💠اعمال لیلة الرغایب
بدانکه اولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرغاب» (یعنى شب دلدادگان) مى گویند و براى آن عملى با فضیلت بسیار از حضرت رسول صلى الله علیه و آله وارد شده که آن را سیّد در کتاب «اقبال» و علامه حلى در «اجازه بنى زهره» نقل کرده اند، بعضى از فضیلت آن اینکه به سبب انجام آن گناهان بسیار آمرزیده مى شود، و نیز نمازى در آن وارد شده که هرکه آن را به جاى آورد هنگام شب اوّل قبرش حق تعالى ثواب آن را به نیکوترین صورت و با روى گشاده و درخشان و زبانى گویا به سوى او مى فرستد، پس به او مى گوید: اى حبیب من تو را بشارت باد که از هر شدّت و سختى نجات یافتى، بنده مى گوید تو کیستى؟ به خدا سوگند من چهره اى زیباتر از چهره تو ندیدم، و سخنى شیرین تر از سخن تو نشنیدم، و بویى بهتر از بوى تو نبوییدم!! پاسخ میدهد: من ثواب آن نمازم که در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردى امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا کنم، و مونس تنهایى تو باشم، و هراس را از تو برگیرم و هنگامى که در صور (شیپور قیامت) دمیده شود، در عرصه قیامت سایه اى بر سرت خواهم افکند، پس خوشحال باش که خیر هرگز از تو جدا نخواهد شد. کیفیت این نماز چنین است: اولین پنجشنبه ماه رجب را روزه مى دارى، چون شب جمعه داخل شود، ما بین نماز مغرب و عشا، دوازده رکعت نماز بجاى مى آورى، هر دو رکعت با یک سلام به این ترتیب که در هر رکعت یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحید» مى خوانى و هنگامى که از نماز فارغ شدى هفتادمرتبه مى گویى:
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ].
خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده مى روى و هفتادمرتبه میگویى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر مى دارى و هفتادمرتبه مى گویى:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من مى دانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگترى
دوباره به سجده مى روى و هفتادمرتبه مى گویى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ
پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را مى طلبى که به خواست خدا برآورده خواهد شد. آگاه باش زیارت حضرت رضا علیه السّلام در ماه رجب مستحب است، و انجام آن در این ماه امتیاز خاصى دارد، همانگونه که انجام عمره در ماه رجب فضیلت دارد تا جایى که روایت شده انجام آن در این ماه، در فضیلت همتاى حج است و نیز نقل شده: حضرت سجاد علیه السّلام در ماه رجب به عمره مشرّف شده بود، و شب و روز نزد کعبه نماز مى خواند، و در حالى که پیوسته در سجده بود این ذکر از زبان ایشان شنیده مى شد:
عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِکَ فَلْیَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِکَ
گناه از بنده ات بزرگ شده، پس بگذر گذشت از سوى تو زیبا باشد
📗 مفاتیح الجنان
#ماه_رجب
#لیلة_الرغایب
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
💠 نماز و یاد امام حسین(علیهالسلام)
✍حجت الاسلام والمسلمین #قرائتی
بهترین چیزى كه سجده بر آن سفارش شده، خاك كربلا و تربت امام حسین علیه السلام است. امام صادق علیه السلام هنگام سجده پیشانى مقدّسش را بر خاك كربلا مى گذاشت. براى همراه داشتن تسبیح تربت امام حسین نیز روایاتى وارد شده است تا آنجا كه همراه داشتن آن مثل گفتن سبحان اللَّه است و سجده بر مهر آن سبب كنار رفتن پرده ها و قرب بیشتر به ذات مقدّس خداوند است.
📚وسائل، ج ۳ ص ۶۰۸
#امام_حسین علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
📜 حدیث | الإمام الكاظم عليه السلام : رَجَبٌ شَهرٌ عَظيمٌ ، يُضاعِفُ اللّهُ فيهِ الحَسَناتِ ويَمحو فيهِ السَّيِّئاتِ .
امام كاظم عليه السلام : رجب، ماه بزرگى است. خداوند در اين ماه، حسنات را مى افزايد و گناهان را مى زدايد.
