|| #ویراست ||
أ بالقتل تهدّدنى يا ابن مرجانة!
أما علمــــت أنّ القتـــل لنا عادة
و كرامتـــــــــنا الشّهــــــــــــادة!
💬 |روحانیت| در راه یاری دین خدا
و خدمت به مردم، همواره هزینه داده
و مال و جان و آبرو و آسایش
و عافیت خود را |وقف| کرده است.
💬 شهادتتان مبارک، خوشا به سعادت
شما پروردگارا سعادت این مرگ زیبا
را به ما هم عنایت فرما!
#آرزوی_شهادت
📲 پیوند ویراست
🆔 M_Noori
هدایت شده از ندای تهذیب
95.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 طلبه کارآفرین
🎙حجة الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری
📱به #ندای_تهذیب بپیوندید:
@nedaye_tahzib
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️اگر طریقهی استنباط را یاد گرفتید، آن وقت ارزشهای اخلاقی را هم درست از کتاب و سنّت استنباط میکنید
🔺مقام معظم رهبری (دام ظله)
📚 بیانات در دیدار با طلاب حوزه های علمیه. ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
✅ تربیت آرمانی توحیدی: فداکاری برای عظمت اسلام
🌀 بخش اول
🔸 مقام تربیت مقام انجام هزار کار متفرق نیست. مقام نقطهزنی و تمرکز بر نقاط کلیدی و اهرمی است. ارایه یک کتاب هزار صفحهای که مشتمل بر دایرهالمعارفی از انواع توصیهها باشد گرچه در مقام تحقیق مفید است، اما در مقام تربیت بیش از آنکه مربی و متربی را راهنمایی کند گیج و سرگردان میکند. خدا رحمت کند مرحوم آیتالله خوشوقت را. کسانی که محضر ایشان را درک کرده و با سبک تربیتی ایشان انس داشتند به یاد دارند که ایشان به عنوان یک مربی توانا و حکیم فرزانه بر روی موضوع تقوا تمرکز داشت. سخنرانیهای ایشان همیشه در موضوع تقوا بود؛ انجام واجبات و ترک محرمات. هر سؤالی از ایشان میپرسیدند در جواب آن تقوا را طرح میکرد.
▪️علاج بیحوصلگی در درس خواندن؟ تقوا.
▪️درک توفیق سحر و نماز شب؟ تقوا.
▪️درمان مشکلات خانوادگی؟ تقوا.
▪️عوامل موفقیت در روابط اجتماعی؟ تقوا ...
🔸 البته سخن ایشان شیرین و لطیف و متنوع بود و تکراری و ملالآور به نظر نمیرسید ولی محور همه بیانات و نقطه تاکید ایشان همواره تقوا بود. تکلیفش با تربیت روشن بود. یک امر راهبردی را با تاکید و اهتمام خاص به یک عنصر مستقر در وجود مخاطب تبدیل میکرد؛ یعنی میدانست که اگر این موضوع را به خوبی در جان کسی پدید آورد، وجود او را فتح کرده است. صحنه را شلوغ کردن، هزار تا حرف گفتن، روی همه چیز مانوردادن و توصیههای متعدد صادر کردن نشان از این دارد که مربی طرح روشنی برای تربیت ندارد، هر اقدامی را مفید میداند و با انجام هر کاری برای خود یک امتیاز مثبت ثبت میکند!
🔸 به همین وزان ذیل نظریه تربیت آرمانی توحیدی یک کلیدواژه مهم را در تربیت نفوس بیان میکنیم. این کلیدواژه، شاید جدید نباشد؛ اما بیان گویاتری از «تربیت آرمانی توحیدی» است که لازم است به یک هشتگ مستقر تبدیل شود و بر آن تاکید دائم گردد تا در عمق وجود همگان رسوخ کند: کلیدواژه عظمت اسلام. بنابراین هرجا موقعیت اثرگذاری و ارائهای پدید آمد باید بر این آرمان تاکید کنیم. آرمان قدرت و عزت و عظمت و حاکمیت اسلام.
