شرح دعای روز هشتم #ماه_رمضان
این دعا، چند چیز از خدا مىخواهیم، امورى کهدر این فصل از خدا مىخواهیم، مربوط است به کیفیتمعاشرت و برخورد کردن با مردم در جامعه. آنهایىکه تاکنون در این هفت روز، خواندیم، همه به روابطى کهانسان با خدا دارد مربوط بود: خدایا به من توفیق بده تانماز بخوانم؛ قیام داشته باشم؛ روزهدار بشوم؛ از این قبیلدعاها. خلاصه، درخواست برقرارى روابطى بود کهمربوط به بنده و خدا مىشود. روابطى هم بین بنده باسایر بندگان هست؛ یعنى فرد با اجتماع؛ و رفتار افرادمؤمن با یکدیگر، که بیشتر احکام اسلام هم در اینمورد است.
اسلام و ظرافتهاى اجتماعى
احکام و دستورات اسلام به یک معنا در دو قسمتاست؛ یک قسم مربوط مىشود به تنظیم روابطى که بندهبا خدا باید داشته باشم و قسم دیگر دستورها و مقرراتىاست که براى تنظیم روابط جامعه مسلمانان با یکدیگر وآداب معاشرت، معامله و امثال اینها است. دستورهاىاسلام در این قسمت دوم به مراتب بیشتر است، براىاینکه اگر وضعیت جامعه در این دنیا مطلوب و روابط انسان با جامعه سالم بود و جامعه صالحى تشکیل شد ومؤمنان در سایه آن جامعه صالح زندگى کردند، تحصیلآخرت هم مىشود. تحصیل آخرت مبتنى بر آن است واگر خواسته باشیم جامعه صالح تنظیم بشود باید به هماندستورهایى که اسلام داده است: مردم چگونه با یکدیگررفتار کنند؛ هر قشرى در برابر قشر دیگر چه موضعىداشته باشد، عمل بشود. اخلاقیات اسلام هم داخل دراین قسمت مىشود. باید انسان خوبى بکند، احسان بکند،کسى را نیازارد، ظلم نکند، الى غیر ذلک. این دستورهامربوط به این است که مسلمانان با یکدیگر آمیخته و بهاصطلاح مؤتلف باشند.
از مواردى که دین اسلام بسیار روى آن تاکید کرده،حمایت از ضعفا و بیچارگان است. خوبى کردن به کسانىکه به وجهى از وجوه، ضعف و ناتوانى پیدا کردهاند که ماحالا تعبیر مىکنیم به مستضعف. کسى بیمار شده، اینمحتاج به یارى است؛ محتاج به محبت است. کسى مثلاًفقیر شده و محتاج به مهربانى و احسان است. یا کسىیتیم و بىسرپرست شده؛ این در نهایت محتاج به کمکو یارى است.
بهویژه در مسأله محرومان و مستضعفان، اسلامبسیار تأکید کرده است که مسلمانان وظیفه دارند بهآنها احسان و مهربانى بکنند. در این دعا، (دعاى روزهشتم ماه مبارک رمضان) از خدا مىخواهیم که ما راموفق بدارد این کارها را بکنیم. یکى از این کارها رحمتبه ایتام است.
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
مسیر مؤمنانه
شرح دعای روز هشتم #ماه_رمضان این دعا، چند چیز از خدا مىخواهیم، امورى کهدر این فصل از خدا مىخواه
شرح دعای روز هشتم #ماه_رمضان
نیاز یتیمان به کمک معنوى و عاطفى
«ایتام» جمع یتیم است. یتیم کسى است که پدر،مادر یا هردو را از دست داده است. یتیمان از ضعفایىهستند که فوقالعاده به کمک و رحمت نیاز دارند.