📗فضائل الأشهر الثلاثة: ص ۲۳ ح ۱۱
#امام_کاظم علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
🕌امامزاده باقر علیه السلام
امامزاده باقر (علیه السلام) یکی از نوادگان حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) است که بقعه متبرک ایشان یکی دیگر از اماکن مذهبی و زیارتگاه های اصفهان محسوب میشود. این بنا حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و از نمای بیرونی با تزئینات آجرکاری و کاشی کاری برخوردار است. در سالهای اخیر نیز بخشهایی همچون حسینیه، کتابخانه، سالن اجتماعات و مجموعه فرهنگی به آستان مقدس امامزاده باقر (علیه السلام) اضافه شده است. بارگاه متبرک این امامزاده در خیابان چهارباغ خواجو و خیابان عافیت قرار دارد یکی از دسته ها و هیئتهای بزرگ اصفهان از این امامزاده حرکت میکند و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مجتمع تجاری زاینده رود و همچنین دیزی بار، بستنی محفل، مکینه خواجو، کباب ترکی سارا و اجاره خودرو پارسیان قرار گرفته است. همچین میتوان گفت این مکان یکی از محلهای عبادت خوب این منطقه میباشد.
#امامزاده_باقر علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
🔹امام هادی علیه السلام فرمودند:
إنَّ للهِ بِقاعاً یُحِبُّ اَنْ یُدعی فیها فَیَسْتَجیبَ لِمَنْ دَعاهُ، وَ الحَیرُ مِنهَا
خداوند را زمین ها و جاهایی است که دوست دارد در آن جا او را بخوانند تا خواسته ی دعاکننده را اجابت کند. حائر و حرم حسینی، یکی از آن جاهاست.
📚 تحف العقول ص ۴۸۲
#امام_هادی علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
🔵 دعا برای ظهور در قنوت امام هادی عليه السلام
🟢 أَللَّهُمَّ مَناهِلُ كَراماتِكَ بِجَزيلِ عَطِيَّاتِكَ مُتْرَعَةٌ ، وَأَبْوابُ مُناجاتِكَ لِمَنْ أَمَّكَ مُشْرَعَةٌ ، وَعَطُوفُ لَحَظاتِكَ لِمَنْ ضَرَعَ إِلَيْكَ غَيْرُ مُنْقَطِعَةٍ ، وَقَدْ اُلْجِمَ الْحِذارُ ، وَاشْتَدَّ الْإِضْطِرارُ ، وَعَجَزَ عَنِ الْإِصْطِبارِ أَهْلُ الْإِنْتِظارِ . وَأَنْتَ اللَّهُمَّ بِالْمَرْصَدِ مِنَ الْمُكَّارِ ، وَغَيْرُ مُهْمَلٍ مَعَ الإِمْهالِ ، وَاللّائِذُ بِكَ آمِنٌ ، وَالرَّاغِبُ إِلَيْكَ غانِمٌ ، وَالْقاصِدُ اللَّهُمَّ لِبابِكَ سالِمٌ . أَللَّهُمَّ فَعاجِلْ مَنْ قَدِ امْتَزَّ في طُغْيانِهِ ، وَاسْتَمَرَّ عَلي جَهالَتِهِ لِعُقْباهُ في كُفْرانِهِ ، وَأَطْمَعَهُ حِلْمُكَ عَنْهُ في نَيْلِ إِرادَتِهِ ، فَهُوَ يَتَسَرَّعُ إِلي أَوْلِيائِكَ بِمَكارِهِهِ ، وَيُواصِلُهُمْ بِقَبائِحِ مَراصِدِهِ ، وَيَقْصُدُهُمْ في مَظانِّهِمْ بِأَذِيَّتِهِ . أَللَّهُمَّ اكْشِفِ الْعَذابَ عَنِ الْمُؤْمِنينَ ، وَابْعَثْهُ جَهْرَةً عَلَي الظَّالِمينَ . أَللَّهُمَّ اكْفُفِ الْعَذابَ عَنِ الْمُسْتَجيرينَ ، وَاصْبُبْهُ عَلَي الْمُغَيِّرينَ . أَللَّهُمَّ بادِرْ عُصْبَةَ الْحَقِّ بِالْعَوْنِ ، وَبادِرْ أَعْوانَ الظُّلْمِ بِالْقَصْمِ . أَللَّهُمَّ أَسْعِدْنا بِالشُّكْرِ ، وَامْنَحْنَا النَّصْرَ ، وَأَعِذْنا مِنْ سُوءِ الْبَدارِ وَالْعاقِبَةِ وَالْخَتَرِ
📚منابع:
صحیفه مهدیه: بخش ۲ دعای ۷
مهج الدعوات ص ۸۲
البلد الأمين ص ۶۵۷
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#امام_هادی_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
ـ🕌@mnz124
🔴 توسل به امام هادی برای توفیقات از دست رفته
🔵 حجتالاسلام حاج شیخ جعفر ناصری:
🟢 دیدم بعضی از آقایان یک اشاره لطیفی دارند به اینکه توسلات به اهلبیت عصمت و طهارت و توجه به هرکدام بیشتر از یک زاویهای خاص و برای یک نیت خاص بوده است. در شیعه و بزرگان شیعه این رسم بوده است، که اگر از آن زاویه خاصِ هر امام، به آن امام متوسل شوند زودتر نتیجه میگیرند و میگرفتند.
