َجْأَةٌ حینَ لا تَنْفَعُهُ تَوْبَةٌ وَلایُنَجّیهِ مِنْ عِقابِنا نَدَمٌ عَلی حَوْبَةٍ(8)؛ پس باید هر یک از شما [شیعیان] کارهایی را که موجب جلب محبّت ما می گردد، انجام دهد و باید از کارهای [ناپسندی [که خشم و غضب ما را در پی دارد، اجتناب کند. پس [آگاه باشید که] مرگ آدمی ناگهان می رسد که [در آن وقت دیگر] توبه سودی نمی رساند و ندامت و پشیمانی [نیز [نمی تواند او را از عذاب ما برهاند.»
و صد البته که عشق و محبّت به مهدی علیه السلام با عنایت او در دلها ایجاد می شود.
بده سوزی که از هجرت بسوزیمبده اشکی که در پایت بریزیمبده رنجی که رنجور تو باشیمسروری ده که مسرور تو باشیمبده چشمی که گریان تو باشدسری ده گوی چوگان تو باشدبده عقلی که مجنون تو باشدهمه حیران و مفتون تو باشد
در جای دیگر، حرکت در مسیر محبّت اهل بیت علیهم السلام را این گونه از شیعیان خواسته است: «وَلا تَمیلُوا عَنِ الْیَمینِ وَ تَعْدِلُوا اِلَی الْیَسارِ وَاجْعَلُوا قَصْدَکُمْ اِلَیْنا بِالْمَوَدَّةِ عَلَی السُّنَّةِ الْواضِحَةِ؛(9) از راست به چپ منحرف نشوید و مقصد خود را با دوستی ما طبق سنّت [الهی و نبوی] روشن به سوی ما قرار دهید.»
و قطعا کوچک ترین انحرافی که در بین شیعه ایجاد شود قلب امام زمان علیه السلام را سخت ناراحت و رنجور خواهد کرد. به همین جهت، آن یار پرده نشین با قلب آکنده از رنجش و غصّه، شکوه خویش را از دست شیعیان جاهل و منحرف به این صورت اظهار می دارد:
«قَدْ آذانا جُهَلاءُ الشّیعَةِ وَ حُمَقاؤُهُمْ وَ مَنْ دینُهُ جَناحُ الْبَعُوضَةِ اَرْجَحُ مِنْهُ(10)؛ به حقیقت نادانان و کم خردان شیعه و کسانی که پر و بال پشه بر دین آنها برتری دارد، ما را آزار می دهند.»
3. همدلی و اتّحاد
از دیگر انتظارات امام زمان علیه السلام از شیعیانش این است که بر محور فرامین یکی از راههای زمینه سازی برای ظهور، دعاهای دلسوزانه و مشتاقانه است؛ آن هم دعا برای فرج و ظهور مهدی علیه السلام که باعث تلقین و تقویت روح انتظار می شود
الهی و تعهّدهایی که در مقابل امامان خویش دارند، همدل و متّحد باشند؛ چرا که همدلی هم موفقیّت دنیوی آنها را در پی دارد، و هم زمینه تعجیل فرج و ظهور عدالت گستر جهان را فراهم می سازد.
آن حضرت دلسوزانه اظهار می دارد: «لَوْ اَنَّ اَشْیاعَنا وَفَّقَهُمُ اللّه ُ لِطاعَتِهِ عَلَی اجْتِماعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیْهِمْ لَما تَاَخَّرَ عَنْهُمُ الْیُمْنُ بِلِقائِنا؛(11) اگر شیعیان ما ـ که خدای آنان را بر انجام طاعت خویش موفّق بدارد ـ در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت دیدار ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد.»
گفتا حجاب وصلت باشد هوای نفستگر نفس را شکستی دستت رسد بدستم
4. دعا برای فرج
شیعه در فراق اِمام و مولای خویش نمی تواند آرام گیرد و شب و روز نسوزد و لحظه به لحظه چشم به انتظار ظهور مولا و امام خویش نباشد. نشانه انتظار سازنده و کارساز، آن است که تلاش کند تا زمینه ظهور را در جامعه بیشتر آماده نماید. یکی از راههای زمینه سازی برای ظهور، دعاهای دلسوزانه و مشتاقانه است؛ آن هم دعا برای فرج و ظهور مهدی علیه السلام که هم باعث تلقین و تقویت روح انتظار می شود و هم آمادگی انسان را بیشتر می سازد و از طرف دیگر، خود عامل مستقلّی است برای نزدیکی فرج؛ چرا که تقدیرات را نیز (با اذن الهی) تغییر می دهد.
به همین جهت است که مهدی منتظر علیه السلام از شیعیانش انتظار دارد و مجدّانه می خواهد که برای فرج دعا کنند؛ آنجا که فرمود: «اَکْثِرُوا الدُّعاءَ بِتَعْجیلِ الْفَرَجِ فَاِنَّ ذلِکَ فَرَجُکُمْ؛(12) برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید؛ زیرا همین موجب فرَجْ و گشایش شماست.»
در کنار دستور دعا برای فرج، بر این نکته نیز پای فشرده است که هرگز کسی حق ندارد، زمان دقیقی برای فرج تعیین نماید؛ چرا که وقت مشخّص آن را جز ذات پاک لایزالی کسی دیگر نمی داند.
در این زمینه، موعود جهانی فرمود: «اَمّا ظُهُورُ الْفَرَجِ فَاِنَّهُ اِلَی اللّه ِ تَعالی ذِکْرُهُ وَ کَذَبَ الْوَقّاتُونَ(13)؛ امّا ظهور فرج به اراده خدای که یادش بلند مرتبه است، بر می گردد و کسی که [برای آن[ وقت تعیین کند، دروغ گفته است.»
5. مراجعه به علما
خداوند هستی را بیهوده و بی هدف نیافریده و انسان را نیز رها نکرده و به حال خود وا نگذاشته است؛ لذا حضرت مهدی علیه السلام می فرماید: «اِنَّ اللّه َ تَعالی لَمْ یَخْلُقِ الْخَلْقَ عَبَثا وَلا اَهْمَلَهُمْ سُدیً(14)؛ به راستی خدای متعال مردم را بیهوده نیافریده و بیکار رها نکرده است.»
بنابراین، در دوران غیبت کبری، هر چند دست الطاف امام زمان علیه السلام از پشت ابرهای غیبت بر سر امّت و شیعیان سایه افکنده است، امّا نیاز مبرم وجود دارد که برای سرپرستی امّت و شیعیان و هدایت و گره گشایی از مشکلات آنان، فرد و یا افرادی باشند تا مردم با مراجعه به آنها تفسیر سخنان امامان
خویش را به دست آورند و پاسخ پرسشهای خود را دریابند و صراط مستقیم را به پشتوانه فکری و علمی آنان طی نمایند. به همین جهت، آن امام رئوف و دلسوز برای دوران غیبت تدبیری اندیشیده و مردم را به فقها و مراجع تقلید ارجاع داده اند؛ چنان که فرموده اند: «و اَمَّا اْلحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعُوا فیها اِلی رُواةِ حَدیثِنا فَاِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَ اَنَا حُجَّةُ اللّه ِ عَلَیْهِم(15)؛ و امّا در برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید؛ زیرا همین موجب فرَجْ و گشایش شماست.
حوادث پیش آمده، به راویان حدیث ما مراجعه کنید؛ زیرا آنها حجّت من بر شما هستند و من حجّت خدا بر آنان هستم.»
6. پرداخت سهم امام علیه السلام
حضرت حجّت علیه السلام سفارش اکید و انتظار و توقّع جدّی از مردم دارد که واجبات مالی خود را بپردازند و در سهم امام تصرّف نکنند؛ لذا فرمود: «فَلا یَحِلُّ لاَِحَدٍ اَنْ یَتَصَرَّفَ مِنْ مالِ غَیْرِهِ بِغَیْرِ إِذْنِهِ فَکَیْفَ یَحِلُّ ذلِکَ فی ما لِنا؛(16) [وقتی] برای کسی جایز نیست که در مال دیگران بدون اجازه آنان تصرف کند، پس چگونه این کار در مال ما حلال شمرده می شود!»
و در جای دیگر، به شدّت کسانی را که سهم امام را نمی پردازند، تهدید کرده، می فرماید: «مَنْ اَکَلَ مِنْ اَمْوالِنا شَیْئا فَاِنَّما یَأْکُلُ فی بَطْنِهِ نارا وَ سَیَصْلی سَعیرا(17)؛ هر کس [به ناحق] چیزی از اموال ما را بخورد، همانا آتش می خورد و به زودی به صورت در آتش جهنّم می افتد.»
و این امر را نیز گوشزد فرموده است که مالی را که به عنوان سهم امام می پردازید، باید از راه حلال به دست آمده باشد. و اِلاّ مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت. فلسفه پرداخت واجبات مالی و سهمین هم این است که مردم پاکیزه شوند و روح آنها جلا پیدا کند.
