#تجربهنگار
جرایم غیر مشهود
✍ هانیه کسایی
🍁 لابد شاگرد كند ذهن تنبلی بوده ام در دانشگاهِ زندگی كه بايد سی و اندی سال وقت زمين و زمان را مي گرفتم تا ياد بگيرم كه هر خوبی و بدی كه سراغمان می آيد نتيجه ی مستقيم حرف هايی ست كه زده ايم، كارهايی كه كرده ايم، فكرهايی كه به سر راه داده ايم، قضاوت هايي كه كرده ايم؛ كه هر آدمي در دنيايي زندگي مي كند كه خودش و فقط و فقط خودش ساخته است. چه اين دنيا بهشت باشد يا دوزخ يا كه شايد برزخ. حساب همه ي كارها، حرف ها، فكرها و قضاوت های خود را پس می دهيم با حساب و كتاب دقيق و منظم نظام هستی. بدون ارفاق و چشم پوشی. حساب و كتابی كه مو لای درزش نمی رود.
🍁 حتماً نبايد جرم مشهودي مرتكب شد براي محكوم شدن در دادگاه دنيا. كافيست يک كلمه فقط و فقط يك كلمه در مورد بنده ی خدايی گفته باشی يا حتی در ذهنت قضاوتش كرده باشی تا دنيا يك اسب قبراق زين كند حرفت را بنشاند پشتش و بفرستد به دنبالت و رهايت نكند تا وقتي كه گيرت بيندازد و حرفت را يا قضاوتت را به خودت باز گرداند. و امان از وقتي كه خواسته يا ناخواسته كلامی بر زبان رانده باشی يا حركتی از تو سر زده باشد و شكسته باشد دلی آن وقت است كه ...
🍁 حالا من هستم و يك لشگر حرف، فكر و قضاوت نابجا كه سوار بر اسب دنيا افتاده اند به دنبالم. اما من دیگر اين درس را ياد گرفته ام كه بدون اعتراض و هياهو حكمم را، حكم عادلانه و دقيق دنيا را، بپذيرم آرام بنشينم گوشه اي محكوميتم را بكشم و از فرصت اين حبس استفاده كنم برای فكر كردن. فكر كردن به هر چه خوب و بد كه كرده ام و هر چه كه بايد بكنم يا كه نه. و باز هم دنباله ی هر فكری را كه مي گيرم می رسم به مهرباني كه انگار هنوز هم تنها كليدی ست كه قفل اين زندان را خواهد گشود به واسطه ی نسبت عكسی كه با غرور دارد. غرور كه گناه محبوب شيطان است و برای هزارمين بار به خود گوشزد می كنم مهربان باش و دوري كن از شيطان.
@modiryar
#تحلیلمسائلروز
مقالهگرایی بیخاصیت و کوچ علم از دانشگاه
✍️ دکتر چشمه سهرابی
💢 بیان یک پرسش
چرا کانادا، فرانسه، استرالیا، انگلستان، ژاپن و ... همانند ایران آمار تولید علم خود را منتشر نمی کنند؟ محال است آمار تعداد مقالات منتشر شده ژاپن را بیابید. چرا؟ چرا فقط کشورهایی مثل پاکستان، برزیل و هند عطش آمار مقالات دارند؟
💢 علم سنجی
ما تنها کشوری هستیم که رشته علم سنجی در آن دایر است؛ چراکه فقط سرگرم علم سنجی خودمان هستیم. ما بالاترین انتشار مقالات در این حوزه را در اختیار داریم. هدف علم سنجی که از حوزه کتابداری آمده است، در واقع مجله سنجی است نه حقیقت علم. علم سنجی قدرت تحلیل محتوای علم را ندارد. مبدع این اصطلاح اصلاً چنین منظوری نداشته است. علم سنجی صرفاً بیانگر شاخص های کمّی است نه کیفی.
💢 تولید مقالات بیخاصیت بجای تولید علم
در سنت های اصیل علمی، تولید مقاله هیچ گاه نشان دهنده تولید علم نبوده است. راجرز کتابی نوشته به نام اشاعه نوآوری. تا به حال ۲۵۰۰ مقاله در خصوص این کتاب منتشر شده است. این مقالات تولید علم نیست، یک مناقشه علمی است. این نبردهای علمی زمینه ساز تولید علم است نه الزاماً خود علم.
💢 آییننامه ارتقاء و مقالات ISI بی خاصیت
اگر آیین نامه ارتقا تا ده سال دیگر همین باشد، ما علاوه بر سرآمدی در تولید مقاله، بیشترین استاد تمام دنیا را نیز خواهیم داشت! کشوری مثل انگلستان بیش از سی سال است که از سنت publish or perish گذشته است. حدود ۴۰۰ جایزه علمی در دنیا وجود دارد که هیچ یک از شاخص های ISI استفاده نمی کنند. در سنت پژوهشی انگلستان اصلاً به شاخص های ISI و مانند آن توجهی نمی شود.