🔹 توسل به آقا امام هادی علیهالسلام، هم برای جلب توفیقاتی است که از دست میرود؛ مانند اداء نوافل سفارش شده است در کلمات بزرگان آمده که : «و من أراد التوفیق لأداء النوافل و برّ الإخوان فالیُتَوسَّل بعلیٍبنمحمدٍ الهادی علیهالسلام.» هر کس دنبال توفیق پیدا کردن برای ادای نوافل می باشد و توفیق خدمت به برادران دینی را می خواهد به امام هادی علیه السلام توسل نماید.
👤حجتالاسلام حاج شیخ جعفر #ناصری
#امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#امام_حسین_علیه_السلام
🏴🕯🖤🕯🏴
ـ🕌@mnz124
🌺ولادت امام جواد سلام الله علیه
🔹 حضرت جواد الائمه سلام الله علیه بنابر مشهور در دهم ماه رجب سال ۱۹۵ هجری قمری به دنیا آمدهاند.(۱)
🔹 اقوال دیگر در ولادت آن حضرت چنین است: ۱۷ ماه رمضان، ۱۵ ماه رمضان(۲)، آخر ذی القعده. به قولی هم در ۱۳ رجب ولادت آن حضرت واقع شده است.(۳)
🔹 پدر بزرگوار آن حضرت امام رضا سلام الله علیه، و مادر آن حضرت جناب سبیکه یا درّه است که حضرت رضا سلام الله علیه نام ایشان را «خیزران» نهادند.(۴)
🔹 نام آن حضرت محمد سلام الله علیه، کنیه ایشان ابوجعفر و مشهورترین القاب آن حضرت تقی و جواد است. حضرت رضا سلام الله علیه آن حضرت را با کنیه یاد میکردند و میفرمودند: «ابوجعفر به من نامه نوشته است». و نامه هائی که از آن حضرت می رسید در نهایت جلالت و زیبائی بود، و هنگامی که امام سلام الله علیه میخواستند نامه برای امام جواد سلام الله علیه بنویسند آن حضرت را به بزرگی و احترام مورد خطاب قرار میدادند.(۵)
🔹 یک روز در ایام کودکی حضرت جواد سلام الله علیه آن حضرت را نزد پدر بزرگوارش امام رضا سلام الله علیه آوردند. آن حضرت فرمودند:«این مولودی است که برای شیعه مبارکتر از او بدنیا نیامده است.(۶) چرا که چهل سال و چند ماه از سن مبارک امام رضا سلام الله علیه گذشته بود و آن حضرت هنوز اولادی نداشتند، و بعضی از شیعیان در امر امامت نگران بودند. هنگامی که خداوند جواد الائمه سلام الله علیه را به مولایمان حضرت رضا سلام الله علیه داد، نگرانی و شک و تردید مردم برطرف شد.
🔹 آن حضرت شش فرزند داشت: ابوالحسن حضرت هادی سلام الله علیه، ابوطالب جناب زید، ابوجعفر جناب موسی بن مبرقع، حکیمه خاتون، خدیجه خاتون، امّ کلثوم.(۷)
🌺ولادت حضرت علی اصغر سلام الله علیه
🔹 ولادت با سعادت حضرت باب الحوائج علی اصغر سلام الله علیه در این روز واقع شده است.(۸)
🔹 با در نظر گرفتن این که آن حضرت در شش ماهگی در روز عاشورا در کربلا به شهادت رسید، ولادت حضرت مطابق این روز می شود. بعضی هم ولادت آن حضرت را در روز ۸ یا ۹ ثبت کردهاند.
🔹 نام شریف آن حضرت عبدالله سلام الله علیه مشهور به علی اصغر است. لقب شریفش باب الحوائج، رضیع، مذبوح من الاذن الی الاذن است.
🔹 پدر بزرگوارش امام حسین سلام الله علیه، و مادر والامقامش حضرت رباب دختر امرء القیس کلبی است. قاتل آن حضرت، حرمله بن کاهل اسدی ملعون است که قلب امام حسین سلام الله علیه و اهلبیت علیهمالسلام و شیعیان، بلکه هر شنونده این مصیبت را میسوزاند...