نمىخواهیم بگوییم یک یتیم تنها از جنبههاى مادى،محروم و بیچاره شده است نه! از جنبههاى معنوى نیزبازمانده است. در جنبههاى مادى ممکن است پدرشمثلاً ثروتمند بوده، ارث برایش گذاشته، که آن را همباید به وسیله قیمومیت رعایت بکنند تا مالش ضایعنشود، ولى عمده جنبه معنوى آن است که یتیم ازمحبتهاى پدرانه یا محبتهاى مادرانه محروم شدهاست. در اینجا وظیفه مسلمانان این است که به جاىپدر و مادر، آن محبتهایى را که آنها به او مىکردند،عطا کنند. این است که مىگوید: «خدایا! مرا مهربان کنبر یتیمان و مهربانى با یتیمان را روزى من بفرما». درشرع مقدس اسلام در رعایت حال یتیم سفارش شدهاست. مثلاً گفته شده کسى که دست لطف و محبت برصورت یتیم بکشد چقدر ثواب دارد، یا اگر یتیمى بگرید،عرش خدا مىلرزد. معنایش این است که مسلماناننباید بگذارند یتیمى گریه بکند. این مسئولیت به گردنتمام مسلمانان است؛ بهویژه آنهایى که با او رابطه دارند. به خصوص در ماه مبارک رمضان، همانگونه کهحضرت رسول(ص) در آخر ماه شعبان سفارشفرمودند و آن روایت خیلى مفصل است. ایشان درقسمتى از آن خطبه معروف در توصیف ماه رمضانفرمودهاند: «تحننوا على ایتامالناس لتحننوا على ایتامکم»یعنى مهربانى و محبت بکنید با یتیمهاى مردم، تا بعدازاین اگر شما هم یتیمى داشتید، مردم او را رعایت کنند.این مطلب در قرآن هم آمده است که اگر شما حق یتیم را ضایع بکنى و ملاحظه او را نکنى، اولادتان موردبىمهرى دیگران واقع مىشود. این است که مىفرماید:خدایا! ما در این روز ماه رمضان از تو مىخواهیم کهدلسوزى و مهربانى با یتیمان را در دل ما قرار بدهى.
درخواست دیگر در این دعا «اطعام الطعام» است.سیر کردن گرسنگان از عباداتى است که بسیار بر آنتأکید و سفارش شده است. از جمله مستضعفانى کهمحتاج به رعایت و عنایتاند، کسانى هستند که فقر،آنها را احاطه کرده است. اطعام طعام، کنایه از رفع فقرفقیر کردن است. البته خصوص اطعام هم خیلىخصوصیت دارد و سفارش شده؛ یعنى، نان دادن بهگرسنگان. این هم از بالاترین عبادات و موجب برترىانسان در مقام عبودیت و تقرب الهى است که انساننانبدهد، گرسنگان را سیر کند و این هم از چیزهایى استکه درباره ماه رمضان، بیشتر به آن سفارش شده است.در همان روایت حضرت رسول(ص) آمده است:
«وتصدقوا على فقرائکم»
مردم! در این ماه رمضان، تصدق کنید بر مسکینان وفقراى خودتان. مساکین یعنى، آنهایى که خیلىدرماندهاند. فقرا آنهایى هستند که بدبختند، ولى نه بهاندازه مساکین.
ضعفا را دریابید
وظیفه مسلمانان است که به ضعفا و نیازمندانجامعه هرچه از دستشان برمىآید، کمک بکنند. ایناست که بهخصوص در ماه رمضان به افطارى دادن واطعام کردن سفارش شده است. ناگفته نماند که ایناطعام طعام اختصاص به اینکه طرف حتماً فقیر وگرسنه باشد هم ندارد، البته آنها مقدماند. اصل اطعامطعام – ولو اینکه طرف غنى و مالدار باشد – ارزشدارد. همان مهمانى دادن و اطعام طعام کردن ازچیزهایى است که بسیار فضیلت دارد، بهخصوص در ماهمبارک رمضان که فضیلت و پاداشى مضاعف دارد.
پیامبر گرامى اسلام فرمودند: «من فطر مؤمناً صائماًکان له بذلک عتق رقبته و نجاه منالنار» یعنى کسى که افطارى بدهد و مهمانى بکند مؤمن صائمى را، ثوابشمثل آزاد کردن بندهاى است و در میان ما مسلمانان اینسنت هم الحمدلله جارى هست، ولى به نظر مىآید کهدر قدیمالایام بهتر جارى بود. یعنى درگذشته مسألهمقید بودن به اینکه شبهاى ماه رمضان مهمانى کنند وافطارى بدهند، رواج بیشترى داشت.
مؤمنان و اهل ایمان متوجه باشند که در ماه رمضان،این سنت حسنه
- افطارى دادن به صائم – را از دستندهند. حالا اعم از اینکه افطارى را به خانهاش ببرى یااو را به منزل خود دعوت کنى. در مساجد هم که گاهىمثلاً خرما یا چیز دیگرى را براى افطارى مىدهند، نوعىاطعام طعام به شمار مىرود. به هرحال اطعام طعام بههرگونه که باشد، از بزرگترین عبادات است وبهخصوص افطارى دادن و روزهدار را اطعام کردن که بهمراتب بیشتر امتیاز دارد و در ادامه این دعاى شریفمىخوانیم: «وافشاءالسلام».
