تعیین شب قدر
⁉️پرسش :👇👇👇
شب قدر کدام شب است؟
🔰پاسخ اجمالی:
با توجه به نزول قرآن در ماه رمضان، شب قدر که شب نزول قرآن است یکی از شب های این ماه می باشد. شبهای اول، هفدهم، نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم، بیست و هفتم و بیست و نهم احتمال داده شده، اما مشهور در روایات اهل بیت(ع) این است که در دهه آخر ماه رمضان و شب بیست و یکم یا بیست و سوم است. روایات اهل سنت هم بیشتر روى شب بیست و هفتم دور مى زند. در روایتی که می تواند جمع بین روایات باشد، آمده: تقدیر مقدرات در شب نوزدهم، تحکیم آن در شب بیست و یکم، و امضاء در شب بیست و سوم است.
✅پاسخ تفصیلی:👇👇👇
در این که «لیلة القدر» در ماه «رمضان» است تردیدى نیست؛ چرا که جمع میان آیات قرآن، همین معنى را اقتضا مى کند. از یکسو مى گوید: «قرآن در ماه رمضان نازل شده»(1) و از سوى دیگر مى فرماید: «در شب قدر نازل گردیده».(2)
ولى در این که کدام شب از شب هاى ماه رمضان است؟ گفتگو بسیار است، و در این زمینه تفسیرهاى زیادى شده؛ از جمله: شب اول، شب هفدهم، شب نوزدهم، شب بیست و یکم، شب بیست و سوم، شب بیست و هفتم، و شب بیست و نهم. اما مشهور و معروف در روایات این است که در دهه آخر ماه رمضان و شب بیست و یکم یا بیست و سوم است؛ لذا در روایتى مى خوانیم: در دهه آخر ماه مبارک، پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) تمام شب ها را احیا مى داشت و مشغول عبادت بود. و در روایتى از امام صادق(علیه السلام) آمده است: «شب قدر، شب بیست و یکم یا بیست و سوم است». حتى هنگامى که راوى اصرار کرد کدامیک از این دو شب است و پرسید: اگر من نتوانم هر دو شب را عبادت کنم کدامیک را انتخاب نمایم؟! امام(علیه السلام) تعیین نفرمود، و افزود: «مَا أَیْسَرَ لَیْلَتَیْنِ فِیما تَطْلُبُ»؛ (چه آسان است دو شب براى آنچه مى خواهى).(3)
ولى در روایات متعددى که از طرق اهل بیت(علیهم السلام) رسیده است، بیشتر روى «شب بیست و سوم» تکیه شده، در حالى که روایات اهل سنت بیشتر روى «شب بیست و هفتم» دور مى زند.
در روایتى از امام صادق(علیه السلام) نیز نقل شده که فرمود: «أَلتَّقْدِیْرُ فِى لَیْلَةِ الْقَدْرِ تِسْعَةُ عَشَرَ، وَ الاِبْرامُ فِى لَیْلَةِ اِحْدى وَ عِشْرِیْنَ وَ الاِمْضاءُ فِى لَیْلَةِ ثَلاثُ وَ عِشْرِیْنَ»؛ (تقدیر مقدرات در شب نوزدهم، تحکیم آن در شب بیست و یکم، و امضاء در شب بیست و سوم است).(4) و به این ترتیب بین روایات جمع مى شود.
ولى به هر حال هاله اى از ابهام شب قدر را [به خاطر جهتى که به آن اشاره مى شود] فرا گرفته است.
بسیارى معتقدند مخفى بودن شب قدر در میان شب هاى سال، یا در میان شب هاى ماه مبارک رمضان، براى این است که مردم به همه این شب ها اهمیت دهند؛ همان گونه که خداوند:
رضاى خود را در میان انواع طاعات پنهان کرده تا مردم به همه طاعات روى آورند.
غضبش را در میان معاصى پنهان کرده، تا از همه بپرهیزند.
دوستانش را در میان مردم مخفى کرده، تا همه را احترام کنند.
اجابت را در میان دعاها پنهان کرده، تا به همه دعاها رو آورند.
اسم اعظم را در میان اسمائش مخفى ساخته، تا همه را بزرگ دارند.
و وقت مرگ را مخفى ساخته، تا در همه حال آماده باشند.
و این، فلسفه مناسبى به نظر مى رسد.(5)
پی نوشت:
(1). سوره بقره، آیه 185.
(2). سوره قدر، آیه 1.
(3). «نور الثقلين»، ج 5، ص 625، حديث 58.
(4). «نور الثقلين»، ج 5، ص 626، حديث 62.
(5). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دارالکتب الإسلامیه، چاپ سی و ششم، ج 27، ص 211 - 213.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
معناي بسته بودن درهاي جهنّم در ماه رمضان
⁉️پرسش :👇👇👇
معناي اين سخت پیامبر(صلی الله علیه و اله) كه در ماه رمضان دربهای بهشت باز و دربهای جهنّم بسته است چيست؟
🔰پاسخ اجمالی:
پيامبر اكرم(ص) در خطبه شعبانیه درباره ماه رمضان فرمود: «اي مردم! درهاي بهشت در ماه رمضان باز است، از خدا بخواهيد آن را به رويتان نبندد و درهاي جهنم بسته است، از خدا بخواهيد آن را به رويتان باز نكند». گرچه درهاي بهشت همواره باز است، امّا در اين ماه از ويژگي خاصي برخوردار است و خداوند بصورت ویژه مخلوقاتش را مورد رحمت قرار می دهد؛ و منظور از اينكه فرمود: در ماه رمضان، درهاي جهنم بسته است؛ يعني غضب و سخط و انتقام خدا در اين ماه بسيار كم است.
