⁉️ متن سوال : 👇👇👇
فلسفه حجاب در نماز چيست؟ خدا كه با همه محرم است!
✅ پاسخ : 👇👇👇
با توجه به اين كه خداوند متعال عليم و حكيم است، پس يكايك احكام، حكمت خاصى دارند، ولكن پى بردن به آن اسرار، براى ما هم، ميسر نيست و هم، چندان مفيد نيست چه اين كه با علم محدود ما از نيازها، استعدادها و نيز راه رفع نيازهاى واقعى و شكوفا كردن استعدادها به نحو صحيح و بدون مخاطرات جسمى و روحى، مادى و معنوى، چگونه مىتوان چنين ادعايى نمود.
علاوه بر اين كه اساس در اين احكام، فراخوان بشر به تعبد و اظهار بندگى در مقابل حضرت پروردگار است. البته چه بسا ممكن است آگاهى به اين اسرار و حكمتها حداقل در بعضى افراد، موجب تقويت انگيزه آنها در پيروى از آن دستورات شود به همين جهت در صدد كنكاش از اسرار و حكمتهاى احكام مىكنند.
ادامه در پست بعدی 👇👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه پاسخ بالا 👆👆 👇👇👇👇
به هر صورت حجاب و پوشش بانوان در نماز، علل و فلسفههاى متعددى دارد؛ از جمله:
الف. اين خود نوعى تمرين مستمر و روزانه براى حفظ حجاب مىباشد و يكى از عواملى است كه در پاسداشت دائمى پوشش اسلامى زن و جلوگيرى از آسيبپذيرى آن، نقش مهمى ايفا مىكند.
ب. وجود پوششى يك پارچه براى تمام بدن و داشتن پوششى مخصوص براى نماز، توجه و حضور قلب انسان را بيشتر مىكند و از التفات ذهن به تجملات و چيزهاى رنگارنگ مىكاهد و ارزش نماز را صد چندان مىكند.
داشتن پوشش كامل در پيشگاه خداوند، نوعى ادب و احترام به ساحت قدس ربوبى است. از اين رو براى مرد نيز در بر داشتن عبا و پوشاندن سر در نماز، مستحب است و همين ادب حضور در پيشگاه الهى زمينهساز حضور معنوى و بار يافتن به محضر حق مىشود.
ج. داشتن پوشش كامل در پيشگاه خداوند، نوعى ادب و احترام به ساحت قدس ربوبى است. از اين رو براى مرد نيز در بر داشتن عبا و پوشاندن سر در نماز، مستحب است و همين ادب حضور در پيشگاه الهى زمينهساز حضور معنوى و بار يافتن به محضر حق مىشود.
افزون بر آن، حكم پوشش در نماز، با حفظ حجاب در برابر نامحرم تفاوتهايى دارد و با آن قابل مقايسه نيست؛ مثلاً پوشاندن روى پا در برابر نامحرم واجب است؛ ولى در نماز - بدون حضور نامحرم - واجب نيست.
سؤال: اگر خدا جنسيت ندارد، چرا بايد در نماز پوشش داشته باشيم؟
جواب: پاسخ اين سؤال طي مراحل زير بيان ميشود:
1. خداوند خالق جنس مذکر و مؤنث است(1) و نسبت به خداوند جنسيت معني ندارد و از طرفي، عالم محضر خداست و به نهان و آشکار مخلوقات آگاه و بيناست.(2) پس لزوم رعايت حجاب در نماز به خاطر نامحرم و يا مذکر بودن خداوند نيست.
2. رعايت حجاب در نماز و غير نماز، فقط بر زنها واجب نيست، بلکه حفظ حجاب در محدوده معين بر مردان و زنان هر دو لازم است؛ مثلاً پوشانيدن عورت و بعضي قسمتهاي بدن از ديد انسانهاي ديگر بر مردان و زنان واجب است. همچنين نماز خواندن با بدن برهنه در مردان و زنان هر دو موجب بطلان نماز است.
بنابراين، رعايت حجاب براي انسانها گاهي به خاطر وجود انسانهاي نامحرم است و گاهي به خاطر صحت عبادت است که در بعضي موارد هر دو علّت با هم جمع ميشوند، مثل نماز خواندن در حضور اشخاص نامحرم و گاهي فقط به خاطر صحت عبادت است، مثل نماز خواندن در اتاق در بسته و تنها . اختلاف بعضي شرائط اين دو حالت، بهترين گواه بر مطلب است؛ مثلاً طهارت و مباح بودن لباس در نماز شرط است، اما در حفظ حجاب از نامحرم شرط نيست.
خداوند خالق جنس مذکر و مؤنث است و نسبت به خداوند جنسيت معني ندارد و از طرفي، عالم محضر خداست و به نهان و آشکار مخلوقات آگاه و بيناست. پس لزوم رعايت حجاب در نماز به خاطر نامحرم و يا مذکر بودن خداوند نيست.
3. اهداف، حکمتها و فوائدي که از رهگذر انجام دستورات الهي به انسان ميرسد، متناسب با ساختار وجودي اوست که مرکب از بعد مادي و معنوي، يعني جسم و روح است و دستورات الهي زمينه را براي سعادت دنيايي و اخروي آماده ميکند.
