احکام خوردنی و نوشیدنی(۱۶)
خوردن اشياء خبيث و پليد كه طبع انسان از آن تنفر دارد (مانند فضله حيوانات و آبي بيني و امثال آن) حرام است، هر چند پاك باشد.
#احکام
#خوردنی_و_نوشیدنی
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
منبر ۱۷ ربیع الاول
میلاد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم ) و امام صادق(علیه السلام)
#اهل_بیت
#پیامبر_اکرم
#امام_صادق
#ربیع_الاول
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
قسمت اول:پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم)
در میان سخنان حضرت محمد صلی الله علیه و آله، به روایاتی از ایشان برمی خوریم که نشان دهنده نگرانی های حضرت درباره امت شان پس از رحلت است.
1. پول پرستی و درآمدهای نامشروع
یکی از نگرانی های مهم پیامبر اعظم درباره ما، توجه افراطی به پول، دارایی و ثروت اندوزی است. زیاده روی درباره این مسئله، سبب پررنگ شدن جنبه های اقتصادی و رنگ باختن دیگر جنبه های زندگی مانند رشد اخلاقی، توجه به تربیت، گسترش معنویت در جامعه و مانند آن می شود. بخش تأسف بار دیگر این مسئله، گرایش گروهی از مسلمانان به درآمدهای نامشروع و ثروت های بادآورده است که گرایش به ربا و دیگر کسب های حرام، از آن شمارند. سخنان حضرت را که بازگوکننده این نگرانی مهم است، با هم مرور می کنیم:
( «إنّ لِکلِّ اُمّةٍ فِتنَةً، و فِتنَةُ اُمَّتِی المالُ؛ برای هر امتی، آزمایشی است و وسیله آزمایش امت من، دارایی است». (محمدی ری شهری، 1377: ج9: ح15725: 33)
«لکلّ اُمَّةٍ عِجلٌ یعبُدونَهُ، و عِجلُ اُمَّتی الدَّنانیرُ و الدَّراهِمُ؛ هر امتی گوساله ای [چون گوساله سامری] دارد که آن را می پرستند و گوساله این امت، دینارها و درهم ها هستند». (محمدی ری شهری، 1377: ج11: ح19387: 126)
إنَّ أخوَفَ ما أخافُ علی اُمَّتی مِن بَعدی هذهِ المَکاسِبُ الحَرامُ، و الشَّهوَةُ الخَفیةُ، و الرِّبا؛ بیشترین چیزی که پس از مرگم، از آن بر امتم بیم دارم، این کسب ها و درآمدهای حرام و شهوت ناپیدا و ربا خواری است». (کلینی، 1401: ج 5: ح1: 124)
ناگفته پیداست که حضرت با تلاش برای تحقق زندگی سالم و کسب حلال، مخالف نبود، بلکه جزو مشوقان به شمار می آمد. تا مسلمانی دست نیاز به دیگران به ویژه غیرمسلمانان دراز نکند. مهم مراعات حریم های شرعی در درآمد و نیز وابسته نشدن به مادیات است.
♦️ربا،رشوه،کم فروشی،گران فروشی،غش در معامله و... این ها حرام خواری آشکار هستند
گاهی اوقات حرام خواری های ما پنهان است.
کشاورز که با سموم شیمیایی محصول را به بار می نشاند.
کارمند که دیر می آید زود می رود.بی خود و بی جهت کار مردم را عقب می اندازد حرام می خورد
اگر اهل این ها هم نباشیم وقتی اهل خمس نیستیم تمام زندگی ما آلوده به حرام است.
حال بگوئیم لبیک یا رسول الله....
این لبیک به کمرت بزند.
#اهل_بیت
#پیامبر_اکرم
#اهل_بیت
#ربیع_الاول
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
قسمت دوم:امام صادق(علیه السلام)
آنچه در پیش رو دارید گوشه های از انتظاراتی است که رئیس مکتب جعفری امام بحق ناطق، جعفر صادق (ع) از شیعیان و پیروان خویش مخصوصاً از جوانان دارد، به امید آن روز که انتظارات تمامی امامان معصوم (ع) از شیعیان در رفتار و گفتار برآورده شود.
