eitaa logo
قرارگاه مُقام
484 دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
1.6هزار ویدیو
58 فایل
جهت بررسی جنگ ترکیبی(هیبریدی) پیرامون تمدن مهدوی و جبهه مقابل آن تمدن شیطان مباحث این کانال را پیگیری کنید. قرارگاه منتظران قائم آل محمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آله : مُقام @sarbazmogham تبادل و تبلیغ نداریم... لطفا دقت فرمایید نشر مطالب به هر شکل مجاز می باشد
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از یا منتقم
شاید مطالعه مطالب بالا کلافه کننده باشه ولی به عنوان مقدمه برای رسیدن به نتیجه ، مورد توجه باشد...یا علی
هدایت شده از یا منتقم
همه مطالب مطالعه گردد تا شبه برای مجالس اولیه که بیان شده بود و مبحث جنگ شناختی - ادراکی بر طرف گردد...یا علی
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (١) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 اروپا و جهان در قرون جدید 1️⃣ در قرن ١۶ در اروپا دو قدرت اصلی شکل گرفته بود: اسپانیا و امپراتوری مقدس روم. با پادشاهی شارل پنجم و خاندان هابسبورگ بر هر دو منطقه، طراحان صحنه نگران شده و به فکر چاره افتادند. کشاندن دامنهٔ نهضت به اسپانیا، شکست نیروی دریایی این کشور از انگلستان در ١۵٨٨م، و پیروزی قیام هلندی‌ها علیه اسپانیا و در ١۶٠١م، در کنار ضعف ایجاد شده در این حکومت در پی اخراج مسلمانان در سال ١۴٩٢ و خالی شدن آن از قدرت فرهنگی، هنری و صنعتی، مقدمات سقوط این قدرت تهدیدکننده را در قرن ١٧ فراهم کرد. 2️⃣ نقش استقلال در این روند از آن‌رو مهم است که این کشور اولین دولتی بود که رسماً پروتستان شدن خود را اعلام و بسیاری از را به‌ویژه در آمستردام پذیرفت. یهودیان پس از اسپانیا و پرتغال سرانجام در این کشور پایگاه زدند. این گروه در هلند چنان سلطه اقتصادی خود را تثبیت کردند که ضمن ایفای نقش جدی در دوران استعمار، هنوز هم بسیاری از بازارهای این کشور را در اختیار دارند. مقابله امروزین هلند با ، ریشه در این مهاجرت و اشغال بزرگ دارد. 3️⃣ سرانجام و با مدیریت صحنه از سوی فرانسه در زمان ریشیلیو، صدراعظم لویی سیزدهم، جنگ‌هایی طولانی میان پروتستان‌ها و کاتولیک‌ها، ذیل همان عنوان قدیمی ، شکل گرفت که پس از ٣٠سال منجر به تضعیف کامل امپراتوری مقدس روم و اسپانیا در سال ١۶۴٨ و بر اساس عهدنامه وستفالی شد. این‌چنین بود که در قرن ١٧ و به‌ویژه طی حکومت ٧٠ساله لویی چهاردهم، به قدرت بلامنازع اروپا تبدیل شد. 4️⃣ در این قرن برای رهبری جهان آماده می‌شد. همچون همیشه، اختلاف در دو عرصه دین و سیاست، زمینه‌ساز این اقدام بود. در عرصهٔ دینی، ابزار آن روز ، اختلاف کاتولیک‌ها و پروتستان‌ها بود. در این جریان به‌عنوان نماینده در انگلستان پیروز شدند. همین گروه بودند که با مهاجرت به آمریکا پایه‌های آن را تثبیت نمودند. که یک پیوریتن بود، توانست با رهبری جنگ‌های داخلی انگلستان، چارلز اول را اعدام و خود را به‌عنوان نخستین رئیس‌جمهور این کشور معرفی نماید. ظلم وی نسبت به مردم ایرلند، همچنان منازعات مذهبی را در دوران معاصر در این سرزمین زنده نگه‌داشته است. پس از مرگ وی اولین و آخرین نظام در انگلستان خاتمه یافت و دوباره نظام سلطنتی برقرار شد. 5️⃣ قرن ١٨ آغاز شکل‌گیری رسمی بود. در ١٧١٧م دزاگولیه و اندرسن فراماسونری جدید را در انگلیس بنا نهادند. ۵۵ نفر از نجبا و اصیل‌زادگان! به عضویت آن درآمدند. اینان قانون اساسی فراماسونری را نوشتند و لژ بزرگ لندن تأسیس شد که مادر همه لژهایی است که در سایر کشورهای جهان وجود دارد. این‌چنین بود که انگلیس مرکز در جهان آن روز شد.