✅پاسخ تفصیلی:👇👇👇
پيامبر اكرم(صلی الله و علیه و آله و سلم) درباره درهاي بهشت و جهنم در خطبه شعبانیه فرمود: «أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ الجنّة فِي هَذَا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُغَلِّقَهَا عَلَيْكُمْ وَ أَبْوَابَ النِّيرَانِ مُغَلَّقَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُفَتِّحَهَا عَلَيْكُم»(1)؛ (اي مردم! درهاي بهشت در ماه رمضان باز است، از خدا مسئلت كنيد آن را به روي شما نبندد و درهاي جهنم بسته است، از خدا بخواهيد آن را به روي شما باز نكند). گرچه درهاي بهشت همواره باز است، امّا در اين ماه از ويژگي خاصي برخوردار است.
رحمت خدا همواره بيش از غضب اوست. وقتي از ربوبيتش نام مي برد از نحوه تدبير خود سخن مي گويد، به گونه اي كه نشانه رحمت از سخن خدا پيداست. «لَهُ مَقاليدُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»(2)؛ (كليدهاي آسمانها و زمين به دست خداست).
اين كليد را دو جور مي شود حركت داد. به يك سمت كه حركت كند مي شود «مفتاح» و مخزن را باز مي كند و اگر به سمت ديگر حركت كند، مي شود «مِغلاق» و درِ مخزن را مي بندد. اين كليد هم مفتاح است و هم مِغلاق، هم ابزار باز كردن و هم وسيله بستن، خدا هم مي بندد و هم مي گشايد؛ امّا نفرمود: «و عنده مغاليق الغيب»؛ (يعني خدا دارای ابزار بستن غيب است). فرمود: «وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَيْبِ»(3)؛ (كليدهاي غيب به دست خداست). يعني آنچه به دست خداست مفتاح است نه مغلاق، باز كردن در اختيار اوست، بستن به وسيله بد رفتاري خود انسان است. او درِ رحمت را به روي كسي نمي بندد و همواره مفتاح به دست او است كه مي گشايد. بكوشيد كه اين مفتاح، مغلاق نشود. اين شما هستيد كه مي بنديد.
اما اينكه از اين تدبير و ربوبيّت حق، به مفتاح تعبير شده، نشانه آن است كه همواره او «دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِيَّة»(4) است. يعني مرتب فيض مي رساند و از اين طرف، اين انسان است كه بايد فيض بگيرد. در همان فرصتي كه انساني از فيض محروم است، انسان ديگري از فيض برخوردار است. انسان بايد از آن طرف آماده باشد و بگيرد وگرنه خودش درِ فيض را مي بندد. قلب انسان را هم خود او مي بندد. لذا رسول الله(صلي الله عليه و آله و سلم) فرمود: درهاي بهشت در اين ماه باز است. وقتي تمام درها كاملاً باز باشد مي گويند: «مفتّحه». اما اگر به طور معمول باز باشد مي گويند: «مفتوح» فرق بين «فتح» و «تفتيح» همين است.
درهاي جهنّم بعد از اينكه جهنمي ها وارد شدند، همواره بسته است؛ امّا درهاي بهشت چه قبل از رفتن و چه بعد از رفتن همواره باز است. بهشتيان كه وارد بهشت سعادت شدند، درها همچنان باز است: «جَنَّاتِ عَدْنٍ مُفَتَّحَةً لَهُمُ الْأَبْوابُ»(5) باغهاي هميشگي در حالي كه درهاي آن براي ايشان گشوده است.
درِ بهشت را هرگز نمي بندند و درِ جهنّم را هم هرگز باز نمي گذارند؛ زيرا بسته بودن در، خود نوعي عذاب است و باز بودن آن رفاه و نعمت. نه غير مؤمن مي تواند به بهشت برود و نه مؤمن حاضر است از بهشت بيرون بيايد. بسته بودن در عذابي مضاعف است: «إِنَّها عَلَيْهِمْ مُؤْصَدَةٌ * في عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ»(6) نه تنها دوزخيان نمي توانند از آن خارج شوند بلكه همه درهاي جهنم پشتش بسته است.
قفلها دو نوع است: گاهي به صورت قطعه كوچك آهني دو لنگه در را به هم متصل مي كند و گاهي هم نوار سرتاسري است كه سرتاسر دو لنگه را به هم مي بندد. در اين آيه كريمه فرمود: سرتاسر در جهنم پشتش بسته است كه هيچ راهي براي بيرون رفتن نيست.
اينكه فرمود: در ماه رمضان، درهاي جهنم بسته است؛ يعني غضب و سخط و انتقام خدا در اين ماه بسيار كم است.(7)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
رابطه تعیین مقدّرات در شب قدر، با تلاش و اختیار انسان؟!
⁉️پرسش :👇👇👇
اگر در شب قدر مقدّرات معیّن می گردد، پس تلاش و اختیار انسان در آینده، چه معنا و مفهومی دارد؟!
✅پاسخ اجمالی:👇👇👇
باید توجّه کرد که این مقدّرات و سرنوشت انسان بر اساس اسباب و عللی که «اراده و اختیار بشر» نیز جزئی از آن است، رقم می خورد؛ بنابراین، با وجود تلاش اختیاری انسان مقدراتش تقدیر می شود. ضمن اینکه بخشی از مقدّرات انسان غیر حتمی بوده و قابل تغییر است.