در این باره مهدی موعود علیه السلام فرمود: «اَمّا اَمْولُکُمْ فَلا نَقْبَلُها اِلاّ لَتَطَهَّرُوا فَمَنْ شاءَ فَلْیَصِلْ وَ مَنْ شاءَ فَلْیَقْطَعْ فَما آتانِیَ اللّه ُ خَیْرٌ مِمّا آتاکُمْ(18)؛ امّا اموال شما [که به ما می رسانید،] پس ما آنها را نمی پذیریم، مگر برای اینکه پاکیزه شوید. هر کس می خواهد، آنها را به ما برساند و هر کس می خواهد، نرساند، پس آنچه خدا به من داده، بهتر است از آنچه به شما داده است.»
1. میزان الحکمة، محمدی ری شهری، ج1، ص289.
2. بحار الانوار، محمدباقر مجلسی، ج53، ص175، ح7.
3. همان.
4. همان، ج52، ص30، ح25.
5. همان، ج53، ص179، ح9.
6. همان، ص178.
7. محمّدتقی مدّاح.
8. همان، ص174، ح7.
9. همان، ص179، ح9.
10. الاحتجاج، مرحوم طبرسی، ج2، ص474.
11. بحار الانوار، ج53، ص177، ح8.
12. کمال الدین، شیخ صدوق، ج2، ص485، ح4.
13. همان.
14. بحار الانوار، ج53، ص193، ح21.
15. همان، ص180، ح10.
16. کمال الدین، ج2، ص521، ح49.
17. همان.
18. همان، ص484، ح4.
#امام_زمان
#مهدوی
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
ماجرای سکه طلا و حرم حضرت زینب (س)
بر اساس روایتی از علماى بزرگوار اسلام به نقل از متولی حرم حضرت زینب (س)؛ روزی یک هندى جلوى صحن حضرت زینب (س) آمد و دستش را به سمت ضریح مطهر دراز کرد و چیزى گفت به یکباره سکه طلایى در دست او گذاشته شد.
متولی حرم حضرت زینب (س) که شاهد این اتفاق بزرگ بود، جلو رفت و گفت: این سکه را با پول من عوض مى کنى؟
مرد هندى با تعجب گفت: براى چه؟
متولی حرم گفت: براى تبرک.
مرد هندی با تعجب گفت: مگر شما از این سکهها نمى گیرید من بیست سال است که هر روز یک سکه مى گیرم و در شهر شام زندگى مى کنم.
♦️تعجب از اینکه ما اهل بیت داریم و غافلیم
مخصوصا در این ایام کرونا دست توسل به دامن دختر امیر المومنین بزنیم
علمای بزرگ دستورآتی درباب توسل به حضرت زینب(سلام الله علیها )ذکر کرده اند
از جمله: برای هر حاجتی هدیه به حضرت زینب سلام الله علیها نذر صد صلوات میکنید و نود و نه تای آنرا میفرستید و یکی باقی مانده را بعد از روا شدن حاجت میفرستید.
همچنین از جمله ختم های بسیار مجربی که برای بعضی از عزیزان به تجربه رسیده ، این است که هنگام بروز ناگواری ها ، ۶۹ مرتبه صلوات هدیه به حضور حضرت زینب نمایید و ۶۹ تومان در راه خدا انفاق کنید. این هم یکی دیگر از شیوه های توسل به حضرت زینب است.
#اهل_بیت
#حضرت_زینب
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
عبدالمهدی:
با مسمط، با قصیده، با غزل، با مثنوی
صائبی از اصفهان و بیدلی از دهلوی
جودی و یغما و نَیّر، فال حافظ، مولوی...
می برد اما دلم را شاه بیت منزوی :
این "حسین" تنها یک عاشق دارد،
آن هم "زینب" است ...
رو بیان حدیث کودک و نوجوان(4)
روش تمثيلى
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
النَّظَرُ سَهْمٌ مَسْمُومٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِيس
نگاه، تيرى از تيرهاى شيطان است.
درخت خرما
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
ا لْمُؤْمِنُ كَمِثْلِ شَجَرَةٍ لَا يَتَحَاتُّ وَرَقُهَا فِي شِتَاءٍ وَ لَا صَيْفٍ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا هِيَ قَالَ النَّخْلَة
مؤمن مانند درختى است كه برگش در زمستان و تابستان نريزد. گفتند: يا رسول الله آن چه درختى است؟ فرمود: درخت خرما.
صابون
امام على عليه السلام فرمود:
الصَّلاةُ صابونُ الخَطايا
نماز، همچون صابون پاكيزه كننده خطاها است.
ستون دين
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
الصَّلاةُ عَمودُ الدّين
نماز، ستون دين است.
بسيارى از ضرب المثلهاى فارسى ريشه هاى روايى دارند كه در بين مردم مشهور شده و كاربرد عمومى فراوانى دارند. در اينجا به چند نمونه از آنها اشاره مىشود:
زگهواره تا گور دانش بجوى
اين ضربالمثل برگرفته از حديث نبوى
«اطلبُوا العِلمِ مِنَ المَهدِ الَى اللَّحد»
است.
چنين گفت پيغمبر راستگوى ز گهواره تا گور دانش بجوى
حسود هرگز نياسود
امام على عليه السلام فرمود:
الْحَسُودُ لَا يَسُود
حسود آقا نمىشود.
باد آورده را باد مىبرد
امام على عليه السلام مىفرمايد:
مَنْ يَكْتَسِبْ مَالًا مِنْ غَيْرِ حِلِّهِ يَصْرِفْهُ فِي غَيْرِ حَقِّه
هركس مالى را از راه غير حلال كسب كند، در راه غير حق مصرف خواهد كرد.
با هر دست بدهى از آن دست پس گيرى
امام على عليه السلام مىفرمايد:
كَمَا تُعِينُ تُعَان
همان گونه كه كمك مىكنى، كمك مىشوى.
تخم مرغ دزد شتر دزد مىشود
امام رضا عليه السلام فرمود:
الصَّغَائِرُ مِنَ الذُّنُوبِ طُرُقٌ إِلَى الْكَبَائِر
گناهان كوچك راه به گناهان بزرگ را باز مىكنند.
جوجه را آخر پائيز مىشمارند
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم فرمود:
مِلَاكُ الْعَمَلِ خَوَاتِيمُه
ملاك عمل، پايان آن است.
چرا عاقل كند كارى كه باز آرد پشيمانى
امام على عليه السلام فرمود:
التَّدْبِيرُ قَبْلَ الْعَمَلِ يُؤْمِنُكَ مِنَ النَّدَم
اگر قبل از شروع هر كارى در آن دقت كنى از پشيمانى ايمن خواهى شد.
چوپان دروغگو
امام على عليه السلام فرمود:
مَنْ عُرِفَ بِالْكَذِبِ لَمْ يُقْبَلْ صِدْقُه
كسى كه شناخته شود به دروغگوئى، راست او قبول نمىشود.
ديگ به ديگ مىگويد رويت سياه
امام على عليه السلام فرمود:
أَكْبَرُ الْعَيْبِ أَنْ تَعِيبَ مَا فِيكَ مِثْلُه
بزرگترين عيب اين است كه عيب بدانى آنچه را كه در خود تو است.
چاه مكن بهر كسى، اول خودت دوم كسى
امام على عليه السلام فرمود:
مَنْ حَفَرَ بِئْراً لِأَخِيهِ وَقَعَ فِيهَا
كسى كه براى برادر خود چاه بكند، خودش در آن مىافتد.
بد مگو، بد نشنوى
امام على عليه السلام فرمود:
نَكِيرُ الْجَوَابِ مِنْ نَكِيرِ الْخِطَاب
جواب بد شنيدن از گفتار بد است.
جوينده يابنده است
امام على عليه السلام فرمود:
مَنْ طَلَبَ شَيْئاً نَالَهُ أَوْ بَعْضَه
هركه چيزى را بجويد، همه يا بعضى از آن را به دست مىآورد.
آب كه يك جا بماند مىگندد
امام رضا عليه السلام مىفرمايد:
سِيحُوا فَإِنَّ الْمَاءَ إِذَا سَاحَ طَابَ وَ إِذَا وَقَفَ تَغَيَّرَ وَ اصْفَر
به سير و سفر بپردازيد، زيرا آب هنگامى كه حركت مىكند پاك و دلچسب مىگردد و هنگامىكه يكجا مىماند، متغير گشته و به آلودگى مىگرايد.
#روش_تبلیغ
#روش_بیان_حدیث
#کودک_و_نوجوان
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
فیش منبر ایام فاطمیه 1399.pdf
240.4K
فیش منبر ایام فاطمیه 1399
شب اول
کانال ره توشه مبلغین
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
@mobaleqin20
منبر شب چهارم فاطمیه ۱۳۹۹
پیامبر اکرم فرمودند: «اذا أردتُم عیش السعداء و موت الشهداء و النّجاة یوم الحشر و الظلّ یوم الحرور و الهدى یوم الضّلالة فادرسوا القرآن فانّه کلام الرّحمن و حرز من الشیطان و رجحان فى المیزان»، اگر خواهان زندگى سعادتمند و مرگ شهادت گونه و نجات و رهایى در روز گرم و سوزان قیامت مى باشید، قرآن بیاموزید، زیرا کلام خداوند رحمن و مایه ایمنى از شیطان و سنگینى میزان در قیامت مى باشد
امام صادق عليه السلام فرمودند:
مَنْ قَرَءَالْقُرْآنَ فِى الْمُصْحَفِ مُتِّعَ بِبَصَرِهِ، وَ خُنِّفَ عَلى والِدَیْهِ وَ إنْ کانا کافِرَیْنِ؛
هر که قرآن شریف را از روى آن قرائت نماید بر روشنائى چشمش افزوده گردد؛ و نیز گناهان پدر و مادرش سبک شود گرچه کافر باشند.