پس اگر در موردي به منافع مادي يک عمل پينبرديم، دليل بر بيهدفي و ناقص بودن آن عمل نيست و از آنجا که عقل و فهم آدمي مانند اصل وجودش محدود است، پس به فوائد و حکمتهايي که خالق نامحدود وضع کرده، به طور کامل پي نخواهد برد، مگر اينکه معصومين عليهمالسلام از زبان وحي خبر دهند.
ادامه در پست بعدی 👆👆 👇👇👇👇
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه پست بالا 👆👆 👇👇👇👇
بنابراين، آنچه را که ذيلاً به عنوان حکمت و فائده حجاب در حال نماز ذکر ميکنيم، تنها گوشهاي از فوائد و حکمتهاست و اگر در موردي به حکمت و هدف دستوري پي نبرديم، بينياز از انجام آن نميشويم، بلکه بعضي عبادات تعبدي محضاند؛ يعني مأمور به انجام آن هستيم؛ چون خداي حکيم و عليم که خواهان سعادت و کمال انسانهاست، امر فرموده؛ چنان که اگر پزشک ماهر امر به خوردن دارويي کند، هر چند حکمت آن را ندانيم، انجام ميدهيم.
با توجه به نکات فوق، به ذکر چند فائده و حکمت براي حجاب در نماز بسنده ميکنيم:
اول: انسان در حال عبادت در حضور خاص خداوند و در حال راز و نياز است. در چنين حالي مناسب است بهترين لباس را بپوشد که براي زن همان پوشش کامل است که نشانه عفت و پاکدامني او ميباشد و بهترين حالات او را منعکس ميکند و براي مرد هم علاوه بر اينکه پوشش عورت لازم است، مناسب است لباسهاي خود (رداء و عباء) و عمامه را بپوشد.(3) سر وقت نماز خواندن، رو به قبله بودن، پوشش کافي و ... هر چند نسبت به خداوند فرقي نميکند، اما نسبت به انسان و سير مراحل تکامل و تربيتش خيلي مهم است و هدف تکليف نيز همين است.
دوم: نوع عبادات، در قالب و آداب ظاهري و شرائط خاصي عرضه شده که هر کدام علاوه بر اهميت و سازندگي ظاهرشان در شخصيت انساني، باطن و اسراري هم دارند که اهل دل به ويژه اولياء الهي از اين ظواهر عبور ميکنند. امامان معصوم عليهمالسلام در فرصتهاي مناسب به اندازه استعداد و توان درک مخاطبين پرده از اسرار اين شعائر و مناسک و عبادات برداشتهاند.
امام صادق عليهالسلام فرمودند: «جامه براي مؤمنان نعمتي از جانب خداوند است که مواضع شرمگاه بدن با آن پوشيده ميشود ... و چون آن را ميپوشي، تو را به خودپسندي و ريا و خودآرايي و فخر فروشي و بزرگمنشي وادار نکند ... پس چون جامهات را پوشيدي، به ياد آن باش که خداي تعالي گناهان تو را با رحمتش پوشانده، و لباس صدق و راستي را بر خود بپوش؛ همانگونه که پيکر ظاهر خود را با جامهات پوشاندي و بايد باطنت در پوشش ترس و ظاهرت در پوشش اطاعت باشد! اين نعمت خداوند که لباس فرستاد تا عورت ظاهريات پوشيده بماند، بايد مايه عبرت تو شود تا با لباس توبه، عورتهاي باطني خود را بپوشاني و هيچ کس را به عيبش رسوا نکني... .»(4)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
📖پند عارفانه
📝رابطه زیارت اربعین با انسان سازی و عرفان از نگاه آیت الله قرهی
🔸با اینکه زیارت حرم سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند.
🔹پیاده روی اربعین تماما کسب معرفت است و این راهپیمایی بزرگ جهان با خیل جمیعتی چند میلیونی، انسان ساز است.
🔸در واقع آن چه ما از عرفان می خواهیم، انسان سازی و رسیدن به مقام انسانیت است. اما پیاده روی اربعین تنها و بزرگترین راهپیمایی جهان است که انسان را به معرفت الله می رساند.
📕سایت وارث، آذر1394
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
📝استاد زاهدی: اتفاقی که اکنون در حال وقوع است و هنوز هم جگر حضرت زینب(س) را میسوزاند، این است که مردم دوباره دنیاپرست و تماشاچی ظلم شدند
💠... از بلاهایی که بر سر اهل بیت علیهم السلام در کربلا و بعد از آن پیش آمد، سخت تر و سنگین تر و ناگوارتر، این است که آن فرهنگ دنیاخواهی مردم، که باعث پیدایش آن همه جنایت شده بود، هم اکنون هم وجود دارد.
💠اگر مردم دنیاخواه نبودند، تماشاچی نمیشدند، بلند میشدند، جنجال میکردند، سروصدا میکردند، اعتراض میکردند، نمی گذاشتند این جنایات اتفاق بیفتد.
💠الان همه گریه میکنند که بچه های حضرت زینب(س) چه زجری کشیدند. اما کسی یادش نیست، تماشاچی های کربلا و کوفه چه کار میکردند. و آن فرهنگ و آن دنیاخواهیها کمک میکرد تا دشمن به این راحتی اسیران را به نمایش بگذارد.