پاسخ تفصیلی👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
✅پاسخ تفصیلی:👆👆🔺👇👇👇
🔻اختیار انسان و تعیین مقدّرات در شب قدر!
مسأله منوط بودن سرنوشت انسان به اعمال اختیاری و کار و تلاش او، موضوعی عقلانی و مورد تأیید آموزه های دینی است. برای مثال می بینیم که خداوند متعال در آیه 39 سوره نجم می فرماید: «وَ أَن لَیْسَ لِلاْنْسانِ إلاّ ما سعى»؛ (انسان بهره اى جز سعى و کوشش خود ندارد. علاوه بر آن در آیه 38 سوره مدثّر می خوانیم: (هر کس در گرو اعمال خویش است)؛ «کُلُّ نَفْس بِمَا کَسَبَتْ رَهینَةٌ».
این در حالی است که در آموزه های دینی سخن از نزول فرشتگان برای تقدیر امور بندگان در شب قدر به میان آمده است؛(1) و شب قدر به عنوان شبی که مقدّرات جهان و انسان، ارزاق و سرآمد عمرها در آن رقم می خورد، معرّفی شده است.(2) برای مثال در آیات سوم و چهارم سوره دخان می خوانیم: «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ فِيها يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ»؛ (ما اين كتاب مبين را در شبى پر بركت نازل كرديم و ما همواره انذار كننده بوده ايم، در آن شب كه هر امرى بر طبق حكمت خداوند تنظيم و تعيين مى گردد).
اکنون این سؤال مطرح گردد که: اگر در شب قدر مقدّرات معیّن می گردد، پس تلاش و اختیار انسان چه معنا و مفهومی دارد؟ و چگونه انسان می تواند با تلاش و کوشش سرنوشت خویش را تغییر دهد؟
🔻معنای لغوی و اصطلاحی «قدر» و «تقدیر»؟
در پاسخ به این سؤال ابتدا و پیش از هر چیز توضیحی را به عنوان مقدّمه راجع به معنای لغوی و اصطلاحی «قدر» و «تقدیر» بیان می کنیم.
«قدر» در لغت به معنای اندازه و اندازه گیری است و «تقدیر» نیز به معنای اندازه گیری و تعیین می باشد.(3) معنای لغوی تقدیر در سخنی از امام رضا(علیه السلام) نیز بکار رفته و بدان اینگونه اشاره شده است: «تَقْدِيرُ الشَّيْءِ مِنْ طُولِهِ وَ عَرْضِه»(4)؛ (اندازه گیری هر چیز اعم است از طول و عرض آن).
منظور از معنای اصطلاحی «قدر الهی» نیز عبارت است از اینکه خداوند هر مخلوقى را با اندازه، شرایط، خصوصیّات و توان مخصوصی به وجود می آورد.(5) به عبارت دیگر، خداوند برای هر پدیده ای اندازه و حدود کمی و کیفی و زمانی و مکانی خاصّی قرار داده است که تحت تأثیر علل و عوامل تدریجی تحقّق می یابد.
🔻نقش علل و اسباب و اراده انسان در تقدیرات الهى؟
با توضیحات فوق می گوییم تقدیر الهى در شب قدر به وسیله فرشتگان و بر طبق شایستگی افراد، و میزان ایمان عملشان تعیین می شود. یعنى براى هر كس آن چیزی را مقدّر مى كنند كه شایسته آن است؛ یا به تعبیری دیگر، زمینه هایش از ناحیه خود او فراهم شده است و این نه تنها منافاتى با اختیار ندارد، بلكه تاكیدى بر آن است.(6)
خداوند متعال بر اساس نظام سراسر حکمت هستی، چنان مقدّر کرده که بین پدیده های جهان روابطی خاص برقرار است؛ برای مثال می بینیم خوردن برخی غذاها بر تقویت حافظه موثر است. اعمال و كردار اختیارى انسان نیز از این قاعده مستثنی نیست و بین عمل و نتیجه آن رابطه مستقیمی وجود دارد. در شب قدر خداوند متعال رفتارهای برآمده از اختیار انسان را می سنجد و تقدیرشان را بر اساس قالبی تعیین می نماید.
بنابراین، بین تقدیر الهى و اختیار انسان، هیچ منافاتى وجود ندارد؛ زیرا در سلسله علل و شرایط موثّر در سرنوشت انسان، اراده او یكى از علل و اسباب است. لذا می گوییم: آنچه در شب قدر مقدّر می گردد به معنای سلب اختیار از آدمی نیست.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️ سوال 👇👇👇
آیا امکان تغییر در تقدیر الهی هست؟
✅ پاسخ : 👇👇👇
علاوه بر آنچه گفته آمد، هرچند سرنوشت و تقدیر انسان بر اساس اعمال گذشته او معیّن می گردد، امّا انسان می تواند با اختیار خود شرایطی را در آینده فراهم کند که سرنوشت جدیدی را رقم زند. در آن زمان خداوند متعال علل و نتایج پیشین را محو می نماید؛ و شرایط و نتایج جدیدی را مقدّر می گرداند. یعنی هیچ منافاتی ندارد امری كه در شب قدر مقدّر شده است، به صورت دیگری تحقّق یابد؛ چون دگرگونی در تقدیر الهی، با تعلّق مشیّت الهی امری ممکن است. چنانكه قرآن در این باره می فرماید: «يَمْحُو اللّهُ مَا يَشَاء وَيُثْبِتُ وَعِندَهُ أُمُّ الْكِتَابِ»(7)؛ (خداوند آنچه را بخواهد محو می كند و مندرج می سازد و ام الكتاب [و لوح محفوظ] در نزد اوست). در این آیه به «لوح محفوظ» یا همان «امّ الکتاب» و همچنین «لوح محو و اثبات» اشاره شده است. هر چند آنچه در «امّ الکتاب» ثبت است ـ یعنی قضا و قدر حتمی ـ تغییر پذیر نیست؛ امّا آنچه در «لوح محو و اثبات» ثبت شده است، ـ یعنی قضا و قدر غیر حتمی ـ قابل تغییر و محو و اثبات می باشد.