خدمت رسانی به مردم
خدمت رسانی و همیاری در بین پیروان اهل بیت باعث نزدیکی دل ها و تحکیم ارتباطها می شود، ائمه ما از جمله امام صادق (ع) نه تنها در گفتار، شیعیان را به همکاری و همیاری و خدمت رسانی دعوت می کردند بلکه با عمل نیز این مسأله را به اثبات رساندند امام صادق (ع) در زمینه خدمت رسانی به مردم به شیعیان خود چنین سفارش فرمود: «یابنَ جُندَب اَلماشی فی حاجَةٍ اَخِیهِ کالسّاعِی بَینَ الصّفا وَ المَروَةِ وَ قاضی حاجَتِهِ کالمُشَحِطِّ فی سبیل اللّه یومَ بَدرٍ وَ اُحُدٍ وَ ما عَذّبَ اللّهُ اُمّةً اِلاّ عِندَ اِستهانِتهم بحُقُوقِ فُقَراءِ اِخوانِهِم(2)؛ ای پسر جندب! هر که در راستای برآوردن حاجت برادر (دینی)اش گام بردارد، چون کسی باشد که میان صفا و مروه (برای انجام حج) گام برداشته است. و بر آوردنده حاجت برادر (دینی) همچون کسی است که در جنگ بدر و احد (در صدر اسلام) در راه خدا، به خون خویش آغشته است (و به شهادت رسیده است) خدا هیچ امّتی را دچار عذاب نساخته مگر هنگامی که به حق و حقوق برادران مستمندشان سستی (و بی اعتنایی) نموده اند». در ادامه می فرماید: «یا ابنَ جُندَب بَلِّغ مَعاشِر شیعَتِناوَ قُل لَهُم لا تَذهَبنَّ بکم اَلمَذاهِبُ فَوَاللّهِ لاتُنالُ وِلایتُنا اِلاّ بِالوَرعِ... وَ مُواساةِ الاِخوانِ فِی اللّهِ وَ لَیسَ مِن شیعتِنا مَن یظلِمُ النّاسَ(3)؛ای پسر جندب! به شیعیان ما برسان و به آن ها بگو: مبادا گروه ها (و طرز فکرهای منحرف) شما را اغفال کنند، به خدا سوگند! به ولایت ما (اهل بیت) نتوان دست یافت مگر با تقوا... و یاری کردن برادران دینی (با مال و جان) در راه خدا و هر کس بر مردم ستم نماید، شیعه ما به شمار نیاید».
راستی چرا این سفارشات و انتظارات در جامعه تشیع کم رنگ شده است؟ با این که از علامت بارز شیعه همدردی و همیاری و خدمت رسانی بوده است چنان که آن حضرت می فرماید: «اِنّما شیعَتُنا یعرَفُونَ بِخصالٍ شَئتی بالسخاءِ، وَ البَذلِ لِلاخوانِ؛ به راستی شیعیان ما به چند ویژگی شناخته شوند: (از جمله) بذل و بخشش به برادران دینی.»(4)
انتظار فوق را تمام امامان معصوم (ع) از شیعیان خویش دارند، امام باقر (ع) پدر بزرگوار امام صادق (ع) نیز چنین انتظاری را از پیروان خود دارد. شخصی به امام باقر (ع) عرض کرد الحمدللّه شیعیان شما خیلی زیاد هستند، امام نگاه پر معنایی به او کرد و فرمود: این ها که می گویی شیعیان، هستند، آیا این کارها را انجام می دهند؟ هَل یعطِفُ الغَنِی عَلَی الفقیرِ؟ وَ یتَجاوَزُ المُحسِنُ عَنِ المسی ءِ وَ یتَواسَوُنَ؟ قُلتُ: لا، قال: لَیسَ هؤلاء الشِیعَةٌ، اَلشیعَةُ مَن یفعَلُ هکذا(5)؛ آیا ثروتمندان این افراد به حال فقراء و مستمندان خود توجهی دارند و به آن ها رسیدگی می کنند؟ آیا بزرگان و نیکوکاران این افرادی که شما آن ها را شیعه می خوانید خطاها و اشتباهات خطاکاران را می بخشند و آن ها را مورد عفو و گذشت قرار می دهند (یا آن ها را چندین برابر مجازات می کنند و زجر می دهند!؟) آیا این ها مواسات و همدردی دارند؟ خوشبختی های خویش را بین همدیگر تقسیم می کنند، (شادیهای شان را با هم قسمت می نمایند؟) آن مرد (وقتی این ویژگیها را شنید شرمنده شد) و گفت: نه (این صفات را دارا نیستند) حضرت فرمود: چنین افرادی شیعه ما نیستند، شیعه کسی است که آن چه را گفتم عمل کند.