💠علت اصلی درد و غصه حضرت زینب سلام الله علیها این امور است. پس اتفاقی که اکنون در حال وقوع است و هنوز هم جگر حضرت زینب سلام الله علیها را میسوزاند و پاره میکند، این است که مردم دوباره دنیاپرست و تماشاچی ظلم شدند.
👈مطلب مهم و اصلی که باید به همه جا رسانده شود این است که:
💠آن بلا و کفری که زینب(س) را اسیر کرد و شهر به شهر بردند به نمایش گذاشتند، تحقیر و توهین به ساحت مقدس اهل البیت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم کردند، همان بلا و کفر، اکنون زنده است. آن فکر و آن انحراف، اکنون زنده است.
💠مثالی تلخ: هفت قلم آرایش میکنند، حتی دنبال دسته های زنجیرزنی. شبیه یک کارناوال راه می افتند، رسم شده در ایام عاشورا خیمه هایی کوچکی آماده می کنند و روز عاشورا آتش می زنند. شبیه یک کارناوال طبل می زنند و زن و مرد هم قاطی و درهم، همه برای تماشا جمع می شوند، زن ها هم بد حجاب و... . بعد که جمعیت جمع شد خیمه ها را آتش می زنند، خودم دیدم از صد نفر شاید دو نفر هم گریه نمی کردند، یعنی یک کارناوال را تماشا می کنند نه یک عاشورا. نمیفهمیدند آتش زدن خیمهها یعنی چه بر سر زینب سلام الله علیها آمد. این را اصلاً متوجه نمیشدند. بچه و زن و مرد هم ایستاده بودند که نمایش آتش گرفتن خیمه ها را تماشا کنند. همین، و بعد هم که تمام شد و خاکستر شد فکر میکنید یک نفر از اینها به خاطر حضرت زینب سلام الله علیها یک سانت روسریش را جلو کشید؟...
📕برگرفته از سخنرانی استاد زاهدی در ایام اربعین سال 94
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
اربعین، سبک زندگی بر اساس ایمان و محبّت را به نمایش گذاشته
که در آن بدون نیاز به قانون و نظارت، بیشترین ایثار و مهربانی در روابط اجتماعی جاری است.
@mobahesegroup
راز اربعین، محبت مردم به امام حسین(ع) نیست!
این محبت جاهای دیگر هم هست، راز اربعین و بخش گمشده ولایتمداری که در اربعین پیدا شده، ارتباط قلبی عاشقان امام حسین(ع) با یکدیگر است.
مردم در اربعین، واقعاً عاشق همدیگر هستند و این یک نور و برکت و آثار خاصی دارد که باعث میشود همۀ کارها خوب پیش برود.
@mobahesegroup
اربعین حرکت تاریخ حیات بشر به سوی ولی خداست.
مظلومیت اباعبدالله الحسین(ع) و عزاداری بهانه است؛ جهان در حال ولایی شدن است و اربعین طلیعۀ آن است.
@mobahesegroup
خدای متعال بر ما منت گذاشته و پیادهروی اربعین را خلق کرده است
الحمدلله جوانهای ما راه را پیدا کردند و میلیونها نفر از مردم ما و مردم غیر ما، مردم عراق و دیگران، در این راه حرکت میکنند، این هم یکی از حوادث بسیار برجستهای است که خدای متعال منت گذاشته بر ما و این حادثه را برای ما خلق کرده است، این شد یک نماد.
همیشه اربعین پیادهروی بود امّا این حرکت عظیم که یک نماد بسیار زیبا و پرشکوهی از حضور پیروان اهلبیت و علاقمندان به اهلبیت هست؛ این نبود، ما این را نداشتیم، این را خدای متعال در اختیار ما گذاشت، خدا را بایستی شاکر باشیم.
@mobahesegroup
رهبرانقلاب:
خوشا به حال آن کسانی که به زیارت اربعین خواهند رسید و آن زیارت خوش مضمونِ روز اربعین را إنشاءالله خطاب به حضرت خواهند خواند.
@mobahesegroup
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
اربعین نماد بلوغ و کمال است. کمال پیروان مکتب حسینی خردمندی،حقشناسی،ورستگاری است در این مکتب جایی برای نادانی و نا آگاهی سرگردانی و گمراهی نیست.
@mobahesegroup
🍀 امام على عليه السلام:
⭕️هركه اخلاقش بد باشد، روزى اش تنگ شود،
🌷 هركه خوش خوی باشد، روزى اش گشاده گردد.
📚غرر الحكم، حدیث ۸۰۲۳،۸۰۲۴
@mobahesegroup
⚠️ هميشه بايد
مراقب سه چيز باشيم:
➊⇜وقتي تنها هستيم
مراقب افكار خود
➋⇜وقتي با خانواده هستيم
مراقب اخلاق خود...
➌⇜و زماني كه درجامعه هستيم
مراقب زبان خود...
@mobahesegroup
می آیم که گواهی دهم که او(امام حسین) دردعوتش حجت راتمام کرد
وبی دریغ خیرخواهی نمود
وجان خود رادر راه تو(خدا)بخشید
تا بندگانت را ازنادانی و سرگردانی گمراهی، نجات بخشد.