آموزه های راهگشا و نورانی اهل بیت(علیهم السلام) نیز بر این حقیقت دلالت دارند که امکان پدید آمدن تغییر در قضا و قدر غیرحتمی الهی وجود دارد. امام صادق(علیه السلام) در تبیین اثرات دعا، در توصیه به یکی از شاگردان خود می فرماید: «الدُّعَاءُ يَرُدُّ الْقَضَاءَ بَعْدَ مَا أُبْرِمَ إِبْرَاماً فَأَكْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ فَإِنَّهُ مِفْتَاحُ كُلِّ رَحْمَةٍ وَ نَجَاحُ كُلِّ حَاجَة»(8)؛ (دعا قضای الهی را بر می گرداند اگر چه قضای الهی محکم شده باشد؛ از این رو زیاد دعا کن که آن کلید هر رحمت و بر آوردن هر حاجت است). پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) نیز درباره تأثیر صدقه در زندگی انسان می فرماید: «إِنَّ الصَّدَقَةَ تَدْفَعُ مِيتَةَ السَّوْءِ عَنِ الْإِنْسَانِ»(9)؛ (صدقه، مرگ بد را از انسان دفع می کند). علاوه بر این، در روایت دیگری از امام صادق(علیه السلام) درباره تأثیر صله رحم در سرنوشت آدمی، می خوانیم که: «صِلَةُ الْأَرْحَامِ تُزَكِّي الْأَعْمَالَ وَ تَدْفَعُ الْبَلْوَى وَ تُنْمِي الْأَمْوَالَ وَ تُنْسِئُ لَهُ فِي عُمُرِهِ وَ تُوَسِّعُ فِي رِزْقِهِ»(10)؛ (صله رحم اعمال را پاک می کند، بلا را دفع می نماید، اموال را افزایش می دهد، بر طول عمر می افزاید، و رزق را توسعه می دهد).
بنابراین انسان می تواند با تلاش و انجام عمل صالح و امور خیر سرنوشت شایسته ای را برای خود رقم زند و این امر با مقدّراتی که در شب قدر معیّن می گردد منافاتی ندارد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
👆👆👆👆👆👆👆
پی نوشت:
(1). تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ناصر، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1374هـ.ش، چاپ اول، ج 12، ص 251.
(2). همان، ج 21، ص 147.
(3). قاموس القرآن، قرشى بنايى، على اكبر، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1412 هـ.ق، چاپ ششم، ج 1، ص 246؛ مفردات الفاظ القرآن، راغب أصفهانى، حسين بن محمد، بیروت، دار القلم، 1412هـ.ق، چاپ اول، ج 1، ص 6570؛ لسان العرب، ابن منظور، محمد بن مكرم، محقق/ مصحح: مير دامادى، جمال الدين، بیروت، دار الفكر للطباعة و النشر و التوزيع، 1414هـ.ق، چاپ سوم، ج 5، ص 74.
(4). الكافی، كلينى، محمد بن يعقوب بن اسحاق، محقق/ مصحح: غفارى، على اكبر، آخوندى، محمد، تهران، دار الكتب الإسلاميه، 1407 هـ.ق، چاپ چهارم، ج 1، ص 150.
(5). محاضرات فی الإلهیات؛ سبحانی، جعفر، قم، موسسه امام صادق(علیه السلام)، 1428هـ.ق، چاپ یازدهم، ص 226.
(6). تفسیر نمونه، همان، ج 27، ص 187.
(7). سوره رعد، آیه 39.
(8). الکافی، همان، ج 2، ص 470.
(9). همان، ج 4، ص 5.
(10). همان، ج 2، ص 152.
@mobahesegroup
🔴احیای عجیب در کتابخانه ملی!
♦️ برگزاری مراسم شبهای احیا در کتابخانه ملی با نوای نی و آواز و سخنرانی افراد غیرمتخصص در امور دینی باعث تعجب شده است. پوستر تبلیغ این مراسم قبل از آغاز مراسمهای شبهای قدر در فضای مجازی پخش شد. همین ابتدای ماجرا تعجبآور بود: «مراسم احیا در کتابخانه ملی».
🔺 کتابخانه کاربری مشخص دارد و طبیعتاً کاربری آن برگزاری مراسمهای مذهبی نیست. صدها مسجد و حسینیه و حرمهای امامزادگان و در نهایت منازل در اختیار برگزاری مراسم شبهای قدر هستند و کتابخانه جای چنین مراسمی نیست.
