هدایت شده از سوره ها
سوره تکویر آیات 13 تا 18.mp3
3.92M
🎙[ فایل صوتی ]
🔻آموزش حفظ جزء 30
🔹#مرور سوره تکویر آیات 7تا13
📖 #درس نود و هفتم
🔹سوره تکویر آیات 13 تا 18
⏰مدت زمان: 16دقیقه و 19ثانیه
@mohkamat_com
#آشنایی_با_سوره تکویر آیات 19 تا 24
🌷☘️🌷☘️🌷☘️🌷☘️🌷☘️🌷
🌸در آیه 19 به چیزی که تمام این سوگندها به خاطر آن یاد شده پرداخته، میفرماید: «یقینا این (قرآن) کلام فرستاده بزرگواری است [- جبرئیل امین]» که از سوی خداوند برای پیامبرش آورده است.
و این پاسخی است به آنها که پیامبر صلّی اللّه علیه و آله را متهم میکردند که قرآن را خود ساخته و پرداخته، و به خدا نسبت داده است.
در این آیه و آیات بعد پنج وصف برای «جبرئیل» پیک وحی خدا بیان شده، که در حقیقت اوصافی است که برای هر فرستاده جامع الشرائط لازم است.
نخست توصیف او به «کریم» بودن که اشاره به ارزش وجودی اوست.
🌸 سپس به اوصاف دیگر پرداخته، میافزاید: «او صاحب قدرت است، و نزد (خداوند) صاحب عرش مقام والائی دارد»!
در چهارمین و پنجمین توصیف میگوید: «در آسمانها مورد اطاعت (فرشتگان) و امین است»
از روایات استفاده میشود که گاه جبرئیل امین برای ابلاغ آیات قرآن از سوی گروه عظیمی از فرشتگان همراهی میشد و مسلما در میان آنها مطاع بود و یک رسول باید در میان همراهانش مطاع باشد.
🌸در حدیثی آمده است به هنگام نزول این آیات پیغمبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله به جبرئیل فرمود: «چه خوب خداوند تو را ستوده است که فرموده: صاحب قدرت است، و در نزد خداوند صاحب عرش، قرب و مقام دارد و در آنجا فرمانرواست و امین، نمونهای از قدرت و امانت خود را بیان کن! جبرئیل در پاسخ عرض کرد: اما نمونه قوت من این که مأمور نابودی شهرهای قوم لوط شدم، و آن چهار شهر بود، در هر شهر چهارصد هزار مرد جنگجو وجود داشت، به جز فرزندان آنها، من این شهرها را از بین برداشتم و به آسمان بردم تا آنجا که فرشتگان آسمان صدای حیوانات آنها را شنیدند، سپس به زمین آوردم، و زیر و رو کردم! و اما نمونه امانت من این است که هیچ دستوری به من داده نشده که از آن دستور کمترین تخطی کرده باشم».
@mohkamat_com
هدایت شده از سوره ها
سوره تکویر آیات 19 تا24.mp3
4.15M
🎙[ فایل صوتی ]
🔻آموزش حفظ جزء 30
🔹#مرور سوره تکویر آیات13 تا 18
📖 #درس نود و هشتم
🔹سوره تکویر آیات 19تا24
⏰مدت زمان: 17دقیقه و 16ثانیه
@mohkamat_com
#آشنایی_با_سوره تکویر آیات 25 تا 29
🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷
🌸«این (قرآن) چیزی جز تذکّری برای جهانیان نیست»
همه را اندرز میدهد، هشدار میدهد، تا از خواب غفلت بیدار شوند.
🌸 در آیه 28 میافزاید: قرآن مایه بیداری است «برای کسی از شما که بخواهد راه مستقیم پیش گیرد»
ما از آنجا که تعبیر به مشیت و اراده انسان ممکن است این توهّم را ایجاد کند که انسان چنان آزاد است که هیچ نیازی در پیمودن این راه به خداوند و توفیق الهی ندارد، در آخرین آیه این سوره به بیان نفوذ مشیت پروردگار پرداخته، میفرماید: «و شما اراده نمیکنید مگر این که خداوند- پروردگار جهانیان- اراده کند و بخواهد»
🌸در حقیقت مجموع این دو آیه همان مسأله دقیق و ظریف «امر بین امرین» را بیان میکند، از یکسو میگوید تصمیمگیری به دست شماست، از سوی دیگر میگوید: تا خدا نخواهد شما نمیتوانید تصمیم بگیرید، یعنی اگر شما مختار و آزاد آفریده شدهاید این اختیار و آزادی نیز از ناحیه خداست، او خواسته است که شما چنین باشید.
