دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3923
پنجشنبه | ٢١ دی ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3924
شنبه | ٢٣ دی ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
ابیجارود گوید: از امام محمد باقر علیهالسلام پرسیدم: مرا از دینی که شما و خاندانتان خدا را بر اساس آن عبادت میکنید آگاه کنید تا من هم بر اساس آن خدا را دینداری کنم.
امام علیهالسلام فرمود: با سخنی کوتاه سؤال بزرگی کردی، به خدا سوگند همان دینی که خود و پدرانم خداوند را به آن دینداری میکنیم به تو میگویم.
1 - شهادت به یگانگی خداوند و رسالت محمد صلی اللّه علیه و آله
2 - اقرار به آنچه پیامبر صلی اللّه علیه و آله از جانب خداوند آورده است.
3 - محبت به دوست ما و دشمنی با دشمنان ما.
4 - پیروی از فرمان ما.
5 - انتظار قائم ما.
6 - کوشش (در انجام واجبات) و پرهیز از محرمات. (اصول کافی)
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
ولادت باقرالعلوم حضرت امام محمد بن علی (ع) مبارک باد
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3928
سهشنبه | ٢۶ دی ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3929
چهارشنبه | ٢٧ دی ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
پاسخ سختی که دریافت کردند
#سرمقاله #روزنامه_جوان
✍ محمدجواد اخوان
پس از وقوع جنایت تروریستی در کرمان، رهبر معظم انقلاباسلامی در پیام تسلیتشان «دستهای آلوده به خون بیگناهان» و «مغزهای مفسد و شرارتزا که آنان را به این گمراهی کشاندهاند» هردو را عامل قلمداد و تأکید کردند که این دو گروه، «از هماکنون آماج قطعی سرکوب و مجازات عادلانه خواهند بود.» همچنین وعده دادند که «این فاجعهآفرینی پاسخ سختی در پی خواهد داشت باذنالله». آنچه در ساعات ابتدایی ۲۶ دی ۱۴۰۲ رخ داد، تحقق این وعده معظمله بود که به دست «سربازانِ راه روشن سلیمانی» بروز یافت.
یک هفته قبل در همین ستون در مطلب «پاسخ سختی که در انتظارشان است» توضیح داده شد که در تحلیل عوامل پشتصحنه فاجعه کشتار مردم بیگناه در کرمان، دو سطح از عاملیت وجود دارد که هر دو سطح عملیاتی و راهبردی باید لحاظ گردد. بر همین اساس اشاره شد که پاسخ مناسب برای این عملیات تروریستی باید متناسب با سطح عاملیت عوامل میدانی و پشتصحنه عملیات تعریف شود. در پیشانی میدانی عملیات، «دستهای آلوده به خون بیگناهان» و تروریستهای دستآموز صهیونیستها قرار دارند و در سطحی بالاتر، آمران و هدایتگران راهبردی این عملیات، «مغزهای مفسد و شرارتزا» یا همان سرویسهای اطلاعاتی غربی و عبری – زخمخورده از ضربات پیدرپی در منطقه- هستند و آنها نیز باید پاسخ متناسب با نقش خود را دریافت کنند.
همچنین اشاره شد که تروریستهای تکفیری باذنالله ضربات مستقیمی دریافت خواهند کرد و عناصر عملیاتی و سرشبکههای آن تقاص این جنایت را پس خواهند داد و صحنهگردانان اصلی ماجرا که پدرخواندگان حقیقی داعش هستند نیز در نبرد اطلاعاتی در امان نخواهند ماند. اکنون هر دو سطح پاسخ، عینیت یافته است. هم به پایگاه اصلی و تجمع کانونی گروهکهای تکفیری که در حمایت سرویسهای اطلاعاتی در شمال غرب سوریه لانه کردهاند، ضربه مهلکی وارد شده و همچنین ساختار جاسوسی رژیمصهیونیستی در شمال عراق نیز ضربهفنی شده است.
این تحقق قریبالوقوع وعدههای جمهوری اسلامی ناشی از قدرت متراکمی است که ماحصل مجاهدتهای شبانهروزی مردانی است که سالهای سال خود را وقف اعتلای اسلام و ایران کردهاند.