🔺توضیح یک خطی نحوه مراسم، اما عجیبتر بود: «نیایش خوانی با نوای نی و آواز و همخوانی دعای جوشن کبیر»! قرآن سر گرفتن و خواندن جوشن کبیر با نوای نی و آواز به ویژه در جایی که مستقیماً زیر نظر ریاست جمهوری اداره میشود، اتفاق نیکی نیست. احیا و قرآن سر گرفتن و دعاخوانی آدابی دارد، نمیشود آن را به هر شیوه بهجا آورد. از سویی ازقضا، شبهای قدر مصادف با ایام عزای امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است و شب عزای ایشان جای نوای ساز و نی است؟! نهادی که از کمی بودجه پروژههای پژوهشی را تعطیل میکند، چگونه میتواند میزبان مراسم شب قدر باشد، آنهم در حالی که وظایف محوله به این نهاد ربطی به برگزاری مراسمهای اینچنینی ندارد. از سویی سخنرانان مراسم هم طوری انتخاب شدهاند که به خوبی تز «اسلام منهای روحانیت» را به ذهن بیاورند. از شش سخنران مراسم، صرفاً یک نفر حوزوی است. باقی حوزوی نیستند و موضوعات سخنرانی هم صرفاً ژستهایی روشنفکرانه برای بزرگداشت شبهایی است که تقدیر آدمی در آن رقم میخورد؛ موضوعاتی از قبیل: گشتی در نیایشهای منظوم فارسی یا الهیات رضایت یا زنان متدین و خیر اجتماعی و ... که بعید است به توبه و استغاثه به درگاه الهی یا شناخت امام علی علیهالسلام کمکی کند. بدعتها در دین همینگونه بی سر و صدا به وجود میآید.
منبع: روزنامه جوان
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️شهرداری اصلاحطلب مشهد دستور داده پارچههای سیاه رو از سطح شهر جمعآوری کنن❗️
ما اتهامی نمیزنیم، اما منتظر پاسخگویی شهرداری به مردم هستیم.
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸فتنه جدید؟!
🔹روحانی در دیدار اخیر با فعالان اقتصادی: قیمت دلار حتی ٨هزار تومان هم نیست!
🔹یعنی تایید همان گفته اصلاحطلبان، که در آستانه انتخاباتِ مجلس، باید منتظر دلار ٨هزار تومانی باشیم تا بعنوان دستاورد اصلاحات برای فریب دوباره مردم و پیروزی در انتخابات از آن کاسبی کنند.
#هوشیار_باشیم
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلنا گومز خواننده و بازیگر مشهور هالیوودی که بیشترین فالوور رو توی اینستاگرام داره ، چند روز پیش توی جشنواره کن گفته:
شبکه های اجتماعی برای نسل من خیلی مخرب بودن و من خیلی نگرانم...
کافی بود این حرف رو امام جمعه یه شهر میزد اون وقت غربزدههای لیبرال بهش حمله میکردن که تو یه ادم عقب موندهای...😒
احتمالا این خانم عضو بسیج خواهر کالیفرنیا شده که از این حرفا یاد گرفته 😂
@mobahesegroup
#سحر_خیزی
احادیث معصومین علیهم السلام درباب سحرخیزی
🔹برطرف شدن تمام نیازها
➖جابر از امام محمد باقر عليه السّلام روايت كرده است كه رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم فرمود:
خداوند متعال مىفرمايد:
اى فرزند آدم! پس از انجام نماز صبح
و نماز عصر، ساعتى به ذكر من مشغول باش تا من همه نيازمنديها و گرفتاريهاى تو را برطرف سازم.
📓 پاداش نيكيها و كيفر گناهان،
ترجمه ثواب الأعمال، ص: 133
@mobahesegroup
⛔️ عارف باز هم شكست خورد!
▪️لاریجانی رئیس مجلس ماند.
▪️علی لاریجانی با کسب ۱۵۵ رأی مجدداً در کُرسی ریاست برای اجلاسیه چهارم مجلس دهم ابقا شد. .
▪️محمدرضا عارف نیز با کسب ۱۰۵ رأی، از رسیدن به کرسی ریاست مجلس بازماند.
▪️محمدجواد ابطحی نیز پنج رای نمایندگان مجلس را به خود اختصاص داد.
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴گریه #طلبه_اصولطلب به عنوان سخنگوی دولت برای سلبریتیشون #بهاره_رهنما..
🔻چرا هیچکس #درد و #رنج سلبریتی هامون رو متوجه نمیشه؟؟
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️روحانی؛ از قیافه مردم نظرسنجی میکنم..
🔴خودش میدونه؛ درصدمحبوبیتش بین مردم به زیر #ده_درصد رسیده؟؟
#ارباب_وعده_ها #دولت_دروغگویان
#دولت_لیبرال_بی_عرضه
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️مشکل امیرالمومنین(ع) با مردم چه بود⁉️
#استاد_پناهیان
🔴داستان عجیب و تاریخی که تا حالا نشنیدهاید..
🔵 شکوه های شدید و دردآور امام علی (ع)از مردم زمانش...😔
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
✍در مورد #عدالت و #شجاعت امیرالمومنین(ع) در منابر و محافل ، سخنان بسیاری شنیدیم... اما در مورد #مظلومیت ایشان در دوران حکومتش کسی به آن صورت صحبتی نمیکند..
🔻مگر مردم زمانش با او چه کردند ، که اینگونه از آن ها #ابراز_تنفر میکند؟؟
با وجودمان لمس کنیم، اگر مردم جامعه و #یارانش به حرف #امام_جامعه توجه نکنند، چگونه آن شخصیت عظیم، زجر میکشد...اینگونه است که باید با چاه درد دل کند...
