🍃🌸 #سُوَر_عزائم_و #آیات_سجده_دار
❓ سوال: آیا زن حائض می تواند سُوَر عزائم و آیات سجده دار را تلاوت کند؟
🍃🌸 پاسخ: 👇👇
◀️ الف) قرائت آیه ای که سجده واجب دارد، بر زن حائض حرام است.
◀️ ب) اما نسبت به قرائت بقیه آیات این سور، نظر مراجع عبارت است از:
آیات عظام: امام، بهجت، فاضل و نوری: خواندن تمام سوره ای که سجده واجب دارد بر زن حائض، حرام است. (حتی «بسم الله» آن)
◀️ آیات عظام: رهبری، خویی، مکارم، سیستانی و صافی: فقط خواندن آیه سجده بر زن حائض حرام است و خواندن بقیه آیات این سور، اشکالی ندارد.
◀️ آیات عظام: زنجانی و وحید: بنابر احتیاط واجب، قرائت تمام سوره هایی که سجده واجب دارد، بر زن حائض (نفساء و شخص جنب) حرام است.
----------------------------
🍃🌸 منبع: توضیح المسائل مراجع، م 355؛ توضیح المسائل آیت الله وحید، م 361؛ اجوبه الاستفتائات، س 199.
@mohammade313
✅ اعلام میزان زکات فطره از سوی آیت الله مکارم شیرازی
دفتر آیت الله مکارم شیرازی:
🔹زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴ هزار تومان و برنج داخلی، مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام شده است. مردم در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند.
🔹کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۳ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۱۸۰ هزار تومان است.
🔰مسافرت روزه دار بعد از اذان ظهر
🔘 آیا می دانید...
اگر روزه دار بعد از اذان ظهر مسافرت کند، روزه اش صحیح است و در صورتی که روزه واجب گرفته باشد، حق ندارد کاری که روزه را باطل می کند، انجام دهد.
#احکام_روزه #مسافرت_بعد_از_اذان_ظهر #روزه_مسافر
👇👇👇
♨️سوال:
🔰صله رحم تا چه حد واجب است؟ حتی با برادری که هر چقدر هم تلفن و پیامک به او می زنیم و مغرورانه همه را رد می کند و .. باید خودمان را کوچک کنیم و مدام تحمیل کنیم تا قطع رحم نکرده باشیم؟
✍️پاسخ:
✅امام صادق میفرمایند: پیوند خویشاوندی خویش را حتی با جرعهای از آب محکم کن. بهترین راه برای خدمت به آنان این است که (حد اقل) از تو آزار و مزاحمتی نبینند. (1)
🔹البته باید روشن باشد که منظور از صله رحم، رفت و آمد روزانه نیست؛ صله رحم، حد مشخصی ندارد و می تواند با تلفن، نامه یا پیام از طریق واسطه و مانند آن باشد؛ ولی باید طوری باشد که قطع رحم گفته نشود.
🔺بعضی از فقها فرموده اند: مراد از صله رحم، این است که فرق گذارده شود بین رحم و اجنبی. صله ارحام، متوقف بر مراوده و رفت و آمد با ایشان نیست. با احوال پرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه یا با واسطه هم محقق می شود.
البته در برخی مواقع، استثنائاتی دارد که بستگی به شرایط افراد دارد، از جمله:
1️⃣هر گاه کسى در صله رحم نسبت به بعضى از ارحامش به این نتیجه برسد که نه تنها از دیدنش خوشحال نشده، بلکه ناراحت مىشود یا هتک حرمت یا آزار انسان گردد، صله رحم واجب نیست. (2)
2️⃣ ارحامى که آشکارا گناهان مىکنند و یا هنگام رفتن به خانه آن ها موجب غیبت و دعوا و دلخوری می شود، اگر قطع رابطه موجب آگاهی آن ها می شود، لازم است قطع رابطه شود. (3) (البته در مورد پدر و مادر و خواهر و برادر، نیاز است در صورت وجود مشکل، مسئله جداگانه استفتا شود. ) دراین باره می توانید با بخش فقه و احکام مرتبط شوید و طبق نظر مرجع تقلیدتان عمل نمایید.
🔺هر چند در این باره برخی بزرگان مانند آیت الله خویی و تبریزی که قائل به عدم قطع ارتباط هستند و برای این صله رحم کیفیاتی خاص را در نظر گرفته اند و مضمون سخن ایشان بدین شرح است که :
🔹اگر ارتباط ما با بعضی از خویشان و رفت و آمد به منزلشان باعث ناراحتی آنها شود و یا باعث اهانت به ما شود باز وظیفه ی صله رحم از بین نمی رود و در اینصورت باید به روشهای دیگر که باعث چنین مشکلی نمی شود ارتباط حفظ شود مثلا بدون رفتن به منزل آنها تلفنی حال آنها را سالیانه جویا شویم و یا حتی غیر مستقیم به آنها توجه داشته باشیم و از دیگران احوال آنان را بپرسیم یا غیر مستقیم به آنان کمک کنیم چه کمکهای مالی و چه حمایت زبانی از آنان در مقابل دیگران.
به هر حال نباید با ارحام چون غریبه ها رفتار کرد و با وجود تمام بی محبتیها به هر نحو ممکن در مواقع مختلف ارتباط خود با آنان را نشان دهیم(4).