قدرت و دقت موشکهایی که آسمان شب را شکافته و، چون صاعقه بر سر دشمنان ملت ایران فرود آمدند، مدیون مجاهدت امثال شهید طهرانی مقدم و یاران و دنباله روان راه اوست و نیز مدیون حمایتهای ویژهای است که شخص رهبر معظم انقلاباسلامی از اقتدار دفاعی کشور داشتهاند و بازدارندگی امروز دفاعی و نظامی کشور ماحصل این ایستادگی چهلساله است. چتر وسیع اطلاعاتی کشور در سطح منطقه که اهداف را چنین با جزئیات دقیق در اختیار تصمیم گیران نظامی قرار میدهد نتیجه مجاهدتهای خاموش عناصری است که در کل این منطقه حضور دارند و کوچکترین تحرکی از چشم تیزبین آنها دور نمیماند. این چتر وسیع البته نتیجه مفهوم مهمی نیز به نام مقاومت است که اعتلا و شکوفایی آن با نام «شهید سلیمانی» و یارانش گره خورده است.
از همه مهمتر شجاعتی که در پاسخ بدون لکنت نظام اسلامی به تهدیدات واقع در بیرون مرزهای جغرافیایی کشور چشم جهانیان را خیره کرد، مرهون درس بزرگی بود که امام امت (ره) به همه ما آموخت و آن هنر نترسیدن از غیر خدا بود. در زمانهای که حرکت ناوگان دریایی کدخدا دولتهایی را برپا و سرنگون میکرد، با اطمینان گفت «امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» و پیروانش تنها کسانی بودند که جرئت کردند که پایگاههای ارتش امریکا را آماج حملات خود قرار دهند. تکیه او بر خدا و مردمش قدرتی به او بخشید که نظام جهانی را به چالش کشید و مسیری را برای ایران ترسیم کرد که پس از او نیز به دست جانشین باکفایتش ادامه و بلکه ارتقا یافت و اکنون کل منطقه را برای دشمنان ایران ناامن میکند. اگر ملت ایران در ۲۶ دیماه ۱۳۵۷، نوکر امریکا و اسرائیل را از ایران بیرون کرد، در یک «یومالله» دیگر در ۲۶ دی ۱۴۰۲، کل منطقه را برای نوکران امریکا و اسرائیل ناامن میکند تا آنکه آنها نیز عاقبتی، چون پهلوی دوم پیدا کنند و در اصل این همه نیست مگر با تکیه بر اراده ذات باریتعالی که «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَکیمِ».
💠 @mjakhavan
المحجّة البيضاء : أوحَى اللّه ُ إلى داودَ عليه السلام : يا داودُ ، لَو يَعلَمُ المُدبِرونَ عَنّي كَيفَ انتِظاري لَهُم ورِفقي بِهِم وشَوقي إلى تَركِ مَعاصيهِم لَماتوا شَوقا إلَيَّ ، وتَقَطَّعَت أوصالُهُم مِن مَحَبَّتي، يا داودُ ، هذِهِ إرادَتي فِي المُدبِرينَ عَنّي ، فَكَيفَ إرادَتي فِي المُقبِلينَ عَلَيَّ ؟! يا داودُ ، أحوَجُ ما يَكونُ العَبدُ إلَيَّ إذَا استَغنى عَنّي ، وأرحَمُ ما أكونُ بِعَبدي إذا أدبَرَ عَنّي ، وأجَلُّ مايَكونُ عَبدي إذا رَجَعَ إلَيَّ .
المحجّة البيضاء ـ از وحى خداوند به داوود عليه السلام ـ : اى داوود! اگر آنان كه از من رويگردان شده اند ، مى دانستند كه چگونه در انتظارشان هستم و چه مهرى نسبت به آنان دارم و چه قدر مشتاقم كه معصيتشان را ترك كنند ، از اشتياق من مى مردند و در راه محبّتم ، بند از بندشان جدا مى شد .
اى داوود ! اين اراده من است درباره كسانى كه از من رويگردان شده اند . پس اراده ام درباره روى آورندگان به من ، چگونه است ؟
اى داوود ! بيشترين نياز بنده به من ، هنگامى است كه از من احساس بى نيازى كند .
بيشترين مهربانى من به بنده ، هنگامى است كه از من رويگردان شود و بيشترين ارجمندى بنده ام نزد من ، هنگامى است كه به سوى من بازگردد.
#لیلة_الرغائب
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3931
شنبه | ٣٠ دی ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3932
یکشنبه | ١ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
ترس از نادر کار خود را کرد!
اول بهمن ۱۱۱۰ شمسی ترس از قدرت نادرشاه افشار، روس و عثمانی را به عقبنشینی وادار کرد.
در این روز دولت روسيه طبق يادداشتی كه در رشت به نماينده دولت ايران تسليم شد مفاد قرارداد سال ۱۷۲۴.م خود با دولت عثمانی را كه به امضای پتر يكم و سلطان عثمانی رسيده بود كانلميكن و بلااثر اعلام کرد.