💢 آسیبهای مقالهگراییِ بی خاصیت در کشور
• ما بین المللی کار کردن را با اعمال شاخص ها اشتباه گرفته ایم در حالی که خود آمریکا که واضع ISI است، بصورت ناچیز از این نظام استفاده می کند.
• ایران از بیانیه سانفرانسیسکو درس نگرفت. در این بیانیه بیش از چند هزار دانشمند و پژوهشگر و حدود ۸۰۰ مجله علمی معتبر دنیا اعلام کردند که مبنا را در ارزیابی ها بر اساس مجلات قرار ندهید.
• از یکی از اساتیدی که ۴۰۰ مقاله بین المللی داشتند سئوال کردم فقط یکی از مشکلاتی را که در کشور حل کرده اید نام ببرید؟ پاسخ سکوت بود.
• از مدیران کشور ۹۷% از مقالات ISI استفاده نمی کنند، ۹۳% نیز مجلات داخلی را نه می شناسند و نه از آنها استفاده می کنند؟! برای چه کسی می نویسیم؟
• وقتی شاخص ارزیابی اچ اندیکس شد، پژوهشگر با چه انگیزه ای روی پروژه ملی کار کند!؟ اکثراً افراد تنها به فکر ارتقای خویش هستند نه کشور .
@modiryar
#داستاننگار
🚬 در بازگشت از کلیسا، جک از دوستش ماکس می پرسد: فکر می کنی آیا می شود هنگام دعا کردن سیگار کشید؟ ماکس جواب می دهد: چرا از کشیش نمی پرسی؟ جک نزد کشیش می رود و می پرسد: جناب کشیش، می توانم وقتی در حال دعا کردن هستم، سیگار بکشم؟ کشیش پاسخ می دهد: نه پسرم نمی شود این بی ادبی به مذهب است. جک نتیجه را برای دوستش ماکس بازگو می کند. ماکس می گوید: تعجبی ندارد، تو سئوال را درست مطرح نکردی ، بگذار من بپرسم! ماکس نزد کشیش می رود و می پرسد: آیا وقتی در حال سیگار کشیدنم می توانم دعا کنم؟ کشیش مشتاقانه پاسخ می دهد: مطمئناً پسرم...
@modiryar
#کتابنگار
📔 پنج دشمن کار تیمی
✍ پاتریک لنچیونی
➊ بیاعتمادی: اگر حس کنید در برابر اعضای تیم آسیب پذیرید، نمی توانید به آنها اعتماد کنید.
➋ ترس از درگیری: گاهی افراد دوست دارند آرامش مصنوعی را در محیط خود حفظ کنند. این باعث میشود چالش های مؤثر را در نطفه خفه کنند.
➌ بیمسئولیتی: عدم شفافیت سبب میشود اعضای تیم تصمیماتی بگیرند که به آنها وفادار نمیمانند.
➍ طفرهرفتن از پاسخگویی: ترسِ از دست دادن اعتبار سبب انداختن تقصیر به گردن دیگران می شود.
➎ بیتوجهی به نتیجه: دنبال کردن اهداف شخصی سبب میشود افراد روی موفقیت تیم تمرکز نکنند.
@modiryar
#موفقیت
مدیریت زمان در مسیر زندگی
⏰ پایگاه جامع مدیریار
🔺از وقتتان برای کار استفاده کنید؛
🔻زیرا کار بهـای موفـقیـت اسـت.
🔺از وقتتان برای خنده استفاده کنید؛
🔻زیـرا خنـده مـوسیـقی روح است.
🔺از وقتتان برای تفکـر استفاده کنید؛
🔻زیـرا تفکر سرچشمـه قـدرت است.
🔺از وقتتان برای عشـق استفاده کنید؛
🔻زیرا عشق ورزیدن لذت زندگی است.
🔺از وقتتان برای مطالعه استفاده کنید؛
🔻زیرا مطالعه منبع عقل و دانش است.
🔺از وقتتان برای دوستی استفاده کنید؛
🔻زیرا دوستی مسیر خوشبـختی است.
@modiryar
#ابیاتبرگزیده
🎈 سال ۷ ۹ ۳ ۱ مبارک باد.
نوروز بمانید که ایّام شمایید!
آغاز شمایید و سرانجام شمایید!
آن صبح نخستین بهاری که زشادی
می آورد از چلچله پیغام ، شمایید !
آن دشتطراوتزده آن جنگلهشیار
آن گنبد گردننده ی آرام شمایید !
خورشید گر از بام فلک عشق فشاند،
خورشیدشما، عشقشما، بام شمایید!