🔸باید از خودمان بپرسیم،آیا ما پشتیبان آخرین ذخیره خدا، بقیه الله الاعظم(عج) می مانیم ؟؟آیا فورا حرف او را می گیریم و #پشتیبانی میکنیم یا #منفعل و #بیتفاوت از کنارش رد میشویم؟؟
آیا اکنون #درد_دین داریم و پشتیبانی میکنیم، یا #منفعل و بیتفاوتیم؟؟
#مظلومیت_امیرالمومنین
#دردهای_باز_نشده
#مسلمانان_بیتفاوت
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺📽 بشارتی که رهبر انقلاب به جوانان دادند..!☝️
▪️ان شا الله همه شما زوال دشمنان بشریّت، یعنی همین تمدّنِ آمریکاییِ منحط و زوال اسرائیل را به لطف الهی خواهید دید..!
#وعده_صادق
#رهبر_انقلاب
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️⛔️ ویژه
📹 رهبرانقلاب: بعضیها به نام شاد کردن دل حضرت زهرا(س)، این روزها کاری میکنند که انقلاب را در دنیا لَنگ کنند
⚠️ آن کسی که امروز کاری کند که آن دشمن انقلاب، آن مامور CIAو... دلیلی پیدا کند، نواری پُر کند و ببرد اینجا و آنجا و نشان بدهد و بگوید آن که میخواهید انقلابش را قبول کنید، این است! میدانید چه فاجعهای اتفاق میافتد؟
⛔️ فاطمهی زهرا راضی نیست!
@mobahesegroup
📚 گزارشات شهادت امام علی(ع) در منابع تاریخی
✍️ متن اجمالی:
روايات متعددي در باب شهادت امام علي(ع) وجود دارد:
در برخي از روايات آمده كه حضرت در مدخل ورودي مسجد مورد حمله «ابن ملجم» قرار گرفته است.
در نقل ديگر آمده امام(ع) در حال بيدار کردن مردم براي نماز بود که مورد حمله قرار گرفته است.
اما بسياري از تواريخ، اشاره به نقل نخست دارند.
در مقابل، روايات ديگري زمان حمله «ابن ملجم» را در هنگام نماز مي دانند؛ «ميثم تمار» مي گويد: امام نماز صبح را آغاز کرده بود و در حالي که يازده آيه از سوره انبياء را خوانده بود، که «ابن ملجم» با شمشير ضربتي به سر امام زد.
پاسخ تفصیلی در پست زیر👇👇👇👇
@mobahesegroup
گزارشات شهادت امام علی علیه السلام در منابع تاریخی
✅پاسخ تفصیلی:
در کتب تاریخی آمده زمانی که امام علی(علیه السلام) آماده می شد تا به سوی صفین حرکت کرده و جنگ جدیدی را با معاویه آغاز کند، صبحگاه نوزدهم ماه مبارک رمضان سال 40 هجری توسط شقی ترین انسان ها، «عبد الرحمن بن ملجم مرادی» مجروح شده و سه روز بعد در 21 رمضان به شهادت رسید.
بنا به نقل «ابن سعد»، سه نفر از خوارج با نام های «عبدالرحمن بن ملجم»، «برک بن عبدالله تمیمی» و «عمرو بن بکیر تمیمی»، در مکه با یکدیگر قرار گذاشتند تا امام علي(علیه السّلام)، معاویه و عمرو بن عاص را بکشند. عبدالرحمن به کوفه آمده و با دوستان خارجی خود دید و بازدید می کرد. یک بار به دیدار گروهی از طایفه «تیم الرباب» رفت. در آنجا زنی را با نام «قطام بنت شجنة بن عدی» دید که پدر و برادرش در «نهروان» کشته شده بود. ابن ملجم از او خواستگاری کرد. زن مهر خویش را سه هزار دینار! و قتل امام علي(علیه السّلام) قرار داد. ابن ملجم گفت که از قضا برای همین به کوفه آمده است.(1) او چندی شمشیر خویش را به زهر آلوده کرده و با همان، ضربتی بر سر امام(علیه السلام) زد که به دلیل عمیق بودن زخم و سمی بودن شمشیر، امام را به شهادت رساند. گفته شده که ابن ملجم آن شب را در خانه «اشعث بن قیس» بوده است.(2)
روایات متعددی حکایت از آن دارد که امام در مدخل ورودی مسجد [در درون مسجد] مورد حمله ابن ملجم واقع شده است.(3) در نقل های دیگری آمده است که امام در حال بیدار کردن مردم برای نماز بود که مورد حمله قرار گرفت.(4) منابع موجود تاریخی بیشتر اشاره به نقل نخست کرده اند. در مقابل روایات دیگری وجود دارد که زمان حمله ابن ملجم را وقتی می داند که امام مشغول نماز بوده است. در نقلی از «میثم تمار» آمده است که امام نماز صبح را آغاز کرده و در حالی که یازده آیه از سوره انبیاء خوانده بود ابن ملجم با شمشیر ضربتی بر سر امام زد.(5)
در نقل دیگری از یکی از نوادگان «جعدة بن هبیره» -که این جعده فرزند ام هانی بوده و گاهی بجای آن حضرت نماز می خوانده و در برخی نقل ها آمده که پس از ضربت خوردن امام، او جلو آمده و نماز را ادامه داد- گفته شده است که وقتی ابن ملجم ضربه را زد که امام در نماز بود.(6) مرحوم شیخ «طوسی» نیز روایتی نقل کرده است که که همین مطلب را تأیید می کند.(7) «متقی هندی» نیز روایت نقل کرده که ضمن آن آمده است که ابن ملجم زمانی ضربت خود را فرود آورد که امام سرش را از سجده برداشت.(8)نقل دیگری از «ابن حنبل»(9) که همان را «ابن عساکر»(10) نیز روایت کرده از همین مطلب را تأیید می کند. «ابن عبد البر» می گوید: «در این که آیا ابن ملجم در نماز ضربت را زده یا قبل از آن و نیز این که امام در آن هنگام کسی را جانشین خود کرده یا خود تمام کرده، اختلاف است. بیشتر بر آنند که آن حضرت، «جعدة بن هبیره» را بجای خود گذاشت تا نماز را تمام کند».(11)
روایات فراوانی از طریق اهل بیت و اهل سنت نقل شده که نشان از وضعیت خاص روحی امام در شبی است که صبحگاه آن شب، امام ضربت خورد. از جمله روایتی از امام باقر(علیه السّلام) که «ابن ابی الدنیا» نقل کرده آشکارا آگاهی امام را از شهادت خویش خبر می دهد.(12) زمانی که امام ضربت خورد فریاد زد: «فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَهِ»(13)؛ (به خدای کعبه رستگار شدم).