وسائل الشيعه : ج 6 ص 204 ح 1.
امام صادق عليه السّلام فرمودند:
عليکم بتلاوة القرآن فان درجات الجنة علي عود آيات القرآن فاذا کان يوم القيامة يقال لقاري القرآن اقرأ و ارق.
بر شما باد به تلاوت قرآن، به درستي که درجات بهشت به تعداد آيات قرآن کريم است، پس زماني که قيامت برپا شود، به قاري قرآن گفته مي شود که قرآن بخوان و بالا برو.
بحار الأنوار، ج 62، ص 370
💠اما ما مسلمانان با قرآن چطور برخورد کردیم؟
طوری که روز قیامت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) روز قیامت اولین شکایتی که می کند از دست مسلمانها به خاطر کم اهمیتی به قرآن هست.
وَقالَ الرَّسولُ يا رَبِّ إِنَّ قَومِي اتَّخَذوا هٰذَا القُرآنَ مَهجورًا﴿فرقان/۳۰﴾
و پیامبر عرضه داشت: «پروردگارا! قوم من قرآن را رها کردند».
به خاطر اهل بیتش شکایت نمیکند،به خاسر پهلوی شکسته دخترش شکایت نمی کند،به خاطر صورت سیلی خورده دخترش نه،به خاطر جگر پاره پاره حسنش نه،به خاطر سر بریده ی حسینش و اسارت اهل بیتش نه
از دست یهودیها و مشرکین و بن پرستان هم نه
از دست مسلمانها و به خاطر بی اهمیتی به قرآن شکایت میکند.
مهجوریت یعنی کنار گذاشتن با بی اهمیتی
نکنه پیامبر روز قیامت جلوی ما را بگیرد؟
ما عمری گریه برای اهل بیت میکنیم اما قرآن را فراموش کردیم
❇️یکی از دوستان نقل میکرد که در یکی از کشورهای آفریقای ساحلی شخصی که حافظ قرآن کریم و عالم شریعت بود در یکی از مساجد مسؤولیت امامت را پذیرفت و مردم محل از او استقبال بسیار زیادی کردند و هر خانواده تلاش مینمود که امام، میهمان خانهی او شود خصوصا در ماه مبارک رمضان... از جمله یکی از مقتدیان در روزهای پایانی رمضان، امام را به افطار دعوت نمود.
❇️ امام دعوت ایشان را اجابت نموده به خانهاش رفت و میزبان از امام به گرمی استقبال نموده و بینهایت مورد عزت و اکرام قرار داد و امام بعد از افطار در حق میزبان و خانوادهاش دعا نموده، مرخص شد.
زمانی که خانم میزبان، نظافت خانه را شروع کرد به یادش آمد که درطاقچه سالن مقداری پول گذاشته بود.... فورا وارد سالن شد ولی پولی ندید.... تمام اطراف سالن را جستجو کرد اما پول را نیافت.
❇️وقتی که شوهرش از نماز برگشت برایش جریان را گفت و سوال کرد آیا تو پول را از سالن برداشتی؟ شوهر جواب داد نه!
بعد از فکر زیاد به این نتیجه رسیدند که به غیر از امام، هیچ کسی به خانهی شان در این مدت نیامده است و همچنان یک دختر شیرخوار دارند که او از گهوارهاش نمی تواند پایین بیاید به همین خاطرتنهامتهم همان امام است. آن شخص بسیار عصبانی شده گفت: چطور امکان دارد که امام چنین کاری را انجام دهد، در حالی که اورا به خانهی خود دعوت کردهام و به احترام ماه مبارک رمضان اورا اکرام و عزت نمودهام. او میبایست پیشوا و الگو باشد نه دزد!!!
❇️با وجود خشم و غضبش، آن قضیه را پنهان کرد و از روی حیا نتوانست با امام بخاطر پول، مواجهه و موضوع را مطرح کند و لکن از امام دوری می نمود تا مجبور به سلام دادن و سخن گفتن با او نشود.
❇️بعد از گذشت یک سال کامل دوباره ماه مبارک رمضان آمد و مردم با همان شور، شوق، علاقه و اخلاص امام را به خانههای شان جهت افطار دعوت کردند و زمانی که نوبت دعوت امام به خانهی این شخص رسید ؛ قضیه سرقت پول به یادش آمد و با خانم خود مشورت کرد که آیا امام را دعوت کند یا خیر؟
از آنجایی که خانم آن شخص، یک زن صالح و نیکوصفتی بود شوهرش را تشویق نمود تا امام را دعوت کند و گفت شاید امام از روی احتیاج آن پول را برداشته باشد به همین خاطر او را باید مورد عفو و بخشش خود قرار دهیم، شاید که خداوند متعال ما را هم ببخشد.
❇️ او امام را به افطاری دعوت نمود ولی در پایان افطاری نتوانست خود را نگه دارد و امام را مورد خطاب قرارداد و گفت: امام محترم، شاید متوجه شده باشید که در طول یک سال گذشته رفتار من در قبال شما تغییر کرده...
امام گفت: بلی، ولی من فرآموش کردم علت انرا جویا شوم زیرا بسیار مشغول کار وتلاش بودم.
آن شخص گفت: امام محترم! از شما یک سوال می کنم
امید است که جواب واضح بدهید.... یک سال
قبل و در ماه مبارک رمضان خانم من مقداری پول را بالای طاقچه ی سالن پذیرایی گذاشته بود و فراموش کرده بودکه آنرا بردارد و لکن آن پول بعد از رفتن شما از نظر غایب شد و جستجوی بسیاری کردیم ولی نتوانستیم پیدا کنیم حالا بگویید آیا شما آن را برداشته بودید؟
❇️امام گفت: بلی! من آن را برداشته بودم.
صاحب خانه از این جواب صریح، مبهوت، متعجب و حیران شد ولی امام سخنان خود را ادامه داده گفت: وقتی که در سالن تنها بودم دیدم پنجره باز است، باد تندی هم وزید و پولها را پراکنده و پخش کرد به همین خاطر پولها را جمع نمودم و دقت کردم که اگر پولها را زیر فرش و یا روی طاقچه بگذارم ممکن است شما آن را پیدا نکنید و یا باز باد آنها را پراکنده کند...
در این موقع امام سر خود را اندوهگین تکان داده به گریه افتاد.... و در ادامه صاحب خانه را خطاب قرار داده گفت: به نظرت من برای چه چیزی اندوهگینم و گریه میکنم؟
حاشا که به خاطر تهمت دزدی که به من میزنی گریه کنم، اگرچه این تهمت دردناک است و لکن من بخاطر این گریه میکنم که ۳۵۵ روز گذشت و هیچ یک از شما صفحهای از قرآن کریم را هم نخواندید و اگر قرآن کریم را یک بار باز میکردید، البته پول را در آن پیدا میکردید.
صاحب خانه با عجله قرآن کریم را آورده، باز کرد و پول ها را کامل در آن دید...!!!
این است حال برخی از ما مسلمانان که قرآن کریم را در طول یک سال، یکبار هم باز نمیکنیم ولی در عین حال خود را مسلمان هم میدانیم😳😳😳
الهی! مارا از مسلمانان غافل و دور از قرآنکریم قرار مده و قرآن را در بین ما «مهجور» مگردان🤲🏼
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#قرآن
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
منبر شب پنجم فاطمیه ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر اکرم«ص» در جای دیگر فرمود: «لما خلق الله الجنه خلقها من نور وجهه، ثم اخذ ذالک النور فقذفه فاصابنی ثلث النور، و اصاب فاطمه ثلث النور، واصاب علیا و اهل بیته ثلث النور؛ فمن اصابه من ذلک النور اهتدی الی ولایه محمد، ومن لم یصبه من ذلک النور ضل عن ولایه آل محمد«ص»، «خداوند بهشت را از نور وجود خود آفرید، سپس آن را برگرفته و رها کرد. پس یک سوم آن به من [پیامبر«ص» و یک سوم آن به فاطمه و ثلث باقیمانده به علی «ع»و اهل بیت او اصابت کرد. پس هر کس که از آن نور به او برسد، به ولایت آل محمد«ص» رهنمون می شود، و هر کس از آن نور به او نرسد، از ولایت آل محمد«ص» گمراه می شود [و به بیراهه خواهد رفت]
بحث این چند شب ما این بود که چه چیزهایی حضرت زهرا(سلام الله علیها) را شاد میکند؟
یکی از این سه چیز تلاوت قرآن است
تلاوت قرآن آثار و برکات بسیار زیادی دارد
رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم ) فرمودند:
اِنَّ البَیتَ اِذا کَثُرَ فیهِ تِلاوَةُ القُرآنِ کَثُرَ خَیرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ کَما تُضی ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنیا؛
"اصول کافی، ج۲، ص ۶۱۰"
خانه ای که در آن قرآن تلاوت می شود بر اهل آن خانه وسعت داده می شود(در رزق مادی و معنوی) و آن خانه برای اهل آسمان می درخشند همانطور که ستارگان برای اهل زمین می درخشند
از رسول خدا(ص) نقل گردیده است: «خانه ای که در آن، قرآن خوانده شود و خداوند در آن یاد شود، برکتش بسیار می گردد و فرشتگان، به آن خانه، آمد و شد می کنند و شیاطین، از آن دور می شوند
♦️آداب تلاوت قرآن
همه چیز نیاز به برنامه دارد مخصوصاً بهره گیرى از کتاب بزرگى همچون قرآن، به همین دلیل، در خود قرآن براى تلاوت و بهره گیرى از این آیات، آداب و شرائطى بیان شده است:
1 ـ نخست مى گوید: «لایَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ»؛ (قرآن را جز پاکان لمس نمى کنند)(1) این تعبیر ممکن است هم اشاره به پاکیزگى ظاهرى باشد که تماس گرفتن با خطوط قرآن باید توأم با طهارت و وضو باشد، و هم اشاره به این که: درک مفاهیم و محتواى این آیات، تنها براى کسانى میّسر است که پاک از رذائل اخلاقى باشند، تا صفات زشتى که بر دیده حقیقت بین انسان پرده مى افکند، آنها را از مشاهده جمال حق محروم نگرداند.
