مدافعان ظهور
🔴مصر و حوادث آن در دوران ظهور 🍁 قسمت پنجم🍁 🔷🔹..... و نيز از علي (ع) در مورد حضرت مهدي (ع) و يارانش
🔴مصر و حوادث آن در دوران ظهور
🍁 قسمت پایانی🍁
🔶🔸 در روايتي از احمد بن محمد شعراني که از فرزندان عمار ياسر (ره) مي باشد از محمدبن قاسم مصري آمده است که پسر احمدبن طولون، هزار کارگر را يکسال بکار گماشت تا کاوش نموده و در هرم را بيابند، سرانجام آنان به سنگي مرمرين برخوردند که در پشت آن عمارتي بود که نتوانستند آن را خراب کنند، لکن کشيشي مسيحي از حبشه، نوشته سنگ را که بزبان يکي از فراعنه مصر بود خواند: «من اهرام و براني را ساختم و اين دو هرم را بنا کردم و گنجها و ذخائر خود را در آن به وديعت نهادم» ابن طولون گفت: «اين چيزي است که هيچ کس جز قائم آل محمد (ص) راه و چاره آن را نمي داند، سپس آن تخته سنگ به جاي اول آن گذارده شد» در اين روايت نقاط ضعفي وجود دارد که شايد افزوده برخي راويان باشد اما در عين حال، نقاط قوت قابل توجهي نيز در آن بچشم مي خورد. والله العالم.
🔷🔹و از آن جمله، روايت «أخنس مصر» است که نويسنده کنزالعمال آنرا در کتاب برهان (ص 200 به نقل از تاريخ ابن عساکر) از پيامبر (ص) روايت کرده است که فرمود:
«مردي از قريش بنام أخنس (و در کتاب فيض القدير مناوي ج 4 ص 131: از بني اميه) در مصر وجود دارد که به قدرت مي رسد، آنگاه بر او پيروز مي شوند و يا قدرت از او گرفته مي شود و به روم مي گريزد و روميان را به اسکندريه مي آورد و در آنجا با مسلمانان به نبرد مي پردازد و اين نخستين حادثه است و منظور از حادثه ها، حوادث ظهور حضرت مهدي (ع) و مراد از بني اميه، خط و مشي آنها مي باشد.»
📚 منابع:
(1) بشارة الاسلام ص 176.
(2) بحارج 52 ص 210.
(3) بحارج 52 ص 208.
(4) بشارة الاسلام ص 42 بنقل از مناقب ابن شهر آشوب.
(5) نسخه خطي ابن حماد ص 78.
(6) بشارة الاسلام ص 28 به نقل از ابن عربي در کتاب محاضرة الابرار.
(7) بحارج 53 ص 60.
(8) بشارة الاسلام ص 71.
🍁 پایان🍁
#مصر_در_عصر_ظهور
#علائم_ظهور
صبرم از کاسه دگر لبریز است
اگر این جمعه نیاید چه کنم ؟
آنقدر من خجل از کار خودم
اگر این جمعه بیاید چه کنم ؟
ﺭﻭﺯﻯ ﻣﻰ ﺁﻳﻰ . .
ﻭ ﻫﻤﻪ ﺁﻧﻬﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﻧﺒﻮﺩﻧﺖ ﺷﺮﻁ ﺑﺴﺘﻪ ﺍﻧﺪ
ﺭﻭ ﺳﻴﺎﻫﺎﻥ ﻋﺎﻟﻢ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺑﻮﺩ …
ﻳﺎ ﺑﻘﻴﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻓﻲ ﺍﺭﺿﻪ
🔴 مدت حکومت امام زمان(عج) در احادیث از ۵ تا ۳۰۹ سال ذکر شده است.
در برخى احادیث نیز مدتى ذکر نشده و گفته شده که مهدى(ع) هر اندازه که خدا بخواهد، باقى خواهد ماند.
🔶 در این نوشتار، ابتدا زمانهاى ذکر شده با اشاره به حدیثى که آن زمان را بیان کرده، میآوریم، سپس به بیان دیدگاههاى ارائه شده و ارزیابى آنها میپردازیم. [۱]
🔹در اخبار و احادیث اسلامى، زمان هاى متفاوتى درباره مدّت حکومت مهدوى، بیان شده است. دانشمندان مسلمان به گونههاى مختلف با این موضوع، رو به رو شدهاند. برخى به یکى از زمان هاى ذکر شده گرایش پیدا کردهاند و برخى دیگر تلاش کردهاند که وجهى براى جمع میان احادیث پیدا کنند. در این نوشتار، ابتدا زمان هاى ذکر شده با اشاره به حدیثى که آن زمان را بیان کرده، مى آوریم، سپس به بیان دیدگاه هاى ارائه شده و ارزیابى آنها مى پردازیم.
#حکومت_مهدوی
مدافعان ظهور
🔴 مدت حکومت امام زمان(عج) در احادیث از ۵ تا ۳۰۹ سال ذکر شده است. در برخى احادیث نیز مدتى ذکر نشده و
🔴 زمان های ذکر شده
🔹پنج، شش، هفت، هشت، نه، ده، چهارده، نوزده، نوزده و اندى، بیست، سى، چهل، هفتاد، ۱۴۰ و نهایتاً ۳۰۹ سال، زمان هایى هستند که در احادیث، از آنها به عنوان مدّت حکومت یا زندگى امام زمان(عج) پس از ظهور یاد شده است. برخى احادیث نیز از هفت سال و دو ماه و چند روز سخن گفتهاند. [۲]
🔶در برخى احادیث نیز مدّتى ذکر نشده و گفته شده که مهدى علیه السلام هر اندازه که خدا بخواهد، باقى خواهد ماند. مستند زمان هاى یاد شده، هر چند از نظر تعداد و اعتبار یکسان نیستند، ولى براى هر یک از آنها مى توان حدیث یا احادیثى را نقل کرد.
🔶 احادیثى از شیعه و اهل سنّت، مدت حکومت مهدى علیه السلام را هفت سال ذکر کردهاند. نمونهاش از طبرى است که از ابو سعید خدرى نقل مى کند که پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: «قیامت به پا نمى شود، مگر اینکه مردى از اهل بیت من حکومت مىکند و زمین را پر از عدل مى کند، چنان که پر از ظلم شده است. و این، هفت سال طول مى کشد». [۳]
#حکومت_مهدوی