سلام پرچم صلح و صفا
سومین دعایى که در این روز داریم این است که:خدایا! ما را توفیق بده به اینکه سلام و سلم و صلح را درمیان مردم منتشر کنیم؛ یعنى، هم خودمان اهل سلامتباشیم و امنیت جامعه را متزلزل نکنیم و هم سعى وکوشش بکنیم که امنیت جامعه متزلزل نباشد و سلام وامنیت بر جامعهمان حکمفرما باشد. هرکسى در حدخودش باید افشا سلام بکند؛ افشا سلام همان منتشرکردن صلح و صفاست. این هم از بزرگترین عباداتاست.
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨
راهکارهای زندگی موفق در جز هشتم
#ماه_رمضان
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
⭕️✍حکایتی بسیار زیبا و خواندنی
🌺🍃🍁🍃🍂🍃🍁🍃🍂🍃🍁🍃
حضرت موسی (علیهالسلام) در جایی نشسته بود، ناگاه ابلیس که کلاهی رنگارنگ بر سر داشت نزد موسی آمد. وقتی که نزدیک شد، کلاه خود را برداشت و مؤدبانه نزد موسی (علیهالسلام) ایستاد.
موسی (علیهالسلام) گفت: تو کیستی؟
ابلیس گفت: من ابلیس هستم! موسی (علیهالسلام) گفت: آیا تو ابلیس هستی؟ خدا تو را از ما و دیگران دور گرداند! ابلیس گفت: من آمدهام به خاطر مقامی که در پیشگاه خدا داری، بر تو سلام کنم! موسی (علیهالسلام) گفت: این کلاه چیست که بر سر داری؟
ابلیس گفت: با رنگها و زرق و برقهای این کلاه، دل انسانها را میربایم.
موسی (علیهالسلام) گفت: به من از گناهی خبر ده که اگر انسان آن را انجام دهد، تو بر او چیره میشوی و هر جا که بخواهی، او را میکشی.
ابلیس گفت: اذا اعجبته نفسه و استکثر عمله، و استصغر فی عیبه ذنبه؛
سه گناه است که اگر انسان گرفتار آن بشود، من بر او چیره میگردم:
1- هنگامیکه او، خودبین شود و از خودش خوشش آید؛
2- هنگامیکه او عمل خود را بسیار بشمارد؛
3- هنگامیکه گناهش در نظرش کوچک گردد.🍃🌺🍃
#ماه_رمضان
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
تندخوانیجزء 9۩معتزآقائی.mp3
4.15M
جز نهم قرآن
روز نهم
#ماه_رمضان
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
15-09-tarjomeshenidari(rasekhoon.net).mp3
24.09M
ترجمه جز نهم
روز نهم
#ماه_رمضان
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚜رَبَّنَا |نماهنگ دلنشین و زیبا
🌙همخوانی ربنای ماه رمضان
🔸اثر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
🕋تلاوت گروهی بسیار زیبا قرآن کریم
آیات ۱۹۳ و ۱۹۴ سوره مبارکه آل عمران
بر اساس تلاوت ماندگار استاد لیثی
📺مشاهده و دریافت فیلم باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/2rVi4
📲کانال ایتا:
🌐 @tasnim_esf
#ماه_رمضان
#رمضان
دعای روز نهم #ماه_رمضان
اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ وَاهْدِنی فیهِ لِبَراهینِکَ السّاطِعَةِ وَخُذْ بِناصِیتی اِلی مَرْضاتِکَ الْجامِعَةِ بِمَحَبَّتِکَ یا اَمَلَ الْمُشْتاقینَ»
«خدایا قرار ده برایم در این روز بهرهای از رحمت وسیعت و راهنماییام کن در این ماه به سوی دلیلهای درخشانت و مرا به سوی موجبات خوشنودی همه جانبهات سوق ده به حق محبتت ای آرزوی مشتاقان.»
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
شرح دعاي روز نهم #ماه_رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ
ترحم بر زیر دستان سبب رحمت واسعه خدا
خدایا از رحمت واسعه خودت نصیب من کن؛ اگر می خواهیم رحمت واسعه الهی شامل حال ما شود باید بر زیر دستانمان رحم کنیم، قدیم معروف بود و می گفتند «اِرْحَم تُرْحَم» یعنی رحم کن تا مورد رحم قرار بگیری. [2]
«توجه به رفتارها»
در قدیم که گدا ها برای گدایی به مسجد می آمدند؛ این عبارت «اِرْحَمْ ترحم» را می خواندند هر چند آیه را اشتباه می گفتند؛ و یا اینکه با ذکر یا «قمر بنی هاشم» گدایی می کردند؛ گاهی روضه می خواندند و آدم گریه هم می کرد؛ اما گدا های حالا دیگر یا قمر بنی هاشم نمی گویند ؛ تازه گی ها با ساز و دهل گدایی می کنند؛ سوار اتوبوس می شوند و با دایره و تنبک گدایی می کنند؛ این امور برای جمهوری اسلامی زشت است و دولت باید نسبت به این مسائل اقدام کند؛ و این از وظائف دولت جمهوری اسلامی است که جلوی این امور را بگیرد.