2 ـ به هنگام آغاز تلاوت قرآن باید از شیطان رجیم و رانده شده درگاه حق، به خدا پناه برد، چنانکه در آیات فوق خواندیم: «فَإِذا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجِیمِ». در روایتى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم که: در پاسخ این سؤال: چگونه این دستور را عمل کنیم؟ و چه بگوئیم؟ فرمود: بگو: «أَسْتَعِیذُ بِالسَّمِیعِ الْعَلِیمِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجِیْمِ».(2) و در روایت دیگرى مى خوانیم که: امام(علیه السلام) به هنگام تلاوت سوره «حمد» فرمود: «أَعُوذُ بِاللَّهِ السَّمِیعِ الْعَلِیمِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجِیمِ وَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ یَحْضُرُون»؛ (به خداوند شنوا و دانا از شیطان رجیم پناه مى برم، و هم به او پناه مى برم از این که نزد من حضور یابند)!.(3) و همان گونه که در بالا گفتیم این پناه بردن، نباید محدود به لفظ و سخن باشد بلکه باید در اعماق روح و جان نفوذ کند، به گونه اى که انسان هنگام تلاوت قرآن از خوهاى شیطانى جدا گردد، و به صفات الهى نزدیک شود، تا موانع فهم کلام حق از محیط فکر او برخیزد و جمال دلاراى حقیقت را به درستى ببیند.بنابراین، پناه بردن به خدا از شیطان، هم در آغاز تلاوت قرآن لازم است و هم در تمام مدت تلاوت هر چند به زبان نباشد.
3 ـ قرآن را باید به صورت «ترتیل» تلاوت کرد، یعنى شمرده، و توأم با تفکر: «وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِیْلاً».(4) در حدیثى در تفسیر این آیه از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «إِنَّ الْقُرْآنَ لایُقْرَأُ هَذْرَمَةً، وَ لَکِنْ یُرَتَّلُ تَرْتِیلاً، إِذَا مَرَرْتَ بِآیَة فِیها ذِکْرُ النّارِ وَقَفْتَ عِنْدَهَا، وَ تَعَوَّذْتَ بِاللَّهِ مِنَ النَّارِ»؛ (قرآن را تند و دست و پا شکسته نباید خواند، بلکه باید به آرامى تلاوت کرد، هنگامى که به آیه اى مى رسى که در آن ذکر آتش دوزخ شده است توقف مى کنى [و مى اندیشى] و به خدا از آتش دوزخ پناه مى برى)!(5)
4 ـ علاوه بر ترتیل، دستور به «تدبّر و تفکر» در آیات قرآن داده است آنجا که مى گوید: «أَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآن»؛ (آیا آنها در قرآن نمى اندیشند)؟.(6) در حدیثى مى خوانیم: اصحاب و یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) قرآن را ده آیه ده آیه از پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى آموختند، و ده آیه دوم را فرا نمى گرفتند مگر این که: آنچه در آیات نخستین بود از علم و عمل بدانند.(7) و در حدیث دیگرى از پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى خوانیم:«أَعْرِبُوا الْقُرْآنَ وَ الْتَمِسُوا غَرائِبَهُ»؛ (قرآن را فصیح و روشن بخوانید و از
شگفتیهاى مفاهیم آن بهره گیرید).(8) و نیز در حدیث دیگر از امام صادق(علیه السلام) نقل شده: «لَقَدْ تَجَلَّى اللّهُ لِخَلْقِهِ فِى کَلامِهِ وَ لکِنَّهُمْ لایُبْصَرُونَ»؛ (خداوند خود را در کلامش به مردم نشان داده است، ولى کوردلان نمى بینند).(9) (تنها روشن ضمیران آگاه و اندیشمندان با ایمان، جمال او را در سخنش مشاهده مى کنند).
5 ـ آنها که آیات قرآن را مى شنوند نیز وظیفه اى دارند، وظیفه شان سکوت کردن، سکوتى توأم با اندیشه و تفکر: «وَ إِذا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَ أَنْصِتُوا لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ»؛ (هنگامى که قرآن خوانده مى شود گوش فرا دهید و خاموش باشید تا مشمول رحمت حق شوید).(10)، (111)
پی نوشت:
(1). سوره واقعه، آیه 79.
(2). «مستدرك الوسائل»، جلد 4، صفحه 264.
(3). «وسائل الشيعه»، جلد 6، صفحه 134(آل البيت).
(4). سوره مزّمّل، آیه 4.
(5). «كافى»، جلد 2، صفحه 618.
(6). سوره نساء، آیه 82.
(7). «بحار الانوار»، جلد 92، صفحه 106.
(8). «بحار الانوار»، جلد 92، صفحه 106.
(9). «بحار الانوار»، جلد 92، صفحه 107.
(10). سوره اعراف، آیه 204.
(11). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دارالکتب الإسلامیه، چاپ بیست و هفتم، ج 11، ص 435.
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#قرآن
#آداب_تلاوت_قرآن
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر شب ششم فاطمیه ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم
امام باقر(ع) می فرمایند:
«پدرم از جدّم، رسول خدا(ص) حدیث کردند که: در روز قیامت منبرهایی از نور برای انبیا نصب می نمایند و منبر من از همه بلندتر است.
آنگاه خداوند می فرماید:«ای محمّد! خطبه بخوان و من خطبه می خوانم که هیچ یک از پیامبران نشنیده باشند و پس از آن برای اوصیا، منبرهای نورانی نصب می نمایند و منبر وصیّ من علیّ ابن ابی طالب(ع) از همۀ منبرها بلندتر است و علی(ع) به دستور حق، خطبه ای می خواند که اوصیا نشنیده باشند. .. و جبرئیل ندا می دهد که هان! اهل محشر سرها به گریبان کشید و دیده های خود ببندید، همانا فاطمه(س) به جانب بهشت عبور می کند. حضرت در ملازمت فرشتگان با جلال و جبروت بر در بهشت فرود می آیند، پس فاطمه(س) توقّف می کند و التفات ایشان به جانب صحرای محشر است.
خطاب می رسد: «ای دختر حبیب من! اینک که دستور داده ام به بهشت روی، نگران چه هستی؟»
عرض می کند: «ای پروردگار من! دوست دارم چنین روزی مقام و منزلتم نزد اهل محشر معلوم شود.»
ندا می رسد: «ای دختر حبیب من! برگرد و در مردم بنگر و هر کس که در قلبش دوستی تو یا یکی از فرزندانت است، داخل بهشت گردان.»
و بعد امام(ع) فرمودند:
«به خدا سوگند در آن روز، فاطمه(س) شیعیان و دوستان خود را از میان مردم چنان بر می چیند که مرغ دانه های خوب را از بد جدا می کند.
آنگاه فاطمه(س) با شیعیان خود در بهشت حاضر می شوند. خدا در دل ایشان می افکند تا دوباره به محشر التفات می کنند، خطاب می رسد: «این نگرانی شما برای چیست؟ همانا دختر حبیب من، از شما شفاعت کرد»، عرض می کنند: «خدایا! دوست داریم قدر ما در چنین روزی معلوم گردد.»
خداوند می فرماید:
«ای دوستان من! در میان جماعت بنگرید؛ هر کس که به خاطر دوستی فاطمه(س) شما را دوست داشت، هر کس به خاطر محبّت فاطمه(س) به شما طعام داد، به خاطر محبّت فاطمه(س) به شما لباس داد، به خاطر محبّت فاطمه(س) شما را به جام آبی سیراب کرد، یا غیبتی را از شما دور گردانید، دست او را بگیرید و همراه خود وارد بهشت کنید.»
امام باقر(ع) فرمودند:
«به خدا سوگند که در محشر جز کافر و منافق و شکّاک نمی ماند.»(روحانی علی آبادی، محمّد، زندگانی حضرت زهرا(س)، ص 342.)