«ابن ابی الدنیا»، وصیت امام را از طرق مختلف نقل کرده است. قسمت هایی از آن در زمینه مسائل مالی و بخشی از آن، وصایای دینی امام است. در این وصیت، امام توصیه به مسائل چندی کردند از جمله: صله رحم، اَیتام، همسایگان، عمل به قرآن، اقامه نماز به عنوان عمود دین، حج، روزه، جهاد، زکات، اهل بیت رسول خدا(صلّی اللّه علیه و آله)، بندگان، امر به معروف و نهی از منکر. در این نقل آمده است که امام در حالی که مشغول گفتن «لَا اِلهَ اِلَّا اللهُ» بودند، در آغاز شب بیست و یکم رمضان، در حالی که آیه«فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْراً یَرَهُ وَ مَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً یَرَهُ» را می خواند به دیدار معبود شتافت.(14) بنا به نقلی دیگر، پس از شهادت امام، حسنین(علیه السلام)، «محمد بن حنفیه»، «عبدالله بن جعفر» و تنی چند نفر از اهل بیت، آن حضرت را شبانه به خارج کوفه (جایی که بعدها نجف نامیده شد) بردند و پنهانی دفن کردند. این کار برای آن بود که خوارج یا دیگران (بنی امیه) قبر امام را نبش نکنند.(15)،(16)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
پی نوشت:
(1). الطبقات الكبرى، محمد بن سعد بن منيع، تحقيق: محمد عبد القادر عطا، دار الكتب العلميه، بيروت، 1410 ق / 1990 م، چاپ اول، ج 3، ص 35 تا 38.
(2). مقتل الإمام أمير المؤمنين على بن أبى طالب، ابن أبى الدنيا، وزارت ارشاد، تهران، 1411 ق، ص 36.
(3). همان، ص 29؛ همان، ص 35.
(4). همان، ص 28 و 33.
(5). همان، ص 30.
(6). همان.
(7). الأمالي، طوسى، محمد بن حسن، دار الثقافه، قم، 1414 ق، چاپ اول، ص 365.
(8). كنز العمال في سنن الأقوال و الأفعال، المتقي الهندي، علاء الدين علي بن حسام الدين، محقق: بكري حياني، صفوة السقا، مؤسسة الرساله، بيروت، 1401 ق / 1981 م، چاپ پنچم، ج 12، ص 164؛ الأمالي في آثار الصحابة، الصنعاني، عبد الرزاق بن همام، محقق: مجدي سيد إبراهيم، مكتبة القرآن، قاهره، بی تا، ص 103 تا 104.
(9). فضائل الصحابه، أبو عبد الله الشيباني، أحمد بن حنبل، تحقيق: وصي الله محمد عباس، مؤسسة الرساله، بيروت، 1403ق / 1983 م، چاپ: اول، ج 2، ص 558.
(10). ترجمة الامام علی بن ابی طالب من تاریخ دمشق، ابن عساکر، علی بن الحسین، محقق: المحمودی، محمد باقر، موسسة المحمودی، بیروت، 1978 م، ج 3، ص 361.
(11). الاستيعاب فى معرفة الأصحاب، ابن عبد البر، أبو عمر يوسف بن عبد الله بن محمد، دار احیاء التراث العربی، بيروت، بی تا، ج 3، ص 59.
(12). همان، ص 33 تا 34؛ ابو نعیم روایتی نقل کرده (و دیگران فراوان آوردهاند) که رسول خدا(صلّی اللّه علیه و آله) خبر شهادت وی را به آن حضرت داده بود. (معرفة الصحابة، أبو نعيم الأصبهاني، أحمد بن عبد الله بن أحمد بن إسحاق بن موسى بن مهران، محقق: عادل بن يوسف العزازي، دار الوطن، رياض، 1419 ق / 1998 م، چاپ اول، ج 1، ص 84).
(13). الاستيعاب فى معرفة الأصحاب، همان، ص 39؛ در پاورقی همانجا از: الإمامة و السياسة المعروف بتاريخ الخلفاء، ابن قتيبة الدينوري، أبو محمد عبد الله بن مسلم، تحقيق: شيري، علي، منشورات رضی، قم، 1413 ق، ص 160، كتاب جمل من انساب الأشراف، البلاذرى، أحمد بن يحيى بن جابر، تحقيق: سهيل زكار، رياض زركلى، دارالفكر، بيروت، 1417 ق / 1996 م، چاپ اول، ج 2، ص 499.
(14). مقتل الامام امیر المؤمنین، همان، ص 45 تا 46.
(15). همان، ص 79.
(16). حیات فکری و سیاسی امامان شیعه(علیهمالسلام)، جعفریان، رسول، موسسه انصاریان، قم، 1381 ش، چاپ ششم، ص 110.
