🔅بسم الله الرحمن الرحیم 🔅
آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ پيامبر، خود به آنچه از جانب پروردگارش به او نازل شده ايمان دارد. و همه مؤمنان، به خدا و فرشتگانش و كتابهايش و پيامبرانش ايمان دارند. ميان هيچ يك از پيامبرانش فرقى نمىنهيم. گفتند: شنيديم و اطاعت كرديم، اى پروردگار ما، آمرزش تو را خواستاريم كه سرانجام همه به سوى توست. (بقره/۲۸۵)
✅چند حقیقت زمینه ایمان
اولاً ایمان یک خصلت برجستة پیامبران خدا و مؤمنان و دنباله روان آنهاست؛ ایمان داشتن، باور داشتنِ به رسالت خود. فرق میان رهبران الهی و رهبران سیاستمدار جهانی در همین جاست. رهبر الهی مانند راهروِ این راه، به آنچه میگوید، به گامی که در بر می دارد، به راهی که می پیماید، با همة وجودش صمیمانه مؤمن است. در حالی که سیاستمداران عالم، احیاناً سخنان زیبایی و بیانات دلکش و شیوایی ممکن است داشته باشند، اما به آنچه می گویند، ایمان، یا ایمانِ به قدرِ لازم ندارند. ایمان از جمله خصوصیاتی است که در پیامبرانِ خدا هست و اینجا #ایمان یعنی #باور، #قبول_و_پذیرش_با_تمام_وجود، باور به آنچه می گوید. نشانة باور داشتن هم این است که خود، پیشاپیش دیگران در آن راه گام برمی دارد و حرکت میکند؛ لذا آیة قرآن به ما این جور می آموزد، می فرماید: «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ» ایمان آورده است پیامبر به آنچه نازل شده است به سوی او از پروردگارش، «وَالْمُؤْمِنُونَ» مؤمنان و گرویدگان به او، آن افراد برجسته ای که پیرامون او را گرفتند و بلندگوهای دعوت او شدند نیز چنینند، «كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ» همگی یا هر یک، ایمان آوردند به خدا، خدا را قبول کردند، باورشان آمده، «وَمَلَائِكَتِهِ» و فرشتگان خدا «وَكُتُبِهِ» و کتاب های آسمانی از آغاز تا انجام یکسره، «وَرُسُلِهِ» و همة پیامبران او را. ایمان پیغمبر و یارانش به همگان است، چون راه یک راه است.
♻️پس ایمان را پیغمبران دارند، پیغمبر ما هم دارد، مؤمنان و گرویدگان و پیوستگان او هم، همه ایمان دارند. « وَقَالُوا» و گویند، «سَمِعْنَا» شنیدیم، فهمیدیم، نیوشیدیم، «وَأَطَعْنَا»، نه اینکه به گوشمان خورد.
🔴سَمع، سَمع یعنی شنوایی؛ حالت شنوایی، غیر از گوش است، گوش به معنای این عضو جارحة خاص، با لفظ اُذُن در عربی تعبیر می شود. #سمع یعنی شنوایی. شما در فارسی هم می بینید، فلان کس را می گویند حرف گوش کن است، فلان کس حرف را می شنود. شنیدی چه گفتم یا نه؟ به مخاطبتان می گویید، شنیدی چه گفتم؟ خب معلوم است، بین شما نیم متر بیشتر فاصله نبود، صدایت تا ده متری هم می آید، معلوم است که شنیده. می خواهی بگویی: فهمیدی چه گفتم؟ به مغزت فرو رفت؟ به خورد ذهنت رفت یا نرفت؟ اینها می گویند «سَمِعْنَا»، ما با تمام وجود فهمیدیم آنچه را که خدا برای ما معین کرده و فرستاده بود.
🔶«وَأَطَعْنَا» و اطاعت کردیم. یعنی چه؟ یعنی #اطاعت ما کورکورانه نبود، اطاعت ما از روی روشنی و آگاهی و سمع بود.