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (٢) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 اروپا و جهان در قرون جدید 1️⃣ امپراتوری مقدس روم به دو پاره جنوبی و شمالی شکست و در شمال آن، دولت پروس و در جنوب، امپراتوری اتریش در همسایگی شکل گرفت. بدین‌ترتیب امپراتوری عثمانی از شرق و غرب در محاصره قرار گرفت. 2️⃣ در غرب، تلاش‌هایی از سوی در سه کشور مهم انگلستان، آمریکا و فرانسه صورت گرفت که در پایان این قرن منجر به وقوع سه انقلاب مهم شد: انگلستان، آمریکا، و فرانسه. این سه واقعهٔ مدیریت‌شده، صحنهٔ جهان را در قرن ١٨ به‌کلّی دگرگون ساخت. 3️⃣ در انگلیس، اختراع ماشین بخار و استفاده از ماشین به‌جای انسان، سرعت تولید را بالا برد و جهان را به سرعتی غیرقابل کنترل مبتلا ساخت. از آنجا که این الگوی جدید تولید، نیاز ویژهٔ خویش را به منابع طبیعی کافی، نیروی انسانی ارزان، سرمایه مادی فراوان و بازار فروش گسترده در جهان به‌همراه داشت، انقلاب صنعتی، توسعهٔ و غارت ملت‌های خارجی، و افزایش و بهره‌کشی از کارگران را در داخل سبب شد. 4️⃣ در آمریکا، جنگی میان انگلیس و مهاجرنشینان با حمایت فرانسه به‌وقوع پیوست که در سال ١٧٧۶م با پیروزی مهاجرنشینان به‌رهبری که یک بود، سبب ایجاد ایالات متحده آمریکا شد. این جنگ را انقلاب استقلال آمریکا نام نهاده‌اند. در این انقلاب ١٣ مهاجرنشین اعلام استقلال کردند. پس از استقلال بود که آمریکایی‌ها پیشروی در غرب این قاره را با کشتار سرخ‌پوستان ادامه دادند تا تعداد ایالات خود را به ۵٠ ایالت رساندند. 5️⃣ اما در فرانسه، فساد داخلی همراه با آثار جنگ‌های متعدد با انگلستان و نتایج انقلاب صنعتی، شورشی را در سال ١٧٨٩ دامن زد که به نام انقلاب کبیر فرانسه مشهور شد. در پی این انقلاب، نظام مشروطه سلطنتی در فرانسه برقرار شد، اما تلاش‌های لویی شانزدهم برای بازگرداندن اوضاع، سبب شد تا نظام سلطنتی لغو و حکومت فرانسه به جمهوری تغییر شکل دهد.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (٣) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم ☪️ حکومت‌های اسلامی در قرن هجدهم 1️⃣ در منطقهٔ ما در این قرن سه حکومت اسلامی وجود داشت: ، و . آغاز انحطاط و تضعیف امپراتوری عثمانی را سال ١۶٩٩ و ابتدای همین قرن دانسته‌اند. جنگ‌های بی‌حاصل مذهبی میان عثمانی و صفویه سبب تضعیف حکومت صفوی شد تا سرانجام در سال ١٧٢٢ این دولت نیز دچار فروپاشی شد. در هند نیز بساط گورکانیان در سال ١٧٠٧ و با مرگ اورنگ زیب برچیده شد. گورکانیان که دارای روابط خوبی با صفویان و تحت تأثیر فرهنگ ایرانی بودند، با صفویان برآمدند و با صفویان نیز فرو نشستند. 2️⃣ نخستین آشنایی هندیان با اروپاییان در جریان سفر دریانورد پرتغالی در ١۴٩٨م صورت گرفت. دریانوردی که تمامی همراهان او را تشکیل می‌دادند. حضور پرتغالیان تا ابتدای قرن ١٧ در هند ادامه داشت. با پایان یافتن عمر گورکانیان، انگلیسی‌ها کاملاً جای پرتغالی‌ها را در اقیانوس هند گرفته بودند. 