باید همه انسانها را اینطور تربیت کنیم که
▪️در راه عظمت اسلام تمام وجود خود را بهکار بگیرند.
▪️در راه عظمت اسلام فداکاری کنند.
▪️در راه عظمت اسلام مال و جان و خانواده و راحت و عافیت و امنیت خود را به خطر بیندازند.
🔸 جهاد و شهادت فی سبیل الله هم به همین معناست. شهادت نابود شدن و فانی شدن نیست. هزینهکردن جان برای عظمت اسلام است و جهاد تلاشکردن برای آن: رُهبانیه امتی الجهاد.
🔸 نوجوان ده دوازده سالهای خدمت رهبر معظم انقلاب گفت: دعا کنید شهید شوم. آقا فرمودند: «انشاء الله اول بزرگ بشید، درس بخوانید، عالم شوید، برای اسلام مفید باشید، هشتاد نود سال عمر کنید و بعد شهید شوید». این همان آرمان است. اینکه تمام وجودت را خرج کنی برای عظمت و حاکمیت اسلام.
🔸 کلیدواژه اصلی، فداکاری برای دین است؛ یعنی فدا شویم تا دین خدا بماند. ماندن دین هم معنای حداقلی و انفعالی ندارد که فقط نابود نشود و رمقی یا نفسی داشته باشد. دینی که باید بماند «الاسلام یعلو و لایُعلَی علیه» است. دین دارای عزت و عظمت، قدرت و شوکت و حاکمیت.
🔸 برای مومن تربیتیافته، منافع مادی موضوعیت ندارد، راحت و عافیت موضوعیت ندارد، پول و ثروت دنیا موضوعیت ندارد، امنیت شغلی موضوعیت ندارد، حتی علم و افتخارات موضوعیت ندارد، فقط یک کلام: به دنبال آرمان عظمت اسلام است و برای این موضوع با تمام وجود فداکاری میکند؛ یعنی علم و ثروت و امنیت و عافیت را برای عظمت اسلام میخواهد. همه امامان معصوم و همه پیامبران الهی اینگونه بودند. دشمن داشتند، جهاد کردند و فدا شدند تا دین خدا عظمت یابد.
🔸 بسیاری از ما در زیارت عتبات، حاجات خود را عرضه میکنیم تا اولیا و معصومان آن را برآورده سازند. در تربیت آرمانی عکس این داستان بیشتر توجه میشود؛ یعنی ما باید نیازها و حوائج امام زمان را برآورده کنیم: والمسارعین الیه فی قضاء حوائجه. حاجت امام زمان چیست؟ عزت اسلام، عظمت اسلام و حاکمیت اسلام.
البته بیتردید آنچه در دست ماست از امام زمان است و تمام زندگی ما مرهون عنایت اوست: «بیُمنه رزق الوری و بوجوده ثبتت الأرض و السماء». ولی سرمایهای را که از امام زمان گرفتهایم باید در راه سربازی، فداکاری و خدمت به آرمان امام زمان خرج کنیم و حاجات او را برآوریم.
✅ تربیت آرمانی توحیدی: فداکاری برای عظمت اسلام
🌀 بخش دوم
🔸 این شعار تربیتی مهم، صرفاً به حوزویان اختصاص ندارد و برای همه مومنان جاری است. هر مومنی در هر قشر و قماشی به هر طریقی که میتواند باید برای عظمت اسلام کار کند. هنرمند مومن به دنبال حاکمیت و عظمت اسلام است. نظامی مومن به دنبال قدرت اسلام است. استاد دانشگاه به دنبال عظمت اسلام است. بازرگان متعهد به دنبال عزت و عظمت اسلام است. بانوی خانهدار نیز با تولد و تربیت فرزندان متعدد، راحت و آسودگی خود را به دنبال عظمت اسلام و پاسخ به دغدغه امام امت نسبت به جمعیت جوان پاسخ میدهد.
