🌙 زکات فطره میهمان
⁉️ آیا پرداخت فطریه مهمان به عهده میزبان است؟
✅ ج: فطریهی میهمان یک شبه، به عهده میزبان نیست؛ در وجوب فطریه میهمانی که پیش از غروب آفتاب بر میزبان وارد میشود، شرط است که جزء افراد نانخور و تحت عنوان عائله میزبان محسوب شود، مانند خدمتکار یا بعض افراد فامیل که هر از چند گاه چند روزی در منزل شخص بسر میبرند.
🆔 @resale_ahkam
44.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙 تفاوت کفاره با فطریه
🔷 تفاوتهای اصلی بین کفاره و فطریه
✅ چهار تفاوت اصلی کفاره و فطریه: زمان، مکان، نوع پرداخت و شخص پرداختکننده
🆔 @resale_ahkam
🌙 پرداخت پول زکات فطره
🔷 س : آیا برای ادای زکات فطره میتوان به جای گندم، جو، برنج و مانند آن، پول آن را پرداخت کرد؟
✅ ج: اشکال ندارد.
🆔 @resale_ahkam
🌙 زمان کنار گذاشتن فطره
🔷 س : زمان کنار گذاشتن فطره و پرداخت آن چه موقع است؟
✅ ج: بعد از اثبات حلول ماه شوّال میتواند آن را کنار بگذارد و اگر نماز عید فطر میخواند، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز پرداخت کند یا کنار بگذارد و اگر نماز عید نمیخواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارد.
🆔 @resale_ahkam
🌙 زمان ادای زکات فطره
🔷 س : چه زمانی باید برای ادای فطریه اقدام کرد؟
✅ ج: از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمیخواند، میتواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد و در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنابر احتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
🆔 @resale_ahkam
🌙 کیفیت نماز عید فطر
🔹نماز عید فطر و قربان دو رکعت است، در رکعت اول بعد از حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود و بعد از دو سجده برخیزد و در رکعت دوم بعد از حمد و سوره، چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر، قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و نماز را ادامه دهد و تمام کند.
🔹در قنوت نماز عید فطر و قربان، هر دعا و ذکری خوانده شود، کافی است ولی بهتر است که این دعا را به امید درک ثواب بخوانند:
«اَللّهُمَّ اَهلَ الکِبریاءِ وَ العَظَمَةِ وَ اَهلَ الجوُدِ وَ الجَبَرُوتِ وَ اَهلَ العَفوِ وَ الرَّحمَةِ وَ اَهلَ التَّقوی وَ المَغفِرَةِ اَساَلُکَ بِحَقِّ هذَا الیَومِ الَّذی جَعَلتَهُ لِلمُسلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ ذُخراً وَ شَرَفاً وَ کَرامَةً وَ مَزیداً اَن تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَن تُدخِلَنی فی کُلِّ خَیرٍ اَدخَلتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ و اَن تُخرِجَنی مِن کُلِّ سوُءٍ اَخرَجتَ مِنهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلَیهِم اَللّهُمَّ اِنّی اَساَلُکَ خَیرَ ما سَاَلَکَ بِهِ عِبادُکَ الصّالِحونَ وَ اَعُوذُ بِکَ مِمَّا استَعاذَ مِنهُ عِبادُکَ المُخلَصونَ»
#نماز_عید
#احکام_نماز_عید
#عید_فطر
🆔 @resale_ahkam
🌙 پرداخت زکات فطره قبل از شب عید
🔷 س : آیا می توان فطریه را در ماه رمضان و قبل از شب عید فطر پرداخت کرد؟
✅ ج: بنابر احتیاط واجب جایز نیست اما می تواند آن مبلغ را به عنوان قرض* به فقیر بدهد و سپس شب عید فطر آن را به عنوان فطریه حساب کرده و بدهی او را تسویه کند.
🔹 به عنوان مثال به فقیر گفته شود این قرض است و او هم به عنوان قرض قبول کند.
#احکام_زکات #زکات_فطره
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم صدقه به نیت رد مظالم
⁉️ میخواهم نیت کنم هر وقت صدقهای دادم، بابت رد مظالم باشد تا اگر حقی بر گردنم هست و یادم نیست، جایگزین آن گردد. آیا چنین نیتی صحیح است؟
✅ ج: اگر پول را با نیت مذکور به فقیر بدهید، صحیح است.
🆔 @resale_ahkam
سنگ نگین انگشتری حرم مطهر امام حسین علیه السلام
توضیحات:
تراش با سنگ مرمرهایی که از سنگ فرش قدیمی صحن استخراج شده است
موارد مصرف:
برکت است
وزن:
حدودا ۲۰ گرم است
قیمت بدون احتساب هزینه پستی:
۲۵۰ هزار تومان
جهت ثبت سفارش به حساب ایتای زیر:
@yasintohidifar
یا شماره تلفن: 09372459934 را ذخیره کنید و در ایتا پیغام بفرستید
‼️ حکم پیدا کردن اموال گمشده دیگران
⁉️ مال پیدا شده را به چه نیّت میتوان برداشت؟ آیا میتوان سر جایش برگرداند تا شامل احکام اموال گمشده نشود؟
✅ ج: به طور کلی، مالی گمشدهای را که انسان پیدا میکند برداشتنش مکروه است و اگر آن را بردارد، احکام مال پیدا شده را باید مراعات کند و إلّا مدیون است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم جابجا شدن کفش در مسجد
⁉️ اگر در مسجد کفش کسی با کفش ما عوض شود، آیا میتوان کفش دیگری را پوشید؟
✅ ج: اگر بدانید کفشی که برداشتهاید مال کسی است که کفش شما را برده است، بعد از فحص و یأس از یافتن صاحبش میتوانید در آن تصرف نمایید، بلکه به عنوان تقاصّ از مال خود، آن را تملک نمایید؛ البته اگر آنچه که موجود است از آنچه که برده شده، بهتر باشد، باید تفاوت، ملاحظه شود، و مقدار تفاوت را بعد از یأس از صاحب کفشی که باقی مانده، صدقه بدهید. اما اگر ندانید آنچه که باقی مانده مال کسی است که کفش شما را برده یا مال دیگری است باید با آن معامله مجهول المالک نمایید؛ یعنی باید از صاحب آن تفحص کنید و در صورت یأس از یافتن او، آن را صدقه بدهید.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم خسارت زدن به ماشین پارک شده
⁉️ چند سال قبل در سفر به شهری دیگر در حال رانندگی به ماشین پارک شده، خسارت وارد کردم. اکنون دسترسی به مالک ماشین ندارم؛ تکلیف چیست؟
✅ ج: اگر پیدا کردن صاحب آن ممکن است، ولو با صرف هزینه، لازم است به نحوی مالک آن را پیدا کنید و رضایتش را جلب نمایید و الّا خسارت وارده را از طرف صاحب آن به فقیر عفیف متدین، صدقه بدهید؛ هرچند مطابق احتیاط، آن است که با اذن حاکم شرع باشد.
🆔 @resale_ahkam