3️⃣ در ایران نیز پس از صفویان، تا ١٧٣۵م افغان‌ها حکومت می‌کردند. در این سال نادر از قبیله افشار، از سوی شورایی مرکب از سران قبایل، فرماندهان لشکری، روحانیان، و سفیران بیگانه که در جلگه مغان گرد آمده بودند به پادشاهی انتخاب شد. 4️⃣ وی در طول دوران پادشاهی خود سه جریان مهم را به سود انگلیسی‌ها رهبری کرد: 👈 با شکست دادن پرتغالی‌ها، راه را برای حضور بی‌رقیب انگلستان در ایران و خلیج فارس هموار ساخت، 👈 با حمله به هند و تاراج آن، زمینه برای سلطه انگلیس بر این کشور فراهم کرد، 👈 و نهایتاً با مستقر در ایران از درِ مخالفتِ شدید درآمد. خوشبختانه با توجه به ریشه‌دار بودن تشیع در ایران، این اقدام به جایی نرسید تا سرانجام افشاریان در ایران به پایان راه خود رسیدند. 5️⃣ پس از افشاریان، زندیه با به حکومت رسیدند. مقاومت و هوشیاری کریم‌خان در تنظیم روابط با خارجیان، به‌ویژه انگلستان، جانشین او، لطفعلی‌خان را با توطئه‌ای مواجه کرد که سبب قتل وی به‌دست آقامحمّدخان قاجار و انقراض سلسله زندیه شد. با شروع قاجاریه، جهان وارد قرن ١٩ شد.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (۴) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 قرن نوزدهم: قرن تمدن غرب 1️⃣ آنچه امروز به‌نام می‌شناسیم، عمدتاً محصول اتفاقاتی است که در قرن نوزدهم به وقوع پیوست. 2️⃣ در فرانسه طی یک کودتا در صحنه جهانی ظهور کرد. وی در سال ١٨٠۴ با عنوان امپراتور فرانسه تاج‌گذاری، و تا سال ١٨١۴ که در رأس قدرت بود، فرانسه را به قدرتمندترین کشور اروپایی تبدیل کرد. ظاهراً وی در نقش و مأموریت خود که برانداختن اشرافیت و در فرانسه بود قدری زیاده‌روی کرد، تا جایی که خود در حال تبدیل شدن به یک اشرافی قدرتمند بود. 3️⃣ ورود انگلستان، اتریش و پروس به عرصهٔ مخاصمه سودی نبخشید، تا سرانجام راه‌اندازی جنبش‌های آزادی‌خواه و استقلال‌طلب، در تضعیف قدرت ناپلئون مؤثر افتاد. پروژه شکست ناپلئون توسط روسیه کامل شد. ارتش فرانسه در جنگ با روسیه در مقابل سرمای شدید این سرزمین زمین‌گیر شد تا سرانجام با پیروزی انگلستان بر فرانسه، ناپلئون به تاریخ پیوست و تبدیل به ابرقدرتی بلامنازع در جهان شد. 4️⃣ در ادامه دو موج انقلاب، متأثر از انقلاب فرانسه اروپا را فراگرفت. در پی این حوادث بلژیک به استقلال رسید، رژیم فرانسه دوباره جمهوری شد، مترنیخ صدراعظم اتریش فرار کرد، در اسپانیا، هلند، سوئد و دانمارک رژیم سلطنتی مشروطه برقرار شد، و سرانجام ایتالیا با رشد ملی‌گرایی از اتریش جدا شد. 5️⃣ همچنین بیسمارک صدراعظم مقتدر پروس در سال ١٨٧١ با شکست دانمارک، اتریش و فرانسه، تأسیس امپراتوری آلمان (رایش دوم) را اعلام نمود.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (۵) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 قرن نوزدهم: قرن تمدن غرب 1️⃣ روس‌ها در اوایل این قرن به مأموریت خود عمل کردند و ضمن تصرف بخش‌هایی از عثمانی، طی قراردادهای و قسمت‌های شمالی ایران را نیز از این کشور جدا ساختند. 2️⃣ طی این قراردادها شهرهای منطقه قفقاز و ارّان (آذربایجان) به‌عنوان سرزمین‌های ایرانی از نقشه کشور ما حذف شد و امروزه محل تاخت و تاز و سرمایه‌گذاری قرار گرفته است. روسیه در ادامه خود را به مرزهای چین رساند و با ورود به سیبری قلمرو این کشور را تا اقیانوس آرام گسترش داد و در این منطقه همسایه غربی آمریکا شد. 3️⃣ در آمریکا و در زمان ریاست‌جمهوری بر سر که از زمان هجوم کریستف کلمب آغاز شده بود، جنگی میان ایالت‌های شمالی و جنوبی در گرفت که به مشهور شد. 4️⃣ سرانجام پس از چهار سال، ایالات شمالی به‌رهبری لینکلن در این جنگ پیروز شدند و برده‌داری لغو شد. در پی این اقدامِ خارج از برنامه، همانند آنچه سال‌ها بعد در مورد جان اف کندی اتفاق افتاد، لینکلن از سوی ترور شد. 5️⃣ اما به‌عنوان کانون اصلی در سراسر این قرن، استعمارگر بلامنازع جهان بود به نحوی که گفته بودند: آفتاب در امپراتوری بریتانیا غروب نمی‌کند.