✳️ #مسافرت_در_ماه_رمضان
❓ آيا مى شود در ماه رمضان، براى فرار از روزه مسافرت كرد؟
✅ پاسخ: 👇👇
_ مسافرت كردن در ماه رمضان - هر چند به عنوان فرار از روزه باشد - اشكال ندارد؛ ولى اين امر تا قبل از روز بيست و سوم مكروه است.
----------------------------
📝 منبع: العروة الوثقى، ج 2، شرايط وجوب الصوم، م 4 و 6.
📚 روزه دانش آموزان
💠 سؤال: اگر #دانش_آموزی می تواند روزه بگیرد، ولی به خاطر این که امسال #امتحانات آخر سال، هم زمان با ماه رمضان است، نمی تواند هم درس بخواند هم روزه بگیرد، آیا می تواند چند روز از روزه هایش را #افطار کند؟
✅ جواب: امتحانات مجوز شرعی برای ترک روزه واجب نیست و باید روزه بگیرد و اگر بین روز #ادامه_روزه برای او مشقت بسیار زیاد داشت، می تواند افطار کند، البته می تواند پیش از ظهر به مقدار مسافت شرعی از شهر خارج شود و افطار کند و بعد از ماه رمضان قضای آن روز را بگیرد.
#احکام_روزه #روزه_دانش_آموز #تداخل_روزه_با_امتحان #مشقت_در_روزه
@leader_ahkam
♦️ #خوردن_سحری_بعد_از_اذان_صبح
🔻 سؤال: اگر شخصی با اعتقاد به اینکه هنوز اذان صبح را نگفته اند، مشغول سحری شود سپس متوجه گردد که وقت اذان صبح گذشته است؛ حکم روزه او چیست؟
📝 پاسخ: ⬇️⬇️
_ اگر در سحر ماه رمضان بدون این که تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد، ولی اگر تحقیق کند و بداند که صبح نشده و چیزی بخورد، و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضای آن روز بر او واجب نیست.
ـ__________________
📝 رساله آموزشی آیت الله خامنه ای | احکام روزه
✳️ #سجده_واجب_قرآن
🔻❓ سوال: سجده واجب قرآن چیست و حکم کوتاهی کردن در انجام آن چیست؟
✅پاسخ: در چهار سوره از قرآن کریم، آیه ای وجود دارد که اگر کسی آن را گوش دهد یا خودش بخواند، بعد از تمام شدن آیه باید فورا [1] و بدون فاصله سجده کند و کوتاهی کردن حرام است؛ و اگر آن را فراموش کند، هر وقت یادش آمد باید سجده را به جا آورد. [2]
✅ توجه: آیات سجده دار در قرآن کریم عبارتند از: آیه 15 سوره سجده؛ آیه 37 سوره فصلت؛ آیه 62 سوره نجم؛ آیه 19 سوره علق. [3]
-----------------------------
◀️ پی نوشت: ⬇️⬇️
[1]. فوریت عرفی منظور است و نباید طوری باشد که عرف بگوید تأخیر کرده است.
[2]. توضیح المسائل ده مرجع،
#باسخن_بیهوده
#گرانبهاترین_سرمایه_زندگیتو
#سوزوندی🔥🔥😓
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
﷽
📍 تضییع عمر خود❗️
📌 بزرگترین و گران بهاترین سرمایۀ انسان، عمر اوست که با سخن بیهوده این عمر شریف را بی فایده مصرف می کند.
🔸انسان آن چیزی را که تحصیل می کند، در رابطه با تداوم وجودی او در این عالم است که از آن تعبیر به عمر می شود. اگر انسان کلام بیهوده بگوید؛ یعنی سخنی بگوید که نه فایدۀ مشروع دنیوی دارد و نه فایدۀ اُخروی، حدّاقل آن مقطع زمانی را که می توانست برای جهان آخرتش بهره گیری کند، از دست می دهد.
🔹اگر انسان همین زمانی که دارد صحبت بیهوده می کند، سکوت کند و سکوتش همراه با تفکّر نسبت به صفات و افعال حق باشد و به تعبیر دیگر، از نظر درونی به یاد حق باشد، فکر او ذکر است. حتّی اگر هیچ نگوید، با هر نَفَسی که در این سکوت می کشد، گنجینۀ بزرگی را برای خود ذخیره می کند.