🔶«غُفْرَانَكَ رَبَّنَا» آمرزشت، مغفرتت پروردگار ما. پاداشی که از تو می خواهیم خدایا، مغفرت توست و نه چیز دیگر. «وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ» بازگشت ما به سوی توست.
🔴آدم هایی که ایمانی ندارند، باوری ندارند، فقط چون دیگران رفتند، اینها هم احتیاطاً دارند می روند، اینها در حوزة قلمروی فکر اسلامی داخل نیستند، رودربایستی هم ندارد، ایمان لازم است. ✅#ایمان یعنی #باور، به وضوح مطلب را پذیرفتن و قبول کردن، یعنی دنبال یک جاذبه حرکت کردن. اگر این جاذبه در مکتب دین و قرآن نباشد و دل تو را تسخیر نکرده باشد؛ یعنی اگر ایمان در این دل نباشد، این دل مرده است، زنده به نور اسلام نیست، نمی شود به آن گفت مُسلِمَ. ⬅️پس ایمان لازم است.
#تفسیر_روز_۵
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_اول
#سیمرغ_رمضانی
هر روز #تفسیر یک آیه قرآن کریم برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در کانال #موج_خرشان👇👇👇👇👇
@mojkhorooshan
موج خروشان
🔅بسم الله الرحمن الرحیم 🔅 آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُل
✅مطلب دوم این است که #ایمان دو جور است. یک جور ایمان #مقلّدانه، #متعصبانه؛ چون پدران و بزرگتران باور کرده بودند، ما هم باور کردیم؛ چون در کتاب ما، در حوزة دین ما، این جور می گویند، ما هم این جور می گوییم، ولو تو دلیل بیاوری، بیخود آوردی، حرف تو را قبول نمی کنیم. این هم یک نوع ایمان است، اما ایمانی است یا از روی تقلید یا از روی تعصب، دو جور است. یا از روی تقلید است، مثل عامة مردم؛ از نوع مردم اگر بپرسی آقا، از کجا گفتی که پیغمبر اسلام حق است؟ هیچ نمی دانند، هیچ نمی دانند! چون پدرها گفتند، چون معلم توی مدرسه گفته، چون مردم کوچه و بازار معمولاً می گویند پیغمبر حق است، این هم می گوید پیغمبر حق است. ایمان هم دارد ها؛ یعنی واقعاً باورش آمده که پیغمبر حق است، اما این باور از زبان این و آن و از روی تقلید و چشم بسته به دست آمده است. مثل همین ایمان مقلّدانه است ایمان متعصبان؛ که بعضی ها حاضرند العَیاذُ بِالله به پیغمبرهای دیگر بی احترامی کنند، برای خاطر دلخوشی پیغمبر ما! خیال می کنند در ملکوت اعلی هم میان پیغمبران تناقض هست: موسی! موسی کی بوده بابا، پیغمبر ما! و متأسفانه این مخصوص طبقة ناآگاه نیست. گاهی در میان طبقاتی که انسان انتظارات بیشتری از آنها دارد، انتظار دارد که بیشتر فهمیده باشند، بیشتر درک کرده باشند، از این گونه اشتباهات به چشم می خورد که نمونه هایش را گاهی گوشه کنار دیده ایم و لزومی ندارد که بازگو کنیم. این را می گویند متعصبانه. چون دین اسلام چنین می گوید، این درست است و چون ادیان دیگر می گویند، غلط است. چون فلان عمل را ما مسلمان ها انجام می دهیم، این درست است؛ چون دیگران فلان عمل دیگر را انجام می دهند؛ این غلط است.
یک ایمانی دارد، اما این ایمان متکی به دلیل نیست، فقط از روی تعصب است. و تعصب می دانید یعنی جانبداری بدون دلیل، جانبداری از روی احساس، نه از روی منطق، این را می گویند تعصب. این ایمان مقلّدانه و متعصبانه است.