#زیارتنامه_اربعین
@mobahesegroup
⁉️ متن شبهه :👇👇👇👇👇
- «سیّد» از کجا آمده است؟
«سيّد» واژهای عربی است و معنی آن در زبان پارسی «آقا» و در زبان انگليسی «مستر» است. اعراب زن را «سيّده» مینامند.
پس از چيرگی تازيان بر ايران که در نيمهٔ سدهی هفتم ميلادی روی داد بکار بردن واژها و سرنامهای عربی رواج يافت. مردم به هنگام بانگ زدن اعراب آنها را با سرنام عربی سيّد بانگ ميزدند. خود اعراب هم يکديگر را با سرنام سيّد بانگ ميزدند. شگفتانگيز اين بود که اعراب ايرانيان را سيّد نناميدند و خود ايرانيان هم همديگر را سيد نگفتند، زيرا اعراب خود را بالاتر از ايرانيان میدانستند و چنين کاری را روا نمیداشتند که به زیردستان و بندگان خود سیّد گویند امّا آن دسته از اعراب که زنان ايرانی را اغلب به همسری گرفتند، از آنها دارای فرزند شدند. اين فرزندان چون پدر عرب داشتند میتوانستند سرنام بکار ببرند. فرزندان اين فرزندان نيز ميتوانستند همين کار را بکنند. از اين رو گروهی ايرانی پيدا شدند که پدر يا نيای عرب داشتند و از همینروی سيد ناميده شدند. به ياد داشته باشيد اين گروه فقط عربزاده بودند، نه از خاندان ويژهای مانند خاندان محمّد يا قريش يا ديگران.
(متن خلاصه شده)
✅ پاسخ شبهه: 👇👇👇
در شبهه به نوعی مطلب بیان شده که گویا برای شرافت بخشی بی دلیل به بخشی از اجتماع سیّد گفته میشود. پرسشگر مطلب را به نوعی مطرح کرده که انگار به هر مرد عرب زادهای سیّد میگویند و به دروغ آنها را منتسب به خاندان نبوت میدانند. پرسشگر آنقدر دانش مرجع شناسی نداشته تا ببیند چگونه لقبهایی چون سیّد، شریف و السیّد الشریف قرنها قبل از صفویه رواج داشته و در پیشوند نامها مورد استفاده قرار میگرفته است.
جالب است که بدانید همچنانکه ما ایرانیان به ذریّه پیامبر، سیّد میگوییم؛ اعراب حجاز نیز برای ممتاز ساختن فرزندان امام حسن(علیهالسلام) آنها را شریف و فرزندان امام حسین(علیهالسلام) را سیّد میخوانند.[۵] پس این انتساب دادنها چیزی نیست که ساخته و پرداختهای ویژه ایران باشد یا وارداتی به حساب آید؛ بلکه اصطلاحی است که عرف اندک اندک خود انتخاب کرده و به آن پایبند شده است. امّا چرا؟
حفظ احترام ذریّه پیامبر
اسلام دینی است که احترام به همه انسانها را لازم و ضروری دانسته است. اینگونه نیست که احترام تنها برای سادات باشد؛ ولی محبّان پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) فارغ از هر مذهب و کشوری، و به حکم آیه مودت به ذریّه آن حضرت احترام میگذاشتند. خداوند در این آیه میفرمایند: «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى[شوری/۲۳] پاداشى از شما خواستار نيستم مگر دوستى در باره خويشاوندان.» به هر رو سادات، از نظر خویشاوندی به پیامبر نزدیکتر هستند.
در روایات نیز به استحباب نیکی به علویین و سادات پرداخته شده و در کتاب شریف وسائل الشیعه عنوانی تحت این عنوان داریم. مثلاً در روایتی حضزت رسول(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: «مَنْ أَرَادَ التَّوَسُّلَ إِلَيَّ وَ أَنْ يَكُونَ لَهُ عِنْدِي يَدٌ أَشْفَعُ لَهُ بِهَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَلْيَصِلْ أَهْلَ بَيْتِي وَ يُدْخِلُ السُّرُورَ عَلَيْهِمْ[۶] هر کس میخواهد به من متوسل شود و نزد من دستی داشته باشد که روز قیامت به واسطه آن، او را شفاعت نمایم، پس به اهل بیت من نیکی کرده و آنان را شادمان سازد.»
نتیجه گیری
به کار بردن لفظ سیّد برای ذریّه و نسل رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) کاری مختص ایرانیان و زاییده دوران صفویه نیست. متأسفانه عدهای که کوچکترین دانشی در لغت عرب ندارند و از تاریخچه استفاده عرفی این کلمه خبر ندارند؛ با وقاحتی تمام، آن را دست مایه شبهه سازیهای خود کردهاند. اگر ما احترام سادات را نگاه میداریم و به آنها نیکی میکنیم؛ در درجه اول وظیفه انسانی خود را به جا میآوریم. زیرا هر انسان مسلمانی لایق بالاترین احترامها و نیکی هاست. در درجه بعدی میتواند عملی برخاسته از سفارش قرآن کریم به ما باشد که فرمود با خویشان پیامبر مودت داشته باشید.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
پینوشت و منابع مطلب بالا 👆👆👆
[۱] التحقيق في كلمات القرآن الكريم، مصطفوى، حسن، چاپ: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تهران،سال چاپ: ۱۳۶۸ش، ج۵، ص۲۵۵: و هو المجد و الشرف، فهو سيّد، و الأنثى سيّدة، فقيل سيّد العبد و سيّدته، و الجمع سادة و سادات، و سيّد القوم رئيسهم و أكرمهم، و السيّد: المالك.
