فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"دارین حمزه" بازیگر لبنانی: "با حجاب کامل رفتم خونه کارگردان ایرانی دیدم خانمش لباس کوتاه پوشیده، همه بیحجابن و مشروب میخورن"
با این وضعیت متولیان حوزه سینما و فرهنگ، طبیعیِ که "آقامون جنتملنه" ساسی مانکن هم میشه سرود یکپارچه دبستانهایِ ما!
این سینماییها دیگه آبرویی هم واسه این کشور گذاشتن؟؟؟؟
چرا هیچ کس رسیدگی نمیکنه؟؟؟؟
🆔 @mobahesegroup
⭕️ ادامه تفرقه افکنیهای خبرگزاری دولتی ایسنا بین ملت ایران و عراق
🔸سال گذشته خبر دروغ ورود عراقیها به مشهد برای صیغه کردن دختران مشهدی در این خبرگزاری کار شد
🔸و در سیل های اخیر کشور، با انتشار تصویری ناقص، ارسال واحدهای مهندسی حشدالشعبی برای مقابله با سیل در ایران رو با هدف جلوگیری از ورود سیل به عراق اعلام کرد!
🔺و در جدیدترین تفرقهافکنی با استناد به یک روزنامه دست دوم عربی که خبر آن تکذیب شد، دست به تخریب آیت الله سیستانی و ایجاد تفرقه بین ایران و عراق زد.
@mobahesegroup
شایعه سازی و دروغ پردازی های دشمن را باور نکنید
چون هدفی غیر از تغییر باورهای شما ندارند
حقیقت ماجرا را در پست بعدی ببینید
👇👇👇👇👇👇👇👇
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به تازگی و همزمان با سالگرد یوم النکبه (روز اشغال فلسطین) یکی از کاربران توییتر فیلمی را در فضای مجازی منتشر کرده است و ادعا کرده که فلسطینیها که گروههای مقاومت مانند ایران از آنها طرفداری میکنند، اقدام به شهیدسازی میکنند و این فیلم نمونهای از این اقدامات است.
اما واقعیت این است که این فیلم بخشی از یک تئاتر خیابانی در دانشگاه الازهر مصر است که در سال ۲۰۱۳ در کانال یوتیوب توسط شبکه «جریدة البدیل» بارگذاری شده بود.
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | رحیم پور ازغدی: بنده هم ممکن است به دلایل دیگر جهنمی باشم، شاید حجاب را رعایت بکنیم ولی بخاطر گناهان دیگر جهنمی باشیم.
🔸عرصه عمومی با عرصه خصوصی متفاوت است، عرصه عمومی برای شخص نیست.
🌗 #سایه_روشن
@mobahesegroup
⁉️ متن شبهه یا سوال: 👇👇👇
چله گرفتن و یا دعا کردن و گفتن اذکار برای ملاقات با امام زمان (عج) صحیح است؟
✅ پاسخ اجمالی 👇👇👇👇
1. اصل امکان تشرّف به خدمت حضرت مهدى(عج)، به نصّ خاصّى ثابت نشده است.
2. آنچه از چله ها و ختم ها و اذکار در کتاب هایى دیده مىشود اهلیّت تألیف ندارند، اصلى هم ندارد که بگوئیم بر پایه یک اصل این متن تالیف شده است. زیرا بناى اصلى بر غیبت است، نه بر رؤیت.
– البته دیدن ممکن است؛ ولى به شرط اقتضاى مصلحت، آن هم امرش به دست امام(عج) است، نه به خواسته من و شما!! پس نباید پى این و آن رفت و درخواست ختم و چله و راه کرد که هر چه گفته شود، بى اصل است.
3. حضرت در موارد خاص و بنابر مصالحی در مواردی توسط شیعیان خاص دیده شده اند اما اینکه بخواهیم قاعده ای برای رویت در نظر بگیریم با فلسفه غیبت تعارض دارد.
4. اگر چله ای گرفته میشود یا اذکاری گفته میشود باید برای تقویت ارتباط معنوی و با خلوص نیت و برای خدا باشد نه صرف رویت یا راستی آزمایی امام! که قطعا اینکار با خلوص نیت منافات دارد.
5. تکلیف ما در عصر غیبت، زمینه سازى براى ظهور امام (عج) و آمادگى براى همراهى با او، ترویج و تبلیغ آرمان هاى امام(عج)، هم سنخى و ارتباط روحى و قلبى با آن حضرت(عج)، عمل به دستورات دینى، شناخت خواسته هاى او از ما و رفع موانع ظهور است.
– چنان که خود آن حضرت مىفرماید: «اگر شیعیان ما – که خداوند توفیق طاعتشان دهد – در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل میشدند، سعادت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان میگشت.» ( بحارالانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۵ و ۱۷۷..)
✅پاسخ تفصیلی 👇👇👇👇
🔰وظیفه و تکلیف ما در عصر غیبت کبرى، زمینه سازى براى ظهور و قیام امام زمان(عج) و آمادگى براى همراهى با او، ترویج و تبلیغ آرمان هاى والاى امام (علیه السلام)، هم سنخى و ارتباط روحى و قلبى با آن حضرت(عج)، عمل به دستورات دینى، شناخت خواسته هاى او از ما و رفع موانع ظهور است.
