هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 فیلم | مستندی از فعالیتهای شهید حجتالاسلام اصلانی و قدمهایی در جهت مطالبات مردم
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
8.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان سنجش و پذیرش حوزه های علمیه برادران
https://paziresh.ismc.ir
https://eitaa.com/pazireshhowzeh
نکتهها:
1. «قوّام»، در نگاه اهل لغت به معنای کارپردازی و محافظت و نگهبانی است. قوامیت مرد بر زن؛ یعنی او را حفظ نمود و به امور او پرداخت. مفسران قرآنکریم نیز اکثراً به نقل این دیدگاه مشترک لغتشناسان پرداختهاند و آن را در این آیه به معنای سرپرست، نگهبان و کارپرداز گرفتهاند. بنابراین میتوان چنین برداشت کرد که آیه در بیان رهبری و سرپرستی واحد و منظم - در خانواده - با توجه به مشورتها و مسئولیتهای لازم است، نه در صدد تشریع و تجویز استبداد، سلطه و اجحاف نسبت به زنان. از آنجا که خانواده یک واحد کوچک اجتماعی است، طبیعی است که - مانند یک اجتماع بزرگ - رهبری و سرپرستی واحدی را میطلبد. بنابراین، این مسئولیت به جهاتی و به لحاظ خصوصیاتی که در مردان وجود دارد، نظیر غلبۀ قدرت تفکر مرد بر نیروی عاطفه و احساسات زنان، داشتن بنیه و نیروی جسمی بیشتر در جهت دفاع از حریم خانواده و تعهد مالی در برابر زن و فرزندان نسبت به پرداخت هزینههای زندگی، به عهده مرد گذاشته شده است. البته ممکن است زنانی در زمینههای ذکر شده بر مردان امتیاز داشته باشند، ولی قوانین به موارد جزئی نظر ندارد، بلکه نوع و کلیت را در نظر میگیرد و بدون شک از نظر کلی مردان نسبت به زنان برای سرپرستی خانواده آمادگی بیشتری دارند.
🌹🌹🌹ادامه نکته های آیه 🌹🌹🌹
نکتهها:
2. از آیه مزبور نمی توان حكم برتری مردان بر زنان را استنباط كرد. چنین برداشتی با سایر آیات قرآن كه در مقام بیان ملاكهای برتری و فضیلت انسان است، منافات دارد؛ زیرا هیچیك از آیات قرآنی كه ملاك ارزشها را درباره انسان بیان میكند، اختصاصی به مرد ندارد. ملاك ارزشها در قرآن، تقوا و كار و كوشش با هدفگیریهایی انسانی است و این امور در مورد «انسان» مطرح شده نه زن یا مرد بخصوص. حتی نمیتوان یك آیه در قرآن پیدا كرد كه برای مرد در برابر زن ارزش انسانی خاصی را اثبات كند.
3. مقام معظم رهبری: قرآن میفرماید: الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ؛ یعنی سرپرستی امور خانواده به عهدۀ مرد است. مرد باید برود کار کند. معیشتِ خانواده به عهدۀ اوست. زن هرچه ثروت دارد مال خودش است. امّا معیشتِ خانواده بر دوش او نیست... اسلام مرد را قوّام و زن را ریحان میداند. این نه جسارت به زن است نه جسارت به مرد. نه نادیده گرفتن حق زن است و نه نادیده گرفتن حق مرد؛ بلکه، درستدیدن طبیعت آنهاست. ترازوی آنها هم اتفاقاً برابر است؛ یعنی وقتی جنس لطیف و زیبا و عامل آرامش و آرایش معنوی محیط زندگی را در یک کفه میگذاریم، و این جنس مدیریت و کارکرد و محلّ اعتماد و اتکابودن و تکیهگاه بودن برای زن را هم در کفۀ دیگر ترازو میگذاریم، این دو کفه با هم برابر میشود. نه آن بر این ترجیح دارد و نه این بر آن... در روایات داریم «المرأة ریحانة»، زن گل است. حالا شما ببینید، اگر مردی با یک گُلی با خشونت و بیاعتنایی رفتار کند و پاسِ گُل بودن او را ندارد، چقدر ظالم و بد است. مثل تحمیل کردن، زیاده روی کردن، زیاده خواهی کردن مردها از زنها، توقّعات بیجا و زیادی. «المرأةُ رَیحانةٌ و لَیسَتْ بقَهْرِمانَةٍ» قهرمان، یعنی همین کار پرداز امروز زندگی ... این زن، کار پرداز شما نیست که همۀ کارهای زندگیتان را روی دوش او بگذارید و بعد هم از او مؤاخذه کنید. نه! این یک گُلی است در دست شما ... حتی اگر دانشمند یا سیاستمدار باشد، در بحث معاشرت خانوادگی، او گُل است.
🌹🌹🌹متن بیانیه گام دوم مرتبط با موضوع آیه جزء پنجم🌹🌹🌹
تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بیجبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همهجانبه و هوشمندانه میطلبد که باز چشم امید در آن به شما جوانها است.
🌹🌹🌹 جهاد تبیین با موضوع آیه جزء پنجم🌹🌹🌹
یکی از مهمترین افتخارات و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران، هویتبخشی به زنان است که توانستهاند با اتکا به نفس و توانمندیهای خود در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی بدرخشند. در دوران بعد از انقلاب اسلامی شاهد دستاوردهای فراوانی در حوزه زنان و خانواده در کشور هستیم که مهمترین دستاوردهای حوزه زنان و خانواده در چهل سالگی انقلاب اسلامی به شرح ذیل است:
1. در سال ۵۷ تنها ۳۵ درصد زنان باسواد بودند، امروز نزدیک ۹۰ درصد باسوادند؛
2. تعداد دانشآموزان دختر از دو میلیون نفر در سال ۵۵ به ۶ میلیون نفر در سال ۹۵ رسید؛
3. تعداد دانشآموختگان دانشگاهی زن از ۶ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۴۴ درصد رسیده است؛
4. تعداد طلاب زن از چند ده نفر در قبل از انقلاب به ۸۰ هزار طلبه و ۴۰ هزار دانشآموخته رسیده است؛
5. پیش از انقلاب تنها ۱.۴ درصد اساتید دانشگاهها زن بودهاند، امروز زنان ۲۰ درصد اساتید دانشگاهاند؛
6. امروز ۷ هزار نفر از اساتید دانشگاهها و ۲۷۰۰ نفر از اساتید حوزه علمیه زنان هستند؛
7. تعداد ورزشگاههای اختصاصی بانوان پس از انقلاب ۳۰ برابر گذشته شده است؛
8. حضور زنان در مسابقات خارجی قبل از انقلاب تنها ۶ مورد بوده که به ۱۲ هزار مورد افزایشیافته است؛
9. نهادهای داخلی و خارجی تشریفاتی زنان که در انحصار فرح و اشرف پهلوی بود به نهادهای فراگیر داخلی و بینالمللی با نقشآفرینی زنان فرهیخته و دانشمند توسعه یافت؛
10. طبق آمارهای جهانی تعداد مرگومیر مادران در هنگام زایمان نسبت به قبل از انقلاب اسلامی ۹۰ درصد کاهشیافته است؛
11. بزرگترین تشکل مردمی زنان در جهان با ۹ میلیون نفر عضو و ۱۶ هزار پایگاه، بسیج زنان ایران است؛
12. مشارکت زنان در امور سیاسی از حد ناچیز و غیرقابلشمارش در قبل از انقلاب با شایستهسالاری و بر اساس تواناییهای زنان در دوران بعد از انقلاب اسلامی رشد قابلتوجهی کرده است؛
13. هفت هزار شهیدِ و پنج هزار جانباز زن، نماد مقاومت و نقشآفرینی ممتاز زنان در انقلاب و دفاع مقدس است؛
14. مشارکت فعال ۲۳ هزار امدادگر و ۲۳۰۰ پزشک زن در جبهههای دفاع مقدس افتخار مقاومت جامعه زنان است؛
15. امید به زندگی زنان از ۵۴ سال در سال ۱۳۵۵ به ۷۸ سال در سال ۱۳۹۵ ارتقا یافته است.
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
📌 رمضان فرصتی برای تغییر
🔹 اگر ما مشتاق تغییر هستیم باید زمان شناس و فرصت طلب باشیم و تا دیر نشده، راه و مقصد خود را بشناسیم و در مسیر آن قدم بگذاریم. تغییر مناسب و نیکو که در زمان درست خودش انجام شود میتواند زمینه خوشبختی و سعادت را فراهم آورد.
🔸 در دین مبین اسلام بعضی از روزها و ماه ها از جایگاه ویژهای برخوردار است که می تواند بهترین گزینهها برای تغییرات بزرگ در راه رشد و هدایت معنویمان باشد.
🔹 ماه مبارک رمضان و شب های قدر بهترین فرصت برای آغاز فصلی نو برای زندگیمان است زیرا این ماه مبارک از بهترین ماه ها و بهترین روزها و شب های سال است و خداوند مهربان در آن ماه، ما را به مهمانی بزرگی دعوت کرده است.