♦️وجود مقدس حضرت زهرا(سلام الله علیها) سه چیز را دوست داشتند:
تلاوت قرآن،نگاه به چهره رسول خدا(ص)،انفاق در راه خدا
💠شاید بپرسیم نگاه به چهره ی پیامبر که مقدور ما نیست.اما این فرمایش حضرت زهرا(سلام الله علیها) به چند جهت است: یکى به خاطر اینکه پدر است و نگاه محبّت آمیز به چهره پدر عبادت است. و دوم به خاطر اینکه پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله) عالم است و نگاه به چهره عالم عبادت است و سوم به خاطر اینکه پیامبر است.
♦️عزیزان پدر و مادر را در یابیم
مردی در کنار کعبه به ابوذر گفت: «چرا به چهره علی علیه السلام زیاد نگاه می کنی؟». ابوذر پاسخ داد که حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمود:
النّظر الی علی بن أبی طالب عبادة، و النّظر الی الوالدین برأفةٍ و رحمةٍ عبادة.
نگاه به چهره مولا علی(علیه السلام) و نگاه از روی محبت به پدر و مادر عبادت است
♦️نگاه به پدر و مادر که خرج ندارد اما برابر با نگاه به چهره ی امیر المومنین است در ثواب
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
النَّظَرُ في ثَلاثَةِ أشياءٍ عِبادَةٌ: النَّظَرُ فِي وَجهِ الوالِدَينِ و فِي المُصحَفِ و فِي البَحرِ.
نگاه كردن به سه چيز عبادت است: به صورت پدر و مادر، به قرآن و به دريا.
بحار الأنوار، ج 10، ص 368
♦️خوش بحال کسی که پدر و مادرش زنده است نگذارید روزی برسد که داریم دنبال جنازه آنها می رویم
اصلا پدر و مادر عالمی دارند
امام رضا(علیه السلام) فرمودند خداونو سه چیز را با سه چیز واجب کرده است
یکی از آن سه چیز این است:
عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا ع قَالَ:....َ أَمَرَ بِالشُّكْرِ لَهُ وَ لِلْوَالِدَيْنِ فَمَنْ لَمْ يَشْكُرْ وَالِدَيْهِ لَمْ يَشْكُرِ اللَّهَ...
شکر خودش را با قدر دانی از والدین واجب کرده پس کسی که قدر دان والدینش نباشد خدا را شکر نکرده
♦️اصولا کسی که برای والدین ارزش قائل نیست برای خدا هم ارزش قائل نیست.
کسی که برای خدا ارزش قائل نیست برای هیچ کس ارزش قائل نیست
نه برای مردم،نه برای شریک که با او کار کند
نه برای همسر که زندگی خوبی داشته باشد
اگر پسر آمد خواستگاری دخترت ترک از شغل و پول و اموال و... بپرس! ببین با والدینش چطور است؟اگر پدر و مادرش از او راضی هستن دختر تو را خوشبخت میکند اگر بچه ی خوبی برای والدینش نیست شوهر خوبی برای دخترت نخواهد بود
اگر دختر خوبی برای والدینش نیست زن خوبی برای پسرت نخواهد بود،عروس خوبی براس تو نخواهد بود و مادر خوبی برای فرزندانت نخواهد بود
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#پدر_و_مادر
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر و روضه به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و شهدای همراهشان
💠شهدا را با صلوات یاد کنید💠
#شهادت
#شهدا
#شهید_سلیمانی
#شهید_ابومهدی_المهندس
#روضه
#فاطمیه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر به مناسبت شهادت سرباز ولایت حاج قاسم سلیمانی(ره)
بسم الله الرحمن الرحیم
صبح جمعه برای ما ایرانی ها متفاوت است.عده ای این روز را برای استراحت انتخاب کرده و یک هفته سحرخیزی و کار سخت را با خواب روز جمعه می خواهند جبران کنند،برای یک عده جمعه روز تفریح و با خانواده بودن است.
اما صبح جمعه ۱۳ دی ماه خبری رسید که خواب از سر خیلی ها پرید و روز شادی آنها که نه شادی یک ملت به غم تبدیل شد.
سپهبد عزیز سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسید.
خب دیدیم همه ی جهان از غم حاج قاسم غمگین شدند.گریه مردم،گریه مقام معظم رهبری،تشییع جنازه با شکوه و...
این همه عزت و بزرگی....
اما عزیزان حاج قاسم هم بشری بود مثل من و شما ولی فهمید از عمرش چطور استفاده بکند و راه را پیدا کرد و خوب هم این را رفت.
در یک کلام حاج قاسم سلیمانی را عشق اهل بیت و مکتب اهل بیت حاج قاسم کرد.
ایام فاطمیه هست.
هر سال فاطمیه ده شب روضه داشت. بیشتر کارها با خودش بود، از جارو کشیدن تا چای دادن به منبری و روضه خوان.. سفارش میکرد شب اول و آخر روضه حضرت عباس (ع) باشد. مداح رسیده بود به اوج روضه.. به جایی که امام حسین(ع) آمده بود بالای سر حضرت عباس.. بدن پر از تیر ، بدون دست و فرق شکاف خورده برادر را دیده بود. با سوز میخواند...
تا اینکه گفت: وقتی ابیعبدالله برگشت خیمه ، اولین کسی که اومد جلو سکینه خاتون بود. گفت:《بابا این عمی العباس..》ناله حاجی بلند شد !《آقا تو رو خدا دیگه نخون》دل نازک روضه بود.. بی تاب میشد و بلند بلند گریه میکرد. خیلی وقت ها کار به جایی میرسید که بچه ها بلند میشدند و میکروفن را از مداح میگرفتند.. میترسیدند حاجی از دست برود با ناله ها و هق هقی که میکرد ...
بله....
هر کسی رو به توآورد جهان آرا شد
مورد مرحمت انسیه الحورا شد
کودکی بودم و بااسم تو مأنوس شدم
پایِ عشقت به سُویدایٍ دل من وا شد
هر که نوکر به کسی گشت همان نوکر ماند
هر کسی نوکردربار تو شد آقا شد
حاج قاسم سال 1397 در توصیه به عزاداران فاطمی در بیت الزهرا(س) کرمان این گونه گفت: مجلس حضرت زهرا(س) جای عمه چطوره؟ عمو چطوره؟ همسایه چکار کرده؟ چی چی خریدی؟ نیست.
مجلس حضرت زهرا(س) است.
باید به آن دقت کرد، باید احترام کرد، باید توجه کرد؛ همان جا که نشستی.
همه اصرار من در برگزاری این مجلس این است که مجلس عبادت و عبودیت باشد.
به همین دلیل باید به نماز اول وقت در این جلسات توجه شود، به همه موضوعاتی که در آن گفته می شود توجه شود.
من حریصم.
من آنجا می نشینم و گوش می دهم.
اینجا نشستید ذکری بگویید، همان طور که نشستید و آرام آرام گوش می دهید ذکری را نذر کنید؛ برای یک چیزی، برای گرفتاری خودتان.
اما حرف هایی که مربوط به جلسه عزادار حضرت زهرا(س) نیست، مربوط به مجلس و جلسه عبادت نیست، نباید در این جلسه گفته شود. بگذارید برای وقت دیگری.
از این جلسه که بیرون رفتید وقت فراوان است، تماس بگیرید با همدیگر صحبت کنید، حرف بزنید، احوال پرسی کنید. هم مستحب است هم لازم و ضروری.
اما نه در این جلسه.
این جلسه، جلسه گوش دادن است.
این جلسه، جلسه توجه کردن، تفکر کردن و ذکر گفتن است.
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
اهل مجالس اهل بیت اهل انس با اهل بیت باشیم
هر که نوکر به کسی گشت همان نوکر ماند
هر کسی نوکردربار تو شد آقا شد
در زدم بر در هرخانه دری باز نشد
جز درِ خانه ی تو٬ در نزده در وا شد
کدام در؟همان در نیم سوخته
حاج قاسم عاشق حضرت زهرا بود.برای همین چقدر شبیه مادر بود.
مثل مادر درد کشیده بود.
از بس بدن پر ترکش بود خانواده اش تعریف میکردن قرآن خواندن برایش مشکل بود از بس درد داشت گردن رو زیاد نمی توانست بالا نگه دارد
اما حاج قاسم را هم مثل مادر بی هوا زدند.
بدن حاج قاسم مثل مادر سوخت.
اما حاج قاسم راحت شد ولی مادر سادات با بدن سوخته و پهلوی شکسته بعضی شب ها از بس درد داشت حتی نمی توانست در بستر پهلو به پهلو بچرخد.
چند روزی شده که مادر ما بیمار است
بین بستر بدن بی رمقش تب دار است
خواب در پلک ترش نیست، خودم دیدم که
سر شب تا سحر از درد کمر بیدار است
اما عرض آخرم
امیرالمؤمنین (علیه السلام) سفارش کرده بود بچه ها آرام گریه کنند اما خود آقا به جایی رسید که دست به دیوار گذاشت شروع کرد بلند بلند گریه کردن
آقا چرا گریه میکنید؟خودتون فرموده بودین آرام گریه کنید
آخر کار، در آن غسل علی می فهمد
به روی بازوی او هم اثر آزار است
فرمود دستم به بازوی ورم کرده رسید
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#سردار_سلیمانی
#حاج_قاسم_سلیمانی
#مرد_میدان
#شهید_سلیمانی
#روضه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
استراحت بعداز شهادت:
با لینک به کانال ایتایی بنیاد بین المللی غدیر نمایندگی استان همدان بپیوندید بامطالب ناب و احادیث علوی، شرح بر خطبه ها و حکمت های نهج البلاغه ، پوستر ها و بیانات ناب، پاسخ به سوالات و شبهات از اساتید مشهد، قم و همدان باما همراه باشید.