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (۶) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 قرن نوزدهم: قرن تمدن غرب 1️⃣ با کامل شدن نقشه اروپا، جریان کشورگشایی و استعمار از به‌عنوان معبر اتصال دریای مدیترانه به دریای سرخ آغاز شد. اگرچه ناپلئون قصد این کار داشت، اما انگلستان با شکست فرانسه، خود به این اقدام مبادرت ورزید. مقاومت عثمانی سبب بی‌نتیجه ماندن لشکرکشی انگلستان شد، اما پس از افتتاح ، انگلستان از راه اقتصادی این کشور را فتح کرد. 2️⃣ سلطهٔ بر اقتصاد جهان و اشتغال آنان در امور سبب شده بود تا با دادن وام به کشورها و بدهکار نمودن آنان، خود را در این کشورها گسترش دهند. دولت مصر نیز برای حفر این کانال (که در جهت منافع استعمارگران ساخته می‌شد) به‌علت بدهی سنگین به بانک‌های اروپایی، ناچار شد تا سهام خود را به انگلستان بفروشد. 3️⃣ پس از مصر، استعمار شیطانی انگلیس متوجه دیگر کشورهای قاره سیاه شد. در سودان با قیام مهدیون به‌رهبری مهدی سودانی مدتی متوقف شد تا سرانجام با همکاری فرانسه این کشور را نیز اشغال نمود. اشغال مشترک سودان نشان داد که اتحاد خود را تنها در سایهٔ مخالفت با دین خداوند به‌دست می‌آورد و در غیر این حالت، میان آنان تنها دشمنی حاکم است. 4️⃣ پس از سودان نوبت به زیمبابوه، زامبیا، اوگاندا و کنیا بود که سرزمین‌های شرق آفریقا از شمال تا جنوب را تحت سلطهٔ انگلیس قرار دهند. اما در جنوب آفریقا با پشتیبانی آلمانی‌ها در مقابل انگلیس ایستادند و سرانجام آفریقای جنوبی را از آن خود ساختند. این واقعه را آغاز افول امپراتوری انگلستان دانسته‌اند. حکومت آفریقای جنوبی نتیجهٔ حاکمیتِ این بود.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (٧) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 قرن نوزدهم: قرن تمدن غرب 1️⃣ اما داستان انگلستان در به گونه‌ای دیگر پیش رفت. اگرچه نادرشاه افشار این سرزمین را برای انگلیسی‌ها آماده اشغال کرده بود، اما این کشور برای اشغال هند و مهم‌تر از آن برای حفظ این اشغال با مشکلاتی جدّی مواجه شد. 2️⃣ سرانجام زور و تزویر انگلیسی به کمک هم آمدند تا این سرزمین مهم را از درون دچار فروپاشی و از بیرون مورد حمله قرار دهند. 3️⃣ استقرار نظام اداری انگلیسی، رواج زبان انگلیسی و اعزام دانشجویان هندی به دانشگاه‌های انگلیسی از مواردی بود که هند را از درون تهی نمود و از لحاظ وابسته به انگلیس قرار داد. 4️⃣ تصرف نواحی اطراف هند مانند برمه و افغانستان، سبب تضعیف هند شد، و سرانجام ضربه نهایی با ابزار قدیمی یعنی بر پیکر این سرزمین اسلامی با فرهنگ و تاریخی کاملاً ایرانی، وارد آمد. 5️⃣ درگیری و از مواردی است که هنوز هم برای پیشبرد سیاست‌های استعماری در هند مورد استفاده قرار می‌گیرد. خیانت مزدوران محلی نیز در این هنگام به کمک انگلستان آمد و کار هندوستان را تمام کرد.