ماجرا از این قرار بود که طبق اين قرارداد كه با ظهور نادر و از ترس او لغو شد، دولتين روسيه و عثمانی با سوء استفاده از ضعف ايران به سبب جنگ داخلی (تصرف اصفهان به دست افغانها) توافق كرده بودند كه سراسر غرب ايران ــ از گرجستان تا خوزستان ــ به عثمانی و نواحی ساحلی شمال ايران ــ از حاجیطرخان تا استراباد ــ به روسيه تعلّق داشته باشد. البته پتر يكم تزار روسيه چند روز پس از امضای اين قرارداد درگذشت.
اقتدار حتی معاهدات میان دیگران را نیز میتواند بیاثر کند.
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3933
دوشنبه | ٢ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3934
سهشنبه | ٣ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
کارکنان رسانه پادشاه انگلیس فراموش کردهاند که ۱۹ سال است #زندان_قصر تعطیل شده و زندانیای در آن نگهداری یا اعدام نمیشود!
راهبرد بندبازی با انتخابات
✍ محمدجواد اخوان
#سرمقاله #روزنامه_جوان
میگویند کودکی با والدینش قهر کرده بود و هرچه صدایش میزدند سر سفره غذا حاضر نمیشد. در همان حال اصرار و انکار، البته زیرچشمی به سفره و بشقابی که برایش کشیده بودند نگاه میکرد و میگفت: «من که غذا نمیخورم، اما برای هر که ریختهاید، کم ریختید!» این ماجرا تقریباً شبیه سندی است که تحت عنوان «راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات ایران» منتشر شد؛ سندی که آن را میتوان در دو جمله خلاصه کرد «با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن انتخابات!»
از فحشهای سیاسی (!) این بیانیه انتخاباتی - که متداول متون اصلاحطلبان رادیکال است- بگذریم، مخلص کلام آن است که میگویند این انتخابات برای ما جذابیتی ندارد، اما اگر دیدیم مردم تمایل دارند، ما هم میآییم! در واقع به زبان بیزبانی میخواهند بگویند انتخابات آن است که ما بپسندیم و نهایتاً منتی هم سر نظام گذاشتهاند که اگر مردم استقبال کردند، ما هم چنین خواهیم کرد! آیا چارهای جز این هم داشتهاند؟ در واقع اگر چنین کنند برای بقای خودشان است، چراکه معنایی جز پشت کردن به مردم – در واقع انتحار سیاسی- ندارند!
از اسفند ۱۳۸۱ که ستاره بخت اصلاحطلبان غروب کرد تا به اسفند ۱۴۰۲، ۲۱ سال میگذرد و در این ۲۱ سال راهبرد انتخاباتی اصلاحطلبان رادیکال تقریباً همینگونه بوده، هر وقت امیدی به پیروزی نداشتهاند، از صندوقها فاصله گرفتهاند و تقصیر را هم گردن نظارت استصوابی یا چیزهایی شبیه آن انداختهاند. انتخابات در قاموس اینان صرفاً برای پیروزی خودشان تعریف شده و اگر نتیجه جز این باشد «ناانتخابات» است و به قول آن استراتژیست معروفشان نتیجه آن «جمهوری لاجمهور» است. همان شکست اسفند ۸۱ چنان سخت بود که شهردار برخاسته از شورا را به دولت راه ندادند و در انتخابات مجلس هفتم هم هضم شکست رئیس مجلس ششم چنان سخت بود که نمایندگان دوره بعد را به جای نماینده، «راهیافته» خواندند.
انتخابات ریاست جمهوری نهم را هم با آنکه دولت خودشان برگزار کرد، به مذاقشان خوش نیامد، پس علم تشکیک در سلامت آن را برافراشتند. اوج این فرهنگ سیاسی را میتوان «جرزنی انتخاباتی» در انتخابات ۱۳۸۸ دید که از شش ماه پیش از انتخابات، با کلیدواژه «صیانت از آرا» به استقبال جرزنی پساانتخاباتی رفتند و هشت ماه هم پس از انتخابات کشور را درگیر آشوب کردند.
طیف رادیکال اصلاحات همیشه همین بوده و قدرت را تنها برای خود میپسندیده و هیچ تعصبی روی رأی مردم نداشته و بهآسانی از آن عبور کرده است. مردمگرایی را بهسادگی با برچسب پوپولیسم هو میکنند و مگر یکی از چهرههای شناختهشده این جریان سالها پیش ننوشت که «اگر مرگ موش هم رایگان توزیع کنند، این مردم برایش صف میکشند!»