🔸 در این ماه مبارک حتی ابلیس، دشمن قسم خوردهمان، در غل و زنجیر است و این می تواند زمینه تغییر و پیشرفت ما را راحت تر فراهم کند از همین رو پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرماید: «اى مسلمانان! آن هنگام که هلال ماه رمضان سر برآورد، شیطان هاى رانده شده به زنجیر کشیده مى شوند، درهاى آسمان و درهاى بهشت و درهاى رحمت گشوده، و درهاى دوزخ فرو بسته خواهد شد.»
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/161005
#اعتقادات
#علوم_دین
#ماه_رمضان
#روزه_داری
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
13.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠بیانات امام خامنه ای
🎥 #کلیپ_نموداری
🔸استغفار و یاد خدا
🔹 ماه رمضان و شب قدر، بهترین فرصت برای بازگشت به خدا
#ماه_رمضان
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
👌 تا دهان بسته نشد، دل باز نمیشود
🌷 علامه حسن زاده آملی(ره) :
✍️ تا دهان بسته نشد، دل باز نمیشود. از سید کائنات (صلی الله علیه و آله) روایت است که چون فرزندان و نبیرههای آدم بسیار شدند در نزد وی سخن میگفتند و وی ساکت بود. گفتند ای پدر چرا شما صحبت نمیکنید و ساکت هستید؟
☘️ گفت : ای فرزندان من ، هنگامی که از جوار قرب الهی بیرون رانده شدم در حال هبوط ، جبرئیل نزد من آمد و گفت : پروردگار متعال فرمود اگر میخواهی دوباره به مقام اول خود باز گردی ، اهل سکوت باش.
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
#رهبر_معظم_انقلاب:
🔸انسانی که به برکت ماه رمضان، قدرتِ مبارزه با هوای نفس پیدا کرده، دستاورد بزرگی را بهدست آورده است که باید آن را حفظ کند. انسانی که از عادت به هوسرانی و عادت زشت پاسخگویی مثبت به هوسها و شهوات رنج میبرد، در ماه رمضان میتواند بر این عادت فائق آید؛ باید این را برای خود حفظ کند. همه بدبختیهای بشر بر اثر پیروی از هوای نفس است. همه ظلمها، همه تزویرها، همه نامردمیها و بیعدالتیها، همه جنگهای ظالمانه، همه حکومتهای فاسد، همه تسلیم شدن و ظلمپذیری در میان ملتها، ناشی از همین پیروی از هواهای نفسانی و تسلیم شدن در مقابل خواهش نفس است...
۱۳۷۸/۱۰/۱۸
#ماه_رمضان
#غلبه_بر_خواهش_نفس🔺
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
💢 اجازه شوهر و پدر برای روزه رمضان
💠 سوال:
🔷 آیا رضایت پدر یا شوهر برای روزه گرفتن لازم میباشد؟
✍🏻 پاسخ:
روزه ماه مبارک رمضان واجب است و در تکاليف واجب مثل روزه و نماز و حجاب و....، رضايت و عدم رضايت ايشان شرط نيست و فرد بايد طبق تکليف خود عمل کند و روزه بگيرد.
❇️ در صورت نگرفتن روزه علاوه بر معصیت، باید کفاره عمد پرداخت شود.
🔺 سایت آیت الله مکارم/ احکام روزه / وجوب روزه
#احکام
#احکام_روزه
#واجبات_روزه
📎 https://btid.org/fa/news/204675
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan
هدایت شده از مبلّغان دینی ☘
💢 ترک یا افطار روزه به دلیل ورزش کردن
💠 سوال:
🔷 فردی که باید خود را برای مسابقات ورزشی آماده نماید و اگر بخواهد در ماه رمضان روزهبگیرد، دچار ضعف بدنی میشود، آیا میتواند روزه را ترک نموده و در ایام دیگر سال قضا نماید؟
✍🏻 پاسخ:
ورزش کردن مجوز افطار روزه نمیگردد و چنانچه بتواند، باید ساعت ورزش خود را تغییر دهد و به فاصله زمانی افطار تا سحر و یا زمانهایی که توان بیشتری برای ورزش کردن دارد موکول نماید. در غیر این صورت، تنها مجوز افطار این است که در برخی روزها (مثلاً هفتهای 3-4 روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعی از شهر خارج و در آنجا افطار کند و برگردد؛ و تا ماه رمضان سال آینده قضای آن را بجا آورد.
🔺 سایت آیت الله مکارم/ احکام روزه / وجوب روزه
#احکام
#احکام_روزه
#ورزش_روزه
📎 https://btid.org/fa/news/204792
📚به ماهنامه مبلغان بپیوندید👇
🌐https://eitaa.com/m_moballeghan