[۲] مفردات ألفاظ القرآن، راغب أصفهانى، حسين بن محمد، چاپ: دار القلم- الدار الشامية، بيروت- دمشق،سال چاپ: ۱۴۱۲ ق، ج۱، ص۴۳۲: فسمّي الزّوج سَيِّداً لسياسة زوجته... سادَتَنا[الأحزاب/ ۶۷]، أي: ولاتنا و سَائِسِينَا.
[۳] تحريرالوسيله، خمینی، روحالله، چاپ: دار العلم، قم، سال چاپ: ١٣٧٩ ش، ج ۱، ص ۳۶۵.
[۴] رک: جامع الانساب، روضاتی، سید محمدعلی، چاپ: چاپخانه جاوید، اصفهان، سال چاپ: ۱۳۳۴ش، ص۲۵-۵.
[۵] المعقبون من آل ابی طالب، رجایی، سید مهدی، چاپ: مؤسسه عاشورا، قم،سال چاپ: ۱۳۸۵ش، ج۱، ص۲۱.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
🔹امام على عليه السلام:
🍃رایزنی کنید تا اندیشه درست متولّد شود
📚میزان الحکمه ج4 ص344
🔷 @mobahesegroup 👈
#حدیث
⁉️ متن سوال:👇👇👇👇
🔰براي در امان ماندن از شر شخصي که از روي حسادت و براي بهم زدن زندگي و آرامشمان به جادو و دعا متوسل ميشود، چه بايد بکنيم؟
✅ پاسخ:👇👇👇👇
✅در حدیث «مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى قَالَ سَأَلْتُ الرِّضَا (علیه السلام) عَنِ السِّحْرِ فَقَالَ هُوَ حَقٌّ وَ هُوَ يُضِرُّ بِإِذْنِ اللَّهِ تَعَالَى فَإِذَا أَصَابَكَ ذَلِكَ فَارْفَعْ يَدَكَ حِذَاءَ وَجْهِكَ وَ اقْرَأْ عَلَيْهَا بِسْمِ اللَّهِ الْعَظِيمِ بِسْمِ اللَّهِ الْعَظِيمِ رَبِ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ إِلَّا ذَهَبَتْ وَ انْقَرَضَت» (طبرسی، حسن، مکارم الأخلاق، ص 413)
📍 از محمد بن عیسی از امام رضا (علیه السلام) نقل شده است که فرمود: هنگامی که در مورد انسان، سحر و جادو صورت میگیرد، دستان خودش را در مقابل صورت، به بالا ببرد و بگوید: «بِسْمِ اللَّهِ الْعَظِيمِ بِسْمِ اللَّهِ الْعَظِيمِ رَبِ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ»
🍀در حدیث «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ (علیه السلام) يَقُولُ مَا أُبَالِي إِذَا قُلْتُ هَذِهِ الْكَلِمَاتِ لَوِ اجْتَمَعَ عَلَيَّ الْإِنْسُ وَ الْجِنُّ بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ مِنَ اللَّهِ وَ إِلَى اللَّهِ وَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ عَلَى مِلَّةِ رَسُولِ اللَّهِ ص اللَّهُمَّ إِلَيْكَ أَسْلَمْتُ نَفْسِي وَ إِلَيْكَ وَجَّهْتُ وَجْهِي وَ إِلَيْكَ أَلْجَأْتُ ظَهْرِي وَ إِلَيْكَ فَوَّضْتُ أَمْرِي اللَّهُمَّ احْفَظْنِي بِحِفْظِ الْإِيمَانِ مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَ مِنْ خَلْفِي وَ عَنْ يَمِينِي وَ عَنْ شِمَالِي وَ مِنْ فَوْقِي وَ مِنْ تَحْتِي وَ مِنْ قِبَلِي وَ ادْفَعْ عَنِّي بِحَوْلِكَ وَ قُوَّتِكَ فَإِنَّهُ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِكَ.» (کلینی، محمد، الکافی، ج 2، ص 559)
📍از امام صادق (علیه السلام) نقل شده که امام سجاد (علیه السلام) فرمود که هر وقت فراز «بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ مِنَ اللَّهِ وَ إِلَى اللَّهِ وَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ عَلَى مِلَّةِ رَسُولِ اللَّهِ ص اللَّهُمَّ إِلَيْكَ أَسْلَمْتُ نَفْسِي وَ إِلَيْكَ وَجَّهْتُ وَجْهِي وَ إِلَيْكَ أَلْجَأْتُ ظَهْرِي وَ إِلَيْكَ فَوَّضْتُ أَمْرِي اللَّهُمَّ احْفَظْنِي بِحِفْظِ الْإِيمَانِ مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَ مِنْ خَلْفِي وَ عَنْ يَمِينِي وَ عَنْ شِمَالِي وَ مِنْ فَوْقِي وَ مِنْ تَحْتِي وَ مِنْ قِبَلِي وَ ادْفَعْ عَنِّي بِحَوْلِكَ وَ قُوَّتِكَ فَإِنَّهُ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِكَ.» را بگویم، اگر همه انسانها و همه جنها بر ضد من جمع شود، بر من باکی نیست.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️ متن سوال: 👇👇👇👇
🔰تقدیر و سرنوشت انسان بدست کیست؟
✅ پاسخ: 👇👇👇👇👇
سرنوشت انسان با دست او رقم میخورد و همو است كه با استفاده از آزادی و اختیار خویش آینده خود را میسازد. مشیت الهی بر این تعلق گرفته كه انسان كارهای خود را با حریت و انتخاب انجام دهد، یعنی انسان طبعاً و ذاتاً در انتخاب و گزینش و یا ترك و رها كردن كاملاً آزاد است و دست او در فعل و ترك هر كاری كاملاً باز میباشد.