انسان در اعمال خود نه مجبور است، و نه صد در صد آزاد، نه طریقه «جبر» صحیح است و نه طریقه «تفویض» بلکه هر چه او دارد، از عقل و هوش و توانائی جسمی و قدرت تصمیمگیری همه از ناحیه خداست. و همین واقعیت است که او را از یکسو دائما نیازمند به خالق میسازد، و از سوی دیگر به مقتضای آزادی و اختیارش به او تعهد و مسؤولیت میدهد.
@mohkamat_com
هدایت شده از سوره ها
سوره تکویر آیات 25 تا29.mp3
4.09M
🎙[ فایل صوتی ]
🔻آموزش حفظ جزء 30
🔹#مرور سوره تکویر آیات19تا24
📖 #درس نود و نهم
🔹سوره تکویر آیات 25تا29
⏰مدت زمان: 17دقیقه و 2ثانیه
@mohkamat_com
#آشنایی_با_سوره انفطار آیات 1 تا 5
🌸✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸✨🌸
☘️در آغاز این سوره به قسمتی از حوادث وحشت انگیزی که در آستانه رستاخیز سرتاسر این جهان را فرا میگیرد برخورد میکنیم.
«در آن زمان که آسمان [- کرات آسمانی] از هم شکافته شود»
☘️«و آن زمان که ستارگان پراکنده شوند و فرو ریزند»
نظام جهان بالا در هم میریزد، و انفجارهای عظیمی سراسر کرات آسمانی را فرا میگیرد، منظومهها نظام خویش را از دست میدهند، و ستارگان از مدار خود بیرون میروند، و بر اثر تصادم شدید به یکدیگر متلاشی میشوند، عمر این جهان به پایان میرسد، و همه چیز ویران میشود، تا بر ویرانههایش عالم نوین آخرت برپا گردد.
هدف اعلام این مطلب است جایی که این کرات عظیم آسمانی به چنین سرنوشتی دچار شوند تکلیف انسان ضعیف در این میان معلوم است.
☘️ بعد از ذکر jتعدادی از نشانهها که قبل از رستاخیز و بعد از آن صورت میگیرد، سخن نهائی را چنین بیان میکند: در آن زمان «هر کس میداند آنچه را که از پیش فرستاده و آنچه را برای بعد گذاشته است»
آن روز حجابها کنار میرود، پردههای غرور و غفلت دریده میشود، و حقایق جهان عریان و آشکار میگردد، آنجاست که انسان تمامی اعمال خود را میبیند و از نیک و بد آن آگاه میشود، چه اعمالی را که از قبل فرستاده، و چه کارهائی که آثارش بعد از او در دنیا باقی مانده مانند خیرات و صدقات جاریه، و بناها و آثاری که برای مقاصد رحمانی یا شیطانی ساخته، و از خود به جا نهاده است، و یا کتابها و آثار علمی و غیر علمی که برای مقاصد نیک و بد تحریر یافته، و بعد از او مورد بهرهبرداری دیگران قرار گرفته است، همچنین سنتهای نیک و بد که اقوامی را به دنبال خود کشانیده.
☘️در حدیثی از امام صادق علیه السّلام میخوانیم: «بعد از مرگ انسان، پرونده اعمال او بسته میشود، و اجر و پاداشی به او نمیرسد مگر از سه طریق (و در روایت دیگری این امور شش چیز شمرده شده:) بناها و اشیاء مفیدی که برای استفاده مردم از خود به یادگار گذارده، فرزند صالح، قرآنی که آن را تلاوت میکند، چاهی که حفر کرده، درختی که غرس نموده، تهیه آب، و سنّت حسنهای که بعد از او باقی میماند و مورد توجه قرار میگیرد.»
@mohkamat_com
هدایت شده از سوره ها
سوره انفطار آیات 1تا5.mp3
3.63M
🎙[ فایل صوتی ]
🔻آموزش حفظ جزء 30
🔹#مرور سوره تکویر آیات25تا29
📖 #درس صدم
🔹سوره انفطار آیات 1تا5
⏰مدت زمان: 15دقیقه و 7ثانیه
@mohkamat_com
#آشنایی_با_سوره انفطار آیات 6 تا 10
🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹☘️🌹
🌸ای انسان! چه چیز تو را مغرور ساخته؟
در حدیثی از پیغمبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله آمده است که هنگام تلاوت این آیه فرمود: «غرّه جهله جهل و نادانیش او را مغرور و غافل ساخته است»!
و از اینجا روشن میشود هدف این است که با تکیه بر مسأله ربوبیت و کرم خداوند غرور و غفلت و جهل انسان را در هم بشکند.
🌸در این آیات و بسیاری دیگر از آیات قرآن خداوند این انسان فراموشکار و مغرور را وادار به عرفان خویشتن میکند از آغاز آفرینش در رحم مادر، تا لحظه تولد، و از آنگاه تا نمو و رشد کامل، وجود خویش را مورد بررسی دقیق قرار دهد، و ببیند در هر گام، و در هر لحظه، نعمت تازهای از سوی آن منعم بزرگ به سراغش آمده، تا خود را سراپا غرق احسان او بیند و از مرکب غرور و غفلت پایین آید و طوق بندگی حق را بر گردن نهد.