_____________________________________
۱. اعلام الوری: ج ۲، ص ۹۱. مناقب ابن شهر آشوب: ج ۴، ص ۳۷۹. زاد المعاد: ص ۲۰. فیض العلام: ص ۲۹۹ . مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۹. مصباح المتهجد: ص ۷۴۱. بحار الانوار: ج ۵۰، ص ۷-۱۴.
۲. تقویم المحسنین: ص ۱۱.
۳. زاد المعاد: ص ۲۱. مصباح المتهجد: ص ۷۵۴.
۴. اعلام الوری: ج ۲، ص ۹۱. بحار الانوار: ج ۵۰، ص ۷.
۵. عیون اخبار الرضا علیه السّلام: ج ۲، ص ۲۴۰.
۶. انوار البهیّه: ص ۱۲۵. کافی: ج ۱، ص ۳۲۱. ارشاد: ج ۲، ص ۲۷۹.
۷. تاریخ سامراء: ج ۳، ص ۳۰۲
۸. تقویم الائمه علیهم السّلام: ص ۷۳-۷۸ سحاب رحمت: ص ۵۳۵.
#امام_جواد علیه السلام
#حضرت_علی_اصغر علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹
🌺 - آثار شگف انگیز روزه در ماه رجب :
✍️ با یک روز، روزه گرفتن در ماه رجب خود را از عذاب قبر و عالم برزخ بیمه کنیم، به روایت ذیل توجه بفرمایید:
🌺 «شخصی بنام ثوبان میگوید: با رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در قبرستان بودیم، حضرت ایستاد و گذشت و دوباره ایستاد.
عرض کردم: یا رسولالله، چرا اینگونه رفتار میکنید؟
حضرت گریه شدیدی کرد، ما هم گریه کردیم. آنگاه فرمود: [ای ثوبان] اینان کسانی هستند که در قبرهایشان عذاب میشوند، من از خدای متعال درخواست کردم که عذاب آنها را تخفیف دهد و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد.
سپس پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: اگر کسانی که از اهل این قبرستان، در عذاباند، یک روز از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک شب را تا صبح قیام میکردند و به عبادت میپرداختند، در قبرها معذب نمیشدند.»(۱)
✍️ دوستان گرامی! توجه داشته باشید که در روایت فوق، ثواب یک روز، روزه ی ماه رجب بیان شده، عجیبتر از آن، آثار و ثواب روزه ی بیش از یک روز است
📚 منبع متن حدیث : ..............
۱ - «عَنْ ثَوْبَانَ قَالَ كُنَّا مَعَ النَّبِيِّ (صلی الله علیه وآله) فِي مَقْبَرَةٍ فَوَقَفَ ثُمَّ مَرَّ ثُمَّ وَقَفَ ثُمَّ مَرَّ فَقُلْتُ وَ مَا وُقُوفُكَ فَبَكَى ثُمَّ قَالَ هَؤُلَاءِ يُعَذَّبُونَ فِي قُبُورِهِمْ فَدَعَوْتُ اللَّهَ أَنْ يُخَفِّفَ عَنْهُمْ فَفَعَلَ فَلَوْ صَامُوا مِنْ رَجَبٍ وَ قَامُوا لَيْلَهُ مَا عُذِّبُوا فِي قُبُورِهِم». / الدعوات (للراوندي): ص ۲۸۰.
#ماه_رجب
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124
🌷عَنْ اِسْماعيلِ بنِ سَهْلٍ قال:
كَتَبْتُ اِلى اَبىجَعفرِالثّانى عليه السلام : عَلِّمِنى شَيْئا إذا أنَا قُلْتُهُ كُنْتُ مَعَكُمْ فِى الدُّنيا وَالآخِرةِ، قالَ: فَـكَتَبَ بِخَـطِّهِ أَعْـرِفْهُ: اَكْثِرْ مِنْ تِلاوَةِ «إنّا أنزَلْناهُ» وَرَطِّبْ شَفَتَيْكَ بِالأسْتِغْفارِ.
🌸 اسماعيل بن سهل گويد:
خدمت امام جواد عليه السلام نوشتم، چيزى به من تعليم فرما كه اگر آن را بگويم (بخوانم) در دنيا و آخرت با شما باشم. حضرت به خط خود نوشت: سـوره «انا انزالناه» را زيـاد بخـوان و لبهايت به گفتن استغـفار « تـر » باشـد، (يعنى آنقدر استغفار كُنى كه هيچگاه لبت خشك نشود).
📚ثواب الاعـمال، ص ۱۹۷
#امام_جواد علیه السلام
🌺🌺🌺🌺
ـ🕌@mnz124