#تفسیر_روز_۵
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_اول
#سیمرغ_رمضانی
هر روز #تفسیر یک آیه قرآن کریم برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در کانال #موج_خرشان👇👇👇👇👇
@mojkhorooshan
ایمان تنها در یک وابستگی فکری و اعتقادی خلاصه نمیشود، بلکه آن وقتی ایمان به صورت راستین در کسی وجود دارد که بر طبق آن ایمان عمل کند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_دوم
@ketabetarhekoli
#تبیین_و_قانعکردن_دلها🔻
▪️عزیزان من! بنده امروز دو چیز را بسیار مهم شمردم: یکى تشویق مردم و مهارت دادن به آنها براى #شرکت_در_سازندگى، و دیگرى #تهذیبِ_اخلاقِ_مردم و دیندار کردن آنها.
#مردم باید دیندار شوند؛ متعبّد و معتقد شوند؛ تقوا و حالت پرهیز از گناه و خداترسى و مراقبت از نفس، باید در بین آنها عمومیت پیدا کند. این، به وسیلهى #علماى_دین محقّق مىشود.
▫️ اگر امروز علماى دین، کار علمى و تحقیقى را در حوزههاى علمیّه انجام دادند، علماى شهرستانها، ضمن اینکه در آن بخش از فعّالیتها همکارى دارند، این بخش اختصاصى را هم باید مورد توجّه قرار دهند. یعنى #تبیین، آن هم در این دو منطقهى حساس که یکى از آن، موضوع بازسازى است.
▪️امروز باید این کشور ساخته شود. اینجا مملکت #اسلام است؛ مملکت #قرآن است؛ مملکت #امام_زمان است؛ مملکت #اهل_بیت_پیغمبر است؛ مملکت #ائمّهى_معصومین علیهمالصّلاةوالسّلام است. آبروى اسلام، قرآن و اهل بیت پیغمبر در گرو #پیشرفت و #سازندگى در این کشور اسلامى است. اگر نظام جمهورى اسلامى نتواند این کشور را بسازد، آنها که منتظر بهانهاند، این ناتوانى را به رخ اسلامخواهان مىکشند و آبروى اسلام و قرآن و اهل بیت را، هم در کشور ما و هم در سطح جهان خواهند برد. امروز #سازندگى در این کشور یک فریضه است.
#این_کشور_باید_ساخته_شود.
۱۳۷۴/۰۷/۲۲
#رهبر_معظم_انقلاب
#تبیین_اساس_کار_ماست.
@t_manzome_f_r
🔅بسم الله الرحمن الرحیم 🔅
إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِأُولِي الْأَلْبَابِ هر آينه در آفرينش آسمانها و زمين و آمد و شد شب و روز، خردمندان را عبرتهاست:
الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ آنان كه خدا را ايستاده و نشسته و به پهلو خفته، ياد مىكنند و در آفرينش آسمانها و زمين مىانديشند: اى پروردگار ما، اين جهان را به بيهوده نيافريدهاى، تو منزهى، ما را از عذاب آتش بازدار. (سوره آل عمران /۱۹۲_۱۹۰)
✅آیات پایانی سوره ی آل عمران ایمان آگاهانه را به ما معرفی میکند.ایمانی که زایل شدنی نیست. ایمان ارزشمند، ایمان آگاهانه است، ایمان توأم با درک و شعور است، ایمانی ست که از روی بصیرت، با چشم باز به وجود باشد
ان فی خلق السماوات والارض ... ⬅️اینها مقدمه است #لایات =همانا نشانه هایی است برای #اولی_الالباب=برای خردمندان : آنکه دارای خرد و نیروی فهمیدن است و او همه مردمند در صورتی که فکر و هوششان را به کار بیندازند.