📚پى نوشت ها:
1. شیخ عباس قمی، سفینة البحار، ج 1، ص 514، دار الاسوة، تهران، 1422ق.
2. آیت الله مکارم شیرازی، استفتائات، ج 3، ص 69.
3. همان.
4. استفاده شده از صراط النجاة مرحوم تبریزی و خوئی ج 3 ص 294.
@roshana313
#پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
💉💉 #تزریق_آمپول 💉 #روزه
❓🔻 سوال: تزریق چه آمپول هایی روزه را باطل می کند؟
🔻🔻پاسخ: ⬇️
♦️ امام خمینی: بنابر احتیاط واجب آمپولی که به جای غذا به کار می رود؛[روزه را باطل می کند] ولی آمپولی که عضو را بی حس می نماید یا به جای دوا استعمال می شود، اشکال ندارد.
♦️ امام خامنه ای: بنابر احتیاط واجب آمپول های مقوی یا مغذی و هر آمپولی که در رگ تزریق می شود؛
لکن آمپول های دارویی که در عضله تزریق می شود و نیز آمپول هایی که برای بی حس کردن به کار می رود، مانعی ندارد.
♦️ آیات عظام: سیستانی، وحید، صافی، نوری، گلپایگانی، تبریزی و خویی: انواع آمپول روزه را باطل نمی کند ولی بنابر احتیاط مستحب از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار می رود، خودداری نماید.
♦️ آیت الله مکارم: تزریق آمپول ها (که در رگ تزریق می شوند) جایز نیست؛ در غیر این صورت اشکال ندارد.
♦️ آیات عظام: زنجانی، بهجت و فاضل: آمپولی که به جای غذا به کار می رود؛ ولی تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا به جای دوا استعمال می شود، اشکال ندارد.
----------------------------
منبع: توضیح المسائل 16 مرجع، ج 1، م 1576؛ رهبری: اجوبه الاستفتائات، س 767؛ صافی: جامع الاحکام، ج 1، س 473؛ زنجانی: کتاب احکام و استفتائات روزه، خوردن و آشامیدن، س 27؛ نوری: هزار و یک مساله فقهی، ج 1، س 210؛ بهجت: استفتائات، ج 2، س 2869؛ تبریزی: استفتائات، ج 1، س 681
〰〰〰〰〰〰
💠 قضای روزه ی مسافر
🔰سؤال: کسی که به خاطر مسافرت در #ماه_رمضان روزه نگرفته است، آیا علاوه بر قضا باید کفّاره هم بدهد؟
☑️ جواب: خیر، فقط قضای روزه ها واجب است و کفّاره ندارد، و بنابر احتیاط واجب تاخیر قضای روزهها تا ماه رمضان بعد جایز نیست، و در صورت #تأخیر_تا_ماه_رمضان_آینده، باید برای هر روزه #یک_مُد_طعام کفّاره بدهد.
#احکام_روزه #احکام_روزه_مسافر #قضای_روزه_به_جهت_مسافرت
‼️فرا رسیدن وقت اذان، در حین غسل واجب
🔷س 1417: اگر فرد جنب نزدیک اذان صبح از خواب بیدار شده و اقدام به غسل نماید، اما قبل از اتمام غسل اذان گفته شود، روزه ی او چه حکمی پیدا مینماید؟
✅ج: اگر با علم یا گمان به این که وقت برای غسل دارد، شروع به غسل کرده، کفایت میکند، و روزهاش صحیح است، مگر این که روزه ی قضا بگیرد، که در این صورت اگر قبل از طلوع فجرغسلش تمام نشود، روزه ی او صحیح نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
🤔 میزان زکات فطره و کفاره سال ۹۸ !!!
❓ لطفــا
نظر آیت الله
خامنهای (مدظله)
را در رابطــه با میـــزان
زکـات فطــره و کفــاره روزه
در ســــال ۱۳۹۸ را بـفـــرمـاییــــد.
✅ بـر اســاس اعــلام دفتـــر وجوهــات
حضرت آیـت الله خامنــهای، حـداقل
فطــریه بـرای هـر نفـــر ۸۰۰۰ تومــان،
کفـــاره یـک روز قضــای روزه عـــذر
۲۵۰۰ تـومــــان و یــک روز قضــــــای
روزه عمـــد (اطعـــام شصــت فقیـر)
۱۵۰۰۰۰ تومـان، برای امسال میباشد.
✍ نظر آیت الله #خامنهای، leader.ir
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @tasvir12 👈عضویت
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
💠 #خوردن_آشامیدن_درحال_روزه
🔻❓ حکم خوردن و آشامیدن عمدی یا غیر عمدی در حال روزه چیست؟
✅ پاسخ: ⬇️⬇️
◀️ الف) غیر عمدی:
همه مراجع: اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه اش باطل نمی شود و فرقی بین روزه واجب یا مستحب نیست.
◀️ ب) عمدی:
روزه ماه رمضان:
اگر روزه دار عمدا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه باطل می شود اما باید تا مغرب از مبطلات خودداری و بعدا قضا کند و کفاره افطار عمدی بدهد.
---------------------------
📚 تحریرالوسیله، کتاب الصوم، القول فی القضاء، م 12