پس اگر می خواهیم رحمت الهی شامل حال ما بشود و خداوند تبارک و تعالی بر ما رحم کند ما هم باید به دیگران رحم کنیم؛ اگر وضع مالی خوبی داری؛ به مستمندان کمک کن ، از آنان دستگیری کن تا خدا هم بر شما رحم کند ؛ در شرایط فعلی کسانی که توانایی دارند باید به نیازمندان کمک کنند، باید تلاش کنند که دخترانی را که نیاز به جهیزیه دارند و یا شرایط ازدواج جوانان را فراهم کنند به این وسیله جرم و مشکلات اجتماعی کمتر می شود آن وقت دیگر نگران زلزله و سیل و... این امور نباش ! چون رحمت خدا شامل حال تو شده است.
نجات از مرگ؛ نتیجه ترحم به یک حیوان
این حکایت را یک بار در تلویزیون نیز گفتم؛ شخصی بود که با دوستانش برای تفریح به بیرون شهر رفته بودند؛ در آن بیابان چشمش به سگی می افتد که با توله هایش گرسنه در گوشه ای نشسته اند وقتی این منظره را دید آن غذایی که با خودش آورده بود لقمه لقمه کرد و تمام آن را به این سگ و توله هایش داد و بر این حیوان ها رحم کرد، این شخص خیّر دو زن هم داشت یکی در دروازه شرقی شهر و یکی هم در دروازه غربی شهر، آن شب قرار بود به خانه یکی از آنها برود ؛ زن این شخص چون فهمیده بود که این آقا برای او هوو آورده است، تصمیم گرفته بود که او را با زهر مسموم کند و بکشد؛ به برکت این کار خیر؛ خدا مسیر او را عوض کرد و به منزل زن دیگرش رفت ؛آن شب امام سجاد علیه السلام را درخواب دید و حضرت به او فرمودند: بخاطر رحمی که به این حیوانات نمودی خدا بلا را از تو دور کرد و قرار بود همسر اولت تو را با زهر از بین ببرد و محل زهر هم فلان جاست. وقتی به محل رفتند دیدند ظرف زهر همان جایی است که حضرت در خواب به او گفته بود و زن هم اعتراف کرد و مرد به زن گفت؛ داستان اینگونه بوده و حضرت من را مخیر کرده است که با تو زندگی کنم و یا طلاقت بدهم و تو هر کدام را دوست داری اختیار کن ؛ که بعد از جریان زن هم از خجالت از منزل مرد بیرون رفت و طلاق گرفت.
وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ
خدایا من را هدایت کن به ادله روشن خودت؛ انسان اگر به براهین و ادله روشن الهی توجه کند خداشناس می شود؛ با خواندن کتاب توحید مفضّل؛ با عبرت آموزی از سرنوشت دیگران و ... می شود راه راست را پیدا کرد، اینها همه دلایل روشنی هستند که ما را به سوی خدا هدایت می کنند.
وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ
خدایا پیشانی مرا بگیر و به طرف رضایت خودت ببر و از من راضی شو؛ رضایت جامع، یعنی صد در صد از من راضی شو ، برای تحصیل رضایت جامعه الهی باید مالم حلال باشد؛ اگر غیبت کسی را کرده ام، حلالیت بطلبم؛ همه کار هایم را اصلاح کنم تا این دعا در حق من مستجاب بشود؛ و تا مردم را از خودت راضی نکنی خدا از تو راضی نمی شود حتی اگر زن و فرزند تو راضی نباشند.
بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِین
خدایا این دعا ها را در حق من مستجاب کن به حق دوستی و محبت خودت ای آرزوی مشتاقان
محبت و دوستی بر اساس محبت خدا است، که 99 درجه آن ویژه محبت خدا به بندگان است و یک درجه آن مربوط به محبت دیگران است، به گونه ای که محبت انسان به اولاد یک بخش از محبت است، و به این امر توجه داشته باشیم که محبت خدا بسیار بالاتر و عمیق تر است از محبت پدر به فرزند.
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯
8.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
AUD-20210414-WA0035.mp3
3.65M
جز دهم قرآن
روز دهم
#ماه_رمضان
╭┅═ঊঈ🌿🦋🌿ঊঈ═┅╮
🆔 @mobarz2
╰┅═ঊঈ✨🕊✨ঊঈ═┅╯