اصل امکان تشرّف به خدمت حضرت مهدى(عج)، به نصّ خاصّى ثابت نشده است، جز به تواتر اجمالى که از ادّعاى صالحان و عالمان (داستان هاى دیدار)، به دست آمده است؛ آنچه از چله ها و ختم ها و اذکار در کتاب هایى دیده مى شود اهلیّت تألیف ندارند، اصلى هم ندارد که بگوئیم بر پایه یک اصل این متن تالیف شده است. زیرا بناى اصلى بر غیبت است، نه بر رؤیت؛ البته دیدن ممکن است؛ ولى به شرط اقتضاى مصلحت، آن هم امرش به دست امام(عج) است، نه به خواسته من و شما!! پس نباید پى این و آن رفت و درخواست ختم و چله و راه کرد که هر چه گفته شود، بى اصل است! کسانى که رسیده اند، با این ختم ها و چله ها نرسیده اند. (ر.ک: محمد جواد خراسانى، مهدى منتظر، ص ۹۵ و ۹۶.)
ادامه در پست بعدی👇👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه پست بالا👆👆🔺👇👇👇👇
ممکن است برخى از روى خلوص، عملى را شروع کرده باشند و مدّتى ادامه داده اند و بسیار جدیّت کرده اند (از روى رجا و امید)؛ بدون اینکه نظرى به ختم داشته باشند یا آن را چلّه حساب کنند و چون جدیّت بسیار کرده اند، عاقبت برقِ لطف جستن کرده و شامل حال ایشان شده است. مانند اینکه شخصى، احیاناً در شب هاى چهارشنبه به مسجد سهله رفته و براى انجام دادن عمل مخصوصى که در شب چهارشنبه رسیده، در آنجا حاضر شده است؛ به این امید که شاید به ملاقات مشرّف شود، چند مدّتى این رنج را به خود داده تا اینکه بالاخره نایل شده است و چون او، از این راه به مقصود رسیده، دیگران نیز به طمع افتاده اند!! کم کم آن را به صورت چله در آورده اند و پس از مدّتى شهرت یافته که: «هر کس چهل شب چهارشنبه به مسجد سهله برود، امام خود را خواهد دید»؛ کم کم عمل مجرّب خوانده شده و… در حالى که این هیچ موضوعیّت و سندى ندارد.
آرى به وسیله عمل و جدیّت، با صفاى باطن و نیّت پاک و عمل صالح، مىتوان به خدمت امام(عج) رسید؛ به شرط اینکه نظر علیّت به آن نداشته باشد؛ یعنى، این طور نباشد که عمل خود را علّت بداند که در آن تخلّف نخواهد بود؛ زیرا عمل و جدیّت مقتضى است، علّت نیست بلکه باید به قصد رجا باشد و به شرط اینکه اعمالش مطابق دستور شرع و صلاح و تقوایش مورد پسند باشد.
چه بسیار افرادی که چله ای نگرفته و با خلوص نیت و انجام واجبات و ترک محرمات و خدمت به خلق و تلاش برای زمینه سازی ظهور به محضر حضرت ولی عصر (عج) شرف یاب شدند. اگر بنا بود با یک دستورالعمل خاص افراد قطعا به محضر حضرت شرف یاب شدند چه نیازی به غیبت بود و با فلسفه غیبت در تضاد است.
بنا بود با غیبت شیعیان و مردم دیگر به ضرورت حضور امام برسند و سختی زندگی در غیبت امام معصوم را بچشند تا همچون آنچه با ۱۳ معصوم کردند با حضرت نکنند و ارزش حضور آنان را بفهمند و از صمیم قلب طالب حضور امام باشند.
بزرگان، صالحان و علماى وارسته اى به محضر امام زمان(عج) مشرّف شده که تردیدى در بیشتر این دیدارها و ملاقات ها وجود ندارد.
برخى از این افراد رستگار عبارت اند از: ابن طاووس، علامه بحرالعلوم، مقدّس اردبیلى، علامه حلّى، آیة اللَّه مرعشى نجفى، آیةاللَّه نمازى شاهرودى، حاج على بغدادى، ابو راجح حمّامى، سید مهدى قزوینى، آیةاللَّه امین عاملى، ملا هاشم قزوینى، شیخ حسنعلى نخودکى، شیخ مرتضى انصارى، آیةاللَّه بهاءالدینى، شیخ حرّ عاملى، شیخ محمد تقى بافقى و… .
داستان تشرّفات این بزرگان در منابع معتبر نقل شده و مطالعه شرح حال آنان و نحوه ملاقاتشان با امام زمان(عج)، نشانگر درستى این دیدارها است؛ به خصوص آنکه بسیارى از این حکایت ها، بعد از وفات آنان نقل شده است و در اکثر موارد این عنایت و تفضّل خود امام (ع) بوده که شامل حال آنان گردیده است.
چنان که خود آن حضرت مىفرماید:
«فانّ نحیط علماً بانبائکم و لا یعزب عنّا شى ء من اخبارکم؛ ما بر اوضاع و اخبار شما و جامعه شما، به خوبى آگاهیم و چیزى از اخبار شما بر ما پوشیده نمىماند
انّا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم و لو لا ذلک لنزل بکم اللأوّاء؛ ما از سرپرستى و رسیدگى به کارهاى شما، کوتاهى نورزیده و یاد شما را از صفحه خاطر خویش نزدوده ایم که اگر جز این بود، امواج سختى ها بر شما فرود مىآمد و دشمنان کینه توز، شما را ریشه کن مىساختند.
لأنّا من وراء حفظهم بالدّعا الّذى لا یحجب عن ملک الأرض و السماء؛ ما پشت سر مؤمنان شایسته کردار، به وسیله نیایش و راز و نیازى که از فرمانرواى آسمان ها و زمین پوشیده نمىماند، آنان را حفاظت و نگه دارى مىکنیم.