#تفسیر_روز_۶
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_اول
#سیمرغ_رمضانی
هر روز #تفسیر یک آیه قرآن کریم برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در کانال #موج_خروشان👇👇
@mojkhorooshan
موج خروشان
🔅بسم الله الرحمن الرحیم 🔅 إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّ
اولی الالباب یعنی آنها که نیروی فکر و اندیشه و خرد را به کار میزنند تا خردمند میشوند.
⁉️چه کسانی اند #اولی_الالباب؟
وقتی اولی الالباب را میخواهد معرفی بکند،اگر مردم معمولی بخواهند معرفی کنند،میگویند خردمند کسی است که در همه امور زندگی اش پیشرو است،در هیچ کار سرش کلاه نمیرود،قرآن هیچ یک از این بازی گری ها را قبول ندارد،چون ارزش واقعی را برای انسان ،اتصال و ارتباط با خدا میداند،خردمند را به این صورت معرفی میکند؛ خردمند از نظر قرآن کسی است که این عالی ترین ارزش ها رابیش از همه چیزو همه کس مورد نظر داشته باشد.*الذین یذکرون الله *خردمندان آن کسانی اند که یاد میکنند خدا را#قیاما" در حال ایستاده و #قعودا"در حال نشسته #و_علی_جنوبهم در حال به یک پهلو افتاده =یعنی در #همه_حال به یاد خدایند.
❌اما این به یاد خدا بودن به معنای یک حالت عرفانی خلسه آمیز درویش مابانه نیست که بعضی دلشان خوش باشد که خیلی خوب ما همیشه به یاد خداییم و هو میزنیم نه؛به یاد خدا بودن فعال،به یاد خدا بودنی که عملی محسوب میشود.
چطور؟⏪(الذین یتفکرون فی خلق السماوات والارض )و می اندیشند در آفرینش آسمان ها و زمین در حال تفکرند .
♻️بعد از تفکر به زبان دل و زبان ظاهر چنین میگویند:#ربنا پروردگار ما (ماخلقت هذا باطلا سبحانک)این را بیهوده نیافریده ای منزهی تو از این کار که بیهوده بیافرینی؛ یعنی⬅️مهمترین و اساسی ترین نقطه ی یک #ایدویولوژی
🔴هر ایدویولوژی زندگی ساز،نقطه اساسی اش این است که من اینجا برای کاری هستم اگر معتقد به خداست،میگوید مرا برای کاری آوردند؛اگر معتقد به خدا نیست،میگوید من به هر حال کاری دارم اینجا❗️
❇️اساسی ترین نقاط یک فلسفه فکری که الهام بخش یک زندگی فردی و اجتماعی بشود،همین است(ربنا ما خلقت هذا باطلا) الهی است،معتقد به خداست؛لذا میگوید:پروردگار ما تو این آسمان و زمین را،این غوغا را به بیهوده و پوچی نیافریده ای#سبحانک تو از این منزه و پیراسته ای که کار بیهوده بکنی؛‼️پس من #مسئولینی دارم ،پس من باید راهی را بپیمایم،پس من در مقابل این نظم عجیب و شگفت آور،یک نقطه ای هستم برای کاری.❗️در این نظم عجیب یک جایی هم من دارم که اگر آنجا را به صورت درست و صحیح ،آن عمل را به صورت آن چنانی که تو خواسته ای انجام ندهم،این نظم را خراب کرده ام. سبحانک فقنا عداب النار پس ما را از شکنجه آتش محفوظ بدار.
🔺آتش قیامت که با وجود اینکه واقعیتی است،سنبل آتش قهر و خشم و انتقام #خدا و #تکوین عالم نیز هست.