مهمترین مانع در برابر جامعهپذیری اصلاحطلبان رادیکال خودشان هستند که نمیخواهند به آداب مردمسالاری مبادی باشند. میخواهند از مواهب صندوق رأی برخوردار باشند، اما به لوازم آن پایبند نباشند. میخواهند هر وقت خودشان برنده شدند قدرت را دوقبضه در اختیار داشته باشند و حتی جاهای دیگر را «سنگر به سنگر» فتح کنند، اما وقتی مردم از آنها رویگردان شدند دیگر مردم هم نباید روی آرامش ببینند و کام ملت را تلخ میکنند! بلاتکلیفی این طیف اصلاحات کار را برایشان سخت کرده و سختتر هم خواهد کرد. انتخابات اسفندماه هم برگزار خواهد شد، اما روزبهروز از مردم دورتر خواهند شد و با ریزش شدیدتر سرمایه اجتماعی مواجه خواهند بود.
طیف معتدل و عاقل اصلاحات نیک میداند که راهی که رادیکالها میروند به ترکستان است و از همینالان مشخص است که راه خود را از آنها جدا کردهاند. اما نمیتوان انکار کرد که این رفتار فرصتطلبانه را دوستانشان به نام اصلاحطلبی انجام میدهند و در نهایت مخدوش شدن این نمانام سیاسی به همه افراد و جریانات نزدیک به این طیف سیاسی است. بندبازی با انتخابات اگر جواب میداد در ۲۰ سال گذشته جوابگو بود! فرصتها چه زود برای اصلاحطلبان رادیکال دیر میشود!
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3936
شنبه | ٧ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3937
یکشنبه | ٨ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
خشم اروپا قابل درک است
✍محمدجواد اخوان
#سرمقاله #روزنامه_جوان
در خبرها آمده که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان پرتاب ماهواره ایرانی ثریا با ماهوارهبر قائم را محکوم کردهاند. این سه کشور در توضیح مدعی شدهاند که دلیل این محکومیت مشابهات فناوری موشک ماهوارهبر با موشکهای دوربرد است. این توجیه که ماهیت موشک ماهوارهبر با موشکهای بالستیک دوربرد یکی است، البته جزو بهانههای تکراری غرب برای مخالفت با برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران بوده و است. از سالها قبل و زمانی که موشکهای دفاعی ایران از جمله در کلاس شهاب به دنیا معرفی شد، غربیها متوجه ظهور قدرت جدید موشکی در سطح منطقه و فرامنطقه شدند.
موشک اعم از کوتاهبرد، میانبرد و دوربرد در شمار سلاحهای متعارف بهحساب میآید و مخالفت با آن هیچگونه مبنای حقوقی معتبری ندارد. حتی اگر قطعنامههای ظالمانه پیشین شورای امنیت را هم در نظر بگیریم، اولاً اینها در مورد انتقال و فروش تسلیحات بوده که با توجه به بومی بودن برنامه موشکی ایران بلاموضوع است و ثانیاً همانها هم در مهرماه امسال منقضی شد و فاقد اعتبار است.
برنامههای توسعه موشکی، پهپاد و... همه اجزایی از رهنامه (دکترین) دفاعی امنیتی ایران هستند که بر اساس بازدارندگی حداکثری مورد انتظار و متناسب با اهداف امنیت ملی ایران تدوینشدهاند. همه اینها در خدمت یک هدف بزرگ هستند و آن عبارت است از دور شدن تهدیدات از این آبوخاک. مبنای هدفگذاری در کیفیت و کمیت موشکها و پهپادهای ایرانی صرفاً نیازمندیهای جمهوری اسلامی ایران بر اساس نوع تهدیدات پیش رو و آینده است و هیچ عامل دیگری اعم از فشارهای سیاسی و دیپلماتیک نمیتواند بر آن مؤثر باشد. اینکه برد موشکهای ایرانی تا چند هزار کیلومتر باشد، صرفاً در تهران مشخص میشود و هیچ قدرتی در بیرون مرزها نمیتواند بر آن مؤثر باشد.