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (٨) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 قرن نوزدهم: قرن تمدن غرب 1️⃣ آخرین هدف استعمار انگلیس در آسیا بود. نحوهٔ عمل در این مورد نیز بیشتر اقتصادی بود تا نظامی. رواج مصرف انگلستان و اعتیاد در چین و مقابله دولت با آن، سبب وقوع شد که نتیجهٔ آن استمرار مصرف تریاک، برقراری حق ، و واگذاری بندر به انگلیسی‌ها بود. هنگ‌کنگ تا همین اواخر که زمان قرارداد آن به پایان رسید، نمایندهٔ غرب در چین بود. 2️⃣ نیز با همین کارکرد برای تنظیم بازار جنوب‌شرق آسیا و کشورهای اسلامی آن منطقه ایجاد شد. پس از انقلاب اسلامی و بروز نگرانی از گسترش آن، امارات متحده عربی و به‌ویژه بندر نیز با همین سیاست، توسعهٔ خارق‌العاده‌ای یافت. 3️⃣ اما فرانسه در رقابت با انگلیس، ابتدا را تصرف کرد و سپس با کنارگذاشتن ایتالیا، ابتدا و سپس با توافق با آلمان، را تحت سلطه و استعمار خود درآورد. در نهایت، فرانسه توانست بخش بزرگی از قاره آفریقا را از مرزهای سودان تا سواحل اقیانوس اطلس و از شمال این قاره تا خط استوا به زیر سلطه خود در آورد. آلمان نیز که دیرتر از دیگران به این قافله پیوسته بود، تانزانیا، نامیبیا، کامرون و توگو را از آنِ خود کرد. بلژیک نیز به‌عنوان آخرین کشور اروپایی استعمارگر، کنگو را با توسل به نیرنگ به چنگ آورد. اما ایتالیا با سرافکندگی، در این مسابقه با شکست از حبشه، از استعمار باز ماند. 4️⃣ در تمام این دوران و در آرامش از مداخلات اروپایی، به استعمار قارهٔ خود مشغول بود. سرمایه‌داران و بانکداران ، با کمک به گروه‌ها و احزاب همسو، سپاه این کشور در بودند، شیوه‌ای که هنوز نیز ادامه دارد. 5️⃣ اما که با برخورداری از احساسات بیگانه‌ستیزانه تا این مرحله دوام آورده بود، در برابر سیاست‌های متفاوت آمریکا سرانجام به زانو درآمد. که ۴۵سال امپراتوری موتسوهیتو را شامل می‌شود، ژاپن را از کشوری سنّتی به کشوری صنعتی و تبدیل کرد. عمق این اقدام به‌حدّی بود که امروزه به‌نظر می‌رسد این کشور در رواج ارزش‌های از خاستگاه‌های اصلی آن نیز جلو افتاده باشد!!
هدایت شده از یا منتقم
☠️ برآمدن تمدن غرب (٩) ✡️ تمدن شیطان – قسمت دوم 🌍 امپراتوری عثمانی در قرن نوزدهم 1️⃣ اما در موضوع بسیار جالب‌تر بود. در این امپراتوری اسلامی کشورهای اروپایی و در امور کشور از زمان آغاز شد. وی که با حمایت انگلستان و دو محافظ شرقی و غربی عثمانی، یعنی روسیه و اتریش در تقابل و معارضه با علمای دین به قدرت رسیده بود، قوانینی به نام “تنظیمات” را تصویب نمود که به‌دست فراماسون‌ها تهیه شده و هدف از آن فاصله گرفتن از و توجه به‌سوی غرب و بود. تأکید بر زبان ترکی به‌عنوان زبان ملی، در برابر زبان دینی و زبان رسمی و ادبی فارسی، از جملهٔ این تنظیمات بود. 2️⃣ در دورهٔ تنظیمات، و در عصر سلطنت دو گرایش متضاد در عثمانی به وجود آمد. به‌رهبری سید جمال‌الدین اسدآبادی، و به‌رهبری مدحت پاشای فراماسون که در قالب “حزب ترکان جوان” ظاهر شده و عبدالحمید را به قدرت رسانده بودند. این سلطان وابسته، به‌شدت تحت تأثیر یک ترک‌شناس مجار به‌نام بود که در مقابل اقدامات سیدجمال قد برافراشته بود. 3️⃣ نخستین لژ در اسلامبول در زمان عبدالمجید اول به‌وسیله تأسیس شد. نمایندگان سیاسی عثمانی در کشورهای اروپایی همگی از این لژها برخاستند و نهایتاً نقش مهمی در تعیین جهت‌گیری‌های این امپراتوری بازی کردند، به‌حدّی که گفته شده نقش ماسون‌ها در سقوط دولت عثمانی یکی از مهمترین فعالیت‌های فراماسونری است. 4️⃣ سرانجام با دخالت فرانسه و انگلیس، روسیه و عثمانی در جنگ مهم و راهبردی وارد شدند که با عقد پیمان صلح به پایان رسید، اما نتیجهٔ آن ورود جدّی انگلیس، فرانسه و روسیه به عرصهٔ امپراتوری عثمانی بود. هزینهٔ این جنگ با وام سرمایه‌دار معروف تأمین شد که نحوهٔ عمل آن را پیش از این در جریان تصرف مصر بازگو نمودیم.