👇👇👇👇
@bonyadghadirhamedan99
منبر فاطمیه ۱۳۹۹شب هفتم
حضرت زهرا(س):من سه چیز از دنیای..
وظايف فرزندان در قبال پدر و مادر چیست:
1- نیکی به والدین
وَ وَصَّینَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیهِ حُسْناً...[1]
ما به انسان سفارش کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند.
یکی از ارزش های اخلاقی در زندگی حضرت یحیی و عیسی علی نبینا و آله و علیهماالسلام این بود که آنها نسبت به والد و والده خود نیکوکار بودند:
وَ بَرًّا بِوالِدَیهِ وَ لَمْ یکنْ جَبَّاراً عَصِیا.[2]
او نسبت به پدر و مادرش نیکوکار بوده و جبار و عصیان گر نبود.
وَ بَرًّا بِوالِدَتِی وَ لَمْ یجْعَلْنِی جَبَّاراً شَقِیا.[3]
و مرا نسبت به مادرم نیکوکار قرار داده و جبّار و شقی قرار نداده است.
بَرّ به معنای صحرا و خشکی وسیع و در مقابل دریا استعمال می شود (برّ و بحر) این واژه با بِرّ هم خانواده است، بنابراین بِرّ نیز بایستی به معنای خیر وسیع باشد. طبعاً واژه خیر چنین مفهومی وسیع را نمی رساند.
علاوه اینکه «برّ» به عمل نیکی می گویند که فاعل با قصد و اراده انجام می دهد، ولی «خیر» احتیاج به قصد ندارد، هرگونه عمل خیری ولو سهواً خیر است. با این بیان یعنی دقت در واژه های به کار رفته در آیه، گستره نیکی به والدین روشن تر شد، و البته همان طوری که نیکی فرزند بایستی وسیع و در همه زمینه ها باشد در جانب پدر و مادر نیز محدود به حد خاصی نیست و هر نوع پدر و مادری را شامل می شود.
قال الباقر علیه السلام: ثلاثٌ لَمْ یجْعَلِ اللَّهُ لِاحدٍ فیهِنَّ رُخْصَةً، اداءُ الْامانَةِ الی البِرِّ وَ الْفاجِرِ، وَالْوَفاءُ بِالْعَهْدِ لِلْبِرِّ وَ الْفاجِرِ، وَ بَرُّ الْوالِدَینِ بِرَّینِ کانا اوْ فاجِرَینِ.[4]
سه چیزند که خداوند رخصتی( استثنایی) در آنها قرار نداده است و عمومیت دارند: 1- اداء امانت به نیکوکار و فاسق، 2- وفا به عهد نسبت به نیکوکار و فاسق، 3- نیکی به پدر و مادر، نیکوکار باشند یا فاسق.
تنها یک مورد از اطاعت پدر و مادر استثناء شده است که والدین به فرزند دستور انجام گناه یا ترک واجب دهند.
وَ إِنْ جاهَداک عَلی أَنْ تُشْرِک بِی ما لَیسَ لَک بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما وَ صاحِبْهُما فِی الدُّنْیا مَعْرُوفاً وَ اتَّبِعْ سَبِیلَ مَنْ أَنابَ إِلَی...[5]
و هرگاه پدر و مادر تلاش کنند که موجودی را شریک من قرار دهی که از آن آگاهی نداری، از آنها پیروی منما ولی با آنها در دنیا رفتار شایسته ای داشته باش و از راه کسانی پیروی بنما که به سوی من آمده اند.
این آیه شریفه ما را متوجه این نکته می کند که رابطه با پدر و مادر نباید از ارتباط با خداوند قوی تر باشد، بلکه اساساً ارتباط با والدین به خاطر دستور خداوند است و تنها در مواردی است که او دستور دهد.
پدر یا مادر؟
البته تا حدی که انسان توانایی دارد بایستی نیکی به پدر و مادر را جمع کند و نسبت به هر دو نیکوکار باشد ولی در شرایطی که نیکی به یکی موجب تعدی به دیگری می شود و به هیچ وجه قابل جمع نیست، نیکی به مادر اولویت دارد. و این به خاطر زحمت طاقت فرسای مادر در ایام بارداری و زایمان و نیز زمان حضانت است.
وَ وَصَّینَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کرْهاً وَ وَضَعَتْهُ کرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً...[6]
ما به انسان توصیه کردیم که به پدر و مادرش نیکی کند، مادرش او را با ناراحتی حمل می کند و دوران حمل و از شیرستاندن وی سی ماه به طول می انجامد.
دستور به احسان والدین در ابتدای آیه و بیان زحمت های مادر پس از آن، مویدی برای ترجیح اطاعت وی در صورت تعارضش با اطاعت پدر است.
مردی خدمت رسول مکرم اسلام صلی اللَّه علیه و آله آمدند و عرض کردند: گناهی نیست که مرتکب نشده باشم، آیا توبه دارم؟ حضرت فرمود: پدر و مادرت زنده اند؟ جواب داد: پدرم در قید حیات است، حضرت فرمود: برو به او نیکی کن. وقتی او از محضر حضرت خارج شد و رفت، حضرت به اصحابش فرمود: اگر مادرش زنده بود بهتر بود.
لو کانَتْ امُّهُ.[7]
«ابوالقاسم کوفی» در کتاب الاخلاق می نویسد: مردی خدمت پیامبر رسید و گفت مادرم پیر شده است، او را بر دوش می کشم و غذایش می دهم و کثافت را با دست خود از او دور می کنم و چهره ام را به خاطر حیا از وی و اکرام او بر می گردانم. آیا این اعمال من در احترام گذاری به او کفایت می کند؟ حضرت فرمودند: خیر چون شکم او ظرف تو بود، و پستان وی محل نوشیدن تو بود، و پاهای وی کفش تو بود، و دست او از تو نگهداری می کرد. و دامنش محل و مکان حفظ تو بود، اینها را برای تو انجام می داد و آرزوی زنده ماندن تو را داشت ولی تو اینها را انجام می دهی و آرزوی مرگش را داری.[8]
«زکریا بن ابراهیم» به امام صادق علیه السلام عرض کرد: من نصرانی بودم و مسلمان شدم، والدینم هنوز نصرانی هستند، من با آنها هستم و غذا می خورم؟ حضرت پرسید: گوشت خوک می خورند؟ عرض کرد: خیر، لمس هم نمی کنند. فرمودند: مانعی ندارد به مادرت بنگر و به وی نیک
ی کن و اگر از دنیا رفت امورش را به کسی واگذار مکن. مادرش چون اکرام مضاعفی از پسر دید علت آن را جویا شد. زکریا مادر خود را از دستور امام صادق علیه السلام آگاه نمود، مادر چون اسلام را چنین دید به حقانیت آن پی برد و مسلمان گشت.[9]
احترام به خاله
احترام به خاله هم به واسطه مادر، مورد سفارش اولیاء دین است، در این خصوص به این روایت که امام صادق علیه السلام نقل نموده است، توجه فرمایید:
شخصی نزد پیامبر صلی اللَّه علیه و آله آمد و گفت: من دختری داشتم، بزرگش کردم تا بالغ شد روزی لباس و زیور بر او پوشاندم و با خود بر لب چاهی قدیمی بردم و در چاه پرت کردم، کفاره این گناه من چیست؟ حضرت پرسید: مادرت زنده است؟ گفت: خیر. فرمود: خاله زنده داری؟ عرض کرد: بلی. فرمودند: به وی نیکی کن. وی به منزله مادر است و کفاره گناه تو می شود.
فَابْرِرها فَانَّها بِمَنْزِلَةِ الْامِّ یکفِّرُ عَنْک ما صَنَعْتَ.[10]
به خاله ات نیکی کن که وی به منزله مادر است و موجب کفاره عمل تو می شود.
در خاتمه این قسمت از بحث، ذکر این نکته لازم است که نیکی منحصر به زمان حیات پدر و مادر نیست، بلکه اگر پدر یا مادر در قید حیات نباشند باز هم نیکی به آنها از طریق انجام اعمال خیر و اهداء ثوابش به آنان، لازم است.
قال رسول الله صلی اللَّه علیه و آله: سَیدُ الْابْرارِ یوْمَ القِیمَةِ رَجُلٌ بَرَّ والِدَیهِ بَعْدَ مَوْتِهِما.[11]
در روز قیامت آقای نیکوکاران کسی است، که به پدر و مادر خویش بعد از مرگشان نیکی کند
پی نوشت ها
[1] سوره عنكبوت، آيه 8.
[2] سروه مريم، آيه 14.
[3] سوره مريم، آيه 32.
[4] وسائل الشيعة، ج 15، ص 206.
[5] سوره لقمان، آيه 15.
[6] سوره احقاف، آيه 15.
[7] مستدرك الوسائل، ج 15، ص 180.