درس خواندن برای عظمت اسلام، تشکیل خانواده برای عظمت اسلام، فرزندآوری برای عظمت اسلام، ارتباطات اجتماعی برای عظمت اسلام، سلامت جسمی برای عظمت اسلام، فعالیتهای جمعی و تشکیلاتی برای عظمت اسلام، فعالیتهای فرهنگی اجتماعی برای عظمت اسلام، علم و تکنولوژی و صنعت و هنر برای عزت اسلام و خلاصه همه ساحتهای تربیتی برای عظمت اسلام. این روح تربیت آرمانی توحیدی است. وَ نَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَيْهِ وَ عَلَى آبَائِهِ وَ أَنْ تُؤَيِّدَهُ بِنَصْرٍ تُعِزُّ بِهِ دِينَكَ وَ تَنْصُرُ بِهِ أَوْلِيَاءَك.َ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ أَنْصَارِكَ الَّذِينَ تُعِزُّ بِهِمْ دِينَكَ وَ تَنْتَقِمُ بِهِمْ مِنْ عَدُوِّكَ. اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِي دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلَامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ
🔸 مختصات یک انسان مجاهد موحد آرمانی در تربیت معنوی چگونه است؟ معنویتی که به کار عظمت اسلام میآید چیست؟ تربیت معنوی انزواگرایانه و خلوتگزین حتی اگر مکاشفه و طی الارض و غیبگویی بیاورد به کار خدا و اعتلای دین خدا نمیآید و برای عظمت اسلام اثری ندارد. چنین معنویتی منهای عظمت اسلام خواستنی نیست. این همان معنویت ابوموسی اشعری است که به جای حضور در لشکر امیر مؤمنان در محراب عبادت و دعا خیال معاویه را آسوده ساخته و جبهه او را تقویت میکند.
🔸 مختصات یک انسان مومن موحد آرمانی در تحصیل دانش چگونه است؟ کدام دانش و تخصص بیشتر به کار عظمت اسلام میآید؟ بعضی دانشجویان که با تفکر انقلابی، آرمانی و توحیدی رشد یافتهاند با رشتههای دانشگاهی اقناع نمیشوند؛ زیرا ربط آن را به عزت و عظمت اسلام درک نمیکنند یا کم میبینند. از این میان، گروهی رها میکنند و به حوزههای علمیه میآیند تا آن نگاه آرمانی را بهتر دنبال کنند. بعضی در تحصیلات تکمیلی به رشتههای علوم انسانی میروند تا برای عظمت اسلام تأثیرگذارتر باشند. بعضی به رشتههای راهبردی مانند فیزیک هستهای، مهندسی هوا و فضا، فناوری نانو، صنایع دفاعی و مهندسی ژنتیک میروند تا به عظمت اسلام بیشتر کمک کنند. برخی نیز در کنار کار حرفهای دانشگاهی فعال فرهنگی میشوند تا برای عزت و قدرت و عظمت اسلام مفیدتر باشند. دغدغه عظمت اسلام و اعتلای دین خدا در انتخاب رشته علمی و تحصیلی اثر دارد.
🔸 مختصات یک انسان مومن مجاهد که برای عظمت اسلام کار میکند در زندگی خانوادگی چیست؟ خانوادهای که برای عظمت اسلام تشکیل میشود چه ویژگیهایی دارد؟ توان بدنی و رشد جسمی که برای عظمت اسلام مفید است کدام است؟ قدرت ذهنی و کمالات فکری و عقلانی که باید برای عظمت اسلام به دست بیاوریم چگونه است؟ و خلاصه مختصات انسان مجاهدی که تمام وجودش برای عظمت اسلام خرج میشود در هر یک از ساحتهای سیزدهگانه تربیت چیست؟ همه اینها دغدغه آرمانی است.
