شعر حافظ میتوان تا حدودی درک کرد:
دیدی آن قهقههٔ کبکِ خرامان حافظ
که ز سرپنجهٔ شاهینِ قضا غافل بود؟
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3845
سهشنبه | ١٨ مهر ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3846
چهارشنبه | ١٩ مهر ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
مقایسه آمار کشتهها و مجروحان طرفین در ۱۵ سال اخیر به خوبی نشان میدهد که جنایتکار کیست؟
فلسطینیان ۵۵۹۰ نفر
اسرائیلیها ۲۵۱ نفر
البته این فقط مربوط به ۱۵ سال اخیر است و جنگ #فلسطین و رژیم صهیونیستی ۷۵ سال در جریان بوده است.
Hampaye Jelodar ( ahaang.com ) - Sorood Enghelabi.mp3
12.19M
گاه سفر آمد برادر ره دراز است
پروا مکن بشتاب همت چاره ساز است
باید به مژگان رُفت گرد از طور سینین
باید به سینه رفت زینجا تا فلسطین
باید به سر زی مسجدالاقصی سفر کرد
باید به راه دوست ترک جان و سر کرد
جانان من برخیز و بشنو بانگ چاووش
آنک امام ما علم بگرفته بر دوش
تکبیرزن لبیکگو بنشین به رهوار
مقصد دیار قدس همپای جلودار
@mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3848
شنبه | ٢١ مهر ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
طوفانی که معادلات قدرت را تغییر داد
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍️محمدجواد اخوان
در همیــن یک هفتهای کـه از آغـاز عملیات اعجابانگیز «طوفانالاقصی» در سرزمینهای اشغالی میگذرد، نشانههای بارزی از تغییر معادله قدرت در منازعه میان صهیونیستها و مقاومت به چشم میخورد. برخی از این نشانهها در سطحی رقیقتر در جنگهای قبلی میان مقاومت و اسرائیل دیده شده بود و برخی البته کاملاً بدیع و منحصربهفرد است، اما در مجموع قرائن و شرایط حاکی از آن است که مسئله فلسطین وارد دوران جدید و سرنوشتسازی شده است.
۱- شکست اطلاعاتی خفتبار صهیونیستها که منجر به وقوع یک غافلگیری راهبردی شد، در دو طرف منازعه نشانههای روشنی دارد. طرف فلسطینی علاوه بر تحمیل غافلگیری بر صهیونیستها، توانست طرحریزی عملیات خود را در سکوت کامل خود پیش برد. سرعت پیشروی فلسطینیها در منطقه «غلاف غزه» - که حاشیهای به وسعت حدود دوبرابر نوار غزه در پیرامون آن است- حاکی از کار اطلاعاتی دقیق پیش از عملیات است و در مقابل با آنکه این سرزمین حدود دو دهه است زیر ذرهبین امنیتی رژیم قرار دارد، وقوع چنین غافلگیریای نشان از ضعف جدی در کلیت سامانههای اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی دارد، ضعفی از نوع ساختاری که ریشه در چالشهای درونی رژیم نیز دارد.
۲- آمادگی کامل نیروهای مقاومت فلسطینی در مقابل تحیر و دستپاچگی صهیونیستها بهخوبی وضعیت واقعی دو جبهه را نشان داد. جامعه صهیونیستی، جامعهای کاملاً میلیتاریستی است و همه جوانان و بزرگسالان این جامعه اعم از مرد و زن به خدمت سربازی اعزام میشوند و همیشه رژیم آمادگی نیروهای خود را مزیت نسبی خود میدانسته است. در مقابل ثابت کرد که نیروهای مقاومت تا چه حد آمادگی دارند که در خارج از نوار غزه به چنین عملیات گستردهای دست زدند. فراموش نکنیم که نوار غزه سالها تحت محاصره بوده و ساکنان غزه، و بهویژه جوانان آن، تردد چندانی به منطقه تحت اشغال رژیم نداشتهاند، اما در عملیات اخیر به خوبی نشان دادند که تا چه حد به این منطقه مسلطاند و از آن شناخت دارند.