#تفسیر_روز_۶
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_اول
#سیمرغ_رمضانی
هر روز #تفسیر یک آیه قرآن کریم برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در کانال #موج_خروشان👇👇👇👇👇
@mojkhorooshan
موج خروشان
اولی الالباب یعنی آنها که نیروی فکر و اندیشه و خرد را به کار میزنند تا خردمند میشوند. ⁉️چه کسانی اند
پیشنهاد ویژه برای مطالعه واقعا فوق العاده است.👆👆👆👆👆
اولویتهای جبهه انقلابی تحلیل اول.mp3
2.35M
اولویتهای #جبهه_انقلاب
صوت #اول
کانال #موج_خروشان👇👇
@mojkhorooshan
اولویتهای جبهه انقلاب دوم.mp3
2.43M
اولویتهای #جبهه_انقلاب
صوت #دوم
کانال #موج_خروشان👇👇
@mojkhorooshan
موج خروشان
اولویتهای #جبهه_انقلاب صوت #اول کانال #موج_خروشان👇👇 @mojkhorooshan
نظرات اعضا، مطرح شده درگروه👇👇
#اولویت فعلی برای دوستان انقلابی چیست؟
بنده یک نکته یا انتقاد رو به دوستان انقلابی عرض کنم
ببینید چون جبهه ای عمل نشده و جزیره ای داره کار صورت میگیره لذا به نظرم هر سلیقه ای میخواد در تمام کارها حضور موثر داشته باشه و این تقریبا شدنی نیست
اگر جبهه ای عمل بشه هر کس گوشه ای از کار رو بر میداره و تقسیم کار میشه البته با یک مرکز فرماندهی متمرکز
هفت سر فصل بیانیه گام دوم رو اگر جریان انقلابی تقسیم کار کنه و متناسب با تخصص ها و توانایی های جریانات و گروههای انقلابی هر کدام یکی را در اولویت کار خودشان قرار بدن منشا برکاتی خواهد شد
مبانی فکری انقلاب. جلسه ۴ توحید.mp3
2.37M
سلسله مباحث #مبانی_فکری_انقلاب
جلسه۴
رکن اول #توحید
کانال #موج_خروشان 👇👇
@mojkhorooshan
🔅بسم الله الرحمن الرحیم 🔅
رَبَّنَا إِنَّكَ مَنْ تُدْخِلِ النَّارَ فَقَدْ أَخْزَيْتَهُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنْصَارٍ = اى پروردگار ما، هر كس را كه به آتش افكنى رسوايش كردهاى و ظالمان را هيچ ياورى نيست.
رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلْإِيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ = اى پروردگار ما، شنيديم كه مناديى به ايمان فرا مىخواند كه به پروردگارتان ايمان بياوريد. و ما ايمان آورديم. پس، اى پروردگار ما، گناهان ما را بيامرز و بديهاى ما را از ما بزداى و ما را با نيكان بميران. (آل عمران/۱۹۳_۱۹۲)
✅آیات قبل از اینها همه مقدمه است، مقدمه است برای اینکه #ایمان_آگاهانه را از توی این آیات، درست لمس کنیم،
✅ربنا انك من تدخل النار فقد أخزيته» پروردگار ما، آن کسی را که تو به آتش وارد کنی، رسوا و خار و زبون
کردی، و ما للظالمين من أنصار» و ستمگران را که تو داخل آتش کردی، هیچ یاور و پشتیبانی نیست، نه از تکوین و نه دستی از غیب، به هیچ صورت.
♻️ یعنی آن کسانی که در راه ظلم و ستم، در راه کفر و نفاق، در راه باطل حرکت می کنند، محکوم به زوال و نیستی اند، هیچ چیزی در این عالم آنها را حمایت نمی کند.
#ربنا، این خردمندان باهوش، این اولی الالباب، این متفکران در آسمان و زمین، این کسانی که فهمیده اند که در این جهان به بیهوده نیامده اند و این جهان به بیهوده آفریده نشده است.