[8] همان.
[9] وسائل الشيعة، ج 15، ص 208.
[10] همان، ص 215.
[11] بحارالأنوار، ج 74، ص 86.
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#پدر_و_مادر
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر فاطمیه ۱۳۹۹ شب هشتم
بسم الله الرحمن الرحیم
نیکی به پدر و مادر مختص به زمان زندگی و حیات آنها نیست بلکه وظیفه ی فرزندان بعد مرگ والدین سنگین تر است
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ اَلْعَبْدَ لَيَكُونُ بَارّاً بِوَالِدَيْهِ فِي حَيَاتِهِمَا ثُمَّ يَمُوتَانِ فَلاَ يَقْضِي عَنْهُمَا دُيُونَهُمَا وَ لاَ يَسْتَغْفِرُ لَهُمَا فَيَكْتُبُهُ اَللَّهُ عَاقّاً وَ إِنَّهُ لَيَكُونُ عَاقّاً لَهُمَا فِي حَيَاتِهِمَا غَيْرَ بَارٍّ لَهُمَا فَإِذَا مَاتَا قَضَى دَيْنَهُمَا وَ اِسْتَغْفَرَ لَهُمَا فَيَكْتُبُهُ عاقّا و انّه لیکون عاقا لهما فی حیاتهما غیر بارّ لهما فاذا ماتا قضی دینهما و استغفر لهما فیکتبه اللّه عزّ و جلّ بارّا
وسائل الشیعة ؛ ج 21 , ص 506
از امام باقر(علیه السلام) نقل شده است:
همانا بنده ای نسبت به پدر و مادر خویش در زمان حیاتشان نیکوکار است؛ سپس آنها می میرند و او بدهی آنها را نمی پردازد و برای آنها آمرزش نمی خواهد. لذا خدا او را عاق و نافرمان می نویسد؛ و بنده دیگر، در زمان حیات پدر و مادر خود، مورد عاق آنهاست و نسبت به آنها نیکی نمی کند؛ ولی چون مُردند، بدهی آنها را می پردازد و برای آنها آمرزش می خواهد و خدای عزّ و جل، او را نیکوکار می نویسد.
أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : مَا يَمْنَعُ اَلرَّجُلَ مِنْكُمْ أَنْ يَبَرَّ وَالِدَيْهِ حَيَّيْنِ أَوْ مَيِّتَيْنِ يُصَلِّي عَنْهُمَا وَ يَتَصَدَّقُ عَنْهُمَا وَ يَحُجُّ عَنْهُمَا وَ يَصُومُ عَنْهُمَا فَيَكُونَ اَلَّذِي صَنَعَ لَهُمَا وَ لَهُ مِثْلُ ذَلِكَ فَيَزِيدَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِبِرِّهِ وَ صَلاَتِهِ خَيْراً كَثِيراً .
بحار الأنوار ؛ ج 71 , ص 46
از امام صادق(علیه اسلام) نقل شده که فرمود: مَا يَمْنَعُ اَلرَّجُلَ مِنْكُمْ أَنْ يَبَرَّ وَالِدَيْهِ حَيَّيْنِ أَوْ مَيِّتَيْنِ يُصَلِّي عَنْهُمَا وَ يَتَصَدَّقُ عَنْهُمَا وَ يَحُجُّ عَنْهُمَا وَ يَصُومُ عَنْهُمَا فَيَكُونَ اَلَّذِي صَنَعَ لَهُمَا وَ لَهُ مِثْلُ ذَلِكَ فَيَزِيدَهُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِبِرِّهِ وَ صَلاَتِهِ خَيْراً كَثِيراً .
بحار الأنوار ؛ ج 71 , ص 46
چه چيز مانع ميشود كه شما نسبت به پدر و مادر نيكي كنيد. زنده باشند يا مرده، در صورت مرگ آنها فرد ميتواند از جانب آنها نماز بخواند، صدقه دهد، حج گذارد و روزه بگيرد.
پس هر کار خیر برای آنها انجام دهد مثل آن برای خودش نوشته خواهد شد و خداوند به واسطه ی نماز و نیکی که به پدر مادر کرده خیر زیاد را برایش رقم می زند.
♦️بعد مرگ والدین برایشان چه کنیم؟
💠انجام تکالیف دینی پدر و مادر
درست است که نماز قضای والدین به پسر بزرگ واجب است اما بقیه فرزندان نباید سهل انگاری کنند.
اموات چشم به راهند
حاج میرزا خلیل تهرانی (رحمه الله علیه) نقل فرموده که وقتی مادرم از دنیا رفت جنازه را آوردم حرم حضرت اباالفضل (ع) و مقابل آن جناب گذاشتم و عرض کردم: ای اباالفضل! مادر من نماز و روزه اش را نیکو بجا نیاورده، الحال دخیل تو است پس از او اذیت و عذاب را برطرف کن و بر من است که پنجاه سال برای او روزه و نماز بدهم. پس او را دفن کردم و در دادن نماز و روزه برای او مسامحه شد و سهل انگاری کردم
مدتی گذشت که شبی در خواب دیدم که شور و غوغائی بر در خانه من است. از خانه بیرون شدم ببینم چیست؟ دیدم مادرم را بر درختی بسته اند و به او تازیانه می زنند. گفتم: برای چه او را می زنید، چه گناهی کرده؟ گفتند: ما از جانب حضرت ابوالفضل مأموریم که او را بزنیم تا فلان مبلغ پول بدهد. من داخل خانه شدم و پول را آوردم و به ایشان دادم و مادرم را از درخت باز کردم و به منزل بردم و مشغول به خدمت او شدم. پس چون بیدار شدم حساب کردم آن مقدار پولی را که در خواب از من گرفتند موافق بود با پول پنجاه سال عبادت؛ پس من آن مبلغ را برداشتم و بردم خدمت سید اجل میرزا سید علی، صاحب کتاب ریاض و گفتم: این پول پنجاه سال عبادت است، مستدعیم لطف فرموده برای مادرم بدهید. (نقل از منازل الاخره شیخ عباس قمی)
💠درست است میت وصیت میکند یکسال یا دو سال نماز و روزه بدهید اما فرزندان به این اکتفا نکنید روزی یک نماز قضا برای والدین بخوانید.
پدر و مادرهای عزیز بچه را طوری تربیت کنید تا بعد مرگ دست شما را بگیرند.
💠ادای حق الناس ها
حق الناس را باید داد و یا ظرف را راضی کرد.
اگر زنده نیست به ورثه اش و اگر از دسترس خارج شده رد مظالم بدهیم
حداقل هر سال ۵۰۰ هزار یا یک میلیون یا کمتر و بیشتر برای والدینمان بدهیم
چهارده سال پدرم فوت کرده بود، ايشان را خواب نميديدم. خيلي دلم ميخواست پدرم را خواب ببينم. آ سيد محمود، پدر ايشان، آ سيد محمود مرعشي معروف به سيد محمود حکيم فرمودند: بعد از چهارده سال من متوسل به سيد الشهداء، أباعبدالله(ع) شدم که داستانش معروف است کربلا ايشان رفتند و پايين پاي امام حسين، توسل ب
ه علي اکبر، بالاخره پدر را خواب ديدم. گفتم: بابا چهارده سال است من دلم تنگ شده، يکي از علما از دنيا رفت، همان شب اول بستگانش او را خواب ديدند و پرسيدند: بابا به اين زودي، هنوز خودت گرفتار هستي. گفت: کسي حق الناس به گردنش نباشد، آزاد است و ميتواند راحت در دنيا بيايد. من حق الناس بر گردنم نبود. بالاخره گفتم: بابا چهارده سال است که من انتظار ميکشم. گفت: بابا گرفتار هستم. گفتم: گرفتار چه هستي؟ فرمودند: مبلغي به مشهدي محمد يزدي در نجف که نزديک حرم حضرت امير مغازه دارد و نخود و لوبيا ميفروشد، من يک مبلغي به ايشان بدهکار هستم. ظاهراً هفتصد دينار بوده است. آقاي مرعشي ميفرمايند: گذرنامه سخت ميشد براي عراق گرفت. با يک سختي زيادي براي عتبات گذرنامه گرفتم و به نجف آمدم و سؤال کردم: مشهدي محمد يزدي؟ گفتند: چند تا داريم. گفتم: کنار حرم يک دکان يا مغازه به من نشان دادند و ميگويد: رفتم ديدم يک پيرمرد بداخلاقي نشسته، جنسهايش هم همه جنسهاي خاک خورده است. سلام کردم و گفتم: مشهدي محمد يزدي شما هستي؟ گفت: چه کار داري؟ گفتم: از او چيزي نميخواهم، پدرم سيد محمود مرعشي به من گفته که به شما بدهکار هستم. گفت: يادم نميآيد! گفتم: دفتري نداري؟ گفت: اين مغازه چقدر فروش دارد که دفتر داشته باشم؟ تمام کاغذها را نگاه کردم و يک به يک بررسي کردم، دو سه ساعت طول کشيد. يک مرتبه ديدم نوشته: سيد محمود مرعشي هفتصد دينار، ايشان فرمودند: يک مقداري هم بيشتر به او دادم و از او طلب رضايت کردم، بعد خودم يا ديگري در خواب ديديم که پدر راحت شدند.