🔸 کلیدواژه «فی سبیل الله» (در راه خدا) در قرآن کریم نیز به همین معنای تلاش در راه عظمت اسلام است؛ سبیل خدا همان «لیظهره علی الدین کله» و «الاسلام یعلو و لایعلی علیه» است. این راهی است که به عزت اسلام ختم میشود؛ یعنی خدا کشیده است برای عظمت اسلام و انتهای آن حاکمیت اسلام است: «و یکونَ الدینُ کلُه لله».
🔸 بعضی گمان میکنند فی سبیل الله، به معنای نیت خالص است. نماز میخوانیم و روزه میگیریم با نیت خالص! درحالی که این یک خطای بزرگ تفسیری است. اگر آیاتی که «فی سبیل الله» در آن آمده جمعآوری و بررسی شود این موضوع را به وضوح درک میکنیم. جهاد کنید و جان بکنید فی سبیل الله، هجرت کنید و از خانه و کاشانه و آسایش خود فاصله بگیرید فی سبیل الله، نفر و دربدری بکشید فی سبیل الله، کشته شوید و بکشید فی سبیل الله، رنج و تشنگی (ظما و نصب) تحمل کنید فی سبیل الله، محاصره بِکِشید (احصروا) فی سبیل الله، اذیت و مصیبت ببینید (اوذوا، اصابهم) فی سبیل الله... هیچ کجا نفرموده است: نماز بخوانید فی سبیل الله، روزه بگیرید فی سبیل الله.
✅ تربیت آرمانی توحیدی: فداکاری برای عظمت اسلام
🌀 بخش سوم
🔸 آنچه باید برای آن تلاش کنیم، برای آن تشنگی و گرسنگی و مصیبت تحمل کنیم، برای آن هجرت و دربدری بکشیم و برای آن بمیریم عظمت اسلام است. در سوره مبارک صف این معنای فی سبیل الله پس از ذکر کلانپروژه خدای متعال (لیظهره علی الدین کله) آمده است.
🔸 معنویت ما برای عظمت اسلام، زندگی خانوادگی ما برای عظمت اسلام، زندگی اجتماعی ما برای عظمت اسلام، زندگی اقتصادی و اجتماعی ما برای عظمت اسلام، فعالیت صنفی و حرفهای ما برای عظمت اسلام، زندگی تشکیلاتی ما برای عظمت اسلام و هنر متعهد ما برای عظمت اسلام: إن صلاتی و نسکی و محیای و مماتی لله رب العالمین.
🔸 این کلیدواژه مهم تربیت است که در قرآن و احادیث و بیانات امامان انقلاب موج میزند. رهبر انقلاب بر مطالعه سیره شهدا توصیه میکنند؛ کسانی که تمام وجودشان را برای عظمت اسلام خرج کردند. پیغمبر اکرم با همین کلیدواژه مسلمانان صدر اسلام را تربیت کردند و اصحاب بدر و خیبر را برای عظمت اسلام پدید آوردند. بزرگی اصحاب امام حسین علیه السلام نیز به این بود که برای عظمت اسلام فدا شدند با اینکه تکلیف ظاهری هم نداشتند؛ زیرا امام حسین در شب عاشورا بیعت و تکلیف شرعی را از آنان برداشتند.