🏞 #افطار_با_اذان_مغرب
❓ سوال: آیا با شروع اذان مغرب می توان افطار نمود؟
❇️ پاسخ: اگر با شروع اذان مغرب، یقین حاصل شود که وقت داخل شده، افطار اشکال ندارد؛ منتها اگر شک یا گمان دارد که آیا واقعا وقت داخل شده یا نه، افطار جایز نیست.
-----------------------
📚 منبع: کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 348-3477.💻 رسانه تخصصى فقه واحكام
🏞 #افطار_با_اذان_مغرب
❓ سوال: آیا با شروع اذان مغرب می توان افطار نمود؟
❇️ پاسخ: اگر با شروع اذان مغرب، یقین حاصل شود که وقت داخل شده، افطار اشکال ندارد؛ منتها اگر شک یا گمان دارد که آیا واقعا وقت داخل شده یا نه، افطار جایز نیست.
-----------------------
📚 منبع: کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص 348-3477.💻 رسانه تخصصى فقه واحكام
هدایت شده از 🇮🇷 رسانه تخصصی فقه و احکام 🇵🇸
🔵 #واجبات_سجده_قرآن
🔹 سوال: واجبات سجده قرآن چیست و آیا وضو داشتن و رو به قبله بودن لازم است؟
🔷 پاسخ: هر گاه در سجده واجب قرآن، پیشانی را به قصد سجده بر زمین بگذارد، کافی است - اگر چه ذکری نگوید - و گفتن ذکر مستحب است؛ هم چنین رو به قبله بودن و وضو داشتن نیز لازم نیست.
---------------------------
✳️ منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 1099؛ امام، تحریرالوسیله، ج 1،
🔷 @ask_ahkam
📚معيار محاسبه مسافت شرعي دو شهر
بنا بر نظر مقام معظم رهبری
💠 سؤال: شخصی از وطن به مقصد شهری #مسافرت میکند که تا اول آن شهر #مسافت_شرعی نیست لکن تا نقطهای که مقصود اوست مسافت شرعی میباشد آیا برای #محاسبه_مسافت_شرعی اول شهر ملاک است یا نقطهای که در آن شهر مقصود فرد میباشد؟
✅ جواب: برای تعیین مسافت شرعی از #آخر_شهر مبدأ تا اول شهر مقصد محاسبه می شود، مگر این که قصد رفتن به مکان خاص و مستقلی در کنار شهر مقصد را داشته باشد به گونه ای که عرفاً رسیدن به شهر رسیدن به مقصد محسوب نشود و شهر تنها طریقی برای رسیدن به مقصد باشد، مانند برخی دانشگاه ها یا پادگان ها یا بیمارستان هایی که در کنار شهر است، که در این صورت در محاسبه مسافت تا همان مکان خاص در نظر گرفته می شود.
#احکام_مسافر #ملاک_محاسبه_مسافت_بین_دو_شهر
@leader_ahkam
۵🤔 دستور نماز احتیاط!!!
❓ اگــر
نمـاز احتیـاط
بـر کسی واجـب شـود
چـگــونه بایـد آن را بخــوانــد؟
✅ کسـی که نمـاز احتیـاط بر او واجـب
اسـت، بعـد از سـلام نمـاز بایـد فـوراً
نیت نماز احتیاط کند و تکبیر بگوید
و حمد را بخواند (بهجت: بنابر اظهر
حمـد بخـواند) و بـه رکـوع رود و دو
سجده نماید،پس اگر یک رکعت نماز
احتیاط بر او واجب است، بعد از دو
سجده تشهد بخواند و سـلام دهـد و
اگــر دو رکعــت نمــاز احتیـاط بـر او
واجـب اسـت بعـد از دو سجـده، یک
رکعــت دیگـر مثـل رکعت اول به جا
آورد و بعــد از تشهـــد ســلام دهــد.
✍ نظر ۱۳ مرجع، جامعالرسائل، م ۱۲۱۵