@mobahesegroup
هدایت شده از شرح و تفسیر زیارتعاشورا
♦️زیارت امام حسین علیهالسلام در شبهای قدر
💠السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ الصِّدِّيقَةِ الطَّاهِرَةِ فَاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ
💠السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاَيَ يَا أَبَا عَبْدِاللهِ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكَاتُهُ
💠أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلاَةَ وَ آتَيْتَ الزَّكَاةَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ
💠وَ تَلَوْتَ الْكِتَابَ حَقَّ تِلاَوَتِهِ وَ جَاهَدْتَ فِي اللهِ حَقَّ جِهَادِهِ وَ صَبَرْتَ عَلَى الْأَذَى فِي جَنْبِهِ مُحْتَسِباً حَتَّى أَتَاكَ الْيَقِينُ
💠أَشْهَدُ أَنَّ الَّذِينَ خَالَفُوكَ وَ حَارَبُوكَ وَ الَّذِينَ خَذَلُوكَ وَ الَّذِينَ قَتَلُوكَ مَلْعُونُونَ عَلَى لِسَانِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِ
💠وَ قَدْ خَابَ مَنِ افْتَرَى لَعَنَ اللهِ الظَّالِمِينَ لَكُمْ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ ضَاعَفَ عَلَيْهِمُ الْعَذَابَ الْأَلِيمَ
💠أَتَيْتُكَ يَا مَوْلاَيَ يَا ابْنَ رَسُولِ اللهِ زَائِراً عَارِفاً بِحَقِّكَ مُوَالِياً لِأَوْلِيَائِكَ مُعَادِياً لِأَعْدَائِكَ مُسْتَبْصِراً بِالْهُدَى الَّذِي أَنْتَ عَلَيْهِ عَارِفاً بِضَلاَلَةِ مَنْ خَالَفَكَ فَاشْفَعْ لِي عِنْدَ رَبِّكَ
💠السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللهِ فِي أَرْضِهِ وَ سَمَائِهِ
💠صَلَّى اللهِ عَلَى رُوحِكَ الطَّيِّبِ وَ جَسَدِكَ الطَّاهِرِ وَ عَلَيْكَ السَّلاَمُ يَا مَوْلاَيَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكَاتُهُ
💠السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاَيَ وَ ابْنَ مَوْلاَيَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكَاتُهُ
💠لَعَنَ اللهِ مَنْ ظَلَمَكَ وَ لَعَنَ اللهِ مَنْ قَتَلَكَ وَ ضَاعَفَ عَلَيْهِمُ الْعَذَابَ الْأَلِيمَ
🔴#زیارت_امام_حسین_علیهالسلام
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ eitaa.com/joinchat/3805675522C83b7fa74b6
هدایت شده از پند عارفانه
🏴 وصیتهای بیستگانه امیر مومنان(ع) در واپسین لحظات عمر
👇👇👇
http://kayhan.ir/fa/mobile/news/161219/1574
📚کانال پند عارفانه (شعر، نصایح)
@pand_arefaneh 🏴
▪️روزنامه "جوان" در سرمقاله امروز خود بخشی از اظهارات منتشرنشده وزیر خارجه در ضیافت افطار با مدیران و سردبیران روزنامهها را منتشر کرد؛ در بخشی از یادداشت به نقل از ظریف آمده است
🔺محبوبیت من کم و محبوبیت قاسم سلیمانی زیاد شده !
@mobahesegroup
♦️زیارت امام حسین علیهالسلام
💠در شبهای قدر
📕کانال شرح و تفسیر زیارت عاشورا
♦️ t.me/joinchat/AAAAAD_F-evdWPkirBuWKQ
⛔️ متن شایعه
" توسل به ماه منیربنی هاشم (ابوالفضل العباس) امشب تا فردا شب هرکه 133 مرتبه ذکر یا کاشف الکرب عن وجه الحسین اشفع کربی بحق اخیک الحسین ، را جهت بر طرف شدن مشکلات بخواند ردخور ندارد. به هرکسی که دوست داری بفرست چون در طول سال فقط سه روز این ذکر رامیشه گفت . التماس دعا "
🔴 در پاسخ به شایعه
" امشب تا فردا شب هر که 133 مرتبه ذکر یا کاشف الکرب بخواند ... !!" :
1️⃣ عبارت فوق ذکری است جهت توسل به حضرت عباس (ع) به این معنا :
"ای برطرف کننده غم و اندوه از روی حسین ، بحق برادرت حسین ، اندوه و مشکل من را برطرف کن."
2️⃣ معادل کلمه عباس در حروف ابجد عدد 133 است و حکمت 133 بار تکرار ذکر همین نکته است .
3️⃣ راه های مختلفی برای توسل به این بزرگوار ذکر شده است که تنها در ۲ مورد آن زمانی خاص مشخص شده است .
یکی پس از شب چهار شنبه پس از ۲ رکعت نماز و دیگری بعد از نماز روز جمعه .
4️⃣ در متن شایعه بدون ذکر زمان و تاریخ خاصی تنها به عبارت "امشب تا فردا شب" بسنده شده ، در حالی که در هیچ یک از اوقات توصیه شده برای این ذکر ، به چنین زمانی اشاره نشده است .
5️⃣ استفاده از این ذکر به هر تعداد و در هر زمان میسر است ، اما قطعا آدابی که برای اینگونه امور ذکر شده ، حکمتهایی دارد که سبب کوتاه شدن راه ما خواهد بود .
yon.ir/krb01
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup