فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۳ سال در ۳ دقیقه
هدایت شده از دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
|
🔴 بازیسازی برای بازتعریف غرب آسیا
💰 تعداد کلمه: 560 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه
در این روزها بیش از زمان دیگری، محتاج گوشسپردن به #منطق_مقاومت هستیم. در این ایام بیش از هر ایام دیگری، به بازبینی در میزان برخورداریمان از ظرافتهای #عقلانیت_استقامت نیاز داریم. احساس استغناء از این مراجعه و سنجش میزان برخورداری از آن همان، و لغزش در داوری و آب به آسیاب رقیب و عدو ریختن همان.
چهار نکته را در اینباره در ادامه بخوانید...
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
هدایت شده از دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
|
⭕️ نکتهی اول:
✅ تساوی شرّ «استیلا» با «استبداد»
🔹 فرار از شرّ #استبداد به دامان #استیلا همان مقدار از منطق مقاومت به دور است که سقوط اسد در #سوریه را صرفا به تغییر جناح سیاسی در قوهی مجریهی جمهوری اسلامی ایران فرو بکاهیم. تاثیر و تأثر، چیزی است و علت و معلول چیز دیگر. این تقلیل باعث میشود #منطق_درونی انقلاب اسلامی همچنان در حجاب #ناشناختگی و #ناشنیدگی باقی بماند.
🔹فرار از شرّ «حاکم مستبد» به دامان «نظم استیلائی» و امیدجستن از #نظام_سلطه، ناشی از فقدان #عقلانیت_سیاسی و غفلت از #منطق_مقاومت است. این یعنی درآمدن از چاله و افتادن در چاه. هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد که از «تنگنای چاله» به درآمده و به «تعفن چاه» پناهنده شوی. البته این سخن بهمعنای پذیرش استبداد و تسلیم در برابر حاکمان خودکامه و اقتدارگرا نیست. اما تقلا برای نجات، نباید به تئوریزهنمودن سازش با #هژمونی، تعظیم در مقابل #امپریالیسم و انفعال در مواجهه با قدرتهای استیلاگر بیانجامد.
⭕️ نکتهی دوم:
✅ تمایز «باخت» با «بازیسازی»
🔹طبعا کسی درصدد انکار مخاطرات تغییر در آرایش محور مقاومت، با رفتن اسد نیست. جابهجایی در #عمق_استراتژیک ایران -خواه خواسته باشد، خواه ناخواسته- بههرروی، دلهرهآور و مخاطرهبرانگیز و نفسگیر است. اما اینکه این تغییر را بلافاصله مساوی با شکست جبههی مقاومت بدانیم و افسارپارهکردن صهیونیزم در #جولان را نشانهی غروب اقبال #تهران در ساخت نظم منطقهای مطلوبش تلقی کنیم، چیزی جز داوری عجولانه و خاماندیشانه و #سهلپندارانه نیست.
🔹#باخت با #بازیسازی در میدان بسیار شبیه هماند. اگر به مقیاس تحول توجه نکنیم، در تشخیصشان به خطا خواهیم رفت. لازمهی این مطلوب، برخورداری مناسب از #نظمآگاهی است. باید اعتراف کنیم که نتوانستهایم تدابیر مناسبی برای ارتقای سواد معطوف به درک #نظم (بهویژه نظم سیاسی و مدنی) در جبههی مقاومت پیاده کنیم.
🔹وقتی #جمهوری_اسلامی اراده کرد که اسد همچنان در #دمشق بماند، این توانایی و ابزارهای آن را داشت که 14 سال این سقوط را، علیرغم ارادههای بینالمللی به تاخیر بیاندازد. اما این نظام هنوز مجهز و مسلح به نرمافزارهای #نظمسازی، حتی در درون مرزهای خودش نیز نیست و در تولید این ابزارها با چالشهای جدی روبهرو بوده است. تبعات فقدان این نرمافزارها بیشک هر از چندی بر چهرهی آرزوهای این جبهه چنگ و خط میاندازد.
🔹لازمهی ماندن اسد، نصب نرمافزارهایی در این 14 سال بود که بتواند تمنای حاکمیت اسد را از قلب و ذهن مردمان سوریه به یک #خواست_ملی تبدیل کند. این نرمافزار در یک جملهی کوتاه عبارت است از: #مردمسالاری_دینی. ما به این نرمافزار، چه در داخل و چه در منطقه و جهان، به هماناندازه -و حتی بیشتر- نیازمندیم که به موشک و پهباد و دیگر سختافزارهای #دفاع_تهاجمی.
⭕️ نکتهی سوم
✅ اهمیت صعهی صدر در بازی نظم
🔹تغییر در #شامات، بخشی از #بازی_نظم در جهان جدیدی است که در حال شکلگیری است. این تغییر را نمیتوان به یک تک مولفهی سیاستی (مثل خودکامگی اسد یا تغییر جناح اجرایی ج.ا.ا) فروکاست؛ حتی این تغییر را نباید به ضرورت تحول در #نظام_سیاسی در یک کشور تقلیل داد.
🔹شکی در این نیست که فاصلهگرفتن از رفتارهای استبدادی در جغرافیای مقاومت و بازگشت #غرب_آسیا یه شکوه تاریخیاش، یک ضرورت غیرقابلانکار است. اما نکته اینجاست که این ضرورت به صرف سرنگونی حاکم اقتدارگرا بهدست نمیآید؛ این مطلوب حتی با تغییر رژیم سیاسی و #گذار_به_دموکراسی آن هم بهصورت آمرانه حاصل نمیشود.
🔹مهمترین نکتهی این یادداشت نسبتا طولانی این است که تا جایگاه ملتهای مسلمان در #نظم_جهانی و #نظام_بینالملل تغییر نکند، احوال مردم و اوضاع سفرهی ایشان بهبود پیدا نخواهد کرد. جبههی مقاومت در میدانی وارد شده است که ماحصل آن، تغییر منزلت ملتهای مسلمان در #معادلات_نظم_جهانی است.
⭕️ نکتهی آخر
✅ ضرورت خروج از «خاورمیانهبودن برای غرب»
🔹تنگشدن سفرهها و بهبنبسترسیدن حوصلهها، در منطقهای به فراخی #از_سند_تا_نیل، از زمانی شدت گرفت که مردمان این سرزمین به اسارت استیلای مدرن درآمدند. این اسارت مقارن بود با تعریف #سرزمین_میانه به #خاورمیانه. مقارن بود با فروپاشی مرزبندیهای طبیعی و تاریخی و تحمیل #نظم_وستفالیایی و مرزبندی #سایکس_پیکو ای. باید صعهی صدر بازتعریف #مرز و #نظم را داشت و از #تقلیلگرایی و #سهلپنداری در #بازیخوانی پرهیز کرد.
#درسهای_شام
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت سوریه عبرت برای همه امت اسلامی در تاریخ بماند که هزینه سازش بیشتر از هزینه مقاومت است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چرا نظام حکمرانی کشور، از حل مسائل اساسی کشور عاجز شده است؟
(صحبتهای دکتر مدنی زاده را در محضر رهبر انقلاب)
✍ برای حکمروایی نرم و سخت در نظام جمهوری اسلامی؛
۱. بازگشت به چشم اندازها و قانون اساسی و برنامه های میان مدت ۵ ساله و لوایح و طرح های کاربردی و تاکیدات ضمیمه ای و حکیمانه حضرت آقا ذیل عناوین؛ شعارهای سال و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی معظم له که مشحون کلمات در مرزهای دانش و تجربه های جهان و بوم شناختی ایران است مانند نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری، اقتصاد مقاومتی، جهش تولید و جذب نقدینگی و افزایش اشتغال و کاهش تورم و روندگذاری برای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که مغفول مانده است.
۲. افزایش مطالبات مردمی برای کاهش؛ تصدیگری دولت و افزایش نظارت و کنترل و تنظیمگری دولتی برای جلوگیری از ایجاد؛ رانت، انحصار، تعارض منافع، روش های دور زدن قانون، بی توجهی به پروژه های عمرانی نیمه تمام و عدم توجه به ناترازی های انرژی و مالی و بانکی
۳. ورود سرزده بازرسان مستقل قوه قضائیه و کشف جرائم پنهان که منجر به؛ تبانی، اختلاس، رانتخواری، رشوه و ارتشا می شود و با الکترونیکی کردن امور؛ امضاهای طلائی، چک های سفید امضا و عقد اخوت را در امور حکمروایی به حداقل کاهش دهد.
۴. قرار دادن آراء و احکام مسئولان سه قوه در منظر و مرئای مردم و رونمائی از آنها موجب افزايش کیفیت حکمروایی در نظام اسلامی و بهبود مشارکت و افزایش اعتماد مردم به حاکمیت خواهد شد.
۵. تدوین پیوست ها و تکرار تذکرات در سمت عدالت و توصیه به حق موجب رشد و پیشرفت و تعالی در ساختار نظام اسلامی خواهد شد.
ان شاءالله
حسن مخملی