🌸 سپس به منشأ غرور و غفلت آنها اشاره کرده، میفرماید: «آن گونه که شما میپندارید نیست بلکه شما روز جزا را منکرید»
نه مسأله کرم خداوند مایه غرور شماست، و نه لطف و نعمتهای او، بلکه ریشه اصلی را در عدم ایمان به روز رستاخیز باید بیابید.
و در آیه بعد برای از میان بردن عوامل غرور و غفلت و تقویت ایمان به معاد میافزاید: «و بیشک نگاهبانانی بر شما گمارده شده ...»
@mohkamat_com
هدایت شده از سوره ها
سوره انفطار آیات 6تا10.mp3
3.98M
🎙[ فایل صوتی ]
🔻آموزش حفظ جزء 30
🔹#مرور سوره انفطار آیات 1تا5
📖 #درس صدو یکم
🔹سوره انفطار آیات 6تا10
⏰مدت زمان: 16دقیقه و 34ثانیه
@mohkamat_com
#آشنایی_با_سوره انفطار آیات 11 تا 15
🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺
🌷منظور از «حافظین» در اینجا فرشتگانی هستند که مأمور حفظ و نگهداری اعمال انسانها اعم از نیک و بد هستند که در آیه 17 سوره ق از آنها تعبیر به «رقیب و عتید» شده است: «انسان هیچ سخنی را تلفظ نمیکند مگر این که نزد او فرشتهای است مراقب و آماده برای انجام مأموریت».
و در همان سوره ق آیه 16 میفرماید: «به خاطر بیاورید هنگامی را که دو فرشته از راست و چپ که ملازم شما هستند اعمال شما را تلقی و ثبت میکنند»
🌷 به دنبال بحثی که در آیات گذشته پیرامون ثبت و ضبط اعمال انسانها به وسیله فرشتگان آمد، در اینجا به نتیجه این حسابرسی، و مسیر نهائی نیکان و بدان اشاره کرده، میفرماید: «به یقین نیکان در نعمتی فراوانند» «و بدکاران در دوزخند»!
🌷این که میفرماید: «نیکوکاران در بهشت، و بدکاران در دوزخند» ممکن است به این معنی باشد که آنها هم اکنون نیز در بهشت و دوزخ وارد شدهاند، و در همین دنیا نیز نعمتهای بهشتی و عذابهای دوزخی آنها را فرا گرفته، همان گونه که در آیه 54 سوره عنکبوت میخوانیم: «دوزخ کافران را احاطه کرده است».
@mohkamat_com
هدایت شده از سوره ها
سوره انفطار آیات 11تا15.mp3
3.14M
🎙[ فایل صوتی ]
🔻آموزش حفظ جزء 30
🔹#مرور سوره انفطار آیات 6تا10
📖 #درس صد و دوم
🔹سوره انفطار آیات 11تا15
⏰مدت زمان: 13دقیقه و 5ثانیه
@mohkamat_com
#آشنایی_با_سوره انفطار آیات 16 تا 19
💐☘️💐☘️💐☘️💐☘️💐☘️💐
🌹بسیاری از مفسران آیه 16 را دلیلی بر خلود و جاودانگی عذاب «فجار» گرفتهاند، و چنین نتیجهگیری کردهاند که منظور از «فجّار» در این آیات کفّارند. چرا که «خلود» و جاودانگی جز در مورد آنها وجود ندارد بنابر این فجّار کسانی هستند که پردههای تقوا و عفاف را به خاطر عدم ایمان و تکذیب روز جزا دریدهاند. نه به خاطر غلبه هوای نفس در عین داشتن ایمان.
🌹زمانی که پیامبر صلّی اللّه علیه و آله با آن آگاهی وسیع از قیامت و علم فوق العاده او نسبت به مبدأ و معاد، حوادث آن روز بزرگ و اضطراب و وحشت عظیمی را که بر آن حاکم است به خوبی نداند تکلیف بقیه روشن است.
🌹 سپس در یک جمله کوتاه و پر معنی یکی دیگر از ویژگیهای آن روز را که در حقیقت همه چیز در آن نهفته است مطرح کرده، میفرماید: «روزی است که هیچ کس قادر بر انجام کاری به سود دیگری نیست، و همه امور در آن روز از آن خداست»
البته در این جهان نیز همه کارها به دست قدرت اوست، و همگان به او نیازمندند، ولی در آن روز این مالکیت و حاکمیت صوری و مجازی انسانها نیز برچیده میشود و حاکمیت مطلقه خداوند و مالکیت او بر هر چیز از هر زمان آشکارتر است.
@mohkamat_com