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#پدر_و_مادر
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر ایام فاطمیه سال ۱۳۹۹ شب نهم
♦️بهترین کاری که فرزندان برای والدین از دنیا رفته ی خود می توانند انجام دهند
جلسه قبل به دو مورد اشاره شد
💠انجام فرائض دینی فوت شده(حق الله)
نماز،روزه،خمس،حج و...
💠ادای قرض ها و دیون مالی(حق الناس)
اما ادامه بحث....
💠انجام مستحبات،دعا،خیرات،نماز،زیارت و... برای والدین
روزی یک تسبیح صلوات برای پدر و مادرمان بفرستیم مگر چقدر وقت می برد؟
بعد هر نماز سه تا سوره ی توحید برایشان بخوانیم می شود سه تا ختم قرآن
مگر چقدر وقت می برد؟
این کارها سواد هم نمی خواهد همه بلدند
به خاطر رضای خدا برای شادب روح والدینمان دست فقرا را بگیریم،صدقه بدهیم،خیرات بفرستیم
در روایتى آمده است که رسول خدا(ص) می فرمایند: براى مردگان خود هدیه بفرستید! گفتند: هدیه براى آنان چیست؟ فرمود: صدقه و دعا.
همچنین فرمودند: ارواح مؤمنان هر جمعه، به آسمان دنیا در برابر خانه ها و منزل هاى خود مىآیند و با صداى غمناکى ندا مىدهند که اى خانواده ما، اى فرزندان ما و اى پدر و مادر و خویشان ما! به ما مهربانى کنید؛ از اموالى که در دست ما بود (و اکنون در اختیار شماست) با دادن درهمى و قرص نانى و جامه اى نسبت به ما ترحّم آورید، که خداوند شما را از جامه بهشت بپوشاند!
رسول خدا(ص) که این جملات را فرمود گریه کرد و صحابه نیز همراه او گریستند.
همچنین آن حضرت (ص) بیان کردند: هر صدقه اى که براى میّت داده مىشود، فرشتهاى آن را به مانند طبقى از نور مىگیرد و به کنار قبر مىآورد و مىگوید: «اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ الْقُبُورِ» این هدیه را خانواده شما براى شما فرستاده اند. آنگاه آن میّت این هدیه را تحویل مى گیرد و وارد قبرش مى کند که همین سبب فراخى قبرش (و آسایش و آسودگى او) مى گردد.
یک زیارت برای پدر و مادرمان برویم.
تا می توانیم کارهای خیر برایشان انجام دهیم
اثر دارد
شخصی در خواب دید که ارواح مومنین به سرعت به سوی بهشت در حرکت هستند و در بین ایشان شخصی بود که لنگ لنگان به سوی بهشت قدم برمی داشت ؛ از او سئوال کرد: علت این که شما به آهستگی در حال حرکت به سوی بهشت هستید، چیست ؟
مرد جواب داد: آن ارواح مومنینی که به سرعت حرکت می کنند بخاطر این است که اولاد آنها نسبت به اموات خود ، اهل خیرات بوده اند، اما فرزند من برای پدرش کار خیری انجام نمی دهد و سیر و حرکت من به سوی بهشت آهسته و کند می باشد .
مرد گفت : آدرس منزل فرزند شما کجاست تا به او اطلاع بدهم.
روح آن مومن گفت : پسرم رخت شویی دارد و در فلان منطقه ساکن است.
این شخص از خواب بیدار می شود و فرزند آن مرحوم را پیدا می کند و شرح واقعه می کند و می گوید: : فلانی پدرت از تو ناراضی است و در عالم خواب از تو گله کرد و از تو می خواست که برای او خیراتی داشته باشی
پسر آن مرحوم که وضع مالی مناسبی نداشت و کمی عصبانی بود دست در زیر آب دریا کرد و مشتی آب بیرون ریخت و گفت : این مشت آب هم خیرات پدرم.
فردا شب در خواب دید که پدر این شخص با تندی حرکت می کند و تعجب کرد ! پرسید داستان از چه قرار است؟
جواب داد : آن زمانی که پسرم با عصبانیت آن مشت آب را از دریا بیرون ریخت ، در کنار ساحل دریا ماهی ریز و کوچکی در حال مردن بود و به خشکی افتاده بود ؛ وقتی پسرم آن مشت آب را به بیرون دریا ریخت و گفت : این هم خیرات پدرم، آن مشت آب بر روی آن ماهی ریخت و او هم جانی گرفت و به داخل دریا پرید ، و زنده ماند به برکت همان یک عمل این گونه شد.
یک کار خوب سبب نجات یک نفر می شود
♦️حالا برخی میگویند من که مسجدی هستم و اهل نماز و منبر و روضه و کربلا و... چرا توی زندگی من گره افتاده است؟
آیا امتحان الهی هست؟
خیر...همه اش که امتحان نیست.
به خاطر این هست که پدر و مادر از دست ما راضی نیستن
کار ما شده فقط ختم،هفتم،چهلم،سالگرد
اگر برویم هر پنجشنبه نهایت جمعه آخر سال
این که نشد...
♦️در آخر بحث نمازی را که فرزندان برای والدین می توانند بخوانند و هدیه کنند نقل می کنیم
🌷 نماز والدین
دو رکعت است. در رکعت اول بعد از حمد 10 مرتبه آِیه ی زیر تلاوت شود:
🔹رَبِّ اغفِرلِی وَ لِوَالِدَیَّ وَ لِلمُؤمِنیِنَ یَومَ یَقُومُ الحِسَاب
در رکعت دوم بعد از حمد آیه ی زیر 10 مرتبه تلاوت شود:
🔹رَبِّ اغفِرلِی وَ لِوَالِدَیَّ وَ لِمَن دَخَلَ بَیتِی مُؤمِناً وَ لِلمُؤمِنِینَ وَالمُؤمِناَتِ
بعد از سلام نماز 10 مرتبه گفته شود:
🔹رَبِّ ارحَمهٌما کَما رَبَّیانی صَغیراِّ
👌هر کس این نماز را بخواند چنان چه پدر, مادر و عزیزان او زنده باشند مورد رحمت خداوند رحمان و رحیم قرار میگیرند.
وچنان چه والدین فوت کرده باشند مورد آمرزش خداوند کریم قرار می گیرند
◀ این نماز چنان موجب شادی پدر و مادر می شود که آرزو میکنند زنده شوند و زانوی فرزند خوبشان را ببوسند.
👈 این نماز انسان را در افسرگی های بسیار شدیدی که بر اثر مصیبت های سنگین بوجود می آید آ
رامش می بخشد.
🔴 بهتر است که این نماز در شب جمعه ترک نشود
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#پدر_و_مادر
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
منبر شب دهم فاطمیه ۱۳۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم
بحث ما در مورد والدین و حقوق آنها بر گردن ما بود
اما ادامه بحث...
حقوق والدینی که از دنیا رفته اند
زیارت مزار والدین
«مَن زَارَ قَبرَ وَالِدَیهِ اَو اَحَدِهِمَا فِی کُلِّ جُمُعَةٍ فَقَرَاَ عِندَهُمَا یس غَفَرَ اللهُ لَهُ بِعَدَدِ کُلِّ حَرفٍ مِنهَا.»
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: هر کس قبر پدر و مادرش یا یکی از آنها را در هر جمعه زیارت کند و در کنار مزار آنان سوره یاسین بخواند، در مقابل هر حرفی که از این سوره میخواند، آمرزشی از سوی خدا دریافت خواهد کرد.[بحار الانوار، محمد باقر مجلسی، ج89، ص293]
آن حضرت در گفتار دیگری به فرزندانی که فقط به خاطر خدا به زیارت قبر والدین خود میروند، پاداش حج مقبول مژده داده، فرمودند: کسی که قبر پدر و مادر و یا یکی از آنها را با قصد قربت زیارت میکند، معادل یک حج پذیرفته شده ثواب برده و هر کس پیوسته به زیارت قبر والدین خود برود، ملائکه قبر او را زیارت خواهند کرد.[کنز العمال، متقی هندی، نشر مؤسسة الرسالة، بیروت، 1401 ق، ج16، ص479.]
قرائت قرآن برای والدین
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «قِرَاءَةُ القُرآنِ فِی المُصحَفِ تُخَفِّفُ العَذَابَ عَنِ الوَالِدَینِ وَلَو کَانَا کَافِرِینِ؛[وسایل الشیعة، شیخ حرّ عاملی، ج6، ص204.]قرائت کردن قرآن از روی مصحف از عذاب پدر و مادر میکاهد، گر چه آنان کافر باشند.»
در میان سوره های قرآن سوره توحید برای آمرزش والدین اهمیت خاصی دارد.
امام صادق (علیه السلام) در گفتاری روح بخش فرمود: هر که به خدا و روز جزا ایمان دارد، خواندن سوره توحید را دنبال هر نماز واجب از دست ندهد؛ زیرا هر کس آن را بخواند، خدا خیر دنیا و آخرت را برای او فراهم میکند و او را به همراه پدر و مادرش و سایر فرزندان آن دو بیامرزد.
الکافی، شیخ کلینی، باب قراءة القرآن فی المصحف، ح 1.
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
#فاطمیه
#پدر_و_مادر
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20