🔸 این تربیت، تربیت بر مدار اسلام ناب است. چنین تربیتی انسان تراز دین پدید میآورد: باید این کلیدواژه را که روح تربیت اسلامی است به گفتمان رایج تبدیل کنیم و با واگویه مستمر آن، زمزمه جاری و نطق باطنی مستقری پدید آوریم به گونهای که پشت پرده ذهن همگان این باشد که برای عظمت اسلام کار کنند. هر انسان مومن موحدی، در اولین مواجهه در مقام تفکر و انتخاب و تصمیمگیری از این درگاه وارد میشود و به این میاندیشد که عزت و عظمت اسلام چگونه تأمین میشود؟ و چگونه بیشتر میشود؟
🔸 در انتخاب دانش و تخصص کدام رشته بیشتر عظمت اسلام را تأمین میکند؟ در انتخاب همسر و زندگی خانوادگی چه کس و چه نوع زندگی خانوادگی به عظمت اسلام بیشتر منتهی میشود؟ در انتخاب شغل و استخدام کجا بیشتر عظمت اسلام تأمین میشود و در همه شئون زندگی چگونه عزت اسلام بیشتر میشود؟
🔰تمرین ظهور در قرارگاه بی قرارها
🔸پای حقیقت دیانت و ولایت ایستادن، بسیار دشوار است. امیر مؤمنان(ع) در خطبه ۱۸۹ فرمود" إِنَّ أَمْرَنَا صَعْبٌ مُسْتَصْعَبٌ، لَا يَحْمِلُهُ إِلَّا عَبْدٌ مُؤْمِنٌ امْتَحَنَ اللَّهُ قَلْبَهُ لِلْإِيمَانِ وَ لَا يَعِي حَدِيثَنَا إِلَّا صُدُورٌ أَمِينَةٌ وَ أَحْلَامٌ رَزِينَةٌ. حقيقت امر ما سخت است و بر مردم سخت آيد. كسى آن را نتواند برداشت مگر بنده مؤمنى كه خدا قلبش را براى ايمان آزموده است و حديث ما را فرا نگيرد جز سينه هاى امين و خردهاى استوار".
🔸امیر مومنان خطاب به لشکریان بی وفا می فرمود "إنّه لا غناء في كثرة عددكم مع قلّة اجتماع قلوبكم. در زیادی شمار شما بی نیازی نیست، در حالی که اجتماع دل های شما اندک است".
🔸در روزگار امام محمد باقر ( علیه السلام )، وقتی از حضرت خواستند قیام کند، امام ، گلّه ای انگشت شمار را نشان داد و فرمود اگر به تعداد آنها یار داشتم قیام می کردم...
🔸سهل بن حسن در روزگار امام صادق علیه السلام از خراسان راه افتاد و ماه ها رنج سفر را به جان خرید و به محضر امام در مدینه رفت. اموالی را هم تقدیم و عرض کرد«چرا قیام نمی کنید در حالی که فقط در خراسان ، صدهزار شیعه پا به رکاب دارید و اینها هم خمس وزکات آنهاست؟».
🔸حضرت سکوت کردند. به اطرافیان فرمودند هیزم بریزند و تنور را روشن کنند. شعله ور که شد، به سهل فرمودند برو و در تنور بنشین ... سهل به دست و پاافتاد. «مولای من! ...از من درگذرید». حضرت پذیرفت...
🔸هارون مکی وارد شد و سلام کرد. امام پاسخ گفتند و فرمودند ای هارون! در تنور داخل شو! آتش زبانه می کشید. اما هارون اطاعت کرد و درِتنور را گذاشتند....
🔸«خراسان چه خبر؟ شیعیان ما چه می کنند؟». امام می پرسید و سهل پاسخ میداد اما فکرش پیش هارون بود...امام از او خواست برخیزد و در تنور بنگرد.... هارون را دید که آرام در دل آتش نشسته .«ای سهل که ما را به قیام فرا می خوانی! در خراسان چند شیعه، این گونه اطاعت ما می کنند؟». سرش را پایین انداخت و گفت «حتی یک نفر هم این چنین نیست».
🔸امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف، در توقیع شریف و درباره "نقش همدلی شیعیان در تعجیل ظهور" فرمودند : "لو ان اشياعنا وفقهم الله لطاعته على اجتماع من القلوب فى الوفاء بالعهد عليهم لما تأخر عنهم اليمن بلقائنا و لتعجلت لهم السعادة بمشاهدتنا على حق المعرفة و صدقها منهم بنا".