سرنوشت انسان توسط خداوند این گونه رقم خورده كه هر انسانی با اختیار و اراده خود، راه سعادت و خوشبختی یا شقاوت و بدبختی را انتخاب كند.
انسان در اثبات این حالت درونی یعنی اختیار داشتن در انجام و ترك كارهای خود به دلیل و گواهی خرد و وجدان خود به چیز دیگری نیاز ندارد، زیرا هر فردی در عین میل و علاقه به انجام عملی، خود را بر ترك آن توانا میبیند. هم چنین است عكس آن. اگر در كارهای خود مانند: خوردن، آشامیدن، خوابیدن، راه رفتن، مطالعه كردن، حرف زدن و... دقت كنید به روشنی و با عمق جان مییابید كه در كارهای خود كاملاً آزادید و عاملی از درون یا بیرون شما را مجبور نمیكند.
قرآن در تأیید داوری فطرت و حكم خرد، آزادی انسان را زیربنای تشریع دانسته و سرنوشت آدمی را در دست خود میداند: "وَأَن لَّيْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى؛[۱] بر آدمی جز نتیجه تلاش وی چیزی نیست". نیز میفرماید: "كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ ؛[۲] هركسى در گرو چيزى است كه كسب كرده است. ". در آیه دیگر به بیان رساتر فرمود: "مَنْ عَمِلَ صَالِحاً فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَآءَ فَعَلَيْهَا وَمَا رَبُّكَ بِظَلاَّمٍ لِّلْعَبِيدِ؛[۳] هر كس كار نیكی انجام دهد، به سود خود انجام داده و هر كس كار بد انجام داده است، بر زیان خود او میباشد و خدای تو بر بندگان ستم نمیكند".
از نظر قرآن و عقل، انسان سرنوشت خود را با دست خویش تعیین میكند. این مطلب با علم خدا به این كه عاقبت انسان چگونه خواهد شد، نیز انسان چه كارهایی را انجام خواهد داد ناسازگار نیست، زیرا علم خدا در مورد انسان بدین گونه است كه خدا میداند انسان با اختیار خود چه كارهایی را انجام میدهد و چه كارهایی را ترك میكند. به بیان دیگر علم الهی تعلق گرفته به فعل انسان با شرط اختیار، یعنی خداوند از پیش (ازل) میداند كه انسان با اختیار خود كار خاصی را انجام میدهد، یا آن را با اختیار خود ترك میكند. نیز معلوم است كه این گونه علم تأثیری در معلوم (كار انسان) ندارد، یعنی این گونه نیست كه بگوییم چون خدا میداند انسان در فلان روز نماز میخواند، نماز خواندن از روی اجبار باشد، بلكه بدین نحو است كه خدا آگاه است انسان در فلان روز با اختیار خود نماز خواهد خواند.
برای روشن شدن مطلب مثالی میزنیم: شما در كنار خانواده خود نشستهاید، سفره انداخته و غذاهای لذیذ در سفره چیده شد و همه آماده خوردن شدند. در این جا میدانید اعضای خانواده غذا خواهند خورد.
آیا این كه قبلاً آگاه بودید و به غذا خوردن اعضای خانواده علم پیدا كردید تأثیری در خوردن آنها دارد؟ مسلّماً نه.
برای آگاهی بیشتر از مسئله، كتاب انسان و سرنوشت استاد شهید مطهری را مطالعه فرمایید.
[۱]. نجم(۵۳) آیه ۳۹.
[۲]. مدثّر (۷۴) آیه ۳۸.
[۳]. فصلت (۴۱) آیه ۴۶
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️ متن سوال: 👇👇👇
🔰آیا حقيقت داره کسي رو که شب جمعه خاک کنند سوال و جواب
شب اول قبر نداره؟
✅ پاسخ: 👇👇👇👇
شب و روز جمعه در بین ایام هفته از یک امتیاز و شرافت خاصی برخوردار است که یکی از آنها این است که اگر انسان مؤمنی در این وقت از دنیا رفت به برکت و شرافت آن برخی از مشکلات و حوادث عالم قبر و برزخ از او برداشته می شود.