و لو اَنّ اَشیاعنا – وفّقهم اللّه لطاعته – على اجتماع من القلوب فى الوفاء بالعهد علیهم… لمّا تأخّر عنهم الیمن بلقائنا؛ اگر شیعیان ما – که خداوند توفیق طاعتشان دهد – در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند،
همدل میشدند، سعادت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمیافتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان میگشت.
( بحارالانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۵ و ۱۷۷.. (مهدویت۲، رحیم کارگر، کد: ۱۸/۵۰۰۰۲۸))
حضرت در موارد خاص و بنا بر مصالحی در مواردی توسط شیعیان خاص دیده شده اند اما اینکه بخواهیم قاعده ای برای رویت در نظر بگیریم با فلسفه ی غیبت تعارض دارد.
اگر چله ای گرفته میشود یا اذکاری گفته میشود باید برای تقویت ارتباط معنوی و با خلوص نیت و برای خدا باشد نه صرف رویت یا راستی آزمایی امام! که قطعا اینکار با خلوص نیت منافات دارد و اتفاقا این نحوه عملکرد غیر خالص که برای راستی آزمایی امام است خود باعث دوری از امام میشود و همچنین موجب دلسردی و ناامید شدن شخص میشود چون راه صحیح وصال به امام را متوجه نشده و در تعریف وصال یار و راه
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
ایجاد مسجد جمکران بعد از انقلاب برای درآمد زایی!
⁉️ متن شبهه: 👇👇👇👇
مسجد جمکران چه انتسابی به امام زمان دارد؟ بعد از انقلاب ایجاد شده و هر روز آن را گسترش میدهند تا بتوانند پول بیشتری از قبال آن به دست آورند.
✅پاسخ اجمالی:👇👇👇
1️⃣ شبهه کننده تاریخ ایجاد مسجد را به بعد از انقلاب بر میگرداند، حال آنچه مسلَّم است (طبق روایات و تایید علما) تاریخچهی این مسجد به بیش از هزار سال پیش بر میگردد. مسجد مقدس جمکران، روز هفدهم رمضان 373 هجری به فرمان حضرت بقیةالله، ارواحنا فداه، در کنار روستای جمکران تاسیس شد.
آیت الله مرعشی درباره اعتبار سند این مسجد میفرمایند: مسجد جمکران از اوایل غیبت صغرای حضرت بقیه الله (روحی له الفداء) است.
2️⃣ قداست داشتن مسجد در دین اسلام امری مسلم است.
همانطور که حسینیه محلی برای توسل شیعیان به امام حسین(ع) است و شیعیان در آن محل برای توسل به امام حسین(ع) تجمع میکنند پس آن مکان منتسب میشود به امام حسین(ع) و نزد شیعیان به عنوان محل توسل به آن حضرت قداست دارد. این موضوع فارغ از سندیت وجود نصّ و دلیل بر قداست یا عدم وجود نص یا روایت خاص است. یعنی بدون وجود روایت هم این مکان مسجد است و قداست دارد و محل توسل و اجتماع منتظران است پس به آن حضرت منتسب میشود.
3️⃣ شبهه کننده مسجد را محل جمع کردن پول دانسته یعنی گاهی به نوعی سوال میکنند که گویی تا کنون به این مسجد نیامده اند و تصورشان این است که در این مسجد ضریحی است که مردم در آن پول میاندازند! با آنکه این مسجد تنها مسجد و محل خواندن نماز استغاثه به امام زمان(عج) است و تمام آن نام و یاد خدا و توحید است و هیچ محلی در آن برای انداختن پول در نظر گرفته نشده است.
4️⃣ برای مطالعه ماجرای ایجاد مسجد جمکران و همچنین حدیثی از امیرالمونین(ع) به پاسخ تفصیلی مراجعه کنید.
✅پاسخ تفصیلی: در پست بعدی👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
✅ پاسخ تفصیلی 👇👇👇
(قسمت اول)
۱. نکته مهم و قابل توجه قداست داشتن مسجد در دین اسلام امری مسلم است و مسجدی که محل تجمع عاشقان و دلدادگان حضرت صاحب الزمان(عج) شده است و شیعیان در آنجا به حضرت متوسل میشوند و استغاثه میکنند علاوه بر قداست انتساب آن به حضرت صاحب الزمان بیاشکال می باشد. همانطور که حسینیه محلی برای توسل شیعیان به امام حسین علیه السلام است و شیعیان در آن محل برای توسل به امام حسین علیه السلام تجمع میکنند پس آن مکان منتسب میشود به امام حسین علیه السلام و نزد شیعیان به عنوان محل توسل به آن حضرت قداست دارد. این موضوع فارغ از سندیت وجود نصّ و دلیل بر قداست یا عدم وجود نص یا روایت خاص است. یعنی بدون وجود روایت هم این مکان مسجد است و قداست دارد و محل توسل و اجتماع منتظران است پس به آن حضرت منتسب میشود.
۲. شبهه کننده تاریخ ایجاد مسجد را به بعد از انقلاب بر میگرداند. در حالیکه مسجد مقدس جمکران، روز هفدهم رمضان 373 هجری به فرمان حضرت بقیةالله، ارواحنا فداه، در کنار روستای جمکران تاسیس شد. تاریخچه ی این مسجد به دست شیخ صدوق (متوفای 381 هجری) در کتاب« مونس الحزین» بیان گردیده و کیفیت نماز تحیت مسجد و نماز استغاثه به حضرت بقیة الله، ارواحنا فداه، در ضمن آن آمده است.
آنچه مسلَّم است تاریخچه ی این مسجد به بیش از هزار سال پیش بر میگردد و از تاسیس این مسجد بیش از هزار سال گذشته است.