۳- وضعیت یک هفته گذشته در غلاف غزه بهخوبی نشان داد که پروژه «استیطان» (استقرار صهیونیستها از طریق شهرکسازی) تا چه حد ناکارآمد بوده است. صهیونیستهای ساکن شهرکهای اشغالی هیچ گونه وابستگی و تعلقخاطری به این خانههای بادآورده خود ندارند و بهسادگی از آن جدا میشوند. آنچه در غلاف غزه رخ داد، واقعیتی از کل سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ است و در عمل ثابت شد در جنگهای احتمالی آینده چگونه شهرکهای اشغالی به سادگی به دست مالکان واقعی آنها خواهد افتاد. در مقابل هم فلسطینیانی هستند که ۷۵ سال است از خانه خود آواره شده و مجبور به نفی بلدشدهاند، تا چه حد هنوز تعلقخاطر به سرزمین مادری خود دارند و انبوه جنایتهای ددمنشانه صهیونیستها در بمباران غزه را به امید بازگشت به خانه تحمل میکنند.
۴- در طول دو دهه گذشته هرقدر برخی سران عرب از حمایت از مردم فلسطین عقبنشینی کرده و به سازش روی آوردهاند، در مقابل مؤلفههای جدیدتر و مؤثرتری از مقاومت بروز کرده و در واقع «میدان» اراده خود را بر همه میزهای دیپلماتیک تحمیل کرده است. راز این دو تغییر همزمان را باید در ناامیدی هرچه بیشتر فلسطینیها از حمایتهای سران عرب و تکیه بر ایمان و خودباوری جستوجو کرد. دیگر فلسطینیها منتظر نظر سران عربی نیستند و این اعراب هستند که باید برنامهها و سیاستهای خود را، با «میدان» تنظیم کنند. همانگونه که طوفانالاقصی مانع از تعبیر خواب آشفته تطبیع عربی شد و البته کسانی که مدتها بود مردم فلسطین را فراموش کرده بودند هم بهناچار به اظهاراتی حمایتی از آنان روی آوردند.
اینها و بسیاری از قرائن دیگر نشانگر آن است که طوفانالاقصی فقط یک عملیات نظامی اعجابآور نیست، بلکه نقطه عطفی راهبردی در تاریخ اشغال فلسطین است که میتوان آن را سرآغاز روندی جدیدی از تحولات دانست. روند جدیدی که طی آن بازیگر جدید و مستقلی به فهرست بازیگران منطقهای اضافه شده که میتواند همه گفتگوهای پشت پرده دیپلماتیک یا بودجههای میلیارد دلاری اطلاعاتی و لجستیکی را در یک نیم روز بر باد دهد. در مقابل هم واقعیت قدرت رژیمصهیونیستی مشاهده شد و افسانههای برساخته از قدرت مافوق تصور آن فروریخت. مقاومت فلسطینی امروز خود را به دنیا ثابت کرد و در آینده جلوههای جدیدی از قدرت خود را نشان خواهد داد.
💠 @mjakhavan
استعمارگرانی که هیچ گونه حقی برای بومیان قائل نیستند!
طی قرون متمادی در جزیره استرالیا بومیانی زندگی میکردند که برخی قدمت حضور آنها را در این جزیره حدود پنجاههزار سال میدانند.
از قرن ۱۸ م، اروپاییها در قالب استعمار به این جزیره آمدند و آن را مثل بسیاری از سرزمینهای آسیا و آفریقا و امریکا اشغال کردند. در طی چند قرن هزاران نفر از این بومیان به دست مهاجران اروپایی قتلعام شدند و فاجعه نسلکشی متمادی رخ داد.
حتی تا سال ۱۹۶۷ مهاجران غربی به طور کلی بومیها را به رسمیت نمیشناختند.
لابد فکر میکنید این نژادپرستیها برای قرن گذشته است و الآن دیگر برافتاده!
اصلاً! اخیراً یک همهپرسی در استرالیا گذاشتند که آیا به این ساکنان قدیمی این سرزمین این حق را بدهیم که در قانون اساسی استرالیا به رسمیت شناخته شوند و در حاکمیت یک نهاد دولتی مشورتی مسائلشان را پیگیری کند؟
نتیجه تأسفبار است! اکثریت جمعیت هم که فرزندان مهاجران استعمارگر هستند، «نه» گفتند.
حتی در این حد هم برایشان حقی قائل نیستیم!
این ماهیت انسان غربی است ...!
wsj
💠 @mjakhavan