♦️این همدردی در این ایام کرونا بیشتر خودش را نشان داد و الحمدلله عده ای رو سفید شدند.
اما خیلی ها نه...
خانه ها خالی و اجاره ها بالا
کارگرها بیکار و بی حقوق،چند کارفرما در این شرایط سخت حقوق کارگرانشان را دادند؟؟؟
چه طور شیعه ای هستیم؟؟؟
شیخ رجبعلی خیاط(ره) وقتی مستاجرش بچه دار شد اجاره بها را کم کرد و گفت خرجی تو زیاد شده است.
#اهل_بیت
#امام_صادق
#ربیع_الاول
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
﷽؛
💎 بهترین ذکر یا عملی که انسان بعد از نمازهای روزانه انجام می دهد، چیست؟ 💎
🌹 آیت الله العظمی بهجت رضوان الله علیه : تمامی آنچه که از تعقیبات در کتابهای معروف و معتبر ذکر شده، چه تعقیبات مشترک و چه تعقیبات مخصوص به هر نماز واجب، چه به صورت مفصل و چه به صورت مختصر، [نماز گزار می تواند] با در نظر گرفتن گنجایش وقت، آنها را بجا آورد.
🌻 پس برترین آن، صحیح و ثابت از آنهاست [یعنی سند آن معتبر باشد و همیشه بر آن تعقیب مداومت داشته باشد] ... و در میان ادعیه صحیح، آنهایی را انتخاب کند که هر چه که حضور قلب در آن بیشتر باشد یا با حال نمازگزار و نیازهای ویژه او سازگاری بیشتری داشته باشد.
📚 صدای سخن عشق؛ حکمت ها و حکایت های نماز از زبان آیت الله بهجت؛ ص 104
#آیت_الله_بهجت_و_نماز
#تعقیبات_نماز
#نماز
#منبرک
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
@namazmt
﷽؛
❤️ نماز مستحبی : آشکار بهتر است یا مخفیانه؟ ❤️
☀️ رسول اللَّه صلى الله عليه و آله: صَلاةُ الرَّجُلِ تَطَوُّعاً حَيثُ لا يَراهُ النّاسُ، تَعدِلُ صَلاتَهُ عَلى أعيُنِ النّاسِ خَمساً وعِشرينَ.
🌹 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: نماز مستحبّى انسان در جايى كه مردم او را نمى بينند، بيست و پنج برابر نماز وى جلوى چشم مردم مى ارزد.
🌸 ری شهری؛ شناخت نامه نماز ؛ ج 2؛ حدیث 1104
1⃣ سفارش شده که عبادات واجب آشکار انجام شود مثل نماز روزانه که به جماعت خوانده شود و زکات واجب در حضور مردم پرداخت شود و عبادت مستحبی مخفیانه انجام شود.
2⃣ اگر نماز مستحبیِ آشکار به منظور آموزش نماز به دیگران یا انگیزه معنوی دیگر باشد، مناسب است و شاید از نماز مخفیانه بهتر باشد
#حدیث_نماز
#نماز
#منبرک
#نماز_مستحبی
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
@namazmt
﷽؛
🌺 نزدیک ترین حالت به خداوند متعال 🌺
✨ رسول اللَّه صلى الله عليه و آله: ما يَتَقَرَّبُ العَبدُ إلَى اللَّهِ بِشَيءٍ أفضَلَ مِنَ السُّجودِ الخَفِيِّ.
☀️ پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: بنده به چيزى برتر از سجده پنهان، به خدا نزديک نشده است.
📚 وسائل الشیعه ؛ ج 3 ؛ ص 556
از این حدیث همراه با برخی روایات دیگر استفاده می شود که بهترین سجده آن است که :
1⃣ مخفیانه باشد
2⃣ بر تربت ابا عبدالله الحسین علیه السلام باشد
3⃣ طولانی باشد (به مقداری که شخص اذیت نشود و دفعات بعد رغبتش به سجده کم نشود)
4⃣ با وضو باشد
5⃣ همراه با اشک باشد
#حدیث_نماز
#نماز
#منبرک
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
@namazmt