۳. در بحث انتساب این مکان به امام زمان عج باید اشاره کرد به کتابی از علامهی بزرگوار، میرزا حسین نوری، (متوفای 1320 هجری) یعنی کتاب ارزشمند « نجم ثاقب »- که در ارزش این کتاب لازم است اشاره کنم به تقریظ میرزای شیرازی که از آن ستایش فراوان کرده و نوشته: «برای تصحیح عقیده ی خود، به این کتاب مراجعه کنند تا از لمعان انوار هدایتش، به سر منزل یقین و ایمان برسند» این تفریظ در ابتدای کتاب نجم الثاقب با دستخط میرزای شیرازی آمده است.
در این کتاب ارزشمند تاریخچه ی تاسیس مسجد مقدس جمکران را مرحوم میرزا حسین نوری به طور کامل بیان میکنند به این اختصار که: شیخ عفیف صالح حسن بن مثلهی جمکرانی شب سه شنبه، هفدهم ماه مبارک رمضان ۳۷۳ هجری محضر حضرت صاحب الزمان در مکان فعلی مسجد جمکران شرفیاب میشود با کیفیتی که در این کتاب نقل شده است.
حضرت به وی میفرمایند برو به حسن بن مسلم بگو: تو، چند سال است که این زمین را عمارت میکنی و ما خراب میکنیم. پنج سال زراعت کردی و امسال دوباره شروع کردی، اجازهی اینکار برای تو نیست که دیگر در این زمین زراعت کنی، باید هر چه از این زمین منفعت برده ای، برگردانی تا در این موضع مسجد بنا کنند.
همچنین حضرت فرمودند به حسن بن مسلم بگو: این جا، زمین شریفی است و حق تعالی این زمین را از زمینهای دیگر برگزیده و شریف کرده است، تو آن را گرفته ای به زمین خود ملحق کرده ای! خداوند، دو پسر جوان از تو گرفت و هنوز هم متنبه نشده ای! اگر از این کار بر حذر نشوی، نقمت خداوند، از ناحیه ای که گمان نمیبری بر تو فرو میریزد.
در بخش دیگری از این داستان آمده است که حضرت فرمودند: مردم را بگو تا به این موضع را عزیز بدارند و چهار رکعت نماز در این جا بگذارند: دو رکعت تحیت مسجد، در هر رکعتی، یک بار «سوره ی حمد» و هفت بار سورهی « قُلْ هُوَ اللّهُ أَحَدٌ » بخوانند و تسبیح رکوع و سجود را، هفت بار بگویند.
و دو رکعت نماز صاحب الزمان بگذارند، بر این نسق که در هنگام خواندن سوره ی حمد چون به « إِیّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیّاکَ نَسْتَعینُ » برسند، آن را صد بار بگویند، و بعد از آن، فاتحه را تا آخر بخوانند. رکعت دوم را نیز به همین طریق انجام دهند. تسبیح رکوع و سجود را نیز هفت بار بگویند. هنگامی که نماز تمام شد، تهلیل (یعنی، لا اله الا الله) بگویند و تسبیح فاطمه ی زهرا علیها السلام را بگویند. آن گاه سر بر سجده نهاده، صد بار صلوات بر پیغمبر و آلش، صلوات الله علیهم، بفرستند.
و این نقل، از لفظ مبارک امام علیه السلام است که فرمود: «فمن صلاهما، فکانما صلی فی البیت العتیق؛ هر کس، این دو رکعت [ یا این دو نماز ] را بخواند، گویی در خانهی کعبه آن را خوانده است.»
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه پاسخ تفصیلی 👆👆 (قسمت دوم)👇👇
همچنین حضرت فرمودند: «در گلهی جعفر کاشانی – چوپان – بزی است، باید آن بز را بخری. اگر مردم پولش را دادند، با پول آنان خریداری کن، و گرنه پولش را خودت پرداخت کن. فردا شب آن بز را بیاور و در این موضع ذبح کن. آن گاه روز چهارشنبه هجدهم ماه مبارک رمضان، گوشت آن بز را بر بیماران و کسانی که مرض صعب العلاج دارند، انفاق کن که حق تعالی همه را شفا دهد.
آن بز، ابلق است. موهای بسیار دارد. هفت نشان سفید و سیاه، هر یکی به اندازه ی یک درهم، در دو طرف آن است که سه نشان در یک طرف و چهار نشان در طرف دیگر آن است.
حسن بن مثله میگوید به نزد سید ابوالحسن الرضا رفتیم، خادمانش گفتند: «شما از جمکران هستید؟». گفتم: «آری». گفتند: «از اول بامداد، سید ابوالحسن درانتظار شما است.»
پس وارد شدم، پیش از آن که من سخن بگویم، او سخن گفت: «ای حسن بن مثله! من خوابیده بودم. شخصی در عالم رؤیا به من گفت: شخصی به نام حسن بن مثله، بامدادان، از جمکران پیش تو خواهد آمد. آن چه بگوید، اعتماد کن و گفتارش را تصدیق کن که سخن او، سخن ما است. هرگز، سخن او را رد نکن.» از خواب بیدار شدم و تا این ساعت در انتظار تو بودم.
حسن بن مثله، داستان را مشروحا برای او نقل کرد. سید ابوالحسن، دستور داد بر اسبها زین نهادند. سوار شدند. به سوی ده (جمکران) رهسپار گردیدند.