از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که جمعه سرور ایام است و خداوند در آن حسنات را مضاعف و گناهان و معاصی را محو می کند، درجات مؤمنان را بالا می برد، دعاها را مستجاب می کند، حوایج را بر می آورد و ...[1] در این باره روایاتی در منابع دینی آمده است که به عنوان نمونه به چند مورد اشاره می شود:
وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَوْ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ رَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَ الْقَبْرِ.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسی که در شب یا روز جمعه بمیرد، عذاب قبر از او برداشته می شود.[2]
همین طور از امام صادق (ع) روایت شده است:
قَالَ الصَّادِقُ ع مَنْ مَاتَ مَا بَیْنَ زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْخَمِیسِ إِلَى زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَمِنَ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْرِ.
کسی که بین ظهر روز پنج شنبه تا روز جمعه از دنیا برود، از فشار قبر در امان خواهد بود.[3] به همین مضمون نیز روایاتی وارد شده است؛
وَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع...وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أُعْتِقَ مِنَ النَّارِ.
کسی که در روز جمعه از دنیا برود عذاب قبر از او برداشته و از عذاب جهنم آزاد می شود.[4]
با وجود این روایات؛ به جهات مختلف نمیتوان این روایات را به صورت کلی پذیرفت، بلکه باید آنها را مشروط به وجود شرایط مختلف کرد؛ زیرا اصل و قوام امور بر اعمال و اعتقادات انسانها پیریزی شده است و اگر امور دیگری دخیل میباشند؛
بر اساس این اصل هستند. مرگ در زمانی مشخص، یک امر اختیاری برای انسان نیست و انسان در آن نقشی ندارد؛ حال چگونه میتوان پذیرفت که امری غیر اختیاری چنین ثمراتی برای انسان داشته باشد. علاوه بر این؛ بسیاری از انسانهای فاسد و فاسق در شب و روز جمعه مردهاند؛ حال چگونه میتوان تنها به جهت مرگ در این زمان خاص، امتیازات مطرح شده در روایات را برای آنان نیز عمومیت داد.
حال که مشخص شد منظور از این روایات، مطلق انسانها نیستند؛ باید به دنبال مراد این دسته از احادیث باشیم.
امام باقر(ع) میفرماید: «شخصی که در روز جمعه بمیرد، در حالیکه به حق ما اهل بیت آگاه باشد؛ خداوند او را از آتش جهنم رهایی میبخشد و او را از عذاب دور میکند».[5] این روایت که برخی آنرا از امام صادق(ع) نیز نقل کردهاند[6] نشان میدهد که مرگ در این زمان، تنها کمککننده میباشد.
اگر انسان در زندگی خود راه درست را پیموده باشد و در عین حال خطاهای اندکی از او سر زده باشد، مردن در این ایام به او کمک خواهد کرد. طبیعی است که برخی ایام دارای شرایطی هستند که خداوند آنها را مبارک گردانیده و در آن زمانها رحمت الهی، شامل افراد بیشتری میشود؛ لذا پیامبر اسلام(ص) فرمود: «براى پروردگار شما در دوران عمرتان، نسیمهاى رحمتى است ...».[7]
[1] الکافی، ج 3، ص 414،
[2]منلایحضرهالفقیه، ج 1، ص 138، ح 371
[3] همان، ح 372،
[4] همان، ح 373.
[5]. کافی، ج 3، ص 415.
[6]. الاختصاص، ص 130.
[7]. کشف الأسرار، ج 8، ص 116،
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️ متن سوال: 👇👇👇👇👇
🔰آیا نفرین در مورد کسی که دل ما رو شکسته و دروغ گفته اثر دارد؟
✅ پاسخ : 👇👇👇👇
نفرین در صورتی تاثیر دارد که اولا بر حق باشد. شخصی که به دیگران نفرین می کند، اگر به ناحق باشد، تأثیری در زندگی فرد نفرین شده ندارد، حتی اگر نفرین به حق باشد، تا خداوند مصلحت نداند، اثر نخواهد کرد. طبق برخی روایات، نفرین را خداوند آن گونه که صلاح میداند، اجابت میکند، نه آن طور که نفرین کننده دلش میخواهد، چون گاهی ممکن است به خاطر یک مسئله جزئی و کوچک، شدیدترین نفرین علیه کسی صورت گیرد.