هدایت شده از یا منتقم
☠️ حزب شیطان به‌دنبال تسلط بر ایران (١) ✡️ تمدن شیطان - قسمت سوم 🌍 قاجاریه در ایران 1️⃣ پس از قتل آقامحمّدخان، ایرانِ زمان فتحعلی‌شاه عرصهٔ تاخت‌وتاز استعمارگران و فراماسون‌ها قرار گرفت. این تاخت‌وتازها عمدتاً به بهانهٔ واقع شدنِ ایران بر سر راه دست‌یابی به صورت گرفته است، اما اینک می‌توانیم دریابیم که هند نیز (علاوه بر برخورداری از منابع غنی ثروت مورد نیاز غرب که در جای خود دارای اهمیت است) از این‌رو مورد طمع استعمارگران قرار گرفته بود که با فرهنگی اسلامی و متأثر از تمدن واقعی اسلام که کانون آن در ایران قرار داشت، می‌توانست خطری بالقوه برای منافع استعمارگران به حساب آید. 2️⃣ در این راه ابتدا فرانسهٔ عهد ناپلئون بخت خود را آزمود، اما با جدّی شدن درگیری ایران و روس، همچون دیگر همکاری‌های حزب شیطانی، به‌نفع روس‌ها کنار کشید و ایران را به صلح با روسیه تشویق نمود. این اقدامِ هماهنگ، ایران را به‌سوی انگلستان که استعمارگر اصلی بود سوق داد. 3️⃣ در ایران تا پایان این دوره ادامه پیدا کرد تا سرانجام توانست هرات و سرزمین‌های شرقی را از ایران جدا کرده و در شرق ایران به‌عنوان یک همسایهٔ مزاحم باقی بماند. مرگ مشکوک عباس میرزا، ولیعهد فتحعلی‌شاه در جریان جنگ هرات، و همچنین داستان امتناع روسیه از کمک به محمّدشاه در جریان اشغال خارک از سوی انگلیس در پاسخ به محاصره هرات، از موارد قابل تأمل این جریان است. 4️⃣ اما روسیه از همان ابتدا با توجه به مأموریت خویش به جنگ با ایران برخاست. جنگ‌های دوره اول به و جنگ‌های دوره دوم به انجامید که بر اساس آن سرزمین‌های شمال‌غربی از ایران جدا و رود ارس به‌عنوان مرز میان دو کشور تعیین شد. در زمان ناصرالدین شاه نیز روسیه دوباره و این‌بار از ناحیه شرق دریای خزر به ایران حمله کرد و با توانست ترکمنستان و ماوراء النهر را از جنگ ایران به در آورد. در این قرارداد رود اترک به‌عنوان مرز میان دو کشور شناخته شد. 5️⃣ در جریان جنگ دوم، اتفاقی افتاد که نقطه عطفی در تاریخ مبارزات دینی در ایران به حساب می‌آید. در این جنگ، به میدان آمدند و با صدور ، مردم را به جنگ با روس‌ها فرا خواندند. علیرغم نتیجه این جنگ، ورود علما و مردم به صحنهٔ سیاست، که در جنگ اولِ مردم تنگستان با انگلیسی‌ها نیز تکرار شد، منادی اتفاقات مهمی بود که پس از آن در ایران به وقوع پیوست.