چون به نزدیک ده رسیدند، جعفر شبان را دیدند که گله اش را در کنار راه به چرا آورده بود. حسن بن مثله، به میان گله رفت. آن بز که از پشت سر گله میآمد، به سویش دوید. حسن بن مثله، آن بز را گرفت و خواست پولش را پرداخت کند که جعفر گفت: « به خدا سوگند! تا به امروز، من این بز را ندیده بودم و هرگز در گلهی من نبود، جز امروز که در میان گله، آن را دیدم و هر چند خواستم که آن را بگیرم، میسر نشد».
پس آن بز را به جایگاه آوردند و در آن جا سر بریدند.
سید ابوالحسن الرضا به آن محل آمد و حسن بن مسلم را احضار کرد و منافع زمین را از او گرفت. به ساخت مسجد پرداختند.
۴. مونس الحزینِ شیخ صدوق مثل دهها کتاب دیگر او به دست ما نرسیده است اما نقل کردن از آن توسط معاصرین شیخ صدوق که برخی ثقه هستند دلیل بر اعتبار آن هست.
اگر بخواهیم برخی از سندهای حکایت فوق را که آن را به اجمال نقل کردیم بگوییم از مهمترین اسناد آن کتاب مونس الحزین فی معرفة الحق و الیقین شیخ صدوق میباشد از آنجا که شیخ صدوق متوفی ۳۸۱ هجری است این داستان در عصر وی بوده است و اولین راوی این اتفاق است. همچنین حسن بن محمد بن حسن قمی هم که هم عصر شیخ صدوق است در کتاب تاریخ قم این واقعه را نقل کرده است.
الذریعه، ج 3، ص 276 و ریاض العلماء، ج 1، ص 319 این داستان را نقل نموده اند.
متن عربي کتاب تاریخ قم، به دست مرحوم محمّد باقر مجلسي، (متوفّاي 1110 هجري) نرسيده، ولي ترجمه ي فارسي آن به دست ايشان رسيده (بحار، ج 1، ص 42) و احاديث مربوط به قم را در جلد «السّماء و العالم» از آن روايت کرده است. (بحار، ج 60، ص 208 – 221)
همچنین شايسته ي تأمّل است که آقا محمّد علي کرمانشاهي، فرزند وحيد بهبهاني، (متوفّاي 1216 هجري) به متن عربي تاريخ قم دسترسي داشته و در حاشيهي خود بر کتاب نقد الرجّال تفرشي، شرح حال «حسن بن مثله» و خلاصهي داستان تأسيس مسجد مقدّس جمکران را به نقل از متن عربي آن آورده است. (بحار، ج 53، ص 234)
آیت الله مکارم شیرازی در این باره میفرمایند: مسجد جمکران، مطابق روایت موجود به فرمان حضرت مهدی مولانا صاحب العصر و الزمان برای هدف بزرگی در این منطقه خاص از شهر تاریخی مذهبی قم ساخته شده و حسن بن مثله جمکرانی که مردی پاک دل و پاک سرشت بود، در بیداری (و نه در خواب) این دستور را دریافت کرده و با تشریفات خاصی این مسجد را بنا نمود. (مجله حوزه 44 – 43، ص 140)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه پاسخ تفصیلی بالا👆(قسمت سوم)👇👇👇
آیت الله مرعشی نجفی درباره اعتبار سند این مسجد میفرمایند: مسجد جمکران از اوایل غیبت صغرای حضرت بقیه الله (روحی له الفداء) است، و در نوشتجات قدیمه سه اسم دارد:
۱. مسجد جمکران.
۲. مسجد حسن بن مثله.
۳. مسجد صاحب الزمان.
و هر کدام از این سه اسم به مناسبتی گفته شده.
مسجد جمکران میگویند؛ چون متصل به قریه ی جمکران یکی از قراء شهر مذهبی قم است.
مسجد شیخ حسن بن مثله میگویند؛ نظر به این که در زمان او و به همت او این مسجد ساخته شده است.
مسجد صاحب الزمان میگویند! نظر به این که وجود مبارک امام زمان در آنجا مکرر دیده شده.
و این مسجد شریف مورد احترام کافه شیعه بوده است از غیبت صغراء (از شب سه شنبه ۱۷ ماه مبارک رمضان سال ۳۹۳ که امام زمان (عجل الله تعالی و فرجه الشریف) دستور تاسیس آن را به شیخ حسن بن مثله داده تا به امروز که حدود یک هزار و بیست و دو سال میشود. (میرعظیمی، جعفر، مسجد مقدس جمکران تجلیلگاه صاحب الزمان، ص۴۶)
همچنین آیت الله بهجت رحمت الله علیه هم در دیدار خادمان مسجد مقدس جمکران در سال ۷۸ هم در کتاب پرسش های شما و پاسخ های آیت الله بهجت سند این حدیث را تایید میکنند.
۵. شبهه کننده مسجد را محل جمع کردن پول دانسته یعنی گاهی به نوعی سوال میکنند که گویی تا کنون به این مسجد نیامده اند و تصورشان این است که در این مسجد ضریحی است که مردم در آن پول میاندازند! با آنکه این مسجد تنها مسجد و محل خواندن نماز استغاثه به امام زمان عج است و تمام آن نام و یاد خدا و توحید است و هیچ محلی در آن برای انداختن پول در نظر گرفته نشده است که شبهه کننده نگران شود که این مکان برای کسب پول است.