🔸اگر شیعیان ما -که خدا توفیق طاعت به آنها دهد- در وفای به عهدی که بر عهده آنهاست همدل بودند، میمنت دیدار ما به تأخیر نمی افتاد، و قطعاً سعادت دیدن ما با حق معرفت و شناخت و راستی از جانب آنها نسبت به ما، زودتر برایشان فراهم می شد.
🔸خاصیت غربالکنندگی، خاصیت همیشگی انقلاب اسلامی آخرالزمانی است. انقلاب آخرالزمانی، فراز و نشیب بسیار دارد. محمّد بن منصور و او از پدرش روایت کرده که امام جعفر صادق(ع) فرمود؛
🔸«نه، به خدا سوگند آنچه که شما دیدگان خود را بدان دوختهاید، پدید نمیآید، مگر بعد از ناامیدی. نه به خدا سوگند آنچه چشمان خود را به آن دوخته اید، آشکار نمیگردد؛ مگر اینکه غربال شوید. نه به خدا سوگند کسی که شما چشم به او دارید، نمیآید؛ مگر بعد از اینکه از هم امتیاز داده شوید. نه به خدا سوگند امری را که شما به آن چشم دوختهاید، به وقوع نمیپیوندد تا آنکه شقّی از سعادتمند معلوم شود».
🔸ما در فراز و نشیب های انقلاب اسلامی، با وجود بدعهدی و سقوط برخی خواص متنفذ، دیدیم جوانان برومند بسیاری را که چگونه برای نائب امام زمان (عج) جان فشانی و اطاعت می کنند. خدا میداند آنان که برای نایب امام زمان(عج) چنین بیتاب و بیقرار میشوند، برای خود مولا چه جانفشانی کنند!
🔸باور همه آنها همان است که سید شهیدان اهل قلم خطاب به مقتدای عزیز تر از جان انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای، نوشت:
🔺«ما با حضرت عالی به عنوان وصی امام امت(ره) و نایب امام زمان(عج) تجدید بیعت کردهایم و تا بذل جان در راه اجرای فرامین شما ایستادهایم... بسیارند کسانی که میدانند شمشیرزدن در رکاب شما برای پیروزی حق، از همان اجری در پیشگاه خدا برخوردار است که شمشیرزدن در رکاب حضرت مهدی(عج) و نه تنها آماده که مشتاق بذل جان هستند. سرِ ما و فرمان شما. کمترین مطیع شما سیدمرتضی آوینی».
🔸عاشقان را سر شوریده به پیکر عجب است- دادن سر نه عجب داشتن سر عجب است/ تن بیسر عجبی نیست رود گر بر خاک- سر سرباز ره عشق به پیکر عجب است.
🔸ماموریت تبعیت از ولایت فقیه، تمرین بزرگ آخرالزمان است. و چیره شدن بر معرکه گیری انواع متظاهران بی صداقت انقلابیگری، از طریق تبعیت از ولی فقیه، بزرگ ترین بشارت نزدیکی روزگار شیرین ظهور خواهد بود ان شاء الله.
#محمد_ایمانی
@Kayhan_online
هدایت شده از ندای تهذیب
تربیت آرمانی توحیدی.pdf
5.4M
.
📗#کتاب تربیت آرمانی توحیدی
🌱نظریه تربیتی پشتیبان و ایده محوری معاونت تهذیب و تربیت
🌱نظریه بنیادین فراساحتی و راهبرد آرمانگرای ایمانی و ولایی در تربیت اسلامی
✍️حجة الاسلام و المسلمین محمد عالم زاده نوری
🔖این اثر، نسخۀ نهایی و آمادۀ چاپ است.
تقریظ آیتالله سید یدالله یزدانپناه بر این اثر را در سایت حجره نما میتوانید مشاهده کنید.
#تربیت_آرمانی
#تربیت_آرمانی_توحیدی
#نظریه_فراساحتی_تربیت_اسلامی
📱به #ندای_تهذیب بپیوندید:
@nedaye_tahzib