غربیها به یاد دارند که یک دهه پیش و در اوج مذاکرات پیشابرجامی، تلاش پیگیری برای تحدید برنامه موشکی ایران در قالب توافق نهایی داشتند و حتی برخی غربگرایان در داخل نیز برای خوشرقصی در برابر آنها در برنامه فضایی ایران (که غیرنظامی است و در دولت دنبال میشود) اخلال ایجاد کردند. البته نه غربیها و نه غربگرایان داخلی راه بهجایی نبردند و نهایتاً هم برنامههای توسعه دفاعی و هم برنامه فضایی صلحآمیز ایران پیش رفت، بهگونهای که همین عصبانیت امروز اروپاییها نشان میدهد تا چه حد دستاوردهای قابلتوجهی داشته است. اگر اختلالی هم که دولت سابق در برنامه فضایی کشور انجام داد نبود، چهبسا به نقطهای بسیار جلوتر از آنچه امروز دست مییافتیم که معالأسف چنین نشد.
بههرروی، دلیل ناراحتی امریکا و اروپای غربی از پیشرفتهای شگرف برنامه فضایی ایران را میتوان درک کرد. سادهترین لایه آن دستیابی ایران به سطحی از توانمندی بازدارندگی دفاعی است که دیگر کسی نمیتواند منکر آن شود. در سطحی بالاتر تبدیل شدن ایران به قدرتی فضایی که میتواند دستاوردهای بیشمار فناوری فضایی را در زندگی روزمره مردم از جمله در اقتصاد، ارتباطات، کشاورزی، هواشناسی، نقشهبرداری و اکتشاف معادن و البته در گسترش اشراف اطلاعاتی به تهدیدات بیرونی متبلور سازد. حتماً برای دشمنان ملت ایران ناراحتکننده خواهد بود اینکه دیگر چیزی از چشمان تیزبین ماهوارههای جمهوری اسلامی ایران دور نخواهد بود و دشمنان ایران در ماههای اخیر هم خود برکات این توانمندی را دریافتند و این دستاورد کمی نیست.
فراتر از همه اینها مهمترین دلیل ناراحتی اروپاییها حرکت پرشتاب ایران در مدار اقتدار و پیشرفت علمی است و چیزی که بیشتر خشمگینشان میکند آن است که با انواع و اقسام چماق و هویجها نتوانستهاند جلوی این اقتدار فناورانه را بگیرند. مهمترین دارایی آنها در داخل که غربگرایان تسلیمخواه هستند، اکنون قدرتی ندارند و این تیرشان را بیش از همیشه به سنگ میزند. دیگر خبری از کسانی که همه زندگی مردم را به رضایت کدخدا گره میزدند و دستاوردهای دانشمندان کشور را پیش پای جلب رضایت او قربانی میکردند، نیست. البته تلاشهای آنان نیز نتوانست مسیر پیشرفتهای ملت را متوقف کند، تنها چند روزی از شتاب آن کاست که آن نیز اینک برطرف شده است. تمام ماجرا این است که ملت ایران مضمون این بیت شعر را درک کرده و به دنبال تحقق آن است که «برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی/که در نظام طبیعت ضعیف پامال است.»
💠 @mjakhavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیبیسی میگوید انگلستان طلاهای غارتشده را قرض میدهد!
موزههای «بریتانیا» و «ویکتوریا و آلبرت» اعلام کردند گنجینههای طلا و نقره، که ارتش بریتانیا در جنگهای استعماری از غرب آفریقا غارت کرده بود، در یک قرارداد سهساله به غنا قرض داده میشود.
این مجموعه آثار تاریخی گرانبها که متعلق به دربار سلطنتی آسانته (āšāntī) بود، به عنوان بخشی از «روح ملی» غنا در نظر گرفته میشود و بر اساس این قرارداد، ۱۷ شیء از موزه ویکتوریا و آلبرت و ۱۵ شیء از موزه بریتانیا، اواخر امسال در موزه کاخ شهر کوماسی، در کشور غنا به نمایش گذاشته خواهند شد.
مشی استعمارگران همیشه همین بوده، دارایی ملتها را دوباره به خود آنها میفروختند!
روزی گنجها و آثار تاریخی را غارت میکنند و روز دیگر با هزار منت همانها را قرض میدهند! جالب اینجاست که مدیر موزه انگلیس با بی شرمی میگوید از اینکه این اموال غارت شده و در لندن است شرمنده نیست!
در جای دیگری هم سرمایههای ملتها را بلوکه میکنند و بعد آزادسازی آنها را منوط به پذیرش شروط تحمیلی خودشان میکنند!
💠 @mjakhavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3939
سهشنبه | ١٠ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3940
چهارشنبه | ١١ بهمن ١۴٠٢ 📆
📥 دریافت تمامی صفحات به صورت یکجا
🌎 @NewsJavan
دسترسی به صفحات روزنامه جوان
🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/3941
پنجشنبه | ١٢ بهمن ١۴٠٢ 📆
🌎 @NewsJavan