۶. محمد بن محمد بن هاشم حسینی رضوی در كتاب ارزشمندی که در سال ۱۱۷۹ هـجری تألیف كرده است، خبری از وجود مقدس علی علیهالسّلام در رابطه با مسجد جمكران آورده است كه ما خلاصه آن حدیث را در این جا میآوریم و شیخ صدوق دركتاب مونس الحزین از علی علیهالسّلام نقل میكند كه فرمود: «ای پسر یمانی، در اوّل ظهور خروج نماید قائم آل محمد(عج) از شهری كه آن را قم میگویند و مردم را دعوت كند به حق و همه خلایق ازشرق و غرب به آن شهر قصد كنند و اسلام تازه گردد… كه كوه سفید به نزدیك دهی كهن در جنب مسجد است و قصری كهن كه قصر مجوس است آنجاست و آن را جمکران خوانند كه از زیر یك مناره آن مسجد بیرون آید. (المشعشعین، ج۱، ص۱۹۷)
همانطور که از متن و نص حدیث واضح است این مطلب با بحث قیام و آغاز دعوت عمومی که در احادیث مسجد کوفه و مکه ذکر شده است ندارد و بحث خروجِ ابتداء ظهور است.
مقصود اینکه پیشینه ی مسجد مقدس جمکران در کتب دارای قدمت شیعه واضح و روشن است هرچند طبق پاسخ اول اگر مستشکل این پیشینه را نپذیرد در اصل قداست این مسجد و انتساب آن به امام زمان (عج) همانطور که اول بحث بیان شد اشکالی وارد نیست.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
🔷استعداد زن ایرانی
🔴خوب نگاه کنید خانم #پریناز_ایزدیار این دختر ایرانی است که اینگونه استعداد های خود را نه در برنامه عصر جدید بلکه در میدان جهانی با گرفتن عنوان قهرمانی جهانی #باحجاب_کامل به نمایش میگذارد و #مایه_افتخار_کشورش است..
🔷راستی مگر شما #مسلمان نیستید، که دنبال #رقاصی و #آوازخوانی زنان هستید؟؟؟
#پرینازایزدیار #سلبریتی_بیسواد
@mobahesegroup
⚠️مایه ننگ اید
🔴این #سلبریتی استعداد بانوان را در #رقص و #خوانندگی میبینه.. تاسف می خورم به کشورم که اینا هنرمنداشون هستن...بابت افکار عیاشی که دارن، بازیگر کجان؟؟ یبار شد به نفع اسلام نطق کنن؟؟ یبار شد برای سرافرازی جمهوری اسلامی، پست بزنن؟؟ چرا همیشه دست میزارن رو چیزایی که #اسلام باهاش مخالفه؟؟
🔹شما واقعا مسلمانید؟؟
#رقاصی و #آوازخوانی و #عیاشی بانوان برای اسلام نیست....برید جای دیگه..
#پرینازایزدیار #سلبریتی_بیسواد
@mobahesegroup
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️#جواب_حجتیه_های_مقدس_نما
🔴امام خمینی (ره) : اینهایی که میگویند هر علمی بلند بشود و هر حکومتی باشد این بر خلاف #انتظار_فرج است، اینها نمیفهمند چی دارند میگویند.
اگر #۲۰۰_تا_روایت هم در این باب داشتند، #همه_را_به_دیوار_میزدیم؛ برای اینکه #خلاف_آیات_قرآن است...
🔵جواب #حجتیه_هایی که اصلا در #مسائل_سیاسی دخالت نمیکنند و به هیچ عنوان به امت حزب الله کمکی نمیکنند و می گویند ما منتظر ظهور امام زمان(عج) هستیم...هیچ کسی را قبول ندارند و همه را دروغگو می دانند...
یقینا زمان ظهور امام زمان(عج) هم، به ایشان کمکی نمیکنند...ذات این افراد #مقدس_نمای_متحجر اینگونه است. اینقدر #تنگ_نظر و #ذهن_منجمدند...
@mobahesegroup
⛔️رهبر انقلاب: قاطعا عرض میکنم، اهانت به هرکدام از زوجات پیامبر اهانت به پیغمبر است!
🔻 رهبر انقلاب در دیدار دست اندرکاران همایش صدف کوثر -تکریم حضرت #خدیجه- فرمودند: «تعریض به سایر زوجات مطهرات پیغمبر نبایستی باشد. بالاخره زوجات پیغمبر محترمند؛ هر کسی به اینها اهانت کند - هر کدامشان باشد- به پیغمبر اهانت کرده؛ این را من قاطعا عرض میکنم...
🔺️ امیرالمومنین با جناب عایشه آن رفتار را کرد... با زنی که به جنگ او آمده این جور با احترام رفتار کرد. به خاطر اینکه همسر پیغمبر بود و الا امیرالمومنین که از کسی ملاحظه ندارد. بنابراین حتما تعریض بایستی وجود نداشته باشد.»
سالگرد وفات حضرت خدیجه(س)
@mobahesegroup
📜 نظریه ولایت فقیه از نظر تا عمل
(قسمت اول)
نظریهی امام رحمةاللهعلیه از سال ۴۹ تا ۵۷، نزدیک به نُه سال، در معرض افکار مردم قرار گرفت و چنان مقبولیتی عام یافت که شعار استراتژیک مردم ایران، حکومت اسلامی شد، درحالیکه ایدئولوژیهای راستگرا و چپگرایانه، در بعضی از موارد، دارای امکانات رسانهای بیشتری هم بودند، اما هیچگاه مقبولیت عام نیافتند. لذا با مطرح شدن این نظریه در بین ملت آزادیخواه، موج جدیدی از استقلالطلبی و استبدادستیزی در جامعهی ایران شکل گرفت که پسلرزههای آن، موجب شکوفایی استعدادهای نهفتهی انقلابی شد و توانست در سال ۵۷، با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی، در عرصهی ادارهی اجتماع، به منصهی ظهور بنشیند و کارآمدی خود را نشان دهد و الگویی باشد برای سایر کشورهای اسلامی و همهی ملتهای آزادهی جهان تا بدانند اسلام در عرصهی ادارهی جامعه، حرف برای گفتن دارد
ادامه دارد...