#پیرایه_یغمایی
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپکوتاه
#موفقیت
🎞 در این فیلم کوتاه جی کی رولینگ نویسنده ی کتاب پر فروش هری پاتر از تجربیاتش در راه موفقیت میگوید؛ من بزرگ ترین شکست ها را در زندگی داشتم اما ...
@modiryar
#تجربهنگار
از دل همه را تکانده ام الّا تو
✍ هانیه کسایی
🌧 باران را بردم مدرسه. تلاش كردم صبح شاد و بی استرس بيدار شده و چند دقيقه روی كاناپه در آغوشم خوابيده باشد كه لذتی دارد چند دقيقه خواب قاچاقی و سر بر سينه ام گذاشتنش اول صبح. بعد لباس پوشيده و صبحانه خورده باشد، باز هم بی استرس، در حالیکه سرعت عقربه های ساعت بيشتر شده و دارد دير می شود. سپس رفتم پياده روی؛ ٤٠ دقيقه كمی كمتر يا بيشتر. خود را متقاعد كردم بهانه نياورد، تنبلي نكند که ۲ روز ديگر قدم از قدم نمی تواند بردارد. همزمان فكر كردم يادم باشد اگر كسی از سر كنجكاوی، يا براي پر كردن زمان، يا اينكه به رويم بياورد با همه ی ادعايم هيچ كاری نكردم در زندگی، پرسید روزها چكار میكنی؟ بگويم باران را كه بردم مدرسه و خيالم راحت شد روبراه است از جان و دل برای باران و باران های ديگر مدرسه پياده روی میکنم.
🌧 يادم بماند رودربايستی را كنار بگذارم و نترسم بگويم وقتی برگشتم خانه يک ساعتی به وقت تلف كنی در اينستاگرام و تلگرام و بعد اگر قرار نباشد دوباره براي جلسه يا كاری به مدرسه بروم بيشتر به تنبلی سپری ميکنم. يادم بماند در جواب چكار می كنی روزها؟ بگويم تنبلی و توضيحاتش را بدهم و تمام. بيخودی تلاش نكنم توضيح دهم چطور رنگ زده ام زندگی ام را به رنگ دلخواهم، برچسب زده ام تمام جزئيات زندگی ام را به اسم، سبک و سليقه ی خودم. ليست نكنم كارهاي ريز و درشتی را كه از روی عادت يا صرفاً به خاطر ميزان عموميت و محبوبيت و مقبوليت شان انجام نمي دهم. اينجوری خيالم راحت است دروغ نگفته ام و همه چیز را هم. كه نه برای كسی همه چيز زندگی اش گفتنی ست و نه همه چيز زندگی ديگران فهميدنی.
@modiryar
#داستاننگار
قتلعام گنجشکها به دستور مائو!
✍ پایگاه جامع مدیریار
🇨🇳 ۶۰ سال پيش در ژانويه ١٩٥٨، دولت چين عليه گنجشکها اعلام جنگ كرد! مائو در نطقی آتشين آنها را بزرگترين دشمن چين اعلام كرد. و معتقد بود، گنجشکها به محصولات كشاورزی دستبرد میزنند و باعث مي شوند، دهقانان به حق خود نرسند. جنگی تمام عيار عليه گنجشک ها شروع شد. لانههایشان ویران، تخمهایشان شکسته و جوجههایشان کشته شدند. کودکان نیز با شکار گنجشکها با تیرکمان به مبارزات کمک میکردند. همچنین برای جلوگیری از فرود گنجشکها به مزرعهها، اهالی شهر ناقوس ها را به صدا در می آوردند، بر طبلهای بزرگ می کوبیدند و فشفشه به هوا می فرستادند. عاقبت جسد بیجان گنجشکها از آسمان فروریخت.
🇨🇳 آمار کشتار گنجشکها برای مائو ارسال شد. تنها در یک سال بیش از یک میلیون گنجشک کشته و به مرز انقراض رسیدند. شكست بزرگ مائو دقيقاً وقتی رخ داد كه فكر می كرد پيروز شده است. ناگهان جمعيت حشرات فراوان شد. ملخ ها به طرز وحشتناک زياد شده و به مزارع حمله كردند. جنگ ناگهان تغيير كرد. روزی كه اولين چينی به دليل گرسنگي مُرد تازه مائو شروع به انديشيدن كرد. در ابتدا لجبازانه گفت خلق چين به عقب باز نمی گردد. باور كردنی نبود ولی، ٤٣ ميليون چينی سالهای بعد از گرسنگی مردند تا مائو دست از لجبازی بردارد. ناگهان بزرگترين واردات چين گنجشک شد و هزاران گنجشک از شوروی وارد كردند تا تعادل را بازگردانند. شكست مائو برای مديرانی كه از مديريت فقط لجبازی را آموخته اند، درس بزرگی است.
@modiryar