بدیهی است خدای عادل و عالم و حکیم، به اندازه آنچه حق است، نفرین را اجابت میکند، نه بیشتر.(1)
در نهج البلاغه، مقوله نفرین و نفرین شدگان مشاهده می شود. حضرت علی(ع) از انس بن مالک، خادم پیامبر خواست که به سراغ طلحه و زبیر برود و حدیثی را که از رسول خدا دربارة آن ها شنیده بود، یاد آور شود. أنس سرپیچی کرد و بازگشت و بهانه آورد که حدیث فراموشم شده است. حضرت علی فرمود: "اگر دروغ می گویی، خداوند به لکه ای سفید دچارت کند که دستارش نپوشاند". آورده اند که پس از این نفرین، أنس به بیماری بَرَص در چهره دچار شد.(2)
در قرآن مجید این مقوله با واژه های دیگری دربارة کفّار و منافقان و ابلیس و اذیّت کنندگان خدا و رسول خدا و مفسدان و قاطعان رحم و ستمکاران و ... به کار رفته. دربارة کفار آمده : "انّ الله لعن الکافرین و أعدّلهم عذاباً سعیراً؛ خداوند کفار را لعنت و نفرین کرده و برای آن ها عذاب دردناکی را مهیّا نموده است".(3)
با توجه به وجود این روایات و آیات، می توان به نفرین اعتقاد داشت. در عین حال نفرینی که به ناحق باشد، تأثیر گذار نخواهد بود. حضرت امام باقر میفرماید: "کسی که چیزی را لعنت میکند، اگر مستحق نباشد، لعنت به خود گوینده بر میگردد. پس از لعن مؤمن بپرهیزید، مبادا خود گرفتار شوید."(4)
اگر کسی ظلمی کرده باشد، نتیجه عمل خود را در دنیا خواهد دید حتی اگر نفرین نشده باشد.
نتیجه گیری: بدون جهت مومنی را نفرین کردن حرام است، ولی نفرین بر ظالم و کافر وعده دیگری که در قرآن و روایات مورد لعن و نفرین قرار گرفته اند حرام نمی باشد.
پی نوشت ها:
1- اصول کافی، ج4، کتاب دعا، ص 287، نشر فرهنگ اهل بیت، تهران، بیتا.
2. عبدالمجید معادیخواه، فرهنگ تفصیلی آفتاب (مفاهیم نهج البلاغه)ـ ج 9، ص 4777.
3. احزاب (33) آیه 64.
4. میزان الحکمه، محمدمحمدی ری شهری، ج 5، ص 616، مکتب الاعلام الاسلامی، قم.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
🔹امام على عليه السلام:
🍃هنگامى كه چيزى را نوشتى، پيش از مُهرو امضا كردن، آن را مرور كن؛ زيرا بر خرد خويش، مُهر و امضا مى زنى
📚غرر الحكم، ح4167
🔷 @mobahesegroup 👈
#حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ نکات مهم سفر اربعین
@mobahesegroup
⁉️ متن سوال: 👇👇👇
برای جلب روزی چه کنیم ؟؟
✅ برنامه ای جالب، برای جلب روزی
🌿مهم ترین چیزهایی که باعث می شود روزی مان به سمت ما روانه شود چیست؟
🔆امام حسن (علیه السلام) فرمود:
🌺أقْوَى الْأَسْبَابِ الْجَالِبَةِ لِلرِّزْقِ
قوی ترين اسباب کسب روزى این هاست:
🌱إقَامَةُ الصَّلَاةِ- بِالتَّعْظِيمِ وَ الْخُشُوعِ-
نماز خواندن با تعظيم و خشوع
🌸و قِرَاءَةُ سُورَةِ الْوَاقِعَةِ خُصُوصاً بِاللَّيْلِ وَ وَقْتِ الْعِشَاءِ-
و خواندن سوره واقعه به ويژه در شب و وقت عشاء،
🌱و سُورَةِ يس وَ تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَقْتَ الصُّبْحِ-
خواندن سوره «يس» و «مُلْك» در صبح،
🌸و حُضُورُ الْمَسْجِدِ قَبْلَ الْأَذَانِ
حضور در مسجد پيش از اذان،
🌱و الْمُدَاوَمَةُ عَلَى الطَّهَارَةِ-
هميشه با طهارت بودن
🌸و أَدَاءُ سُنَّةِ الْفَجْرِ وَ الْوَتْرِ فِي الْبَيْتِ-
و انجام نافلۀ فجر و نماز وتر در منزل
🌱و أَنْ لَا يَتَكَلَّمَ بِكَلَامٍ لَغْوٍ... .
و این که سخن لغو نگوید.
📚بحار الأنوار، ج73، ص: 319
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
هدایت شده از استاد زاهدی
دعوت یار.mp3
6.36M
روحانی استعفای عباس آخوندی را پذیرفت/ اسلامی سرپرست شد
رئیس جمهور در نامه ای ضمن پذیرش استعفای عباس آخوندی از سمت وزارت راه و شهرسازی، از تلاشهای وی در طول دوران تصدی وزارتخانه مزبور قدردانی کرد.
همچنین، رئیس جمهور در حکمی مهندس محمد اسلامی، استاندار فعلی مازندران را به عنوان سرپرست «وزارت راه و شهرسازی» منصوب کرد.
@mobahesegroup
کانال رسمی پاسخ به شبهات و شایعات
...
آخوندی استعفا داد!
اما استعفا آخر راه نیست؛
.
آخوندی باید در رابطه با افزایش ۷۴درصدی قیمت مسکن دریکسال و افزایش ۱۲۲درصدی درطول دوره وزارتش پاسخ دهد
.
او باید بگوید علت کاهش ۴۱درصدی ساخت و ساز درکشور چیست
.
❌آخوندی اولین متهم بازارمسکن است، او باید پاسخگوی کمبود ۴میلیون مسکن درکشور باشد!
.
.
#لیبرالیسم_آخوندی
#دولت_لیبرال
@mobahesegroup