#ولایت_مطلقه_فقیه ☀️
👇👇👇
@mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #اختصاصی: موشن گرافی بسیار زیبا و دیدنی
🌧 نگاهی موشکافانه به سیل اخیر/ قسمت چهارم: رسواسازی ضدانقلاب
#موشن_گرافی
@mobahesegroup
هدایت شده از استاد زاهدی
مهربان تر ازمادر.mp3
12.88M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 سخنان آتشین آیت الله وفسی خطاب به مسئولین :
⚠️ ننگ بر ذلّت شما...!
#برسد_به_دست_مسئولین
[ به مناسبت جسارت به بانوی چادری و تجمع علیه عفاف و حجاب ]
🆔 @mobahesegroup
هدایت شده از مبارزه با هوای نفس
📝آیتالله سیدمحمدمهدی میرباقری: برای درک فضایل ماه رمضان، از هم اکنون به فکر مراقبه و محاسبه باشیم
🔹اینگونه نیست که فضایل ماه رمضان بدون مراقبه، درک شود. محاسبه و مراقبه میخواهد و اگر کسی میخواهد در ماه رمضان ده ختم قرآن داشته باشد، باید مراقبه کند.
🔸من نمیگویم همه این کار را بکنند؛ ولی امام خمینی (ره) که یک کشور را اداره میکردند، ماه رمضان ملاقاتهایشان مگر برای کارهای ضروری، تعطیل بود.
🔹بیرون ماه رمضان گاهی روزی ۱۸ ساعت مسائل حکومتی را تدبیر میکردند، ولی ماه رمضان تعطیل بود.
🔸انسان اگر بخواهد در ماه رمضان به قرآن برسد، باید یک فراغتی برای خودش درست کند، باید تدبیر کند.
🔹گاهی آدم میببیند سحر شد، هیچ کاری نکرده است! شب اول ابوحمزه نخوانده است! شب دهم نخوانده است! روز بیست و پنجم هم نخوانده! خب، پس کی میخواهد از ماه رمضان برخوردار شود؟!
📕 ۱۹ تیر ۱۳۹۳
#محاسبه_نفس
#مبارزه_با_هوای_نفس
#آیتالله_میرباقری
💠کانال تخصصی مبارزه با هوای نفس
http://eitaa.com/joinchat/1422786560C0dde5b1f72
عذر خواهی های حضرت موسی(ع)؟!
⁉️پرسش :👇👇👇
حضرت موسی(ع) در همراهی خود با حضرت خضر(ع) چندین بار به حضرت خضر(ع) اعتراض می کند؛ و سپس عذر خواهی می کند. در اینجا سوال پیش می آید که مگر حضرت موسی(ع) معصوم نیست؟! پس چرا کاری می کند که موجب عذر خواهی است؟!
✅پاسخ اجمالی:👇👇👇
اولا: حضرت خضر(ع) طبق حکمت و اذن و فضل پروردگار به ابوابى از باطن علوم احاطه داشته كه موسى(ع) از آن آگاهى چندانى داشت. به همین خاطر وقتی حضرت موسی(ع) رفتار حضرت خضر(ع) را با معیار علوم ظاهری و احکام شریعت ارزیابی کرد، آنها را خارج از این ضوابط ظاهری می یافت و به حضرت خضر(ع) اعتراض می کرد و حق نیز این بود که اعتراض کند. وقتی منشأ چنین اعتراضی از سوی موسی(ع) عدم اطلاعش از تفاوت های مبنایی دانش ها، علوم و معارفی باشد که خداوند به هر کدام از او و خضر(ع) عطا کرده است، منافاتی با عصمت ندارد.
ثانیا: اظهار پشیمانی از اعتراضات و قضاوت های مورد اشاره در داستان موسی(ع) و خضر(ع) منافاتی با موضوع عصمت ندارد. چرا كه نه مربوط به اساس دعوت نبوت است و نه فروع آن و نه تبليغ دعوت. بلكه در مساله ای صرفا عادى و مربوط به زندگانى روزمره است. آنچه مسلم است هيچ پيامبرى در دعوت نبوت و شاخ و برگ آن مطلقا گرفتار خطا و اشتباه نمی شود و مقام عصمت او را از چنين چيزى مصون مى دارد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
✅پاسخ تفصیلی:👆👆🔺👇👇👇
در گزارش قصه همراهی حضرت موسی با حضرت خضر(علیهماالسلام) در آیات 65 تا 82 سوره کهف، حضرت موسی(علیه السلام) سه بار به رفتارهای حضرت خضر(علیه السلام) اعتراض می کند و سپس بلافاصله با تعابیری هم چون «لا تُؤاخِذْني بِما نَسيتُ وَ لا تُرْهِقْني مِنْ أَمْري عُسْرا»(1) یا «قالَ إِنْ سَأَلْتُكَ عَنْ شَيْءٍ بَعْدَها فَلا تُصاحِبْني قَدْ بَلَغْتَ مِنْ لَدُنِّي عُذْرا»،(2) از خضر(ع) عذرخواهی می کند.
سؤالی که ممکن است اینجا پدید آید این است که موسی(ع) به عنوان شخصی معصوم و پیامبری اولوالعزم چرا باید مرتکب عملی شود که موجب عذرخواهی اش شود؟!