ادامه سخن میدهند:
✅می رسیم اینجا به ایمان می گویند: «ربنا» ای پرورد ما، #اننا سمعنا ما شنیدیم و فهمیدیم، با گوش تن و با گوش دل، #مناديا» منادی و غریو دهی را که #ینادی_للایمان» برای ایمان ندا می کرد، صلای ایمان می داد، «#أن آمنوا بربکم می گفت به پروردگارتان ایمان بیاورید، «#فآمنا، آن وقت ما ایمان آوردیم. ❓چه جور ایمان آوردند اینها؟
🔰 يك نفر گفته ایمان بیاورید،
ایمان آوردند؟ نه؛ اینها همان اولی الالبابند،همان #متفكرانند.
🔰 این منادی ممکن است به ظاهر پیغمبری باشد، اما در باطن، پیامبر
عقل و تفکر و بینش آنهاست که آنها
را به سوی ایمان خدا فرامی خواند و دعوت می کند❗️
♻️پس منادی به آنها گفته ایمان بیاورید، آنها از روی #بینش، از روی #درك، از روی شعور و آگاهی کامل #ایمان آوردند. این جور ایمانی در اسلام مطلوب است: #ایمان_آگاهانه.
🔰 #مطلب_سوم
چون ایمان آگاهانه از نظر اسلام مطلوب است، چون که خدای متعال ایمان نا آگاهانه را قبول ندارد و ارج و ارزشی برایش قائل نیست؛ لذا چندین جای قرآن، ایمانهای #کورکورانه #مقلدانه #متعصبانه، که غالبا هم این جور ایمانها آدم را با مغز به زمین می گویند، این چنین ایمانهایی را با شدت #توبیخ می کند.
❇️و اذا قيل لهم تعالوا إلى ما أنزل الله و إلى الرسول - صحبت از کافران و مرتجعان است - و چون به آنان گفته شود که بیایید به سوی آنچه خدا فرستاده است و بیایید به سوی پیامبر. و چون به آنان گفته شود که بیایید و آنچه را خدا فرستاده و پیامبر می آموزد، بیازمایید و بفهمید. خب بیایید نزديك بفهمید دیگر، بیایید گوش کنید، ببینید چه می گوید پیغمبر، حرفی دارد پیغمبر؟ جوابشان چیست؟ به جای اینکه بیایند، به جای اینکه فکر کنند، به جای اینکه سعی کنند تا بفهمند و راهشان را انتخاب بکنند، «#قالوا گویند: «#حسبنا ما وجدنا عليه آباءنا، راه و رسمی که پدران خود را بر آن یافتیم، ما را بس، ما دنبال این حرفهای تازه نمی رویم. کافر،
✅ به گفته یکی از محققین، کفار در قرآن، همه جا يك اسم و تعمیر دیگری هستند از #مرتجعان قرنها و عصرها.
همه جا #پیغمبر، روشنفکر زمان است، حرف نو دارد، راه نو دارد، به سوی نو دعوت می کند، اما کافران و مخالفان، متعصبان و مقلدان و متحجران و مرتجعانی هستند که راه نوی او را نمی پسندند و نمی پذیرند. حرفشان هم این است که ره چنان رو که رهروان رفتند.
⬅️ ما پدر، مادرهایمان را این جور ندیدیم، ما پدرهایمان را جور دیگری دیدیم، می خواهیم همان جور بفهمیم، همان جور عمل کنیم. ⬅️ آن وقت قرآن در جواب چه می گوید؟ #اولو كان آباؤهم لا يعلمون شيئا و لا يهتدون»، اینها کار ، این تقلید از پدران را به آنجا رساندند که هر چند پدرانشان چیزی نمی دانستند و راه نمی یافتند نیز، قرآن به اینها می گوید: ولو پدرهایتان هیچ چیز نمی فهمیدند، هیچ راهی نمی یافتند، نمی توانستند درست خیر و شر خودشان را بفهمنده باز هم شما از آنها تقلید می کنید؟ ببینید تقلید را چطور ملامت و شماتت می کند.
#تفسیر_روز_۷
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#سیمرغ_رمضانی
هر روز #تفسیر یک آیه قرآن کریم برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن در کانال #موج_خروشان👇👇👇👇👇
@mojkhorooshan