در پاسخ به این سؤال ذیل دو نکته این توضیحات را ارائه می دهیم که:
اولا: از مجموع آیات و روایات مربوط به داستان موسی و خضر(علیهما السلام) این گونه استفاده می شود که حضرت خضر(علیه السلام) به اذن و فضل پروردگار به ابوابى از علوم احاطه داشته كه مربوط به اسرار باطن و عمق حوادث و پديده ها بوده در حالى كه موسى(ع) نه مأمور به باطن بود و نه از آن آگاهى چندانى داشت. به همین خاطر وقتی حضرت موسی(ع) رفتار حضرت خضر(ع) را در سنجه علوم ظاهری و احکام شریعت ارزیابی کرد، آنها را خارج از این ضوابط ظاهری می یافت و به حضرت خضر(ع) اعتراض می کرد(3) و حق نیز این بود که اعتراض کند. زیرا موسى(ع) از يک سو پيامبر بزرگ الهى بود و بايد حافظ جان و مال مردم می بود و امر به معروف و نهى از منكر می کرد و از سوى ديگر وجدان انسانى اش نباید اجازه نمى داد در برابر كارهای خلافی چون معیوب کردن کشتی انسان هایی بی تقصیر یا کشتن کودکی بی گناه سكوت اختيار كند.(4) به همین خاطر مدام تعهدى را كه با خضر(ع) داشت به دست فراموشى می سپرد و زبان به اعتراض می گشود. خوب وقتی منشأ چنین اعتراضی از سوی موسی(ع) عدم اطلاعش از تفاوت های مبنایی دانش ها، علوم و معارفی باشد که خداوند به هر کدام از او و خضر(ع) عطا کرده است، منافاتی با عصمت ندارد که هر بار از اعتراض خود عقب نشینی کرده و به امید کسب فیض بیشتر از خضر(ع) به وی تعهد دهد که در برابر رویدادهای پیش رو صبر پیشه کند.
ثانیا: صدور اظهار چنین پشیمانی ای همچون موضوع نسیانی که در این چند آیه از سوی موسی(علیه السلام) روی داده، منافاتی با موضوع عصمت ندارد. چرا كه نه مربوط به اساس دعوت نبوت است و نه فروع آن و نه تبليغ دعوت. بلكه در مساله ای صرفا عادى و مربوط به زندگانى روزمره است. آنچه مسلم است هيچ پيامبرى در دعوت نبوت و شاخ و برگ آن مطلقا گرفتار خطا و اشتباه نمی شود و مقام عصمت او را از چنين چيزى مصون مى دارد. اما چه مانعى دارد كه موسى(ع) به خاطر عظمت حوادثى همچون شكستن كشتى و كشتن يک نوجوان و تعمير بى دليل يک ديوار در شهر بخيلان، آن چنان هیجان زده شود که تعهد شخصى اش را با دوست عالمش به دست فراموشى سپرده باشد و مدام به او اعتراض کند و به صورت پیاپی از اینکه دوباره لب به اعتراض گشوده، نزد آن عالم اظهار پشیمانی کند؟ اين نه از يک پيامبر بعيد است و نه با مقام عصمت منافات دارد.(5)
جمع بندی:
می توان گفت: از آنجا که علم غیب و دانش باطنی انبیاء بستگی به حکمت و اراده الهی دارد، کسی به صرف نبی بودن در هر لحظه صاحب علم غیب نیست. در داستان ما نیز براساس مصلحت و حکمتی که خدا ضروری دانسته خضر(علیه السلام) به اموری آگاه است که موسی(علیه السلام) از آن بی خبر است. اما به اقتضای علم و دانش ظاهری موسی(ع) موظف به واکنش و قضاوت بوده و آنچه از خود نشان داده وظیفه او بوده و جز این انتظار نمی رفت. می توان گفت هم اعتراض او درست بوده و هم عذر خواهی او بعد درک حکمت کارهای همسفر دانایش.
امّا اینکه چرا یک پیامبر اولوالعظم در این داستان در سطح یک شاگرد قرار دارد و چرا با خضر(علیه السلام) همراهی می کند و نسبت به او علم کمتری دارد، به مراحل نبوت او بستگی دارد و او در این مرحله در مسیر کسب کمالات و فضایل است و در کنار کسب دانش با اموری مثل صبر و ... آزمایش می شود تا ضمن کسب دانش به کمالات اخلاقی ضروری بیشتری برسد.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز در تلگرام، ایتا و سروش
http://telegram.me/mobahesegroup
https://eitaa.com/mobahesegroup
http://sapp.ir/mobahesegroup
پی نوشت:
(1). مرا بخاطر اين فراموشكاری ام مؤاخذه مكن و از اين كارم بر من سخت مگير: سوره کهف؛ آیه 73.
(2). [موسى] گفت: بعد از اين اگر درباره چيزى از تو سؤال كردم ديگر با من همراهى نكن زيرا از سوى من معذور خواهى بود: سوره کهف، آیه 76.
(3). ر.ک: تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ناصر، تهران، دارالکتب الاسلامیه، 1374هـ.ش، چاپ اول، ج 12، ص 487 و 488.
(4). ر.ک: همان، ص 491.
(5). ر.ک: همان، ص 514.
@mobahesegroup
▪️◽️▪️◽️
◽️
#سحر_خیزی 6⃣2⃣
احادیث معصومین علیهم السلام درباب سحرخیزی
⏪اهمیت نماز صبح به جماعت
🔹عبور از صراط
▫️و من حافظ علي الجماعة حيثما کان مرّ علي الصراط کالبرق الخاطف اللامع
في اول زمرة مع السابقين؛
➖رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود:
کسي که محافظت و مداومت بر نماز جماعت کند، مانند برق سريع و درخشان،
همراه نخستين گروه بهشتيان از روي پل صراط مي گذرد.
📓ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص343
@mobahesegroup